![]() |
Dumnezeu vrea sa omoram oameni?
Dumnezeu vrea sa omoram oameni deoarece acestia muncesc in ziua de odihna?...Numerii, cap. 15, ver. 32-36:
32. Când se aflau fiii lui Israel în pustiu, au găsit un om adunând lemne în ziua odihnei; 33. Și cei ce l-au găsit adunând lemne în ziua odihnei l-au adus la Moise și Aaron și la toată obștea fiilor lui Israel; 34. Și l-au pus sub pază, pentru că nu era încă hotărât ce să facă cu el. 35. Atunci a zis Domnul către Moise: "Omul acesta să moară; să fie ucis cu pietre de către toată obștea fiilor lui Israel, afară din tabără!" 36. L-au scos deci toată obștea fiilor lui Israel afară din tabără și l-au ucis cu pietre toată obștea, afară din tabără, cum poruncise Domnul lui Moise. din nou as dori putina lamurire.....ar trebui sa omoram oameni pt ca muncesc duminica..?..va mai vine sa preaslaviti un Dumnezeu care cere asa ceva? |
Nu domnule,
Acum avem Legea cea noua si desavarsita, nu mai traim pe vremea lui Moise ai a celor 10 porunci. Dumnezeu va alege graul de neghina la Judecata, nu ii va fulgera din cer pe toti cei care cad in pacate, ca n-ar mai ramane multi pe lumea asta. O sa spui ca nu era mare pacat sa lucreze in zi de odihna atunci, pe vremea Legii vechi. Pai gandeste-te ca acel neam de oameni a fost salvat de Insusi Dumnezeu cu semne si minuni aratate vadit la toata lumea. Cu toate acestea rautatea lor era ne neimaginat, incat Dumnezeu a fost rugat sa ii ajute, sa-i invete cum sa traiasca! Si le-a dat poruncile, dupa cum stii. Printre care si aceasta porunca, pentru ca asa a vrut El, dar de unii nesocotita. Pai daca ei ar fi selectat sa tina unele porunci si pe altele nu, atunci in scurt timp ar fi ajuns iarasi la conditia dintai, de decadere morala extrema si nu dupa mult timp s-ar fi autodistrus ca natie. Evreii erau tari la cerbice, nu era usor sa-i indrepti pe calea cea buna. Deci prin puterea exemplului oamenii s-au indreptat, caci mai bine sa respecti poruncile de frica decat sa ramai corupt si inrait si sa ajungi intr-o stare de totala despartire de Dumnezeu care sa continue in eternitate... Caci lucrurile trebuie privite in ansamblul lor, in perspectiva vesnica - si Dumnezeu poate sa faca asta. El a vazut ca pentru acel om nu mai era cale de intoarcere spre normalitate, spre conditia omului moraliceste sanatos, si decat sa traiasca nefericitul in continuare in starea decazuta, facand numai rele, mai putin rau ca sa nu zic mai bine a fost sa moara in acea zi. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
E bine de stiut ca moartea vine pentru orice om rau atunci cand omul este intr-o stare din care chiar nu se mai poate intoarce spre bine. Altii pot muri exact cand sunt pe calea cea buna si raman intr-o stare de bine vesnic. Dumnezeu stie cel mai bine cand sa ne intrerupa viata pe pamant, dar asta e in functie de raspunsul pe care I-l dam noi in rastimp. Mai sunt si alte cazuri grele in VT pe care e dificil sa le intelegem sau care sunt imposibil pentru noi de patruns cu logica noastra si la prima vedere. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
In primul rand explica-mi ce este cel mai grav in faptul ca mori? De ce este pentru tine moartea o tragedie? |
Citat:
|
Citat:
Dumnezeu nu se schimba de la un eon la altul, El este iubire din veac pana in veac. Chiar daca intr-o zi hotaraste ca 70.000 de oameni sa moara din cauza pacatului unui rege (David), atunci sa fii sigur ca i-a ales pe acei oameni din respectiva tara dupa criterii numai de El stiute, i-a selectionat pentru binele lor vesnic. Nu cunoastem noi judecatile Sale pentru ca El este vesnic si are o cunostinta de ansamblu a lumii asa cum a fost este si va fi, El fiind in afara timpului. Tu esti un om care-si formeaza opinii despre lumea in care traiesti in cateva zeci de ani de maturitate; cum ai putea tu sa patrunzi judecatile Lui? Daca alegi sa te smintesti, atunci sminteste-te! Eu aleg sa cred ca Dumnezeu este bun, drept si iertator si ca de-a lungul istoriei noastre nu a existat un singur om care sa nu aiba dreptul de a alege intre viata eterna si moarte eterna (moartea asa cum o vezi tu e o simpla transformare de la un mod de existenta la altul si dureaza o clipa), intre a ramane cu El pentru totdeauna sau a se desparte de El pentru vesnicie. Acel om care a ales sa nu se supuna poruncilor, pentru ca asa era el smecher, desi a vazut Marea Rosie despartindu-se in doua, desi a fost scos din sclavie, desi a mancat mana venita din cer in pustie si prepelite venite de nicaieri cadou de sus cu dedicatie pentru stomacul lui infometat, desi a fost condus impreuna cu tribul lui ziua de nor si noaptea de foc, desi a vazut mania Lui Dumnezeu coborandu-se asupra fostilor lui stapani, pai ce sa-i mai ceri?! L-a asteptat mult timp Dumnezeu sa se indrepte si n-a facut-o. Asta recunostinta pentru Cel care l-a aliberat din robie, caci sclav a fost de cand l-a nascut maica-sa si dintr-o data a fost liber! Se vede ca a inteles gresit libertatea, caci libertatea nu e atunci cand iti oferi dreptul de a fura, de a ucide sau de a viola ca asa ai tu chef, ci cand intelegi ca trebuie sa traiesti in pace si armonie cu ceilalti, din voia ta cea libera... Deci lucrurile nu stau cum vezi matale la prima citire a versetului aceluia gasit pe saiturile atee; ia si vezi contextul evenimentelor si gandeste-te de mai multe ori inainte sa-L acuzi pe Dumnezeu ca este rau. Daca nu era bun, atunci tu si eu si noi am fi murit pentru totdeauna la prima greseala. Uiti insa Jertfa pe care a facut-o El de bunavoie pentru intreaga umanitate, in primul rand pentru tine! |
Dumnezeu este Creatorul si El are puterea sa ia viata si sa dea viata ,El nu l-a omorat ci l-a luat din lumea asta trecatoare pt ca nu a dat roade spirituale(vezi pilda smochinului neroditor), iar omul nu moare niciodata numai trupul cedeaza.....depinde cum percepi moartea si viata( cu sau fara roade)
|
Citat:
Si,atata vreme cat te afli pe un forum romanesc,incearca sa nu mai pocesti atat limba asta si ,din respect pentru ceilalti utilizatori,incearca sa excluzi limbajul gen messenger din postari. In alta ordine de idei,este adevarat ca Dumnezeu este iubire desavarsita,insa,din pacate,majoritatea oamenilor aleg sa invete aceasta cale prin suferinta si nu prin iubire. Moartea,boala,durerea sufleteasca ori trupeasca fac doar parte din lectiile de viata care ne vor ajuta sa elevam spiritual. Insa,insist sa subliniez faptul ca pentru a ajunge la mantuire nu e nevoie de atata suferinta,ci de iubire.Suferim pentru ca nu stim sa iubim! Nu Il iubim pe Dumnezeu,nu ne iubim semenii,nu iubim minunata creatie lasata de Dumnezeu pe aceasta planeta,nici macar pe noi insine nu stim sa ne iubim... |
Dumnezeu din Vechiul Testament este cel vazut prin prisma legii vechi. E normal sa ne izbeasca diferenta intre Dumnezeul cel adevarat al Legii Noi si cel cunoscut numai prin prisma poporului iudeu.
