![]() |
Un sfat?
Buna seara. Am cunoscut pe cineva. Un baiat. Rece, trist, saracu' de el mi-a spus cu sinceritate ca " e iarna la el in suflet". I-am promis ca-l voi ajuta sa iubeasca din nou. E dragut, are un suflet mare, e romantic. DAR, si e un mare dar, e rocker pana in maduva oaselor. Am trecut prin asta, stiu cate vicii, cate lucruri iti intunecesm mintea prin volenta si melodiile acestui gen. In general e foarte de treaba dar, e rocker. Nu prea merge la biserica, nu-i place...Nu vreau sa-l judec, chiar vreau sa-l ajut, dar, mi-e frica sa incep ceva cu el...nu vreau sa patesc ca si cu fostul. Vreau sa iubeasca sincer, curat sa ma iubeasca ptr ceea ce sunt....Ma puteti ajuta cu un sfat? Multumesc si Doamne-ajuta!
|
Citat:
Nu stiu ce semnifica pentru tine cuvantul "rocker",probabil nici nu ai cunoscut cu adevarat astfel de oameni sau poate prea putini,in schimb ti-ai format o intreaga opinie din ceea ce ai auzit de la altii,care la randul lor nu prea stiu ce vorbesc. Te asigur ca sunt oameni cat se poate de normali,multi sunt destul de inteligenti,culti si cu capul pe umeri. A asculta un anumit gen de muzica nu te face satanist sau mai stiu eu cum. Ca exista exagerari si acolo,ca peste tot,adevarat,dar,padure fara uscaturi nu exista. Deci,draga mea,priveste omul pe care il ai inaintea ochilor cu sufletul si ai sa vezi cine este el cu adevarat! |
Citat:
|
Citat:
Orice om care sufera,Dumnezeu al smereste,ca atare in acel om,apar roadele Domnului. Omul,din cauza suferintei,devine mai blind,mai linistit,se schimba muuult inspre bine.Ok.Asta e bine,dar...exista un mare dar,aici.Acel om,daca CARACTERUL sau contine un gen de comportament/set de obiceiuri...nu te lasa inselata,prin suferinta ,acel caracter/set de obiceiuri ESTE MODIFICAT.Buuun.Acum,in momentul cind suferinta INCETEAZA,acel om revine INTOTDEAUNA la vechiul set/obiceiuri.Intrebarea este :CE FEL DE OM ESTE daca inlaturam suferinta din el ?Singura exceptie,este ca durata suferintei sa produca modificarea acelui caracter,in timp.Sper sa intelegi ce-ti scriu aici.Alegerea ati apartine. PS:chiar azi am scris ceva despre muzica rock si efectele nocive,daca vrei sa cauti.Dar inclin sa cred ca nu e ok.Daca e rocker prin anturajul obtinut recent,sint sanse,mai ales daca provine dintr-o familie crestina (care si face,nu doar zice).iar daca e din chemarea lui,mai bine abandoneaza ideea. Amin. Amin. |
Citat:
E rocker pentru ca a fost influentat de un anumit personaj care e consumator de seringi si heroina...Efectele nocive ale rock-ului le-am simtit eu pe pielea mea acum un an sau doi. Noroc ca Domnezeu mi-a deschis ochii si mi-a luminat gandirea...Multumesc pentru sfat din suflet si Doamne-ajuta! :X >:D< |
Citat:
Multa lumina si iubire in suflet! |
Citat:
Amin. |
Indraznesc si eu cu o inocenta parere: In primul rand, avantajul "rockerilor" este acela ca sunt persoane inteligente si foarte sufletiste (din cat am cunoscut si eu la viata mea :) ). In ei dainuie un mare potential, insa acest potential nu este bine valorificat. Trebuie sa-l convingi ( usor, usor) sa-si indrepte atentia spre cele cu adevarat importante in viata asta. Va fi foarte, foarte greu sa-l schimbi din temelii. Insa cu ajutorul lui Dumnezeu si cu multa rabdare, poti reusi. Parerea mea ar fi ca daca tu vei incepe o relatie cu el, iar el nu da semne de schimbare, iti va fi mai mult rau tie decat lui. Te vei chinui. Poti incerca, totusi. De fapt, nu ca poti incerca, ci trebuie sa incerci. Dumnezeu sa te ajute!
