Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   lumea in care traim (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6591)

giovaninnaa 24.06.2009 15:46:12

lumea in care traim

Dragii mei, as vrea sa va intreb ceva. Eu lucrez cu publicul. Cu foooartee mult public. Ma ingrozeste ce vad. Ma ingrozeste ce vad si pe strada, si in trafic. Ma ingrozeste sa vad ca majoritatea celor din jurul meu nu mai sunt oameni, nu sunt nici animale, daca i-as numi animale as jigni necuvantatoarele.

Si vin si va intreb: cum sa-i iubim? cum sa reusim sa iubim astfel de specimene? cum sa-i iubim pe cei care injura, care se bat, care sunt extrem de nesimtiti, pe cei care sunt violenti, nespus de rai, care nu au nici un dram de bun simt.....

E mult prea plina lumea de astfel de indivizi... eu am de-a face cu ei mereu... sunt ingrozita. mi-e si frica uneori.

Cum sa ne purtam cu astfel de indivizi? ce na facem, dragii mei?

zoridezi 24.06.2009 16:54:18

Citat:

În prealabil postat de giovaninnaa (Post 147825)
Dragii mei, as vrea sa va intreb ceva. Eu lucrez cu publicul. Cu foooartee mult public. Ma ingrozeste ce vad. Ma ingrozeste ce vad si pe strada, si in trafic. Ma ingrozeste sa vad ca majoritatea celor din jurul meu nu mai sunt oameni, nu sunt nici animale, daca i-as numi animale as jigni necuvantatoarele.

Si vin si va intreb: cum sa-i iubim? cum sa reusim sa iubim astfel de specimene? cum sa-i iubim pe cei care injura, care se bat, care sunt extrem de nesimtiti, pe cei care sunt violenti, nespus de rai, care nu au nici un dram de bun simt.....

E mult prea plina lumea de astfel de indivizi... eu am de-a face cu ei mereu... sunt ingrozita. mi-e si frica uneori.

Cea mai buna idee este sa te rogi pentru ei, ca de acceptat si de tolerat nu prea se poate, iti spun din proprie experienta.

giovaninnaa 24.06.2009 16:57:44

Dragii mei, nu imi spuneti teorie, ca stiu si eu CUM trebuie sa ne purtam cu ei, stiu si eu foarte bine ca trebuie sa ne rugam pentru ei....

eu va intreb CONCERT SI PRACTIC cum actionam CU NOI INSINE?

Marius22 24.06.2009 17:27:40

Asemenea oameni sunt de cand lumea: fara respect fata cele sfinte, fata de cei de langa ei, si, cu atat mai putin, fata de ei insisi. Toti ceilalti, sunt pentru ei simple obiecte, mijloace prin care isi pot atinge scopurile lor meschine.

Din pacate nu mai stim sa ne pretuim unii pe altii. Nu mai stim sa pretuim ceea ce Dumnezeu a pus in fiecare din noi si care ne face cu adevarat unici, irepetabili si de neinlocuit. Singura reactie crestina, la badarania si grosolania din noi, este rugaciunea. Iar la grosolania de langa noi, este luarea aminte la sine, adica sa facem tot posibilul, ca, prin modul in care ne manifestam sa nu zidim si mai mult grosolania din lume. Altfel spus, sa nu punem si noi, caramizi...

giovaninnaa 24.06.2009 17:34:44

credeti ca suntem capabili sa ajungem sa iubim specimenele care ne inconjoara astazi?

cum sa facem sa fim in stare sa avem o atitudine si un comportament crestinesc, ortodox, fata de astfel de "oameni"?

cristiboss56 24.06.2009 17:43:44

Citat:

În prealabil postat de giovaninnaa (Post 147862)
credeti ca suntem capabili sa ajungem sa iubim specimenele care ne inconjoara astazi?

cum sa facem sa fim in stare sa avem o atitudine si un comportament crestinesc, ortodox, fata de astfel de "oameni"?

