Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   ce avem in biblioteca, ce ne place sa citim? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=711)

12.09.2006 08:55:32

carti, ziare, reviste, oferta este destul de bogata. unii citesc clasicii romani in liceu si pun punct capitolului lectura. altii citesc libertatea in metrou, altii isi cumpar lunar carti si mai trec si pe la biblioteci publice, altii mai deschid cite o carte din cind in cind.

ce aveti acasa in biblioteca si ce va place sa cititi?

Tiberiu_Rusu 12.09.2006 14:02:08

"Human, All Too Human", "Thus Spoke Zarathustra", "The Twilight of the Idols", "Über Wahrheit und Lüge im außermoralischen Sinn", Friedrich Nietzsche
"Manufacturing Consent"... toate de Noam Chomsky
..am scris titlurile in liba in care le-am citit. de obicei traducerile sunt jalnice.
cititi Platon, macar apologia lui Socrate.
cititi orice. :)
asta e sfatul cel mai bun, cititi orice :)

Stefan500 13.09.2006 10:31:00

In general carti de istorie, tehnice si reviste.

antiecumenism 15.09.2006 12:07:40

Am in biblioteca in general carti crestine,ORTODOXE.Imi place sa cumpar (unele le iai gratuit de pe net si le citesc si pe calculator,sau le scot la imprimanta) si sa si citesc carti ortodoxe scrise impotriva ecumenismului: „Biserica ortodoxa si ecumenismul” de Sfantul Iustin Popovici; „Singur ortodoxia „ de Parintele Arsenie Papacioc…;carti care prezinta invatatura ortodoxa despre lumea de dincolo: ”Sufletul dupa moarte” de Parintele Serafim Rose ;mai citesc si din vietile sfintilor,filocalii,P.S.B.-URI;carti scrise de sfinti: ”Despre inselare” de Sfantul ignatie Briancianinov.

Parerea mea este ca oricarui om ii foloseste in viata asta si in cea vesnica daca citeste carti ortodoxe si mai tine cont si de ce scrie in ele.ASA CA CITITI CAT MAI MULTE CARTI ORTODOXE.

18.09.2006 17:25:20

Literatura universala si romaneasca(beletristica)...istorie,religie de tot felul...medicina naturista...filosofie...ceva reviste despre masini si motociclete,cosmetice si intretinere corporala,diete...etc
Cam atat...putin,mult...nu conteaza....eu cred ca mai important este ceea ce citesti sau cat citesti intr-o anumita perioada de timp...nu ce carti ai sau daca ai...cine vrea sa citeasca are de unde sa imprumute o carte,nu este nevoie sa cumpere,mai ales daca tinem cont de situatia materiala in care se scalda romanii la ora actuala...

19.09.2006 06:41:48

Citat:

În prealabil postat de Clausemi
[...]eu cred ca mai important este ceea ce citesti sau cat citesti intr-o anumita perioada de timp...nu ce carti ai sau daca ai...cine vrea sa citeasca are de unde sa imprumute o carte,nu este nevoie sa cumpere,mai ales daca tinem cont de situatia materiala in care se scalda romanii la ora actuala...[...]

de acord cu tine, nu am vrut sa jignesc... de aia intrebarea era "ce avem in biblioteca, ce ne place sa citim" - pentru ca in general, mai ales daca nu avem posibilitati materiale, cumparam numai ceea ce ne place foarte mult. voiam sa-mi fac o idee si in functie de preferinte. una e sa ai in biblioteca 450 de carti de sandra brown si danielle steel si alta e sa ai 2 romane de rebreanu, nu?

19.09.2006 12:03:47

Nu ai jignit deloc...este o intrebare fireasca si ...culmea ca mai ai si dreptate referitor la preferinte...dupa acest aspect se poate face o imagine si o caracterizare destul de apropiata de realitatea in care o persoana isi formeaza caracterul,personalitatea...

Alexandr_Bazil 19.09.2006 18:06:45

Nu conteaza chiar cat citim(decat daca nu citim mai nimic) ci ce anume. Cum zicea si primus, va recomand o carte buna de filozofie antica, un volum eminescian, o carte a unuia din autorii rusi ai secolului XIX, un roman de Eliade sau ceva de Preda(desi nu sunt un fan al stilului sau) in locul oricator sute de volume ieftine.
Ultima carte citita e "M-am hotarat sa devin prost" de Martin Page, interesanta si scurtuta.

