Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Sodoma si Gomora (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6448)

costel 05.06.2009 13:52:40

Sodoma si Gomora

Am inteles ca pe locul in care au fost localitatile Sodoma si Gomora se afla Marea Moarta. Daca este asa, e o dovada ca pacatul nu poate aduce niciodata rod, caci in aceasta mare nu vietuieste nimic.

Florin-Ionut 05.06.2009 16:09:44

Citat:

În prealabil postat de costel (Post 143601)
Am inteles ca pe locul in care au fost localitatile Sodoma si Gomora se afla Marea Moarta. Daca este asa, e o dovada ca pacatul nu poate aduce niciodata rod, caci in aceasta mare nu vietuieste nimic.

Am vazut mai demult un documentar la tv pe acest subiect. Au mers si au filmat in locurile unde se crede ca au ars cele doua cetati si, fapt interesant pe care l-am retinut, unele roci sau pietre pe care in mod normal abia reusesti sa le spargi cu ciocanul, se sfaramau usor in mana omului de parca erau facute dintr-un fel de nisip intarit. Mostrele erau culese din toata zona aia, nu erau obiecte din nisip de pe malul marii. Aratau ca pietrele si aveau consistenta unei prajituri de zahar intarit. Curgeau sub forma de praf la cea mai mica strangere... Foarte straniu.

andreicozia 05.06.2009 16:19:45

Citat:

În prealabil postat de costel (Post 143601)

Ce este clar la Marea Moarta este ca s-a transformat intr-un centru balneo-climateric care aduce sanatate celor care se imbaiaza in apa curativa. Deci aduce rod de sanatate si chiar imbelsugat din ce povestesc evreii.

Oare ce s-o fi intimplat la Techirghiol unde la fel nu vietuieste nimic. Or fi fost vre-un loc indracit, musulman probabil :))

Marius22 05.06.2009 17:12:23

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 143631)
Ce este clar la Marea Moarta este ca s-a transformat intr-un centru balneo-climateric care aduce sanatate celor care se imbaiaza in apa curativa. Deci aduce rod de sanatate si chiar imbelsugat din ce povestesc evreii.

Oare ce s-o fi intimplat la Techirghiol unde la fel nu vietuieste nimic. Or fi fost vre-un loc indracit, musulman probabil :))

Daca la Marea Moarta sunt sau nu centre balneo-climaterice, nu stiu, dar ca sufletul omului pacatos este asemenea unui pustiu, ce nu poate aduce rod, cunosc din experienta.

Parintii Bisericii au semnalat dintotdeuna efectul pustiitor al pacatului asupra omului (trup si suflet), caci prin pacat ne lipsim de Viata. Ce raspuns voi da in clipa in care Mantuitorul isi va cere talantii de la mine (pilda talantilor) si ma va intreba ce roade am adus (pilda smochinului)? Mi-e teama sa nu ma arat atunci "mai mort" decat insasi marea.

georgeval 05.06.2009 17:30:44

Citat:

Nu vreau sa fac speculatii, dar daca prin aceasta mare au trecut iudeii in urma eliberarii din robia egipteana, iar aceasta trecere a preinchipuit botezul crestin, pentru mine este de inteles de ce aduce rod de sanatate.

Florin-Ionut 05.06.2009 17:37:32

Citat:

În prealabil postat de georgeval (Post 143659)
Nu vreau sa fac speculatii, dar daca prin aceasta mare au trecut iudeii in urma eliberarii din robia egipteana, iar aceasta trecere a preinchipuit botezul crestin, pentru mine este de inteles de ce aduce rod de sanatate.

Eu stiam ca evreii au trecut prin Marea Rosie... Marea Moarta este de fapt un lac, departe de Egipt:
http://upload.wikimedia.org/wikipedi...r_m_Beschr.jpghttp://farm3.static.flickr.com/2080/...16fbef.jpg?v=0

andreicozia 05.06.2009 17:52:30

Citat:

În prealabil postat de Marius22 (Post 143649)
Daca la Marea Moarta sunt sau nu centre balneo-climaterice, nu stiu, dar ca sufletul omului pacatos este asemenea unui pustiu, ce nu poate aduce rod, cunosc din experienta.