De nu poți să-i iubești, măcar să nu urăști . Câte odată și indiferența este bună.Atâta timp cât în mintea noastră ei apar ca "specimene", atitudine pur creștină nu va fi.

Marius22 24.06.2009 17:49:06

Citat:

În prealabil postat de giovaninnaa (Post 147862)

Trebuie vazuti din alta perspectiva. Din perspectiva lui Dumnezeu. In realitate, chiar si intr-o stare pacatoasa, de decadere morala, de fapt noi valoram infinit mai mult, decat ne percep cei de langa noi, prin prisma neputintelor noastre.

De aceea Biserica ne invata sa nu judecam pe cel cazut, sa uram patima iar nu pacatosul. Nu trebuie sa uitam ca "Dumnezeu trimite ploaie peste cei drepti si peste cei nedrepti".

giovaninnaa 24.06.2009 17:53:59

de urat nu-i urasc, nu cred ca stiu ce inseamna asta. incerc sa-i ingadui, dar ma ingrozesc in asa masura, incat sfarsesc a fi mintea mea doar "specimene"... nu sunt capabila sa-i vad "oameni" .... :(

andreicozia 24.06.2009 18:00:54

Citat:

În prealabil postat de giovaninnaa (Post 147875)
de urat nu-i urasc, nu cred ca stiu ce inseamna asta. incerc sa-i ingadui, dar ma ingrozesc in asa masura, incat sfarsesc a fi mintea mea doar "specimene"... nu sunt capabila sa-i vad "oameni" .... :(

Giovaninnaa, tu iubesti animalutele nu?
Atunci incearca sa-i iubesti ca pe animale ca pe specimene, incepe cu acest pas dupa care poate treptat vei incepe sa-i vezi ca persoane, iar mai tirziu, ca pe copilasii lui Dumnezeu

Nu sari direct la a te forta sa-i iubesti ca oameni, este ok, iubeste-i ca fiare salbatice, admirindu-i de la distanta, admiratie in care exista si un dram de curiozitate, de atasament intelegi, samd

cristiboss56 24.06.2009 18:11:17

Citat:

În prealabil postat de giovaninnaa (Post 147875)

Pentru început, folosește-ți mintea, energia și credința cu discernământ, luciditate, echilibru, în direcții ce-ți aduc liniștea sufletească si un echilibru ce te va face să înțelegi și să accepți mai târziu, ce azi nu înțelegi și accepți din prim, ca să spun astfel. Cozia a vrut să arate ceva, dar uită că de multe ori ne luăm peste picior chiar noi, "mari creștini". Exemplu , chiar acest nevinovat forum. Pace și înțelepciune !

zoridezi 24.06.2009 18:15:36

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 147883)
Giovaninnaa, tu iubesti animalutele nu?
Atunci incearca sa-i iubesti ca pe animale ca pe specimene, incepe cu acest pas dupa care poate treptat vei incepe sa-i vezi ca persoane, iar mai tirziu, ca pe copilasii lui Dumnezeu

Nu sari direct la a te forta sa-i iubesti ca oameni, este ok, iubeste-i ca fiare salbatice, admirindu-i de la distanta, admiratie in care exista si un dram de curiozitate, de atasament intelegi, samd

Asta fu buna :35:Sincer si eu de la balcon ii vad ca pe niste copii prostuti, care fac rau din nestiinta, cateodata mi-e mila de ei. Dar cand ma intersectez cu ei, nu ii mai vad ca pe niste animalute (ma rog, animale salbatice), ii vad rai ca niste draci, imi pare rau ca zic asta. Eu una nu-i pot iubi oricat as incerca :46:

cristiboss56 24.06.2009 18:19:20

Citat:

În prealabil postat de zoridezi (Post 147893)
Asta fu buna :35:Sincer si eu de la balcon ii vad ca pe niste copii prostuti, care fac rau din nestiinta, cateodata mi-e mila de ei. Dar cand ma intersectez cu ei, nu ii mai vad ca pe niste animalute (ma rog, animale salbatice), ii vad rai ca niste draci, imi pare rau ca zic asta. Eu una nu-i pot iubi oricat as incerca :46:

Un răspuns sincer, de nota 10 !

