Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Mersul la mare, la plaja. (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6672)

Hector 09.07.2009 11:42:10

Mersul la mare, la plaja.

A venit vara. Unii dintre noi ne gandim la un concediu la mare.
Mi-am pus niste intrebari: Cat de moral sau imoral este a face plaja? Cat de bine, din punctul de vedere al moralei crestine, este a merge la mare, a face baie, a sta intr-un loc unde oamenii din jur sunt imbracati foarte sumar, iar tu esti imbracat la fel de sumar.
Este bine ca lumea sa mearga la mare?

sophia 09.07.2009 11:48:58

Alta acum. La creerea lui, omul nu avea haine, erau toti la fel, cu sau fara frunze.
Oamenii se duc in natura si atat, fie ca la mare, la strand, in gradina proprie, sau la munte in poienita.
Ce este rau in asta? Sa fie totusi costumul de baie.

Altceva ma uimeste pe mine: noi ne dezbracam cand ne ducem la soare, la nisip. In Africa si alte zone, se infasoara lumea (si inca in culori inchise), cum rezista oare? Temperaturile f.ridicate si traiul permanent in acele conditii creeaza alte mecanisme.

heaven 09.07.2009 11:54:45

Din ciclul: "De dragul capsunilor sa le mancam si frunzele"...
Esti cumva calugar si traiesti la manastire?Daca da,atunci,intr-adevar,mi se pare putin cam bizar sa mergi la Mamaia la plaja.
Oameni buni,traiti-va firesc viata!Dumnezeu pare-mi-se ca nu ne-a facut imbracati,deci nu de trupul nostru trebuie sa ne rusinam,ci de gandurile ascunse si rele din suflet.

heaven 09.07.2009 11:58:24

Citat:

În prealabil postat de sophia (Post 151499)
Altceva ma uimeste pe mine: noi ne dezbracam cand ne ducem la soare, la nisip. In Africa si alte zone, se infasoara lumea (si inca in culori inchise), cum rezista oare? Temperaturile f.ridicate si traiul permanent in acele conditii creeaza alte mecanisme.

In Africa,in desert,temperaturile sunt mult mai ridicate si chiar este indicat sa te acoperi din cap pana in picioare.Hainele lor sunt facute din niste materiale speciale care protejeaza de caldura.
E ceva diferit.La mare,la plaja mergem sa ne bronzam,sa ne balacim in apa si temperaturile sunt suportabile,desi,cu utravioletele de acum,ar trebui sa avem grija sa nu stam la ore de varf sau fara o crema cu protectie solara.

The_Fallen 09.07.2009 12:22:10

Cred ca se referea la ideea crestina ca daca poftesti la o femeie cu ochii este ca si cum ai fi pacatuit cu ea.Si unde altundeva se mai pot naste asemenea ganduri decat acolo unde trupul este expus privirilor in intreaga lui goliciune?

windorin 09.07.2009 12:31:47

Citat:

La creerea lui, omul nu avea haine, erau toti la fel, cu sau fara frunze.

[COLOR=darkred]La crearea omului[/COLOR], acesta nu avea mintea murdara, pe care o are acum. In momentul caderii, Dumnezeu i'a facut "haine de piele" si l'a alungat din Rai. Cand Dumnezeu il intreaba pe om unde este, omul insusi spune "sunt gol si mi'e rusine". Este interesant acest aspect. Sa nu'l trecem cu vederea.

Si eu am fost la mare, de cateva ori, si abia astept sa ajung din nou. Imi place mult de tot apa. Nu suport nimic din cele ale marii, in afara de vant curat si apa. Pentru apa, astept sa ajung din nou.

[COLOR=darkred]Constiinta fiecaruia[/COLOR] ii va spune ce are de facut. Unul poate merge, iar altul nu. Esential este ca c[COLOR=darkred]el care nu merge sa nu dea cu pietre in cel care merge[/COLOR]. Cel care nu merge, din motive de evlavie, sa nu fie vazut prost ori incult, ori altele asemenea, caci face aceasta din teama de ispite si pentru Dumenezeu. Domnul va lua aminte la aceasta jertfa a aceluia.

sophia 09.07.2009 12:35:08

Heaven, am ras cu lacrimi la mesajul tau cu capsunile.
Si da , la explicatiile care le-ai dat tu m-am gandit si eu, numai ca ma mir ca nu le este cald infasurati si nu transpira. Cred insa ca organsimul lor este si altfel obisnuit.
Eu cand le vad pe femeile astea acoperite pana la ochi si vara, transpir eu in locul lor.

