Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Preotul (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5012)
-   -   Despre preoti (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=657)

ColdFusion 24.08.2006 19:08:45

Cred in Dumnezeu, cred in bine, cred in a ajuta oamenii, dar cum poti sa crezi intr-o biserica ai carei conducatori sunt majoritatea homosexuali, care "insamanteaza" credinta in sotiile si femeile din satele sau orasele in care locuiesc, care pacatuiesc mai mult decat ar putea un individ normal sa o faca in 2 vieti, nu una? Imi este scarba de biserica asta si de tot ce inseamna religie. O solutie pe vremuri, un mare ghimpe si o mare minciuna azi.

24.08.2006 19:45:28

Cold
Sunt in asentimentul tau pt ca am avut de suferit dupa acestia...dar asta nu ma indeparteaza de BISERICA....de HRISTOS...preotul este om ca si mine,ca si tine....si supus acelorasi greseli si pacate...daca si-a asumat sa fie slujitor al lui Hristos si nu-si indeplineste misiunea pe care singur si-a ales-o...va raspunde pt asta asa cum si eu voi raspunde pt faptele mele si tu la fel...
Eu zic sa nu ne pripim si sa aruncam in ei...pt ca nu toti sunt asa....si hai sa nu ne mai intereseze pacatele lor si sa culegem de la ei doar ceea ce ne este de folos..
Asa cum sunt preoti pe care ii pomenesti cu rele sa stii ca sunt destui si cu coloana vertebrala care nu au facut de rusine Biserica...daca vrei ii poti gasi atat in manastiri cat si in bisericile de mir...
Daca vrei sa mai discuti cu mine apeleaza-ma in mesageria privata...

dimaiulian 17.09.2006 21:26:51

Citat:

În prealabil postat de ColdFusion
Cred in Dumnezeu, cred in bine, cred in a ajuta oamenii, dar cum poti sa crezi intr-o biserica ai carei conducatori sunt majoritatea homosexuali, care "insamanteaza" credinta in sotiile si femeile din satele sau orasele in care locuiesc, care pacatuiesc mai mult decat ar putea un individ normal sa o faca in 2 vieti, nu una? Imi este scarba de biserica asta si de tot ce inseamna religie. O solutie pe vremuri, un mare ghimpe si o mare minciuna azi.

Cred ca esti intr-o mare greseala. In primul rand, sunt foarte rari asemenea preoti in BOR. Eu nu cred ca te-ai confruntat tu cu unul din ei. Cred doar ca ai auzit de cazuri din astea. Oamenii vorbesc multe pentru a demola si ultimul bastion al Dreptei credinte. Sau poate chiar tu vrei sa participi la denigrarea Bisericii lui Hristos. M-as bucura enorm sa-mi dovedesti contrariul. Idea este ca numai in credinta ortodoxa se intampla adevarate minuni. Iar eu am trait minuni mari, altfel nu vrobeam.
Doamne ajuta!
Te rog raspunde-mi.
Cu simpatie, un frate.

ionut_marcel 21.09.2006 15:41:06

Ai perfecta dreptate in legatura cu popii .Niste nenorociti . Pai cum sa mai crezi in ei cind sunt asa cum sunt ? Niste porci si niste betivi ordinari . Or mai fi si citiva care chiar cred in ceea ce fac dar 90 % sunt numai dupa bani si femei .

mioara 21.09.2006 21:19:33

Citat:

În prealabil postat de ionut_marcel
Ai perfecta dreptate in legatura cu popii .Niste nenorociti . Pai cum sa mai crezi in ei cind sunt asa cum sunt ? Niste porci si niste betivi ordinari . Or mai fi si citiva care chiar cred in ceea ce fac dar 90 % sunt numai dupa bani si femei .

Cati preoti ai cunoscut personal si cine esti tu sa ii jignesti si sa-i judeci?Nu stiu ce va fi cu forumul asta,ca numai ortodox nu mai este!Cred ca va anuntat cineva ca aici este rost de facut bascalie de credinta noastra si v-ati dat intalnire.
Dumnezeu sa ve ierte!

theodor 22.09.2006 05:48:15

Citat:

În prealabil postat de mioara
Cati preoti ai cunoscut personal si cine esti tu sa ii jignesti si sa-i judeci?Nu stiu ce va fi cu forumul asta,ca numai ortodox nu mai este!Cred ca va anuntat cineva ca aici este rost de facut bascalie de credinta noastra si v-ati dat intalnire.
Dumnezeu sa ve ierte!

Forumul nu este altceva decat un loc de intalnire virtual la care acces toata lumea, si in care poti sa afli toate discutiile, deci intr-un fel oglindeste realitatea. Ortodoxismul aici este prezent prin acei credinciosi care il sustin, iar restul intra pentru a agita spiritele. Imi pare rau pentru aceste interventii, dar nu treuie bagate in seama.
Hai sa ne concentram asupra problemelor serioase (cei ce isi doresc asta bineinteles)si sa ignoram restul, ce zici? :)

VM 23.09.2006 17:13:21

Citat:

Opinia ta, la care esti in mod evident indreptatit, dar generalizand in acest fel, in conditiile in care presupun ca nu cunosti personal 90% din clerul BOR, nu faci decat sa-ti subminezi singur afirmatiile. Nu este indicat sa judeci pe altii, ci sa fi smerit si sa-ti vezi de pacatele tale, dar daca totusi o faci, macar fa-o ca o constatare pe care sa o poti si dovedi. O astfel de generalizare nu constituie o dovada decat a unei neputinte/limitari in argumentare.

