![]() |
Facem o discutie sanatoasa si in acelas timp educationala pe baza asta?Sau va este frica ca religia voastra e cladite pe cateva betisoare care la primul vant mai puternic se va darma?
Interzisa blasfemia bun atunci da-mi ban si arata-mi ca sunt superior tie prin a avea curajul de a infrunta persoanele care ma interzic. |
Cum adica "Exista BO?" Ce insinuezi? Normal ca religia noastra stramoseasca nu "e cladite pe cateva betisoare care la primul vant mai puternic se va darma". De unde-ti vin ganduri din acestea? De la necuratul, clar. Pocaieste-te copile! Cauta-ti un duhovnic bun si nu mai bantui forumuri sfinte! Ai inteles? Auzi la el, ca este superior. Nu vezi ca nici nu stii sa scrii?
Tine minte: "Credinta ortodoxa este singura credinta adevarata, adica mantuitoare!" Ai inteles? N-ai cum sa demonstrezi ca nu e asa, asa ca n-avem ce discuta. Ar trebui sa-i interzica pe astia ca tine. |
Omul meu iti zic de pe acum ca ce incerci tu e inutil. Aceste posturi vor disparea, dar pana ajunge adminul la tine vei auzi probabil aceleasi abureli cu nici un fapt concret sau argument ca si in postul lui Iustin. Si ca veni vorba Iustin. Tu tot spui ca ceilalti nu au argumente si ca ortodoxia este calea cea dreapta si religia infailibila. Pot sa iti cer sa o demonstrezi. ICU sper sa functioneze strategia ta "Infrunta o opinie diferita si nu da inapoi din lipsa de argumente". Personal as fi foarte bucuros sa vad o discutie care sa aiba chiar 2 tabere, desi sunt sceptic. Fanaticii intotdeauna lupta ratiunea cu stergerea posturilor si ban.
|
Si acum Iustin o intrebare mai serioasa: interpretezi un popa sau ortodoxul agresiv? :)Prea multe femei, tigari si Petre Tutea dauneaza :p
|
Pentru ca nu exista edit la posturi te voi ruga Iustin sa ignori prima replica si sa postezi mai des, pt ca am gasit ceva ce face formul acesta in sfarsit interesant. Dj_ICU desi e greu de crezut ceilalti chiar iti vor spune cam ce zicea Iustin, desi in termeni mai blanzi, si eventual vor trimite o scrisoare Patriarhului sa excomunice tot ce intr-o forma sau alta inca e aparent ortodox dar nu e de acord cu ortodoxia. Vb aia "Toti ce nu sunt de acord cu mine, sunt bolnavi mintal si ar trebui impuscati"
|
Alexandr, spune sincer, esti botezat ortodox? Sper sa nu fii dintr-o secta sau ceva de genul asta. Ca asa, n-avem ce discuta. Nu-mi place ca pui la indoiala Cuvantul Domnului. Credinta ortodoxa e singura adevarata. Restul sunt rataciri de la aceasta. Au demonstrat-o multi inaintea mea, oameni sfinti si cu mai multa minte. Vei vedea ca si ceilalti vor spune acelasi lucru. Da, cu cuvinte mai blande. Mie-mi place totusi sa scriu ce simt cu adevarat, nu sa ma ascund dupa eufemisme. Trebuie sa scrie ce credem cu adevarat, asta e parerea mea. Vad ca restul colegilor mei forumisti sunt inca de alta parere. De fapt, se pare ca nici n-au de gand sa se implice intr-o astfel de discutie simplista. Poate le e greu sa se dezlipeasca de la subiectele: Homosexualitate, Vrajitorie, et cetera. Sigur ca ei au dreptate si ar trebui sa facem si noi acelasi lucru.
