![]() |
gelozia
Cum sa scap de gelozie? Ma seaca, nu mai rezist, vreau sa-l las pe prietenul meu din cauza asta. Sunt foarte nefericita. Nu mai vreau sa fiu geloasa nici cu motiv nici fara motiv, vreau sa spulber acest sentiment din inima mea pentru totdeauna. Si daca m-ar insela sotul cu 1000 de femei vreau sa nu simt gelozie. Nu vreau sa mai existe gelozie pentru mine. Cum sa fac?
|
Citat:
" De aș grăi în limbile oamenilor și ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare și chimval răsunator. Și de aș avea darul proorociei și tainele toate le-aș cunoaște și orice știință, și de aș avea atâta credință încât să mut și munții, iar dragoste nu am, nimic nu sunt. Și de aș împărți toată avuția mea și de aș da trupul meu ca să fie ars, iar dragoste nu am, nimic nu-mi folosește. Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește. Dragostea nu se poarta cu necuviință, nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu gândește răul. Nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr. Toate le suferă, toate le crede, toate le nădăjduiește, toate le rabdă. Dragostea nu cade niciodată. (Corinteni I-13)" |
Gelozia este poate o forma de posesivitate. Daca iubesti posesiv, poti fi geloasa si pe o carte pe care o citeste, si pe o mancare pe care o iubeste, pe fiecare moment pe care nu-l petrece cu tine.. Poate acolo trebuie sa lucrezi, sa vezi ce poti face ;-)
|
Nu, sunt geloasa doar pe femeile care ii plac. N-am treaba cu altceva...
Si stiu ca sunt posesiva in privinta asta, nu vreau sa-i impart admiratia feminitatii cu nimeni, dar cum sa fac sa nu fiu? Sau ar trebui sa ma despart? Sau cum? |
Citat:
Stiu eu cum sa faci.. Poate sa incerci sa vezi de unde provine aceasta gelozie, daca nu gasesti, atunci cu un psiholog. Ceea ce este constientizat este pe jumatate vindecat, cica. Deja iti dai seama ca gelozia te otraveste, ceea ce este un lucru castigat. Mi-e greu sa zic mai mult, pentru ca eu nu sunt prea geloasa din fire. Ar trebui sa vorbeasca aici persoanele geloase care au reusit sa se schimbe ;-) |
Citat:
Si pentru ce crezi ca i-ar placea alta femeie mai mult decat tine? Cred ca devine o problema cand asa zisa admiratie se transforma in dorinta de a o avea (femeia) , atunci ai o problema. |
Nu vreau sa vorbesc despre el, chiar nu conteaza ce face sau ce gandeste.
Eu vreau sa scap de gelozie, chiar de ar fi ca el sa ma insele. Nu mai suport. Nu mai vreau sa simt asta niciodata. Cred ca asta e una din muncile iadului, sincer. Fani, spuneam ca poate daca sunt asa geloasa, inseamna ca nu-l iubesc cu adevarat ci doar asa cred, poate e doar posesivitate si de aceea ziceam sa ma despart. Luchian, esti casatorit? |
Citat:
Da, asta as spera, sa intre ceva persoana geloasa care s-a schimbat. |
Citat:
Depinde foarte mult si de prietenul tau, cat de mult iti ''alimenteaza'' sentimentul acesta. Spui ca esti ''geloasa pe femeile care ii plac'', pai el admira si alte femei in afara de tine, cand esti cu el? |
....
Citat:
Prietenul tau stie ca esti geloasa, ii pasa sau nu? Ce opinie ai despre respectul de sine si respectul in cuplu? |
Gelozia are doua fete.