In plus, nu trebuie "sa crezi in preoti", ci in Tatal, Fiul si Sf. Duh si Biserica, dupa cum spune Crezul niceean.

NiCcoleta 24.09.2006 00:42:29

Si tousi Dumnezeu le-a incredintat darul hirotoniei!! De ce oare? Pentru ca a stiut El cui ii da acest dar si a stiut si de ce. Daca Dumnezeu le-a daruit....atunci El sa-i judece...Preotul oricit de pacatos ar fi are acest dar. Eu una sincer n-am vazut preoti betivi si homosexuali inca...dar nu ma indoiesc ca or fi...dar daca au cazut ..."Hopa sus!" e si pentru ei si pentru mine,mai ales....Doamne scapa-na!

Va_iubesc 29.09.2006 01:53:59

Preotul este si el om, cu caderile lui. Noi vedem numai caderile, sau le auzim la un "radio shantz". Dar nu stim pocainta lui, lacrimile pe care poate el le varsa pentru toate neputintele si pacatele lui. Sa incercam sa nu judecam ca sa nu fim judecati, sa-i iubim pe acesti oameni si sa ne doara caderea lor. Si sa stim ca si noi, credinciosii avem o parte de vina la caderea lor. Ca de-ar avea numai sfinti in preajma, credeti c-ar mai cadea usor?! Asa ca mai intai sa ne uitam putin si la noi si apoi sa asteptam de la ceilalti.

Mi-e teama ca noi privim la intunericul din noi si apoi incercam sa dam vina pe anturaj, pe preoti, pe ceilalti ortodocsi, etc. Asta tot ca inselare a diavolului ca sa nu ne vedem pe noi cat suntem de rai si de departe de Dumnezeu. Un alt aspect, sa incercam sa nu confundam Ortodoxia cu ortodocsii (fie ei preoti sau laici).

Domnul sa ne dea iubire si intelegere pentru neputintele celorlati, asa cum si noi asteptam de la El sa aiba intelegere pt ale noastre.
Elena

ILM-LEONARD 30.09.2006 14:17:05

:cool:[u]

ionut_marcel 12.10.2006 14:18:57

Am si eu o intrebare : Citi dintre cei de aici ati facut donatii la biserica ? V-ati intrebat vreodata unde merg banii aceeia ? Ar fi cazul sa faceti acest lucru . Nu ar fi mai bine sa stiti si voi ce s-a intimplat cu banii aceeia , daca intradevar s-au folosit pentru biserica ?

maria55 12.10.2006 16:40:46

Dca ma gindesc la martirii neamului nostru ,la cei care au suferit in vremea comunista si nu numai la ei, ca si astazi sint multi tineri pentru care ii multumim lui Dumnezeu ca ni ia dat,imi amorteste limba in gura sa mai critic vreun preot .Daca este vreunul care greseste cu intentie ,are grija Dumnezeu .Sa ne rugam pentru ei ca si ei sint oameni si sint mai rau ispititi ca noi.
In ce priveste donatiile la biserica , nu va fie frica .Dumnezeu ne face partea noastra pentru ca ne cunoaste gindul . De ce se intimpla mai departe raspund cei in cauza . Mai bine sa ne rugam pentru toti.
Domnul sa va binecuvinteze !

euftalia 12.10.2006 20:11:52

Citat:

În prealabil postat de NiCcoleta
Si tousi Dumnezeu le-a incredintat darul hirotoniei!! De ce oare? Pentru ca a stiut El cui ii da acest dar si a stiut si de ce. Daca Dumnezeu le-a daruit....atunci El sa-i judece...Preotul oricit de pacatos ar fi are acest dar. Eu una sincer n-am vazut preoti betivi si homosexuali inca...dar nu ma indoiesc ca or fi...dar daca au cazut ..."Hopa sus!" e si pentru ei si pentru mine,mai ales....Doamne scapa-na!

Eu fiin bolnava, ma spovedeam des. Am intalnit foarte multi preoti buni si inteligenti, dar am intalnit si fanatici, care au o viziune de inchizitori,( vreo doua cazuri de acest fel). E periculos sa spovedesti un om bolnacv, care si asa se teme, se indoieste, ii este rau mai tot timpul. Ca in orice meserie, si in preotie exista deformatie profesionala, uneori vad numai diavoli sau minuni peste tot. Este cazul si al unor practicanti prea "infocati". Nu va suparati, fratilor ca spun asta .Stiu ca preotia se zice ca este mai mult decat o meserie, o chemare. Da, dar sunt oameni supusi greselii. Amintiti-va de cazul de la Tanacu. Vedeti unde duce fanatismul? Cum au descris medicii acolo era un fenomen paranoid in masa. Trebuie sa avem o vedere larga, inteligenta si logica. Lui Dumnezeu nu ii place lipsa de inteligenta . Sincera sa fiu nu prea inteleg nici ideea de manastire si asa zisa nevointa. Viata oricum este grea .De lume nu te poti rupe decat cand mori. Sau rugaciunile lungi. IIsus zice :nu cine imi zice mie Doamne, Doamne se va mantui ci cine face voia Tatalui meu. Acele"Doamne miluieste" zise de 40 de ori nu pot fi decat practici Yoga, cand iei o mantra si o repeti pana ajungi la extaz. Nu practic Yoga, din auzite. In concluzie, calea de mijloc este cea mai buna. Doamne ajuta-ne!

