![]() |
Ce sa fac pentru a ma impaca cu iubita???
Salutare tuturor! Imi cer scuze ca am postat asta in 2 locuri,nu miam dat seama unde sa fac asta la inceput! Am si eu o problema,cred ca cea mai grava din viata mea!Am avut o relatie care sa terminat acum 1 an si am inceput alta cu alta fata.Am fost fericiti la inceput si dupa totul a inceput sa o ia razna,fara motiv.Eu sunt in Spania acum,am plecat din romania de la ea fara sami dau seama ce fac,fara sa imi dau seama cat de mult o iubesc,nu stiu nici acum de ce am facut asta! Am ranito foarte tare si cat am stat acolo,parca eram orbit de relatia anterioara,de fosta iubita,pe care cand am vazuto miam dat seama ca nu mai simt absolut nimik pentru ea. Nu stiu ce a facut daca mia facut ceva sau ... nu stiu! Acum ca sunt aici am inceput sami revin cat de cat,sami dau seama ca am gresit cu toate ca nu unteleg cum si de ce am facuto,ca eu nu sunt asa cum am fost in romania cu fata asta,eu nu ma port asa rau de obicei,cum mam purtat cu ea. Acum tot ii mai scriu cate un sms,incerc sa o contactez,dar ea este foarte rece,nu stiu ce e cu ea... in ultimul timp am inceput sa ma rog la Dumnezeu sa ne ajute sa ne impacam... sa faca ceva... asa cum a facut cand mia trimiso... Nu mai stiu cum sa ma mai rog si ce sa fac,nu mai stiu... durerea din suflet e atat de puternica incat nici nu stiu cum mai stau in picioare uneori... va rog sa ma ajutati cu orice sfat sau parere... Multumesc anticipat pentru intelegere!
|
Insista si fi sincer cu ea,vorbeste-i din suflet. La mine a functionat cand am fost intr-o situatie ca a ta.
|
Citat:
|
Citat:
In viata nu exista ca nu imi dau seama ce fac,in viata trebuie sa stii ce faci,sa iti asumi responsabilitatea pentru actiunile tale,in caz contrar,totul se plateste. Eu,personal,nu prea stiu daca o iubesti asa cum spui pe fata ramasa in tara si nici macar daca ai iubit-o si pe cea din Spania cu adevarat. Imi pari momentan genul de persoana care nu stie sa aprecieze ce ii ofera momentul prezent si vesnic plange dupa ce a avut si a pierdut sau ar putea avea,uitand sa vada ce i-a oferit Dumnezeu langa el. Si,iti mai spun ceva: cu sufletele oamenilor nu avem voie sa ne jucam! Acum,daca ai facut lumina in inima ta si stii ca o vrei cu adevarat pe cea din Romania,vino in tara si mergi si discuta cu ea din toata sinceritatea sufletului tau.Macar atat poti incerca. Poate gasi puterea sa te ierte ori poate sa nu mai doreasca sa te vada deloc,pentru suferinta pe care i-ai provocat-o. In acest caz nu iti ramane decat sa mergi inainte si sa inveti ceva din aceasta lectie pentru viitorul tau. |
Citat:
|
Hatryan,cand iubesti,notiunea de sacrificiu isi pierde conotatia.
Am o curiozitate: de la plecarea ta in Spania si pana in momentul cand ai cautat-o,cat timp a trecut? |
Citat:
|
Citat:
Eu spun sa vii in tara sa discuti cu ea.E mai bine sa fii cu sufletul impacat,sa stii ca ai facut totul pentru a-ti repara greseala si este posibil sa o recastigi.Depinde doar de cata iubire va purtati unul celuilalt. PS:Ce inseamna ca ai insistat cu niste prostii? |
Citat:
si cand miam dat seama ce am facut?! wow... deja am luato un pik razna... si am insistat sa vina aici sau sa ma intorc eu acolo... am fost foarte insisten si stresant,si neam cam certat la telefon zile si noti,si am ajuns acum sa sufar inimaginabil de mult pentru tooot... |
Parerea mea, e ca daca tii cu adevarat la ea, e sa discuti sincer cu ea, sa ii prezinti toate faptele, adevarul, si daca e de luat o decizie, sa o iei impreuna cu ea. Bineinteles, asta implica sa vorbesti fata in fata cu ea. Acum, tu stii mai bine de facut. Sunt o gramada de sfaturi pe care le-ai putea urma. Unul singur e bun, si nu vine de la noi.