La aspectul cu poftitul femeilor. Si femeile pot pofti barbati. Dar altceva am vrut sa spun: nu vad legatura cu crestinismul aici.
In mod normal poti vedea, pofti, te duci acasa si ti-a trecut.
Poti sa poftesti si o ciocolata sau o friptura. Daca nu poti s-o ai, nu ti se intampla nimic, afara de cazul in care esti gravida (nu stiu care este mecanismul, ca n-am trecut prin asta).
In general este buna moderatia, sa te bucuri de viata, fara excese si fara sa sochezi pe altul. La mine in parc, deci nici nu trebuie sa ajung in parc sau la mare, mai face lumea plaja in mod mai socant. Ma fac ca nu-i vad si trec mai departe. E mai rau pentru copii.
Dar am auzit si explicatia ca este bine sa te intorci la natura, la cum te-a facut Dumnezeu si la a-ti accepta si iubi corpul asa cum este.

heaven 09.07.2009 12:51:05

Citat:

În prealabil postat de The_Fallen (Post 151505)
Cred ca se referea la ideea crestina ca daca poftesti la o femeie cu ochii este ca si cum ai fi pacatuit cu ea.Si unde altundeva se mai pot naste asemenea ganduri decat acolo unde trupul este expus privirilor in intreaga lui goliciune?

Sa stii ca nu este chiar asa.Acolo unde goliciunea este expusa la tot pasul nu mai este atat de tentanta,ca atunci cand ea este ascunsa ori mult prea putin relevata.E ceva psihologic.

anastasia2008 09.07.2009 12:52:01

Pot sa spun ca daca am avut de ales vreodata in a merge in vacanta la mare sau la munte, am ales marea. Nimic nu ma bucura mai mult decat sa vad marea. Ma fascineaza, ma linisteste. Intr-adevar, de cativa ani, fetele nu se mai rusineaza sa se descopere. Oricat ai vrea sa le ignori, nu se poate. Pe mine, cel putin, ma intristeaza. Nu cred ca e pacat sa faci plaja, atata timp cat iti acoperi partile intime. E un lucru de bun simt.
Marea ofera multe beneficii. Stiu o prietena, al carei copil s-a nascut cu astm. In fiecare vara a dus copilul la mare. Stiu ca acum este mult mai bine.

mihailt 09.07.2009 13:42:00

Mai frate eu desi nu am fost niciodata pe acolo iti recomand sa mergi la Sfantu Gheorghe.
Se ajunge din Tulcea cu vaporul.
E liniste,e mult mai ieftin ca pe litoral.
De facut plaja si de innotat e foarte moral.
Da nu stiu cum e cu radiatiile astea ultraviolete adica intre orele 10-16 cica e bine sa nu stai mult la soare.Da exista umbrar sau poti sta jumatate de ora la soare jumatate la umbra etc.
Iata ce zice parintele Arsenie Papacioc:
http://www.ziarullumina.ro/articole;...a-spre-El.html
Se intelege m-am referit la localitatea Sfantu Gheorghe cea de pe bratul Dunarii din judetul Tulcea pentru mers la mare nu la cea din judetul Covasna.

Andu30 09.07.2009 16:05:31

Citat:

Alta acum. La creerea lui, omul nu avea haine, erau toti la fel, cu sau fara frunze.

FALS. Imediat dupa caderea omului Dumnezeu i-a facut haine:

FACEREA 3,21.
Apoi a făcut Domnul Dumnezeu lui Adam și femeii lui îmbrăcăminte de piele și i-a îmbrăcat.

Noi nu traim in lumea aceea initiala perfecta in care hainele nu-si aveau locul... asa ca nu ne putem compara cu acea lume. Imediat cum a aparut lumea noastra in forma pe care o stim Dumnezeu a facut haine pentru om.

The_Fallen 09.07.2009 23:36:48

Citat:

În prealabil postat de Andu30 (Post 151565)
FALS. Imediat dupa caderea omului Dumnezeu i-a facut haine:

FACEREA 3,21.
Apoi a făcut Domnul Dumnezeu lui Adam și femeii lui îmbrăcăminte de piele și i-a îmbrăcat.