LapetiteMoc 24.06.2009 18:24:16

Corupția

Tocmai mă zbat cu o problemă care nu ține nici de birocrația română, nici de legi, nici de altceva, ci de calitatea umană. Dar mai ales de CORUPȚIA din țara noastră.
Am trimis documente de aici de la Universitate ca să obțin un drept legal, legat de catedra mea din țară. Acum câteva minute am vorbit la telefon cu persoana pe care am împuternicit-o să depună o cere la Inspectoratul Școlar. Tanti de la registratură (pe care o cunosc și care mă cunoaște) i-a spus că nu e bună traducerea din franceză în română (dumneaei nu știe boabă de franceză!), și ar mai fi ceva în neregulă cu ștampila Universității din Franța! INCREDIBIL! În concluzie, nu a vrut să înregistreze cererea. E limpede că vrea așa, simbolic (:3:), o mică atenție, un cadou ceva... :35:
Îmi vine să râd, dar și să plâng! Râsu-plânsu... Iart-o, Doamne, că nu știe ce face! Atât îmi spun în sinea mea și merg mai departe insistând ...

zoridezi 24.06.2009 18:25:50

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 147897)
Un răspuns sincer, de nota 10 !

Ai zis-o pe un ton ironic, sau esti de acord cu ce spun eu?

giovaninnaa 24.06.2009 18:30:07

eee acum incep sa inteleg mai bine sfaturile voastre. multumesc pentru abordarea mai concreta a problemei. mie imi pare rau ca nu stiu sa fiu "buna blanda calma calda" cu astfel de oameni. adevarul este ca am oricum o fire dificila. si desi nu am stiut sa cer, tocmai sunt in exercitiul functiunii, va multumesc ca ati inteles ca eu de fapt chiar asta imi doresc, sa invat sa am o atitudine crestina fata de astfel de oameni. ma stradui sa fiu cat se poate de ingaduitoare, dar in sufletul meu nu ii accept...

animalele le iubesc enorm. dar fata de ce vad in jur, animalele mi se par mai bune, si imi par ca au cu adevarat bun simt....si au niste legi dupa care se ghideaza.... dar cei despre care va spun eu, au????

dorinastoica14 24.06.2009 18:32:57

Citat:

În prealabil postat de zoridezi (Post 147893)

Eu sunt convinsă că nu ai vorbit serios căci,cineva preocupat de a fi [SIZE=3]om [/SIZE]nu poate vedea în ceilalți doar draci.

costel 24.06.2009 18:33:12

Daca el da cu pumnul in masa si tu ii zambesti, nu stiu daca se va schimba. Probabil va prinde mai multa putere de a da cu pumnul.

Daca vei intoarce obrazul de fiecare data spre a fi palmuit, cel ce loveste nu cred ca-si va mai da seama de gestul pe care tu il faci. Cred ca el ajunge sa se creada indreptatit sa loveasca. Asa priveste omul fara Dumnezeu.

Si exemplificarile cu "daca" ar putea continua la nesfarsit.

Raspunsurile pot fi diverse: esti jignit, jigneste si tu, esti lovit, loveste si tu... Insa, nu aceasta e solutia.

Sa-ti spun ca e bine sa te rogi si vei fi ferita de rau si vei avea raspuns bun la orice situatie e un indemn pentru cel ce doreste sa fie bine placut lui Dumnezeu.

Acum tu alegi, a fi placut unora: ai injurat mai bine, ai lovit mai bine sau bine placut lui Dumnezeu rabdand toate. Stiu ne e mai la indemana omul care raspunde, dar cu acest om nu putem intra in Imparatia Cerurilor.

A fi placut unora inseamna a gasi o solutie pentru o situatie, a fi placut lui Dumnezeu inseamna a avea solutii pentru toate situatiile.

cristiboss56 24.06.2009 18:34:04

Of !