euftalia 13.10.2006 17:38:25

Citat:

În prealabil postat de euftalia
Citat:

În prealabil postat de NiCcoleta

Eu fiin bolnava, ma spovedeam des. Am intalnit foarte multi preoti buni si inteligenti, dar am intalnit si fanatici, care au o viziune de inchizitori,( vreo doua cazuri de acest fel). E periculos sa spovedesti un om bolnacv, care si asa se teme, se indoieste, ii este rau mai tot timpul. Ca in orice meserie, si in preotie exista deformatie profesionala, uneori vad numai diavoli sau minuni peste tot. Este cazul si al unor practicanti prea "infocati". Nu va suparati, fratilor ca spun asta .Stiu ca preotia se zice ca este mai mult decat o meserie, o chemare. Da, dar sunt oameni supusi greselii. Amintiti-va de cazul de la Tanacu. Vedeti unde duce fanatismul? Cum au descris medicii acolo era un fenomen paranoid in masa. Trebuie sa avem o vedere larga, inteligenta si logica. Lui Dumnezeu nu ii place lipsa de inteligenta . Sincera sa fiu nu prea inteleg nici ideea de manastire si asa zisa nevointa. Viata oricum este grea .De lume nu te poti rupe decat cand mori. Sau rugaciunile lungi. IIsus zice :nu cine imi zice mie Doamne, Doamne se va mantui ci cine face voia Tatalui meu. Acele"Doamne miluieste" zise de 40 de ori nu pot fi decat practici Yoga, cand iei o mantra si o repeti pana ajungi la extaz. Nu practic Yoga, din auzite. In concluzie, calea de mijloc este cea mai buna. Doamne ajuta-ne!

Nu vreau sa discreditez pe preoti, eu am spus aceste lucruri pentru ca sunt bolnava si mai sunt multi ca mine, duar pentru o luare aminte, din proprie experienta , spre a ne feri de fanatism. poate am fost cam dura, este usor sa arunci cu piatra.

sovidiu 13.10.2006 18:55:08

euftalia draga, ia spune tu cum te mai simtzi dumneata... nu-s nici preot nici medic, dar ai de grija de tine, ca se poate... se poate si sa mai surazi, si sa vorbesti cu cineva, si sa te simtzi in largul tau... si cred ca problema la tine, acuma scuza-ma ca-mi dau cu parearea... este ca tu la biserica nu shedeai pe scaun, probabil stateai in picioare chiar fiind bolnava... si ai deja convingeri prea serioase... nu ca nu sunt reale, dar poate ca daca ai avea rabdare si cu atentzie vei asculta fiecare rugaciune, predicile, si te vei stradui sa mai si te rogi din cand incand... incetishor... vei observa o reala improspatare a convingerilor tale... de acolo din aurita calea de mijloc, adica nicipreaprea nici foartefoarte... doar ca eu personal cel putzi n-am ajuns inca la mijloc ci sunt doar la preinceput...

euftalia 14.10.2006 17:21:29

Citat:

În prealabil postat de sovidiu
euftalia draga, ia spune tu cum te mai simtzi dumneata... nu-s nici preot nici medic, dar ai de grija de tine, ca se poate... se poate si sa mai surazi, si sa vorbesti cu cineva, si sa te simtzi in largul tau... si cred ca problema la tine, acuma scuza-ma ca-mi dau cu parearea... este ca tu la biserica nu shedeai pe scaun, probabil stateai in picioare chiar fiind bolnava... si ai deja convingeri prea serioase... nu ca nu sunt reale, dar poate ca daca ai avea rabdare si cu atentzie vei asculta fiecare rugaciune, predicile, si te vei stradui sa mai si te rogi din cand incand... incetishor... vei observa o reala improspatare a convingerilor tale... de acolo din aurita calea de mijloc, adica nicipreaprea nici foartefoarte... doar ca eu personal cel putzi n-am ajuns inca la mijloc ci sunt doar la preinceput...

