Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Din Noul Testament (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5016)
-   -   intrebare (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6518)

lore86 14.06.2009 19:22:43

intrebare

stie cineva sa imi spuna cati ani a durat perioada de propovaduire a Sf Ioan Botezatorul?
va rog frumos, cine stie sa imi raspunda

florin_moisii 14.06.2009 19:48:26

Sf. Ioan Botezatorul

Sf. Ioan Botezatorul a propovaduit pe Domnul inca din pantecele maicii sale aici pe pamant, iar dupa taierea capului si in iad, si inca tot mai propovaduieste si azi…
Trageti linia si aflati!

lore86 29.06.2009 12:15:09

ma referam la perioada de propovaduire de la revenirea din pustie pana la taierea capului.as dori un raspuns serios

florin_moisii 30.06.2009 00:39:36

pe cuvant!

V-am oferit un raspuns sincer.
implinirea misiunii, aceea de a arata multimii pe Cel propovaduit si a-L boteza "in repejunile" Iordanului, scl, Noul Testament va arata clar.
Iertati-ma!

windorin 30.06.2009 14:21:45

Cred ca [COLOR=darkred]maxim 1 an[/COLOR].

Gandesc la faptul ca Sfantul Ioan s'a nascut cu un an mai inainte de Hristos, deci cand Hristos a implinit 30 de ani, Sfantul Ioan avea deja 31 de ani. Pe langa aceasta, in cultura evreilor, nimeni nu avea voie sa predice in public pana la varsta de 30 de ani. Deci, daca Hristos si'a inceput propovaduirea la varsta de 30 de ani, iar Sfantul Ioan era cu un an mai mare, inseamna ca intre inceperea propovaduirii lui Ioan si Botezul Domnului nu a putut trece decat un an.

Parerea mea. Daca am omis ceva, sa'mi fie cu iertare.

lore86 01.07.2009 09:05:54

multumesc frumos, windorin.stiam ca a fost scurta dar nu puteam repera in ce mom al activitatii Mantuitorului si-a incheiat activitatea sf IOAN.

windorin 01.07.2009 09:17:04

"Acela trebuie să crească, iar eu să mă micșorez." [COLOR=darkred](Ioan 3,30)[/COLOR]
[COLOR=#8b0000][/COLOR]
[COLOR=black]Nu stiu daca, dupa Botezul Domnului, Sfantul Ioan a mai predicat. Nu cred ca mai avea de ce.[/COLOR]
[COLOR=black]Potrivit cuvintelor de la Ioan 3,30, Sfantul Ioan s'a retras, facand loc Mantuitorului.[/COLOR]

Nu stiu insa nimic exact. Dar la ce ai nevoie sa stii?

lore86 01.07.2009 09:21:41

o zic cu rusine, voiam sa fac o asociere.desi cred ca nu e bine sa vb pe forum despre asta

lore86 01.07.2009 09:28:04

incercam sa fac o asociere.

windorin 01.07.2009 11:33:41

Gandurile se vorbesc, ca nu cumva sa fie unele inselatoare si obositoare de suflet. Sa le spui duhovnicului, ori unui prieten foarte bun, dar cu ceva stiinta de cele duhovnicesti. Citeste viata Sfantului Ioan, poate vei gasi acolo cele de folos.

lore86 01.07.2009 14:14:46

asa o sa fac, desi nu pre are mare asocierea facuta.poate doar pt curiozitaea mea an
personala. nus tiu daca e chiiar bine sa spui toto ce gandesti.nici macar duhovnicului.cred ca spovedania mireanului e diferita de cea a calugarului.

windorin 01.07.2009 14:27:46

[COLOR=darkred]Tot omul trebuie sa spuna tot gandul la duhovnic.[/COLOR] In momentul ingenuncherii la Spovedanie, nimeni nu intreaba pe cel ingenuncheat, nici preotul si nici Hristos, daca este mireon ori calugar.

