![]() |
Cum fac bani marile banci internationale pe spinarea prostimii (World Stupid People)
Cum să faci bani în criză – un autor american descrie secretele Goldman Sachs
Marea mașinărie americană de făcut baloane de săpun” – este numele cărții lui Matt Taibi, autorul care a stârnit un scandal enorm în Statele Unite după ce a descris mecanismul prin care mările bănci și în special Goldman Sachs controlează finanțele mondiale și cum se pregătesc să dea acestora o nouă lovitură. Cartea descrie toate „mașinațiunile” făcute de Goldman Sachs de la Marea Depresie și până în prezent, relatează portalul The Huffington Post. [COLOR=#222]Taibi este de părere că Goldman Sachs a reușit să își facă ploile în tăcere, cumpărând[COLOR=#0494e1] [/COLOR][COLOR=black]oameni [/COLOR]importanți de la Trezoreria americană, bursa din New York, Banca Mondială, care să-i promoveze ideile. „Pot ajunge și la urechea președintelui SUA, dacă vor”, spune editorialistul. [/COLOR] [COLOR=#222][/COLOR] [COLOR=#222][COLOR=#222]„Balonul de săpun este simplu de construit și e de fiecare dată la fel. Goldman se poziționează în mijlocul unei situații speculative și vând investiții despre care știu că sunt nesigure (nu numai în SUA, ci peste tot în lume). Reușesc apoi să extragă sume uriașe de la clasa de jos și de mijloc a unei societăți, cu ajutorul unui stat insuficient de democratic și corupt, care le permite să schimbe regulile pe parcurs, în schimbul unui mărunțiș pe care banca îl aruncă patronilor politici. În fine, când totul se dezumflă, lăsând milioane de cetățeni obișnuiți faliți și morți de foame, reîncep procesul, sărind în „ajutorul” acestor cetățeni și împrumutându-i cu propriii bani, bineînțeles, cu dobândă. Au mers pe acest tipar simplu încă din 1920 și acum se pregătesc să îl aplice din nou, creând ce va fi poate cel mai [COLOR=#0494e1! important]mare[/COLOR] și mai îndrăzneț balon de săpun aplicat vreodată”, spune Matt Taibi. Iar în era Internetului, totul devine încă și mai simplu, cum a demonstrat-o criza creditelor ipotecare din SUA: creditele s-au scris pe margini de șervețele, era de ajuns să ai doar numele mic și un Snickers în buzunare și băncile te și împrumutau. [/COLOR] Tot de schimbarea regulilor în timpul jocului ține și renunțarea la standardele „învechite”. Încă din cele mai vechi timpuri, băncile au încercat să se asigure că cei pe care îi împrumutau erau solvabili: că aveau un loc de muncă, că exista un avans, că împrumutații erau cetățeni ai țării respective, aveau cu ce să garanteze etc. La începutul noului mileniu, totuși, toate aceste reguli de bun simț au fost aruncate pe fereastră cu bună știință Apoi, regulile s-au schimbat și în ceea ce privește informațiile la care avea acces cetățeanul obișnuit: numai cei din interior, inițiații, cunoșteau adevăratele cifre și ce însemna cu adevărat un credit. O altă „inovație” aplicată de Goldman Sachs a fost aventurarea, ba chiar crearea speculațiilor legate de prețul petrolului. Domeniul petrolier, cândva solid, a fost transformat într-o ruletă – Goldman Sachs a reușit să convingă chiar și fonduri de pensii și alți investitori mari să „parieze” pe viitorul petrolului – să cumpere petrol, la o anumită dată, la un anumit preț. Presiunea a transformat petrolul dintr-o marfă ce varia în funcție de cerere și ofertă într-un fel de acțiuni, ceva imaterial. În 2008, de pildă, un baril de petrol era tranzacționat în medie de 27 de ori înainte de a fi livrat și consumat. Toate drumurile și toți oamenii duc la Goldman Sachs În plus, toți mai-mari finanțelor americane au lucrat într-un fel sau altul pentru Goldman Sachs. Secretarul Trezoreriei din epoca lui George W. Bush – Henry Paulson – a fost arhitectul „colacului de salvare” de miliarde dolari pentru băncile americane. Același Paulson a fost cel care a decis că Lehman Brothers – unul dintre ultimii competitori reali ai Goldman Sachs – trebuie lăsată să falimenteze. [COLOR=#222]Robert Rubin, fostul secretar al Trezoreriei din timpul președinției lui Bill Clinton, a petrecut 26 de [COLOR=#0494e1! important]ani[/COLOR] la Goldman Sachs înainte de a deveni președinte al altei bănci mamut – Citigroup, care a primit și ea 300 de miliarde din banii contribuabililor de la „trezorierul” Paulson. La fel, și directorul de la Merrill Lynch (John Thain), fost angajat Goldman, a primit în noua [COLOR=#0494e1! important]calitate[/COLOR] miliarde de dolari în chip de salvare de la statul american. Robert Steel (un alt fost angajat Goldman) a primit, ca director al Wachovia 225 de milioane de dolari, în timp ce instituția pe care o conducea făcea implozie. [/COLOR] De asemenea, șefii băncilor naționale ale Canadei și Italiei sunt „absolvenți” de Goldman Sachs, la fel ca și șeful Băncii Mondiale (Robert Zoellick), șeful Bursei din New York și ultimii doi președinți ai Rezervei Federale – instituția care acum trebuie să supravegheze traseul banilor dați de stat