Citat:

În prealabil postat de zoridezi (Post 147902)
Ai zis-o pe un ton ironic, sau esti de acord cu ce spun eu?

Am vorbit extrem de serios. Ce admir la cei din jur, este sinceritatea . D'le ăștia suntem : și buni și răi ! Deci nu a fost nici o ironie .

emanouela 24.06.2009 18:36:15

giovaninnaaa....greu, acu na nu stiu cum esti tu si probabil ca nu esti asa, dar si unii functionari publici au o putere de a scoate din minti si pe cel mai calm om! incearca prin a-i dezarma din start, saluta-i indiferent de esti salutata ori ba, ia in consideratie si celebrul proverb...nu-ti pune mintea cu prostul ca are mintea odihnita si zambeste! bafta! aici unde sunt eu functioneaz asta

andreicozia 24.06.2009 18:38:15

pestii rapitori

Eu de exemplu ma uitam la shutii romani din statia Termini din Roma ca la niste stiuci sau bibanei care stau la pinda ,ca niste animale predatoriale, care stau sa fure genti de pe turisti gura casca(pestisori) si sa fuga cu ele , asa cum l-am vazut pe unul.

Ii vezi cum misuna si adulmeca, saracii, exact ca sacalii. Noi venind din romania ii ochim imediat ca doar avem ochiul format insa turistul naiv(pestisor anemic) din Germania sau Elvetia de ex ce sa stie?

Hotii nu sunt niciodata in criza economica ci doar in crize cind sunt prinsi si batuti.

Ce sa le faci?
Iarta-i Doamne ca nu stiu ce fac!

zoridezi 24.06.2009 18:41:54

Citat:

În prealabil postat de dorinastoica14 (Post 147906)
Eu sunt convinsă că nu ai vorbit serios căci,cineva preocupat de a fi [SIZE=3]om [/SIZE]nu poate vedea în ceilalți doar draci.

Nu, nu am glumit. Pana si un parinte, daca nu ma insel Paisie Aghioritul, a spus ca in vremurile de pe urma calugarii vor fi ca mirenii, iar mirenii ca dracii. Cand am zis asta mi-am adus aminte de vorba parintelui... asta nu inseamna ca nu mai sunt si 'ingeri' pe pamant!

cristiboss56 24.06.2009 18:45:31

Citat:

În prealabil postat de costel (Post 147907)
Daca el da cu pumnul in masa si tu ii zambesti, nu stiu daca se va schimba. Probabil va prinde mai multa putere de a da cu pumnul.

Daca vei intoarce obrazul de fiecare data spre a fi palmuit, cel ce loveste nu cred ca-si va mai da seama de gestul pe care tu il faci. Cred ca el ajunge sa se creada indreptatit sa loveasca. Asa priveste omul fara Dumnezeu.

Si exemplificarile cu "daca" ar putea continua la nesfarsit.

Raspunsurile pot fi diverse: esti jignit, jigneste si tu, esti lovit, loveste si tu... Insa, nu aceasta e solutia.

Sa-ti spun ca e bine sa te rogi si vei fi ferita de rau si vei avea raspuns bun la orice situatie e un indemn pentru cel ce doreste sa fie bine placut lui Dumnezeu.

Acum tu alegi, a fi placut unora: ai injurat mai bine, ai lovit mai bine sau bine placut lui Dumnezeu rabdand toate. Stiu ne e mai la indemana omul care raspunde, dar cu acest om nu putem intra in Imparatia Cerurilor.

A fi placut unora inseamna a gasi o solutie pentru o situatie, a fi placut lui Dumnezeu inseamna a avea solutii pentru toate situatiile.