Nu inteleg ce vrei sa spui cu interpretatul, preot nu sunt, si nici agresiv. Scriu exact cum ar trebui sa scrie orice crestin sincer. Nu inteleg. Si crede-ma, daca as interpreta ceva, nu m-as opri doar la doua personaje. Petre Tutea nu dauneaza niciodata! Doar cei ce nu-l inteleg, probabil dihori atei, spun astfel de lucruri. Dumnezeu sa te ierte! |
Dj_ICU si Alexandr_Bazil pana la urma ce vreti sa dovediti? Spuneti ceva concret, nu idei asa, generale...
|
" Sa tineti credinta pe care ati supt-o de la piepturile maicilor voastre! Sa tineti credinta pe care o avem de doua mii de ani! Nu va luati dupa slugile satanei, care vin din Apus cu milioane de dolari. Ei cumpara pe cei prosti si nelamuriti in credinta, sa rupa unitatea si sufletul poporului roman si vor sa faca cele mai mari erezii si nebunii in tara asta. Paziti-va de nebunii acestia! Au case de rugaciuni, dar acolo-i casa satanei. Unde nu sunt preoti si arhierei, nu este Hristos. Ca Mantuitorul a spus asa la Apostoli : Luati Duh Sfant ! Carora le veti ierta pacatele, iertate vor fi. Iar carora le veti tine, tinute vor fi.Nu la sectari le-a spus acestea, ci la Apostoli, la episcopi si la preoti. Caci Apostolii, prin punerea mainilor si prin succesiunea apostolica, au dat darul Duhului Sfant la toti preotii din lume, prin hirotonii. Deci bagati de seama, ca sectarii nu au ierarhie canonica; n-au pe Duhul Sfant in ei; n-au cele sapte Sfinte Taine; nu cinstesc pe Maica Domnului si Sfanta Cruce si nu au mantuire. De aceea feriti-va de sectari." Dreptmaritori crestini, luati aminte la cuvintele parintelui de la Sihastria, prin gura caruia a grait Duhul Sfant. Cui veti da oare crezare, nebunilor de sectanti sau sfintilor nostri parinti?
![]() |
Citat:
Afla fratioare ca religia ortodoxa este singura adevarata drept maritoare Tu ai fost vreodata la Ierusalem sa vezi minunea mondiala Apoi unde se mai coboara Lumina din cer ca la ortodocsi De Inviere La mormantul Lui Iisus Hristos apoi afla frate ca lumina pentru catva timp nu te arde pe fata daca itzi dai cu ea shi asta nu mai daca esti ortodox ca sa ti se aprinda lumanare ca altfel nu se aprinde cat ai meshteshugiu tu Si pot sluji preotzi de orice religie shi de orice credintza daca preotzii nu sunt ortodocsi Lumina nu se va cobora nici in vecii veciilor ma-ntzlegi Treaba e verificata de altzi care i-au dat pe ortodocsi afara sa slujeasca ei shi tot na venit nici o Lumina dar ce lumina?... SF LUMINA Asta este doar unul din argumente? Sa Te Ajute Preasfantul Dumnezeu sa te intorci la adevarata credinta |
Acelasi efect il au si lumanarile imbibate intr-o solutie speciala de fosfor daca nu ma insel(nu mai stiu exact denumirea substantei, desi voi cauta). Dureaza undeva la 10 minute pana la combustie, desi in combinatie cu alte substante, poate dura chiar si 30 de minute-1 ora pana la aprinderea spontana a acestora. Substanta respectiva este cunoscuta cu cateva secole inainte de primele aparitii ale miracolului. Aceasta este o explicatie ce nu implica supranaturalul, DESI nu pot spune ca nu e un miracol, fiind posibil ca acele intamplari sa fie de factura divina. Insa cu monopolul ortodoxiei asupra miracolului nu pot fi de acord, din moment ce majoritatea pelerinilor sunt ortodocsi, si putinii pelerini neortodocsi care au fost acolo, nu au fost "discriminati" de lumina sfanta.
|
Citat:
|
Am impresia bizara ca el nu e ceea ce ortodoxia numeste sectant.... desi s-ar putea sa gresesc. In priviinta mea, nu apartin vre-unui cult, nu caut scandal, ci discutie constructiva.