pentru Goldman Sachs. Aceeași instituție bancară a reprezentat și cel mai mare contributor la campania electorală a lui Barack Obama – 981.000 de dolari. Următorul balon de săpun, crede Matt Taibi, va fi chiar cel anunțat de președintele Obama – planul de protejare a mediului, ce va da o gură de aer proapăt de mai multe trilioane de dolari mamutului Goldman Sachs. La toate aceste acuzații, departamentul de relații publice al Goldman Sachs a replicat doar că este vorba de „o compilație isterică a teoriilor conspirației”. (E.F.) [/COLOR][COLOR=#222][/COLOR] [COLOR=#222]De ce oare la cursul festiv si doamna decan a tinut in mod cu totul neasteptat sa ofere aceleasi informatii, insa despre alta familie arhicunoscuta de bancheri: Rotschild (in traducere din germana, "Stindardul Rosu" - oare nu are niscai iz de bolsevism acest stindard sau steag rosu?!): aceasta, la sfarsitul bataliei de la Waterloo din 1815, dintre armata imparatului Napoleon I al Frantei si cea a coalitiei anglo-pruso-olandeze conduse de ducele de Wellington.[/COLOR] [COLOR=#222][/COLOR] [COLOR=#222]Cunoscand deja rezultatul bataliei, desteptii de Rotschild, profitand si de serviciul de curierat bine organizat de care dispuneau, si-au trimis curierii la Paris avand asupra lor ordin scris de la capetenia familiei sa vanda in nestire obligatiuni de stat engleze detinute de acesti bancheri la Bursa de Valori din Paris, asta inainte de a se cunoaste rezultatul luptei. In cele trei zile pana sa parvina la Paris stirea cum ca imparatul francez a pierdut batalia, agentii bursieri ai numitei familii de bancheri au vandut atat de multe obligatiuni englezesti la bursa, incat marea masa a prostimii pariziene care detinea astfel de titluri de valoare s-a gandit la randul ei sa vanda,presupunand dupa actiunile intreprinse de Rotschilzi ca Napoleon ar fi infrant coalitia anglo-pruso-olandeza la Waterloo. Consecinta? Bursa de Valori de la Londra s-a prabusit. Dupa ce preturile obligatiunilor au scazut de circa 25 de ori fata de valoarea initiala, Rotschilzii au rascumparat toate obligatiunile vandute la aceasta valoare neglijabila, plus multe altele, lasandu-i pe cei care ii imitasera cu buza umflata, caci acum acestia stiau ca fusesera trasi pe sfoara cu buna stiinta de bancheri.[/COLOR] [COLOR=#222]Deci: un succes de rasunet al unei banci vine numai pe spinarea saracirii unei multimi de fraieri, scuzata-mi fie expresia.[/COLOR] [COLOR=#222]Dupa 1815, banii furati de la francezi au fost dati cu imprumut cu camata [pardon, dobanda] statelor europene afectate de razboaiele napoleoniene, Rotschild finantandu-i atat pe Napoleon I Bonaparte, cat si pe adversarii Frantei.[/COLOR] [COLOR=#222]Tot doamna decan a mai afirmat ca infiintarea Rezervelor Federale din 1913 [practic Banca Centrala a SUA] a fost precedata de declansarea unei crize financiare [oare nu-i cunoscut si la moda si in ziua de azi subiectul...] la nivelul intregii tari, provocata de cine altcineva, decat de o alta familie de bancheri in goana ei pentru a putea controla resursele financiare ale Americii, respectiv J.P. Morgan, probabil tot intr-un mod similar celui in care au procedat Goldman Sachs si Rotschild. Dupa J.P. Morgan [hmmm, adica: pune hotul sa pazeasca hotul!] infiintarea Fed [Rezervelor Federale] era necesara pentru preintampinarea unor astfel de crize financiare. Si cu toate acestea, Legea infiintarii Rezervelor Federale nu a trecut de Senatul SUA, astfel incat a fost propusa la vot pe usa din dos, intr-o sesiune a Senatului intrunita in perioada de concediu a senatorilor. Si bineinteles, majoritatea senatorilor care s-ar fi putut opune acestei legi nefiind anuntati in legatura cu aceasta sesiune speciala a Senatului, legea infiintarii Fed a fost practic adoptata pe sest.[/COLOR] [COLOR=#222][/COLOR] [COLOR=#222]In fine, tot marii bancheri internationali sunt responsabili si de actuala criza financiara[/COLOR] [COLOR=#222][/COLOR] [COLOR=#222]Nu vi se par cam stranii coincidentele - mereu si mereu crizele financiare sunt declansate de anumite familii de mari bancheri internationali in scopul de a castiga tot mai multi bani si mai ales control asupra marii mase a populatiei globale, caci de bine sau de rau, tiparnita de bani este tot in mana lor, mai precis in mana guvernatorilor bancilor centrale ale tuturor statelor lumii, guvernatori care fara exceptie fac parte din acelasi neam: evreii sefarzi, avandu-si origini diferite [asiatice] fata de evreii celor 12 triburi ale lui Israel, mentionate in Sfanta Scriptura?![/COLOR] [COLOR=#222][/COLOR] [COLOR=#222]Razvan[/COLOR] |
Sursa textului precedent:
http://www.gandul.info/lumea/cum-sa-...l?3929;4615489 |
De aceea marile banci fac atata banet pe spinarea multimii de "stupid people", cum ii considera ele pe oamenii obisnuiti, tu, eu sau altul, pentru ca nu ne vine sa credem la ce hotii si inselatorii pe fata sunt predispuse ele sa recurga in goana dupa profit.