Parintii Bisericii au semnalat dintotdeuna efectul pustiitor al pacatului asupra omului (trup si suflet), caci prin pacat ne lipsim de Viata. Ce raspuns voi da in clipa in care Mantuitorul isi va cere talantii de la mine (pilda talantilor) si ma va intreba ce roade am adus (pilda smochinului)? Mi-e teama sa nu ma arat atunci "mai mort" decat insasi marea.

De acord, insa sa nu confundam si sa atribuim unui loc lipsit de vietuitoare valente denigratoare.
"Ce este rau pentru unii(pestii) poate fi aducator de sanatate pentru altii(oamenii) prin baile sulfuroase-pucioase aruncate din cer de Dumnezeu si care s-au stins in timp si s-au transformat in medicament.

Deci Hristos nu te va intreba de baile termale fii sigur de asta
sau o sa-ti spuna:
Te-ai plins toata viata de reumatism cind marea Moarta V-am lasat-o pentru vindecare iar tu i-ai pus conotatii denigratoare, asa da, intradevar talantul poate fi amintit

georgeval 05.06.2009 17:57:13

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 143663)
Eu stiam ca evreii au trecut prin Marea Rosie... Marea Moarta este de fapt un lac, departe de Egipt:
http://upload.wikimedia.org/wikipedi...r_m_Beschr.jpghttp://farm3.static.flickr.com/2080/...16fbef.jpg?v=0

Ai 100% dreptate este o gafa impardonabila, n-am fosta atent.:77:

Florin-Ionut 05.06.2009 21:56:50

Citat:

În prealabil postat de georgeval (Post 143669)
Ai 100% dreptate este o gafa impardonabila, n-am fosta atent.:77:

Ei si tu, impardonabila... :) Pentru atata lucru?!

Anca-Miha 09.06.2009 19:32:33

Citat:

Andrei, inteleg ca Dumnezeu a pedepsit orasele Sodoma si Gomora pentru pacatele lor, si totodata a transformat acel loc intr-o mare cu o salinitate crescuta, tocmai buna pentru tratamente. Nu este de mirare, caci Dumnezeu tot ce face, face spre binele nostru.
Ceea ce nu inteleg, este daca tu prin cele scrise, te declari in favoarea faptelor, care au dus la disparitia oraselor Sodoma si Gomora, precum si a cetatilor in jur? Ce anunme aduce rod de sanatate: pacatele care au dus la acel cataclism sau interventia Dumnezeiasca, prin care cele rele s-au transfomat in rod bun?

andreicozia 09.06.2009 19:40:43

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 144458)
Ce anunme aduce rod de sanatate: pacatele care au dus la acel cataclism sau interventia Dumnezeiasca, prin care cele rele s-au transfomat in rod bun?

Evident ca relele care au dus la ceva bun, contrar la cele afirmate de cineva mai sus care spunea ca marea are un aspec deprimant ccea ce nu este adevarat. Se bate lumea sa ajunga colo si sa citeasca o carte in timp ce plutesc nestingheriti pe spate

Anca-Miha 09.06.2009 23:00:58

E bine sa citim cu mai mare atentie mesajele, caci nu s-a referit nimeni la aspectul Marii Moarte, ci la pacatele care transforma sufletul in pustiu.

Anca-Miha 16.06.2009 17:59:45

Ma asteptam sa citesc despre condamnarea pacatului sodomiei, nu despre Marea Moarta...
De ce e atat de urat de Dumnezeu acest pacat? De ce nu ne este permisa sodomia? Totusi atatia oameni trec peste interdictie si opractica, negandindu-se o clipa la pacatul pe care il fac. Ce sa-i invatam pe acestia?

Dex53 16.06.2009 20:17:28

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 146136)
Ma asteptam sa citesc despre condamnarea pacatului sodomiei, nu despre Marea Moarta...
De ce e atat de urat de Dumnezeu acest pacat? De ce nu ne este permisa sodomia? Totusi atatia oameni trec peste interdictie si opractica, negandindu-se o clipa la pacatul pe care il fac. Ce sa-i invatam pe acestia?

mai bine nu-i invatati nimic. fiecare face ce vrea. libertatea ta se incheie unde incepe libertatea aproapelui. traim intr-un stat laic si asa-zisa moralitate crestina, imbibata cu intoleranta nu are ce cauta in legile noastre. daca ar fi sa ne luam dupa Biblie, am avea inca sclavie, misoginism legiferat, intoleranta religioasa etc.

