Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Nunta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5022)
-   -   disperata (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6905)

pusichet 12.08.2009 18:55:57

disperata

buna seara
indraznesc sa va spun povestea mea pe scurt si as avea tare mult nevoie de sfaturi.
sint casatorita de 9 ani, si totul a fost frumos pina anul acesta in ianuarie cind sotul meu a spus ca nu se simte fericit.
poate va intrebati daca are pe altcineva , va spun sigur ca nu, l-am intrebat si pe el, si l-a intrebat si preotul.
nu ne-am certat niciodata, am cununat si botezat, am fost un exemplu pentru toti. iar vestea ca nu ne mai intelegem a socat pe toata lumea.
eu oricum sint in soc si nu-mi mai revin.
am stat de vorba cu sotul meu si am zis ca toate motivele care le spune el se pot rezolva prin comunicare.
dar, el zice ca ne amagim singuri si ca o sa ajungem iar in impas.
nu avem copii, desi ne dorim foarte mult, dar.... eu am probleme de sanatate in sensul ca am o afectiune care duce la infertilitate.
am fost la preot, sintem credinciosi, tin posturile, mergem la biserica, sotul meu chiar a fost in mai pe muntele Athos.

dar, ma simt tot timpul cu spaima, nu vorbeste cu mine deloc, zice ca nu are ce sa spuna.
cum sa procedez, ma rog permanent la Maicuta Domnului sa ma ajute si sa ne lumineze calea.

va rog , daca puteti dati-mi un sfat.
multumesc
doamne ajuta

pusichet 12.08.2009 19:01:34

am uitat sa va spun ca pe 29 iunie am ajuns chiar sa vorbim de divort, si eu il rugam sa se mai gindeasca , ca eu nu cred ca divortul rezolva problema.
el este o fire tare moale, vorbeste calm, pina si cind vorbeam de divort vorbeam calm, nu tipam unul la altul.
dupa ce am avut discutia asta am iesit si ne-am plimbat si cind ne-am intors pe drum ii ziceam sa se mai gindeasca si sa lase sa curga lucrurile de la sine, sa nu le grabeasca.
si a fost de acord, a zis ca am dreptate ca nici el nu vrea.
de ce acum vrea sa divortam si dupa o ora zice ca o sa fie bine.

moshu 12.08.2009 19:27:47

...pe undeva este o buba... Nu stiu ce sa spun, nu cunosc situatia, insa cernand tot ce ai spus tu trag urmatoarele ipoteze:
-e mai inteligent decat tine
- e plictisit si deprimat
-e nehotarat si moale; in acest caz, poate sa dea dovada de o tarie de fier si o incapatanare nenaturala in scurtele momente cand ajunge la limita deprimarii
-tu crezi ca plictiseala a intervenit din cauza ca iubirea voastra nu a fost binecuvantata cu copchii.
-are unele dificultati cu sentimentele de dragoste
Nu stiu daca am dreptate 100%, sunt doar ipoteze. Daca am dreptate, atunci faptul ca a aparut plictiseala intre voi e mana diavolului. De la plictiseala se trece la lene; de la lene la deprimare; deprimarea la deznadejde; iar deznadejdea cauzeaza multe rele, divorturi, adulterii, sinucideri etc. Iar diavolul uraste foarte mult casatoriile.
Problemele voastre, ai spus ca tu crezi ca se rezolva prin comunicare. Da, e adevarat, comunicarea este cheia, insa el stia de dinainte ce voiai sa ii spui, de aceea a spus ca o sa va amagiti singur. De aici am pus ipoteza ca e mai inteligent decat tine. Stia deja ce voiai sa ii spui. In acest caz e musai ca sa nu incerci sa il convingi cu ajutorul cunostiintelor pe care le posezi. Trebuie sa te informezi, sa aduci informatie noua in joc.
Solutie ar fi, si chiar daca nu tradeaza morala crestina, ar trada putin etica. Spui ca e religios; prin urmare, "profita" de acest "defect", studiaza unele articole, si arunca-i-le. In acest timp, cauta sa vezi adevarata radacina a plictiselii lui si a racirii iubirii fata de tine, si cauta sa o combati. Du-te in excursii cu el, apucati-va de un proiect impreuna (nu stiu anume domeniul vostru), luati-va un caine, schimbati-va viata, etc. Vezi daca este vreun mod prin care poti ramane grea.
Si acum, gata cu vorba. Cauta pe site articolele de gen si citeste. Uite, de exemplu:
http://www.crestinortodox.ro/cauta/casatoria
http://www.crestinortodox.ro/cauta/nunta
http://www.crestinortodox.ro/cauta/sotul
http://www.crestinortodox.ro/cauta/deprimarea
etc etc etc

Te rog sa nu privesti un naivitate si cu incredere postul meu. E doar parerea mea, a unui tanar necasatorit, fara pic de experienta in cazuri din astea. As putea cu foarte mare usurinta sa ma insel. Mai ales, eu nu ti-am dat nicio recomandare de a merge la duhovnicul vostru, care era sfatul cel mai bun, ci am incercat sa iti recomand unele lucruri practice individuale. Insa, inima parca imi spune ca am dreptate atunci cand iti spun sa cauti informatie externa si sa discuti cu el. Ai spus ca crezi ca problemele se rezolva prin comunicare; iar el ti-a spus ca numai o sa va amagiti singuri astfel; deci, asta inseamna ca deja stia ce voiai sa ii spui. Deci, studiaza unele lucruri, si data viitoare cand incerci sa rezolvi problemele prin comunicare, pune in joc aceste informatii noi, privite din aspectu lor religios.

De exemplu: tu spui ca vrei sa divortam, dar tu nu stii ca diavolul uraste casatoriile si ca exista o sansa ca si in acest caz diavolul sa isi fi bagat coada, printr-un pacat al nostru?
tu spui ca esti deprimat, dar tu nu stii ca exista un diavolul al deprimarii? (articolul cu deprimarea de mai sus)

BogdanF2 12.08.2009 21:38:32

Draga pusichet,

In mod sigur asta e o ispita de la diavol. Daca sunteti amandoi credinciosi ar trebui sa stiti ca casnicia e sfanta inaintea Domnului, si ca nu se poate desface decat pentru motive grave (adulter, caderea de la credinta a unuia din soti).

Rugati-va la Dumnezeu sa va ajute, se pare ca sotul tau are un moment mai dificil, o ispita. Isi face iluzii daca isi imagineaza ca va fi fericit fara tine. Fericirea se gaseste doar urmand poruncile lui Dumnezeu, iar porunca Lui despre casatorie este "Ce a impreunat Dumnezeu, omul sa nu desparta". Da-i sa citeasca asta in Evanghelii, Matei 19:6

Dumnezeu sa va ajute!

Bogdan.