Una este pozitiva pentru ca inseamna ca il iubesti pe omul respectiv si nu vrei sa-l pierzi. Nu ti-este indiferent daca ti-l ia altcineva. A doua fata este nesiguranta in realtie si aici este o problema. Tu trebuie sa ai o discutie serioasa cu el. Pe urma trebuie sa incerci sa-l intelegi, sa vezi daca te iubeste cu adevarat pe tine si cat inseamna pentru el celelalte figuri feminine. Daca in relatia ta este bine si este iubire, ai sa intelegi ca nu trebuie sa-ti fie teama, numai tu insemni ceva pentru el cu adevarat. Nu te mai gandi la celelalte si mai ales la trecutul lui. Siguranta poti dobandi si avand grija sa mentii bine relatia voastra. Lasa-le pe celelalte si vezi de tine, ce-i oferi tu. Daca el gaseste ce-i trebuie la tine, la tine va ramane. Exista si exceptii, dar cam asta este regula. Ai grija de tine si de el, faceti lucruri impreuna, relaxati-va, nu va mai certati etc. Si inca ceva care poate iti va ajuta: sa te gandesti si la planul B. Daca s-ar intampla sa-l pierzi, ce-ar fi. Tu nu poti trai numai prin el. Daca s-ar intampla iti vei gasi alt drum si vei izbandi, nu va fi o drama. N-ar fi usor, ai suferi, dar n-ar fi sfarsitul lumii. Gandul acesta iti va da poate curaj. Si sa evitati minciuna. Este ceea ce urasc eu intr-o relatie cand apare o alta persoana. Se intampla si gata, dar ai curajul si spune in fata: am pe cineva si ma despart de tine. Eu asa i-am spus sotului meu: "stiu ca este posibil, asa ca te voi intelege, dar sa-mi spui adevarul. Si eu voi face la fel." Si in plus pana la proba contrara, fii linistita. Daca se va intampla vei afla oricum. N-are rost sa tot stai cu frica ca si cu drobul de sare. Daca el te vede tare, sigura pe tine si ne-posesiva, va fi cu tine. Gelozia face mai rau. |
Citat:
Intrebarile mele erau elocvente si incercau sa determine o cauza: El iti da motive de gelozie, in sensul ca face aprecieri asupra femeiilor. Aici pot fi "aprecieri " cu care sa-ti atraga atentia sau mitocanii ieftine de barbat feroce. sau Tu esti nesigura pe tine si pe calitatile tale si intr-un fel crezi ca ar fi de inteles sa caute "lipsurile" tale la altele. |
Problema e ca eu chiar nu vreau sa vorbesc de el, pentru ca nu e de fatza. Inteleg ca nu ma puteti ajuta asa, dar nu vreau sa vorbesc despre el sau despre discutiile pe care le avem, despre relatia noastra. Continuati sa discutati voi despre gelozie in general, ca imi dau seama ca in cazul meu particular nu ma puteti ajuta pentru ca nu vreau sa vorbesc despre el.
|
Citat:
Vorbind la modul general despre geolozie nu vei afla mare lucru. Din experienta iti pot spune ca daca iti creiezi o relatie curata nu vei mai avea asemenea preocupari ca gelozia Gelozia nu are nimic constructiv in sinea ei, e ca o boala ce apare intr-un organism slabit. |
Intr-o vreme vorbeam la greu despre el pe forumuri si acum ma caiesc. Am inceput sa ma caiesc dupa ce am citit intr-un forum catolic american ca nu ai voie sa spui pacatel altuia pe forum. Mi-am dat seama cata dreptate au. Si nu mai vreau, acum am simtit-o instinctiv ca nu vreau sa vorbesc despre el nicaieri, pentru ca mi-e drag si toata lumea l-ar judeca la rece. Asa ca mai bine nu.
