Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Preotul (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5012)
-   -   Cat credeti ca mai are biserica de trait? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=658)

ColdFusion 24.08.2006 19:10:00

Cat credeti ca mai are biserica de trait?

24.08.2006 19:51:29

Biserica va dainui atat cat va dainui si capul ei Hristos...iar in aceasta lume va fi atat cat va exista credinta in sufletul oamenilor cat si un graunte de mustar...si stii de ce???
Pt ca Dumnezeu atat de mult ne IUBESTE....El nu ne-a creat ca sa ne distruga,sa ne piarda....noi prin libera alegere suntem cei care ne distrugem...iar Dumnezeu,permanent in urma noastra ne mai da o sansa...si asta pana ne trezim...daca vrem sa ne trezim.

danyel 28.08.2006 21:43:28

"Biserica Mea ,nici portile iadului nu o vor biruii" ne spune Mantuitorul, asadar Biserica nu are sfarsit, Biserica luptatoare adica cea de pe pamant se va contopi cu Biserica triunfatoare adica cea din cer continuand sa existe vesnic sub conducerea lui Iisus Hristos capul si intemeietorul ei, chestia cu votul mi se pare o lipsa de bun simt si de respect fata de institutia Divino-umana care e reprezentata de Biserica, nu putem vota asa ceva, nu putem asemana Biserica cu un om sau partid politic, care azi creste in sondaje iar maine poate scade si dispare, Biserica face parte din categoria lucrurilor vesnice, spirituale si in continua comuniune cu Dumnezeu, Domnul sa ne ajute!

arhodos 31.08.2006 10:28:08

Biserica este casa Domnului, si va exista mereu nu exista o putere atit de mare incit sa o poata distruge,si nici nu va exista vreodate.Doamne ajuta

08.09.2006 10:48:08

sincer, nu stiu cit va exista biserica, dar religia va dainui mereu.

danky 16.10.2006 22:35:16

danyel mare dreptate ai.bravo!
cineva care a dat un raspuns complet si foarte adevarat.

paulac 16.11.2006 13:49:54

Citat:

În prealabil postat de ColdFusion

MAI MULT DECAT TINE!:D

06.12.2006 02:05:36

Intrebarea nu este corect formulata.

-Depinde care biserica.
Daca e vorba de cea ortodoxa, pana la sfarsitul timpurilor.

costel 24.12.2006 18:04:41

Este adevarat ca trebuie sa precizam despre ce Biserica vorbim, pentru ca din nefericire sunt atatea denominatiuni care se folosesc de acest termen, desi nu au nimic in comun cu el. Daca vorbim de Biserica Ortodoxa, si, despre ea trebuie sa discutam, afirm ca nu are o existenta trecatoare. Ne-am obisnuit sa ne explicam ceea ce tine de divin, doar facand apel la lumea creata. Si astfel, ajungem sa spunem ca daca au un inceput - trebuie sa aiba si un sfarsit. Nu putem merge cu acest rationament. De exemplu Fiul lui Dumnezeu a devenit om, dar nu pentru o vreme, ci pentru vesnicie; deci nu orice inceput se termina cu inexistenta.

06dec 25.12.2006 20:18:27

Biserica este cea luptatoare aici,iar cea triumfatoare,(si sunt una,amandoua)in ceruri.Sper ca m-am exprimat pe antzelesul a cat mai multzi(pentru ca tare seamana cu basme).A fost zarita de cei vrednici,ni se spune in sinaxar!!!