20.09.2006 21:36:30

Pai, io in general citesc decat din Sfanta Scriptura. Ea este sinura carte pe care am citito complect in toata viata mea. Am mai incercat ceva fortat o data, da nu m-ia plcaut. Am avut io odata un dascal bun de mi-a spus ca sa te feresti de omu dea citit mai mult de o carte, ca ala are mintean colturi si e zmintit si te zminteste si pe tine la randul lui. In Sfanta Scriptura se gasese orice raspuns, nu e nevoie si de altele. Amin.

MARIUS_DANIEL 20.09.2006 22:15:02

Bine spunea cineva ca singura carte de care are nevoie omul in viata este Biblia.

theodor 20.09.2006 22:44:30

Citat:

În prealabil postat de MARIUS_DANIEL
Bine spunea cineva ca singura carte de care are nevoie omul in viata este Biblia.

Cu cat citesc mai multe carti ajung la aceeasi concluzie. :thumbsup:

Alexandr_Bazil 20.09.2006 23:11:03

Si prin cartile alea necitite si neimportante s-au transmis cunostintele prin care s-au realizat progresele moderne.
Dar intradevar spiritual vorbind daca vrem sa devenim niste legume cu opinii limitate rau despre lume, nici nu avem nevoie de mai mult de o carte...totusi va recomand o a doua carte: abecedarul...s-ar putea sa fie util din moment ce daca nu stii sa citesti nu poti sa citesti Biblia.

theodor 20.09.2006 23:22:43

Pentru a duce o viata crestina poti sa te lipsesti de cartile prin care s-au realizat progresele moderne.
Legumele cu opiniile limitate rau despre lume, deci cei care au citit doar Biblia, vor fi regi in Imparatia Domnului, deci depinde ce preferi.
Poti sa citesti toate cartile din lume, dar sa nu te lasi ispitit de ceea ce scrie acolo, daca e cazul.
Nu sunt adeptul inculturii, ci al mantuirii, ceea ce iti doresc si tie.

sovidiu 21.09.2006 10:16:51

Bazile, corect, asta e si culmea, sa citesti doar o carte, acum in era bibliotecilor ambulante (Laptop) si firesc ca nici n-o pricepi, ca n-ai cum si nici nu are rost, dar esti foarte destept si aproape mantuit prin propria ignorantza fatidica... pai Biblia nici nu este o carte pentru a o citi ca pe o carte ci pentru a face cate ceva de acolo... deci daca ramai cu o singura carte la activ care nici carte nu se poate numi ci altceva mai profund, deci e clar ca este altceva si inseamna ca la viatza ta n-ai citit nimic din moment ce nu se poate numi doar carte, acuma nu ca ar fi o problema, ca pana la Gutemberg oamenii chiar n-au citit nimic si nici macar Biblia ca doar era citita in latina ori slava ori alta limba... si au trait mai bine ca noi, chiar asha goi si plini de nevoi... deci Bazile sunt in asentimentul tau desi mi-a cam trecut vremea cand mai aveam fortza sa citesc o carte cap-coada... fie ea si tehnica...

Darius 21.09.2006 10:33:22

sovidiu nu te dezminti. esti acelasi simpatic sovidiu.
eu am regasit forta de a citi de la capat la coada o carte, dorinta care am pierdut-o dupa facultate. probabil ca m-am linistit. probabil din cauza rugaciunilor pe care le fac mai mult ca inainte. sincer de abia astept sa ajung acasa sa iau o carte sa citesc. nu citesc foarte mult dar o fac cu drag. sunt carti duhovnicesti, mai greu de citit sau mai usor totdeauna am incepute 2 sau 3 carti pe care le lecturez in functie de gradul de oboseala in care ma aflu. nu poti avea pretentia ca te poti corija si educa singur. nu suntem noi atata de induhovniciti sau inteligenti sa o putem face singuri. de ce credeti ca ne plac citatele? pentru ca ele deseneaza viata in cuvinte pe care noi nu le avem. de aceea avem nevoie de un Cleopa, Paisie, de un Pateric, chiar de cuvinte din Biblie. avem nevoie de cei care s-au retras din rugaciune ca sa lase o mostenire dupa ei, noua celor ce nu avem timp dragoste, iubire si speranta.

Doamne ajuta.

21.09.2006 11:02:12

Citat:

În prealabil postat de theodor
Pentru a duce o viata crestina poti sa te lipsesti de cartile prin care s-au realizat progresele moderne.
Legumele cu opiniile limitate rau despre lume, deci cei care au citit doar Biblia, vor fi regi in Imparatia Domnului, deci depinde ce preferi.
Poti sa citesti toate cartile din lume, dar sa nu te lasi ispitit de ceea ce scrie acolo, daca e cazul.
Nu sunt adeptul inculturii, ci al mantuirii, ceea ce iti doresc si tie.