|
Poate ca vrei o discutie constructiva ,dar sunt membrii deranjati de postarile (probabil)ale tale, sau a altor membri de alta religie sau confesiune, si asta duce la un scandal ;de aceea nu e bine ca cineva sa posteze ceva cu totul aparte de religia Ortodoxa, in special pareri proprii si afirmatii nefondate, contra Ortodoxiei.
|
Citat:
Iar cu diavolul nu se atesta treaba Sf. Lumina vine de 2000 mii de ani nu de ieri de azi. Gandeste-te ca religia ortodoxa are numarul credinciosilor mai mic decat al celorlalte religiii gandeste-te catzi hindushi catzi musulmani shi catzi catolici exista shi astea sunt religii shi ale celor mai puternice tzari ale lumii din punct de vedere economic shi nu numai atat Asha ca treaba ca s-ar face o shmecherie cu fosfor cum spui tu nu se explica Crezi catolicii ne-ar lasa pe noi ortodocshi sa facem noi smecherii la Mormantul Mantuitorului, asta rational vorbind Iar diavolul ar veni la noi sa ne-nsele pe noi care suntem mai putzini la numar? Diavolul are nevoie sa inshele multzi mai multzi ca asta e scopul lui asha ca ar fi ales cu siguarantza un popor mai numeros dar nu pe noi care suntem mai putin la numar. shi crezi tu ca diavolul ishi face de cap timp de 2000 de ani Eu nu prea cred ..............Exista un Dumnezeu. In biblie scrie clar" Mare va fi numarul pacatoshilor in vremurile cele de pe urma ca stelele de pe cer shi ca nisipul marii iar dreptzii vor fi din ce in ce mai putzini la numar" Deci Exista un DUMNEZEU Hai sa fim serioshi Frate iarta-ma dar afirmatziile tale sunt generale shi fara logica Nu cumva faci parte dint-o secta? ASha ca nu te mai indoi de Adevarata Credintza ORTODOXA ! |
Citat:
Antiortodox. apoi nu shtiu ce mai cautzi pe forumul asta/? |
"CEL MAI GREU PACAT VESHNIC DE NEIERTAT ESTE STAREA OMULUI IMPOTRIVA ADEVARULUI"
Arsenie Boca |
spune-mi repede Alexandr_Brazil daca te crezi asha tare in religia ta shi eshti sigur pe ea
Care sunt argumentele pe care se caladeshte dar CEVA SERIOS SHI REAL ,,NU BAZACONII sper sa ai motive serioase sau faci asta din lipsa de ocupatzie |
Citat:
|
Cel mai bine zic eu ca era sa nu da-ti atentie acestui post, ba chiar sa-l ignorati ca el sa vada ca nu poate ispite pe nimeni sau indruma catre o alta credinta falsa. :thumbsup:
|
pt T-Bone
...iar tu daca taceai filosof(a) ramaneai...asta ca sa nu pomenesc cuvantul crestin in cazul tau... Cred ca mai corect era sa vii cu un argument pro sau contra subiectului sau sa ignori daca nu esti in stare sa dai un raspuns inteligent...imi pare sincer rau ca uneori fac si astfel de postari...dar din pacate unii chiar o cer... |
tot insisti laurentiu deci iti voi satisface curiozitatea. Nu apartin nici unui cult momentan,deci sa iti prezint intreaga doctrina personala ar lua cam mult timp, dar iti pot prezenta cateva din punctele principale. Mai incolo daca ai nelamuriri intreaba-ma si iti raspund, pt ca oricum cred ca imi sunt numarate zilele pe forum.
