![]() |
imagini cutremuratoare
Ce parere aveti despre crucea aparuta pe nori langa crucea de pe caraiman?Pentru necunoscatori,videoclipul se gaseste pe situl stirilor protv.Dar ce parere aveti despre videoclipul Adormirea ucenicei de pe youtube?
|
Cred ca fenomenul petrecut la Busteni poate fi explicat dpdv fizic,dar,eu una nu sunt prea tare la aceasta materie,deci,inca nu mi-am dat o explicatie,mai ales ca soarele apune dupa Caraiman,nu in fata lui.
Parca pe forumul nostru Topcat e fizician si ne-ar putea da mai multe detalii. http://stirileprotv.ro/exclusiv/stir...-mai-vezi.html |
nu trebuie sa fii un geniu sa-ti dai seama ca soarele e in spatele camerei si ca pe nori se vede umbra crucii si inclusiv umbra muntilor. Voi nu v-ati jucat cand erati mici facand umbre pe pereti?
|
Nu este vorba de camera,pentru ca s-a vazut cu ochiul liber.
Deasemenea,repet:soarele apune in spatele Caraimanului,nu in fata lui. Eu sunt sigura ca exista o explicatie dpdv fizic pentru asta,dar,se pare ca fizicianul nostru se cam lasa rugat. |
Citat:
Ce intelegi prin fata Caraimanului? Partea dinspre Busteni? Se face referire undeva ca e seara? Nu am urmarit decat cateva secvente. PS si eu sunt fizician. Cel putin asa scrie pe diploma :-P |
Citat:
Ce ne facem daca nu gasim o explicatie stiintifica? |
Citat:
|
Un coleg !!
Imi spunea ca este un fenomen rar intalnit, cand particulele de apa din nori sunt foarte dense si atunci apare acest fenomen de reflectare, dar eu cred ca fara voia Domnului nimic nu se face. Pace tuturor.
|
Citat:
Da,seara a fost.Incercand sa dau un punct de reper,am spus ca fata Caraimanului este cea dinspre Busteni. |
Ati fugit?:-S
|
Citat:
Intamplarea este destul de minunata si cu atat mai semnificativ aceasta reflectare a Sfintei Cruci are loc in preajma sarbatorii de Inaltarea Sfintei Cruci.Asa cum bine spune prietenul nostru "fara voia Domnului nimic nu se face".Sa aveti pace si liniste in suflete voastre.Amin! |
"Atunci se va arata pe cer semnul Fiului Omului si toate neamurile vor plange"(Matei 24,30)Urmarind videoclipul cineva spunea la un moment dat"fata morgana",aratand cat de mult il "interesa" subiectul.Sunt convins ca de la Dumnezeu sunt aceste aratari,chiar daca sunt explicate stiintific.Doamne ajuta!
|
Citat:
Multumim de raspuns! Mai sunt si alte pareri?Gasca fizicienilor nu mai spune nimic? |
explicatzia e simpla:
soarele ce lumineaza din spatele muntelui Caraiman face ca Muntele shi Crucea sa se reflecte in nor din munte, dar ar fi trebuit ca imaginea sa fie deschisa la culoare dar deoarece soarele batea shi in nori tot din spate, nori care trebuiau sa fie stralucitori prin transparentza, rezulta ca din formarea optica a imaginii in nori prin dublu efect de luminare, rezulta deci ca imaginea sfintei Cruci din nori ce se vedea prin camera de filmat este mai intunecata ca norii sau lumina Cerului... dar ciudatzenia este mare orishicum... shi o minune precis este acolo ca asha ceva nimeni n-a mai vazut shi n-a mai prins pe video... |
Ori esti de rea credinta, ori nu realizezi exact ce s-a intamplat.
Ori esti de rea credinta, ori nu realizezi exact ce s-a intamplat.