Nici mie nu mi-a venit sa cred pana azi, dar afland informatia din cel putin doua surse total independente intr ele, am ajuns sa cred ca exista ceva necurat la mijloc in legatura cu bancile, mai ales ca asa-zisele banic natioanle ale fiecarui stat in parte nu sunt in nici un caz atat de nationale pe cat vor sa para, ci sunt banci in intregime private si detinute/controlate de evrei. Ganditi-va oare, de ce bancile au o lege speciala de functionare si care nu-i emisa de Parlament, ci de guvernatorul BNR, diferita de legea de functionare a restului societatilor comerciale, nr. 31/1990? Nu ar putea fi ele oare privilegiate din cine stie ce motiv ocult de guvern, data fiind existenta unei asemenea legi ciudate precum cea de functionare a societatilor bancare care difera net de cea a societatilor nebancare? De ce asa-zisa "Banca Nationala" este singura care poate tipari bani, privilegiu acordat in vechime exclusiv guvernului? Care este rolul precis al Bancii Nationale? Acela de a preveni crize financiare declansate de insisi marii bancheri? Sa fim seriosi! Nici macar un prunc nevinovat nu mai crede in asemenea minciuni gogonate!... |
Asta este Razvane, suntem "stupid people"
Important este ca mai ciugulim si noi ceva din firimiturile stapinilor acestei lumi si deocamdata ne simtim bine |
Ideea este, Andrei, sa nu mai fim bataia lor de joc si sa incercam sa evitam a mai apela la astfel de creditori, care pe de o parte ne introduc adanc mana in buzunar si ne fura, iar pe de alta ne dau cu dobanda proprii nostri bani.
N-am deschis acest topic pentru a ma contrazice cu cineva, ci doar pentru o informare generala a cator mai multi dintre noi. Iar daca vor sa creada, atunci vor crede si nu vor mai apela la banci; daca nu vor, atunci, si-au facut-o cu mana lor - se vor lasa in continuare jecmaniti de bunii si blanzii bancheri. |
In afara de Goldman Sachs exista multe alte sisteme in aceasta lume a caror principala ratiune de a fi este furtul banilor de la cetateni. Cred insa ca problema noastra principala este credulitatea, ajustarea aspiratiilor proprii functie de ce-ti vinde sistemul, in esenta lacomia, vanitatea. Daca oamenii nu ar fi lacomi si nu si-ar dori sa castige multi bani foarte repede, sa isi cumpere lucruri de care nu au nevoie si pe care nu si le permit nu ar cadea prada acestor sisteme. Multi oameni insa prefera sa-si abandoneze libertatea de gandire si actiune in mainile acestor sisteme, pentru a se simti mai bine. Cati oameni cunoasteti care spun "mie imi ajunge cat am, nu-mi doresc mai mult"? Fiecare sistem de acest tip este gandit in jurul unui pacat (prostitutia, cazinourile, institutiile de credit, industria modei, show-biz-ul, vanzarea de droguri etc.). Daca oamenii nu ar pacatui masiv, s-ar narui toate aceste sisteme. Dar din pacate...
|
Citat:
Vrei dobinda 0.1% asa cum era pe timpul lui Nea Nicu?,...atunci trebuie sa stai cu dictatura bagata pe git de care ne este scirba sa o mai pomenim. Deci variante nu prea existadecit trei: 1.DICTATURA si lipsa dobinzii la imprumuturi 2.DEMOCRATIE dar trebuie sa platesti casa de doua ori(dobinda mare) 3.Sa FURI cu sacul si sa nu fi prins asa cum au facut-o cei din Romania care si-au luat casE dintr-o bucata(dar pentru asta trebuie sa fii fost din nomenclatura sau nepot de-a lui Ceausescu sau din gasca lor de tilhari, insa slabe sanse de asa ceva) |
Eu cred ca nu sunt astea singurele variante (asta din proprie experienta). Cred ca daca incerci sa intelegi foarte bine sistemul poti ajunge sa il folosesti si in favoarea ta daca doresti, pentru a-ti atinge obiectivele. Depinde desigur si ce-ti doresti.
|
Citat:
Prin munca si efort sustinul poti avea calificari care sa te plaseze pe pozitii foarte bine platite care te ajuta sa obtii ceea ce ti-ai dorit de la viata, nu neaparat exclusiv in plan material |
La punctul 2 ai scris Democratie si un pret foarte piperat al casei. Eu nu prea cred in Democratie, nu am prea vazut nicaieri asa ceva (poate in SUA dar e altfel, e un sistem foarte complicat si nu seamana cu Democratia dar functioneaza si da rezultate bune pentru ei). Mi se pare ca modul in care e definit statul modern este viciat din definitie, nu are cum sa fie vreodata in folosul cetateanului. Dar ma rog, asta e o alta discutie. Nici cu pretul foarte piperat nu sunt in totalitate de acord.