Eu consider ca a te limita numai la o carte citita inseamna si limitare intelectuala...si de aici fanatismul religios si neputinta de a intelege si tolera pe cel de langa tine...si daca stau sa ma gandesc nicaieri Hristos nu spune ca iubeste limitatii...sau ca doar astia se mantuiesc.
Poti duce o viata crestina si daca ai o bogata cultura generala,iar dupa parerea mea cred ca altfel vezi si intelegi ceea ce se intampla in jurul tau si cu tine vis-a-vis de Dumnezeu,in momentul in care citesti si te documentezi in tot ce se poate omeneste vorbind,dupa putinta si capacitatea de a asimila si intelege...desigur ca este important sa si intelegi ceea ce citesti,nu sa citesti doar de dragul lecturii sau sa citesti pt a arata altora ca altceva nu mai stii sa faci.
Iar in ceea ce priveste mantuirea,nu are legatura cu nr.de carti citite ci cu nr de fapte bune si cu un comportament civilizat si permanent treaz.

theodor 21.09.2006 23:19:33

Citat:

În prealabil postat de Clausemi
Eu consider ca a te limita numai la o carte citita inseamna si limitare intelectuala...si de aici fanatismul religios si neputinta de a intelege si tolera pe cel de langa tine...si daca stau sa ma gandesc nicaieri Hristos nu spune ca iubeste limitatii...sau ca doar astia se mantuiesc.
Poti duce o viata crestina si daca ai o bogata cultura generala,iar dupa parerea mea cred ca altfel vezi si intelegi ceea ce se intampla in jurul tau si cu tine vis-a-vis de Dumnezeu,in momentul in care citesti si te documentezi in tot ce se poate omeneste vorbind,dupa putinta si capacitatea de a asimila si intelege...desigur ca este important sa si intelegi ceea ce citesti,nu sa citesti doar de dragul lecturii sau sa citesti pt a arata altora ca altceva nu mai stii sa faci.
Iar in ceea ce priveste mantuirea,nu are legatura cu nr.de carti citite ci cu nr de fapte bune si cu un comportament civilizat si permanent treaz.

Nu am zis ca Hristos iubeste limitatii sau ca doar astia se mantuiesc. Am zis ce ai zis si tu: "nu are legatura cu nr.de carti citite ci cu nr de fapte bune si cu un comportament civilizat si permanent treaz". Deci poti sa faci doar fapte bune si sa nu citesti prea multe carti si la fel poti sa citesti si multe carti si sa faci si multe fapte bune si sa te mantuiesti. - criteriul de mantuire nu este bazat pe nivelul de inteligenta, dar daca a fi inteligent te ajuta e foarte bine, daca nu te ajuta si devii prizonier al ratiunii, atunci mai bine nu.
Deci nu mai interpreta in plus ceea ce am zis ca acelasi lucru ai zis si tu. ;)

22.09.2006 15:50:46

THEODOR
"Deci nu mai interpreta in plus ceea ce am zis ca acelasi lucru ai zis si tu. "

Am inteles...sa traiti! :p :D :D

Alexandr_Bazil 22.09.2006 16:05:54

Citat:

criteriul de mantuire nu este bazat pe nivelul de inteligenta, dar daca a fi inteligent te ajuta e foarte bine, daca nu te ajuta si devii prizonier al ratiunii, atunci mai bine nu.

Domnii mei...aveti o viziune foarte interesanta asupra ratiunii. Sa devii prizonierul ratiunii?? Draga theodor, iti respect opiniile, dar ca fapt divers tu ce crezi ca este ratiunea?? Nu e o boala sau un demon ce poseda pe cei inteligenti... E procesul prin care gandesti inainte de a actiona si nu mergi pe baza instinctelor. Daca inseamna altceva...anunta-ma, pentru ca eu chiar sunt curios sa aflu ceva nou.

theodor 22.09.2006 22:59:17

Citat:

În prealabil postat de Alexandr_Bazil
Domnii mei...aveti o viziune foarte interesanta asupra ratiunii. Sa devii prizonierul ratiunii?? Draga theodor, iti respect opiniile, dar ca fapt divers tu ce crezi ca este ratiunea?? Nu e o boala sau un demon ce poseda pe cei inteligenti... E procesul prin care gandesti inainte de a actiona si nu mergi pe baza instinctelor. Daca inseamna altceva...anunta-ma, pentru ca eu chiar sunt curios sa aflu ceva nou.