Noi nu traim in lumea aceea initiala perfecta in care hainele nu-si aveau locul... asa ca nu ne putem compara cu acea lume. Imediat cum a aparut lumea noastra in forma pe care o stim Dumnezeu a facut haine pentru om.

Poate se refera la faptul ca erau in trup.Vreau sa spun ca daca erau in gradina raiului si nu cunosteau boala si moartea trupului, poate nu aveau corp material, cu necesitati fiziologice?

Andu30 10.07.2009 01:38:48

Citat:

În prealabil postat de The_Fallen (Post 151737)
Poate se refera la faptul ca erau in trup.Vreau sa spun ca daca erau in gradina raiului si nu cunosteau boala si moartea trupului, poate nu aveau corp material, cu necesitati fiziologice?

Cum sa nu aiba trup material, pai doar erau facuti din pamant. Doar ca erau facuti din materia era cea dintru inceput, nestricacioasa inainte sa cada sub blestem. Dupa inviere si noi vom lua trupul acela nestricacios... Asa este omul facut: trup si suflet...

Florin-Ionut 10.07.2009 06:49:30

Citat:

În prealabil postat de mihailt (Post 151532)
Iata ce zice parintele Arsenie Papacioc:
http://www.ziarullumina.ro/articole;...a-spre-El.html

La plaja ispita e mare, insa niciodata nu e mai puternica decat harul. Cu vointa se pot castiga multe cununi, daca in loc sa-ti fixezi privirea pe formele atragatoare, ti-o muti in alta parte sau in jos.

Cum scria prin Pateric: un calugar care era cu treaba prin oras a vazut o femeie foarte frumoasa. Atunci, in loc sa o doreasca, a dat slava Lui Dumnezeu ca este frumoasa si asa a pus deoparte o cununa... :)

Lavrentiu 10.07.2009 10:47:17

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 151805)
La plaja ispita e mare, insa niciodata nu e mai puternica decat harul. Cu vointa se pot castiga multe cununi, daca in loc sa-ti fixezi privirea pe formele atragatoare, ti-o muti in alta parte sau in jos.

Cum scria prin Pateric: un calugar care era cu treaba prin oras a vazut o femeie foarte frumoasa. Atunci, in loc sa o doreasca, a dat slava Lui Dumnezeu ca este frumoasa si asa a pus deoparte o cununa... :)

Eu zic ca numai cei foarte induhovniciti sunt in stare sa reziste la plaja.

Hai sa fim seriosi. In scrierile carui sfant ati gasit indemnuri la goliciune? Ci intotdeauna, intotdeauna, contra. Chiar daca sfantul din Pateric a rezistat, totusi nu cred ca ii indemna pe oameni sa mearga goi.

Din contra, tot in Pateric se povesteste de parinti care nici cand erau singuri nu se dezbracau, ca ziceau ca totdeauna Dumnezeu ii vede si nu este cuviincios. Iar acum noi ne-am gasit, de dragul plajei si al tenului usor aramiu, sa zicem ca domne goliciunea nu e rea in sine, depinde cum o privesti.

Toata traditia ne invata sa ne ferim de ispite, nu sa le imbratisam.

Florin-Ionut 10.07.2009 11:59:22

Citat:

În prealabil postat de Lavrentiu (Post 151818)
Eu zic ca numai cei foarte induhovniciti sunt in stare sa reziste la plaja.

Hai sa fim seriosi. In scrierile carui sfant ati gasit indemnuri la goliciune? Ci intotdeauna, intotdeauna, contra. Chiar daca sfantul din Pateric a rezistat, totusi nu cred ca ii indemna pe oameni sa mearga goi.

Din contra, tot in Pateric se povesteste de parinti care nici cand erau singuri nu se dezbracau, ca ziceau ca totdeauna Dumnezeu ii vede si nu este cuviincios. Iar acum noi ne-am gasit, de dragul plajei si al tenului usor aramiu, sa zicem ca domne goliciunea nu e rea in sine, depinde cum o privesti.

Toata traditia ne invata sa ne ferim de ispite, nu sa le imbratisam.

Da, trebuie sa ne ferim de ispite. Dar eu decat sa ma cert cu sotia pe tema asta, mai bine merg si fac plaja.