in concluzie lasati oamenii in pace. daca intr-adevar exista Dumnezeu (in varianta biblica) o sa-i judece dupa moarte. (doar avem liber arbitru, nu-i asa? ;) )

cristiboss56 16.06.2009 20:43:41

Citat:

În prealabil postat de Dex53 (Post 146165)
mai bine nu-i invatati nimic. fiecare face ce vrea. libertatea ta se incheie unde incepe libertatea aproapelui. traim intr-un stat laic si asa-zisa moralitate crestina, imbibata cu intoleranta nu are ce cauta in legile noastre. daca ar fi sa ne luam dupa Biblie, am avea inca sclavie, misoginism legiferat, intoleranta religioasa etc.

in concluzie lasati oamenii in pace. daca intr-adevar exista Dumnezeu (in varianta biblica) o sa-i judece dupa moarte. (doar avem liber arbitru, nu-i asa? ;) )

Așa este , cum te-o chema, continuăți liniștit , oralitatea și analitatea ta , pasivitatea sau activitatea ta . Fundulația ta îți este liberul arbitru ! Atât ai înțeles din tot ce s-a scris aici , pentru că oralitatea și analitatea pentru tine sunt mai presus de orice pe lumea asta. Acum să-ți spun drept, prefer sclav să fiu, așa cum spunea domnia ta, decât un activ sau un pasiv ca tine și amicii tăi.

bmd 16.06.2009 21:04:56

Citat:

Andrei in Lacul Techirghiol exista (existau ca n-am mai fost de f. multa vreme) niste viermisori care nu sint morti de loc. O fi el indracit de la musulmani dar s-a mai curatat prin baile pe care le-au facut crestinii in el!
In Marea Moarta cu exceptia locurilor de varsare a altor ape intr-adevar nu-i nimic viu (acolo sint ceva alge si bacterii)

sherlock_holmes 16.06.2009 21:19:02

Citat:

În prealabil postat de Dex53 (Post 146165)

Pe cei din Sodoma si Gomora i-a judecat Dumnezeu inainte de moarte.Dupa moarte,deja este prea tirziu...

Moralitatea crestina este intoleranta fata de rau,de pacate si de pacatosul mindru...caci de altfel Biserica este plina de pacatosi pocaiti.

Citat:

libertatea ta se incheie unde incepe libertatea aproapelui
Numai in 20-30 de ani,ati ajuns sa caricaturizati casatoria,incercati sa interziceti folosirea notiunilor de mama si tata,de sot si sotie,ati dat legi de hate-crime prin care bagati oameni in inchisoare pentru marturisirea adevarului,definiti Sfinta Scriptura ca literatura a urii...sinteti de o prolificitate maligna cum rar se poate vedea.

Dupa cum ecumenismul este SIDA credintei,asa si homosexualitatea este SIDA societatilor...prabusirea si moartea lor....se si vede de altfel cu ochiul liber,si intr-un caz si in celalalt.

Ma intreb ce ar fi in viitorii 50 de ani,daca din nenorocire, ar mai tine Dumnezeu atita timp lumea aceasta a raului.

Un posibil scenariu,ilustrat tot in Sodoma si Gomora....cum va comportati fata de musafiri si de cei putini ramasi care incearca sa-i apere,...ca niste violatori...atunci cind sinteti majoritari.

Asa ne spun si Sfintii ca se va intimpla in anii care vin...or sa-i oblige pe parinti sa faca sex cu copiii lor,pe frati cu surori,pe monahi cu monahii,incestul,avortul,pedofilia,poligamia or sa devina probabil drepturi ale " omului " ( demonului )

Cred ca cine are curajul sa rosteasca in acele zile cuvintul Iisus Hristos, si sa-L mai marturiseasca si de Dumnezeu...pe linga mucenicie,cred ca mare se va chema si in Imparatia Cerurilor.

PS.cind am folosit cuvintul " voi ",nu m-am referit la tine,ci la cel din fata mea care savirseste acest pacat si se mindreste cu el,il apara,smintind si corupind si alti oameni si dindu-i mortii vesnice.

sherlock_holmes 16.06.2009 21:23:59

Valabil si pentru mine,nu numai in aceeasi masura,ci cu mult mai mult...

Dex53 16.06.2009 21:57:01

Citat:

În prealabil postat de sherlock_holmes (Post 146175)
Pe cei din Sodoma si Gomora i-a judecat Dumnezeu inainte de moarte.Dupa moarte,deja este prea tirziu...