Am aceeasi definitie pentru ratiunii ca si tine si recunosc ca am exagerat putin. Nu consider ratiunea sau inteligenta un demon, dar in anumite cazuri poate deveni. Prizonier al ratiunii = un om care nu crede in Dumnezeu pentru ca nu poate sa-l gaseasca pe calea ratiunii si in acest caz este orbit - parerea mea si asta nu inseamna ca daca cineva e foarte inteligent e si un prizonier al ratiunii ;)

theodor 22.09.2006 23:09:30

Corectie la mesajul anterior: Am aceeasi definitie pentru ratiune... - imi cer scuze.

MARIUS_DANIEL 22.09.2006 23:38:20

Sa lamurim acest aspect o data pentru totdeauna:
Ratiunea,precum simtirea si vointa sunt cele trei valente ale sufletului si fiecare are rostul sau bine determinat.Dar sufletul nu poate fi inteles dupa fiecare din acestea trei in parte,ci luate ca un intreg,daca vreti,cum a facut un parinte o foarte frumoasa comparatie,precum Sfanta Treime.In concluzie,noi nu infieram aici ratiunea,ci,dupa cum spunea foarte bine o sora aici pe forum,Dumnezeu nu trebuie "gandit",ci simtit.

Alexandr_Bazil 22.09.2006 23:57:11

Citat:

Citat:

În prealabil postat de Alexandr_Bazil

Am aceeasi definitie pentru ratiunii ca si tine si recunosc ca am exagerat putin. Nu consider ratiunea sau inteligenta un demon, dar in anumite cazuri poate deveni. Prizonier al ratiunii = un om care nu crede in Dumnezeu pentru ca nu poate sa-l gaseasca pe calea ratiunii si in acest caz este orbit - parerea mea si asta nu inseamna ca daca cineva e foarte inteligent e si un prizonier al ratiunii ;)

Nu sunt de acord. Nu exista prizonieri ai ratiunii ci oameni ce nu gandesc indeajuns si se supraestimeaza.

Marius... ce interesant...Sa iti dau o opinie proprie: vointa naste din ratiune, si simtirea de multe ori este instinctuala. Si din experienta proprie va spun ca deobicei instinctualitatea formeaza o buna parte din latura noastra egoista. Deobicei cand simt ceva, e legat strans de o rationare involuntara, si de un pic de instinct.
Eu trebuie sa te contrazic la ultima propozitie. Dumnezeu trebuie in primul rand gandit, pentru ca daca te bazezi pe ce simti la un moment sau altul ai probleme mari. Daca intregul tau concept despre divin e gandit atunci e intradevar rezistenta chiar si celor mai mari greutati. Credinta fara ratiune devine oarba. Si credinta oarba poate in orice clipa sa moara.

MARIUS_DANIEL 23.09.2006 00:19:24

Trebuie gasit un echilibru intre cele trei.

theodor 23.09.2006 20:16:19

Citat:

În prealabil postat de MARIUS_DANIEL
Trebuie gasit un echilibru intre cele trei.

De acord, si eu am ajuns la aceeasi concluzie (oricum au ajuns altii inaintea mea). Cred ca depinde si de fiecare, daca domnul Alexandr_Bazil L-a gasit pe calea rationala atunci e bine si asa, important e sa nu iti pierzi credinta din cauza multelor ispite.

silverstar 24.09.2006 08:36:15

Referitor strict la sondaj: da, am o biblioteca, nu cu foarte multe carti, dar de care sunt mandra:

1. limba si literatura romana;
2. limba si literatura engleza, de specialitate; am publicat o carte, "English is easy", Book 1;
3. literatura straina;
4. literatura oculta; sunt foarte pasionata; am publicat mai multe articole si eseuri in reviste de specialitate;
5. carti religioase; am publicat cateva articole in reviste de specialitate;
6. medicina naturista; sunt foarte pasionata; am publicat cartea "Farmacia din casa"; am publicat mai multe articole/retete in reviste de specialitate;
7. saptamanal sau lunar cumpar reviste cu subiecte care ma pasioneaza, ma refer la publicatiile care nu apar pe net;

Nu am bibelouri; nu-mi plac chiar daca sunt facute din cele mai fine si scumpe materiale; bibelourile sunt un vesnic depozit de praf.