In primul rand, si asta cred ca e cel mai important punct: Cred in Dumnezeu, cred ca intradevar Iisus poate fi considerat Fiul lui Dumnezeu, fiind omul perfect, ideal. Nu cred in doctrina trinitara, cred intr-un singur Dumnezeu,cred ca Iisus este intradevar un model de om ideal, ajungand sa fie "asemenea" Creatorului. Cred in pacifism absolut, si respectarea tuturor fiintelor. Cred in preotia universala, prin urmare nu cred ca o clasa clerica are vre-un rost, ba mai mult sunt de parere ca pun in pericol religia, pt ca de multe ori clerul abuza de puterea sa. Cred in viata dupa moarte. Cred ca Dumnezeu fiind iubirea nu prea va condamna pe nimeni la iad, ci ne vom condamna singuri. Cred in existenta purgatoriului, ca stare temporara de iad, in sensul ca cei care totusi au sanse mici de scapare cu timpul vor trece de materialism si ura si vor ajung la starea de rai(cred ca raiul si iadul sunt stari ca tot veni vorba). Totusi nu exclud posibilitatea ca unele suflete sa respinga intratat Divinitatea si spiritualul incat sa ramana la starea de iad permanent. Cred ca in mare ritualurile si obiecte ritualice(icoane,cruci) sunt irelevante in fata Creatorului, totusi ne ajuta pt ca uneori ne amintesc si de cele sfinte, deci nu le consider in nici un fel daunatoare, decat daca ar fi folosite spre exemplu pt profitul unora. Nu cred ca Biblia e o carte ce trebuie luata la propriu, si nici sursa indiscutabila a adevarului sau o colectie de carti lipsita de erori(vedeti spre exemplu detalii despre cucificare, moartea lui Iuda, dar si alte exemple). Pe deoparte memoria umana e cam subreda, si poate ca unuia i s-a parut mai buna o idee decat alta. Cred ca ratiunea si o minte deschisa sunt cele mai importante mijloace in dobandirea cunoasterii divinului. Cred in anti-materialism Cred ca anumite idei si principii ale unor religii inafara crestinismului,trebuie privite obiectiv,cele bune adoptate, cele rele respinse, cele ce practic nu aduc nici imbunatatiri considerabile nici orice fel de efecte negativ ar trebui privite cu indiferenta. Cred ca sutele de reguli ale majoritatii religiilor sunt inutile,majoritatea fiind oricum deduse logic de orice persoana. Singura regula importanta ar fi Regula de Aur: "Fa altora ce ai vrea sa ti se faca tie. Fa bine tuturor". Conceptia de bine este inradacinata in sufletul fiecarui om, fiind partea divina a firii umane. Si dupa acest "scurt" crez, aveti intrebari?? |
Nu stiu la ce demonstratii va asteptati voi, DJ_ICU si Alexandr_Bazil, pt a va dovedi ca biserica noastra nu e cladita pe cateva betisoare, care la primul vant se vor darama. Ce pot sa va spun e ca noi avem Sf. Cruce, cinstim sfintii si pe Maica Domnului. Sf. Cruce, care este Tatal, Fiul si Duhul Sfant, pt. noi e biruinta, e putere, pt. voi rusine si sminteala. Voi, ereticii, nu recunoasteti sfintii, biserica si ierarhia preoteasca. Noi ne inchinam, avem Pasti, avem Craciun, avem traditie, avem posturi, avem Sf. Liturghie si cele sapte Sfinte Taine.
Cu ereticii nu e bine sa stam de vorba. Am cunoscut multi. Sunt galagiosi, nerusinati, vorbesc foarte mult, chiar daca nu adevarul. Stau de vorba cu voi daca doriti sa veniti la credinta adevarata. Sunteti in stare sa faceti lucrul acesta? Nu-l faceti, atunci nu stam de vorba. A vorbi mult nu inseamna a spune adevarul! Adevar pt. mine inseamna : Cruce, Sfinti, Sfintele Taine ! |
Chiar as vrea sa vin la credinta adevarata... cea ce are adevarul absolut. Nu s-ar intampla sa stiti care e acea credinta adevarata?