Îmi pare rău că nu e Florin Ionuț pe fir ! El spunea foarte direct și sincer, pe un alt topic, că dacă ar fi în situația ca cineva să se ia de soția lui prin parc , i-ar sparge dinții , și la rându-i mă întreba pe mine, că ce aș face eu în situația asta. Efectiv nu am știut să-i răspund, pentru că un răspuns ar fi fost poate o minciună, sau poate nu aș fi fost sincer. Deci frate Costel, ești în parc cu mama, sau sora , sau soția, și niște "specimene"cum spune giovana sau nu mai știu cum o cheamă, se reped la mama, sora sau soția ta, ce ai face ca un bun și adevărat creștin. Sincer ! ! !

giovaninnaa 24.06.2009 18:57:06

eu vreau sa ajung sa fiu bine placuta lui Dumnezeu, si tocmai de asta ma ingrijoreaza faptul ca nu sunt capabila sa abordez lumea in care traim dintr-o perspectiva crestina, ci dimpotriva, nu ca le raspund, dar ma enervez, ma supar, am resentimente, si nu vreau asta....

cristiboss56 24.06.2009 19:04:40

Citat:

În prealabil postat de giovaninnaa (Post 147919)
eu vreau sa ajung sa fiu bine placuta lui Dumnezeu, si tocmai de asta ma ingrijoreaza faptul ca nu sunt capabila sa abordez lumea in care traim dintr-o perspectiva crestina, ci dimpotriva, nu ca le raspund, dar ma enervez, ma supar, am resentimente, si nu vreau asta....

Nimeni, sau orice om cât de cât echilibrat și normal nu dorește așa ceva. Mândria, mânia. . . , am vorbit mult de ele la Topicul Pocăința. Teoria este mult mai simplă, decât practica, apoi Dumnezeu nu îngăduie, mai mult decât putem duce noi, și iată că iar ne întoarcem la dobândirea credinței prin multă rugăciune, răbdare și nu în ultimul rând voință. E greu, dar nu imposibil.

andreicozia 24.06.2009 19:09:28

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 147913)
Îmi pare rău că nu e Florin Ionuț pe fir ! El spunea foarte direct și sincer, pe un alt topic, că dacă ar fi în situația ca cineva să se ia de soția lui prin parc , i-ar sparge dinții , și la rându-i mă întreba pe mine, că ce aș face eu în situația asta. Efectiv nu am știut să-i răspund, pentru că un răspuns ar fi fost poate o minciună, sau poate nu aș fi fost sincer. Deci frate Costel, ești în parc cu mama, sau sora , sau soția, și niște "specimene"cum spune giovana sau nu mai știu cum o cheamă, se reped la mama, sora sau soția ta, ce ai face ca un bun și adevărat creștin. Sincer ! ! !

Cristi, in momentele descrise mai sus de tine Duhul Sfint imi duce mintea la Sf Ilie si cu cit calm le-a luat gitul la sute de Preoti a lui Baal, si cind te gindesti ca a facut-o cu rivna pentru Dumnezeu, si , Paradoxal, lui Dumnezeu in Iconomia Lui i-a placut acesta manevra, deoarece, se pare, dar nu mi-e inca clar de ce(inca mai sap), ca acei preoti au mai mult de cistigat fiind morti decit continuind in paginismul lor fiind vii.

Deci spargindu-i la dinti(in caz ca nu te sparg ei pe tine), se pare ca le faci un bine, ca doar o faci din dragoste, si in acelasi timp si comunitatii

cristiboss56 24.06.2009 19:13:26

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 147925)
Cristi, in momentele descrise mai sus de tine Duhul Sfint imi duce mintea la Sf Ilie si cu cit calm le-a luat gitul la sute de Preoti a lui Baal, si cind te gindesti ca a facut-o cu rivna pentru Dumnezeu, si , Paradoxal, lui Dumnezeu in Iconomia Lui i-a placut acesta manevra, deoarece, se pare, dar nu mi-e inca clar de ce(inca mai sap), ca acei preoti au mai mult de cistigat fiind morti decit continuind in paginismul lor fiind vii.