Eu sunt pentru solutiile creative, fara insa sa agreez punctul 3 din cele expuse de tine. Exista si alte optiuni in afara de cele 3. Indiferent ca aspiratiile sunt de natura materiala sau altele. |
Citat:
Economisesti ban cu ban, nu iti faci casa pe baza de credit de la banca. Pana atunci, ori stai la parinti ori gasesti ceva cu chirie, ultima varianta fiind acum la moda in SUA, dar si in statele occidentale [mai ales dupa declansarea ultimei crize financiare, la care bancherii au dat o mana zdravana de ajutor. |
Aceasta metoda nu e la moda recent si in nici un caz datorita crizei mondiale. Chiria este preferata in anumite tari de muuuuuulti ani (de exemplu SUS, Canada, UK si in general mediul anglo-saxon) atat din motive culturale (in aceste state oamenii nu au neaparat ca nivel de aspiratii sa fie proprietarii casei in care stau, asta si din cauza ca in aceste tari relocarea in alt oras unde ai un post bun sau chiar in alta tara unde poti primi de lucru este un lucru obisnuit, de acum cateva sute de ani, de pe vremea cand UK era imperiu si coloniza o multime de alte tari) si din motive economice (proprietatile in aceste state sunt atat de scumpe incat putini isi pot permite sa le cumpere, este mai avantajos sa inchiriezi). In plus, la ei sistemul de chirii, ca fiscalitate si legi care guverneaza relatiile dintre chiriasi si proprietari, este foarte bine pus la punct, nu e ca la noi.
La noi realizarea cea mai mare a unui membru al comunitatii din cele mai vechi timpuri a fost sa aiba pamantul lui, in proprietate, si deci e normal ca oamenii spre asta sa tinda si in prezent. Asta era si este si in prezent expresia suprema a libertatii, a independentei fata de sistemul din jur (fie el stat, imperiu, UE sau ce o mai fi). |
Citat:
Da, se sta cu parintii(de regula in subsoale, cu gemulete mici si fara lumina) soarelui vre-o 3-5 ani(cu sotie, catel,purcel) dar stii pentru ce Razvane?...pentru a stringe cei 5% de downpayment(cit pui initial jos, ca sa ti se aprobe creditul de catre barosani ..sa zicem, unul de 300 000$(la ora actuala pentru o casuta foarte modesta) Urmatorul pas este sa te inhami la un mortgage de vre-o 20-30 de ani, timp in care trebuie sa tragi la jug ca nebunul ca sa nu o platesti de doua ori ci poate doar de 1,5 ori. faci la greu ore suplimentare, daca ai aceasta optiune la servici, sau iti iei al doilea servici, timp in care te instrinezi de familie, copiii ajung sa se intrebe: Cine este acest om care umbla ca o naluca prin casa de vre-o 10 ani?..iar deseori chiar si sotia ajunge sa-si puna aceeasi intrebare si sa te acuze ca o neglijezi...samd |
Citat:
|
comentariu apropo de titlul topicului
toti banii, indiferent de domeniu, se fac pe spinarea celor multi, adica a prostimii.
Dar Dumnezeu stie mai bine de ce a lasat sa fie asa. Oricum, banul e facut sa circule intr-un fel sau altul. |
Citat:
|
Revin asupra ortografiei numele Rothschild: este corecta forma pe care am redat-o aici "Rothschild" si nu "Rotschild" cum aveam impresia la deschiderea acestui topic, dat fiind ca adj. "rosu" in limba germana se scrie fara "h"-ul final din numele Rothschild, ceea ce arata, daca mai era nevoie, ca actualul idisch [limba ebraica moderna] reprezinta printre altele si o stalcire grosiera a limbii germane [e posibil, desi nu cunosc exact ca populatia evreiasca din Germania sa fi fost cea mai numeroasa dintre toate tarile europene, si de aici si origine oarecum germane ale limbii idisch actuale...in acest caz, partial ar fi explicabila si antipatia/xenofobia nemtilor fata de evrei, atinsa in cel mai inalt grad in perioada Celui De-Al Treilea Reich [1933-1945]].
|
Un membru al bandei de jefuitori a lui John Dillinger (cel despre care e vorba în filmul nou lansat, Public Enemy) spunea, citez "I'm stealing from the banks who are stealling from the people". Așa că atâta timp cât jefuitorii de bănci nu omoară oameni, sunt de partea lor.
|
Citat:
|
@andreicozia: eu stiu ce inseamna sa iti faci casa si cred ca perspectiva ta este putin lipsita de creativitate. Nu spun ca nu se poate si asa cum descrii tu, dar se poate si altfel, si fara sa furi. Inteleg ca sistemul este unul extrem de frustrant dar crede-ma, in afara frustrarilor acestea descrise de tine exista altele mult mai mari, pe care nu ti le doresc a le cunoaste.