Nu e deloc simpla. O fi asa cum zici, dar ca sa vezi imaginea, conform legii reflexiei, trebuie sa fii pe platoul de la Caraiman-Babele, pt ca din directia aceea vine lumina soarelui. Stand in Busteni nu vezi nimic! Asta e principiul fizic al reflexiei. O iamgine a unui corp este reflectata de lumina ce cade pe el in DIRECTIA propagarii luminii! Iar directia din care cade lumina este cea dinspre Babele si nu dinspre Busteni! Si se propaga in directia Busteni. Citat:
|
Citat:
norii sunt intre munte shi soare, soarele bate din spatele muntzilor de jos cumva shi pe nori avem doua lumini, dinspre soare shi dinspre muntzi (reflexia), deci ce se vede prin camera care este cu fatza spre soarele care nu se vede de muntzi este imaginea aceea in care imaginea muntzilor este mai inchisa de a norilor ce prin transparentza sunt mai deschishi in jur caci norii mai grei sunt mai jos... simplu... dar minunea este ca ceea ce se vede e greu sa se formeze caci norul e gros in general deci e vorba de formarea straturilor in mod special ca sa apara aceasta imagine in nori... deci Cineva a lucrat la grosimea norilor... un Vantul cel Bun bun (rece de sus in jos shi cald de jos in sus shi invers)... (defapt soarele e intotdeauna deasupra pamantului care e oarecum plat shi denivelat, situat aicea jos, shi mergand el spre apus, din pricina unghiului de refractzie se intampla ca sa vedem soarele ca shi cum ar fi tot mai jos pe bolta, ca shi cum ar intra in pamant, pana ce unghiul de refractzie devine critic shi nu mai vine la noi nici o raza de lumina shi atunci se vede ca se instaureaza seara, noaptea shi se vad stelele de deasupra, apoi soarele dupa ce trece de distantza critica a pamantului apare in partea opusa shi venind dinpre rasarit shi trecand de unghiul critic il vedem ca rasare parca din pamant deshi el este intotdeauna acolo sus, deasupra pamantului de aicea de jos, care nu este sferic ci plat shi foarte denivelat, shi nu shtiu in jos, in adanc, cat de departe, de profund este el, asha cum a aparut brusc la Facere in prima zi ca apoi sa il tocmeasca Dumnezeu asha cum l-a tocmit in cele 7 zile... ) |
Sunt de acord cu Umilul. Are dreptate....nici un fenomen nu se petrece in lumea asta decat prin Voia si Puterea lui Dumnezeu...Amin.
|
Citat:
|
completare
Fenomenul se numeste Gloria,e un fenomen natural,DAR e totusi inexplicabil caci soarele bate din spatele umbrei,or cand soarele bate spre tine umbra se formeaza in spatele tau,nu intre tine si soare.Avand in vedere ca a aparut la 3 zile inainte de Ziua Crucii,e clar ca e de la Dzeu,ca e au ba fenomen natural.Amuzante comentariile de pe situl protv legat de acest fenomen,mai ales ale necredinciosilor.Iar daca va uitati la acest videoclip si veti opri imaginea din loc in loc,veti avea si alte surprize de va veti uita la nori!Cautati! Nu ati spus nimic despre Adormirea ucenicei!Nu v-au spus nimic imaginile?
|
,,cei bun de credinta''cauta semne si minuni in jurul lor pt ca nu-l au (pt ca nu-l primesc cu advarat)pe Mantuitorul in sufletul lor.Este intr-adevar un fenomen fizic si nu chiar atat de rar.
Nu stiti ca nu veti maiprimi alt semn decat,,semnul lui Iona''?! |
Nu exista fenomene întâmplatoare în lume iar faptul ca acel tip foarte rar de refractie/reflexie se întâmpla tocmai la acest munte încununat de o cruce e deosebit de frumos, e semn ca Dumnezeu iubeste poporul român.