Moralitatea crestina este intoleranta fata de rau,de pacate si de pacatosul mindru...caci de altfel Biserica este plina de pacatosi pocaiti.

aha...mersi prietene mi-ai ridicat mingea la fileu. acestia erau rai?:

Iesirea 12:29. Iar la miezul nopții a lovit Domnul pe toți întâi-născuții în pământul Egiptului, de la întâi-născutul lui Faraon, care ședea pe tron, până la întâi-născutul robului, care sta în închisoare, și pe toți întâi-născuții dobitoacelor.
30. Și s-a sculat noaptea Faraon însuși, toate slugile lui și toți Egiptenii, și s-a făcut bocet mare în toată țara Egiptului, căci nu era casă unde să nu fie mort.

sau ce parere ai despre textul acesta plin de iubire:

Ezechiel 5:17. Eu voi trimite împotriva voastră foametea și fiare rele care te vor lipsi de copii; ciumă și sânge vor trece peste tine și sabie voi aduce împotriva ta: Eu, Domnul, grăiesc acestea".

doar 185.000...inca putin si il egalezi pe Hitler:

Cartea a patra a regilor 19:35. În noaptea aceea s-a întâmplat că a ieșit îngerul Domnului și a lovit în tabăra Asirienilor o sută optzeci și cinci de mii, și când s-au sculat dimineața, iată erau peste tot numai trupuri moarte.

lista poate continua. sacrificii umane, sclavie, genocid, femei insarcinate si copii macelariti, pedeapsa cu moartea pentru copii neascultatori sau pentru cei ce lucreaza duminica etc. (pot sa aduc exemple pentru toate obiceiurile "morale" de mai sus. musteste Biblia de ele)

tot ii dati intr-una cu morala crestina, cu Dumnezeul iubitor DAR HABAR NU AVETI ce monstruozitati se ascund cartea voastra sfanta.

anna21 16.06.2009 22:10:50

Da, erau rai.
Nu stabilesc eu sau tu cine este bun. Doar Dumnezeu este bun, oamenii sunt toti pacatosi. Iar daca ai citit Biblia ai aflat ca moartea este plata pacatului. Dumnezeu este drept.

Cum de ti se pare inspaimantator ceea ce ai citit in Biblie, dar totusi te lasa rece informatia despre pedeapsa de dupa judecata?
Adevarata durere nu o simt oamenii aici, ci va fi traita din plin dupa moarte de catre cei ce nu se intorc catre Dumnezeu.

cristiboss56 16.06.2009 22:21:14

Citat:

În prealabil postat de Dex53 (Post 146180)
aha...mersi prietene mi-ai ridicat mingea la fileu. acestia erau rai?:

Iesirea 12:29. Iar la miezul nopții a lovit Domnul pe toți întâi-născuții în pământul Egiptului, de la întâi-născutul lui Faraon, care ședea pe tron, până la întâi-născutul robului, care sta în închisoare, și pe toți întâi-născuții dobitoacelor.
30. Și s-a sculat noaptea Faraon însuși, toate slugile lui și toți Egiptenii, și s-a făcut bocet mare în toată țara Egiptului, căci nu era casă unde să nu fie mort.

sau ce parere ai despre textul acesta plin de iubire:

Ezechiel 5:17. Eu voi trimite împotriva voastră foametea și fiare rele care te vor lipsi de copii; ciumă și sânge vor trece peste tine și sabie voi aduce împotriva ta: Eu, Domnul, grăiesc acestea".

doar 185.000...inca putin si il egalezi pe Hitler:

Cartea a patra a regilor 19:35. În noaptea aceea s-a întâmplat că a ieșit îngerul Domnului și a lovit în tabăra Asirienilor o sută optzeci și cinci de mii, și când s-au sculat dimineața, iată erau peste tot numai trupuri moarte.

lista poate continua. sacrificii umane, sclavie, genocid, femei insarcinate si copii macelariti, pedeapsa cu moartea pentru copii neascultatori sau pentru cei ce lucreaza duminica etc. (pot sa aduc exemple pentru toate obiceiurile "morale" de mai sus. musteste Biblia de ele)

tot ii dati intr-una cu morala crestina, cu Dumnezeul iubitor DAR HABAR NU AVETI ce monstruozitati se ascund cartea voastra sfanta.

