Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Rugaciuni (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5048)
-   -   Rugaciuni de care avem mare nevoie in timpurile de acum (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7348)

Danette 14.10.2009 23:23:33

Rugaciuni de care avem mare nevoie in timpurile de acum

Poate da, poate nu. Sincer nu am avut rabdarea sa caut in toate postarile din forum.

Propun cu aceasta, ca fiecare SI IMPREUNA sa NE rugam pentru ceilalti in timpurile de astazi, pentru poporul nostru si nu numai. Rugaciunea in comun este foarte puternica.

Astfel am ales doua dintre multe altele.. .

RUGACIUNEA pentru Neam a Parintelui Gheorghe Calciu:

Stapane Doamne, Dumnezeul nostru, Parinte, Fiule si Duhule Sfinte/ Domnul nostru Iisus Hristos, venim la Tine, Doamne, cu pocainta si durere in inimi sa ne rugam pentru poporul romanesc.

Asculta cererea noastra, intra Doamne, ca un imparat ceresc in tara noastra si in neamul nostru si-l scapa, Iisuse de uneltirile vrajmasilor vazuti si nevazuti. Ca prigoneste vrajmasul sufletul neamului romanesc si viata lui o calca in picioare.

Facutu-l-a sa locuiasca in intuneric ca mortii cei din veacuri si sufletul lui este mahnit de moarte. Ca l-au tradat cei pusi de Tine sa-l conduca si au uitat ca Tu ai spus ca cel ce vrea sa fie intaiul, sa slujeasca tuturor. Si ei au stiut acest lucru, dar s-au trufit, au uitat de poporul Tau, l-au asuprit si l-au jefuit, l-au vandut altor neamuri si au calcat poruncile Tale, iar pamantul acesta, pe care l-ai dat neamului romanesc pe veci, l-au instrainat.

Dar poporul acesta Te slaveste, Doamne, nu numai cu buzele ci si cu inima.
Adu-Ti aminte de el pentru cei ce Te cunosc pe Tine, pentru monahii si monahiile care zilnic se roaga pentru el si pentru rugaciunea noastra de astazi, chiar daca suntem nevrednici de mila Ta.

Pentru ca toti ne-am abatut, oti am facut nelegiuire, si ierarhii, si preotii si credinciosii. Nu mai este nici unul care sa faca dreptate, nu mai este nici unul ! Ci inceteaza Doamne, bataia Ta impotriva poporului romanesc.

Adu-Ti aminte, Iisuse, de fratii nostri care sunt in afara tarii, in exil sau vanduti o data cu teritoriile cedate, si-i miluieste pe ei. Reunifica poporul Tau. Repune-l in cinstea pe care a avut-o la Tine mai inainte, iarta-i pacatele savarsite, apostaziile, rautatile, indemnurile la desfranare, la neiertare si la razvratire impotriva Ta.

Rugatori aducem pentru noi pe Miaca Ta cea Sfanta, Pururea Fecioara Maria, Puterile Ceresti, pe Sfintii Tai Apostoli, pe mucenicii neamului nostru si pe toti mucenicii, sfintii si cuvioasii care au slujit Tie cu credinta curata.

Adu-Ti aminte, Stapane, de toti cei care s-au jertfitpentru Cruce, Biserica si Neam; adu-Ti aminte de sangele lor care s-a varsat si pune-l pe acesta in balanta iertarii noastre.

Reda poporului nostru pamantul care l-a pazit cu grija si credinta prin veacuri, reda-i bisericile si manastirile vandute, reda-i pacea vazduhului si imbelsugarea roadelor pamantului, stapanirea de sine, demnitatea lui crestina si nationala de altadata, conducatori buni si cinstiti, neasupritori, nemincinosi si nelacomi, reda-i arhierei vrednici de Tine, Iisus Mare Arhiereu, preoti daruiti Bisericii si Neamului, credinciosi misiunii lor, adevarati seceratori, asa cum ii vrei Tu, Milostive.

Auzi-ne Doamne intru indurarea Ta! Nu intra Stapane la judecata cu robii tai, ci intoarce-Ti iar privirea spre noi si ne ridica din pacat cu dreapta Ta cea mantuitoare.

Si trecand prin patimile toate, curatati prin suferinta, sa ajungem si la Sfanta Ta Inviere,Iisuse, slavindu-Te pe Tine impreuna cu Tatal si cu Duhul Safant, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin !

RUGACIUNEA pentru lume a Cuviosului Paisie Aghioritul:

Dumnezeul meu, să nu-i părăsești pe robii Tăi care trăiesc departe de Biserică; dragostea Ta să-i aducă pe toți lângă Tine.

Pomenește, Doamne, pe robii Tăi care suferă de cancer.

Pomenește, Doamne, pe robii Tăi care suferă de boli ușoare sau grave.

Pomenește, Doamne, pe robii Tăi care suferă de infirmități trupești.