Frate, eu va doresc tuturor numai bine si nu voi mai intra pe acest forum, am si eu credinta sa nu credeti ca nu il simt pe Iisus ca fiind cel mai bland Dumnezeu evocat de vero religie si sunt si ortodoxa. duar ca din cauza bolii mele am anumite probleme si indoieli sI EU MA ROG, DAR IN CUVINTE SIMPLE SI SINCERE, NU POT SA MAI FAC ACATISTE SI RUGACIUNI LUNGI. DOMNUL SA VA AJUTE TUTUROR.

andaluzia 19.10.2006 05:28:38

Citat:

Am si eu o intrebare : Citi dintre cei de aici ati facut donatii la biserica ? V-ati intrebat vreodata unde merg banii aceeia ? Ar fi cazul sa faceti acest lucru . Nu ar fi mai bine sa stiti si voi ce s-a intimplat cu banii aceeia , daca intradevar s-au folosit pentru biserica ?

in momntul cand faci o donatie o faci cu un gand cu credinta si din dragoste pentru Dumneze.In cazul in care banii ar fi folositi in alt scop(desi sunt convinsa ca foarte rare sunt cazurile in care se abate cineva)Dumnezeu stie motivul pentru care ai daruit banuii Bisericii si sa fii linistit ca iti va rasplati.Nu te preocupa tu de nimic mai mult.Si cand platesti oare cate un impozit la primarie esti sigur ca banii merg acolo unde trebuie.Curios faptul ca atatea lucruri merg prost in tara noastra dar singurul loc unde cu totii consideram ca suntem vrednici sa aruncam cu pietre este Sfanta Biserica si in preoti.hai sa privim lucrurile cu mai multa bagare de seama si sa incetam a judeca pe aproapele nostru.

ory 19.10.2006 17:53:16

De regula nu-mi place sa fiu transanta,sunt ceva mai retinuta cand este vorba de subiecte,care din pacate aduc atingere fara pic de respect clericilor,pentru ca nu este bine sa generalizam anumite aspecte negative din viata lor,vis-a-vis de cea a mirenilor.Este adevarat ca in unele situatii se abuzeaza de binevointa credinciosilor,si se folosesc fondurile destinate bisericii in scopuri personale,de catre unele parti bisericesti,dar si acei preoti sunt oameni,si ei traiesc din salarii modice,ori "in biserica slujesc,din biserica se hranesc".Nu stiu cum sa spun,dar,uneori credinciosii se dovedesc a fi cei mai mari cartitori,se asteapta cai mai mari lor coordonatori spirituali sa fie duhuri nu oameni,ori sunt si ei oameni ispititi de patimi si nevoi.Cat despre cei care se dovedesc fara limite in acest sens,raspund singuri de faptele lor,sau voi cei ce va dedicati bugetul acestora incercati sa-i analizati mai bine,caci omul se mai cunoaste si dupa aspetul exterior.Totdeauna m-a deranjat faptul ca multi crestini se duc prin manastiri si-i umple buzunarul lui Preasfintitul,in loc sa faca o adevarata pomana calugarului care face ascultare la grajd,sau la padure,si de multe ori se dovedeste sa fie si vai de capul lui,ori sa nu aiba cu ce se-ncalta...si privirea catre acestia este o pomana...tare primita.Cat despre banii care se strang pentru biserici,nu suntem noi de competenta de-a le analiza traiectoria,daca vrem dam pentru multumirea sufleteasca,daca nu,nu dam si nu ne mai tulburam gandindu-ne nicaieri,in priviinta lor.

maria55 19.10.2006 21:07:13

Stiti ce spunea parintele Savatie ? Te-a tuburat ceva nu deschide gura ,asteapta sa-ti treaca .Tulburarea nu-i de la Dumnezeu . Hai sa zicem asa : Daca vedem ceva care nu-i in regula ,sa-l acoperim si sa ne rugam lui Dumnezeu sa indrepte si sa repare el gresala . Doar avem Judecator . Si noi sa incercam sa convingem prin faptele noastre .
Mesajul e mai mult pentru mine sa-mi aduc aminte . Nu vreau sa jignesc pe nimeni .
Doamne ajuta !

dorinel78 23.10.2006 20:41:43

Articol ziar ,,Averea' din 23.10.06. citez:
"""AMBITII. Preotul Eliade Gaina (medalion), din Bucura-Mehedinti, a refuzat, sambata, sa boteze un copil, de suparare ca tatal micutului nu-i reparase masina distrusa intr-un accident rutier."""

din pacate nu e un caz singular... si ne mai miram de ce nu mai crede lumea in preoti, de ce ne spovedim, de ce nu mai exista duhovnici, calugari desavarvisiti...

ma intreb daca toti Sfintii ar fi trat in ziua de azi, cand ispita este atat de mare, ar mai fi ajuns sa fie luminati de Duhul Sfant.. Eu unul sunt sigur ca nu toti, iar cei care ar fi dus o viata in pustie, in rugaciune ar fi fost considerati nebuni...

Padreeugen 14.11.2006 12:09:00

Doamne-ajuta ! Fratilor, sunt preot. Nu neg nimic din ce s-a scris pe

acest forum in le gatura cu preotii. Sunt persoane grav deceptionate de

preoti cum ar fi: ionut_marcel etc. Dar pe langa asta preotul e un

instrument prin care Dumnezeu lucreza. Cine a citit Tratat despre

preotie? Sfantul IOan Gura de Aur? Acolo este intrebat : " Cum e Doamne

in iad? sunt preoti acolo? La care Sfantul Raspunde: NU nu e nici un

preot. Cum asa ca fac o groaza de pacate cum sa nu fie? Dar din aceia

imbracati cu haine lungi si negre, sunt? Ohoooo raspunse Sfantul, E

plin iadul de ei." Deci? Ce intelegem? Peotul e sufletul, haina e imagine Pe langa iad mai exista un loc,

mai aspru:"PIEIREA" Spun Sfintii parinti. -pentru preoti
E adevarat multi dintre noi fac ceva necugetat, dar isi au plata

lor. Celor laici li se pare ca preotii au beneficii si fac pacate cu

nemiluita. dar nu e asa, si eu sunt indignat de acestia dar ce sa fac?