Măi filozofule , citește Topicul :Pentru o înțelegere mai bună a Ortodoxiei ! A bate monedă pe aceeași și aceeași "neânțelegere", denotă lipsă de bun simț. Cu nici trei topice mai jos, s-a răspuns la această Mare dilemă a ta . Citește, înțelege, rumegă și iar citește !

sherlock_holmes 16.06.2009 22:21:23

[quote=Dex53;146180]aha...mersi prietene mi-ai ridicat mingea la fileu. acestia erau rai?:

Citat:

Il iau numai pe acesta...din cite imi aduc aminte de la Sfintii Parinti,duhovniceste se interpeteaza cam asa:

Faraon este satana si acolitii lui,egiptul imparatia mortii,intii-nascuti in pamintul Egiptului sint formarea gindurilor pacatoase in mintea omului...care trebuiesc zdrobite de Dumnezeu inca de la inceput prin puterea numelui Iisus Hristos si a crucii Sale,sa nu creasca si sa devina fapta,pacat sau chiar patima prin repetare...

Dar chiar si trupesc daca o iei,literal...

Pentru Dumnezeu si noi crestinii nu moartea este moarte,caci moartea ca extinctie, nu exista...ci pierderea luminii lui Dumnezeu ( Duhul Sfint ),sau Viata vesnica in Iisus Hristos,in trupul Sau,Biserica.

Nici un om nu a murit vreodata pe acest pamint,ci s-a mutat,ori la intuneric,ori la lumina...

Omul il omoara pe semenul lui din rautate,din patima,dorind sa nu mai existe vreodata,sa fie martor la faradelegea lui...Dumnezeu insa ii muta in alte locuri,caci este intelept,pentru minimizarea intotdeauna a raului lor si dindu-le chiar sansa mintuirii prin rugaciunile Bisericii ortodoxe pentru ei...dar si a raului suferit de ei prin intunecimile unde se duc.

Ce intelegi tu prin moarte nu este totuna cu ce intelege Dumnezeu prin moarte....sint intelesuri si realitati diferite.

Prin moarte,demonii care se cuibaresc in trupul omului si-l muncesc o viata intreaga...se duc pe coclauri,nu mai ajung in Rai si Imparatia Cerurilor sa-i mai ispiteasca din nou pe oamenii care traiesc acolo...

Trebuie sa plec acum...tocmai am fost anuntat de o alta invazie de ecumenisti,nici nu stiu daca mai am suficient DDT...

Fani71 17.06.2009 00:08:54

[quote=sherlock_holmes;146184]
Citat:

În prealabil postat de Dex53 (Post 146180)
Trebuie sa plec acum...tocmai am fost anuntat de o alta invazie de ecumenisti,nici nu stiu daca mai am suficient DDT...

Pazea! Nu da, nu da!
Vaaai Sherlock, nu ma asteptam din partea ta...

cristiboss56 17.06.2009 08:48:37

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 146136)

În Sfânta Scriptură s-a combătut acest păcat atât în Vechiul Testament, cât și în Noul Testament, fiind considerat la fel de grav ca idolatria. Adresându-se romanilor, Sf. Ap. Pavel scria : "Dumnezeu i-a dat unor patimi de ocară, căci și femeile lor au schimbat fireasca rânduială cu cea împotriva firii ; asemenea și bărbații , lăsâo rânduiala cea după fire a părții femeiești, s-au aprins în pofta lor unii pentru alții, bărbați cu bărbați, săvârșin rușînea și luând cu ei răsplata cuvenită rătăcirii lor " . În continuare , apostolul arată că Dumnezeu i-a lăsat la mintea lor fără judecată, iar cei care practică acest lucru și cei care încuviințează păcatul sunt vrednici de moarte : " cei ce fac unele ca acestea sunt vrednici de moarte, nu numai că fac ei aceasta, ci le și încuviințează celor care fac ". Iată că, potrivit Sf. Scripturi , nu doar cei care fac acest păcat sunt vrednici de moarte, ci și cei care îl permit. Sfântul Pavel recomandă corintenilor : "Fugiți de desfrânare ! Orice păcat pe care-l va săvârși omul este în afară de trup. Cine se dedă însă desfrânării păcătuiește în însuși trupul său. Sau nu știți că trupul vostru este templu al Duhului Sfânt care este în voi, pe care-L aveți de la Dumnezeu, și că voi nu sunteți ai voștri ? ". Aviz amatorilor și celor ce-i sustin ! ! !

Ora este GMT +3. Ora este acum 16:32:28.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.