PS: Ar mai putea ajuta si un duhovnic sporit.

archanghel 12.08.2009 22:41:39

Citat:

În prealabil postat de pusichet (Post 159816)
buna seara
indraznesc sa va spun povestea mea pe scurt si as avea tare mult nevoie de sfaturi.
sint casatorita de 9 ani, si totul a fost frumos pina anul acesta in ianuarie cind sotul meu a spus ca nu se simte fericit.
poate va intrebati daca are pe altcineva , va spun sigur ca nu, l-am intrebat si pe el, si l-a intrebat si preotul.
nu ne-am certat niciodata, am cununat si botezat, am fost un exemplu pentru toti. iar vestea ca nu ne mai intelegem a socat pe toata lumea.
am stat de vorba cu sotul meu si am zis ca toate motivele care le spune el se pot rezolva prin comunicare.
nu avem copii, desi ne dorim foarte mult, dar.... eu am probleme de sanatate in sensul ca am o afectiune care duce la infertilitate.
am fost la preot, sintem credinciosi, tin posturile, mergem la biserica, sotul meu chiar a fost in mai pe muntele Athos.

dar, ma simt tot timpul cu spaima, nu vorbeste cu mine deloc, zice ca nu are ce sa spuna.
cum sa procedez, ma rog permanent la Maicuta Domnului sa ma ajute si sa ne lumineze calea.

multumesc
doamne ajuta

Daca atitia ani,nu au fost probleme,iar schimbarea -sa petrecut spre finalul acestor ani,in mod sigur a fost influentat.Influenta a venit de la cineva,prin citirea a ceva,sau nevazuta (deprimarea,de exemplu,e malefica,e negativa) sau altfel,cert este ca CEVA a declansat asta.Asa cum am citit aici la,un frate,e bine ca e credincios.Descopera-i tu (sau la preot/duhovnic) ca Dumnezeu nu ingaduie divortul decit in caz de adulter.Si chiar si atunci,sfatul apostolului este ca ''daca un frate are o sotie necredincioasa,si ea vrea sa traiasca cu el,sa nu se desparta''..dar e un sfat venit din intelepciunea data lui de Dumnezeu.

cdiasimi 12.08.2009 22:53:26

Recomandare_duhovnic-psiholog/ consilier

Ce varsta aveti, totusi, fiindca si asta conteaza la un moment dat in reactiile si atitudinile unuia dintre soti.
Eu v-as recomanda ca, pe langa sfatul unui duhovnic sa mergeti si la un psiholog sau consilier. Imbinati-le si cu multa credinta si rabdare veti rezolva problema.

heaven 13.08.2009 09:12:40

Citat:

Si,totusi,Pusichet,nu ai spus concret despre ce motive este vorba.

ory 13.08.2009 10:39:07

O casnicie linistita si aparent perfecta, nu inseamna si o casnicie perfecta....asta este clar.
De multe ori partenerii lasa de la ei, acopera unele nemultumiri cu alte indeletniciri, se uita pe sine in anumite priviinte doar pentru echilibrul relatiei, dar, a nu te defini intru totul cu persoana de langa tine face ca relatia sa nu tina, efectiv. Nemultumirile de-a lungul unei casnicii trebuiesc rezolvate la timp fiindca, la un moment dat va fi prea tarziu si, acest prea tarziu nu mai lasa nici macar loc pentru rezolvarea nemultumirilor respective. Nemultumirile pot fi de ordin sexual, financiar, lucruri ce tin de familia celuilalt, de casa si gosodaria in sine, de hobby-urile celuilalt, de ceea ce gandeste cu adevarat.
Faptul ca nu aveti copii poate fi un motiv destul de serios pentru monotonia care se poate crea intr-o casnicie, motiv ce poate fi acoperit cu resemnarea mult si bine, dar tot va iesi la iveala inconvenientul major din el...barbatul trebuie sa-si transmita genele, casa trebuie sa vibreze de necesitatea unei protectii absolut formidabile fata de o alta fiinta, fata de o fiinta formata din iubirea celor doi, dar niciodata un copil nu garanteaza fericirea relatiei.
S-a facut un sondaj de opinie in Anglia pe subiectul divorturilor, al celui mai frecvent motiv ce determina divortul...acesta nu este legat de bani, sex, copii sau mai stiu eu ce, adevaratul motiv al majoritatea divorturilor este diferentele de temperament, mentalitate si indeletniciri . Deci, diferentele dintre oameni, departeaza oamenii, este cunoscut faptul ca pana la casatorie, mai ales daca aceasta are loc la varsta de 20 de ani, tinerii nu sunt constienti de adevaratul caracter al partenerului, fapt ce apare abia pe parscurs, si, abia pe parcurs incepi sa rationezi relatia in functie de ceea ce-i poate lega cu adevarat pe parteneri.
Solutia ? Numai voi o puteti concepe, dar trebuie sa fiti neaparat cat mai obiectivi unul cu celalalt. Numai voi va cunoasteti relatia si toate dedesupturile ei, dincolo de aceasta "frumoasa " aparenta.
Si, pana la urma, daca nu merge, nu merge si gata !...poate ca este nevoie doar de o pauza !
Cat despre faptul ca el nu are pe altcineva...hmm ! ( nu trebuie subestimat un barbat care pretinde ca nu este fericit...stie el ce stie !, valabil in egala masura si pentru femeie, doar ca barbatul simte mai acut nevoia de stimulare, in timp ce femeia evadeaza in lucruri minore ...)

FiulRisipitor 13.08.2009 10:42:52

1. Cum poti fi nefericit? Nefericirea nu e legata de ceva sau de cineva, e o stare de spirit - esti sau nu fericit. Si daca tot am spus ca e o stare de SPIRIT, atunci spiritul(sufletul) tau are o problema de aceea esti nefericit. La biserica la preot si repde discutii despre rostul omului pe pamant si fericirea lui.
2. Ca mergeti la biserica si ca el a fost la Athos nu spune chiar nimic, si eu merg si sunt acolo ca o planta... roade zero. Deci revenim iar la sufletul nostru, acolo e problema.
3. Plictiseala - pai presupun ca nu sta in pat toata ziua! sau vine de la servici si pur si simpla sta! cauta-ti omule de lucru, fa ceva! Trebuie sa-ti placa ceva in lumea asta sa faci! Plimba-te, joaca fotbal, pescuieste, etc etc. Pentru astia plictisiti de viata sa caute ceva cu adrenalina (bunjee jumping) sa isi faca o mica idee de limita intre viata si moarte.
4. Casnicie fericita nu inseamna fara cearta, poate chiar era bine sa va mai si certati. Poate nu v-ati certat fiindca el e moale, dar asta l-a facut sa adune in el destule. Am impresia ca nu spune totul, la cearta poate s-ar mai fi scapat sa zica :) .
5. Daca el nu vorbeste cu tine vorbeste tu cu el. Dar cred ca e trebuie sa o faci multa dragoste, nu speriata. Cat despre discutie, daca sti ce-l roade, fa-ti temele... cauta informatii si discuta direct la obiect.
6. Ati fost la preot - si ce a zis? Ati respectat ce zicea el? Mai mergeti si pe la manastiri, sau cautati preot cu mai multa cunostinta in problema voastra.