Nu avem dreptul sa-i judecam .
Preotul are parte de o judecata mult mai aspra. Bine nu le va fii

celor ce nu se caiesc. Nu trebuie omul sa se supere pe Biserica din

cauza preotilor. Biserica nu poate fii alterata din cauza pacatelor.

Sfantul Apostol PAvel zice: "A gresi e omeneste dar a persevera in

greseala e diaboleste"
Iar Parintele Arsenie PApacioc (care imi e duhovnic) zice:" Nu

judeca un preot ca sa nu ai parte de judecata lui"
E mai bine sa lasam lucrurile fara sa aruncam cu noroi,

preotia e foarte grea. ca unii o vad usoara si fac din asta ceva usor

palpabil si o meserie, e rau pt. ei. Sa ne iubim credinta asa cum o

avem de la Hristos nealterata de alte elemente... Sa fiti iubiti

maria55 14.11.2006 13:35:51

Sarut mana Parinte !
Parca sint lacrimi in acest mesaj ! Nu va intristati Parinte , sint multi crestini care stiu sa respecte Fetele Bisericesti . Si cei care gresesc cu voia lui Dumnezeu sint acolo unde sint .
Sa-i multumim lui Dumnezeu ca avem Biserici si Preoti ,n-asi vrea sa apuc timpuri fara
Sf Liturgie . Dumnezeu sa-i binecuvinteze pe toti !
Daca mi-e ingaduit , asi vrea sa intreb ce face Parintele Arsenie ?
Doamne ajuta !

antiecumenism 14.11.2006 14:19:41

PT Padreeugen :

Vreau sa intreb si eu ceva: preotii care sunt masoni mai au harul preotiei?
Cred ca preotii care au pacate trupesti, care sunt lumesti, care sunt chiar ecumenisti isi pastreaza harul, dar totusi cei care constient fac parte din Masonerie (care lupta impotriva Bisericii, si deci si impotriva lui Hristos si unde se practica tot felul de ritualuri satanice) oare isi mai pastreaza harul. Poate fi amestecat intunericul cu lumina ?

mioara 14.11.2006 14:20:02

Doamne ajuta si bine ati venit printre noi, parinte! Chiar era nevoie de parerea unui preot ca doar se discuta probleme duhovnicesti. Sa dea Dumnezeu sa rezistati cu eroism (pt. ca uneori suntem extrem de rai) si sa ne luminati si pe noi.Fiindca ati spus ca sunteti ucenic al Parintelui Arsenie- caruia ii dorim multa sanatate-, sunt sigura ca veti aduce mult duh de pace pe acest forum. Doamne ajuta!

julia 15.11.2006 10:22:50

Am avut ocazia sa umblu prin lume si cred ca nici o alta biserica nu e atat de puternica in credinta si nu strange atatia oameni la slujbe ca biserica ortodoxa.In tara noastra inca mai dainuie flacara credintei ;fratilor nu trebuie s-o stingem! Remarc cu tristete ca s-au inmultit atacurile denigratoare impotiva Bisericii Ortodoxe si a neamului romanesc .In loc sa criticam ,haideti sa vorbim si despre lucruri frumoase.. Iar daca vreunul dintre preoti greseste ,amintiti-va ca toti suntem pacatosi,toti ar trebui sa privim in interiorul nostru cu ochi critic si sa ne facem o analiza.Daca dupa aceea unul se vede curat ca lacrima, putem spune ca "cel fara de pacat poate arunca cu piatra".Si mai mult daca v-a dezamagit un preot,puteti merge la o alta biserica, si bineinteles pueteti alege un alt duhovnic.

maria55 15.11.2006 11:15:22

Credeti ca eu nu stiu ca sint masononi printre preoti ?
Dar e o problema foarte delicata ,daca vrei sa strici Biserica din interior o darimi .
Avem nevoie de intelepciune , s-o cerem de la Dumnezeu !
Doamne ajuta !

maria55 15.11.2006 11:17:10

corectez .
Credeti ca eu nu stiu ca sint masoni printre preoti ?

consuela 15.11.2006 15:37:30

Eu cred ca noi trebuie sa ne vedem strict interesul si sa luam ce ne trebuie pt binele nostru. E adevarat ca multi oameni sunt de calitate foarte proasta in ultima vreme in orice meserie nu numai preotii adica din pacate ei nu fac exceptie cum ati vrea voi sa vedeti. Pt a ne urmari scopul trebuie sa cautam un preot bun sau macar mediocru. Nu ma intereseaza viata lor si ce fac ei ca ei vor plati, ma intereseaza de mine si interesul meu! Desigur ca daca aflu vreo nedreptate flagranta facuta de duhovnicul meu (nu e cazul, zic ca idee),caut sa-l schimb cu unul mai bun astfel incat sa-mi fie mie bine in scopul de a-mi salva sufletul meu, in rest fiecare cu treaba lui, iar dupa fapta si rasplata .
Si cu orice persoana se poate intampla, nu numai cu preotii, daca ii dai un deget iti ia mana cu totul, majoritatea oamenilor sunt profitori, asa ca nu riscati sa va apropiati prea mult de preoti de tipul asta cum ati spus voi, urmariti-va strict interesul si atat. Sau schimbati-i cu unii buni daca aveti recomandare -ca la doctor.