Pomenește, Doamne, pe robii Tăi care suferă de infirmități sufletești.

Pomenește, Doamne, pe conducătorii țărilor și ajută-i să conducă creștinește.

Pomenește, Doamne, pe copiii care provin din familii cu probleme.

Pomenește, Doamne, pe familiile care au probleme și pe cei divorțați.

Pomenește, Doamne, pe orfanii din toată lumea, pe toți cei îndurerați și nedreptățiți în această viață, pe văduvi și pe văduve.

Pomenește, Doamne, pe toți cei întemnițați, pe anarhiști, pe narcomani, pe ucigași, pe făcătorii de rele, pe hoți, luminează-i și ajută-i să se îndrepteze.

Pomenește, Doamne, pe toți cei înstrăinați.

Pomenește, Doamne, pe toți cei ce călătoresc pe mare, pe uscat și prin aer, și-i păzește.

Pomenește, Doamne, Biserica noastră, pe slujitorii sfințiți ai Bisericii și pe credincioși.

Pomenește, Doamne, toate frățiile monahale, pe stareți și pe starețe, pe monahi și pe monahii.

Pomenește, Doamne, pe robii Tăi care sunt în vreme de război.

Pomenește, Doamne, pe robii Tăi care sunt prigoniți.

Pomenește, Doamne, pe robii Tăi care sunt precum păsările vânate.

Pomenește, Doamne, pe robii Tăi care și-au lăsat casele și serviciile lor și se chinuiesc.

Pomenește, Doamne, pe săraci, pe cei fără casă și pe refugiați.

Pomenește, Doamne, toate popoarele, să le ții în brațele Tale, să le acoperi cu Sfântul Tău Acoperământ, să le păzești de orice rău și de război. Și iubita noastră țară , zi și noapte să o ții la sânul Tău, să o acoperi cu Sfântul Tău Acoperământ, să o păzești de orice rău și de război.

Pomenește, Doamne, familiile chinuite, părăsite, nedreptățite, încercate și dăruiește-le lor milele Tale cele bogate.

Pomenește, Doamne, pe robii Tăi care suferă de tot felul de boli sufletești și trupești.

Pomenește, Doamne, pe robii Tăi care ne-au cerut nouă să ne rugăm pentru ei.

lavinia40 15.10.2009 00:40:30

[quote=Danette;173596]Poate da, poate nu. Sincer nu am avut rabdarea sa caut in toate postarile din forum.

Propun cu aceasta, ca fiecare SI IMPREUNA sa NE rugam pentru ceilalti in timpurile de astazi, pentru poporul nostru si nu numai. Rugaciunea in comun este foarte puternica.

da, rugaciunea e f.puternica dar ,,in comun" poate fi o alocutiune de mod, ce nu mai e utilizata de poporul acesta.

cristiboss56 07.01.2010 00:55:01

Vino , Doamne !

Vino, Doamne , și ajută-mă să mă cunosc , să mă înțeleg , să mă iert. Vino cu iubirea Ta la suprafața mea cea întinată și coboară-mă în Tine spălîndu-mă și luminîndu-mă. Vino, Doamne, în gândurile mele cele rele și îmblânzește firea mea cea mincinoasă. Mânia mea nu este din lăuntrul meu. Nerăbdarea mea nu e din eternitatea Ta. Sunt murdăriile suprafeței. Înlăuntrul meu ești Tu, Doamne , iar Tu nu ești nici mânie nici nerăbdare. Tu ești viața din mine iar dacă eu trăiesc Ți-o datorez Ție care ești în mine, în cel mai adânc colțișor di sufletul meu.

cristiboss56 07.01.2010 01:06:21

Rugăciune la necazuri și supărări

Doamne, viforul necazurilor se ridică asupra mea și întristările chinuitoare mă îngrozesb, dar întru Tine este toată nădejdea mea, tu cunoști toată pricina răului ce mă bântuie. La Tine perii capului meu sunt numărați. La Tine, deci , scap și pe Tine Te rog să depărtezi de la mine orice rău pierzător de suflet și să-mi ajuți a birui toate ispitele ce mă învăluie. Tu ești întărirea , scăparea și izvorul meu, Hristoase Dumnezeule, și Ție mărire înălțăm , Tatălui și Fiului și Sfântului Duh . Amin +

eu-cristina83 07.01.2010 20:43:16

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 197924)
Vino, Doamne , și ajută-mă să mă cunosc , să mă înțeleg , să mă iert. Vino cu iubirea Ta la suprafața mea cea întinată și coboară-mă în Tine spălîndu-mă și luminîndu-mă. Vino, Doamne, în gândurile mele cele rele și îmblânzește firea mea cea mincinoasă. Mânia mea nu este din lăuntrul meu. Nerăbdarea mea nu e din eternitatea Ta. Sunt murdăriile suprafeței. Înlăuntrul meu ești Tu, Doamne , iar Tu nu ești nici mânie nici nerăbdare. Tu ești viața din mine iar dacă eu trăiesc Ți-o datorez Ție care ești în mine, în cel mai adânc colțișor di sufletul meu.