|
Citat:
Citeste mai intai Noul Testament, Legea Noua. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Cel Vechi a fost bun la vremea lui. Dumnezeu da viata oricui si o ia atunci cand crede el de cuviinta, printr-o boala, un cutremur, un razboi, etc. Suferinta este pentru smerenia noastra si pentru ispasirea pacatelor. Bogdan. |
Citat:
|
Citat:
Si sa stii matale ca in iad chinurile vesnice inseamna de fapt incapacitatea sufletului de a mai raspunde iubirii divine care astfel cade peste ei ca o urgie, chinuindu-i etern intelegerea realitatii pe care au negat-o in timpul vietii pamantesti. Deci asta este razbunarea Lui Dumnezeu pentru criminali, tortionari, violatori, talhari samd: faptul ca aceia vor vedea plata Sfintilor si vor realiza cat de mult s-au indepartat de scopul pentru care au fost creati: sa raspunda cu dragoste la dragostea Lui Hristos, Cel din VT si din NT si din Traditie si de acum si pururea si in vecii vecilor, Acelasi plin de iubire nemarginita. Pentru mai multe intrebari vei avea sansa de a-L intreba pe Hristos peste putini ani, cand te vei judeca cu El. Ia si noteaza-ti intrebarile sa nu le uiti. |
Citat:
PS: Odata mi-a explicat,dar dumneata nu poti intelege. |
despre Sfinta Scriptura
Draga Rightful, esti pe calea cea buna! Din moment ce ai inceput sa-ti pui intrebari, esti pe calea cea buna! Acum mai mult de 10 ani mi-am pus aceeasi intrebare si de atunci nu am incetat sa caut, nu numai raspunsul la aceasta intrebare ci la o sumedenie de alte intrebari. Vezi tu, esti ca un copil care inca nu stie alfabetul(vorba vine! stiu ca stii alfabetul!) si ii intreaba pe altii care sint la scoala de zeci de ani cum se face ca tu nu intelegi ce scrie in abecedar! Iar ceilalti, care au citit deja mii si mii de pagini se ratoiesc indignati, cum adica? inca nu stii literele si vrei sa stii ce scrie..
Va trebui sa citesti ambele Scripturi si Vechiul Testament si Noul, nu te codi, iti va lua ceva timp si abia dupa ce ai citit tot, vei incepe cum adevarat sa-ti pui intrebari, pentru ca pentru sirguinta ta de a le citi, Dumnezeu te va lumina si iti va trimite unele raspunsuri direct in inima ta, inlauntrul tau, uneori dimineata cind te trezesti, alteori noaptea in vis..Vei vedea atunci ce inseamna puterea Dumnezeiasca! Si eu L-am judecat ca si tine, cum e posibil?- imi spineam- ca un Dumnezeu sa fie asa si pe dincolo?- cum poate fi atit de singeros si razbunator in Vechiul Testament- gindeam eu-si atit de Bun si Ingaduitor si Iertator in Noul Testament?, Oare nu este acelasi?Bine, bine, atunci il chema Iehova si acum Iisus, dar cum de s-a schimbat? Vei vedea o astfel de schimbare si in tine, vei vedea ca vei inceta sa-L mai judeci si sa-L acuzi de omoruri si vei deveni si tu mai iertator si mai intelegator, ba chiar un pic mai intelept! PS- cum se pun iconitele gen Smile?? |
Dumnezeu vrea sa omoram oameni?
Prin a munci in timpul sabatului se intelege ca omul se conduce pe insusi, prin iubirea de sine insusi, a avutiei si a lumii, in loc sa-L lase pe Dumnezeu sa-L conduca.