Doamne ajuta!

ory 13.08.2009 11:16:10

Nu exista o reteta anume pentru o casnicie fericita, oamenii sunt atat de diferiti, relatiile de asemenea, principiile care-i insufletesc sunt atat de diferite, uneori chiar bizare, decupate uneori, dintr-un sablon absolut neconventional.
Pana la urma, ce inseamna fericirea ? Ea poate fi tot atat de relativa ca si nefericirea, NOI suntem cei care o denumim in cea mai autentica formula, pentru ca fericirea ne defineste pe fiecare in functie de toate experientele la care viata ne-a supus, in functie de trairi si influiente, de educatie .
Multi cautam fericirea dincolo de noi, alergam bezmetici spre lucruri abstracte crezand ca doar ele ne pot insufleti, cand , in realitate ceea ce detinem aici si acum reprezinta fericire. Alergam spre pericole, spre provocari incercand sa ne stimulam existenta, insa obosim cumplit, suferim cumplit....ne amortim adevaratele simtiri care se pot desavarsi inainte de toate, prin simplitate. De fapt ajungem de unde am plecat, ajungem sa ne dam seama ca fericirea este reprezentata tocmai de simplitatea de la care am plecat, de linistea ce odinioara aveam impresia ca ne plictiseste, de sanatatea careia nu-i dadeam atata importanta fiindca ne-o insuseam de la sine...astfel, intelepciunea cea de pe urma ne face sa apreciem simplitatea si neimplinirea cea dintai.
Cea mai mare smerenie ce o da viata omului este ca, banii nu aduc fericirea...banii nu vor avea niciodata puterea sa te scoata din intunericul nemultumirii de sine, ci doar intelepciunea.
" Fericirea reprezinta totalitatea nenorocirilor care nu ni se intampla ! "

doruzak 13.08.2009 13:04:34

Nu dispera

Draga pusichet,
Daca in casnicie incepe sa scartaie ceva, nu-i musai sa fie
de vina sotul sau sotia. Daca cei doi se iubesc, se respecta
unul pe celalat, se tolereaza reciproc, se simt bine unul langa celalat,
se ajuta in treburile zilnice si tot nu se schimba nimic, inseamna ca cineva din exterior vrea sa devina parazitul casniciei lor.
Eu cred ca un barbat care-si iubeste sotia, trebuie sa descopere in
fiecare zi ceva nou la ea(si invers), sa nu fie dezamagiti unul de celalalt. In felul acesta nu intervine plictiseala. Cunosc cupluri care si dupa 40 de ani de casnicie se iubesc ca in tinerete. Dar asta presupune rabdare si un sac maaare de sare...
Cineva probabil ca exploateaza raceala relatiei voastre si umbla cu
treburi necurate.
Nefericita lipsa a unui copil alimenteaza pe de o parte si relatia voastra.
Cu socrii si cu rudele sotului in ce relatii esti? Ai primit ceva reprosuri din partea lor
sau aluzii ca tu nu mai esti ca la inceput, sau ca nu mai ai grija de el cum aveai odata,
este mai mult in preajma lor, sau cand se intalneste cu ei se schimba brusc
in defavoarea ta, sau stati aproape de parinti, sau din invidie, o alta lucreaza discret sa va faca rau si sa va desparta...
La inceputul casniciei te imbracai pe gustul lui iar acum a intervenit o anumita
monotonie, aveai atunci secretele tale care-l atrageau iar acum s-a plictisit si nu mai vede in tine decat o obligatie matrimoniala? I-ai facut vreodata scene de gelozie sau ai dat ocazia sa-ti scoata ochii pentru o anumita purtare mai deplasata la o petrecere undeva? Ii este rusine sa mearga cu tine de mana pe strada sau sa te sarute intrun parc? Ti se pare ca face pe maturul si desteptul cu tine tratandu-te ca pe o proasta in fata prietenilor sau rudelor lui? Discutiile voastre sunt banale sau interesante pentru amandoi...
Vezi tu, sunt multe lucruri pe care noi nu le luam in seama si de multe ori le tratam cu
mare usurinta. Ei, uite ca ele apar in timp din vina noastra sa nu. Nimeni in afara de noi nu le poate rezolva.
Eu unul dupa ceva ani de casnicie cam asa vad lucrurile astea. Fiecare avem o cruce de dus.Grea sau usoara trebuie sa o ducem pana la capat. Casnicia este ca un foc: da si lumina si caldura iar daca nu pui lemne pe el ca sa iasa flacara, se stinge.
Aduna-te si cu nadejde la Dumnezeu roaga-te pentru indreptarea sotului tau, participand la Taina Sf Maslu cat de des poti. Ai incredere ca nu se poate sa nu treci peste acest obstacol al casniciei voastre

vsovi 13.08.2009 14:38:01

-nu s-a intamplat nimic cu voi ci poate s-a stins chemarea spre cautarea desavarshirii, sau nu mai vretzi sa auzitzi nicimacar ecoul
-daca ii trebuie copii de ce nu va infiatzi unul... sau doi
-plictisul in casnicie vine din placerile lepadarii de Hristos shi apoi o oboseala apasatoare din monotania placerilor pline de nascocelile plictiselilor cautand noi shi noi placeri ca sa treaca timpul... fara nici o ascultare, fara nici o slujire, fara nici o implinire...
-unde dragoste nu e nimic nu e cum zicea Blaga... (dragoste de Dumnezeu) shi acolo invinge pacatul shi minciuna shi uitarea... adica patima.

deci nu va lasatzi sedushi de ex-libris care munceshte la vrajbe shi destramari ca nu se lasa pana nu va incurca...

cristina2012 14.08.2009 13:08:08

Eu am indoieli ca nu are alta femeie. Cred ca nu are amanta, dar cred ca exista totusi cineva care-i starneste interesul. Nu e chiar indragostit e doar atras, deci poate linistit sa nu spuna ca are pe altcineva chiar si preotului. Poate exista cineva care ii da imaginea ca uite ce as putea sa am, uite ce interesant ar putea fi... nu neaparat cu persoana respectiva ci in ideea ca sunt si alte femei ca ea care ar fi disponibile pentru el.

Un om credincios, nu renunta la casatorie asa, doar de plictiseala. Un om credincios, daca gaseste nemultuiri in casnicia sa incearca cumva sa le rezolve... e interesul lui, doar casnicia e crucea cu care merge spre vesnicie.
In conditiile in care tu nu esti cea mai imposibila femeie, cicalitoare, rea, urata, lenesa, egoista, care nu tii niciodata cont de el si bietul om o fi renuntat de mult sa mai discute cu tine ca nu are cu cine... etc, in conditiile in care nu esti chiar asa, ceea ce face el nu vine de undeva.
Mai scrie-ne despre voi, cum v-ati casatorit? Ai grabit cumva tu casatoria?
Stia ca tu nu poti avea copii cand v-ati casatorit sau dupa aceea ati aflat amandoi?
Cum a primit vestea ca nu veti avea copii vostrii?
Ati mai discutat pe acest subiect?
De ce in 9 ani de casnicie nu ati infiat deja copii?
Chiar e 100% sigur ca nu poti avea copii? de ce?
Au existat schimbari in comportamentul lui? De cand pare plictisit?

Mai spune-ne cate ceva, poate tot vorbind gasim pe unde o fi buba aia.

moshu 14.08.2009 15:21:53

Citat:

În prealabil postat de vsovi (Post 159930)
-unde dragoste nu e nimic nu e cum zicea Blaga...