@razvan_m: tu cand afirmi ca occidentalii sun mai putin risipitori decat noi nu stiu exact la cine te referi. Germanii poate, despre care cam toate poparele latine spun ca au un stil de viata cu care latinii nu s-ar putea impaca vreodata. Dar asa cum sunt foarte economi, mai sunt si neospitalieri, conformisti si mai au vreo cateva trasaturi mai putin placute. Oare asta ne dorim? Iar daca vorbesti de occidentali in sensul SUA si Canada, acolo situiatia e mult mai grava ca la noi, oamenii sunt mult mai risipitori. Criza asta a lovit acolo cel mai puternic (de fapt de acolo a plecat) deoarece oamenii erau inglodati in credite mult peste ceea ce puteau plati vreodata, devalorizarea proprietatilor a aparut ca o consecinta a acestei creditari exagerate. Oamenii aveau case, masini si un nivel de trai pe care nu si-l permiteau, dar traiau din credit in credit (pe sistemul cardurilor de credit si a mai multor ipoteci pe aceeasi casa). E bine sa ne uitam la altii ce fac si sa invatam din greselile lor, dar nu vad in jur prea multe modele care sa ni se potriveasca (poate Italia). Cred ca cel mai bine ar fi sa ne creem propriul nostru model si sa tinem cont si de caracteristicile culturale ale oamenilor de pe la noi. |
@andreicozia: datul in cap altora nu e deloc de neglijat ca metoda, nu spun sa il adoptam, dar el reprezinta frustrarea suprema a unui om in lupta cu un sistem nedrept, este echivalentul haiduciei daca vrei (cred ca nu exista om care sa il condamne pe Robin Hood - intre el si Dillinger nu e nici o diferenta). Daca sistemul e nedrept, de ce sa nu fie si Dillinger nedrept? si apoi nedreptate in raport cu ce? Daca nu recunosti legitimitatea sistemului si dreptul acestuia de a "fura" banii de la populatie, inseamna ca de fapt ai tot dreptul sa furi, de fapt nu furi ca banii sunt ai tai, nu ai sistemului. Din pacate aceasta metoda, chiar extrapolata la nivelul statelor, si-a dovedit de-a lungul istoriei de nenumarate ori eficienta. Democratia si relatiile civilizate si diplomatice sunt un ambalaj frumos pentru camuflarea puterii armate, de care statele se folosesc pentru a-si da in cap una alteia numai si numai pentru bani. Toate razboaiele au exclusiv miza economica.
|
Citat:
Chiar cunosti alte posibilitati creative pneteu a bate sistemul? as vrea sa stiu la ce te referi? |
Citat:
|
Citat:
|
@andreicozia: Gresesti. cei care au creat sistemul l-au creat in mod intentionat cu posibilitati de by-pass, ca aceste posibilitati trebuie sa poata fi folosite ca avantaje de catre indivizii desemnati de sistem. Nu exista sistem impartial, toate sistemele sunt create asa. Chiar si ca salariat cu sotie si copii ai posibilitati, daca ajungi sa cunosti sistemul si sa te folosesti de el. Nici in alte tari nu este nici o diferenta. Cunosc multi oameni care lucreaza in "statele dezvoltate" si in afara faptului ca mai toti vor sa se intoarca in tara, cu toate ca acolo castiga enorm ca ocupa pozitii manageriale, toti relateaza faptul ca o fi nivelul de trai mai ridicat la aia, dar oamenii sunt mult mai nefericiti cu toate ca au case si masini, si mai relateaza si faptul ca si acolo se fura exact ca si la noi, dar mai elegant.
|
Citat:
Tot nu m-ai lamurit cum! Te asigur ca toti asteptam cu rasuflarea intretaiata sa ne spui ceva inedit. |
Nu-ti pot spune ceva inedit dar iti pot spune ca se poate. Nu te astepta insa sa existe o reteta universala, pe care o poate aplica oricine, ca atunci nu ar mai fi o exceptie ci chiar regula insasi. Fiecare poate folosi sistemul in alt fel, si cazul fiecaruia este unic din toate punctele de vedere. Nu cunosc detaliile cazului tau in raport cu obiectivul pe care-l ai, dar am convingerea ca ceva se poate face. Depinde desigur si care sunt obiectivele tale (dupa cum am mai spus). Am intalnit atatea cazuri de oameni disperati ca nu pot obtine un credit de la banca si le-am explicat cum il pot de fapt obtine, dupa care l-au si obtinut, incat formula "nu se poate" pentru mine nu prea are nici un sens (si nici nu lucrez in domeniul bancar). Nu bat campii, sistemul chiar iti permite portite, asa e construit, eu insami am folosit multe din ele in varii domenii. Daca tu doresti musai sa crezi contrariul insa, nu voi fi eu aceea care sa insist sa te conving.