Deci spargindu-i la dinti(in caz ca nu te sparg ei pe tine), se pare ca le faci un bine, ca doar o faci din dragoste, si in acelasi timp si comunitatii

Bine le mai "manevrezi" ! ! ! Mda, ai dreptate 100% în chestia , cine sparge primul, în rest. . .

zoridezi 24.06.2009 19:56:21

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 147925)

Legea talionului se aplica numai in Vechiul Testament, dar Iisus a adus o lege noua, si anume Legea iubirii (daca cineva iti da o palma intoarce-i si obrazul celalalt).
Deci atitudinea "las' ca te rezolv eu" nu e una tocmai potrivita, din punct de vede crestinesc.

cristiboss56 24.06.2009 19:59:43

Citat:

În prealabil postat de zoridezi (Post 147943)
Legea talionului se aplica numai in Vechiul Testament, dar Iisus a adus o lege noua, si anume Legea iubirii (daca cineva iti da o palma intoarce-i si obrazul celalalt).
Deci atitudinea "las' ca te rezolv eu" nu e una tocmai potrivita, din punct de vede crestinesc.

Bun, corect, deci practic la cele spuse ceva mai sus. Soluția ta !

andreicozia 24.06.2009 20:09:17

Citat:

În prealabil postat de zoridezi (Post 147943)

Bun, si in cazul descris de Cristian mai sus, cel cu femeile care sunt atacate in vederea violului sau a batjocurii ce faci, practic?
Oare folosesti Legea Noua si-i spui, mai violeaza-ma o data?
Vezi tu, nu este asa de simplu

zoridezi 24.06.2009 20:32:35

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 147946)
Bun, si in cazul descris de Cristian mai sus, cel cu femeile care sunt atacate in vederea violului sau a batjocurii ce faci, practic?
Oare folosesti Legea Noua si-i spui, mai violeaza-ma o data?
Vezi tu, nu este asa de simplu

Cu batjocura se mai rezolva, daca e sa vorbeasca urat, pur si simplu ii ignori. Cu violurile nu stiu ce sa mai spun, poate ca si unele femeile sunt vinovate ca uneori apar cam dezbracate pe strada...
Uite ca de exemplu erau niste tigani intr-un tramvai, si o fata statea jos, si au inceput sa se ia de ea, cu toate ca mama ei era de fata.... si copila le-a spus ceva care nu le-a convenit. Si ghici ce au facut? Au luat-o la bataie in vazul lumii si cu maica-sa de fata si nimeni nu s-a bagat. De ce? Eu zic ca lumea e unita la rele... nu cred ca era vorba de frica, se mai gasea unul solid prin tramvai care sa potoleasca spiritele.

In cazul de fata o solutie ar fi ignorarea, orice ar zice cineva sa taci si sa inghiti. N-ai incotro. Lumea a ajuns un loc nesigur. Daca incurajezi violenta iar nu-i bine... ca pacatuiesti si tu.
Oricum Dumnezeu sa ne fereasca de dementi din astia, ca sunt pline drumurile de ei!

giovaninnaa 24.06.2009 21:09:25

da, si eu cred ca o prima solutie este tacerea. in trafic, pe strada, in mijloacele de transport in comun.

si cu siguranta ca si de frica nu se baga nimeni in situatii in care un om este agresat. pentru ca nu o data, s-a bagat unul, chit ca mai solid, care a sarit in apararea cuiva, dar agresorii erau 3, sau mai multi, si cel care a intervenit, a ajuns batut mar.

imi pare rau ca trebuie sa vorbim si despre lucruri asa urate, dar, vedeti, se intampla atit de des, atit de mult, sunt covarshitoare ca manifestari... si eu zic ca noi, cei care macar ne dorim sa fim oameni buni, trebuie sa ne gandim ce na facem.... cum traim, si cum ramanem crestini in astfel de conditii?

bine, ok, rugaciunea este primul pas, dar trebuie sa gasim si niste solutii sa ne gasim si noi locul, sa traim si noi pe lumea asta, cat de cat in siguranta, si cat de cat su sufletul linistit, nu tulburat zilnic, sau poate de mai multe ori pe zi, de niste ..... "oameni"....