Sunt suficient de sigur ca asta a spus-o Sf. Petru inainte de Blaga si Mircea Radu. :1:

Anna 14.08.2009 15:23:46

Uite un truc psihologic ca sa-i starnesti interesul. Fa-l sa inteleaga ca el nu e totul pentru tine, ca iti vezi de viata si ca nu e asa sigur ca te are si ca esti total a lui si pt totdeauna. Poate s-ar putea intampla sa puna mana pe tine alt barbat. E adevarat ce zice cristina. Cand barbatul e f sigur ca femeia de langa el e f sigur a lui si ca nu exista nici un pericol s-o piarda incepe sa fie atras de alte femei si pe ea o vede ca un obstacol. "De n-ar fi ea, uite, as putea fi cu asta, sau cu asta, sau uite asta". Asa ca, acuma contra-ataca. Sa vada ca nu esti totusi asa legata de el si oricand ai putea fi fericita cu altul. In nici un caz sa nu-l inseli, ci doar sa fii f independenta si disponibila pt altii astfel incat sa observe el lucrurile astea. Toate astea nu-s teoriile mele, le-am auzit de la un dr. psihiatru.

moshu 14.08.2009 23:34:14

Citat:

În prealabil postat de Anna (Post 160085)
Uite un truc psihologic ca sa-i starnesti interesul. Fa-l sa inteleaga ca el nu e totul pentru tine, ca iti vezi de viata si ca nu e asa sigur ca te are si ca esti total a lui si pt totdeauna. Poate s-ar putea intampla sa puna mana pe tine alt barbat. E adevarat ce zice cristina. Cand barbatul e f sigur ca femeia de langa el e f sigur a lui si ca nu exista nici un pericol s-o piarda incepe sa fie atras de alte femei si pe ea o vede ca un obstacol. "De n-ar fi ea, uite, as putea fi cu asta, sau cu asta, sau uite asta". Asa ca, acuma contra-ataca. Sa vada ca nu esti totusi asa legata de el si oricand ai putea fi fericita cu altul. In nici un caz sa nu-l inseli, ci doar sa fii f independenta si disponibila pt altii astfel incat sa observe el lucrurile astea. Toate astea nu-s teoriile mele, le-am auzit de la un dr. psihiatru.

Din nefericire, postez. Tu esti femeie si incerci sa folosesti psihologia unei femei: "Cand barbatul e f sigur ca femeia de langa el e f sigur a lui si ca nu exista nici un pericol s-o piarda incepe sa fie atras de alte femei". Tu spui asta din perspectiva ta, dar cred ca aici e mult mai corect sa zici:"Cand femeia e f sigura ca barbatul de langa ea e f sigur a ei si ca nu exista nici un pericol sa-l piarda incepe sa fie atrasa de alti barbati", adica fix invers cum ai spus tu. Cel putin, in cazul meu nu s-ar aplica... eu as incepe sa iubesc si sa tin si mai mult la o femeie care se comporta ca o sotie credincioasa si serioasa. Parerea mea este ca trebuie un sfat de la un barbat casatorit in acest caz, si nu privit cazul prin ochii a tot unei femei. Si parerea mea e ca nu trebuie sa se faca disponibila pentru altii cum zici tu, parerea mea e chiar contrariul: sa ii arate ca e serioasa ca sotie si ca asa va fi si in viitor. Sa ii arate ca nu trebuie sa se plictiseasca langa ea, sau ca s-a racit dragostea. Cum necum.

pusichet, spune-ne primul pacat savarsit de voi amandoi care iti vine in minte.

caminaris 15.08.2009 02:21:48

Citat:

Ati fost la preot? Sa inteleg ca nu aveti duhovnic? Cautati-va un duhovnic si, mai ales, acelasi pentru amandoi. Fara duhovnic nimeni nu se poate mantui (citat Parintele Cleopa)

Anna 15.08.2009 05:58:23

Citat:

În prealabil postat de moshu (Post 160146)
Din nefericire, postez. Tu esti femeie si incerci sa folosesti psihologia unei femei: "Cand barbatul e f sigur ca femeia de langa el e f sigur a lui si ca nu exista nici un pericol s-o piarda incepe sa fie atras de alte femei". Tu spui asta din perspectiva ta, dar cred ca aici e mult mai corect sa zici:"Cand femeia e f sigura ca barbatul de langa ea e f sigur a ei si ca nu exista nici un pericol sa-l piarda incepe sa fie atrasa de alti barbati", adica fix invers cum ai spus tu. Cel putin, in cazul meu nu s-ar aplica... eu as incepe sa iubesc si sa tin si mai mult la o femeie care se comporta ca o sotie credincioasa si serioasa. Parerea mea este ca trebuie un sfat de la un barbat casatorit in acest caz, si nu privit cazul prin ochii a tot unei femei. Si parerea mea e ca nu trebuie sa se faca disponibila pentru altii cum zici tu, parerea mea e chiar contrariul: sa ii arate ca e serioasa ca sotie si ca asa va fi si in viitor. Sa ii arate ca nu trebuie sa se plictiseasca langa ea, sau ca s-a racit dragostea. Cum necum.

pusichet, spune-ne primul pacat savarsit de voi amandoi care iti vine in minte.

Am si zis ca nu e parerea mea, ci parere de specialist. Si n-am zis sa nu fie sotie credincioasa, ba sa fie sotie credincioasa dar sa nu fie barbatul asa sigur ca nu mai exista alta posibilitate pentru femeia aceea decat sa fie cu el. Sa poata sa gandeasca: "daca o insel sau daca o parasesc se va lua cu altul si ii va fi bine." Sau macar "daca o insel sau o parasesc, o sa sufere dar o sa fie puternica si o sa-si revina chiar mai stralucitoare". Doar atat, n-am zis sa nu fie sotie credincioasa, ci barbatul sa fie constient ca ea ar putea avea si alte POSIBILITATI.

pusichet 15.08.2009 08:20:34

Multumesc ca ati fost prompti
Nu am avut cum sa intru pina acum, doar am citit si m-am bucurat ca sinteti alaturi de mine.

Sa va mai spun citeva lucruri despre noi. eu am 32 ani si sotul 35ani, pina acum am pierdut 6 sarcini la citeva saptamani, nu am putut sa trec de 7 saptamani.
Ce am eu se numeste endometrioza care duce la infertilitate.
Am fost operata de doua ori , multe tratamente, foarte multe, luna de luna . De infiat nu vrea eu am adus discutia despre asta, dar el vrea copii lui.

Stia ca nu pot sa fac copii dinainte de a ne casatori asa cum tot de cind eram prieteni i-am spus ca sint bolnavicioasa si a zis ca nu e nimic ca el ma iubeste asa cum sint.Cind aveam cite o petrecere desi mergeam cu placere au fost momente cind ma simteam rau si va dati seama ca nu se mai simtea in largul lui.

Unul din motive a fost si asta ca e prea multa boala in casa, el lucreaza si in spital ca asistent medical si acolo vede permanent boala.

pusichet 15.08.2009 08:40:57

cred ca a intervenit plictiseala, rutina, monotonia ,pentru ca noi am facut totul impreuna, cumparaturi, mincare, curatenie,vizite la parinti, la medic etc.

faptul ca am stat impreuna ca niste closti, a ajuns la saturatie, pentru mine ca femeie imi placea sa fiu permanent cu el, dar probabil ca la el a ajuns la limita.

intr-o discutie de a noastra imi zicea ca ar fi bine sa mai iesim si singuri la cumparaturi, nu numai impreuna. Practic a zis ca isi doreste un pic de libertate

pentru mine, socul de aici provine, pentru ca fiind totul bine si intelegindu-ne asa de bine, deodata sa-mi spuna ca el nu este fericit pur si simplu m-a marcat.