Dar nu stiu daca poate fi considerat împlinirea profetiei, deoarece aparitie Crucii pe cer e la sfârsitul evenimentelor sfârsitului lumii: Matei 24 21. Căci va fi atunci strâmtorare mare, cum n-a fost de la începutul lumii până acum și nici nu va mai fi. 22. Și de nu s-ar fi scurtat acele zile, n-ar mai scăpa nici un trup, dar pentru cei aleși se vor scurta acele zile. 23. Atunci, de vă va zice cineva: Iată, Mesia este aici sau dincolo, să nu-l credeți. 24. Căci se vor ridica hristoși mincinoși și prooroci mincinoși și vor da semne mari și chiar minuni, ca să amăgească, de va fi cu putință, și pe cei aleși. 25. Iată, v-am spus de mai înainte. 26. Deci, de vă vor zice vouă: Iată este în pustie, să nu ieșiți; iată este în cămări, să nu credeți. 27. Căci precum fulgerul iese de la răsărit și se arată până la apus, așa va fi și venirea Fiului Omului. 28. Căci unde va fi stârvul, acolo se vor aduna vulturii. 29. Iar îndată după strâmtorarea acelor zile, soarele se va întuneca și luna nu va mai da lumina ei, iar stelele vor cădea din cer și puterile cerurilor se vor zgudui. 30. Atunci se va arăta pe cer semnul Fiului Omului și vor plânge toate neamurile pământului și vor vedea pe Fiul Omului venind pe norii cerului, cu putere și cu slavă multă. |
ratacire de ratacitor
Ratacitorule,daca spui ca fenomenul nu e rar,mai da-ne exemple,directioneaza-ne pe ''niet'' catre exemple asemanatoare.Hai,astept sa vad dubluri pe nori!Ai spus ca pretinsii crestini cauta semne si minuni.Adica sa te faci ca nu vezi semnele ceresti doar ca sa pari un crestin autentic?Una e sa cauti semne si minuni,alta e sa le vezi si sa le primesti cand Dzeu ti le da!Eu una nu inchid ochii cand Dzeu imi da diverse semne,din contra,am simturile foarte ascutite si inima deschisa sa primeasca ce i se trimite.Asa ca lasa-ne cu cliseele ce spun ca adevaratii crestinii sunt orbi in fata semnelor si minunilor ceresti!Ei bine,nu sunt!Ca doar nu sunt atei!
|
Vai mai, e super super clar. E fenomen natural. Si asta pentru ca NU APARE DOAR IMAGINEA CRUCII PE NOR ci si restul "curbelor". Se reflecta, sau ce o fi, toata partea aia, nu numai crucea, si pamantul. Daca inca n-au explicat nu inseamna ca e chiar inexplicabil. De se voia o minune aparea doar crucea si gata. Pentru mine e foarte clar, nu mai am nici un dubiu.
|
Citat:
|
Nu stiu daca a fost un fenomen natural sau un semn de la Dumnezeu. Sint insa foarte sigur ca n-a avut nici o legatura cu Inaltarea Sfintei Cruci pentru ca Dumnezeu e acelasi de 7518 ani. El si-a spus vrerea in 1925 cind Crucea s-a aratat la Atena in miez de noapte de-asupra bisericii Sf. Ioan Teologul si a Muntelui Hymettus.
|
Eu n-am zis ca fenomenele naturale nu-s de la Dumnezeu, doar ca ele nu intra in categoria minunilor propriu-zise, ele se intampla dupa legile naturii (bineinteles, create de Dumnezeu). Daca era o minune se vedea doar crucea si gata, nu si contururile varfului. Apoi ca are o semnificatie poate are, dar la fel ca si alte lucruri absolut normale. Si o frunza zburand in aer poate avea semnificatie pentru o anumita persoana intr-un anumit timp al vietii intr-o anumita dispozitie sufleteasca.
|
Se poate vedea clar ca pe cer se repeta conturul muntilor. Deci este vorba de o reflectie, adica un fenomen optic. Am observat foamea asta de "a vedea semne". Cred ca se intampla din cauza necredintei noastre. E ca si cum undeva in suflet tot am avea dubii privind pe Dumnezeu. Cumva cam ca Toma. Sau ca cei care cand i-L auzeau pe Iisus ca spunea ca vine de la Dumnezeu care era Tatal Sau, i-L intrebau "ce semne ne arati?". Aveti grija ca s-ar putea sa fie deja unul pe drum care va veni cu semne mari si ne vom inchina ca nebunii..
|
Bravo Florisca!