Superba rugaciune. Multumesc din suflet ca ai postat-o.

nelu195 08.01.2010 10:43:17

Va rog!!!!!!!!!!!!!!!

multumesc frumos p-t. urari si va rog sa va rugati pt sanatatea mea trec printr un moment mai dificil al existentei mele si mi ar fi de mare ajutor ruga voastra doamne ajuta IONEL

cristiboss56 10.01.2010 20:55:02

Rugăciune în caz de boală

Atotputernicule Doamne , Tămăduitor al sufletelor și trupurilor , care cobori pe oameni și tot Tu îi ridici, care pedepsești și vindeci din nou, ai milă de ( numele ) , pentru că este bolnav ( bolnavă ) . Întinde-Ți brațul Tău tămăduitor, și vindecă pe el ( ea ) , și ridică-l ( o ) din patul de suferință. Gonește duhul de slăbiciune din el ( ea ) și îndepărtează de la el ( ea ) durerea , rănile , febra și slăbiciunile. Daă are păcate și greșeli , iartă-i-le , din dragostea Ta pentru oameni. Dumnezeule ai milă de ceea ce a creat mâna Ta , întru Iisus Hristos , împreună cu care ești binecuvântat și cu bunul și de viață dătătorul Sfântul Duh , acum și în vecii vecilor. Amin !+

cristiboss56 10.01.2010 22:04:07

Rugăciune pentru vrăjmași, pentru cei ce ne tulbură

Doamne Iisuse Hristoase, ai milă de cei ce mă pizmuiesc, de cei ce mă urăsc și de cei ce mă clevetesc ca să nu pătimească pentru mine, Doamne. Ci zdruncină și sfarmă pe vicleanul șarpe care îi învrăjmășește pe ei împotriva mea . Și te rog Stăpâne să îi ierți pe frații mei care mă hulesc pe mine acum , așa cum m-ai iertat și pe mine , robul Tău , de câte ori am greșit și am venit spre mila Ta. Amin ! +

cristiboss56 10.01.2010 22:17:13

Rugăciunea de fiecare zi a Sfântului Ierarh Filaret al Moscovei

Doamne , nu știu ce să cer de la Tine. Tu unul știi de ce am nevoie, Tu mă iubești pe mine mai mult decât pot să Te iubesc eu pe Tine. Părinte, dă robului Tău cele ce singur nu știe a le cere. Nu îndrăznesc să cer nici cruce , nici mângâiere : numai stau înaintea Ta. Inima mea e deschisă Ție ; Tu vezi trebuințele mele pe care nu le știu eu. Vezi și fă după mila Ta. Lovește-mă și mă tămăduiește , doboară-mă și mă ridică. Mă cutremur și tac cu evlavie înaintea voinței Tale sfinte și a căilor Tale celor nepătrunse pentru mine. Mă aduc Ție jertfă , nu am altă dorință decât numai să fac voia Ta ; învață-mă să mă rog , singur roagă-Te în mine !
Amin ! +

cristiboss56 11.01.2010 20:37:02

Rugăciune pentru liniștea sufletului

DOAMNE , dă-mi PUTEREA de a accepta lucrurile pe care nu le pot schimba , CURAJUL de a schimba lucrurile pe care le pot schimba și ÎNȚELEPCIUNEA de a face diferența dintre ele !
Amin ! +

cristiboss56 11.01.2010 20:43:05

Rugă de dragoste

Învață-mă Doamne să iubesc și dă-mi putere să dăruiesc iubirea Ta. Picură asupra mea înțelepciunea pentru a alege persoana care merită iubirea mea.
Nu mă lăsa Doamne să pribegesc pe drumuri străine ci fi călăuza mea. Căci Te simt lângă mine în fiecare clipă și asta îmi dă curaj să merg mai departe. Facă-se voia Ta Doamne ! Amin ! +

cristiboss56 11.01.2010 20:50:14

( ii )

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 199511)
DOAMNE , dă-mi PUTEREA de a accepta lucrurile pe care nu le pot schimba , CURAJUL de a schimba lucrurile pe care le pot schimba și ÎNȚELEPCIUNEA de a face diferența dintre ele !
Amin ! +

Gol și descoperit stau înaintea Ta , Doamne-Cunoscătorule de inimi , mărturisindu-mi păcatele pentru că greu mă apasă, n-am liniște, n-am odihnă, Doamne , iar vrăjmașul mă chinuie.
Miluiește-mă , Doamne pe mine păcătosul și izbăvește-mă Doamne al iertărí , pentru a putea afla calea zilei de mâine. Amin !+

cristiboss56 12.01.2010 20:25:10

O parte din cele mai frumoase rugăciuni ale ORTODOXIEI

http://www.scribd.com/doc/6408166/Ce...Ale-Ortodoxiei

Miha-anca 13.01.2010 03:28:26

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 199512)
Învață-mă Doamne să iubesc și dă-mi putere să dăruiesc iubirea Ta. Picură asupra mea înțelepciunea pentru a alege persoana care merită iubirea mea.