edit: imi pare rau ca suferi atat. Ultima data cand am fost si eu intr-o situatie asemanatoare, cand ma lua nervu', ma duceam si facem o baie rece in rau. Sau pedalam ore in sir pe bitza, mergand fara o tinta anume. (iti spun asta ca poate te ambitionezi si lucrezi cat 10 acolo unde esti, banuiesc ca de-aia esti acolo, macar vi cu niste banisori in tara :D) |
Citat:
|
Citat:
Chiar sa iti fi facut vraji cineva,ele nu au efect daca noi avem credinta in Dumnezeu si suntem stapani pe noi. Vrajile,demonii actioneaza asupra slabiciunilor deja existente in noi,deci,chiar daca exista factori care duc la o anumita conjunctura,cei care gresim si purtam pe umeri intreaga vina si responsabilitate pentru actiunile noastre,suntem doar noi. Si inca o mica mentiune: daca o iubeai atat de mult,acum iti sfaraiau calcaiele in Romania dupa ea,erai cu un buchet de flori la usa ei si o rugai sa poarte macar o ultima conversatie cu tine. Dar,la cum vad ca totusi pui problema,eu cam am indoieli mari ca tu chiar o iubesti cu adevarat. |
Citat:
eu am vrut si vreau sa fac asta ce spui tu,si credema pe cuvant ca miam recunoscut greselile si iam cerut iertare de 100 de ori intro 100 de moduri,am plans,mam rugat,am insistat cu toata sinceritatea din suflet... ultima data am zis: ok! hai sa vin eu acolo sa vorbim,sa vedem cum fac,ca ma descurc eu si in romania,las totul aici si gata... mia raspuns: sa nu faci prostia asta,nu te ruina,daca vii nici nu vreau sa te vad!!! mia invartit cutitul in inima... si asa face ori de cate ori vb cu ea la telefon,ca daca ii scriu numi raspunde,si asta din ziua de cand am hotarat amandoi sa o lasam balta,niciunu fiind siguri de ce am spus... acum eu ce sa fac? zici sa ma duc acolo... ok poate ma ajuta Dumnezeu sa o fac si pasta... dar ma gandesc si la consecinte... PS: de maturizat!? nu stiu... ma cosider destul de matur,dar cand scriem din suflet toti parem niste copii... Nu incer sa arunc vina pe nimeni,daca ai citit... in perioada aia imi pierdusem increderea in mine si in Dumnezeu... am fost slabit,si ma prins asa,ma atacat,si am cazut prada... din asta sper sa ies! |
Eu iti vorbesc cu prietenie,crede-ma,chiar daca unele cuvinte par mai dure.
Insa,realitatea este ca din afara,povestea voastra pare una a unor copii care inca nu stiu sa isi asume anumite responsabilitati,chiar si in ceea ce tine de sentimente. Deasemenea,cand esti matur stii foarte bine ce vrei de la viata,pe cine vrei si stii sa lupti pentru acesta. Acum,revenind,poate ar fi mai bine sa o lasi cateva zile fara sa-i dai vreun semn de viata,sa vezi daca tot asa vehementa este dupa acest interval si,apoi,in functie de atitudinea ei si,mai ales de ceea ce vei simti in sufletul tau sa fac,sa iei cea mai potrivita decizie. |
Citat:
|
Citat:
vorba heaven-ei - incearca sa te maturizezi, adica sa fii barbat. vezi-ti de treaba, munceste si incearca sa te pui pe picioare. o sa fie greu dar, singura ta sansa sa te reabilitezi in ochii ei este sa ii arati ca ai devenit responsabil. pentru ca ea asta isi doreste - pe cineva responsabil care sa ii ofere siguranta. de aceea te-a refuzat cand ai spus ca te intorci. nu te vrea sa-ti curga din gura pe langa ea. isi doreste un barbat care sa aiba cat de cat o sursa de venit si ceva care sa ii dea siguranta ca poate sa mearga mai departe si sa-si construiasca o familie. femeia in general asta doreste. nu e vorba de avere ci de sentimentul de siguranta ca are unde sa-si faca cuibul... poti s-o tii la curent cu realizarile tale si sa ii amintesti ca ti-e dor de ea. dar nu insista si nu fii plangacios. asta arata slabiciune si ea nu are nevoie de asa ceva acum. si roaga-te la Dumnezeu si Maicii Domnului ca, daca e sa fie pentru tine, sa ramaneti impreuna. daca nu e pentru tine atunci... poate mai bine ca s-a intamplat asa. e greu de rumegat asa ceva cand inima nu te lasa si sufletul te doare. insa, in timp, o sa intelegi ca toate s-au intamplat pentru binele tau. p.s. ma omori cu ortografia... iti tin pumnii. s-auzim numai de bine. Doamne ajuta! |
Citat:
|
nu ati mai scris nimik nimeni... eu noutati nu am,decat ca azi e ziua mea de nastere si am primit un sms de la ea fix la 12 noaptea,cum sa cred?... ca inca se gandeste la mine,dar nu are curaj sa vorbeasca,si isi neaga asta,se contrazice singura... oare totusi sa mai fie ceva in sufletul ei? oare exista ceva care o va face sa gandeasca pozitiv ca mam schimbat?