Padreeugen 15.11.2006 23:03:12

Fratilor, intr-adevar masoneria a ajuns fff departe incat sunt peste tot infiltrati dar noi trebuie sa luam ce e bun din lumea asta precum albina culege polenul dintr-o floare otravitoare.
Parintele Arsenie e la analize si trebuie sa vina saptamana asta ca asteptam si noi sa mergem la spovedit. In rest: IARTA, UITA SI IUBESTE
Sa fiti iubiti...

Padreeugen 15.11.2006 23:11:56

Doamne-ajuta ! As avea o rugamine catre cei care critica preotii. Macar sa se adreseze cu cuvantul "preot" nu "popa" , popa e in cartile de joc. In primul rand la un om se ataca pacatul nu persoana.

CM 16.11.2006 15:35:15

Citat:

În prealabil postat de Padreeugen
Doamne-ajuta ! As avea o rugamine catre cei care critica preotii. Macar sa se adreseze cu cuvantul "preot" nu "popa" , popa e in cartile de joc. In primul rand la un om se ataca pacatul nu persoana.

Si in spatele cuvantului sta totdeauna gandul.
Este bine sa gandeasca "popa" si din ipocrizie si poate si in deradere sa zica "parinte"?
Cat ne place sa fim superficiali, sa ne pierdem in capcane lingvistice.
Adevarul doare intotdeauna. Este bine sa mintim?
Daca eu as fi preot, de exemplu, si cineva imi zice "popa" si ma simt jignit, ce este atunci. Orgoliul meu ranit. Dar preotul este desavarsit si nu are orgoliu.
Respectul se castiga in orice nu se datoreaza.
Si uitam gandurile. Si pacatele se fac mai intai de toate cu gandul, ca este insotit de fapta sau nu, gandul ramane si produce aceleasi consecinte.
Cineva de sus intotdeauna ne aude gandul asa ca de ce sa ne ascundem in spatele cuvintelor?
Mai bine am analiza cauza si am gasi solutii.
Asa cum se face si cu prostitutia (un exemplu la intamplare).
Biserica critica, critica, critica.
Si de fapt ce se intampla. Nimic.
Si ce rost are atunci critica daca nu este constructiva.
A nega ceea ce exista nu cred ca este decat ipocrizie. Mai bine cautam sa venim in sprijinul fenomenului.
Ca si un copil vesnic criticat de parinti, ce va face el. Va dezvolta frustari si in nici un caz nu se va "indrepta".
Vorba romanului: "vorba dulce mult aduce".

Padreeugen 18.11.2006 12:41:11

CM

Deci dupa cum ati spus, inseamna svorbim tot ce gandim. Idiferent ca gandim rau de o persoana noi trebuie sa-i spunem cum gandim despre acea persoana nu? Si asta numai ca sa nu fim fatarnici in a ne ascunde gandurile negative? Nu cred ca este bine. Inainte de toate intervine respectul cand te intalnesti cu o persoana.

De unde stii dumneata ca Biserica nu e constructiva? Iti dai seama ce vorbesti? Nu. Ca daca ti-ai da seama nu ai mai vb. asa. Multi sunt care dau definitii Bisericii dupa placul lor asa ca sa dea bine in scris sau ca sa arate ce intelecrual gandesc ei. Dumnezeu nu are nevoie de intelectuali ci de smerenie.

Ce leg. are prostituia? Da Biserica condamna prostitutia. Dar legile se fac mai de sus, depinde ce LAICI, de cei din parlament. Daca , domnule CM am fi un popor TEOCRAT, ar avea si Biserica drept la lege, dar iata ca suntem un popor DEMOCRAT, si nu poate Biserica sa dea legi. Ce masuri vrei sa ia Biserica? La predici spunem mereu dar nu ajunge la urechea nimanui care ar putea impiedica asta.