Sabatul era intratit de sfint atunci incit cei care il respectau erau considerati ca facind parte din biserica, iar ceilalti se excludeau singuri, ca si cum ar fi spus in gura mare: nu respectam sabatul si nu facem parte din comunitatea voastra. A fin in sabat inseamna a fi intr-o stare in care ne gindim la Dumnezeu si lasam grijile materiale deoparte; cine nu respecta sabatul era deja in stare de moarte spirituala, caci cei ce nu fac parte din Imparatia lui Dumnezeu, sint deja morti in spirit. Vechiul Testament era reprezentativ, deci cum poate fi mai bine reprezentata aceasta violare a sabatului, decit prin moartea omului care culegea lemne? |
''Cel ce A FOST,ESTE SI VA FI neschimbat in veci''
Dumnezeu a Fost, Este si Va Fi Neschimbat in veci, este adevarat, doar perceptia omului se schimba! De fapt vrei sa dai de inteles ca Dumnezeu a fost rau in Vechiul Testament si Bun in Noul Testament, dar de fapt, asa a fost interpretat de catre cei care L-au crucificat pina la urma!! adica de catre evrei. Degeaba a incercat El sa-i indrepte, facindu-le bine si scotindu-i din Egipt, ei tot la vitelul de aur se gindeau(la bogatie) si tot dupa cazanele de carne tinjeau(la burta plina)...Deci, cum se putea face ceva cu asa o rasa de oameni, decit cu strictetea legii..
|
Iertati-ma !!
Cred ca in cartea lui Iov veti gasi raspunsul la aceste intrebari, eu cel putin acolo le-am gasit ! Sunt unele intrebari pe care nu trebuie sa vi le pune-ti, pentru ca oricum nimeni nu stie raspunsurile, doar Domnul le stie !!
|
Citat:
Si inca :Eu sint cum sint,fosta sotie desfrineaza,Dumnezeu este ACELASI pentru amindoi,ne iubeste la fel de mult,nu o omoara,nu o trazneste.ACESTA ESTE DUMNZEU.Pot sa ma rog 10 ore pe zi,iar altcineva deloc.Amindoi sintem iubiti LA FEL.Eu nu cistig/obtin ceva special din partea SA.Singura diferenta care poate aparea este ca,daca ma rog,POT SA-L SIMT MAI APROAPE.Apropierea de Dumnezeu = fericire.Departarea de Dumnezeu = suferinta (vezi expresia ''l-a prins pe Dumnezeu de picior'') Amin. |
Anul 0 , este considerat anul nasterii lui Hristos , nu inaltarea la Cer . Primul sinod ecumenic a avut loc la Nicea in anul 325 la care au participat 318 episcopi.Din invataturile si scrierile parintilor dinainte de Nicea , se poate observa ca vechiul testament a fost la fel de important ca si cel nou , si parintii s-au folosit de proorociile si scrierile din Vechiul Testament in ajutorul intelegerii Noului Testament.
Trebuie tinut cont cont ca in Vechiul Testament erau alte vremuri , vremuri in care se intelegea mai mult cu sabia.Lumea era tot mai departata de Dumnezeu si s-a stricat mult , sabia se scotea usor , vieti se pierdeau usor , paganii chiar isi dadea copiii mici ca jertfa "dumnezeilor" omorandu-i in foc, altfel erau vremurile , dar Dumnezeu e la fel."Razbunarea" asta de care vorbesti reprezenta dreptatea in chip vazut, ca sa nu fie sminteala intre oameni.Ochi pentru ochi , dinte pentru dine s.a.m.d.Atat de mult s-a departat si spurcat lumea ca Dumnezeu trebuia sa intervina si sa-i pedepseasca spre indreptarea lor.Orice suferinta sau necaz vine ca o consecinta in urma unui lucru.De asemenea astea s-au facut pentru a arata oamenilor ca nu fac bine si a lasa pilda pentru intreg neamul omenesc, ca sa invatam din greselile altora.Dar Dumnezeu tot timpul a fost milos , iertator si iubitor de oameni.Uitate de exemplu cand s-a dus sa piara Sodoma si Gomora , in conversatia pe care a avut-o cu Avraam , Avraam nu a indraznit sa mearga mai jos de 10 drepti.Un singur drept a fost in Sodoma si Gomora... Lot si Dumnezeu nu l-a lasat sa piara l-a scos afara impreuna cu familia lui.Intotdeauna a iertat si s-a indurat si a iubit pe om.Cred ca doar interpretari gresite ne pot duce la concluzia ca Dumnezeu era altul sau altfel in Vechiul Testament , fata de noul. |
Citat:
O seara placuta. |
Citat:
Circula pe net vreo 12 motive pentru care Dumnezeul biblic este considerat de parerile atee ca fiind rau. Cu citate din NT si VT. Pe mine nu m-au convins, sunt niste citate smulse din context si care nu admit explicatiile de nici un fel, asa cum nici tu nu vrei sa accepti explicatia pe care am scris-o eu mai sus - probabil ca ai aruncat o privire ironica in treacat zicand: ce zice asta, stiu eu mai bine ca oricum bate campii, nici nu merita atentia lecturii. O seara buna si tie si desteptarea devreme, ca stii tu: cine se scoala de dimineata departe ajunge. :D |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
foarte bun raspunsul.se stie ca precedentul e cel mai greu de creat.daca acesta nu e pedepsit, legea degeaba e data daca nu e intarita printr-un ex. acesta ii confera stabilitate. |
Destul de sadic, daca ma intrebi pe mine. Nu prea e moral ce a facut Dumnezeu aici.
