Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Intrebari (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6482)

alexdu 10.06.2009 19:10:36

Intrebari

Care este diferenta din a darui ceva in anonimat sau sa se stie persoana,numele?
De exempu intre a duce cuiva un cos cu mancare sau a-l lasa la usa cuiva.

alexdu 10.06.2009 19:11:25

Este pacat sa fi bogat?

anna21 10.06.2009 19:13:14

Citat:

În prealabil postat de alexdu (Post 144733)
Care este diferenta din a darui ceva in anonimat sau sa se stie persoana,numele?

Am observat ca uneori oamenii au la fel de multa nevoie de un strop de atentie.
Asa ca nu lasa cosul la usa (metaforic vorbind). Un zambet si o vorba buna fac sunt hrana pt suflet.

anna21 10.06.2009 19:13:45

Citat:

În prealabil postat de alexdu (Post 144734)
Este pacat sa fi bogat?

Este pacat sa iubesti bogatia.

BogdanF2 10.06.2009 19:42:28

Citat:

Este pacat sa fi bogat?

Nu e pacat, dar e periculos pentru mantuire. E pacat sa ti se lipeasca inima de bogatii. E pacat sa fii bogat si sa nu-i ajuti pe cei saraci...

Hartford 10.06.2009 20:11:05

Cosul

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 144736)
Am observat ca uneori oamenii au la fel de multa nevoie de un strop de atentie.
Asa ca nu lasa cosul la usa (metaforic vorbind). Un zambet si o vorba buna fac sunt hrana pt suflet.

Daca e vorba de cos cu mincare e bine sa-l daruiesti in mina stii in ziua de azi nu mai ai incredere ,bani poti darui confidential.

Florin-Ionut 10.06.2009 23:05:50

Citat:

Este pacat sa fi bogat?

Zaheu vamesul le-a aratat bogatilor ce sa faca pentru a se mantui:

"Și iată un bărbat, cu numele Zaheu, și acesta era mai-marele vameșilor și era bogat.
...
Iar Zaheu, stând, a zis către Domnul: Iată, jumătate din averea mea, Doamne, o dau săracilor și, dacă am năpăstuit pe cineva cu ceva, întorc împătrit.
Și a zis către el Iisus: Astăzi s-a făcut mântuire casei acesteia, căci și acesta este fiu al lui Avraam."
Luca 19

Iata un om bogat si pacatos a daruit jumatate din avere celor care aveau nevoie si si-a platit datoriile fata de cei de la care a furat. Si asa s-a mantuit, el si casa sa.

De remarcat ca nu a vandut tot, ci doar jumatate din ce avea a daruit saracilor. Numai cei care vor sa fie desavarsiti se leapada cmplet de toate si ii urmeaza Lui Hristos. Exista sfinti, dar exista si drepti care ajung in Cer; caci Dumnezeu a pregatit in casa Sa multe locasuri, dupa meritul fiecaruia.

alexdu 11.06.2009 07:34:13

Citat:

În prealabil postat de alexdu (Post 144733)

Vedem la televizor diferite persoane care doneaza bani si i-si fac reclama, iar alte persoane doresc sa pastreze anonimatul.
Cand donezi ceva in anonimat parca nu ceri nimic in schimb, iar daca i-ti dezvalui identitatea parca astepti multumiri sau ceva.
Ce parere aveti?

alexdu 11.06.2009 07:35:39

Cat de des trebuie sa cerem ajutorul lui Dumnezeu si in ce privinte?

alexdu 11.06.2009 07:46:25

Cunoastem cu toti pilda "daca primesti o palma, intoarce si celalalt obraz", sau opusul ei "plateste cu aceeasi moneda", cand sa le aplicam pe fiecare? In cazuri grave nu cred ca o aplicam pe prima.
Ce credeti?

alexdu 11.06.2009 07:52:11

Este pacat sa omoram o musca, un animal care ne distruge recolta, dar un animal domestic? Si ce parere aveti despre vanatoare, adunarea de trofee si folosirea blanii ca imbracaminte?

alexdu 11.06.2009 07:53:28

Este pacat sa jucam la jocurile de noroc?

Daniela-Iulia 11.06.2009 08:04:04

[COLOR=DimGray]"Celui ce te loveste peste obraz, intoarce-i si pe celalalt"(Luca 6,29)
[/COLOR][COLOR=DimGray]mai frumos, insa este evidentiata ideea in Evanghelia Sf Ap Matei:
"Nu va impotriviti celui rau; iar cui te loveste peste obrazul drept, intoarce-i si pe celalalt." (Matei 3,39)[/COLOR]

[SIZE=1]din: http://www.librariasophia.ro/cartea-...v,-arhim..html[/SIZE]

"Cind cineva te cleveteste ori te jigneste cu ceva fara sa ai vreo vina, aceasta inseamna ca te loveste peste obrazul drept. Atunci nu cirti, ci suporta lovitura cu rabdare, ca prin aceasta sa intorci si obrazul sting, adica sa-ti aduci aminte de faptele tale nedrepte. (Iar cui te loveste peste obrazul drept, intoarce-i si pe celalat)"

anita 11.06.2009 09:07:10

Citat:

În prealabil postat de alexdu (Post 144880)
Vedem la televizor diferite persoane care doneaza bani si i-si fac reclama, iar alte persoane doresc sa pastreze anonimatul.
Cand donezi ceva in anonimat parca nu ceri nimic in schimb, iar daca i-ti dezvalui identitatea parca astepti multumiri sau ceva.
Ce parere aveti?