dmb 26.12.2006 08:47:54

Eu am votat cu toate ca biserica nu are sfirsit:p
Da biserica ortodoxa vie nu are sfirsit. Cea ortodoxa din ziduri, ca institutie cu ierarhii cu pastori care nu se ocupa de oi cu toate pe care le stim si nu le stim.....este in agonie. In vestul Europei cea Catolica si Evanghelica tocmai isi dau ultima suflare, iar daca cea ortodoxa nu invata nimic din agonia lor...o sa le urmeze.
In biserica ortodoxa are loc schimbarea de valori ,virtutiile sint inlocuite cu patimi care sint vazute ca virtuti! Calugarii umbla bezmetici prin lume (nu doar prin tara), preotii au afaceri si ei ca tot omul, iar oaia in prostia ei de oaie ii urmeaza...ca ce poate sa faca?
Stiu exact ce o sa patesc cu afirmatiile astea pe forum??? pentru ca adevarul a suparat si va supara totdeauna dar fiecare care mai aude un pic viermele neadormit din el...stie ca am dreptate.

06dec 26.12.2006 22:38:52

Aucs! dmb,ai spus-o!!!!

ancah 01.01.2007 22:07:00

Citat:

În prealabil postat de dmb
Eu am votat cu toate ca biserica nu are sfirsit:p
Da biserica ortodoxa vie nu are sfirsit. Cea ortodoxa din ziduri, ca institutie cu ierarhii cu pastori care nu se ocupa de oi cu toate pe care le stim si nu le stim.....este in agonie. In vestul Europei cea Catolica si Evanghelica tocmai isi dau ultima suflare, iar daca cea ortodoxa nu invata nimic din agonia lor...o sa le urmeze.
In biserica ortodoxa are loc schimbarea de valori ,virtutiile sint inlocuite cu patimi care sint vazute ca virtuti! Calugarii umbla bezmetici prin lume (nu doar prin tara), preotii au afaceri si ei ca tot omul, iar oaia in prostia ei de oaie ii urmeaza...ca ce poate sa faca?
Stiu exact ce o sa patesc cu afirmatiile astea pe forum??? pentru ca adevarul a suparat si va supara totdeauna dar fiecare care mai aude un pic viermele neadormit din el...stie ca am dreptate.

E posibil sa ai dreptate, dar cand faci asemenea afirmatie, ar trebui sa spui si la ce biserica te referi. Nu este acceptabil a critica toate bisericile din Romania, doar pentru ca la biserica ta se intampla acest "schimbari" sau pentru ca ai vazut la tv ceva in acest sens la stirile de ora 5. Ar fi dezastru sa fie un fenomen generalizat.
Eu nu locuiesc in Romania, dar cand vin acasa si merg la biserica, in diferite orase din tara, sunt impresionata de fiecare data de cat sunt de multi credinciosi vin la slujbe si cat de buni preoti exista. De aceea nu cred ca e bine sa generalizam aceasta critica, deoarece dam cu barda si in cei care-si fac datoria cu prisosinta.

ARHANGHELUL 05.01.2007 14:10:37

Citat:

Cat este nevoe de ea.

niceboyrom 08.01.2007 00:11:00

biserica sunt convins ca se va diminua, insa religia nu. oamenii au nevoie de miraculos si cutimpul vor inventa noi mituri pe baza celor vechi. nu exista o religie definitiva. toate cultele au evoluat si apoi au apus si au facut loc altora noi.

oamenii au nevoie sa creada in miraculos, sunt fiinte imaginative si intotdeauna va exista misticism si vor fi povesti nemuritoare.

ganditi-va la religgile mesopotamieme, la cele din egipt, chiar "legendele olimpului". pentru o perioada, era au reprezentat adevarul indiscutabil. insa au murit, au ramas amintiri. a venit crestinismul...

recomand "istoria credintelor si ideilor religioase", mircea eliade.

cristiboss56 09.01.2007 23:15:56

Citat:

În prealabil postat de niceboyrom
biserica sunt convins ca se va diminua, insa religia nu. oamenii au nevoie de miraculos si cutimpul vor inventa noi mituri pe baza celor vechi. nu exista o religie definitiva. toate cultele au evoluat si apoi au apus si au facut loc altora noi.

oamenii au nevoie sa creada in miraculos, sunt fiinte imaginative si intotdeauna va exista misticism si vor fi povesti nemuritoare.

ganditi-va la religgile mesopotamieme, la cele din egipt, chiar "legendele olimpului". pentru o perioada, era au reprezentat adevarul indiscutabil. insa au murit, au ramas amintiri. a venit crestinismul...

recomand "istoria credintelor si ideilor religioase", mircea eliade.