Adevarul pt tine inseamna cruce, sfinti si sfintele taine?? Concepte cum ar fi iubire, respect, divinitate sunt doar niste note de subsol, pierdute pe undeva printre morti deosebit de abstinenti, ritualuri si o metoda de executie in antichitate?? Avand in vedere ca daca raspund civilizat si sincer la orice intrebare sunt numit galagios, nerusinat, se spune ca vorbesc mult si nu stiu nimic, atunci sa inteleg ca trebuie mai putin bun simt si ar trebui sa raspund la fel de sec ca si voi |
Adevarul pt mine inseamna Cruce, Sfinti si Sfintele Taine, adica DUMNEZEU ! Iar Dumnezeu reprezinta si iubire, respect, divinitate.
Daca raspunsurile noastre ti se par seci, afla ca sunt doar scurte si la obiect. Cand am spus ca ereticii sunt galagiosi si nerusinati, faceam referire la cei pe care i-am cunoscut personal. Te aflai si tu oare printre ei? :) |
Din moment ce vorbim inseamna ca la un anumit nivel ne cunoastem.
Asa ca: nu mai generaliza, cand esti scurta si la obiect incearca sa nu omiti esentialul(cum ar fi sa zici ca "Adevar pt. mine inseamna : Cruce, Sfinti, Sfintele Taine !" si apoi sa completezi cu un "mic" detaliu, ca astea ar reprezenta de fapt Dumnezeu), si afla ca,desi iti respect credinta, nu consider ca Dumnezeu inseamna Cruce,Sfinit si Taine. E un raspuns prea simplu, prea materialist si ce omite insusi esenta divinitatii. |
Ce vezi tu materialist in ce a scris lia_1727? Lumineaza-ma! Te rog...
Ne inchinam in numele Tatalui, al Fiului si al Sfantului Duh ( semnul crucii ). Sfintele Taine sunt: Sfanta Taina a Botezului, Taina Mirungerii, Taina Pocaintei, Sfanta Impartasanie, Taina Preotiei (Hirotonia), Taina Cununiei si Sfantul Maslu. Ti se pare ca a omis esentialul? |
Da. Cum spuneam mai sus de iubire intre oameni, respect reciproc, sacrificiu, libertatea de a alege si insusi firea umana ce incearca sa se auto-depaseasca si sa devina asemenea creatorului ei. In asta consta Dumnezeu, nu in simboluri si ritualuri. Crezi ca fara ele nu am mai avea nici o legatura cu Divinitatea??
|
Citat:
sau va este frica ca religia voastra e cladite pe cateva betisoare care la primul vant mai puternic se va darma? Oare nu se va intelege din acestea ca nu doreste pareri "pro" ci doar "contra" (religiei ortodoxe)? Ce argumente solide vrei sa-ti dau, sau sa dau cuiva de aici? Aici dupa cum am zis se incearca o ispitire diavoliceasca si nici decum o conversatie sanatoasa (dupa cum a zis autorul topicului). Parerea mea este ca nu ai citit nici macar bibliam cat despre alte carti legate de viata sfintilor si crestinism nici nu se pune problema. Oare nu cunosti tu, ca nu trebuie dat acestora semn? |
Citat:
Spui ca eu nu scriu corect gramatical. 1. Nu ai habar de ce anume ma ocup eu pe net asa ca nu prea am timp sa stau a scrie corect (e foarte corect cum am zis) pe forum. 2. Tot ce spun, spun din inima asa ca nu are absolut nicio (e corect, citeste cateva articole pe net)legatura gramatica mea. 3. Ce te face sa crezi "ca-l venerez" pe sf. Arsenie? Nu stiu prea multe despre viata dumnalui, dar citind cateva ceva pe forum mi-a placut (am dreptul la alegere, imi pot atasa absolut ce imagine vreau la semnatura) 4. Chiar nu doresc a mai face comentarii bazate doar pe niste "prostioare" pe care le vezi tu dimineata cand intri pe acest forum ci sa citesti tot ce scrie pe forum. Acesta nu e singurul meu post si nu cred ca este cel mai "bun". 5. Daca gasesc mai mult de 5 greseli (gramaticale) in postul tau, iti cer scuze ptr. felul in care mi-ai vorbit? Acum te rog lasa-ma asa cum sunt eu, prost, si cu gramatica mea. App. nu am zis ca sunt un adevarat crestin si nici nu ma consider mare credintios (fata de tine, sincer iti zic, din posturile tare asa pare). |
"Nu da cu bata in viespile sectare!"