Important este ce simtim noi in suflet ,daca avem compasiune si dorinta de a ajuta ,de a schimba in bine viata cuiva amarat.

anita 11.06.2009 09:10:50

Citat:

În prealabil postat de alexdu (Post 144883)
Este pacat sa omoram o musca, un animal care ne distruge recolta, dar un animal domestic? Si ce parere aveti despre vanatoare, adunarea de trofee si folosirea blanii ca imbracaminte?

Este pacat sa traim ca d-nul Tiriac ,sa organizam vinatori de dragul de a ucide.
Vanatoarea este justificata numai in masura in care ne agonisim cele necesare traiului.

alexdu 11.06.2009 09:29:17

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 144737)
Este pacat sa iubesti bogatia.

De ce oare sunt atatia preoti care au facut averi de pe urma credinciosilor si si-au luat masini si case daca cred in Dumnezeu? Ce exemplu sa luam de la ei?

elenavioletacocos 11.06.2009 10:18:53

Citat:

În prealabil postat de alexdu (Post 144898)
De ce oare sunt atatia preoti care au facut averi de pe urma credinciosilor si si-au luat masini si case daca cred in Dumnezeu? Ce exemplu sa luam de la ei?

sunt preoti si "preoti" ! nu trebuie sa luam exemplu de la ei ,nici sa ii judecam noi,D-zeu ii va judeca dupa faptele lor ! se intampla in toate religiille ! stii cum e : nici o padure fara uscaturi !

CosminPopescu 11.06.2009 11:36:25

Citat:

În prealabil postat de alexdu (Post 144883)

tot pământul e primit de la Dumnezeu spre folosința noastră. Toate jivinele și plantele sunt daruri de la Hristos, dar e păcat să ucizi o viețuitoare doar din plăcerea de a ucide.

LapetiteMoc 11.06.2009 12:14:16

”Dăruind vei dobândi!”

Citat:

În prealabil postat de alexdu (Post 144880)
Ce parere aveti?

Cel care dăruie și vrea să se facă plăcut în ochii celorlalți pentru acest gest o face zgomotos, cu trâmbițe și fanfare. Dar el și-a luat deja plata, Domnul nu mai are ce-i dărui.
Cel ce dăruie cu suflet curat, fără gândul meschin de a primi laude și aprecieri din partea oamenilor, fără a se semeți pentru gestul lui va primi înzecit de la Domnul... ”Să nu știe stânga ce face dreapta.” ... Până și cel ce dăruie trebuie să-și uite gestul pentru a nu cădea în păcatul mândriei de sine în cugetul lui.

Doamne ajută!

anna21 11.06.2009 16:12:17

Citat:

În prealabil postat de alexdu (Post 144898)

Am o prietena al carei tata este preot de tara si am avut ocazia sa aflu despre viata unui preot. Astfel, desi tatal ei are salariu, acesta este in mod normal "retinut" pentru actiuni caritabile (pe scurt, nu-l primeste). Pentru a-si intretine familia, preotul munceste pe tractor pe pamantul satenilor.

LapetiteMoc 10.02.2011 00:42:30

oooooffffffff

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 145017)
Am o prietena al carei tata este preot de tara si am avut ocazia sa aflu despre viata unui preot. Astfel, desi tatal ei are salariu, acesta este in mod normal "retinut" pentru actiuni caritabile (pe scurt, nu-l primeste). Pentru a-si intretine familia, preotul munceste pe tractor pe pamantul satenilor.

De ce "in mod normal" ? Cine i-l opreste ?

calator prin ploaie 10.02.2011 09:11:24

Citat:

În prealabil postat de alexdu (Post 144882)
Cunoastem cu toti pilda "daca primesti o palma, intoarce si celalalt obraz", sau opusul ei "plateste cu aceeasi moneda", cand sa le aplicam pe fiecare? In cazuri grave nu cred ca o aplicam pe prima.
Ce credeti?

Intai a functionat legea talionului (dinte pt dinte), acum insa...din iubire de aproapele , mai bine intorci si celalalt obraz (metaforic)...Insa un preot drag sufletului meu a zis intr-o predica "dar nu va lasati sufletele sa devina nici saci de box ai lumii"....

Ora este GMT +3. Ora este acum 18:36:49.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.