Un ateu cum te-ai declarat, te rog cauta-ti alt forum. Nu inteleg ca un om fara credinta , fara Dumnezeu sa-si dea cu parerea intr-un forum crestin. Lasa te rog diversiunea si dute de pe forum. Sint multe forumuri pentru pagini. Te rog pleaca. Nu infesta acest forum.Iti multumesc anticipat. DUMNEZEU SA TE IERTE !

dmb 10.01.2007 07:05:16

Citat:

În prealabil postat de ancah

Eu nu locuiesc in Romania, dar cand vin acasa si merg la biserica, in diferite orase din tara, sunt impresionata de fiecare data de cat sunt de multi credinciosi vin la slujbe si cat de buni preoti exista.

Te rog sa-mi dai si mie adresele bisericilor conduse de preoti adevarati preoti si pline de enoriasi pentru care celalat este mai important decit el insasi sau macar la fel de important. Cuvinte frumoase la predica am auzit si eu in multe locuri, problema mea incepe cind in biserica preotul se urca intr-o superlimuzina in timp ce oilor lui i se vede pielea prin talpa pantofilor. Si asta cu toate ca mai ales cei din biserica SINT FRATI unul cu altul.Si pot continua la nesfirsit cu exemplele........dar topicul nu-i despre asa ceva. Si comunismul ca ideologie sociala este grozav dar cind apar unii mai egali decit ceilalti...nu mai are mult de trait.... In biserica nu-i altfel. Desigur biserica este condusa de Iisus si ca atare nu poate disparea dar ce ramine este ff putin

ancah 10.01.2007 10:02:03

dmb: Ca sa-ti enumar doar cateva: Biserica Sf. Nicolae din Brasov, unde se tin slujbe si cu alte ocazii decat duminica: de exemplu dimineata, inainte de examenele de bacalaureat cu biserica plina; Biserica ortodoxa din Giroc/Timisoara unde am fost la maslu cu 7 preoti, tot satul participa, dar vin si din imprejurimi, incat biserica devine neincapatoare. Catedrala din Timisoara, am fost la maslu, dar si la slujba de duminica; biserica este arhiplina; Biserica din Piata Crucii din Timisoara: aici am gasit niste preoti smeriti, ca niste sfinti. In Constanta, vis-a-vis de Spitalul municipal: la maslu, biserica plina, iar unii dintre cei aflati la slujba m-au impresionat prin cucernicie. Dar cate alte biserici cu preoti buni mai sunt , dar pe care nu le stiu.
Cine cauta cu inima, va da de preotii cei buni, care-si fac datoria cu prisosinta.
Doamne ajuta!

Macarie 10.01.2007 10:50:52

Sigur ca ne simtim uneori intristati sau dezamagiti de slujitorii Bisericii, vedem ce diferenta e intre cuvantul Domnului din Scripturi si viata celor ce au in grija Via Domnului, sa zic asa, si fara indoiala Biserica va trebui sa faca si curatenie pana la urma, si asta cu cat mai repede cu atit mai bine.