Nu prea inteleg rugaciunea aceasta. E spusa cu un scop anume?
Domnul Iisus ne-a cerut sa ne iubim si vrajmasii; si atunci cum sa cer ca-mi arate cui sa dau iubirea mea?!? Dar noi insine meritam iubirea care ni se da? Poate nici noi n-o meritam si totusi o primim.

cristiboss56 13.01.2010 05:29:25

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 200092)
Nu prea inteleg rugaciunea aceasta. E spusa cu un scop anume?
Domnul Iisus ne-a cerut sa ne iubim si vrajmasii; si atunci cum sa cer ca-mi arate cui sa dau iubirea mea?!? Dar noi insine meritam iubirea care ni se da? Poate nici noi n-o meritam si totusi o primim.

Pentru aflarea jumătății tale ( nu a ta , a mea ) , pentru cel ce își dorește așa ceva , pentru întemeierea unei viitoare familii , a unei viitoare relații . Este o rugă pentru cei singuri ce își doresc un suflet lângă ei .

cristiboss56 16.01.2010 15:11:14

Rugăciune pentru omul bolnav

Preaputernice și slăvite Doamne Iisuse Hristoase ! Tu, Care ai venit în lume să tămăduiești neputințele oamenilor, Care nu ai venit să chemi la pocăință pe cei drepți , ci pe cei păcătoși , și ai primit moarte pe cruce pentru mântuirea noastră ! Din adâncul inimii Te rog să primești smerita mea nevoință și această mică rugăciune a mea pentru cel încercat de boală.
Mântuiește-l , Doamne , precum știi , ca un bun și iubitor de oameni , și rânduiește Tu toate spre folosul său. Că noi neputincioși suntem și nu îl putem ajuta dacă nu ne vei lumina cu harul Tău. De e voia Ta , îl poți pedepsi precum se cade pentru păcatele sale, tămăduindu-l cu ierburile amare ale durerii , ca un doctor priceput, precum vei vrea. Dar căzând înaintea Ta Te rog , îndură-te de robul Tău, potolește-i fierbințeala, alină-i suferința, ridică-l din patul durerii. Și dacă îi e de folos să ducă mai departe crucea bolii , fie , Doamne , după voia Ta , nu după voia noastră. Dăruiește-i lui răbdare și liniște, alungând de la el toată frica și toată deznădejea , ca să nu fie îngenunchiat de durere și să cârtească sau să cadă în patima mâniei. Ajută-l , Iubitorule de oameni , ca văzând el mila Ta să cadă la picioarele Tale cu lacrimi de pocăință și de mulțumire, ca să se învrednicească să audă glasul Tău cel sfânt : "IERTATE ÎȚI SUNT PĂCATELE !" . Amin ! +

cristiboss56 16.01.2010 15:23:04

Rugăciune pentru dobândirea răbdării

Doamne , Dumnezeul nostru , Care ai răbdat prigonirile, batjocurile și chiar moartea pe cruce pentru mântuirea noastră , Cel Ce ne-ai spus că "prin răbdarea voastră veți dobândi sufletele voastre " , arată-mi , mie , păcătosului , milele Tale cele bogate și dăruiește-mi duhul răbdării, ca sufletul meu cel încercat să dobândească alinare. Vezi deznădejdea care mă ispitește , vezi încercarea prin care trec și ajută-mă să ies din ea curățit de păcate și pregătit să-Ți slujesc în toate zilele mele, și să slăvesc numele Tău cel sfânt, cântând împreună cu toți îngerii și sfinții : Aliluia ! +

adelin 16.01.2010 15:40:59

Dimineata cand ne trezim, facem Rugaciunile Dimineatii, Acatistul BuneiVestiri si metaniile date de duhovnic. Seara, inainte sa ne culcam, citim Rugaciunile de Seara, Canonul catre Ingerul pazitor si cugetam la pacatele cele facute in ziua respectiva. Noaptea, la miez de noapte, facem paraclisul Maicii Domnului (primul), Canonul de Pocainta catre Domnul nostru Iisus Hristos, Canonul catre puterile ceresti si toti Sfintii, si cei 12 Psalmi alesi. Astfel, rugaciunea noastra este echilibarata si nu statornicim mult timp in rugaciune, ci dupa necesitate, ramanandu-ne vreme si pentru meditatie si lucrul mainilor.