ganduri.... si iar ganduri..... |
La multi ani !
Citat:
|
"La multi ani!" http://i613.photobucket.com/albums/t...irthday-19.gif
Pai,mesajul cum era..formal,afectuos?I-ai raspuns,ai mai vorbit cu ea de atunci? |
Citat:
|
Citat:
|
Cu intarziere, dar iti spun si eu ; " La multi ani ! " , hatryan...interesant nick.
Initial m-am gandit sa-ti doresc indeplinirea dorintei care te framanta acum cel mai tare, dar, stii, poate ca, daca aceasta se incapatineaza sa se intrupeze, poate ca, undeva este ceva mult mai bun si mai folositor pus deoparte pentru tine. Trebuie, si-ti doresc sa fii linistit , plin de sperante si fericit cu sanatatea, cu tineretea...apoi celelalte "accesorii" se vor atasa cu siguranta. |
Citat:
|
Hatryan imi pare rau ca suferi. Eu zic ca daca fata ti-a trimis un mesaj de ziua ta inseamna ca se gandeste la tine si are sens sa speri. Eu nu cred ca, indiferent cum ai gresit, nu te poate ierta. Mai cere-ti iertare de vreo cateva ori, cred ca pana la urma va vedea cat o iubesti.
Sa stii insa ca, uneori propriile dorinte ne orbesc. Daca tu-ti doresti atat de mult sa fii cu ea (daca e asa nu inteleg de ce ai plecat din tara, poate ca ea vrea sa simta ca e pe primul plan in viata ta, inaintea castigului material sau a carierei, si atunci poate ar trebui sa faci cumva sa ii arati asta, sa faci rost de finante si sa vii inapoi - daca ea te va respinge ai pierdut doar niste bani, gandeste-te insa ce ai putea pierde daca nu ai face asta, daca ea nu te va respinge i-ai putea pierde dragostea si sa regreti toata viata; macar daca vii in tara nu vei regreta ca ai incercat inca o data sa o faci sa te ierte), e posibil sa nu vezi multe alte lucruri (nu stiu daca ea te iubeste atat de mult sau te va face sa suferi si mai mult daca veti fi impreuna, nu stiu daca va doriti amandoi aceleasi lucruri in viata etc.). Uneori, prin neindeplinirea dorintelor noastre celor mai arzatoare, Dumnezeu ne face un mare bine, pe care initial il vedem doar ca suferinta, dar mai tarziu, daca suntem norocosi, intelegem de la ce catastrofa ne-a salvat prin neindeplinirea acestor dorinte (propria experienta). Dumnezeu ne iubeste mult mai mult decat ne iubim noi pe noi insine si trebuie sa avem incredere deplina in el ca stie ce e mai bine pentru noi chiar si atunci cand noi suntem de alta parere. Roaga-te! |
Citat:
Si de gresit... ai dreptate,nu stiu daca am gresit atat de mult! Daia stau si ma gandesc la pasul pe care va urma sal fac,sa nu o dau mai rau in bara... sa nu fac alta greseala... De rugat ma rog,si inca mult si din suflet... dar credema ca e mai rece pe zi ce trece,ii scriu numi raspunde,o sun si vb ca cu un amic... iese in fiecare seara la ditractii... toate astea ma dor enorm de mult... si chiar nu inteleg cum poate sa fie asa de cruda?!... e schimbata mult de tot... Ce sai mai zic? Ce sai mai fac?... Nici nu ma ia nici nu ma lasa... |
Inteleg,ai dreptate...risti destul de mult.Dar,un concediu scurt nu iti poti lua?