|
Citat:
In cazul in care el de fapt nu iti da nici un motiv, atunci e problema ta si atat...dar in cazul in care el iti alimenteaza acest sentiment e lipsa de consideratie pentru tine....si in consecinta e o munca sisifica. Parerea mea.... |
Este o vorba ; " gelozie, nenorocire numele sa-ti fie ! "
Gelozia este boala grea, bine-nteles daca a ajuns in acest stadiu de boala, fiindca o gelozie, relativ normala este de inteles, insa, daca ajunge la un anumit grad de disperare atunci cred ca , de fapt, nu mai este o problema despre partener, cat este o problema fata de sine., sau mai sigur, o problema de incredere. Am trecut printr-o astfel de relatie si pot spune ca m-a demoralizat complet, ba mai mult decat atat, mi-am dat seama in timp ca gelozia lui ( caci despre a lui este vorba ), nu semnifica decat iubire de sine, nicidecum fata de persoana fata de care pretindea acea gelozie. Oricum, a fost vorba de o gelozie iesita din comun, ajunsa la un anumit grad de lipsa de discernamant. Si eu am fost geloasa pe alocuri, dar am observat ca gelozia mea se intensifica odata cu lipsa increderii pe care o aveam fata de partener , pe buna dreptate ( sotul meu ), astfel ca am lucrat la aceasta, astfel nu as fi putut continua sa fiu impreuna cu el. Nu sunt geloasa, ba mai mult decat atat, ma convinge sa analizez mai mult factorii care determina atractia fata de altcineva, realismul si seductia trecatoare dintre oameni. Sunt dependenta de echilibru si incredere, de comunicare si intelegerea cat mai profunda a trasaturilor lucrurilor care ma incearca si-l incearca pe cel de langa mine. Cred ca mai poate fi vorba si de o gelozie nativa, transmisa genetic, gelozie in cadrul careia nu prea poate fi vorba de izbavire atata timp cat persoana in cauza este dominata instinctiv de aceasta, uneori motivele sunt chiar lipsite de importanta. Cand iti dai seama cu adevarat care sunt lucrurile cele mai importante in viata...gelozia ti se pare puiul cel mai inofensiv al incercarilor pamantene. Am auzit o vorba de undeva odata ; " cand esti disperat, disperarea ta devine direct proportionala cu nepasarea celuilalt ! "....si, este tare dureros astfel. |
Citat:
|
Citat:
Eu de exemplu pentru ca nu imi place sa iau termenul " gelozie" la modul neutru ( pentru ca nu este deloc atat de simplu de catalogat) nu ma consider geloasa cand de fapt eu am niste principii foarte clare in viata, si expectante de la partener in acelasi timp. Nu as putea fi geloasa nemotivat....si daca ar fi motivat, vai si amar de soricul lui X-(!!!!! :))))))) |
Nu m-a inselat niciodata daca la asta va referiti...
|
Am vazut cazuri de gelozie care sigur erau generate de lucruri imaginare. Gelozia e în buna masura paranoia.
Faptul ca un barbat este tulburat de o femeie nu înseamna neaparat ca o place. |
Citat:
Dar ce inseamna? |
Citat:
|
Citat:
|
Nu am inteles daca problema e la tine sau la el...insa daca admira alte fete in prezenta ta nu e fair play din partea lui, mie cel putin nu mi-ar pica bine. Cand sunteti impreuna, atentia lui tb ar trebui se se concentreze asupra ta. Ar putea bine mersi sa se uite dupa cate fete vrea cand nu este cu tine.
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
Este un semn ca sunt tineri si sanatosi. Stiu ca e greu de acceptat pentru noi, dar cred ca suntem mai fericite daca intelegem asta si nu-i judecam asa de aspru. Important este sa ne iubeasca si sa nu ne insele. Sa nu se lase dusi pe panta asta. Cum scria in cartea aia pe care ai postat-o mai demult. ;-) Daca iti spune este un semn de onestitate din patea lui. Si de bicei cand spui astfel de lucruri te eliberezi de ele. |
Nu ma pricep sa dau sfaturi bune...dar cred ca solutia la cum sa scapam de gelozie si de orice alta patima ...este apropierea de Dumnezeu.Cu cit Dumnezeu isi intensifica prezenta in noi,cu atit mai mult cele ale lui,blindetea,linistea,bucuria,increderea,barbatia ( dar si gingasia ) si multe altele odraslesc in noi,luind locul celor rele ( noi raminind in continuare pacatosi,...totusi )
Cred ca rugaciunea sincera la Domnul nostru si Sfinta Maica Lui,spovedania mai deasa,preocuparea de cele vesnice,citirea cartilor sfinte,gasirea de prieteni credinciosi ( preferabil familii ),vizionarea unor filme bune,cu mesaj crestin,ajutorarea unor oameni nevoiasi,mersul mai des la Biserica....etc,...etc,...cred ca pot ajuta mult. Am fost ceva,ceva gelos cind aveam 18 ani parca,...acum la virsta mea,si sa vreau sa fiu gelos si nu mai are sens ( sper sa nu citeasca doamna Holmes acest mesaj ) |
Am citit un articol al unui mare teolog rus. Ideea centrala era aceea cum ca o adevarata dragoste nu poate fi lipsita de gelozie. Nu este o problema a simti gelozie, miscari ale inimii in acest sens, insa este o problema a manifesta intr'un mod mahnitor acest sentiment. Atata timp cat nu iese in afara, nu este nici o problema. Gelozia este un semn al dragostei.