Doamne ajuta!

cristiboss56 16.01.2010 16:02:45

De mare folos: Rugăciune pentru vrăjmași , a Sf. Nicolae Velimirovici

http://www.scribd.com/doc/17601093/R...entru-vrăjmasi

andrei_im 16.01.2010 19:59:36

Citat:

În prealabil postat de adelin (Post 201260)
Dimineata cand ne trezim, facem Rugaciunile Dimineatii, Acatistul BuneiVestiri si metaniile date de duhovnic. Seara, inainte sa ne culcam, citim Rugaciunile de Seara, Canonul catre Ingerul pazitor si cugetam la pacatele cele facute in ziua respectiva. Noaptea, la miez de noapte, facem paraclisul Maicii Domnului (primul), Canonul de Pocainta catre Domnul nostru Iisus Hristos, Canonul catre puterile ceresti si toti Sfintii, si cei 12 Psalmi alesi. Astfel, rugaciunea noastra este echilibarata si nu statornicim mult timp in rugaciune, ci dupa necesitate, ramanandu-ne vreme si pentru meditatie si lucrul mainilor.

Doamne ajuta!

este buna aceasta randuiala, dar trebuie fiecare sa faca canonul pe care l-a primit de la duhovnic. si mai ales - sa nu faca canoane de capul lui. chiar daca nu am primit o randuiala, sa o cerem, sau sa cerem binecuvantare pentru una pe care o vrem noi. caci altfel vine mandria si ne hranim cu ea. nu exista un canon universal, caci astfel ar fi si un duhovnic universal, acelasi pentru toti. :) Doamne ajuta!

andrei_im 16.01.2010 20:00:07

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 201274)

multumim din suflet pentru rugaciuni, frate Cristian! Maica Domnului sa te ocroteasca!

cristiboss56 17.01.2010 21:06:45

Rugăciunea soților care nu au copii

<Binecuvântat ești Tu , Dumnezeul părinților noștri, și binecuvântat este numele Tău cel sfânt și slăvit întru toți vecii ! Să Te binecuvânteze pe Tine cerurile și toate făpturile Tale ! Tu ai făcut pe Adam și Tu ai făcut pe Eva , femeia lui , pentru a-i fi ajutor și sprijin , și din ei s-a născut neamul omenesc. Tu ai zis : "Nu este bine să fie omul singur ; să-i facem un ajutor asemenea lui ". Și acum , Doamne , nu plăcerea o caut , luând pe femeia mea, ci o fac cu inima curată. Binevoiește de a avea milă de ea și de mine și a ne duce împreună până la bătrânețe ! > , s-a rugat Ție Tobie , iar Tu i-ai umplut casa de binecuvântare și i-ai dăruit copii ca răspuns la cererile sale. Doamne , pustii sunt casele fără copii , și triste inimile soților care nu au urmași. Chiar dacă nu avem credința drepților, care pentru rugăciunile lor s-au învrednicit să aibă copii , pentru mila Ta cea nemăsurată nu ne lăsa, Atotputernice Doamne , ci vezi suspinul inimilor noastre. Umple-ne casa de bucuria pe care o aduc copiii , iar pe noi întărește-ne ca să îi creștem pe ei cu dragoste și înțelepciune în dreapta credință, spre slava Numelui Tău și a Sfintei Tale Biserici . Amin ! +

cristiboss56 17.01.2010 22:04:32

Rugăciunea părinților pentru căsătoria fiului lor

Doamne , ascultă puțina noastră rugăciune pentru copilul nostru, robul Tău ( numele ) și nu ne lăsa fără răspuns. Tu ai rânduit ca bărbatul să lase pe tatăl său și pe mama sa să se unească cu femeia sa și să fie amândoi în trup. Tu ai binecuvântat nunta, arătând curăția ei. Tu i-ai primit în împărăția Ta pe soții au dus o viață de evlavie, împlinind poruncile Tale și crescându-și urmașii în frica Ta . Rânduiește , Doamne , precum știi , ca la vremea potrivită robul tău ( numele ) să-și întemeieze o familie. Ca nu cumva să trăiască o viață de păcat, stând departe de nuntă. Să nu-și întineze trupul cu patimile și poftele, batjocorit fiind de diavol. Ajută-l , Doamne , să găsească o soție credincioasă, o soție blândă, bună și iubitoare, care să-i fie cu adevărat podoabă și alături de care să meargă pe calea mântuirii. Te rugăm, Doamne , vino în ajutorul lui , că numai Tu știi ce e în adâncul inimilor oamenilor. Găsește-i Tu , Doamne , o soție vrednică alături de care să facă tot binele. Dăruiește-i Tu, Doamne , să aibă parte de un cămin liniștit , de dragoste și înțelegere , ca să Te laude împreună cu toți ai casei lui până la sfârșitul vieții sale . Amin !+
* ( Dacă rugăciunea se citește pentru căsătoria fetei , se va citi cu schimbările cuvenite . )

florina_drossu 17.01.2010 22:08:10

RUGĂCIUNEA STAREȚILOR DE LA OPTINA

Doamne dă-mi sa întâmpin cu liniște sufletească tot ce-mi va aduce ziua de azi.