Acuma daca mergi in padure sa aduni ciuperci, le alegi pe cele bune chiar daca-s putine, si nu-ti bati capul cu cele rele oricate ar fi.
Daca vrei numai sa carcotezi, tragi cu ochiul si analizezi afecerile preotilor, si pertrecerile, si averea lor, si incepi a deplange in ce stare a ajuns credinta.
De cauti viata duhovniceasca, o cauti acolo unde se afla. Si se afla ! Daca n-ai gasit inca, inseamna numai ca n-ai cautat destul de bine.

dmb 10.01.2007 18:24:14

Va multumesc pentru raspunsuri (lui Macarie si ancah) m-ar fii bucurat f. mult daca nu aparea printre lucrurile bune si astea : "Daca n-ai gasit inca, inseamna numai ca n-ai cautat destul de bine." sau "Daca vrei numai sa carcotezi" sau "Cine cauta cu inima, va da de preotii cei buni, care-si fac datoria cu prisosinta."

Imi cereti sa nu judec...judecindu-ma! :dozingoff: Nu stiti nimic despre mine cit si cum si unde am cautat. Citi preoti buni am gasit si citi rai....Dumnezeu a avut grije sa-mi dea un graunte de credinta ca sa nu ma poata smintii oricare preot....dar din cei care ar pute-o face (si o fac cu multi) sint infinit de multi in comparatie cu ceilalti care zidesc. Topicul erea despre cit mai are biserica de trait. Omeneste vorbind, nu prea mult in conditiile astea. Noroc ca mai intervine si Dumnezeu.
Mai am o vorba de duh care din pacate este adevarata (auzita de serii multe de teologi in facultate) "De 2000 de ani preotii incearca sa desfinteze credinta si oamenii nu-i lasa!"
Desigur nu toti!!! Dar mult prea multi!

ancah 10.01.2007 22:36:33

dmb: Ciudat ca pe tine preotii doresc sa te sminteasca; cei la care am fost eu am dorit sa ma invete, sa ma zideasca.
Ce sa inteleg din cele scrise, ca le stii pe toate si ca o abatere de la cele stiute e sminteala?!? Poate atunci toti preotii sunt "smintiti" si atunci biserica nu are mult de trait. Mie imi suna a curata MANDRIE ceea ce spui. Eu nu te cunosc decat prin intermediul afirmatiilor tale. Omul cand merge la biserica, e in cautarea adevarului. Daca impune el adevarul, atunci nu mai e in cautarea adevarului, el fiind detinator de adevar. Dar daca acest adevar deviaza de la credinta ortodoxa, atunci nici nu vei gasi raspuns la ortodocsi, si iti pierzi timpul degeaba.
Raspunsul meu , cel de mai sus, se vroia un indemn de a cauta cu incredere biserica in care sa te simti acasa, caci biserici bune se gasesc. Cat despre critica persoanei tale, nu stiu nimic, nici nu a fost in intentia mea.
Iar vorba ta de "duh":"De 2000 de ani preotii incearca sa desfinteze credinta si oamenii nu-i lasa!" suna a sarcasm.

dmb 11.01.2007 07:03:33

"Vorba mea de duh" apartine unui profesor de facultate de teologie.
Desigur sint mindru ca si toti ceilalti de pe forum (daca nu mai mult chiar decit ei)fiindca nimeni nu si-ar spune si sustine asa punctul de vedere cum o facem noi. Ma bucur cind tie ti se predica de exemplu ca biserica este a celor bogati si tu inveti asta si o iei drept crestineste...eu insa cred altfel. La fel cind lauda este pirghie de a stoarce bani din buzunarele bogatilor....dar eu cred ca lauda nu-i de folos. La fel cind se predica prin fapte si cuvint nemilostenia, neintoarcerea obrazului, neiertarea si cite si mai cite... Nu vreau sa intru in amanunte pentru ca nu vreau sa smintescla rindul meu pe altii. Adevarul este intotdeauna Iisus, nu trebuie cautat, nu de cei care au auzit de Iisus. Tot ce se abate de la viata si invatatura Lui sau chiar este contrariu ei nu poate fi adevar indiferent de motive de cine o predica sau cu cite miini binecuvinteaza.
Probabil este o chestiune de optica. Una este sa vezi si sa intelegi crestinismul din perspectiva mea umila de banutul vaduvei si alta de pe pozitia de vultur.

ancah 11.01.2007 10:39:03

dmb, imi pare rau de experienta ta cu biserica. Esti sigur ca e vorba de biserica ortodoxa? Daca da, atunci mai cauta. Eu nu am auzit niciodata vorbindu-se in biserica sau de catre preotii, pe care i-am intalnit, in termenii descrisi de tine. Nu suna deloc a crestinism.

