![]() |
Fertilizarea în vitro și înseminarea artificială au fost interzise în România !
In sfârșit o măsură înțeleaptă : româncele care își doreau un copil și nu-l puteau avea pe cale naturală îsi puneau "ultima speranță" în fertilitatea în vitro. Acum, pot să-și ia adio și de la bebelușii "în eprubetă", pentru că nici un medic din România nu va mai face această procedură, după ce Ministerul Sănătății a scos-o în afara legii. Cei ce vor încălca noua hotărâre , riscă închisoarea între 3 și 10 ani. În sfârșit o hotărâre înțeleaptă !
|
Unde ai citit asta Cristi?
Ceva nu este in regula... nu cred ca asa se pune problema |
Citat:
|
Nu cred sa fie asa de dur. Posibil ca dupa o anumita varsta sa nu mai fie voie...Ca altfel fertilizarea in vitro se face in mai toate tarile EU cred, asa ca orice familie poate merge acolo. Din cate stiu vor sa interzica donarea de ovule pe bani.
Totusi, daca intr-adevar este adevarat, nu prea vad unde e bucuria in asta. |
Hmm . Ce sa mai credem ?
|
Hmm . Ce sa mai credem ?
|
|
Adriana Iliescu , revoltată ! ! ! << Sunt niște criminali ! >>
Adriana Iliescu , femeia care la vârsta de 67 de ani, a adus pe lume o fetiță, în urma unei inseminări artificiale, a declarat ieri în ziarul CLICK , că ordinul dat de ministrul Bazac este o aberație. "E o crimă la adresa oamenilor, dar și la adresa demografiei ". ( ! ! ! )
|
Citat:
ieri am vazut parca la tv :mama criminala care a aruncat copilasul mort ...si am zis : de ce Doamne ? de ce una care nu merita sa fie mama ,este mama ,iar cele care isi doresc ,nu? si dc este adevarat ce zici ,ca in ro nu se mai fac,atunci solutia este in-afara ! eu imi doresc sa fiu MAMA ,si o sa lupt ! |
Citat:
Eu nu vad decat un sadism dus la extrem din partea extremistilor care nu inteleg despre ce e vb. Sa-ti dau si un exemplu. Daca o familie incearca de ani buni sa aiba copii si nu reusesc "din voia D-lui", tu spui ca e normal sa nu faca fertilizare in vitro, desi scopul casatoriei e procreerea. Prin afirmatiile de mai sus iti bani joc de acei oameni in cel mai josnic mod cu putinta si mai esti si mandru de asta. Te comporti ca un stapan de sclavi care permite sau nu relatiile intre acestia fara sa tina cont de sentimentele lor. Ti-a spus tie D-zeu ca e impotriva fertilizarilor? Ti-ai asumat niste drepturi care nu ti se cuvin. Nu esti stapanul nimanui desi unii ti se supun in pofida tratamentului inuman la care ii supui prin tortura psihica. Si daca nu ma crezi, cauta nitel ce-i aia sindromul Stockholm ca sa intelegi de ce unii inca se mai uita la ce spui. Care-i diferenta intre tine si Ceausescu? Ala a interzis avorturile (si cica era ateu) si tu ai interzice fertilizarile in vitro. Acelasi comportament faraonic si la tine si la el. Nu e dreptul tau sa decizi pentru altii si nu e chiar asa de greu de inteles asta. Poate e mai greu sa acceptat, dar asta tine de caracter. Te-ai gandit putin la urmari? Oamenii respectivi s-ar fi dus in alta tara sa faca inseminarea si tu tot ti-ai fi bagat unghia in gat. Cei mai saraci, ar fi suferit in continuare de pe urma planului divin. Asta cand tot voi incurajati familiile sarace sa toarne nspe copii chiar daca nu au cu ce sa-i creasca. Doar n-ati vrea sa fie toti educati! V-ar scadea rating-ul. Cand vine vb de avort va luptati "pentru viata". De ce nu o faceti si in cazul fertilizarilor in vitro? Pana la urma e vb despre o viata care nu primeste nicio sansa. Daca unii comit niste ilegalitati, nu e normal sa sufere toata lumea. O fi o logica crestina sa suferim toti pentru unul, dar lumea a mai evoluat intre timp. Iti multumesc inca o data ca faci tot posibilul sa fugaresti de pe acest forum cat mai multi oameni. Esti o adevarata comoara pentru ateism. |