Doamne, dă-mi întru totul să mă supun voii Tale Sfinte.
În tot ceasul acestei zile povățuiește-mă și ajută-mă în toate. Toate câte le voi auzi și mi se vor întâmpla în această zi, învață-mă să le primesc cu sufletul liniștit și cu credință tare, că pentru toate este Sfântă voia Ta.

În toate cuvintele și faptele mele călăuzește-mi gândurile și simțămintele. În toate întâmplările neprevăzute, fă să nu uit că totul este trimis de către Tine.

Doamne, învață-mă să mă port cu dreptate și înțelepciune cu toți frații mei, să nu tulbur și să nu supăr pe nimeni.

Doamne, dă-mi putere să duc povara zilei și toate câte mi se vor întâmpla în această zi cu pace în suflet.

Doamne, călăuzește-mi voia mea și învață-mă să mă rog, să cred, să nădăjduiesc, să rabd, să iert și să iubesc. Amin.

cristiboss56 05.02.2010 23:48:21

Rugăciuni folositoare și totodată foarte frumoase . Să vă fie de mult folos !

http://www.lavrentie-sovre.eu/Ierosc...u_florescu.htm

cristiboss56 09.02.2010 16:49:10

Rugaciunea cantata !

Rugaciunea cantata este foarte puternica . Cantecul religios este o rugaciune minunata si ajuta mintea sa zboare la Dumnezeu . De aceea , Sf. Ap. Pavel indeamna pe coloseni sa se deprinda si sa se intelepteasca cu p , laude si cantari duhovnicesti . " Cantati in inimile voastre lui Dumnezeu , multumind-ui in psalmi, in laude si in cantari duhovnicesti " ( Coloseni 3,16 ) . Rugaciunea cantata a fost cultivata de imparatul David , de Mantuitorul cu apostolii ( Matei 26,30 ; Marcu 14,26 ) , de Sfantul Ioan Gura de Aur ( 407 ) , de Sfantul Ambrozie al Mediolanului ( 397 ), de Sfantul Nichita de Remesiana ( 420 ) si de multi alti Sfinti Parinti .

cristiboss56 09.02.2010 16:58:03

Canon de Rugaciune la Vreme de Necaz

http://www.sfintiiarhangheli.ro/node/1761

cristiboss56 11.02.2010 16:56:11

Carticica " Rugaciuni - foarte folositoare de suflet"

Cu bucurie , va anunt ca a fost distribuita o noua carticica editata de Agapis si tiparita la tipografia Necktarios din Botosani cu binecuvantarea Preasfintitului Parinte Galaction Ep. Alexandriei si teleormanului , intitulata " Rugaciuni foarte Folositoare " catre : Domnul nostru Iisus Hristos , Nascatoarea de Dumnezeu , toti SFINTII .Carticica are 63 pagini in format de buzunar si costa 2.50 lei . Carticica cuprinde si rugaciuni talcuite ale Sf . Anastasie Sinaitul . " Miluieste-ma , Doamne , ca s-au tulburat oasele mele si sufletul s- tulburat tare . Vicleanul nu inceteaza a ma supara , vrajmasii mei nu contenesc a ma lupta , razboiul trupului meu ma aprinde totdeauna , iar gandurile viclene nicidecum nu se astampara . Si tu , Doamne , pana cand ? De ce nu te milostivesti ? De ce nu izbandesti ? De ce nu te grabesti ? De ce nu ma cauti ? De ce ma treci cu vederea , caci trecerea Ta cu vederea mi e mie pricina de cadere , Preabunule Stapane . . . "

annajanette 11.02.2010 18:04:29

rugaciuni

Buna ideea insa dzeu nu sta pe net asa ca aceste rugaciuni trebuie facute in particular fiecare insa invitatia la rugaciune este buna

cristiboss56 11.02.2010 19:43:29

Citat:

În prealabil postat de annajanette (Post 211114)
Buna ideea insa dzeu nu sta pe net asa ca aceste rugaciuni trebuie facute in particular fiecare insa invitatia la rugaciune este buna

Din moment ce ne-am strans atat de multi in numele Lui , aici pe acest forum , cu siguranta ca este si El prezent ! In numele divolului sunt destule site-uri ce promoveaza desfraul si curvia . Dumnezeu ramane cu D mare , indiferent ce credem sau in cine credem noi !:76:

eu-cristina83 25.02.2010 21:05:27

Citat:

În prealabil postat de annajanette (Post 211114)

Uite ca Dumnezeu mai sta si pe net deoarece suntem multi care in timp ce postam mai inaltam si o rugaciune. Nu uita ca Dumnezeu este peste tot, doar ca El este discret , bland si iertator. Nu intra niciodata cu bocancii in viata noastra. Daca vrem sa Il primim, Il primim, daca nu........nu. Doar ne-a lasat liberul arbitru. Pe ac. site majoritatea dintre noi il cautam pe Dumnezeu, ne intarim in credinta, ne rugam unii pt. altii si acolo unde sunt doi sau trei in numele lui Dumnezeu acolo este si El, doar sti asta, nu?