Macarie 11.01.2007 12:34:48

Acuma tu ai luat tare personal ce-am scris mai sus, voiam sa fie mai general, un indemn pentru mai multi care vor citi pe aici.
Cautarea e o lucrare permanenta pentru un crestin, sigur o cautare directionata, si ghidata, dar este sigur un urcus de acesta.

Voiam sa spun ca nu avem nici timpul, nici energia necesara si poate nici pozitia pentru a putea corecta toate neajunsurile pe care le vedem in Biserica. De aceea e mai cu folos sa ne adunam eforturile in a alege ce e bun, a cauta Preoti si duhovnici iscusiti si a ne sprjini de acestia.

Daca la institutele de teologie se spun maxime ca acestea, e tocmai pentru ca se stiu problemele si sint oameni care vor sa le indrepte. Macar tinerii preoti vor fi altfel, si din experienta mea in ultimii 10-15 ani mai multi preoti sinceri si dedicati gasesti printre tineri. Sa dea Domnul sa mearga spre bine lucrurile !

mioara 11.01.2007 12:36:27

Am gasit scris ceva frumos la care ar trebui sa meditam cu totii.
"Cea mai generala prejudecata - de departe - este cea cu preotii avari de bani. Nu exista om care sa nu mearga la biserica si care sa nu arunce in fata acest argument: ca preotii inseala lumea, ca cer bani, ca sunt lacomi etc. Este adevarat ca exista si astfel de angajati pe post de preot care sarmanii au fost inselati de satana si isi pierd sufletul aruncand in noroi Cuvantul Evangheliei prin patima banilor si alte patimi pe care diavolii le scot la iveala si le infloresc cat se poate de mult pentru ca oamenii sa se scarbeasca si sa fuga de Biserica. Insa a cataloga toti preotii avari sau hotomani, este nu doar prostie ci este rautate. Nu dovedeste doar generalizare rauvoitoare bazata pe cateva cazuri - si mai ales pe "feeling-ul" popular -, ci in primul rand lipsa de respect fata de aceasta meserie, daca o putem numi meserie. Este oarecum asemanatoare aceasta gandire - ca preotii sunt avari - cu batjocorirea gunoierilor. Daca gunoierii curata containerele, ne duc gunoaiele departe de casele noastre si fac curatenie pentru noi, majoritatea oamenilor nu ar vrea sa dea mana cu un gunoier si nu pot concepe ca un gunoier poate fi curat si chiar poate sa fie un om serios, de treaba etc.
Insa pentru ca preotii curata gunoaiele oamenilor si duc pacatele si patimile noastre murdare si urat mirositoare la groapa de gunoi a milei lui Dumnezeu, necredinciosul carcotas sau chiar si credinciosii "de ocazie" nu pot intelege ca e firesc ca din cand in cand un preot sa se murdareasca si el, sa fie si el "atins" de vreun pacat sau de vreo patima, cu atat mai mult cu cat lumea in care traim este pacatoasa de dimineata pana seara si de seara pana dimineata.
Si vrajmasul a randuit ca tagma preotilor sa fie cea mai hulita si batjocorita de catre oamenii necredinciosi, superficiali sau pur si simplu rauvoitori pentru ca nu exista alta cale de a ajunge la Hristos decat prin preoti".

dmb 11.01.2007 18:23:39

Citat:

În prealabil postat de ancah
dmb, imi pare rau de experienta ta cu biserica. Esti sigur ca e vorba de biserica ortodoxa? Daca da, atunci mai cauta. Eu nu am auzit niciodata vorbindu-se in biserica sau de catre preotii, pe care i-am intalnit, in termenii descrisi de tine. Nu suna deloc a crestinism.