Nu-mi inchipui cum as trai fara carti, reviste, rebusuri si alte jocuri de care sunt pasionata si care-mi tin mintea treaza si ma obliga/ma mentin sa am o gandire logica.

Maria-Raluca 27.01.2009 09:33:31

cand eram mai mica am citit "Ciresarii", de Constantin Chirita, "Piciul" de Alphonse Daudet......si am citit multe prostii sf .Momentan citesc o carte intitulata :"Raspunsuri la intrebari ale lumii de astazi", Sf. Nicolae Velimirovici.

Maria-Raluca 27.01.2009 09:34:21

Cand am scris multe prostii sf nu m-am referit la sfinte( Doamne fereste), ci la science fiction:)

mihai07 27.01.2009 09:53:27

Cu ceva ani in urma citeam carti gen Rosu si Negru, Taica Goriot, La rascruce de vanturi etc
Acum citesc Patimi si Virturti carte a Parintelui Paisie Aghioritul..carte pe care o recomand tuturor.

patinina34 27.01.2009 10:03:40

Eu am citit tot felul ca si voi, insa acuma am o biblioteca electronica de carti sfinte, pe care incerc sa le citesc cit mai mult.
Trebuie sa multumesc lui binefacatorului, ca m-a aprovizionat din belsug, imi mai trebuie o viata ca sa le termin de citit: Sfintii Parinti, Ortodoxie, Cuvantari etc.

eclat_de_lune 27.01.2009 10:45:36

In biblioteca am in principal carti de filosofie si carti religioase: de rugaciuni sau ale Sfintilor Parinti. Imi place sa citesc pe Dostoievski, Cehov, Tolstoi, Thomas Mann, Blaga, Eminescu, Constantin Noica, Heidegger, Kierkegaard, Petre Tutea, Nae Ionescu,Mircea Eliade, Alexandru Dragomir, ca reviste Dilema Veche, Idei in dialog si, din cand in cand, sa imi mai ung inima cu un psalm.

mihailt 27.01.2009 10:50:57

www.scribd.com

Si nu mai ai nevoie de biblioteca.

eclat_de_lune 27.01.2009 11:00:49

Citat:

În prealabil postat de mihailt (Post 111831)
www.scribd.com

Si nu mai ai nevoie de biblioteca.

Eu ador mirosul cartilor cu care adorm tinandu-le in maini.

Noesisaa 27.01.2009 13:31:28

Avem vreo trei sute de carti acasa, cele mai multe ale mamei. Majoritatea beletristica (foarte bune) dar si de specialitate pentru mama, gen pedagogie, metodici de predare, chestii din astea.

Ale mele personal am cam pe aproape de 100 cred, marea majoritate de istorie, cele mai multe in engleza, dar nu numai. Tin foarte mult la ele si ma bucur cand pot sa cheltuiesc niste bani si sa imi mai iau cate o carte de la Humanitas sau alta editura buna.

Nu mi se pare normal ca cineva, care cat de cat stie sa citeasca, a trecut prin 12 ani de scoala cel putin, sa citeasca doar o carte in viata, fie ea si Sfanta Scriptura. Nu poti sa iti dezvolti gandirea fara carti, si nu poti sa te apropii de Dumnezeu fara sa gandesti.

Situatia cititului in Romania e destul de trista. Citeam intr-un ziar nu demult ca mai mult de jumatate dintre romani nu citesc nici macar o carte pe an.

Momentan citesc "Paula" de Isabel Allende, putin cam siropoasa pentru gusturile mele, dar am vrut o schimbare.

Anca-Miha 27.01.2009 14:30:06

Citat:

În prealabil postat de Noesisaa (Post 111854)
Situatia cititului in Romania e destul de trista. Citeam intr-un ziar nu demult ca mai mult de jumatate dintre romani nu citesc nici macar o carte pe an.

Inca o "realizare" de dupa revolutie. Inainte oamenii, din dorinta de a se cultiva si pentru ca tv nu oferea programe atractive, precum si datorita faptului ca editurile scoteau carti in tiraj mic, imprumutau carti unii de la altii, le citeau si stiau mult mai multe lucruri decat multi din tarile capitaliste. Acum le vad pe toate aceste carti de cea mai buna calitate la anticarii ambulanti.
Nu exista lucru mai frumos si folositor sufletului, decat a citi carti de calitate.
Dintre preferatii mei enumar in primul rand pe La Bruyere, ale carui maxime mi-au sadit in suflet dorinta de a cauta legea, care guverneaza viata, caci nimic nu este la intamplare. Instinctiv am inteles ca intelepciunea nu o descoperim noi, ci a fost descoperita de altii, iar noi trebuie sa ne-o insusim, alegand ce e bun.
Un alt autor drag sufletului meu, inainte de a descoperii nestematele ortodoxiei, este Antoine de Saint-Exupery cu "Citadela" lui.