cristiboss56 01.08.2010 21:25:27

De folos !

http://www.femeilor.ro/rugaciuni-pen...ite-nevoi.html

Rodica50 01.08.2010 22:19:45

Foarte folositoare.Cand poti, mai trimite astfel de rugaciuni!Multumiri!

cristiboss56 12.10.2010 19:52:46

Rugaciune la Necazuri si Suparari

Doamne , viforul necazurilor se ridica asupra noastra si au intrat ape pana la sufletele noastre , dar intru Tine este toata nadejdea noastra . Tu cunosti pricina raului care ne apasa . La Tine perii capetelor noastre sunt numarati . La Tine deci scapam si pe Tine te rugam sa departezi de la noi orice rau pierzator de suflet si sa ne ajuti a birui toate ispitele care ne invaluie , ca Tu esti intarirea , scaparea si izbavitorul nostru , Hristoase Dumnezeule , si Tie slava inaltam , Tatalui si Fiului si Sfantului Duh . Amin !

cristiboss56 12.10.2010 20:08:07

Acatistul Sfantului Efrem cel Nou - izbavitor de multe boli si necazuri

http://www.vivaturism.ro/index.php?o...iste&Itemid=86

cristian67 23.10.2010 19:15:52

in valuri....

Plutesc pe marea vieții zbuciumată
Și valuri mari lovesc corabia încercată,
De vânturi aducătoare de necazuri și durere.
Și sufletului meu, nădejdea-i piere.
http://img.over-blog.com/299x239/2/0...e-concurs1.jpg
Plutesc, dar unde voi ajunge oare?
Că sunt în mijlocul mării și nu mai văd scăpare.
Nu e nici far, ca să-mi arate calea,
De pretutindeni mă-nconjoară marea.

Corabia mea scrâșnește tare.
E gata să se rupă, de valuri mari din mare
Și-atunci în disperare înalț spre Tine rugă.
- Doamne, nu mă lăsa, grăbește de-mi ajută !

Pe marea vieții mele, a apărut atunci Lumina.
Stăpânul Atoatecreator și mi-a întins mâna,
Ca să mă scoată din a păcatelor întunecată mare
Și să mă scape din veșnica pierzare.

El, cu iubirea Sa divină,
A liniștit marea iar bolta cerului a devenit senină.
Și mi-a condus corabia spre liman bun.
Căci Domnul este a tot ce e văzut și nevăzut Stăpân.

Și El nu vrea pe nimeni ca să piardă.
Ne așteaptă în fiecare zi, ne rabdă.
Ne ocrotește viața cu infinita Lui iubire,
Căci vrea ca să ne dăruiască, cereasca mântuire.

cristian67 23.10.2010 19:18:20

de ce nu zburam?

De ce nu zburăm ca îngerii spre înălțimi ?
Pentru că ne tăiem aripile sufletești.
De ce uităm să îngenunchiem spre răsărit ?
Pentru că gândurile sunt doar spre cele ce-s lumești.

Nu avem timp să tindem spre Lumină. http://img.over-blog.com/310x246/2/0...e/un-inger.jpg
Ne înconjoară mii de griji mărunte.
Uităm mereu că suntem oameni trecători
Și vrem să rezolvăm prea multe.

Și trece viața ca un vis.
Timpul pierdut nu îl mai prindem niciodată
Și pentru suflet ce putem să dăm în schimb?
E mai prețios ca lumea toată.

Umblăm în întuneric pe pământ
Și n-avem timp ca să privim Lumina.
Să înălțăm spre ceruri ochii și să o chemăm
Și Ea ne va cuprinde cu iubire inima.

De ce nu zburăm ca îngerii spre răsărit?
De ce nu vrem să ne înălțăm către Lumină ?
Căci Ea ne așteaptă să ne întoarcem cu iubire.
Să îngenunchiem cerând iertare pentru a noastră vină.