Da e ortodoxa. Pe preotul mi-a fost prieten la inceput. Apoi a aruncat spiritul pentru litera. Cind am incercat sa-l indrept mi-a intors spatele si refuza in continuare sa stea de vorba cu altcineva de o alta parere decit a lui. A ajuns la convingerea ca abilitatea lui de a lauda sau critica a inaltat biserica noastra nu banutul vaduvei sau rugaciunile noastre a tuturor. Totul se invirte in jurul banului (nu cred ca isi insuseste din bani...banii sint pentru biserica) am ajuns ca la hramul bisericii sa se intre pe baza de bilet de intrare....
Eu mai sper inca sal indrepte Dumnezeu. E un teolog bun cu multa carte si rivna pentru biserica dar a insusit lozinca "scopul scuza mijloacele" si nu-i bine.
Si exemplele pot continua...
Anul trecut am fost la minastirile din Moldova. Bilet de intrare, taxa de fotografiere, de filmare. Pomelnicul meticulos numarat citi sint pe el citi bani au fost dati cu rezultatul cite zile se citeste. Mie imi este egal daca se citeste odata sau de 1000 de ori. Dumnezeu stie daca am dat banii cu drag sau nu sau ca i-am dat. Daca El o considera fapta buna este egal daca se citeste de 1000 de ori sau nu se citeste deloc. Dar faptul ca atare este urit. Urit este si cind ti se cere un alt pret decit la cei cu domiciliu in Romania (de parca toti din strainatate traiesc ca milionari) sau cind iti cintareste copilul ca sa vada daca ii da bilet de intrare de adult sau de copil...
Am trait un Pasti la o biserica la care o femeie a cazut in zapada si toti au lasat-o acolo ca se deschisera usile si vruiau sa apuce in fata.
Preoti care "deschid cartea" Preoti care ghicesc in caldare....
Si multe, multe altele
Multumesc lui Dumnezeu ca mi-a dat un graunte de credinta si nu ma smitesc toate astea. Dar ma mihnesc mult pentru ca am membrii in familie pe care i-asi aduce la biserica si cind reusesc atunci imi face "exponentul crestinismului ortodox" cum este vazut de ei, figura.

alexandra28 11.01.2007 18:39:47

mai are de trait pana va veni iisus hristos,fiul lui dumnezeu sa o rapeasca.

poe_nic 12.01.2007 15:36:57

Biserica, VA EXISTA atata timp cat se va mai invarti si alerga PAMANTUL prin neant...Hristos este capul, pana la sfarsitul TIMPURILOR...

ancah 12.01.2007 21:36:16

dmb: Imi pare rau de experienta avuta.
Roaga-L totusi pe Dumnezeu, sa-ti gaseasca biserica si preotul potrivit tie. Cu siguranta vei gasi ceea ce cauti.
Nu stiam ca bisericile sau manastirile percep taxa pentru a le vizita. Cred ca din cauza saraciei...
Si eu am platit pentru maslu, dar sumele au fost derizorii.
Intr-adevar cand dai acatist la biserica, se citeste un numar de zile,raportat cu suma data. Eu obisnuiesc sa dau pentru un an si innoiesc de cate ori pot.

dmb 12.01.2007 21:54:14

Multumesc de intelegere ancah.
Dumnezeu a avut grije sa cunosc (cind nu stiam sa pretuiesc) si preoti adevarati. Care imi influenteaza si acum prin exemplu vietii lor viata. Acum cind asi putea pretuii cum se cuvine un astfel de preot ...am ramas singur.Dar datele problemei s-au schimbat intre timp. Acum cred. Iar preotii buni sau rai sint preoti si pot administra tainele de care avem nevoie.Restul depinde de noi si mai ales de ajutorul lui Dumnezeu.