|
scuze, cristina, dar ideea acestui topic era ca sa nu se mai ia credite de la banca. nu ce zici tu, de gasit portite cum sa iei credit daca nu ai avea dreptul la el.
deci noi idei din astea asteptam adica, cum sa-ti faci casa fara banca si fara sa dai in cap la nimeni, ci doar muncind CINSTIT, ca simplu salariat. |
Citat:
|
Citat:
|
viata lumeasca si viata crestina
"Cautati mai intai,Imparatia Lui Dumnezeu si dreptatea Lui si toate celelalte se vor adauga voua"
Hristos ne spune sa nu ne ingrijim de ziua de maine pt. ca are grija Tatal Ceresc de tot ce ne este de trebuinta; iar daca suntem cumva impiedicati sa avem ceva anume, e f. posibil ca acel lucru sa nu ne fie necesar, sa fie destinat altuia sau pur si simplu sa ne fie daunator (si aici ma refer in special la BANI - dincolo de strictul necesar) Mai stim ca fiecaruia i se da un talant sau mai multi pe care trebuie sa-i inmulteasca si sa-i puna la treaba; din cat va inmulti zestrea (si talantii) va primi si lucratorul plata sa, pentru ca Dumnezeu nu leaga gura boului care treiera si plateste dincolo de dreptatea omeneasca slugile sale vrednice ("celui ce are i se va da"). Casa e data de Dumnezeu celor care in curatie si credinta se cununa in fata altarului si fara sa se indoiasca sau sa se ingrijoreze de "rautatea zilei de maine" aduc pe lume prunci credinciosi Lui, atat cati li se da sa aiba. Duhul Sfant e deasupra pruncilor (si a celor cu suflet nevinovat) si isi revarsa apa vie asupra oricarei case pline de copii. Deci acestor familii li se cuvine intai si intai sa le dea Domnul casa, pentru ca in credinciosia lor nu s-au indoit de promisiunea divina si au implinit poruncile: "Cresteti si va inmultiti si stapaniti pamantul" si "Lasati copiii sa vina la Mine" (adica intai la viata, apoi la Hristos prin botez si impartasanie). "Ceea ce pentru om e cu neputinta, pentru Dumnezeu e cu putinta" - stiu multi oameni care atunci cand si-au indreptat viata din pacat si concubinaj si au mers in fata preotului pentru casatorie, dupa scurt timp li s-a nascut un copil si ca prin minune au primit fie o mostenire, fie le-a picat ca din cer un apartament, fie pur si simplu sotul si-a gasit un servici f.bine platit astfel incat imediat si-au luat o locuinta (unii chiar fara credite). De obicei situatia materiala se imbunatateste drastic dupa ce oamenii se intorc la Dumnezeu ca fiul ratacitor si isi fac curat in viata, intemeind o familie binecuvantata prin taina cununiei. Din pacate unii parinti fura din mostenirea data de Providenta copilului si aceasta ascensiune brusca pe plan material ii sminteste, ajung sa creada ca e meritul lor si ca totul li se cuvine, cad in patimi grele datorita banului si statutului social superior. Din cate am vazut, necuratul incearca sa dea si el bani, case, etc. supusilor lui (dar prin furt, adica acestia iau de la gura celor carora li se cuvine si de la copiii botezati lui Hristos ca sa aiba ceea ce dreptatea divina nu le-ar ingadui). De aceea sunt atatia copii abandonati in Romania, parintii lor n-au crezut in puterea tainei casatoriei si in ajutorul dat de Dumnezeu prin preot, au nascut copii in faradelege si nici nu s-au mai intors la Parintele Ceresc pentru iertare. Fara protectia divina omul e ca o barcuta pe mare in mijlocul furtunii, complet neputincios in fata dusmanului nevazut (despre care nici macar nu crede ca exista, darmite sa mai lupte cu el). Dar pe cei credinciosi (mai ales daca raman uniti dupa ce s-au casatorit, pentru ca "unde sunt doi sau trei adunati in numele Meu, acolo sunt si Eu") nu-i lasa niciodata Dumnezeu. Doi adunati in numele lui Hristos inseamna cuplul sau fratii intru Hristos (de aceea trimitea ucenicii cate doi in sate, ca sa-i invete sa se ajute, sa aiba iubire frateasca) iar trei e Biserica (si familia: tatal, mama si copilul, deoarece expresia Bisericii ca Templu al lui Dumnezeu este Arca, iar ca prima comunitate crestina, Noe si familia sa) Si evreii care lucreaza in banci sunt fii ai lui Avraam, dar unii dintre ei s-au grabit sa-si ia plata in lumea asta (pt. ca nu cred in imparatia cerurilor). Pe de alta parte multi saraci ii invidiaza si tanjesc la confort sau lux (pentru ca odata ce dau de gustul banilor, si saracii devin precum cei pe care-i criticau pana nu demult); vorba unui filozof grec antic: "Mult mai usor vei gasi pe cineva care sa critice banii decat pe cineva care sa-i dispretuiasca". Lazar in credinta lui a primit rasplata insutita tocmai pt. ca nu s-a indoit de promisiunea lui Dumnezeu ("Fericiti cei flamanzi si insetati de dreptate, ca aceia se vor satura") si n-a incercat nici sa-i ia locul bogatului, nici sa fure (desi