E_my 15.08.2009 10:34:13

• Exista o boala a sufletului numita "akedia=plictiseala". Akedia este specifica monahilor,cand le da diavolul gand ca in alta parte le-ar fi mai bine. Eu sufar de aceasta boala, eu nu imi gasesc locul pe planeta asta, nicaieri nu sunt fericita, ceva imi lipseste, dar nu stiu ce. De fapt stiu, imi lipseste rugaciunea curata. Cat timp ma rugam mai mult, aveam o provocare chiar si in somn: sa ma lupt pentru mantuirea mea, sa ma analizez, sa ajung la desavarsire. Acum am pierdut rugaciunea si am ajuns la akedie. E o boala groaznica, care duce la deznadejde si mai departe stiti voi...
  • exista in cadrul anumitor fundatii consiliere premaritala dar si maritala. Daca esti din Iasi, iti pot recomanda un duhovnic extraordinar, tata a 4 copii, un familist desavarsit
  • exista o carte foarte bine scrisa despre care duhovnicul meu mi-a spus ca ar trebui sa fie in primele 5 dupa Biblie. Se numeste "Terapeuitica bolilor spirituale" si este scrisa de jean-claude larchet. O gasesti in format audio la adresa : http://www.resurse-ortodoxe.ro/cartiaudio/
  • Iti recomand sa asculti cartea asta, si mai ales sa discuti cu sotul tau sa o asculte. Nu ii spune de ce sa o citeasca, ca sa nu se simta presat ca tu te astepti sa se rezolve lucrurile dupa ce citeste imediat.Si eu daca as simti ca cineva asteapta un anumit rezultat de la mine, as da un rezultat contrar..
  • Rugati-va impreuna seara si dimineata, pe cat posibil, daca nu faceti asta deja. Creeaza o stare de dumnezeiasca legatura intre soti..Cititi macar o data impreuna acatistul Sfintei Xenia de Sankt Petersburg, dupa ce in prealabil ati citit viata Sfintei si ati ajuns sa o cunoasteti
Parintele Porfirie avea o vorba: "Daca nu poti vorbi cu copiii tai despre Dumnezeu, vorbeste cu Dumnezeu despre copiii tai" Cred ca se aplica si in cazul tau: asculta de duhovnic in ceea ce va sfatuieste, spovediti-va cat mai des, luati Sfantul Trup si Sange cat mai des, mergeti la Sfantul maslu care vindeca trupurile dar si sufletele, mergeti in pelerinaj la manastiri, iar eu va recomand din suflet sa mergeti la manastirea Prislop, la mormantul Parintelui Arsenia Boca, unde multe necazuri isi afla dezlegare.

Credinta multa si capul sus, ai o incercare de la diavol care a vazut ca daca nu poate semana cearta intre voi, a semanat plictiseala..cu ajutorul Domnului o veti rezolva si pe asta.Asta vrea Domnul de la noi, indelunga rabdare suferita pe nedrept, ca sa ii vedeti slava si dragostea Lui. De asta va da necazuri, pentru ca va iubeste nespus si va vrea mai buni, mai curati.

Si pentru sotul tau este greu, mult mai greu decat iti este tie, iar eu stiu cum este sa nu te simti fericit indiferent ce faci..

Domnul nostru Iisus Hristos sa va ajute, sa va dea rabdare sa treceti peste suferinta biruitori, mai curati, mai smeriti, mai intelepti!

E_my 15.08.2009 10:44:06

Vreau sa adaug un fragment dintr-un raspuns al Maicii starete Ambrozia de la Schitul Stejarul ( Constanta ):

"nu trebuie sa va descurajati toti trebuie sa ne luptam cu cate ceva, nu exista mantuire fara chin si invers, numai daca in lupta noastra nu e prezent Dumnezeu, daca nu era problema asta ar fi fost alta asa ca de probleme nu scapam cu una cu doua, stie Dumnezeu ce sa faca cu fiecare dintre noi,multa nadejde!"

Poti sa o contactezi pe maica stareta ( pentru imbarbatare, sfatuire,sa trimiti un acatist,etc ) la adresa ambrozia.gheorge@yahoo.com

pusichet 15.08.2009 11:10:47

E_My te rog zi-mi cum il cheama pe duhovnicul care spuneai in mesajul tau.

eu asa zic ca din cauza rutinei de zi cu zi s-a ajuns aici, si datorita faptului ca nu am incercat sa facem ceva in acest sens, si acum s-a acumulat.

mi-au facut tare bine mesajele primite de la voi, m-au facut sa ma gindesc mult.

ieri am fost in vizita la o prietena si chiar aseara am vorbit cu sotul meu mult mai mult ca de obicei.

cred ca va intrebati cum de am ramas insarcinata daca endometrioza duce la infertilitate. asta se mira si medicii cum de am ramas, pentru ca toti mi-au recomandat fertilizarea in vitro.

moshu 15.08.2009 12:04:39

Citat:

În prealabil postat de pusichet (Post 160166)
cred ca a intervenit plictiseala, rutina, monotonia ,pentru ca noi am facut totul impreuna, cumparaturi, mincare, curatenie,vizite la parinti, la medic etc.

asta e un lucru bun ca ati facut totul impreuna, dar depinde si cum ati facut asta. Daca tu tot timpul ii dadeai sfaturi (asa cum toate femeile fac cu barbatii lor), normal ca de la un moment se simtea "sub papuc" si ca isi dorea libertate. Daca asta e adevarat, sfatul e sa tii cont de parerea lui mai mult ca niciodata.
Citat:

ca femeie imi placea sa fiu permanent cu el, dar probabil ca la el a ajuns la limita.
Erai cumva epuzainta pentru el?

Citat:

pentru mine, socul de aici provine, pentru ca fiind totul bine si intelegindu-ne asa de bine, deodata sa-mi spuna ca el nu este fericit pur si simplu m-a marcat.
Daca el a spus ca totul e bine nu inseamna ca asta e adevarat. Parerea mea este ca el a zis mintind, ca sa nu te superi tu, din cauza ca te iubeste mult ca sa te vada ca suferi. Deci nu era totul bine.

Citat:

În prealabil postat de pusichet (Post 160169)
E_My te rog zi-mi cum il cheama pe duhovnicul care spuneai in mesajul tau.

E foarte bine ca te interesezi de asta, dar sa nu uiti ca amandoi trebuie sa il contactati, si sa ti cont de parerea lui.

Citat:

ieri am fost in vizita la o prietena si chiar aseara am vorbit cu sotul meu mult mai mult ca de obicei.
Foarte bine! Ai adus informatii noi in discutie?

Citat:

cred ca va intrebati cum de am ramas insarcinata daca endometrioza duce la infertilitate. asta se mira si medicii cum de am ramas, pentru ca toti mi-au recomandat fertilizarea in vitro.
Probabil ca Dumnezeu a incercat sa comunice cu voi cu miracolul asta, de a ramane insarcinata, insa de a nu duce sarcina la capat. Iar de fertilizarea in vitro, tocmai voiam sa ti-o propun.

Citat:

În prealabil postat de Anna (Post 160162)
Am si zis ca nu e parerea mea, ci parere de specialist.

Daca asta e parerea unui specialist nu inseamna ca e si corecta. Nu dovedeste absolut nimic.