cristiboss56 13.01.2007 23:15:31

"Slava vesniciei TALE in mijlocul acestei lumi trecatoare ; Slava TIE pentru milostivirile TALE cele tainice si cele vadite ; Slava TIE pentru tot suspinul intristarii mele; Slava tie pentru tot pasul in viata, pentru fiece clipa de bucurie; Slava TIE, DUMNEZEULE, in veci ! " +

19.01.2007 12:23:36

Citat:

cine esti de pui o asemenea intrebare?????cat mai are de trait??? dar unde erai tu cand s-a nascut biserica??ca sa te temi ca va muri acum dupa 2000 de ani???ea a fost este si va ramane VESNICA!!!! PENTRU SIMPLU MOTIV CA BISERICA ESTE INSUSI HRISTOS!!!! nu te supara dar nu crezi ca ar trebui mai bine sa ne intrebam cat mai avem noi de trait?? si daca suntem pregatiti de moarte?? cand vom merge la judecata D-zeu nu ne va intreba daca am aflat cat mai are de trait biserica...ci cat de mult am respecatat ceea ce spune in biserica deci implicit duhovnicul....

19.01.2007 12:27:35

Citat:

În prealabil postat de Alexandr_Bazil
Cat timp va fi ignoranta vor fi oameni ce vor profita. Si cat timp vor exista profitori vor exista oameni care sa li se opuna.

oare soarele se imputineaza daca straluceste si peste cei buni si peste cei rai??? nu!!! asa nici biserica nu poate fi atinsa de cei care o ignora ( te citez pe tine aici) pentru simplu motiv ca biserica este INSUSI HRISTOS deci nimic necurat nu poate atinge pe Isusi ZIDITORUL pentru ca noi suntem doar zidirea Lui.....

19.01.2007 12:29:24

Citat:

În prealabil postat de primus
sincer, nu stiu cit va exista biserica, dar religia va dainui mereu.

de ce crezi ca religia nu e una cu biserica??

cristiboss56 19.01.2007 14:25:40

Iata numai in ultima perioada cite biserici s-au construit si sfintit, adevarate capodopere de arta . Atita cit va exista acest pamint biserica va dainui ca o necesitate, ca ceva vital precum avem nevoie de aer si apa ca sa putem trai. "CIND RIDICATI MAINILE VOASTRE CATRE MINE, EU IMI INTORC OCHII IN ALTA PARTE, SI CIND INMULTITI RUGACIUNILE VOASTRE, NU LE ASCULT.MAINILE VOASTRE SUNT PLINE DE SANGE; SPALATI-VA, CURATATI-VA! NU MAI FACETI RAU INAINTEA OCHILOR MEI. INCETATI ODATA! ( Isaia 1, 15-16).

zurlina23 22.01.2007 15:10:13

Dmb, initial am vrut sa te combat, dar citind tote postarile tale pe marginea acestui subiect, m-am razgandit. M-am razgandit pt ca si eu am gandit ca tine si pt ca desi m-am spovedit de cateva ori de acest pacat, tot mai am unele scapari in a vorbi ce nu trebuie despre preoti. Dar ma straduiesc si sper cu jutorul Domnului sa reusesc sa nu-i mai judec deloc pt ca asa cu stii si tu, cea mai scurta cale catre rai este aceea de a nu judeca pt ca nici tu sa nu fi judecat. Stii ce m- convins cel mai mult ca gresesc? Un articol al pr Savatie Bastovoi, in care ne explica de ce nu trebuie sa vb de rau pe episcopi (implicit si pe preoti)pt ca ei sunt unsii lui Dumnezeu, iar daca El ii ingaduie, noi nu avem dreptul sa nu-i ingaduim. Pentru ca daca Dumnezeu ar vrea, intr-o clipa i-ar pierde pe toti. Dar ii ingaduie. asa ca eu nu am motiv sa nu-i ingadui.Daca vrei sa citesti articolul, iata link-ul:http://www.laurentiudumitru.ro/articole.php
in plus, in afara de Hristos, nimeni u e fara de pacat si nu scrie nicaieri ca preotii fac exceptie.