poate ar fi avut scuze); el a respectat cele 10 porunci si si-a gasit locul acolo unde e viata vesnica, cu parintele Avraam. De ce atatia se plang si ar vrea sa fie in locul bogatului care a ajuns in flacarile iadului, mi-e cu neputinta sa inteleg... acesti bogati trebuie compatimiti din toata inima, iar cine are cu adevarat dragoste de oameni sa-i ajute cu cate o vorba buna si un sfat, pentru ca mare e plata si fericirea celui care ajuta pe fratele cazut. Bunicul meu a lucrat la un patron evreu de la 6 ani, a ajuns sa i se dea pe mana afacerea si a devenit la randul lui bogat (chiar urma sa se casatoreasca cu fata patronului, din cate am inteles). Fa-ti datoria cu cinste fata de stapanul pe care ti l-a dat Dumnezeu si vei primi la randul tau "dregatorii" (cum credeti ca atatia mari mucenici erau cei mai respectati si mai de incredere oameni chiar ai imparatilor romani pagani?) Iar asta cu atat mai mult cand unul ca acesta e "cel mai mic dintre frati", de care zice Evanghelia ca nu cumva sa-l smintesti prin purtarea ta, botezat si el in Hristos sau macar fiu al lui Avraam. Apropos, sepharzii sunt evreii israeliti (sheppard = pastor, si stim ca pe langa faptul ca Abel, Avraam, Moise, David si alti mari conducatori-preoti ai poporului lui Dumnezeu au fost toti pastori, insusi Hristos se prezinta ca pastorul cel bun); am sentimentul ca Dumnezeu si-a ales cu consecventa profetii si luptatorii din randurile pastorilor, care i-au fost mereu cei mai apropiati si mai devotati (si nu dintre carturari sau "teologi", cum li se zice mai nou) - vezi la noi cazul profetilor pastori si oameni ai lui Dumnezeu, mos Petrache Lupu si Ilie Cleopa. Asa-zisii evrei asiatici (ashkenazim) sau kazarii, convertiti se zice la Talmudul babilonian prin sec.IX de o delegatie a rabinilor din Babilon, reprezinta o anomalie in cadrul iudaismului (care nu facea prozelitism) motivata de disparitia religiei talmudice prin crestinarea in masa a evreilor, exterminarea in razboaiele cu Roma si asimilarea de catre musulmani. Am gasit undeva teoria ca acesti kazari (din care se trag evreii din Crimeea, Rusia si Polonia, poate chiar si bulgarii si maghiarii) sunt urmasi ai lui Edom = Esau, omul rosu (din idumei si-au ales romanii regi clientelari - dinastia lui Irod, care sa stapaneasca peste evrei), dusmani ai regelui David (Psalmul 136): "7. Adu-ți aminte, Doamne, de fiii lui Edom, în ziua dărâmării Ierusalimului, când ziceau: "Stricați-l, stricați-l până la temeliile lui! 8. Fiica Babilonului, ticăloasa! Fericit este cel ce-ți va răsplăti ție fapta ta pe care ai făcut-o nouă. 9. Fericit este cel ce va apuca și va lovi pruncii tăi de piatră." Tot ei au fost vrajmasii lui Solomon si in repetate randuri dusmani ai israelitilor (vezi versetele din Agheu, Amos si alti profeti biblici, fuga din Egipt - in Numerii 20, etc) dar ATENTIE MARE! zice Deuteronomul 23: "7. Să nu-ți fie scârbă de edomit căci acesta îți este frate. Să nu-ți fie scârbă de egiptean, că ai fost străin în pământul lui." Deci pe cat posibil sa fim in buna intelegere cu toti si sa nu judecam ca sa nu primim ispite mari spre pierzare (pt. ca oricand judeci pe cineva pt. un pacat ceri, dupa dreptate, ca sa fii tu insuti incercat cu acel pacat) - usor e a duce o viata curata cand n-ai bani, dar cat de greu e sa te abtii de la placerile sau macar confortul pe care ti-l aduc cand ii ai... Mai usor trece camila prin urechile acului decat sa se mantuiasca bogatul, dar totul e cu putinta pt. Dumnezeu, iar pe cei cu inima buna ii scoate si din foc (cand Dumnezeu iubeste un om care s-a cam lipit de avere, il ajuta sa scape de ea chiar in folosul saracilor, iar cu asta ii face si bogatie nestricacioasa in imparatia cerurilor, cazul lui Zaheu si altii). Stiu oameni bogati si cu averea si cu sufletul in Romania, patroni "de la tara" care muncesc din greu pentru familie, copii si angajati, ocrotiti de Dumnezeu si daruiti cu o prosperitate permanenta, ca Iov de odinioara; sotia unuia din ei a trebuit sa lase toata munca din zori pana seara la firma pt. ca barza ii aduce inca un copil (al 4-lea cred) si sunt convins ca asta le va da mai multa bogatie, fericire si protectie divina. Chiar si cei care impotriva vointei lor au avut un copil, oameni care au platit pensie alimentara ani si ani, au avut parte de ajutor de sus pt. ca acel copil sa se bucure de painea cea de toate zilele; un prieten si-a pierdut serviciul imediat ce a terminat de platit pensia alimentara fiului sau nelegitim, si nici n-a mai gasit de lucru dupa aceea, pana la pensionare... |
@cristiboss56: daca vrei sa le zici tu SF fie, SF-ul e inspirat tot de realitatea cotidiana.