eduardd 24.06.2009 23:03:44

Stiu ca suna ca o "muzica veche" dar risc sa-ti spun ceea ce simt. Nu-i iubi giovana daca nu poti dar nici nu-i ura. Nu ii privi nicicum, nici nu vorbi cu ei dar..daca privirea ta cade asupra unuia zambeste-i deschis. Atat. Nu pot sa nu imi amintesc povestea unei fete care dadea bani zilnic unui alcolist. Il fugarise familia si venea zilnic la ea la serviciu dupa bani. Intr-o buna zi cand a venit betivul fata a spus. Taica astia mi-s ultmii bani..am vrut sa-mi cumpar macare dar ti-i dau. Stiu ca nu te poti lasa de baut si daca nu ti-i dau eu cine stie cui dai in cap ptr ei. I-a luat taica cersetor si a plecat. O perioada nu l-a mai vazut..dar dupa cateva luni a aflat intamplator ca a cerut sa fie dus la dezalcolizare. Nu spun sa ne purtam ca niste oi proaste, nici sa fim precum crestinii fatarnici (ca se va scarbi lumea de noi) ci spun sa incercam sa-L purtam cu adevarat pe Hristos un noi. Daca IL vom purta este imposibil ca cel ce ne atinge sa nu se "murdareasca" de El.

giovaninnaa 25.06.2009 00:14:15

pfuuu deci treaba asta cu zambitul deschis este chiar cea mai profunda, cea mai grea, si practic cel mai bun lucru pe care il putem facem. pentru noi insine, si pentru ceilalti.... adevarul este ca daca ne-am aminti sa zambim mai des, cat mai des, daca ne-am aminti, toti, si noi, si "ceilalti", sa fim veseli, haiosi, cu zambetul pe chip... ooo ce mare lucru ar fi!!!! cu un zambet sincer, aducator de bunatate... dar ce greu este sa facem asta.. ce lucruri profunde si grele presupune asta.... voi adormi in seara asta cu gandul acesta frumos in minte, ma voi trezi maine cu dorinta de a zambi, sincer, din suflet, si da, cred ca ar trebui sa facem din zambetul deschis si sincer un manifest! zambetul care vine din faptul ca-l purtam pe Hristos in noi cu noi mereu... ce ziceti? haideti sa incercam!

p.s. cred ca e un punct de pornire si pentru mine, care imi doresc de ceva timp sa fiu, in general - nu numai in contact cu cei care ma supara - " buna blanda calma calda" - si nu imi iese asa cum vreau... cred ca zambetul acesta din suflet imi lipseste... ce mi-ar placea sa-l am mereu pe chip.. si cat sunt de incruntata... of.

Anna 25.06.2009 13:43:38

Eram cu o verisoara ziua in amiaza mare pe strada, langa o banca, imbracate NORMAL, acoperite total, doar ca verisoara mea e asa mai "cu forme". Si s-a legat un tip de verisoara mea (urat de tot), am vrut sa intram in banca cand colo tocmai atunci ieseau cei de la banca si inchideau si le-am zis ca nu ne lasa asta in pace si asa s-au uitat la noi zici ca noi eram vinovate si ne-au intors spatele:22: Ce sa mai zic ca am sunat la politie si aia nu ne-a prea luat in serios a trebuit sa-i tot dau explicatii 5 minute. Pana am tot cerut noi ajutor s-a plictisit si tipu si s-a dus. Ce sa zic...mereu mentalitatea asta ca fetele sunt vinovate, naspa...

costel 25.06.2009 14:12:13

Anna acesta nu e doar un semn ca am ajuns indiferenti unii fata de altii, e si semn de teama. Marturisesc ca si eu am asistat neputincios cum se taia o geanta in autobuz. Am vazut si am tacut. Nu eram multi si chiar daca eram, cred ca nu eram "auzit" de ceilalti, tinand seama ca erau 6 persoane cat muntele.