Citat:

dar sa nu fie barbatul asa sigur ca nu mai exista alta posibilitate pentru femeia aceea decat sa fie cu el. Sa poata sa gandeasca: "daca o insel sau daca o parasesc se va lua cu altul si ii va fi bine."
Ceea ce tu nu pui in calcul e posibilitatea racirii iubirii lui fata de ea. Te-ai gandit vreodata daca nu o mai iubeste asa ca inainte? Atunci sfatul de mai sus l-ar impulsiona sa divorteze mai repede, spunand: "daca nu o mai iubesc si eu vreau sa ma despart de ea si ea chiar isi poate gasi pe altii si sa fie fericita, atunci ma voi desparti" sau, in cazul in care o iubeste: "cu altul poate ii va fi mai bine decat cu mine". Si cu asta zic o poveste, experienta proprie: voiam sa ma despart de o fata care tot nu intelegea ca nu o pot iubi si ca nu am tinut deloc la ea, desi i-am spus asta sincer. Iar ea incerca sa ma faca gelos spunand ca si-a gasit prieten si ca se intalneste cu altii, lucru care m-a facut sa rad si o dispretuiesc si mai mult, de vreme ce nu tineam la ea nu puteam sa fiu gelos, ba eu ma bucuram ca scap de ea mai repede.
Deci grija cu disponibilitatea!! Probabil ca merge in relatii nu chiar serioase si in cazul cand cei doi se iubesc, dar parerea mea este ca in cazul Sfintei Nunti, da gres. Odata ce s-au luat, sunt un singur trup, nu doua.

Citat:

În prealabil postat de pusichet (Post 160165)
Unul din motive a fost si asta ca e prea multa boala in casa, el lucreaza si in spital ca asistent medical si acolo vede permanent boala.

Pai atunci fa ceva si nu mai fi bolnava. Nu e imposibil. Unui sfant Maica Domnului i-a daruit o mana in locul celei taiate!! Dumnezeu te poate vindeca si spiritual si trupeste daca rugaciunea e de calitate. Fa niste diete si sport. Propunei jogging, separat, ca sa ii dea mai multa libertate. Mersul la sala e destul de fain, tot separat.

Tine-te tare si intotdeauna sa te gandesti:"Daca vrea Dumnezeu, ma ajuta." Si "orice ar fi, fie voia Ta".

pusichet 15.08.2009 12:23:45

ma ajutati foarte mult prin tot ceea ce imi spuneti.

Moshu duhovnicul la care merg eu si care se roaga pentru noi a mers si sotul si s-a spovedit dar nu a fost prea incintat adica mi-a zis ca pe el nu l-a ajutat foarte mult ce i-a spus preotul.

iar, de cind a zis ca e prea multa boala in casa chiar daca imi era rau, evitam sa arat si am vazut ca este altfel. de multe ori ma intreba el cind ma vedea ca iau vreo pastila daca ma simt bine.

sa stiti ca discutiile care le-am avut cu el, m-au facut sa ma gindesc la foarte multe lucruri, si am incercat sa evit ce nu-i convenea in casa.
am un principiu, daca ai pentru ce sa lupti lupta.
iar eu consider ca am pentru ce lupta.

Anna 15.08.2009 14:04:00

Citat:

În prealabil postat de moshu (Post 160173)
Daca asta e parerea unui specialist nu inseamna ca e si corecta. Nu dovedeste absolut nimic.

Ceea ce tu nu pui in calcul e posibilitatea racirii iubirii lui fata de ea. Te-ai gandit vreodata daca nu o mai iubeste asa ca inainte? Atunci sfatul de mai sus l-ar impulsiona sa divorteze mai repede, spunand: "daca nu o mai iubesc si eu vreau sa ma despart de ea si ea chiar isi poate gasi pe altii si sa fie fericita, atunci ma voi desparti" sau, in cazul in care o iubeste: "cu altul poate ii va fi mai bine decat cu mine". Si cu asta zic o poveste, experienta proprie: voiam sa ma despart de o fata care tot nu intelegea ca nu o pot iubi si ca nu am tinut deloc la ea, desi i-am spus asta sincer. Iar ea incerca sa ma faca gelos spunand ca si-a gasit prieten si ca se intalneste cu altii, lucru care m-a facut sa rad si o dispretuiesc si mai mult, de vreme ce nu tineam la ea nu puteam sa fiu gelos, ba eu ma bucuram ca scap de ea mai repede.
Deci grija cu disponibilitatea!! Probabil ca merge in relatii nu chiar serioase si in cazul cand cei doi se iubesc, dar parerea mea este ca in cazul Sfintei Nunti, da gres. Odata ce s-au luat, sunt un singur trup, nu doua.

Mai, am zis ca e parere de specialist la afirmatia ta ca e parerea mea, nicidecum ca sa dovedesc ca e corecta. Tu singur te-ai apucat sa spui ca e parerea mea si eu doar ti-am atras atentia ca nu.
Nu trebuie sa arate femeia deloc ca isi doreste pe altul, ci ca ea e f dorita de altii. Nicidecum ca ea ar raspunde cu ceva sau ca isi doreste pe altul ci ca mereu sunt altii gata sa lupte pentru ea daca sotul n-are grija. Adu-ti aminte de Penelopa, poate fidelitatea ei nu era asa de pret daca nu o presau acei barbati. Daca era o baba urata si nimeni n-ar fi vrut-o ar fi fost firesc sa-si astepte sotul. Dar asa, in felul in care s-au petrecut lucrurile ea ramane simbolul fidelitatii. O femeie pentru care se lupta barbatii va trezi mereu interesul.
Ai dreptate cu racirea, chestia asta trebuie aplicata cand inca e interesat, nu cand deja s-a plictisit, ca sa se mentina interesul. Dar sunt sigura ca functioneaza si dupa plictis. Si din cate imi spui tu vorbesti de o fata, nu de sotie. Nu stii cum ar reactiona un sot care era sigur ca femeia de langa el e foarte a lui si dintr-o data se trezeste ca e foarte dorita de multi barbati.

Fani71 15.08.2009 15:44:21

Citat:

În prealabil postat de pusichet (Post 160166)

faptul ca am stat impreuna ca niste closti, a ajuns la saturatie, pentru mine ca femeie imi placea sa fiu permanent cu el, dar probabil ca la el a ajuns la limita.

intr-o discutie de a noastra imi zicea ca ar fi bine sa mai iesim si singuri la cumparaturi, nu numai impreuna. Practic a zis ca isi doreste un pic de libertate

Draga pusichet, sa stii ca multi barbati sunt asa si chiar multe femei. Si este o ideea foarte sanatoasa la baza acestei idei de a avea si libertate: daca fiecare are si domenii ale lui, numai ale lui, si se simte liber sa aiba si cu altii activitati, si chiar le are, atunci cuplul are mai degraba de castigat, se reintalneste improspetit.
Stii cumva textul mui Khalil Gibran despre casatorie, din Profetul? Sa vad daca il gasesc. Acolo se spune foarte frumos asta. 'Sa stati la aceeasi masa, dar sa nu beti din aceeasi cupa'.
Este un text superb. Il postez in mesajul urmator.

Sotul meu mi-a spus de la inceput asta, si a avut dreptate.
Cred ca este cu atat mai adevarat cand unul din cei doi au avut parinti posesivi, sau care ii controlau mereu.

Cat despre boala, da, este greu cateodata de suportat zi de zi dar daca te iubeste cu adevarat nu cred ca asta sa fie un motiv serios. Pur si simplu e greu cateodata, atat.
Cel putin asa mi se pare mie.
Curaj!

Fani71 15.08.2009 15:49:59

Khalil Gibran, Profetul

Atunci Almitra vorbi din nou: „Dar despre Căsătorie, Stăpâne?”