Citat:
Ar insemna sa se treaca dintr-o extrema in alta: mai intai e voie ORICE, de ex. ca o femeie de 67 de ani sa devina mama cu ovule si spermatozoizi donati, sa se vanda ovule, etc, iar apoi nu mai e voie NIMIC, nic macar metodele cele mai lipsite de pericole pentru mama si fat, cum ar fi inseminarea artificiala. Elenavioletacocos, sa iti dea Dumnezeu ajutor! S-a mai discutat de asta in extenso pe un fir deschis de sophia. |
Si eu cunosc multe femei care sufera de tiroida Hashimoto(ca si mine ) care isi doresc din suflet un copil ,pe care l.ar creste si educa in credinta ,si totusi ... De ce vrea sa ne condamne societatea la durere permanenta ,in numele religiei ? aici chiar nu pot fii de acord cu cristiboss56,caci eu sunt UNA din acele FEMEI care isi doresc un bebelush !!!
mai sunt persoane care zic : dar infiaza draga ! ei bine NU ! nu vreau copilul altcuiva ,eu vreaU COPILASUL MEU! sa il simt cum creste in burtik ,cum da din picioruse ! sa ii vorbesc ,sa ii cant ,sa ii pun povesti etc ... mai e un lucru: imi plac oamenii credinciosi ,dar de FANATICI ma feresc ! fanatismul nu e lucru bun ,si din cauza lui se ajunge la extreme ,care pot rani persoane ! Fani71 MULTUMESC ! DOAMNE AJUTA TOATE FEMEILE AFALTE IN PROBLEMA ASTA ! DOAMNE AJUTA-MA SI PE MINE ! |
Elenavioleta, nu te mai supara.
Nu cred ca majoritatea omaneilor credinciosi te-ar condamna. Am auzit, ce-i drept, ca in Romania multi duhovnici nu sunt de acord cu metodele 'artificiale' de conceptie, dar nu este asa si pentru alte tari. Sunt multi ortodocsi care le accepta, atragand doar atentia asupra riscurilor si indemnand oamenii sa nu ia in calcul pierderea embrionilor pentru a avea un copil. Riscuri de pierdere exista si cand concepi pe cale naurala! Ce este gresit, cred, este sa nu se ia de la inceput in calcul aceasta pierdere, ca fiind inevitabila. |
Citat:
Asta e dreptatea divina pe care unii o predica cu mandrie. Si cica omul are free will. Nu stiu daca conteaza sfatul unui ateu, dar din cate ai scris, cred ca ai sa fii o mama excelenta (poate eventual sa exagerezi cu grija pt ala mic) asa ca nu te lasa influentata de unii care n-au niciun drept sa decida pentru tine. Ma uit in fiecare zi pe strada cati copii sunt neglijati de parintii care habar n-au cum sa-i creasca si ma gandesc ca avem nevoie de mai multi oameni care sa gandeasca la fel ca tine. |
ma deranjeaza cum a pus problema cristiboss56 !
eu nu imi pun speranta in metodele medicale ,in primul rand in pun speranta si increderea in D.zeu! dar D-zeu iti da ,nu iti baga si in traista ! adica dc ai probleme de sanatate trebuie sa te duci la medic ,medicul cu ajutorul lui D.zeu te va ajuta !asa cred eu ! |
Citat:
nu zic ca as fii mama perfecta ,pt ca nimeni nu e perfect,dar Doamne cat de mult mi.as iubi copilasul ,cum l-as creste ,cum l-as duce duminica la biserica ,si la fiecare sarbatoare ... cum as iesi sa ma plimb cu el si catelusii...cum ar fi prima aniversare ,sau primul craciun... azi sunt un pic depri...:((( |
Eu sunt una din femeile care-si doreste cu ardoare un copil insa...pana acum Dumnezeu nu mi l-a daruit. Numai cine nu are, si isi doreste poate sa inteleaga durerea...