Arsenie Boca |
Citat:
Nu zic ca religia crestin ortodoxa ar fi cea mai buna, cea mai tare sau in alt fel, zic doar ca sigur ca este mantuitoare. Gandeste-te putin la traditia Bisericii Ortodoxe Romane, adica la trecutul ei, la cati sfinti si calugari au trait respectand intocmai toate dogmele, acceptand Biblia si tot ce e scris in ea. Acesti sfinti reprezinta dovada fizica, daca vrei, prin existenta lor, ca prin ortodoxie ajungi la mantuire. Credintele tale actuale sunt chiar mansonice, pentru binele tau, accepta crestinismul intocmai si atunci poti sa zici ca esti pe cale ce duce la mantuire. Pe noi cei de pe forum nu ne superi deloc, poate din exces de zel unii mai fac niste afirmatii mai putin elocvente, tie singur iti faci rau. Drept dovada ca aceasta credinta nu este claita pe cateva betisoare, noi vom continua asa cum suntem, cuvintele tale nu schimba cu nimic starea noastra. Se pare ca tu esti cel ce va cadea... Nu-ti doresc asta, ai inca posibilitatea sa alegi. |
"Necredincioshii spre rushinea noastra , cred mai mult necredintzei lor de cat credem noi credintza noastra"
Arsenie Boca |
Exista. Cine vrea s-o vada si s-o inteleaga trebuie sa mearga in ea, sa se intereseze despre credinta. Cine nu, si arunca cu noroi, nu trebuie bagat inseama. Parintele Boca spunea, sa vorbesti cu cei care iti folosesc timpul, vorbind lucruri folositoare tie si lui. Iar eu zic:Cine iti ocupa timpul cu nimicuri, lasa-l in pace, ignora-l. Doamne ajuta.:)
|
Bine v-am gasit.
Citesc si recitesc post-urile acestui topic si nu-mi revin din uimire. Mi-as fi dorit niste discutii constructive, din care sa ne folosim cu totii - mai ales ca am auzit multe lucruri bune despre acest forum. Vad insa prea multe lupte de orgolii, tonuri intepate si ironice, jigniri (si aici nu ma refer numai la acest topic). Nu va suparati ca va spun, dar la lucrurile astea asist si prin biserici, din partea celor care se considera "induhovniciti" si care, de fapt, sunt sufocati de mandrie si de rautate. Ma gandesc cu usurare ca la Judecata nu voi fi intrebata ce studii teologice/filozofice am facut, sau daca stiu sa scriu corect gramatical, sau altele asemenea. Cat despre cei care neaga credinta ortodoxa, ei nu stiu ce anume neaga. Nu cred ca vreun om poate respinge dragostea lui Dumnezeu, dupa ce a cunoscut-o. Sunt insa printre ei destui care Il cauta cu adevarat pe Dumnezeu, dar care resping rigiditatea, formalismul, aroganta; pe acestia, cat de mult ii ajuta crestinii sa se apropie de Hristos? Am citit undeva, nu mai tin minte unde, o afirmatie a Sf. Ioan Gura de Aur - daca drept-credinciosii ar trai credinta crestina cum trebuie, atunci paganii s-ar fi convertit la crestinism... Cer iertare daca am deranjat pe cineva. Si ma intreb daca mai merita sa accesez acest forum - din ce am vazut pana acum, nu se deosebeste cu nimic de alte forum-uri "laice". Este pierdere de timp si prilej de sminteala. |
Nimeni nu este cum pretinde ca ar vrea sa fie cei din jurul lui
Asha ca mandria este o patima de care totzi suferim mai mult sau mai putzin asha ca artand cu degetul spre mandria altora nu vom fi nici buni nici mai sporitzi duhovniceshte decat aceshtia De fapt paruta smerenie este una dintre culmile mandriei nu putem vorbi despre mandrie la fel cum vorbim despre crima pentru ca de mandrie totzi suferim chiar daca nu vrem sa recunoashtem Omul mandru se vede pe sine plin shi de celelalte virtutzi Cand va ajunge cineva sa creada ca este smerit atunci va trebui sa de-a fuga la duhovnic pentru izbavire Asha ca niciodata nu vom gasi forumul perfect. Aceste citate sunt descrise din cartea "Despre infruntarea necazurilor" la rubrica "De ce nu ne ajuta Dumnezeu" "Despre increderea nemasurata in propriile puteri" DAnion Vasile Care mi s-a parut foarte intersanta |
Ce se intampla oameni buni? Nu mai incapem unii de altii pe forum? Cum nu sta omul cu ochii pe fiecare postare cum o luati "pe aratura". Va rog mult sa incercati sa fiti mai intelegatori si chiar daca unii dintre membrii nostri incearca sa iste mici certuri, sa-i lasam in pace sa se lamureasca singuri ca nu au loc pe acest forum.
