Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   De ce veniti voi pe acest forum? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6687)

sophia 12.07.2009 20:15:36

De ce veniti voi pe acest forum?

Ma intreb citind mesajele voastre.
As face un sondaj de opinie cu urmatoarele variante:
1. cautati raspunsuri la intrebarile si dilemele voastre legate de ortodoxie, sau alte religii?
2. cautati sfaturi de viata
3. cautati contact, comunicare cu oameni ca voi, crestini
4. doriti sa invatati pe altii, sa-i ajutati cu ceva
5. alte motive

sia 12.07.2009 20:24:17

pentru 1. Tu ?

dorinastoica14 12.07.2009 20:25:57

Citat:

În prealabil postat de sophia (Post 152517)
1. cautati raspunsuri la intrebarile si dilemele voastre legate de ortodoxie, sau alte religii?
5. alte motive

De ce nu faci sondajul pe Comunitate unde este loc special pentru sondaje și majoritatea se bucură de succes dacă întrebările sunt pertinente???:105:

Fani71 12.07.2009 20:27:39

Citat:

5. alte motive

Pentru 3, 4, si 5, 5 fiind pentru a invata eu insami, poate legat de 1, dar l-as formula altfel: pentru ca prin discutii invat, cautand eu si citind ca sa scriu, si prin confruntarea cu alte pareri, si prin postarile unora de la care am de invatat o gramada, si prin faptul ca imi dau seama facand toate acestea cate mai am de invatat si astfel ma smeresc.
Si pentru ca anul asta am stat acasa cu copilul si probabil mi-a lipsit o activitate de acest gen (pe care o am, in alt fel, cu elevii).

sia 12.07.2009 20:30:12

penru 1. Tu ?

sophia 12.07.2009 20:34:31

1,2, si 3

Vazusem o clipa si aici o posibilitate de a face sondaj, am pasat pe o tasta si am vazut optiunea, pe urma am pierdut-o nu mai stiu.

strajeru 12.07.2009 21:03:08

Eu sunt pentru 3 si 4 :)

Florin-Ionut 12.07.2009 21:07:26

Initial 1, apoi si 3.

zaharia_2009 12.07.2009 21:15:41

Raspunsul meu este 3. restul (orice ,,rest")cade in sarcina duhovnicului.Este o autotitate absoluta pt. a invata sa traiesti ortodox.Dar se intimpla altceva.Cei care ajung duhovnici fac teologia iar in scoala invata fiecare dupa puterile sale : unul termina cu 10,altul cu 9,altul cu 8,altii mai rau decit atit.Toti ajung duhovnici dar nu toti cunosc f.f. bine sf. canoane (teoretic)si ca atare nici nu le patrund duhul.Si asa din ce inteleg ei ...invata si pe altii sa traiasca,le normeaza viata.Si daca si ei la rindul lor au duhovnici tot preoti de mir,caci la acestia ma refer,asemanatori(de multe ori nu cauta duhovnici monahi rigurosi,pt. ca stiu ei de ce)atunci si fii lor duhovnicesti sunt...tot ca ei ,cu pareri relaxate despre trairea crestina.
Daca la aceste metehne se mai adauga faptul ca trebuie sa fie din principiu ,,mai toleranti"ca sa nu fuga lumea de la bisericile lor si sa le scada veniturile atunci putem avea o imagine despre duhovnicii moderni ,ai zilelor noastre. Oarecum ajungem la vorbele lui Hristos:,,...orb pe orb calauzind...sfirsesc in groapa".
Nu discut despre duhovnicii monahi care in f. multe cazuri au o sumedenie de fii duhovnicesti mireni.Multi mireni sunt astazi interesati de ortodoxia curata ,ne actualizata,ne modernizata,adica defapt de mintuire !

Nevrednicul 12.07.2009 22:35:28

Citat:

5. alte motive

1,3 si 4. Mai nou,doar 3 si 4.

naephius 12.07.2009 22:58:56

In principiul 1. Dar si 4, pe care-l fac din pacate, de multe ori, cu mandrie.

solentina 12.07.2009 23:53:44

de ce veniti voi pe acest forum

eu sunt pentru 3.si de aici avem multe de discutat.suntem atitea creiere toate gindim mai mult sau mai putin ginditi-va cite putem face pentru omenire?

fluffy 13.07.2009 04:17:50

Curiozitatea m-a convins sa ma inscriu. E interesant, uneori enervant, sa citesc parerile anumitor useri, sa analizez mentalitatea ortodocsilor. Spun enervant deoarece anumiti useri nu sunt dispusi sa asculte alte opinii si sa le analizeze,

hatryan 13.07.2009 05:01:28

Citat:

5. alte motive

eu sunt aici pentru 1,2,3,4,5,6,7,8...