Acum, depinde de fiecare si de situatia lui particulara: poate unul e prea tanar si vazand femei dezbracate ii vin tot felul de idei si nu se poate stapani si cade, poate altul e batran si face la fel ca ala tanar, poate ca unul de varsta a doua a si uitat cum arata nevasta-sa cand era mai tanara si pentru el ispita de a se uita e mare, poate altul are o sotie care nu se prezinta bine la aspectul exterior samd... :)

Indemnuri la goliciune n-am gasit, ba din contra: calugarii egipteni se ascundeau cand se imbaiau la rau. Insa era unul care n-avea taine de genul asta si rau a sfarsit, ca din mandrie a cazut in curvie si mai apoi in deznadejde si a avut o moarte urata...

Insa nu poti sa pui toti oamenii in aceeasi oala. Timpurile vechi presupun obiceiuri care nu mai exista; imagineaza-ti ce ar zice Sfantul Ioan Gura de Aur daca ar trai astazi. El le atentiona atunci, in sec. 3-4, pe femeile care indrazneau sa-si descopere capul, pe cand acum stii bine ce este pe strada. Astea-s vremurile in care traim si nu putem sa stam inchisi in casa pentru ca peste tot umbla gagicile cu fuste mini si jumate de piept la vedere.

Ca tot veni vorba, spunea cineva in Pateric:

Fratii parinti ai Schitului au proorocit pentru neamul cel de pe urma. Ce am
lucrat noi?, ziceau ei. Si raspunzand unul din ei, mare cu viata si cu numele,
avva Ishirion, a zis: noi poruncile lui Dumnezeu le-am facut. Si raspunzand fratii
au zis: dar cei dupa noi, oare ce vor face? Si a zis : vor sa vina la jumatatea
lucrului nostru. Si au zis fratii: dar cei dupa dansii? A zis avva Ishirion: nu au
nicidecum lucru cei ai neamului si randului aceluia, ci va sa le vina lor ispita. Si
cei ce se vor afla lamuriti in vremea aceea, mai mari si decat noi si decit parintii
nostri se vor afla.

Lavrentiu 10.07.2009 12:43:14

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 151828)
Insa nu poti sa pui toti oamenii in aceeasi oala. Timpurile vechi presupun obiceiuri care nu mai exista; imagineaza-ti ce ar zice Sfantul Ioan Gura de Aur daca ar trai astazi. El le atentiona atunci, in sec. 3-4, pe femeile care indrazneau sa-si descopere capul, pe cand acum stii bine ce este pe strada. Astea-s vremurile in care traim si nu putem sa stam inchisi in casa pentru ca peste tot umbla gagicile cu fuste mini si jumate de piept la vedere.

Da, ai dreptate, numai de vom reusi! Si eu merg la mare, dar nu prea fac plaja - nici nu ma prea potrivesc eu cu soarele puternic.

Mi-e teama si pentru mine din alt punct de vedere: exista tendinta intre crestini ca acestia sa justifice toate neputintele lor prin "normalitate". Eu, ca si crestin, nu sunt normal. Si lupta mea cea mare e sa fiu din ce in ce mai anormal din punctul de vedere al lumii, si cat mai "normal" din punctul de vedere al vietii vesnice. Cateodata ruptura dintre mine si lume e mare.

Eu zic asa: cum povatuieste Dumnezeu, care ne face cunoscuta voia Lui prin incredintare, ca ce pare bun pentru unul pentru altul s-ar putea sa fie rau.

cristina2012 10.07.2009 12:46:28

Acum cateva zile m-am intors de la mare. Mergem mereu, parerea mea este ca copiilor le face foarte bine. In urma cu cativa ani, baietelul meu cel mai mare avea o ragusala foarte urata care l-a tinut luni de zile. Nu l-am indopat cu antibiotice, l-am dus la mare si s-a rezolvat problema.
Am fost in Navodari dar am facut plaja la intrarea in Mamaia. Pentru copii e minunat. Topless faceau mai mult femeile mai batrane si mai urate... aratau si mai rau decat imbracate... Imi pare tare rau ca strica cu nerusinarea lor bucuria oamenilor. Nu cred ca ispita este mai mare pe plaja decat in oras. Parerea mea, si de altfel si a sotului meu, este ca femeile arata mult mai bine imbracate si aranjate frumos, decat in costum de baie unde se vede orice imperfectiune. Cele mai periculoase sunt femeile "imbracte dezbracat", la care fiecare detaliu al imbracamintii, este facut sa provoace.

windorin 10.07.2009 13:03:36

[COLOR=darkred]Mintea curata pe toate le vede curate.[/COLOR] Ma gandesc la o extrema a curateniei mintii, primind in minte viata nebunilor pentru Hristos. Un asemenea sfant intra la desfranate, iar acelea il gadilau peste tot si se jucau cu el. Faptul ca el nu reactiona si nu pacatuia era semn al unei uriase prezente a harului lui Dumnezeu in acela, insa aceste cazuri sunt rare si nu trebuiesc puse in fata, iar noi sa ne facem urmatori lor.