Un singur gand ascuns poate constitui pista pentru o mare cadere. Sunt unele ganduri care ne par ok sau penibile, ori stupide, insa nu intotdeauna suntem in masura sa analizam in mod real cele gandite. Cei de langa noi sunt adesea mai in masura sa ne spuna cum suntem.

florin_moisii 02.07.2009 00:10:40

Gandesc ca

... timpul la sfinti, la Dumnezeu nu e cum gandim noi pacatosii... nu stiu daca as putea exprima ceea ce simt, ceea ce cred eu cu convingerea mea... Sunt taine de acum la care mai mult nu m-as duce cu mintea, referitor la timpul marturisirii...

ioanton 10.07.2009 00:28:56

Citat:

În prealabil postat de windorin (Post 149388)
"Acela trebuie să crească, iar eu să mă micșorez." [COLOR=darkred](Ioan 3,30)[/COLOR]
[COLOR=#8b0000][/COLOR]
[COLOR=black]Nu stiu daca, dupa Botezul Domnului, Sfantul Ioan a mai predicat. Nu cred ca mai avea de ce.[/COLOR]
[COLOR=black]Potrivit cuvintelor de la Ioan 3,30, Sfantul Ioan s'a retras, facand loc Mantuitorului.[/COLOR]

Nu stiu insa nimic exact. Dar la ce ai nevoie sa stii?

Imi pun si eu urmatoarea intrebare: daca Ioan l-a recunsocut pe Isus ca fiind Hristosul, de ce oare nu l-a urmat? Logic ar fi fost sa se inscrie primul in ceata ucenicilor lui Isus. Si totusi nu a fost asa.

windorin 10.07.2009 13:14:43

Citat:

În prealabil postat de ioanton (Post 151758)
Imi pun si eu urmatoarea intrebare: daca Ioan l-a recunsocut pe Isus ca fiind Hristosul, de ce oare nu l-a urmat? Logic ar fi fost sa se inscrie primul in ceata ucenicilor lui Isus. Si totusi nu a fost asa.

Sfantul Ioan isi implinise rostul si menirea lui. Pentru asta se nevoise o viata.
Exista cred si riscul ca multi sa urmeze lui Ioan, iar nu lui Hristos.

sergiu 10.07.2009 16:43:18

Citat:

În prealabil postat de windorin (Post 149194)
Cred ca [COLOR=darkred]maxim 1 an[/COLOR].
Gandesc la faptul ca Sfantul Ioan s'a nascut cu un an mai inainte de Hristos,

Sfantul Ioan Botezatorul era in pantecele mamei sale, slava vesnica ei cand aceasta s-a intalnit cu Maica Domnului pe care o slavim, care-L purta pe Iisus, diferenta dintre ei era cam de 6 luni:
Citat:

34. Si a zis Maria catre inger: Cum va fi aceasta, de vreme ce eu nu stiu de barbat?
35. Si raspunzand, ingerul i-a zis: Duhul Sfant Se va pogori peste tine si puterea Celui Preainalt te va umbri; pentru aceea si Sfantul care Se va naste din tine, Fiul lui Dumnezeu se va chema.
36. Si iata Elisabeta, rudenia ta, a zamislit si ea fiu la batranetea ei si aceasta este a sasea luna pentru ea, cea numita stearpa.
37. Ca la Dumnezeu nimic nu este cu neputinta.
38. Si a zis Maria: Iata roaba Domnului. Fie mie dupa cuvantul tau! Si ingerul a plecat de la ea.
39. Si in acele zile, sculandu-se Maria, s-a dus in graba in tinutul muntos, intr-o cetate a semintiei lui Iuda.
40. Si a intrat in casa lui Zaharia si a salutat pe Elisabeta.
41. Iar cand a auzit Elisabeta salutarea Mariei, pruncul a saltat in pantecele ei si Elisabeta s-a umplut de Duh Sfant,
42. Si cu glas mare a strigat si a zis: Binecuvantata esti tu intre femei si binecuvantat este rodul pantecelui tau.
Deci probabil ca perioada a fost de in jur de 0.5-1 ani.
Doamne ajuta!

Ora este GMT +3. Ora este acum 03:34:34.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.