Va multumesc si astept intelegere. Doamne ajuta! |
Chiar referitor la cel care a spus ca exista o substanta, asemanatoare cu lumina care vine de inviere. Vreau sa-ti spun ca asa spuneau catolicii sau armenii, nu mai stiu exact, si au pus la mormantul Domnului candele, iar in loc de fitil de panza, au pus cuie. Te las pe tine sa te intrebi, oare a aprins Sfanta Lumina cuiele pentru a dovedi a nu stiu cata oara ca SINGURUL ADEVAR E ORTODOXIA, sau nu? Si te rog sa-ti dai cu parerea vis-a-vis de intrebarea amintita.
|
Citat:
El doreste ca toti sa vina la adevarata credinta. |
Pentru ca nimic nu este intamplator si Dumnezeu le randuieste pe toate.
|
Citat:
In nici un caz...ideiile nu sunt imprumutate chiar din toate religiile...sunt in general un monoteism inspirat din cresinism, si un principiu comun si care tine mai degraba de bun simt. Daca se va impune principiul "Tratati pe altii cum ati vrea sa fiti tratati" o data cu globalizarea, as devenii un sustinator al acesteia.(pentru eventuala curiozitate a unora: sustin colaborarea intre toate natiunile dar si existenta acestor natiuni) "Nu zic ca religia crestin ortodoxa ar fi cea mai buna, cea mai tare sau in alt fel, zic doar ca sigur ca este mantuitoare." E subiectiv, dar daca tu asta crezi pot eu sa te contrazic? "Gandeste-te putin la traditia Bisericii Ortodoxe Romane, adica la trecutul ei, la cati sfinti si calugari au trait respectand intocmai toate dogmele, acceptand Biblia si tot ce e scris in ea. Acesti sfinti reprezinta dovada fizica, daca vrei, prin existenta lor, ca prin ortodoxie ajungi la mantuire." Fiecare religie isi are sfintii si martirii. "Credintele tale actuale sunt chiar mansonice, pentru binele tau, accepta crestinismul intocmai si atunci poti sa zici ca esti pe cale ce duce la mantuire. " Ma simt chiar flatat ca esti atat de ingrijorat de binele meu. Credintele mele nu sunt chiar masonice...desi pot vedea anumite tangente cu ce declara OFICIAL masoneria(principiul ratiunii, ajutorarea celorlalti,viziunea unui singur creator) dar iti garantez ca nu apartin niciunei organizatii si ca ce cred eu e independent de ce cred altii. Daca sunt masonii de acord cu mine e treba lor. "Se pare ca tu esti cel ce va cadea..." Eu nu ma lupt cu o credinta deci aici nu sunt invinsi si invingatori. Eu in viziunea personala sper sa nu decad, si sa continui sa nu imi compromit credintele si sa imi respect principiile. Numai bine teodor... |
Ora este GMT +3. Ora este acum 10:45:04. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.