tigerAvalo9 23.10.2010 19:57:18

O,Dumnezeule Mare,mantuieste-ma de toate relele;o,Dumnezeule Mare,care ai harazit magaiere tuturor Sfintilor,harazeste-mi-o si mie,care ajuti si sprijini toate lucrarile,ajuta-ma si sprijina-ma in toate nevoile,scapa-ma de toate primejdiile,de toti dusmanii vazuti si nevazuti.
In numele Tatalui care a creeat lumea,in numele Fiului care a rascumparat-o,in numele Sfantului Duh care a implinit legea in toata a ei desavarsire.
Binecuvantarea lui Dumnezeu Tatal care cu cuvantul a zidit lumea,sa fie pururea cu mine ......!
Binecuvantarea Domnului Isud Hristos,fiul Marelui Dumnezeu,sa fie pururea cu mine.....!
Binecuvantarea Sfantului Duh cu cele mai scumpe daruri ale Sale,sa fie pururea cu mine ... !
Doamne,norii grei ai nenorocirilor si ai supararilor se abat asupra capului meu si intristarile sfasietoare ma coplesesc,dar ma mangai ca Tu ma iubesti si aceasta incredintare ma incurajeaza.Plin(a) de nadejde in dragostea si bunatatea Ta,nu voi lasa sa ma biruiasca impotrivirile soartei, ci ma voi lupta cu curaj,caci numai cu ajutorul Tau voi reusi.
La tine ,dar Preabunule Doamne ,alerg si ma rog:vino grabnic si ma mantuie cu puterea Ta,cu mila Ta,precum ai mantuit si pe Petru cel ce venes pe apa;intinde-mi mana ca si lui si mai presus Doamne da-mi sanatate si..........(se spune o singura dorinta).
Doamne,ai mila si nu zabovi si primeste cu bunatatea Ta rugaciunea mea ce o fac catre Tine,apara-ma cu Harul Tau si ajuta-ma sa fiu statornic in angajamentul ce-l iau fata de Tine:de a da o bucata de paine la saraci si de a ma ruga pentru cei aflati in primejdii sau suferinta si pentru mantuirea tuturor oamenilor.
Trimite Doamne binecuvantarea Ta peste dusmanii mei cunoscuti....(se spune numele) si necunoscuti si indreapta-i cu ganduri bune spre mine si spre toti ai casei mele.
Tu Doamne,doresti ca omul sa traiasca in unire si dragoste pe pamant.
Fa-i si pe cei ce ma asupresc,ma urasc,ma chinuiesc,ma napastuiesc,ma descurajeaza,ma desconsidera,sa cunoasca milostivirea Ta si lumineaza-le Tu ,Doamne,inima lor si fa-o primitoare de dragoste,ca sa traim in deplina unire,cu inima curata si ne iarta noua greselile ,precum iertam celor ce ne gresesc noua,AMIN!

antoniap 13.11.2010 08:29:20

Rugaciunea staretilor de la manastirea Optina

Doamne, daruieste-mi sa primesc cu liniste sufleteasca tot ce-mi va aduce ziua de azi. Invredniceste-ma sa ma dau intru totul Sfintei Voiei Tale. In tot ceasul astazi, povatuieste-ma si in toate ma sprijineste.
Oricare vor fi vestile pe care le voi primi in timpul zilei, invata-ma sa le primesc cu sufletul linistit si intarit in credinta ca peste toate este Sfanta Voia Ta.
In toate faptele si cuvintele mele,Tu calauzeste-mi simtirile. In toate intamplarile neasteptate, nu ma lasa sa uit ca totul vine de la Tine. Invata-ma sa fiu deschis si intelept cu fiecare din madularele familie mele duhovnicesti, pe nimenea amarand, pe nimenea intristand.
Doamne, da-mi putere sa port osteneala zilei de astazi si toate intamplarile din vremea ei. Calauzeste-mi voia si invata-ma sa ma rog, sa nadajduiesc, sa cred, sa iubesc, sa rabd si sa iert.
Amin

dorinastoica14 13.11.2010 11:29:29

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 304885)
Rugaciunea staretilor de la manastirea Optina

Doamne, daruieste-mi sa primesc cu liniste sufleteasca tot ce-mi va aduce ziua de azi. Invredniceste-ma sa ma dau intru totul Sfintei Voiei Tale. In tot ceasul astazi, povatuieste-ma si in toate ma sprijineste.
Oricare vor fi vestile pe care le voi primi in timpul zilei, invata-ma sa le primesc cu sufletul linistit si intarit in credinta ca peste toate este Sfanta Voia Ta.
In toate faptele si cuvintele mele,Tu calauzeste-mi simtirile. In toate intamplarile neasteptate, nu ma lasa sa uit ca totul vine de la Tine. Invata-ma sa fiu deschis si intelept cu fiecare din madularele familie mele duhovnicesti, pe nimenea amarand, pe nimenea intristand.
Doamne, da-mi putere sa port osteneala zilei de astazi si toate intamplarile din vremea ei. Calauzeste-mi voia si invata-ma sa ma rog, sa nadajduiesc, sa cred, sa iubesc, sa rabd si sa iert.
Amin

Dacă ziua de azi îmi va aduce
necaz sau bucurie,
pe toate Doamne
ți le încerdințez Ție.
Facă-se voia Ta,
de-i bună sau rea
îți mulțumesc
pentru orice îmi vei da.
Ține-mă de mână
ca pe un copil mic,
fără Tine Doamne
nu sunt nimic.
Cele rostite,cele ce fac
și cele ce vin peste mine
în acest veac
să le îndur,să le trec,
toate sunt de la Tine.
Ce pot eu să fac?
să mă rog,să iert,
sî nădăjduiesc să iubesc
și să fac puțin bine.
(D.S)

Ora este GMT +3. Ora este acum 15:40:32.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.