Insusi Dumnezeu s'a manifestat ca un "Dumnezeu gelos". |
Citat:
|
Citat:
|
Sora geloziei este inchipuirea, iar mama lor este mintea. Nu accept gelozia intr-o relatie, pentru ca din cauza ei putem ajunge sa acuzam persoana pe care o iubim, pentru lucruri inchipuite. Mintea noastra neincalzita suficient de iubire produce, uneori, fel si fel de nascociri. Nu cred ca dragostea trebuie sa aiba ca fundament presupuneri de tot felul, ci increderea deplina si constienta, in persoana celuilalt.
|
Citat:
|
Gelozia poate fi izvoratoare de iad... sau de rai !
"Gelozia se compune din frica de a nu pierde un bun si dorinta de a-l pastra.
Iata de ce slabirea geloziei este un semn rau, provocat sau de o raceala spirituala, sau de infumurare si mandrie." Cel mai bun articol pe care l'am citit vreodata despre gelozie: "Gelozia", de Pavel Florenski. Gelozia este o putere sufleteasca buna. Insa, ca si mania sau pofta, ea poate deveni chiar distrugatoare. Parintii vorbesc despre "sfanta manie" si despre "poftele cele bune". Tot asa, gelozia este o putere buna, cat timp lucreaza ce trebuie. |
Citat:
Gelozia este cea mai cumplita si mai grea boala, poate distruge casnicii,si chiar poate ucide ,daca intr-o relatie exista incredere si iubire pura, gelozia nu are ce cauta...! |
....
Citat:
|
Citat:
Chiar ti se pare ca oamenii care ajung sa fie "gelosi" nu stiu sa iubeasca sau sa rationeze...si nu exista motive serioase pentru a se ajunge la aceste sentimente? |
Citat:
Este doar o parere,te rog sa te gindesti bine daca corespunde sau nu.Cea mai simpla cale,este sa cauti un alt prieten care sa-ti fie sprijin pe acest drum,avind mare grije sa nu fi tu cea care calca strimb. |
Incercati sa priviti mai bine gelozia, ca putere sufleteasca, iar nu ca diavol.
GELOZIA - Articol scris de unul dintre cei mai mari teologi rusi. |
Frumos ca nu vrei sa dai amanunte despre el .. totusi , puteai sa-i raspunzi lui Luchian daca -ti da motive de gelozie printr-un simplu da sau nu . Daca nu-ti da si totusi esti geloasa inseamna ca ..gelozia ta se hraneste din imaginar .
El poate sa-ti vorbeasca sau sa faca aluzii la ceva imaginativ si tu sa aduci asta in plan real ..de aici suferinta ta , gelozia. daca nu -ti da motive concrete inseamna ca nu-l intelegi . Dupa mine , gelozia este o stare negativa care nu prea are de a face cu dragostea . Tine mai mult de egoism .. Analizeaza-te ..doar faptul ca recunosti ca esti geloasa nu -ti rezolva problema .. off, si daca -ti da motive de gelozie ..si il iubesti atat de mult incat nu poti renunta la el .. invata sa traiesti cu starea asta . :6: ..Discutati amandoi ce te doare pe tine si daca te iubeste cu adevarat va incerca sa te ajute ,va renunta la comportamentul care -ti provoaca ..gelozia .. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 01:34:32. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.