Sunt de acord cu raspunsul tau.
Citat:
|
Poate explici...
Poate explici de ce imaginea creste ca dimensiune si descreste in rastimp de 60". Ca este imposibil sa se formeze astfel o imagine (conform legilor fizicii) am mai spus.... Voi contesta acest fenomen daca se va dovedi ca a fost un trucaj... Adica Biblia, istoria, consemneaza fenomene petrecute din voia lui Dumnezeu pt a anunta ceva, fenomene care s-au petrecut in urma cu mii de ani si in timp, iar astea de acum nu pot fi de natura divina ca nu vor niste pseudointelectuali... cu formatie defetista. EU NU CER SEMNE, DAR NICI NU LE RESPING PE CELE CE SE DOVEDESC DIVINE....
Citat:
|
Citat:
|
Inca un fenomen interesant la Moscova.Aveti,careva vreo posibila explicatie?
http://stirileprotv.ro/stiri/interna...ezi-video.html |
Citat:
Uita-te citi erau pe strada in momentul ala si doar o singura filmare a fenomenului. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Acuma, dupa mica mea parere, si eu cred ca e un fals, dar e doar o credinta a mea, or noi nu ne bazam pe credinte, trebuie sa mai si demonstram, daca e fals, de ce e fals, daca e fenomen natural, cum se formeaza... ;) Mi s-a parut straniu ca te bazezi pe o chestie empirica si nu esti consecvent cu sistemul tau de gandire. |
Citat:
Oricum, nu poti demonstra ca fals orice isi imagineaza un om. Dupa cum am mai spus, fenomene imaginate sint adevarate :) Deci, intrebarea ta nu e pusa bine, datele oferite sint prea putine pentru a ne da cu parerea. |
auzi garcon, inca n-ai ajuns dumnezeu!
auzi garcon, inca n-ai ajuns dumnezeu! mai controleaza-te si tu... daca adevarul nu e in tine, de ce crezi ca ceea ce spui e adevarat?
Citat:
|
Citat:
|
Inamplarea a aparut si pe pagina de la yahoo,dar si pe multe alte site-uri:
http://buzz.yahoo.com/buzzlog/93092?fp=1 Topcat,spuneai mai sus ca nu prea sunt multe persoane pe drum...pai,din ce deduc eu din imagini,acolo este un fel de sosea nationala,daca nu chiar autostrada,deci sunt masini in trafic,nu au cum sa fie pietoni. |
Citat:
Proiectul Blue Beam (Raza Albastră) intenționează simularea venirii lui Iisus pentru a manipula oamenii și a distruge credința și religiile. „Vom avea un guvern mondial, fie că vă place, fie că nu. Singura întrebare este dacă el va fi creat prin cucerire sau prin consimțământ.” Paul Warburg – membru al Consiliului pentru Relații Externe (CFR), declarație făcută în februarie 1950 în fața Senatului american. „Suntem în zorii unei transformări globale. Nu mai avem nevoie decât de o criză majoră adecvată și națiunile vor accepta Noua Ordine Mondială.” David Rockeffeler – președinte de onoare al Consiliului pentru Relații Externe (CFR), președinte de onoare al Comisiei Trilaterale, membru Bilderberg, declarație făcută în septembrie 1994 În 1994 jurnalistul canadian Serge Monaste prezenta un amplu și bine documentat material despre Proiectul NASA Blue Beam. Distrugerea credinței prin false descoperiri arheologice de genul recentului “sarcofag al lui Iisus”. Organizarea unei gigantice mistificări în care se va simula prin proiecții holografice venirea lui Iisus. Utilizarea undelor de joasă frecvență pentru controlul mental. Sunt doar câteva dintre planurile de instaurare a noii religii mondiale satanice cuprinse în acest proiect. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 03:17:20. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.