Si... pe acest forum poti pune intrabari, sau sa cauti nelamuriri . Nu incerca sa aduci tu defecte Bisericii sau sa dai solutii cum ar putea sa fie. Nu vei reusi

maria55 19.11.2006 10:41:54

la mine Sf.Liturghie e mai tirziu asa ca o sa-mi mai pierd un pic de timp pe aici .
Dupa a mea parere as vrea sa spun urmatorul lucru :
Toti sintem asaltati de fel de fel de ginduri . Problema este daca le primim ,sau nu . Ca "gindul ramane si produce aceleiasi consecinte " nu este adevarat .Gindul ramane numai daca vreau eu si atunci duce la cosecinte . De gindul rau se scapa prin rugaciune . De cite ori n-am vrut sa "sting de git" pe anumite persoane care m-au suparat . Va dati seama ce s-ar fi intimplat? Cineva de sus ne aude gindul? Ne aude gindul pe care l-ai primit ,si te binecuvinteaza daca l-ai rapus .E o lupta ddreapta si sfinta .Trebuie dusa !
Am invatat de la PREOTI sa ma rog pentru ei, si intr-adevar in citeva zile m-am eliberat , ba chiar persoana in cauza a venit si mi-a cerut iertare , de am ramas ca la dentist . Ce s-ar intimpla daca am da drumul la tot intunericul care exista in noi citeodata ? Am face ravagii , i-am rani pe multi ,s-ar naste conflicte cu urmari grave etc etc .
Impotriva gindului rau trebuie luptat . Asanumitul "adevar" nu se spune cu orice pret ,daca raneste se ascunde , lupta-te tu singur cu iadul tau nu-i molipsi si pe altii .
Si cum am spus rugaciunea netezeste toate . Ma iertati ,asta nu e decit parerea mea .Daca stau prost vreau sa fiu corectata !
Doamne ajuta !

mioara 19.11.2006 17:37:12

Toti sintem asaltati de fel de fel de ginduri . Problema este daca le primim ,sau nu . Ca "gindul ramane si produce aceleiasi consecinte " nu este adevarat .Gindul ramane numai daca vreau eu si atunci duce la cosecinte .

Mare dreptate ai Maria si ca sa intaresc ce ai spus tu scriu un "Gand" de-al Parintelui Arsenie Boca cel pe cate il iubim atat de mult. "Intr-o clipa sunt pe pamant si in cer! De la maginile lumii si din adancuri se reintorc si ne spun in soapta lor tot ce avem de indeplinit: bine sau rau, dar tu omule, alegi! Gandurile rele...o puzderie! Ele tabarasc de obicei in mintea omului concentrat la rugaciune, sau hotarat a savarsi binele! Musafirii nedoriti daca incoltesc ca si buruienile printre straturi, smulge-le mai inainte de a creste in propria ta minte! Ce strat minunat! Un pamant asa de roditor...Dar daca nu vei plivi buruienile din vreme, te vei pomeni in toamna vietii cu o serparie intreaga.Doresti sa fii de folos pt. tine, pt. viata, pt. omenire: smulge din stratul pe care-l ai buruiana gandului stricat si nu privi gandurile rele ca intr-o oglinda si nu le rasuci pt. a le vedea pe toate fetele. Caci de aici incepe pacatul, indulcindu-te sub amagirea lor. Cu hotii nu se face targ ci se alunga! De vrei le poti socoti pasari calatoare, dar nu-ti deschide fereastra inimii ca sa le arunci graunte. Lasa-le sa treaca in zbor peste ograda sufletului tau, fara sa le dai hrana. Te vei uita si nu vor mai fi caci ele vor zbura mai departe si pacatul se va risipi ca un fum mai inainte de a se face jaratic pe vatra sufletului tau. Omule!Pune mana pe toiagul rugaciunii si fa-le ocol in staulul mintii ca sa stea acasa sub mila lui Dumnezeu ( sub frana constiintei).[...] Fii hotarat! Incearca si ai sa vezi cat poate un om care vrea sa fie curat. Un inger bun doreste sa te ajute, nu-l refuza!"
Doamne ajuta!

decebal 30.11.2006 21:49:42

fac parte dintr-o parorhie,care are un preot mare,care stie sa-si indrume turma spre lucruri bune.nu fac parte dintre circotasi care sa judece preotii,deoarece ,,judeca si vei fi judecat',nu am,asa consider eu acest drept.ei sunt socotiti urmasii APOSTOLILOR.Daca sunt cazuri izolate,un drept credincios,trebuie sa stie cum sa reactioneze,sa-si dovedeasca lui ca stie sa fie bun si sa actioneze prin a fi bun si drept.la fiecare predica ,sunt momente in care simt ca i-mi lacrimeaza ochii si ma face sa ma simt usor.cere multa disciplina in biserica,respectarea legilor biserici in cea ce priveste imbracamintea la femei si la brabati.la biserica ,in primu rind mergem ca e casa DOMNULUI,si daca e un preot care stie ca are o mare raspundere,suntem si mai bucurosi,dar si noi trebuie sa stim ca suntem ORTODOCSI,sa ne comportam ca atare,sa nu mai fim circotasi,si venim la biserica pt mintuire,nu pt a avea ce birfi.!!!:)

miha 02.12.2006 23:05:06

Citat:

În prealabil postat de Padreeugen
Doamne-ajuta ! Fratilor, sunt preot. Nu neg nimic din ce s-a scris pe

acest forum in le gatura cu preotii. Sunt persoane grav deceptionate de

preoti cum ar fi: ionut_marcel etc. Dar pe langa asta preotul e un

instrument prin care Dumnezeu lucreza. Cine a citit Tratat despre

preotie? Sfantul IOan Gura de Aur? Acolo este intrebat : " Cum e Doamne

in iad? sunt preoti acolo? La care Sfantul Raspunde: NU nu e nici un

preot. Cum asa ca fac o groaza de pacate cum sa nu fie? Dar din aceia

imbracati cu haine lungi si negre, sunt? Ohoooo raspunse Sfantul, E

plin iadul de ei." Deci? Ce intelegem? Peotul e sufletul, haina e imagine Pe langa iad mai exista un loc,

mai aspru:"PIEIREA" Spun Sfintii parinti. -pentru preoti
E adevarat multi dintre noi fac ceva necugetat, dar isi au plata

lor. Celor laici li se pare ca preotii au beneficii si fac pacate cu

nemiluita. dar nu e asa, si eu sunt indignat de acestia dar ce sa fac?