Thheo 28.01.2009 13:17:57

Imi place mult sa citesc poate si ptr ca pe vremea raposatului nu aveam calculator si tv cu multe programe ca acum......la tv imaginile si informatiile sunt date cu viteza si cateodata inteleg pe dos informatia asa ca renunt si prefer sa citesc o carte....nu am o biblioteca foarte mare dar am incercat dea lungul timpului sa nu treaca luna fara sa cumpar o carte macar....scriitori romani ca Eminescu, Creanga, Sadoveanu sau mai nou multe carti despre religie.....ultima carte cumparata:"Hrana duhovniceasca" de Sf Ioan Iacob Hozevitul....cand citesc o astfel de carte ii multumesc lui Dumnezeu ca nu-mi mai umbla mintea aiurea....

irinarl 29.01.2009 15:36:53

Am cateva carti pe care as vrea sa le recomand :

- Ganduri pentru cei ce sufera - Mihaela Ion (fiecare capitol este destinat oamenilor care sufera dintr-o anumita pricina)
- Am iubit patimirea - Sfantul Luca, Arhiepiscopul Crimeei (o autobiografie a unui ierarh sfant al inchisorilor si doctor fara de arginti)
- tot ce e scris de Sfantul Ioan Gura de Aur
- Parintele Ieronim Simonopetritul, Staretul Metocului "Inaltarea Domnului" - Monahul Moise Aghioritul
- Intoarcerea la Hristos - Ioan Ianolide
- Pelerinul rus ( marturisirea unui pelerin rus - autobiografie)
- toata seria "Ne vorbeste Parintele Cleopa" - Ioanichie Balan
- Drumul spre lumina - Petre Demetru Popescu (poezii crestine)
- Crestinul la Sfanta Liturghie - Episcopul Nicodim (importanta Sfintei Liturghii si invataturi depsre cum si de ce trebuie sa fie credinciosul prezent)
- Vamile Vazduhului (vamile unde omul merge dupa ce se desparte de trup)
- De e a creat Dumnezeu animalele - Leoin Magdan (o carticica draguta dedicata copiilor, dar de ce nu, si adultilor)
- Raspunsuri Duhovnicesti - Pr. Ilarion Argatu
- Mantuirea Pacatosilor - Agapie Criteanu (sfaturi de suflet ale unui monah care a pustincit in Sf. Munte Athos, Agapie Criteanu)
- Ce sa facem si ce nu trebuie sa facem in Sfanta Biserica - Nicodim Mandita
- Fuga din Sodoma si Gomora - Nicodim Mandita (totul despre desfranare, detalii amanuntite despre ce s-a intamplat in cele doua comunitati, si despre cum se trebuie ferit de pacatele desfranarii)
- Crucea spirituala in viata Domnului nostru Iisus Hristos - Nicodim Mandita (studiu despre Sfanta Cruce - istoria si importanta Ei)

Si mai sunt si altele dar momentan, eu personal, pe acestea le recomand cu placere

Spor la citit si Doamne ajuta !

windorin 30.01.2009 10:40:17

de-ale mele..

beletristica - de dragoste

"Jane Eyre" - Charlotte Bronte (cartea e minunata, iar filmul e si el bun)

"Mandrie si Prejudecata" - Jane Austen (cartea, apoi filmul - exceptional)

duhovnicesti

"Intre iadul deznadejdei si iadul smereniei" - Sfantul Siluan Athonitul

"Cum iti sunt gandurile, asa iti este viata" - Staretul Tadei de la Vitovnita

"Catehezele maritale" - Sfantul Ioan Gura de Aur (+ toate cartile)

Maria-Raluca 25.04.2009 15:15:03

Recomandare

"Quo Vadis", de Henryk Sienkiewicz...e o carte despre perioada in care domnea Nero, in perioada in care a ars Roma si au fost prigoniti multi crestini

windorin 29.04.2009 20:32:16

Tot ceea ce a scris Sfantul Efrem Sirul ma odihneste mult.
Stiu doua carti: "Cuvinte si invataturi", in 2 volume.

Ora este GMT +3. Ora este acum 23:34:25.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.