|
Citat:
Evident,la cei foarte tineri,sub impulsurile tineretii este mai greu sa detina un astfel de autocontrol. Deasemenea,exista mai multe stiluri de rock,iar unele sunt destul de inofensive. Black-ul si death methalul sunt printre cele mai agresive. Oricum,este absolut gresit sa tragem o concluzie despre un om doar raportandu-ne la stilul de muzica ascultat. Simona,daca zici ca el a ajuns intr-un astfel de anturaj adus de un prieten consumator de heroina,atunci s-ar putea sa fie o problema:sa aiba o structura mai slaba si sa fie destul de influentabil. Eu zic sa ai rabdare cu el. |
1 atașament(e)
Citat:
Edit: am pus si o poza cu el :P sa vedeti despre cine vorbesc... |
Citat:
Aceasta va ridica nivelul de suferinta sau va scadea ? Implicit,ambii urmariti (ca toata lumea dealtfel) atingerea bucuriei/fericirii.Chiar daca este recunoscut sau nu,orice om cauta asta. Iar in cazul tau,cine vorbeste ? Ratiunea sau inima ?Cind vorbesti prin inima,marja de eroare atinge si 50 %.Pe cind prin ratiune,nu e posibil.Acum,intrebarea pentru tine ,este asa : voi afla (mai multa)fericirea,facind asta ? Dar mai bine este sa te intrebi:oare voi deveni mai nefericita facind asta ?Pomul,dupa roade se cunoaste...ca atare,este nevoie de ceva timp,pentru a realiza un minim de''ce fel de om este'' iar aici ,doar un lucru:in acel timp,grije mare sa nu te atasezi.Poti sa-i oferi sprijinul sufletesc necesar,dar atasamentul,nu se produce in lipsa contactului fizic,si ,cite ar mai fi..he he. Aceasta metoda este pentru el,calea de revenire.Aceasta metoda este pentru tine,aceiasi cale de revenire.Oare unde este adevarul ? In mod implicit,si tu esti in suferinta,dar cautarea ta,alegerea,sa nu provoace una si mai mare,tie insuti. Si inca ceva: intotdeauna,omul alege varianta CEA MAI USOARA si care pare CEA MAI ATRAGATOARE.Dar aceste alegeri NU INSEAMNA CA SINT SI BUNE. Draga surioara,atentie mare,si gindeste-te si la cele ce ti-am scris aici,sper sa-ti foloseasca. Amin. |
pai eu m-am atasat de el :( asta e problema :(
|
Sincer,n-ar fi trebuit sa ii pui poza pe net,chiar daca aici nu il cunoaste nimeni.
E un tanar normal,nu imi pare un bau bau. Si nu inteleg de ce crezi ca pe un forum unde scriu oameni care nu il cunosc si nu te cunosc vei gasi raspunsuri,care in realitate le vei afla doar in sufletul tau. Oare,chiar atat de putina incredere ai in tine si deciziile tale,draga prietena? Toate cele bune iti doresc! |
PS:Observ o suferinta in ochii lui,poate este doar putin confuz in perioada asta.
Fara a se intelege,insa,ca ar trebui sa stai alaturi de el din mila,ci doar sa incerci sa il intelegi. |
Draga heaven, apreciez sfaturile tale. in deciziile mele voi avea mereu incredere. Eu m-am atasat de el, sunt indragostita de el. E un tanar normal, asa-i. Dar, totusi nu-l cunosc in totalitate si nu vreau sa am din nou inima franta... Cred ca voi incepe o relatie cu el...
|
e iarna la el in suflet
Mai lasa sa treaca ceva timp sa-l cunosti mai bine ..nu sunt zece zile de cand spuneai ca suferi , ca esti foarte trista ..
Probabil , despartirea de celalalt te face sa-ti doresti o noua iubire.. mi se pare firesc la varsta ta . Ceva trebuie sa fi invatat tu din despartirea asta .. asa ca ai grija ! Nu te grabi ! Daca te simti puternica si chiar crezi ca-l poti iubi cu adevarat , ia-l de mana -era sa zic de inima !- si, scoate-l din iarna sufletului lui .. Dupa iarna , cu voia lui Dumnezeu , vine intotdeauna ..primavara ! Treaba e sa vrea si el ..sa scape de iarna !! P.S. Ce m-ar speria pe mine, mai mult decat faptul ca e rocker , ar fi prietenia lui cu acel ..consumator (cum spui tu ) asa ca , fii atenta sa nu-ti complici viata fara sa bagi de seama .. Un buchet de ganduri bune , iti ofer in aceasta dimineata .. Domnul , sa te ocroteasca ! |
Citat:
|
Poate baiatu asculta christian metal.
|
asculta death, black metal, rock imbinat cu folk...
|
Eu cred te atrage genul asta de "damaged" boys pe care vrei sa-i "repari", sa-i readuci pe calea cea buna.
death metal e bun, black metal e prost. |
Citat:
|
Desigur, femeile nu-s chiar asa misterioase cum se cred.