zurlina23 28.01.2007 19:33:17

Faptul ca Dumnezeu nu intervine intr-un jaf armat nu inseamna ca ca-l aproba ci doar ca ingaduie. ingaduie pt ca avem libertate si nu suntem marionete in mana lui. pt ca daca nu aveam libertate, eram si acum in gradina raiului. dar avand libertate am cazut.
In ceea ce priveste faptul ca Dumnezeu nu a mai spus nimic de secole... cred ca esti constient si tu ca fabulezi. daca vrei doar un mic exemplu,pe langa lumina care se aprinde anual la Ierusalim, afla ca in uurma cu vreo cativa ani, un daudit care fusese ucis, ciopartit si pus intr-un portbagaj, a fost inviat de Maica Domnului, fapt care a cutremurat atunci intreaga vecinatate, au vuit ziarele si televiziunile locale, mai ales ca medicii au confirmat faptul ca acel om fusese facut bucati si avea urme proaspete de taieturi. ti-am descris pe scurt pt ca acum nu pot sa-ti trimit link-ul fiindca imi merge prost netul. dar maine iti trimit sursa exacta cu toate amanuntele.

dmb 28.01.2007 20:09:42

Citat:

În prealabil postat de zurlina23
Dmb, initial am vrut sa te combat, dar citind tote postarile tale pe marginea acestui subiect, m-am razgandit. M-am razgandit pt ca si eu am gandit ca tine si pt ca desi m-am spovedit de cateva ori de acest pacat, tot mai am unele scapari in a vorbi ce nu trebuie despre preoti.

Pai daca citesti rindurile tale inca odata vezi ca deja m-ai combatut:)ba m-ai si judecat mai putin direct si mai mult probabil indirect in minte-care tot judecata se chama. Eu te iert mai ales ca recunosc si stiu ca nu-i bine sa judeci pe NIMENI nu doar pe preoti. De asemena cred si marturisesc ca nu ma compar nici pe departe cu multi de aici care fac sau stiu mai mult. Eu sint un incepator in ale credintei, nu ca timp ci ca fapta.
Dar si tu si eu cadem in gresala de a incerca sa schimbam pe altii mai intii decit pe noi insine. Oricum cind vei ajunge sa nu mai judeci nu doar cu vorba ci si cu minta, te rog sa nu ma uiti si sa-mi spui si mie cum ai facut!
Am citit si eu cartea, am mai citit 2-3 altele dar nu pot sta cu mina in sin asteptind ca biserica sa se transforme in circ.Probabil si asta-i o gresala dar cum spuneam...sint un novice.

zurlina23 01.02.2007 20:30:03

poate ca ai dreptate si te-am judecat desi nu am vrut. in ceea ce priveste faptul ca incerc sa transform pe altii inainte de a ma transforma pe mine, ai dreptate. incerc sa-i fac pe altii sa arda pt Hristos inainte de a o face eu. poate intr-o zi...
cand va veni acea zi pt oricare dintre noi, cu siguranta nu vom mai frecventa acest forum. Doamne ajuta!

zurlina23 01.02.2007 20:36:15

poate ca ai dreptate si te-am judecat desi nu am vrut. in ceea ce priveste faptul ca incerc sa transform pe altii inainte de a ma transforma pe mine, ai dreptate. incerc sa-i fac pe altii sa arda pt Hristos inainte de a o face eu. poate intr-o zi...
cand va veni acea zi pt oricare dintre noi, cu siguranta nu vom mai frecventa acest forum. Doamne ajuta!

Ora este GMT +3. Ora este acum 13:00:47.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.