Anna 25.06.2009 14:16:54

Nu-i vorba ca n-au facut nimic, ci privirea ce ne-au dat-o, cum ca noi am fi vinovate. Si politia??? come on...pentru ce e politia????

costel 25.06.2009 14:27:19

Offf, ma aventurez in discutii care nu ma definesc. Politia. Pai o fi ea si incompetenta, dar mai are si oameni competenti. Imi vine in minte un caz in care cateva persoane depun tot efortul ca sa prinda un infractor, ca in cele din urma procurorul sa-i dea dreptul acestuia sa fie cercetat in libertate. Adica? Sa-i dea dreptul sa-mi bata la usa, sa-mi agreseze sotia, copilul... Asa ca dincolo de faptul ca politistii sunt de multe ori doar ca sa imputineze oxigenul, mai sunt si cazuri intemeiate. Stiu, daca ii e teama, atunci sa nu devina politist. Dar avem oare oameni lipsiti intru totul de teama si care pe deasupra sa fie si dornici de a fi politisti?

florentina73 25.06.2009 14:30:16

cum?asa cum Dumnezeu ne iarta si ne iubeste pe toti

Citat:

În prealabil postat de giovaninnaa (Post 147825)

Am inteles perfect mesajul tau : Tu esti curata ? tu nu ai ridicat niciodata tonul la apropiatii tai ? Tu nu ai invidiat pe nimeni ? Tu nu ai gandit rau deespre cineva? nu ai vorbit de rau pe nimeni( chiar si acum , prin remarcile tale -ai vorbit de rau si gandesti rau- URASTE PACATUL si IUBESTE-L PE PACATOS) Daca tu , le vorbesti calm daca tu incerci sa le intelegi durerea , ai sa simti dragoste chiar si pentru cel CRIMINAL.Eu cred ca ORBIREA SUFLETULUI ne-a adus aici.Toti noi suntem pacatosi, stii ce trebuie sa facem ? In primul rand sa ne cautam pe noi de pacate, sa ne cerem iertare la Toti cei de langa noi, sa ne iertam noi pe noi ca apoi sa ne IERTE DUMNEZEU, vei vedea ca atunci cand simti chemarea lui Dumnezeu , vei privi pe acesti "infractori" sau oameni Rai cum spunem noi..ii vei vedea altfel . Dumnezeu a spus , primeste-l in casa ta pe cel ratacit, ca atunci ma vei primi pe MIne ..cei rataciti suntem toti noi care pacatuim cu vorba cu gandul cu fapta ..nu suntem niciunul din noi fara de pacat, Ce trebuie facut? SA NE INTOARCEM SUFLETUL CATRE DUMNEZEU

Anna 25.06.2009 14:38:00

Giovannina, cand ma enerveaza un om ma ajuta sa ma gandesc ca are o mama sau cineva care-l iubeste asa cum tu iti iubesti parintii, fratii, surorile care stii ca mai gresesc si nu ai vrea sa fie judecati de straini...Cam atat

LapetiteMoc 25.06.2009 19:32:32

dușmanul și îngerul lui păzitor

Andrei Pleșu detalia o idee superbă în volumul său ”Despre îngeri”. Era vorba despre iubirea de aproapele, iubirea pentru dușman în special. Recomanda următoarea cale (parafrazez, pentru că nu am volumul la îndemână): gândiți-vă că și dușmanul vostru are un înger păzitor. Întristându-vă din pricina omului, întristați în același timp doi îngeri - pe al vostru și pe al aceluia. Dacă nu-l puteți pe dușmanul vostru, gândiți-vă la îngerul lui păzitor. Puteți fi supărați pe un înger?
Pe mine mă ajută mult punerea problemei astfel.

Orice ne supără și vine dinspre oameni poate fi iertat cu asupra de măsură dacă ne gândim că trăim o mână de ani pe pământ și o veșnicie în cer. Pentru Hristos să iertăm, de dragul Lui.

Ora este GMT +3. Ora este acum 16:26:25.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.