Sufar si eu de tiroida Hashimoto, insa nu pun pe seama bolilor faptul ca nu am putut concepe...Dumnezeu stie mai bine de ce nu mi-a daruit copilasi...stiu ca judecatile Lui sunt drepte. Insa eu personal vad aceaste modalitati de concepere FIV si inseminare artificiala ca un medicament/tratament...deoarece in final NUMAI DUMNEZEU ESTE CEL CARE DA VIATA! Marturisesc ca mi-a fost teama sa discut cu duhovnicul meu despre faptul ca eu, m-am interesat si chiar am apelat la inseminare artificiala. Probabil ma aflu in ratacire, insa eu cred ca numai Dumnezeu da viata si am apelat la aceasta procedura ca la un medicament...Singurul lucru care ma ingrijoreaza este faptul ca aceste proceduri implica tratamente hormonale cu efecte adverse grave. As infiia un copil si l-as iubi fara rezerve, insa sa stiti ca nu este asa usor. Acum nu mai sunt asa multi copii abandonati, legea spune ca ei pot fi adoptati numai daca parintii isi dau acordul sau daca nu exista parinti este necesar acordul rudelor...si in multe cazuri acestia nu si dau acordul si copii raman in plasament. O alta problema este ca sunt multe cupluri care nu pot face copii, iar copii care sunt adoptabili sunt putini, si reusesc sa-i adopte cei cu relatii si cu bani mai multi...e trist dar foarte adevarat am prietene care se chinuie sa gaseasca un copias de mult timp si fara rezultat. Nu ma simt bine ca am postat acest mesaj care poate este anticrestin din moment ce eu sustin acest lucru, insa va rog sa ma iertati e un subiect sensibil inimii mele si nu m-am putut abtine. |
Citat:
|
Nu cred ca este cazul sa ne grabim in afirmatii. Trebuie sa privim cu atentie ambele puncte de vedere. Iata ce spun medicii despre acest subiect: "In marea majoritate a cazurilor, sunt creati mai multi embrioni in eprubeta, caci, tinand cont de procentul redus de reusita, nu se poate cunoaste de la inceput numarul necesar. Un embrion sau, in alte cazuri, mai multi embrioni sunt transferati in uterul mamei, in speranta ca cel putin unul din ei se va implanta cu succes. Necesitatea transferului de embrioni multipli duce la aparitia sarcinilor multiple. Sarcinile multiple, realizate prin aceasta metoda artificiala, implica si reductia embrionara. Asta inseamna ca multi embrioni sunt eliminati, ca sa se imbunatateasca sansele de supravietuire ale unuia sau doi embrioni. Actul de eliminare din organism, in mod programatic, a unor embrioni, reprezinta un avort, un homicid".
|
Corect, costel
|
Citat:
Totusi in cazul inseminarii artificiale totul se intampla in corpul femeii si nu in laborator ca la FIV. Nu sunt sacrificati embrioni...Cred ca ar trebui sa se faca diferenta si sa se incerce si aceasta metoda, care repet nu implica embrioni sacrificati. |
Citat:
|
Citat:
|
Asta-i intrebarea :)
|
Citat:
Oare merita sa ucizi pentru a avea un copil ? Intreb si eu . Va rog nu aruncati cu piatra in mine . |
Citat:
Bineinteles, ca nu merita sa ucizi pentru a avea un copil. Insa ceea ce nu ai inteles este ca aceste proceduri nu implica neaparat sa se produca avorturi, mai ales in cazul inseminarii artificiale nici vorba de asa ceva ...exista un singur ovul... Si la FIV se poate evita acest lucru prin prelucrarea a 3 ovule doar. Insa ceea ce ma ingrijoreaza pe mine este faptul ca prin procedura FIV practic viata incepe sa aiba loc in laborator si nu in corpul femeii asa cum a lasat Dumnezeu. |
Nici inseminarea nu trebuie luate cu usurinta. Sa nu uitam ca aici putem vorbi de insamantarea mai multor femei cu sperma aceluiasi barbat.
|
Citat:
Da, si asta e adevarat ...nu poti sa stii ce face medicul...tu poti sa nu sti. E bine ca s-au spus mai multe puncte de vedere. In felul acesta reusim sa intelegem mai bine de ce nu e bine! Intelept ce ai spus, la asta nu m-am gandit. |
Trebuia reglementat pentrui ca se facea totul aiurea. Dar sa interzica de tot!?