@Mirelat: se poate si fara credit, dar mai bine se poate cu credit pe termen scurt, adica sa nu fie cazul sa platesti 30 de ani la un credit, cum fac majoritatea. Creditele de care vorbeam erau un exemplu, asa cum cei care le doreau nu credeau ca le vor obtine si totusi le-au obtinut, la fel si cei care doresc sa isi rezolve problemele fara pot sa si le rezolve. solutiile nu sunt insa usoara, ca altfel ar fi la indemana oricui, dar asta nu inseamna ca nu exista. Eu nu vorbesc din carti, ci doar din propria mea experienta, nu am furat in viata mea si nici nu am dat nimanui in cap, am muncit cinstit si foaaarte mult si muncesc in continuare, si nu am facut doar pentru mine am reusit sa jut si pe altii. Nu trebuie sa ma creada nimeni, daca doriti sa credeti contrariul... |
Citat:
|
@Mirelat: probabil ai si tu cunostinta de proprietari sau dezvoltatori care vand proprietatile imobiliare in rate, fara sa mai apelezi la banca. Asta ar fi o chestia care imi vine in minte pe loc si de care beneficiaza mai multi prieteni de ai mei, toti cu venituri medii. Pentru aia care au bani cu lopata nu cred ca e cazul sa dam solutii, de nici un fel, ca le-au gasit deja din moment ce au atatia bani. O alta este contractul de renta viagera cu un om in varsta de care ai grija pe timpul vietii lui urmand sa iti ramana casa lui dupa ce moare, si de aceasta beneficiaza cateva cunostinte, in mod fericit pentru ambele parti as putea spune. Ma mai pot gandi si la alte solutii "generale" dar ma tem ca majoritatea sunt eficiente numai in cazul in care poti cunoaste detalii mai specifice despre cazul fiecaruia.
|
in acel caz devoltatorii respectivi sunt ei insisi creditorul si sincer ma indoiesc ca isi calculeaza acele rate cu 0% dobanda si fara o verificare drastica a solvabilitatii cumparatorului.
ca sa nu mai vorbim de alte clauze contractuale, eventual din alea scrise cu litere minuscule si pe care nu stiu cati le citesc cu adevarat. apropo, ar fi interesant de stiut care ar fi planul B in cazul caderii pietii financiare/ imposibilitatii de plata/ scoaterea la mezat a proprietatii. in fine, pe mine personal nu ma intereseaza acumularea de proprietati, dar va felicit daca solutiile pe care le-ati gasit ptr dvs si ptr altii sunt chiar viabile. |
Citat:
:25:multumiri ptr postare, mi-a placut in totalitate, foarte bine structurata si fara limbaj de lemn. |
In ce priveste dezvoltatorii respectivi, cred ca putem agrea ca dobanda in aceasta discutie e nerelevanta deoarece va fi inclusa in pretul de vanzare. si dvs. daca sunteti distribuitor al unui producator vei putea cumpara produsele la un pret mai mic decat consumatorul final, pentru ca vanzandu-le catre acesta sa puteti castiga si dvs o parte din pret. la fel si acesti dezvoltatori, prin includerea dobanzii in pret, fara a-l creste, ei pot obtine o scadere a TVA-ului iar dvs. puteti cumpara o casa in rate. mai sunt si alte metode, dar daca tot nu va intereseaza (nu stiu atunci de ce va straduiti sa aveti opinii pe subiect) nu le voi detalia. Nu sunt consultant financiar si nu cu asta ma ocup, sunt un om care s-a adaptat si a gasit solutii la probleme.
In privinta solvabilitatii si a veniturilor, aici apar cele mai multe portite posibile. In ce priveste paragrafele scrise cu litere mici, sau foarte mici, nu cred ca e o scuza pentru nimeni ca semneaza un contract fara sa le citeasca. Aici chiar nu pot gasi nimanui circumstante atenuante. Ce isi face omul cu mana lui si sub semnatura lui aia are. nu inteleg exact la ce va referiti cu planul B (credeam ca asta tocmai s-a intamplatsi lumea a numit-o cirza!) Nici pe mine nu ma preocupa acumularea de proprietati, cred ca o casa nu prea se poate incadra la acest capitol. daca ar fi vorba de mai multe poate. din nou nu inteleg de ce discutam despre solutiile la niste probleme pe care nu le aveti si nu va intereseaza. Daca are cineva interes pentru detalii le dau cu placere dar daca nu, atunci de ce imi puneti intrebari si comentati raspunsurile mele. comentati acelel lucruri care va intereseaza, sunt sigura ca vom avea ce discuta. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 15:01:29. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.