Pe de alta parte,chiar si din mesajul ei,dar si din intreaga atitudine,pe mine ma determina sa cred ca nu e vreun joc,ci pur si simplu ti-a cam pus cruce,adica vrea sa isi vada de viata ei. Probabil si tu ai fost crud cu ea cand ai ales sa pleci incalcandu-i dorinta,probabil a suferit destul de mult si acum nu o mai intereseaza. Chiar nici nu stiu ce sa mai zic...daca te-a iubit cu adevarat,ar fi sanse sa se intoarca la tine daca lupti pentru ea. |
Citat:
si ... da ai dreptate... vrea sasi vada de viata ei,si crede ca asa imi face un bine...asa zice ea... eu acum incerc sa nui mai dau un semn o perioada,macar asa sa vad daca mai exista totusi ceva... eu acum stiu ca este ... dar vrea sa scoata prin a iesi si a se distra... si daca se inampla asta am sa renunt! nu are rost sa lupt pentru ceva care nu exista... dragoste cu forta nu se poate ma chinui si mai sufar... poate o sa treca de tot sau o sa fie ceva... am vb mai devreme ca chiar daca e gresit cei ceri Lui Dumnezeu,El iti da... eh... se vede ca eu ma rog dar situatia se inrautateste |
Hatyran gresesti. Iubirea se bazeaza pe sacrificiu. Daca o iubesti, poate ar fi binesa iei in calcul sacrificiul. tot ce sacrifici e o situatie materiala. cred ca esti tanar, oportunitati de realizare si castig material vei mai avea, dar daca o iubesti cu adevarat pe fata asta merita sa faci acest sacrificiu. daca ai avea o siguranta, atunci nu ar mai fi sacrificiu. gandeste-te doar ca daca nu il faci, e posibil sa regreti toata viata. nu te gandi ca nu te vrea, ca nu stii. Nu e cazul sa-ti dai singur dreptate - uite nu ma duc la ea ca precis nu ma vrea si atunci ce sens mai are sa ma agit!
Nu e vorba de dragoste cu forta, dar daca nu o pui pe primul plan de ce te-ar iubi? Daca cariera si munca ta sunt mai importante decat eade ce te-ar primi inapoi? daca vrei sa fie cu tine,du-te la ea si spune-i asta, daca nu te agiti nici n-o sa te alegi cu nimic. Agita-te! Textul asta ca acum o las putin si nu-i mai dau nici un semn sa vad daca ma iubeste nu tine. Du-te la ea, confrunt-o, spune-i ca o iubesti, ia-o de nevasta, faceti 100 de copii, si toate astea maine! Nu mai sta sa te gandesti. Cum ai putea trai o viata intreaga stiind ca poate ai ratat marea iubire a vietii tale?? |
Si daca era marea iubire a vietii lui,mai pleca visand la alta femeie?
Stii,ca de multe ori tindem sa credem ca iubim pe cineva,dupa ce il pierdem,dar aceea nu e dragoste cu adevarat,e doar acel sentiment cumplit ca am pierdut pe cineva si brusc incepem sa idealizam persoana,aproape sa credem ca o iubim si nu mai putem trai fara ea,dar,eu cred ca daca ar reveni langa ea acum,pe masura ce ar trece timpul s-ar intoarce la acelasi fel de a fi. Nu stiu,Hatryan,poate ai sa ma contrazici,insa eu nu percep ceea ce este intre voi doi ca pe o dragoste matura,profunda,ci,mai curand,ca pe un episod adolescentin,o lectie de viata din care,daca ai intelepciunea sa inveti,iti va folosi pentru viitor. |
Citat:
acum mia zis ca daca o iubesc sa o las asa cum e,singura,sa se distreze,sa faca ce vrea... nu ma mai vrea ca asa zice ea nu dau eu cu presupusul... miam luat bilet de avion si lam anulat... trebuia sa fiu acolo pe 12 cand implinisem 1 an de cand eram impreuna... dar mia spus prea multe... ma rspins total... inca sa enervat... merge numai prin cluburi discoteci... ca sa treaca mai usor... ea nu era asa... nu mai cred ca mai am ce sai fac... ma doare enorm de tare... dar pe bune numi da nicio solutie... iam propus o gramada de variante,care inainte o incantau,niciuna nu accepta... |
Citat:
trebuia sa venim impreuna dar tatal ei a avut o problema in romania si a trebuit sa ramana si ea o luna,si dupa sa vina,dar nu stiu cum si ce a facut,ce sa intamplat sau ce ia facut tatal ei ca a iesit asa... e si influentata destul...daca era sa nu o iubesc si sa fie doar o flacara sau doar remuscare,atunci imediat ma scoteam din asta facand ce face ea,la distractie... dar eu nu... orice fac ma gandesc numai la ea... stati linistiti ca am destula experienta de viata,am 28 de ani... am intrat sa scriu pe acest forum pentru ca pe bune nu mai suport pe nimeni,nu mai vreau sa vb cu nimeni,macar pe voi nu va cunosc... si asta imi face bine! stiu ce vorbesc... mai sunt pe aici care intradevar nu au habar de iubire adevarata si de suferinta care o produce... dar eu stiu ce inseamna credetima... |
Doar ca acum se schimba putin datele problemei.