|
Citat:
|
Eu pot sa fiu imoral, daca vreau. Eu nu sunt Dumnezeu, nu trebuie sa dau exemplu. In schimb, uciderea unui om nevinovat pentru motivul ca nu a ascultat de sefu mare, e un exemplu clar de imoralitate. Sa ucizi pentru ca ceilalti sa vada exemplul, sa se teama de tine si sa te asculte... Asa procedeaza mafiotii.
|
Citat:
Insa lucru esential,pe care tu il scapi din vedere, e faptul ca Hristos a murit pt neascultarea noastra, ca sa ne dea sansa fiecaruia de a intra in partasie cu Tatal Ceresc,asa ca poti sa iti dai seama cat l-a "costat" pe Dumnezeu lipsa ascultarii noastre. |
Gresesti fundamental. Ideea de moralitate nu-i apartine lui Dumnezeu, ci oamenilor. Iar noi, oamenii, atei sau crestini, consideram un asemenea comportament ca fiind IMORAL. Tu, Dan Paleacu, consideri ca un om care asista impasibil la uciderea unui copil, este un monstru. Daca lui Dumnezeu ii acorzi circumstante atenuante, inseamna ca ai si tu o moralitate indoielnica. Seful nu are voie sa faca ce vrea, pentru ca el e seful. Sigur, are puterea sa faca ce vrea, dar daca si-o foloseste in acest fel, inseamna ca nu e un sef bun.
Chestia aia cu Isus care a murit pentru noi, nu o prea inteleg. Cu ce anume ne-a ajutat moartea lui Isus? Nu mi se pare ca lumea a devenit mai buna in vreun fel. Iar pe Dumnezeu nu l-a costat nimic, pentru ca Isus oricum a urcat in Rai, deci nu a pierdut nimic. |
Citat:
Faci niste comparatii lipsite de logica, Dumnezeu nu e sef sau sefu, e creatorul cerului si pamantului. Dumnezeu a dat viata,Dumnezeu poate lua viata, nu trebuie sa dea socoteala nimanui. Omul e pacatos,plata pacatului este moartea, fie ca tie iti convine sau nu. Nu cred ca ai idee ce a insemnat pentru Dumnezeu jertfa Fiului Sau. El,Dumnezeul Fiul,a fost batjocorit,batut,scuipat, crucificat insa ce e fost cel mai greu,a fost despartit de Tatal. Eu si tu si nimeni de pe pamantul asta nu poate intelege suferinta despartirii de Tatal. Deci sa zici ca pe Dumnezeu nu l-a costat nimic.....e un non sens. Moartea si invierea Lui schimba vietile oamenilor, nu face lumea mai buna,ci pe cei ce cred in El ii face mai buni. Ca sa iti dau un singur exemplu,uita-te la viata lui Pavel(fost Saul),dintr-un prigonitor al Bisericii a ajuns un om plin de dragoste...asta a facut jertfa lui Hristos. Tot in Biblie gasim si acel verset minunat in care Pavel spune "Traiesc,dar nu mai traiesc eu ci Hristos traieste in mine....", lucru care nu ar fi fost posibil fara ca Hristos sa moara si sa invie. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 06:59:35. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.