Tia 13.07.2009 10:44:28

Cred ca din fiecare. Oricum, aici pe forum ma simt "ca acasa". Cand am venit prima data aici, mi-am dat seama ca ,cunostiintele mele in legatura cu ortodoxia sunt nule, aproape. Aici m-am maturizat, daca pot spune asa.
Aici am gasit raspunsul la intrebari care am macinau ,aici am gasit lamuriri, si cel mai important, aici am gasit prieteni adevarati, care m-au ajutat cand am avut mare nevoie de o vorba buna, de un sfat, si nu se afla nimeni langa mine ca sa mi-l ofere.Aici am aflat de fapt ce inseamna dreapta credinta ortodoxa si valorile ei.

de asta imi place sa vin pe forum: sa invat eu, sa sfatuiesc pe altii, si cel mai important,sa imi apar credinta in fata celor care doresc sa o defaimeze.

pictez_pe_cer 13.07.2009 12:46:21

toate la un loc

ory 13.07.2009 12:47:46

Toate la un loc si-nca multe altele...care, nu vor spune mare lucru in cele din urma .

cristinamaria 18.07.2009 23:55:41

1 si 2. Am intrebari, vreau sa aflu raspunsurile altora ca sa-mi pot da propriile raspunsuri.

mihion 19.07.2009 00:06:03

Initial 2,apoi..........a devenit 1!!!!!!!!

anculici 19.07.2009 01:40:14

ce caut???

un izvor de apa limpede si rece ca sa-mi inviorez sufletul obosit.

glykys 04.01.2010 15:47:52

Citat:

5. alte motive

Eu am "nimerit" din greseala pe acest forum, dar aproape ca m-am indragostit de el. Nu ma mai joc conquiztador sau trivia, nu mai caut aiureli pe google, ci stau aici, cu voi. deci 3. as putea spune ca am devenit dependenta de forum :71:. Sunt multi oameni care cer ajutorul, care fac parte din categoria 1, asa ca eu ma avant (cam de multe ori si nu stiu cu cata diplomatie si tact) sa indeplinesc punctul 4. intentiile mele sunt bune. Nu am cautat punctul 2, dar am "nimerit" si aici.

Langu 04.01.2010 16:16:52

Pe langa 1-4,ma simt mai aproape de casa,de romani si unde mai bine ca aici?

gabriela8 04.01.2010 17:19:58

Eu tot din greseala am nimerit acest forum... dar intr-un moment destul de delicat pentru mine. Asa ca am cerut un sfat si apoi am ramas cu voi incercand sa raspund atunci cand stiu si pot ajuta. Deci 1, 3 si 4!

lore86 04.01.2010 17:45:19

raspuns=3
imi place sa vb cu oamenii care impartasesc aceleasi idei.urasc certurile ca la usa cortului ascunse sub perdeaua de crestin.sfaturi ma sfiiesc sa dau ca imi lipseste experienta. raspunsuri ptr problemele mele gasesc cu prisosinta la duhovnic.
dar imi plac oamenii. or pe acest forum am intalnit oameni minunati, pacat ca unii dintre ei pleaca vazand rautatea" crestineasca"

Ioan-Victor 04.01.2010 17:57:24

1. Da
2. Da
3. Nu (comunicarea nu e punctul meu forte)
4. Nu (am cunostinte minime in domeniu)
5. Nu

Stefann 04.01.2010 18:06:36

Citat:

ma intreb citind mesajele voastre.
1. Cautati raspunsuri la intrebarile si dilemele voastre legate de ortodoxie, sau alte religii?
2. Cautati sfaturi de viata
3. Cautati contact, comunicare cu oameni ca voi, crestini
4. Doriti sa invatati pe altii, sa-i ajutati cu ceva
5. Alte motive

dar tu ce cauti

maria-luisa 04.01.2010 18:47:08

Citat:

5. alte motive

1,2,3,4 si 5

iustin10 04.01.2010 21:38:29

Intru pe acest site foarte folositor de altfel :
a) Din vanitatea si mandria de a scrie , in loc sa am smerenia de a citi
b) Pentru ca vreau sa inteleg ceea ce nu sunt in stare sa cred
c) Pentru ca am impresia ca ,comunic cu oameni virtuali,in loc sa vorbesc cu sotia
d) Pentru a ajuta pe cei care sunt la fel de rataciti ca mine

Langu 05.01.2010 10:06:13

Citat:

În prealabil postat de Ioan-Victor (Post 196919)
1. Da
2. Da
3. Nu (comunicarea nu e punctul meu forte)
4. Nu (am cunostinte minime in domeniu)
5. Nu

Scuze,de ce te subestimezi?Comunici,de asta esti senior member,am inteles ca ai terminat o facultate,deci ai ce sa-i inveti pe ceilalti.Sa nu ne fie teama sa ne spunem parerile,caci nu omoram pe nimeni,cuiva pot fi folositoare.

antiqu 05.01.2010 10:14:58

Am unele nelamuriri legate de obiceiuri si datini religioase si vreau sa fac parte dintr-o familie mare si unita

Langu 05.01.2010 10:54:00

Citat:

În prealabil postat de antiqu (Post 197179)
Am unele nelamuriri legate de obiceiuri si datini religioase si vreau sa fac parte dintr-o familie mare si unita

Ai nimerit bine,suntem o familie si ca orice familie suntem in pro si contra dar avem ceva in comun dorinta de a cunoaste,de a fi mai buni si mai ales de a nu ramane singuri in pustiul vietii.Iar daca ne unim,multi copaci cu roade bune vom sadi in acest pustiu...

windorin 05.01.2010 13:30:40

Citat:

În prealabil postat de Langu (Post 197187)
Iar daca ne unim, multi copaci cu roade bune vom sadi in acest pustiu.