Și drept răspuns, el zise:

"V-ați născut împreună și împreună veți rămâne pentru totdeauna.
Veți rămâne împreună până ce albele aripi ale morții vă vor împrăștia zilele.
Da, veți fi împreună până și în tăcuta memorie a lui Dumnezeu.
Dar este bine să existe spații în acest împreună al vostru.
Pentru ca vânturile cerurilor să poată dansa printre voi.

Iubiți-vă unul pe altul, dar nu faceți din Iubire o opreliște,
Fie, mai degrabă, o mare vălurind între țărmurile sufletelor voastre.
Umpleți-vă, unul altuia, cupa, dar nu beți dintr-o singură cupă.
Împărțiți-vă pâinea, dar nu mâncați din aceeași bucată.

Cântați și dansați și veseliți-vă laolaltă, dar faceți ca fiecare să rămână singur,
Întocmai cum strunele lăutei sunt singure, în timp ce vibrează în aceeași armonie.

Dăruiți-vă inimile, fără a le lăsa, însă, una în paza celeilalte,
Pentru că numai mâna vieții vă poate cuprinde inimile
Și țineți-vă alături, dar nu chiar așa de aproape,
Căci coloanele templului înălțate-s la anume distanță,
Iar stejarul și chiparosul nu cresc unul în umbra celuilalt.”

pusichet 29.08.2009 17:58:35

Buna seara si Doamne Ajuta
multumesc inca o data pentru toate sfaturile care m-i le-ati dat. M-a ajutat pe mine foarte mult sa analizez situatia in care sint.

poate nu vorbesc intr-un ceas rau, dar intre mine si sotul meu au inceput lucrurile sa mearga mai bine.
ne-am luat o pisicuta care va spun sincer ne umple casa.

Fany71 foarte frumos spune Khalil Gibran profetul, mi-a placut tare mult.

multumesc inca o data

Doamne Ajuta

pusichet 21.11.2009 12:04:49

buna ziua

revin dupa o pauza cam mare
de o saptamana sotul meu a plecat de acasa, s-a mutat cu ai lui.........

mie imi este foarte foarte greu.....
imi doresc sa se intoarca si sa o luam de la capat.
motivele au fost aceleasi cu nu am realizat nimic impreuna, ca nu ne mai leaga nimic, nicidecum ca ar avea pe altcineva.

am fost la preot mi-a dat canon, il fac si ma rog tot timpul sa se intoarca inapoi, pentru ca fara el eu nu mai am rost pe lumea asta.

E_my 21.11.2009 21:49:58

Cu adevarat traiesti o situatie foarte dificila..

Pe forum este o doamna a carei copil s-a intors acasa dupa ce a citit acatistul si viata Sfantului Ioan Rusu. Stiu ca te rogi probabil la Maica Domnului si foarte bine faci...roaga-l si pe Sfantul Ioan sa te ajute cu rugaciunile lui, multe minuni a facut si in vremurile noastre..

O data cand am trecut printr-o situatie dificila, crestinii de pe forum mi-au spus ca Dumnezeu imi pregateste ceva mai bun, de asta imi da esec si suferinta..Continua sa te rogi, sa ceri nadejde, dragoste, rabdare si cand va considera Domnul nostru ca este timpul, va veni si rezolvarea. Nu deznadajdui, Iisus stie si firele tale din cap, dar suferintele tale...Maica Domnului sufera si se roaga alaturi de tine si pentru tine, iar durerea ta nu ii este indiferenta. Crede ca Ea, Imparateasa cerurilor, poate prin rugaciune cate poate si Fiul Ei, adica poate schimba si situatia ta, atfel incat sa devina intr-o zi doar o perioada dificila din care ati iesit mai plini de dragoste si nadejde si credinta decat ati intrat..

7. Cereți și vi se va da; căutați și veți afla; bateți și vi se va deschide.
8. Că oricine cere ia, cel care caută află, și celui ce bate i se va deschide. 9. Sau cine este omul acela între voi care, de va cere fiul său pâine, oare el îi va da piatră?
10. Sau de-i va cere pește, oare el îi va da șarpe?
11. Deci, dacă voi, răi fiind, știți să dați daruri bune fiilor voștri, cu cât mai mult Tatăl vostru Cel din ceruri va da cele bune celor care cer de la El?

E_my 21.11.2009 21:51:25

Noi suntem alaturi de tine, spune-ne numele voastre de botez ca sa va putem pomeni in rugaciunile noastre, daca nu ai nimic impotriva..

Anna 21.11.2009 22:48:26

Citat:

În prealabil postat de pusichet (Post 183915)
pentru ca fara el eu nu mai am rost pe lumea asta.

Incearca sa faci astfel incat el sa nu stie asta. Fa in asa fel incat sa creada ca esti bine si fericita fara el si crede-ma ca asta il va pune pe ganduri si-l va intoarce.
Prietenul meu mi-a spus ca uneori e o povara insuportabila sa stii ca esti totul pentru cineva, nu te simti in stare sa faci fata si atunci simti totul ca o povara.
Dupa ce el se va intoarce la tine, abia atunci fi sincera si spune-i ca te-a durut plecarea lui si ca ti-a fost dor de el, insa nu-i spune ca n-ai mai fi putut trai fara el.
Incerc sa te ajut...

glykys 21.11.2009 23:16:08

Citat:

În prealabil postat de pusichet (Post 183915)

am fost la preot mi-a dat canon, il fac si ma rog tot timpul sa se intoarca inapoi, pentru ca fara el eu nu mai am rost pe lumea asta.

Nu gandi asa, ca nu ai niciun rost pe lume fara el! Spune bine Anna mai sus sa nu ii spui ca el e totul pentru tine, dar si mai bine ar fi daca ai incerca sa nu mai fii dependenta emotional de el! Imi spunea parintele meu ca noi, crestinii, nu avem voie sa spunem asa, deoarece este idolatrie. Mai presus de toate trebuie sa fie dragostea lui Dumnezeu. Roaga-te curat la El sa se faca voia Lui si incearca sa schimbi ceva in comportamentul tau, incearca sa nu mai fii sau macar sa nu mai pari atat de disperata, fii puternica (si rugaciunea te intareste) si sigura! Un crestin este optimist si isi pune toata nadejedea in Dumnezeu! Sa fie voia Lui si tu sa fii impacata!

zaharia_2009 22.11.2009 12:51:16

Citat:

buna seara

multumesc
doamne ajuta

Am vazut sora ca ai primit sfaturi sa zicem destule ba chiar ai vazut ca exista surori (ca o usurare)care au trecut sau care chiar acum trec prin asemenea incercari.
Eu am o parere in legatura cu incercarea prin care treceti (si mai putin un sfat)adica am sa ma exprim numai din punct de vedere duhovnicesc . Cu siguranta ca te rogi pt. multe dar cel mai important lucru este sa te rogi ca Hristos sa-ti descopere pacatele pt. care patimesti aceastea. Sf. Vasile cel Mare spunea raspicat : ,,bolile noastre sunt pacatele noastre",deasemenea stim f. precis ca omul patimeste pt. 3 cauze :
- pt. pacatele sale
- pt. pacatele parintilor si ale stramosilor (pina la a 9 generatie)
- fara a fi vorba de vreun pacat ci pt. a se vadi puterea lui D.zeu.
De la inceput noi nu stim pt. ce patimim, pt. care cauza, dar cel mai frecvent patimim pt. pacatele noastre. De aceea trebuie sa priviti cu f. mare seriozitate viata voastra de pina acum (din copilarie si pina acum)si sa cautati sa descoperiti pacatele uitate ,nemarturisite pina acum si nesupuse penitentei (pt. care nu ati facut canon). Pt. aceasta trebuie sa faceti 2 lucruri f. importante :
- sa va rugati cu multa zdrobire de inima lui Hristos ca sa va descopere eventualele pacate uitate
- sa cititi cu mare atentie indreptarele de spovedanie pt. a va informa f. bine despre ce fapte sunt pacate, sa vi le notati ,sa le marturisiti si sa faceti canon pt. ele . Cercetati bine toate evnimentele care le stiti neplacute dar mai ales ,,placute" din viata voastra, daca nu le-ati implinit cu pacate : de exemplu cind ati cununat sau botezat ati fost curati deplin : nu erai necurata trupeste (la cel putin 5 zile departare de sex, la cel putin 3 zile departare de stop, sa nu fi fost la mai putin de 1 an de la un avort spontan sau la cel putin de 3 ani de la unul provocat, sau nu cumva sa folositi sau ati folosit ca metoda anticonceptionala calendarul catamenial sau etc, etc, etc,). Aveti mare grija cu pacatele ca va jucati sanatatea si fericirea din casa pt. lucruri la care este posibil sa nu fi dat mare importanta si ele defapt sa fie pacate mari. Nu este de gluma cu asa ceva...totul este pina incepi sa patimesti ca dupa aceea nici nu sti de unde va mai vine raul. Deci trebuie f. bine cercetata viata voastra a amindurora de cind ati fost copii si marturisit tot ce descoperiti nou si ca fiind uitat.
Daca ai crede ca glumesc sau daca ai banui tu alte cauze ...te rog sa ma ierti,dar este tare bine sa sti pt. tot restul vietii ca nu este de gluma cu nici un fel de pacat, mare sau mic.Totul este pina spune Hristos ,,gata, de acum vei plati pt. pacate" ca de aclo in colo numai fiecare stie cum si ce patimeste .

Iata deci o parere sau un eventual sfat . Fa cum crezi de cuviinta si mai ales cum te invata duhovnicul tau ,care cred ca este f. serios, sobru si nu glumeste cu pacatele deslegindu-le dupa bunul plac !

pusichet 22.11.2009 13:37:19

multumesc pentru sfaturi

E_my eu sint ana-maria si sotul marius-constantin.

Anna,glykys asa este trebuie sa fiu un pic mai independenta de el.
am observat ca dupa ce ma rog parca Maicuta Domnului ma intareste si ma simt mult mai usurata si mai bine.

aseara m-am intilnit cu sotul meu ca zicea ca trebuie sa discutam, eu ma asteptam sa discutam despre noi, dar......el deja venise cu actele de divort sa semnez.

am stat mult si m-am gindit ca orice as face nu l-as mai intoarce, el deja a luat o decizie.
i-am si spus ca nu stii ce aduce ceasul ......
inca nu am semnat, am zis sa-mi lase timp nu sa precipite lucrurile, abia a plecat si deja a bagat divort.

pina acum ma rugam sa fie bine cu noi doi, acum ma rog sa-mi dea sanatate , putere si sa-mi arate calea pe care sa merg si sa fie voia Domnului.

zaharia_2009 sa stii ca intotdeauna m-am intrebat ce pacate am facut sau ce pacate au fost pina la a9a generatie de trebuie sa patimesc acum?
abia astept sa merg la spovedanie, foarte mult ma ajuta.

dar, sa stiti ca am ajuns la concluzia ca nu se merita sa stau sa-mi pling de mila, mai bine ma rog si ma reculeg si sa las in voia celui de sus.

multumesc ca imi sinteti aproape

Anna 22.11.2009 14:13:52

Ma doare foarte tare ce ti se intampla. Esti sigura ca nu are pe altcineva? Mi se pare ciudat ca vine asa hotarat spre divort. Probabil ca te macina si faptul ca pur si simplu nu stii ce se intampla cu el. Eu te-as sfatui sa platesti rugaciuni sau slujbe la un preot cu scopul SA SE AFLE ADEVARUL. Sora mea a facut asa la o manastire si a aflat lucruri socante despre oamenii din viata ei. Sa stii ca pentru dezvaluirea adevarurilor ascunse de obicei rugaciunile sunt foarte ascultate.
Sper sa te ajute...

E_my 22.11.2009 15:02:27

Draga Ana, cu siguranta Dumnezeu iti pregateste ceva mai bun..Nu vreau sa il vorbesc de rau pe sotul tau, el stie mai bine ce face si cu siguranta incearca sa te protejeze de fapt pe tine..

Stiu ca voi atrage multe critici, dar poate ca cineva a lucrat raul in viata voastra, din invidie sau cine stie de ce..vorbeste cu duhovnicul vostru si despre posibilitatea asta..

Parintele Arsenie Boca, pe care sper sa il cauti cat mai curand in cartile sale si la mormantul sau la Manastirea Prislop, i-a spus unei femei care venise la el disperata ca sotul o parasise ca peste 7 ani vor forma din nou o familie(in acest caz, mama lui l-a convins sa o paraseasca desi aveau copii mici)..si asa a fost, raul a fost indepartat..

Nu sti de ce treci prin asta, si asta cu siguranta face sa fie lucrurile mult mai dificile. Citeste te rog din cartile scrise de parintele si despre parintele Arsenie, iti va prinde tare tare bine sa intelegi ce se intampla cu voi..Ti le pot trimite in format electronic pe email, daca vrei

Din ce oras esti? Sunt convinsa ca din orice oras ai fi vei gasi forumisti cu care sa iesi la plimbare, sa discutati pe marginea unor carti, sa faceti in weekenduri pelerinaje la manastirile din apropiere..acum de prieteni ai nevoie si de rugaciune. Nu te teme, toate le oranduieste Domnul pentru mantuirea noastra si durerile vin ca sa surpe tocmai acele iubiri lumesti pe care le avem: de bani, de trup, etc..

Maica Domnului sa te intareasca!

pusichet 22.11.2009 16:21:03

Anna eu am mers la preoti si o sa merg in continuare , ceea ce se intimpla intre mine si sotul meu ma macina dar sa stii ca rugaciunile ma intaresc. dupa ce ma rog si citesc acatiste, paraclisul Maicii Domnului etc ma simt foarte bine.
desi imi este greu si am un gol in suflet, in casa ..am zis ca totul se poate cu multa rugaciune.

E_my cartile Parintelui Arsenie Boca le-am comandat o parte din ele pe net si le-am citit.
eu sint convinsa ca acolo unde este bine si frumos isi baga cel de jos coada ca nu suporta sa vada iubire si dragoste.

acum nu fac decit sa ma rog pentru amandoi sa ne intareasca Dumnezeu si ne ajute sa trecem peste impasul asta indiferent de rezultat.
niciodata nu m-am gindit sa am razbun sau sa-i spun ceva rau, nu pot pentru ca este un baiat tare bun si sufletist, dar ce se intimpla acum cu el eu sint convinsa ca este indrumat de cineva, nu stiu cine......

sint din iasi

Dunnamite 22.11.2009 18:14:10

Citat:

În prealabil postat de moshu (Post 159819)
Nu stiu daca am dreptate 100%, sunt doar ipoteze. Daca am dreptate, atunci faptul ca a aparut plictiseala intre voi e mana diavolului.

uau! tare raspunsul!

Ora este GMT +3. Ora este acum 02:42:30.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.