Din primele postari se intelegea ca tu nu ai tinut cont de ea si ai plecat pur si simplu,ba,mai mult,dintr-un rationament care implica o alta femeie,fosta ta prietena!Am inteles eu gresit? Mai incearca sa lasi timpul sa treaca si apoi sa reiei discutia,dar,daca nu mai vrea si nu mai vrea,nu poti decat sa te detasezi si sa iti vezi de viata. |
@heaven: Sunt multe mecanisme psihologice care pot actiona, nu am informatii suficiente ca sa fac o judecata. ideea de baza e ca, daca ar iubi-o atat de mult nu ar fi nevoie sa intrebe ce sa faca, totul ar fi foarte clar pentru el. Daca nu ii este clar, probabil ca poate trai si fara ea, dar trebuie sa realizeze singur acest lucru. e foarte greu sa sfatuiesti un om intr-o astfel de situatie, ca nu esti in pielea lui.
|
Citat:
si credema ca vorbele astea de aici care leam auzit (citit) mau ajutat sa iau cateva decizii... sa merg mai departe,sami revin... e si lume care a scris din experienta... si apreciez asta foarte mult... |
Si eu scriu din experienta, dar din a mea. Nu pot sti care e a ta, cat de puternic esti tu sufleteste, ce e cu fata asta etc. Imi dau cu presupusul. Daca dragostea ta fata de ea e atat de puternica, nu ai putea sta departe de ea, nu te-ai intreba ce sa faci, ai fi stiut deja de mult. Unii oameni se indragostesc de ideea de dragoste, nu neaparat de o persoana in sine, cine stie. Cand esti in interiorul situatiei, cand esti direct vizat, nu te poti detasa suficient cat sa-ti vezi greselile (tu pari convins ca o iubesti, si acum chiar esti, dar peste un timp poate nu vei mai fi atat de convins ca chiar ai iubit-o si n-a fost un foc de paie). Cine poate sti?
|
Oricum, dupa parerea mea, in dragoste nu poti evita suferinta. Cu cat mai mare dragostea, cu atat mai mare si suferinta (nu vorbesc aici de dragoste neimpartasita sau despartiri, ci chiar si de casatoriile din dragoste in care oamenii traiesc impreuna si se iubesc pana la moarte, si acestia sufera din dragoste!). asa ca... sufera si tu si vezi!
|
Citat:
ooofff... dar nu asa vreau sa sufar nu e bine sa sufar asa... ma distrug si sunt constient si contiunii sa fac asta... ma distrag dar nu mult si revin si iar ma doare... si credema ca o iubesc dar ma ignora total... nu ma intreb ce sa fac degeaba... am dreptate sa ma intreb! acolo la ea nu e locul meu,daca ma duc acolo si nu e rost ce fac? raman pe strada acolo? |
Da de ce-ti tot pui problema ca ramai pe strada? ce esti aproape de pensie? crezi ca nu mai exista de lucru pe continentul asta? Si oricum e neesential.
Nu-ti poti alege modul si motivul pentru care sa suferi. Dar daca ai avea de ales, eu te-as sfatui sa alegi sa suferi din dragoste, oricat de chinuitor ar fi. Oricum, viata fara suferinta nu exista, asa ca considera-te norocos ca macar suferi din acest motiv si nu din altul. Si eu am avut norocul asta si ii multumesc lui Dumnezeu (as face din nou la fel chiar daca as sti inainte cat voi suferi). Cum ar fi sa suferi de cancer sau sa suferi in inchisoare? Mai bine sa suferi din dragoste. |
Vestea buna e ca o sa iti si treaca pana la urma! vei vedea
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 19:48:04. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.