Problema nu este in a sta imbracat sumar in apa, ci in [COLOR=darkred]a [/COLOR][COLOR=darkred]nu ti se aprinde mintea de cele vazute[/COLOR]. Daca rugaciunea nu inceteaza, pacea nu se tulbura, odihna nu piere, nu vad o mare problema in a merge la mare.

Insa, care poate ramane la fel de curat cu mintea si de linistit intre multime de oameni goi, semi-goi, etc ?

The_Fallen 10.07.2009 13:14:43

Tocmai asta incerc sa zic.Nu ai cum decat daca esti aproape de sfintenie.Formele feminine creeaza ganduri de acest gen, si dupa cum am citit in multe surse, sa pacatuiesti in gand cu femeia altcuiva este ca si cum ai savarsi-o in fapta.Sunt dorinte care apar in mod natural la marea majoritate nu numai la tineri.Sau ca sa fiu franc, faptul ca vezi o fata seminud-nud te face sa iti imaginezi ca faci sex cu ea.

Hector 10.07.2009 13:34:22

Citat:

În prealabil postat de The_Fallen (Post 151842)
Tocmai asta incerc sa zic.Nu ai cum decat daca esti aproape de sfintenie.Formele feminine creeaza ganduri de acest gen, si dupa cum am citit in multe surse, sa pacatuiesti in gand cu femeia altcuiva este ca si cum ai savarsi-o in fapta.Sunt dorinte care apar in mod natural la marea majoritate nu numai la tineri.Sau ca sa fiu franc, faptul ca vezi o fata seminud-nud te face sa iti imaginezi ca faci sex cu ea.

Da, pai cam aici vroiam si eu sa ajung. La gandirea care se infiripeaza in special la barbati. La prilejul de a vedea pofti femeia altuia. Sigur, asta nu inseamna ca automat vei si pacatui cu ea, dar este deajuns sa se infiripeze gand de desfranare, o pofta trupeasca, in suflet si savatsesti un pacat.

Citat:

Mintea curata pe toate le vede curate. Ma gandesc la o extrema a curateniei mintii, primind in minte viata nebunilor pentru Hristos.
Bun, dar cati dintre noi suntem, sau credem ca suntem, atat de curati, sau sporiti duhovniceste, ca sa stim sigur ca nu vom cadea in ispita. Pe de alta parte razboiul gandurilor este foarte activ in acele momente.

Hector 10.07.2009 13:48:56

Citat:

În prealabil postat de heaven (Post 151501)
Esti cumva calugar si traiesti la manastire?Daca da,atunci,intr-adevar,mi se pare putin cam bizar sa mergi la Mamaia la plaja.

Asta da intrebare! Imi pare rau ca nu gasesc emoticonul pentru ,, socat" / surprindere. Numai o fata putea sa intrebe asa ceva !
1. Evident ca nu sunt calugar
2. Asta ar mai lipsi, un calugar pe plaja. Cred ca l-as duce spre mare sa il inec. :)

mihailt 10.07.2009 14:03:59

Mai frate Hector daca te duci la Sfantul Gheorghe acolo e putina lume pe plaja si poti sa iti gasesti un loc sa nu vezi oameni prin jur.
Plus ca e mult mai ieftin.
Din economia de bani care o sa o faci asa poti sa dai o parte la saraci.

LapetiteMoc 10.07.2009 14:13:26

Intrebare

Citat:

În prealabil postat de Hector (Post 151846)
2. Asta ar mai lipsi, un calugar pe plaja. Cred ca l-as duce spre mare sa il inec. :)

De ce sa il inecati ?:13:

Tia 10.07.2009 14:19:54

:24::24::24:
Citat:

În prealabil postat de hector (Post 151846)
asta da intrebare! Imi pare rau ca nu gasesc emoticonul pentru ,, socat" / surprindere. Numai o fata putea sa intrebe asa ceva !

ioanac27 10.07.2009 15:46:42

Citat:

În prealabil postat de Hector (Post 151497)
A venit vara. Unii dintre noi ne gandim la un concediu la mare.
Mi-am pus niste intrebari: Cat de moral sau imoral este a face plaja? Cat de bine, din punctul de vedere al moralei crestine, este a merge la mare, a face baie, a sta intr-un loc unde oamenii din jur sunt imbracati foarte sumar, iar tu esti imbracat la fel de sumar.
Este bine ca lumea sa mearga la mare?

nu de mersul la mare si de ideea de a face plaja sau de a inota si de a ne simti bine dupa o perioada de stres si munca ar trebui sa ne rusinam, ci de ganduri rele, de fapte necuviincioase, de destrabalare, betie si altele ca acestea, pe care din pacate multi le confunda cu ideea de ate relaxa intr-un concediu .

mihailt 10.07.2009 15:50:03

Pai bine mai frate Hector da oare fratia ta ca prin Grecia sunt manastiri care sunt facute langa plaja?
Adica nu e toata Terra parte din Biserica lui Dumnezeu?
Si oare Cosmosul aceasta catedrala fara sfarsit a lui Dumnezeu nu e toata a Lui?
Dar Dumnezeu nu are nevoie de nimic ci pe toate le-a facut pentru om.
Nu stii fratia ta ca si apele marii se sfintesc de Botezul Domnului?

Daca un calugar s-ar duce sa se plimbe pe malul marii nu ar fi nimic nepotrivit in aceasta.

ioanac27 10.07.2009 15:51:06

Citat:

În prealabil postat de Hector (Post 151846)
Asta da intrebare! Imi pare rau ca nu gasesc emoticonul pentru ,, socat" / surprindere. Numai o fata putea sa intrebe asa ceva !

de ce sa il inecati???cu ce a gresit bietul calugar , ca sa ii luati viata? pt ca dorit si el sa respire briza marii? e nedrept sa ganditi asa, d-le Hector....poate sa stea si el pe plaja, cu conditia sa gaseasca o plaja retasa,cu putina lume si sa faca abstractie la ce e in jur si sa fie imbracat decent...in rest nu vad care e problema pt care sa ii aplicati o pedeapsa asa aspra.

The_Fallen 10.07.2009 16:47:12

Imi si imaginez scena: un calugar zambitor inspirand fericit aerul marii...cand deodata cativa oameni cu ochi holbati si parul valvoi incep sa urle "aaah, un calugar pe plaja, innecati-l!!" si bietul calugar fugind innebunit cu aia dupa el.Ca pe un video unde dai pe repede.

andreicozia 10.07.2009 17:02:26

Dar cum il recunosti, ca doar nu o sa vina in sutana la plaja?
...iar barba lunga au multi.

Hartford 10.07.2009 17:43:06

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 151886)
dar cum il recunosti, ca doar nu o sa vina in sutana la plaja?
...iar barba lunga au multi.

:24::24::24:

ory 10.07.2009 18:01:08

Da, chiar ca-i de ras...si, ma rog, ce ati avea cu bietul om sa-l fugariti, nu inteleg ?
Eu cunosc calugari care au mers la scaldat, dar nu la mare, ci pe la vre-un lac , bine-nteles intr-un mediu izolat . Pana la urma, nu cred ca-i este interzis acestuia sa faca o baie, sa inoate...sa se racoreasca.

costel 10.07.2009 18:19:12

Mi-am imaginat ce ar insemna sa apara pe plaja, o persoana avand pe ea rasa monahala. Unii deja au raspuns, l-ar ineca. De ce pentru ca nu sunt ca ei, nu sunt din "lume", cum se spune in Scriptura. Prezenta unui astfel de om aici deranjeaza. Ne vrem putin imbracati sau cat mai dezbracati.

Daca as fi pus in fata unui astfel de om, pe plaja, mie mi-ar fi rusine si nu lui ar trebui sa-i fie rusine.

mihailt 10.07.2009 18:44:50

Puteti sa va uitati pe volumul "Ne vorbeste parintele Arsenie Papacioc" volumul I coperta din spate sa vedeti o poza cu parintele Arsenie Papacioc in sutana pe marginea lacului Techirghiol.

andreicozia 10.07.2009 18:48:40

Eu la mare fac si si baie imbracat din cauza soarelui puternic. prefer un tricou de nylon fin alb cu mineci mai lungi decit sa ma dau cu chimicalele alea care intra in piele. Iar cind ma duc pentru o ora jumate sa explorez creatia lui Dumnezeu sub forma de pesti si corali chiar ca ma blindez bine de tot cu sapca si pantaloni lungi
Asa ca daca m-as intilni cu un calugar in toga inotind pe linga mine la pescuit cu harponul l-as saluta ca pe un coleg de breasla