Mai inati au interzis adoptia. Eu poate as fi adoptat, dar n-am voie. Ma face sa cred ca din cauza BOR se intampla, care nu intelege niste lucruri umane si naturale. Cati oameni vor suferi acum!!!! In alte tari, peste tot este voie si inca mult. Cand nu stiu unii ce inseamna sa nu poti avea un copil. Aia carefac astfel de legi si cei din biserica in general sunt cei care au copii si nu inteleg. Sper sa se schimbe totusi, sa lupte femeile! |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Si in tarile unde este permisa inseminarea cu sperma donata anonim trebuie ca sperma sa fie chiar donata anonbim, nu in scopul unei inseminari a sotiei sau a prietenei persoanei respective. |
Citat:
|
Citat:
Riscul este mai mare sa fie facut totul degeaba, pentru ca daca se foloseste numai un ovul se poate sa nu se intample nimic (sa nu apara nici un embrion) si sa trebuiasca sa fie luat totul de la inceput (costuri, tratamente etc). este greu, insa daca cineva tine sa nu 'arunce' embrioni, nu este imposibil. |
Citat:
|
Citat:
Daca e pe asa, cei CU copii care ii judeca pe cei care incearca sa aiba copii prin metode asistate medical mi se pare ca se potrivesc mai bine cu admonestarea ta, Cristi. Eu am copil si nu am nici o problema de fertilitate (poate dimpotriva ;-) ), insa mi se pare ca nu avem dreptul sa ii judecam de sus pe cei care nu au si incearca prin metode medicale. Eu nu am vorbit de clonare. Eu am vorbit de metodele de asistare medicala care sa evite aparitia embrionilor care sa fioe sacrificati din start. Asta cred ca este inacceptabil. Insa faptul ca medicina poate ajuta niste persoane care in mod firesc isi doresc sa aiba copii, cum spune si binecuvantarea de la casatorie, mi se pare un lucru bun, cum spunea cineva mai sus: Dumnezeu este cel care da viata, medicii doar asista. Nu mi se pare un argument impotriva acestor metode ideea ca conceptia nu este in trupul mamei asa cum a lasat Dumnezeu, cum spunea elenavioleta. Daca ar fi asa nu ar mai trebui operat nimeni, sau tratat, ca 'asa a lasat Dumnezeu', nu? Sau nu ar putea sa i se dea insulina la diabet, ca Dumnezeu a dat sa apara in corp? Sau sa interzicem transfuziile, ca unii sectani, pt ca sangele trebuie sa fie produs de propriul corp, asa a lasat Dumnezeu? Vezi unde ajungem cu teoria asta? Dumnezeu le-a dat oamenilor ratiune. Ei o folosesc, printre altele, ca sa inventeze metode de vioncecare a bolilor si de invingere a neputintelor. Poate unii dintre voi sunt si impotriva medicamentelor impotriva durerii, ca de, durerea vine de la pacat? :-( |
Citat:
|
Citat:
|
Când nu le convine ceva din învatatura Bisericii, unii arunca cuvântul fanatic aplicat celor ce sustin acea pozitie a Bisericii.