Da spune-mi, ai mai fost cu baieti ca el pana acum? si ti-ai pierdut speranta in ei dupa o vreme? |
Draga simona-marinela si eu am patit asa candva dar nu din prisma muzicii ci din prisma geloziei.Si eu imi iubeam sotul nespus si cand am avut primul copil am fost tentata sa plec cu copil cu tot caci vb ta gelozia ii intuneca mintea.Dar m-am rugat la Bunul Dumnezeu si am reusit pana la urma ,cu greu dar Doamne iti multumesc ca avem doi baieti si 19 ani de casnicie.Dar roagate la Dumnezeu si Maica sfanta si cu ajutorul lor vei avea izbanda.
Si eu sunt fff optimista sa fii si tu asa si vei reusi. Sa iti ajute Dumnezeu! |
Cu baieti ca el, am fost si a durat mult. Am tinut la el pana in ultima clipa chiar daca el ma iubea mai mult trupeste. Si dupa am avut inima franta. Dar nu regret nimic.
Bautar, draga mea, o sa-l iubesc foarte mult si voi lupta. Multumesc pentru incurajari si din suflet un calduros va iubesc! >:D<>:D< sunteti niste oameni exceptionali... |
Sa-ti dau un diagnostic mai "pesimist".
Daca esti prea indragostita o sa fi prada usoara. O sa pari gata sa-i accepti orice dorinta si o sa profite de tine mai mult pe partea carnala. Ar trebui sa-l lasi pe el sa vina la tine nu invers, daca chiar te place. |
Da,pastreaza-ti capul pe umeri si cunoaste-l intai,dupa cum te-a sfatuit si Sia.
In timp,daca vei sti sa vezi,vei observa daca merita au ba sa te implici intr-o relatie cu el. |
Nu va merge...:) E o persoana dificila...L-am intrebat ce vrea. A spus: nu stiu, poate la anul ma voi decide. L-am intrebat de ce ma mai alinta si-mi face complimente. "AAAA pai eu le alint pe toate. " Cu alte cuvinte, e indecis. Nici el nu stie ce vrea. :) Si cand ma gandesc ca eram gata sa-i daruiesc totul pe tava! Rau e sa fi naiv si neputincios in fata altora! De ce dau numai de baieti de acest fel? :(
|
Citat:
|
Citat:
Mare atentie la prietenia cu prietenul dependent de heroina... sa nu cumva sa fie si el in aceeasi situatie. |
Citat:
Eu iti doresc toate cele bune, si multa rugaciune! (Fetita draga, nu multe sfaturi ci multa rugaciune la Maica Domnului si la toti Sfintii!) |
Citat:
Ai vazut ca adevarul a iesit mai repede decat ai crezut la iveala? Cu siguranta,nu este inca matur.Ai rabdare si vei intalni si acea persoana pentru tine atunci cand va fi momentul potrivit. Toate cele bune! |
Multumesc tuturor pentru sfaturi. Sa aveti parte de dragoste, sanatate, liniste si de toata dragostea si mila Domnului. Sa fiti binecuvantati!
|
Simona-Marilena, poate o sa iti placa acest cantec ( si versurile sunt fermecatoare) care descrie exact starea ta de spirit:
http://www.youtube.com/watch?v=A3d1r...13A4A&index=21 Sa fii iubita si sa nu iti pierzi taria! |
Citat:
|
simona eu zic sa nu "incepi ceva" cu el din mila sau din nevoia ta de iubire,dupa cum am vazut ai o varsta la care poti fi influentata usor,vei sfarsi in a trai viata lui ,cu timpul principiile tale de viata-religioasa se vor estompa,de ce?pt ca asa suntem noi mai slabe,asa este natura noasra,pierdem teren in fata celui pe care'l iubim,(am avut si eu o experinta similara).
|
...ai putea
Ai putea sa-ti iei un canon usor:sa citesti zilnic,pentru tine si el,Paraclisul Maicii Domnului...(asta daca nu cumva deja il citesti)...
Doamne ajuta! |
Ora este GMT +3. Ora este acum 20:17:03. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.