Hector 10.07.2009 19:00:33

Citat:

În prealabil postat de costel (Post 151914)
Mi-am imaginat ce ar insemna sa apara pe plaja, o persoana avand pe ea rasa monahala. Unii deja au raspuns, l-ar ineca. De ce pentru ca nu sunt ca ei, nu sunt din "lume", cum se spune in Scriptura. Prezenta unui astfel de om aici deranjeaza. Ne vrem putin imbracati sau cat mai dezbracati.

Daca as fi pus in fata unui astfel de om, pe plaja, mie mi-ar fi rusine si nu lui ar trebui sa-i fie rusine.

Citat:

În prealabil postat de mihailt (Post 151919)
Puteti sa va uitati pe volumul "Ne vorbeste parintele Arsenie Papacioc" volumul I coperta din spate sa vedeti o poza cu parintele Arsenie Papacioc in sutana pe marginea lacului Techirghiol.

OK. Sa lamurim o chestie, sau sa explic eu mai bine.
Vi s-ar parea un fleac sa vedeti un calugar in slip pe malul marii, facand plaja? Sau o maica in costum de baie, tot pe plaja? Eu la acest aspect m-am referit.
Daca se duce omul sa priveasca marea, sa contempleze, si sa fie imbracat normal, evident, mi se pare totul in regula. Cum a dat si Mihai exeplul parintelui Arsenie, mai sus. Sigur, atata timp cat calugarul nostru nu priveste la femeile/fetele de pe plaja, care poarta costume de baie.

Citat:

de ce sa il inecati???cu ce a gresit bietul calugar
E, nu o sa il inec. Era doar o poanta. Voi ma si vedeati ca iau un calugar de guler si il arunc im mare!
O sa ma duc la el si o sa ii transmit politicos ca nu vad bine prezenta sa pe plaja, pe care lumea este semi-nud si ca el sa fie imbracat doar cu un slip.

Hector 10.07.2009 19:07:59

Citat:

În prealabil postat de The_Fallen (Post 151880)
Imi si imaginez scena: un calugar zambitor inspirand fericit aerul marii...cand deodata cativa oameni cu ochi holbati si parul valvoi incep sa urle "aaah, un calugar pe plaja, innecati-l!!" si bietul calugar fugind innebunit cu aia dupa el.Ca pe un video unde dai pe repede.

:24::24::24::24:
Oameni buni, voi de cuvantul ,,GLUMA", ,,"Poanta, ,,Un fel de a spune" ati auzit?

anna21 10.07.2009 19:10:04

Citat:

În prealabil postat de Hector (Post 151930)

E, nu o sa il inec. Era doar o poanta. O sa ma duc la el si o sa ii transmit politicos ca nu vad bine prezenta sa pe plaja, pe care lumea este semi-nud si ca el sa fie imbracat doar cu un slip.

Tu cu ce drept ii pretinzi sa paraseasca plaja?
Cine sau ce iti da acest drept?

anna21 10.07.2009 19:11:21

Postat in prealabil de ory:
" ...se gaseste destula credinta pentru a ura, dar nu se gaseste destula credinta pentru a iubi !..."

andreicozia 10.07.2009 19:19:54

Citat:

În prealabil postat de Hector (Post 151930)
O sa ma duc la el si o sa ii transmit politicos ca nu vad bine prezenta sa pe plaja, pe care lumea este semi-nud si ca el sa fie imbracat doar cu un slip.

Nu este treaba ta sa faci absolut nimic.

Sf. Antonie din Egipt, si altii dar nu-mi amintesc numele, vizita zilnic prostituate in bordele pentru a le intoarce de la faptele pe care le savirseau citeodata chiar in fata lui. Iar el se ghemuia linga ele si se ruga.

Asa ca sa nu ne grabim in a judeca ce face un calugar pe plaja. Daca nu este lucrarea ta mai bine sa nu te bagi. Poti tu sa stii daca el de fapt nu este acolo ca misionar pentru a intoarce la credinta pe boschetarii si homosexualii care topaie mereu prin tufisuri la Mamaia?
Nu ai de unde sa stii!

Ora este GMT +3. Ora este acum 18:00:29.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.