Voi ati vrea ca Biserica sa se ajusteze dorintelor voastre, nu sa va ajustati voi cerintelor Bisericii. Femeia nu se realizeaza prin nastere de prunci ci ca si barbatul prin împlinirea poruncilor divine, concret, prin faptele cotidiene de renuntare la propriile dorinte, la placeri si confort pentru a împlini voia lui Dumnezeu. Dorinta femeii de a avea copii este un amalgam de patimi. Este vorba pe de o parte de imaginea sociala de femeie realizata, pe de alta parte de dorinta de a avea niste tovarasi de viata (frica de singuratate) fata de care sa se simta dumnezeu, creator si purtator de grija, sa simta ca altii depind de ea (orgoliu). Potrivit învataturii Bisericii, copiii trebuie sa fie rodul casatoriei, nu al unor scamatorii sau vrajitorii. Daca un cuplu nu are copii îndura acest lucru cu stiinta ca asa a considerat Dumnezeu ca e bine pentru ei. Sterpiciunea trupeasca poate deveni pricina unei bogate rodiri duhovnicesti pentru omul care accepta prezenta vie a lui Dumnezeu in viata lui si ii accepta voia, cu smerenie si supunere. Nu trebuie sa uitam nici aceea ca in Vechiul Testament cele mai mari daruri ale lui Dumnezeu catre lume s-au dat prin mijlocirea acestei sterpiciuni trupesti. Din parinti sterpi s-a nascut inaintemergatorul Domnului, ca si insasi Nascatoarea de Dumnezeu. In mod analog, si in Biserica sterilitatea ar putea fi privita drept cea mai mare chemare la rodire duhovniceasca adresata cuplului. Pe de alta parte, dorinta fara masura de a dobandi copii, cu orice pret, da la iveala o anumita imaturitate duhovniceasca si poate duce cu usurinta la dezamagire, chiar si cand este implinita. Desigur, dorinta fireasca de a dobandi copii indreptateste constiintei crestine nu doar grija deosebita si rugaciunea staruitoare, dar si recurgerea la stiinta medicala pentru vindecarea eventualelor stari patologice. Sterpiciunea, observa Sfantul Ioan Gura de Aur, care in vremea Vechiul Testament era cel mai apasator lucru pentru femeie, nici dupa venirea Mantuitorului si orientarea credinciosilor catre împaratia lui Dumnezeu n-a incetat sa fie insuportabila. Dar evitarea sterilitatii prin fecundare artificiala creeaza grave probleme spirituale, morale, sociale si altele. http://www.crestinortodox.ro/morala/...erii-pruncilor Ce nu înteleg eu la genul acesta de oameni e ce urmaresc ei prin atacarea învataturii Bisericii: vor sa schimbe aceasta învatatura? Vor sa nu se mai simta mai putin mustrati de constiinta? |
@Traditie - fecundarea artificiala nu creeaza nici un fel de probleme. Se nasc copii sanatosi si reusiti.
Tot mama ii poarta si ii ingrijeste in pantecele ei, chiar daca medicul ajuta celulele putin. Practic nu este nimic artificial acolo. Si daca tu afirmi cele de mai sus (cuvinte oribile de altfel, c are dovedesc clar cum nu poti intelege femeile in general, sub nici o forma), de ce Ioachim si Ana, Zaharia si Elisabeta si altii din Biblie au cerut asa cu foc sa aibe copil? Putea sa ramana fara, ca erau deja batrani si sa creasca duhovniceste cum spui tu. Totusi si ei au dorit si Dumnezeu le-a dat. Pe atunci cei fara copii ewrau considerati blestemati, stigmatizati si mai nu stiu cum. Cum crezi ca ne sim,tim noi azi? La fel? Si cand ne spune preotul despre Ana si Ioachim si ceilalti la predica si cum se simteau si ei nu crezi ca ne ineaca plansul? Spune-mi ceva: exista oameni, femei in speta, care in biserica n-au voie nimic, sunt considerate cum bine stii, copii sa n-aibe, aia nu , ailalata nu, da sa crestem duhovniceste. Cum, din ce? Eu ma zbat pe uscat. Unde este locul meu, ce sa fac? Ce vrea Dumnezeu de la mine sa fac? Cu ce am gresit noi sa n-avem parte de nimic? Pe cine am omorat? Dumnezeu poate ca vrea asa. De unde stim noi? Sau poate ar fi vrut sa adoptam, sa facem in vitro. Dar daca oamenii scot astfel de legi? In alte (unele) tari se pot deja adopta embrioni care altora nu le mai trebuie. Tot adoptie de copil este, numai ca il porti si in pantece. Mai trebuie gandit putin si inteles biologic fiecare procedeu, nu judecat pausal si gresit. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 02:15:01. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.