Nu stiu ce scriitor din secolele primare spune: "Crestinii sunt niste oameni care se iubesc inca din'nainte de a se cunoaste."

Asa se intampla si aici.
Simti ca printre trecatori sunt si oameni statornici si calzi... vorbesti, comunici, te deschizi, indragesti si chiar iubesti.

Pustiul in care trebuie sa prindem radacini nu este cel al vietii noastre, ci lumea din care venim si in care ne intoarcem.
Daca suntem pe aici inseamna ca viata noastra nu este una pustie.
Aici ne odihnim, ne lamurim. Aici este inca destula "apa".

Ioan-Victor 05.01.2010 18:33:50

Citat:

În prealabil postat de Langu (Post 197176)
Scuze,de ce te subestimezi?Comunici,de asta esti senior member,am inteles ca ai terminat o facultate,deci ai ce sa-i inveti pe ceilalti.Sa nu ne fie teama sa ne spunem parerile,caci nu omoram pe nimeni,cuiva pot fi folositoare.

Mai am un an si jumatate pana sa termin facultatea...Comunic in scris, dar in realitate sunt destul de distant...Eu cred ca sunt realist, nu ca imi este teama...

cristinamaria 06.01.2010 14:20:57

Citat:

În prealabil postat de iustin10 (Post 197036)
Intru pe acest site foarte folositor de altfel :
a) Din vanitatea si mandria de a scrie , in loc sa am smerenia de a citi
b) Pentru ca vreau sa inteleg ceea ce nu sunt in stare sa cred
c) Pentru ca am impresia ca ,comunic cu oameni virtuali,in loc sa vorbesc cu sotia
d) Pentru a ajuta pe cei care sunt la fel de rataciti ca mine

Cata sinceritate! Foarte frumos scris.

heaven 06.01.2010 16:38:16

Intru pe acest forum pentru ca sunt un om care face in general ceea ce ii dicteaza sufletul si asta am simtit.
Prefer sa citesc,deasemenea nu simt mereu sa scriu si o fac doar atunci cand am imboldul interior de a o face.

Scotianul 12.04.2010 22:12:07

este un forum interesant

Initial am intrat la recomandarea unui prieten ortodox.Motivul>aici trebuie sa-l citez pe ,,Heaven"(,,Intru pe acest forum pentru ca sunt un om care face in general ceea ce ii dicteaza sufletul si asta am simtit.Prefer sa citesc,deasemenea nu simt mereu sa scriu si o fac doar atunci cand am imboldul interior de a o face") +optiunea nr.3 din topic.
In plus pot gasi excelente articole(pe site)precum acesta
http://www.crestinortodox.ro/sfaturi...zeu-68708.html
sau postari demne de retinut(IMHO) precum acesta(cred ca este un citat postat de ,,Eodor Nastasa">daca am gresit nickul>sorry)
,,Mergeam pe o plaja, iar Dumnezeu pasea alaturi de mine. Pasii ni se imprimau in nisip, lasand o urma dubla: una era a mea, cealalta a Lui. Atunci mi-a trecut prin minte ideea ca fiecare din pasii nostri reprezenta o zi din viata mea. M-am oprit ca sa privesc în urma. Si am revazut toti pasii care se pierdeau in departare. Dar am observat ca in loc de doua urme, nu mai era decat una singura. M-am speriat la gandul ca voi fi singur, singur...Am intrebat : Dumnezeule de ca m-ai parasit ? Dupa un timp, timp de framantari, timp de caderi si ridicari, raspunsul a venit : Nu te-am parasit. Acolo unde vezi doar o urma de pasi, ei bine, acolo Eu te-am carat pe brate..."
O seara placuta tuturor.

luminita- 12.04.2010 22:32:24

eu prima data am nimerit aici din lipsa de ocupatie pe calculator si din dorinta de a scapa de timiditatea fata de oameni,fie ei si virtuali,iar acum ca m-am invatat cu siteul intru de placere,mai observ de multe ori raspunsuri care ma ajuta si pe mine sau mai dau si eu raspunsuri altora..cred ca forumul asta este ca o familie care se mareste de care ori intra o persoana noua aici

ciprian22 12.04.2010 22:58:04

:)..1...si.3..:)

annajanette 12.04.2010 23:05:22

eu vin ptr toate

Ora este GMT +3. Ora este acum 09:52:08.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.