Nu avem dreptul sa-i judecam .
Preotul are parte de o judecata mult mai aspra. Bine nu le va fii

celor ce nu se caiesc. Nu trebuie omul sa se supere pe Biserica din

cauza preotilor. Biserica nu poate fii alterata din cauza pacatelor.

Sfantul Apostol PAvel zice: "A gresi e omeneste dar a persevera in

greseala e diaboleste"
Iar Parintele Arsenie PApacioc (care imi e duhovnic) zice:" Nu

judeca un preot ca sa nu ai parte de judecata lui"
E mai bine sa lasam lucrurile fara sa aruncam cu noroi,

preotia e foarte grea. ca unii o vad usoara si fac din asta ceva usor

palpabil si o meserie, e rau pt. ei. Sa ne iubim credinta asa cum o

avem de la Hristos nealterata de alte elemente... Sa fiti iubiti

sarut mana, parinte. Ma doare sufletul din cauza multor cuvinte extrem de dure pe care le-am citit despre preoti. Pentru mine duhovnicul meu a fost un om sfant, pana intr-o zi, in care am aflat ca savarseste pacatul desfranarii in biroul parohial din incinta bisericii cu o studenta de 20 de ani, corista in corul bisericii. Intr-o fractiune de secunda toate sentimentele mele frumoase s-au transformat in cea mai crunta dezamagire. De ce este capabil de asa ceva? Marturisesc sincer ca ceea ce am scris am si vazut. Ce trebuie eu sa fac acum? In momentul in care am incercat sa discut cu dumnealui, mi-a replicat ca sunt femeie fara barbat. Faptul ca nu am trait trupeste cu un barbat, eu consideram o virtute in fata dumnealui, dar a vazut-o ca pe o slabiciune a mea. Sufletul ma doare cumplit ca omul in care am avut cea mai mare incredere isi bate joc de mine vorbindu-mi cu asprime si desconsiderandu-ma cunplit. Ce sa fac ?

Negroponte 02.12.2006 23:58:28

:)Miha,roaga-te lui Dumnezeu si Maicii Domnului sa te intareasca si sa-ti dea putere sa depasesti momentul.Roaga-te si pentru parintele ce a pacatuit si incearca sa nu-l vorbesti de rau.Are cine sa-l judece.Va trebui sa-ti gasesti un alt duhovnic.Dumnezeu sa-ti ajute!

maria55 03.12.2006 09:52:42

draga miha,
"preotul e sufletul haina e imagine" ,a spus doar parintele Padreeugen .
Nu te lasa tulburat de ceea ce ti s-a intimplat . Gindeste-te ce vremuri traim ,vezi ca se face propaganda in a desconsidera Fetele Bisericesti .
Vorba lui mirelat ,de unde stii ca nu e un impostor chiar daca il cunosti mai demult . Numai Dumnezeu stie .
Indreapta-ti privirea spre Preotii adevarati , care sint preoti cu sufletul si nu te mai gindi al nimicnicia omului , caci doar pentru Hristos traim .
Fii tare in credinta ,trebuie sa rezistam ispitelor , vor mai fi si altele , ti- aduci aminte ce spune cartea "vor veni sminteli caci trebuie sa vina , dar vai de cel prin care vin .Mai bine era pentru el sa nu se nasca"
Iti doresc Pace si Bucurie in Domnul nostru Iisus Hristos !

dmb 03.12.2006 10:46:28

Draga parinte,
hai sa ajungem la un compromis. Exista popi si exista preoti.Pentru mine si popa este preot in timpul Liturghiei dar devine popa cind se termina. Este o stare de fapt, putem inchide ochii, ne putem face ca nu vedem dar biserica din cauza acestor popi ucide suflete. Si nu putine. Sa stam cu miinile in sin? Si daca nu ce sa facem?
Un preot insa nu-i popa niciodata, nici in biserica nici acasa, nici in somn, nici in inchipuire.E tot timpul preot. Din acestia am avea mare nevoie ca-s o specie pe cale de disparitie!:)
O gresala se corecteaza intodeauna prin recunoasterea ei prima data. Sa ne rugam pentru popi sa devina preoti dar sa-i facem sa inteleaga ca nu poti fii tratat ca preot daca esti popa.

ory 03.12.2006 14:33:15

Foarte bine spus [b]dmb,foarte bine ai spus!Ai dreptate!

Ora este GMT +3. Ora este acum 18:40:44.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.