![]() |
e pacat sa asculti parazitii?
Cred ca stiti formatia romaneasca Parazitii, si in principal versurile melodiilor lor.
Este considerat pacat daca asculti asa ceva? |
Citat:
|
mersi si scuze, la o prima cautare n-am gasit.
|
nu e pacat sa asculti. Zilnic vedem oameni pacatuind si ascultam oameni zicand fel si fel de chestii! Nu e pacat.
|
In ultima vreme au inceput sa se lege de cele sfinte, asa ca bafta si adio.
|
Mie mi se pare pacat ca nu fac ceva cu vestimentatia lor in primul rand, eu chiar nu ii suport pentru felul in care se imbraca, modul de exprimare si stilul de viata " de dupa blocurile gri"...ar trebui sa faca ceva pentru ei, sa evolueze cumva inspre bine, sa fie niste oameni respectabili si dupa aia sa critice mersul lucrurilor :39:.
|
Citat:
Parazitii mai spun cate ceva in muzica lor si au un stil atractiv. Dar pana la o limita. |
Citat:
Ideea era ca se vede ca sunt niste oameni care nu se simt bine decat intr-o anumita categorie sociala, in care se simt protejati tocmai pentru faptul ca nu exista diferente, care nu se cizeleaza, nu pot fi intelectuali, prefera sa joace rolul neintelesilor si rebelilor...ori aici eu vad o problema, o incercare si o incapatanare de a nu incerca sa devii mai bun, pentru ca esti constient ca nu vei putea si atunci preferi sa ramai tot " printre blocurile gri"...iar asta se vede, pentru ca eu nu ii vad pe oamenii astia capabili sa abordeze o tinuta eleganta, sa poarte o conversatie elevata intr-un mediu elitist...parerea mea.:5: |
In opinia mea atat Parazitii cat si BUG Mafia sau La Familia nu fac nimic altceva decat sa promoveze subcultura, se erijeaza in reprezentantii tineretului revoltat insa mesajul muzicii lor nu e unul constructiv ci doar constatativ: da, o ducem prost, n-avem sanse, etc. De limbaj nu mai pomenesc, injuraturile sunt la ordinea zilei.
Am dubii serioase ca aceasta muzica ar putea contribui la dezvoltarea sufleteasca a unui tanar sau la parcurgerea unui traseu duhovnicesc ascendent. |
Citat:
|
Parerea mea este ca ar trebui sa se faca mai multa educatie muzicala in scoli, sa li se formeze gustul copiilor pentru muzica adevarata, sa stie sa deosebeasca o muzica buna de una proasta...
|
Românii ar trebui sa încerce sa fie originali, din secolul 19 pâna în prezent nu facem decât sa maimutarim occidentul.
Hip-hopul e un gen american, nu se potriveste nici în Franta unde exista negri si arabi. Ca si manelele hip-hopul din România e o traditie falsa, inventata, fara radacini culturale. Adica un kitsch, ceva de prost gust din punct de vedere estetic, care urâteste societatea si asa urâtita. În general e jalnic faptul ca formatiile se restrâng la un singur gen, de parca nu ar simti niciodata nevoia sa compuna si în alte genuri, pop sau rock sa zicem, iar când e vorba de hip-hop e si mai urât, acest gen e grotesc, ca si manelele, fiindca vine cu un 'discurs' ce nu e nici moral nici artistic desi pretinde ca ar reprezenta o forma de atitudine morala. La fel, miscarile si îmbracamintea sunt hidoase, promoveaza un fel de cult al caraghiosului. Cei care asculta acest gen sunt oameni fara repere, fara principii, atrasi de aparente ieftine. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Muzica clasica mie chiar nu imi place si deci nu au beneficiat de acest stil de muzica din partea mea :21::32: |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Yo! Check this up, dude: Instigare la cultura [Cheloo] Daca sa inveti n-ai sete, o sa speli closete Si privind aceste-aspecte nimeni n-o sa te respecte. Afla ca-n acest pervers univers, divers Tre sa te informezi corect si sa-nveti din mers. Daca vrei s-ajungi o mare scula-n strada, binenteles, Tine minte ca mintea conduce pumnul, nu invers. Realizezi ca viata da palme celui ce doarme, Ignorant si incult, ramas fara arme. Instig la cultura, nu doar sa duci sticla la gura, Incerci sa fii corect, competitia e dura. Invatati copii si reinvatati parintii sa gandeasca Ca sunt depasiti de timp acum la batranete Si n-am finete, am pierdut-o cand eram un pici, Caci curiozitatea p-aici omoara pisicii. Nici un motiv de stres n-ai, dar in minte alarma suna Si suna ca incet, incet intrebarile s-aduna. Crede si nu cerceta e o mare minciuna, Am pierdut secole intregi incercand sa luam luna in mana. Ref x 2 [Cheloo] Mesajul e clar si nu se-ndreapta catre Marte, De dragu’ diversitatii, [Ombladon] Citeste-o carte! [Cheloo] Daca vrei sa faci lumina cand e pentru tine noapte, Educa-te singur, [Ombladon] Frate, citeste-o carte! [Ombladon] Ca porti bascheti sau tocuri, tot veti cobori din blocuri, Oameni tristi, inculti, plansi, toti in cautare de gioburi. Viata e-o carte deschisa, deschide-ti mintea, invat-o, O carte citita te ajuta sa te descurci altfel in viata. Trebuie sa srtii sa legi 2 cuvinte, copile, Altfel risti sa fie cainele tau mai destept ca tine. Educa-te singur, nu-i greu deloc, Nu doar cartile de joc in viata ti-aduc noroc. Alege-ti un loc in societate, nu-i un joc, frate, Fii pregatit sa tii piept incercarilor toate. De fapt, e sigur, sunt sigur ca te simti singur Intr-o lume in care toti incultii viseaza numai bani, desigur Nu conteaza ce-ai in cap cand esti supus la probe Ai sa-i ingropi incet pe toti, pe rand, din vorbe. Scratch-uri pe “cartile educa spirïtul” |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Cand le vorbesti celor care asculta hip-hop, li te adresezi pe limba lor, nu? |
Citat:
|
Citat:
Acum eu nu inteleg intrebarea ta, pentru ca un pacat mare in sine nu cred ca ar fi...sa zicem, dar eu personal consider ca devine pacat in momentul in care unii tineri sunt foarte usor influentabili de stilul de viata al acestor vedete si le iau drept model de urmat. De ce sa cauti cu lupa versurile care transmit un mesaj pozitiv in acest stil de muzica, in loc sa cauti un stil de muzica preponderent pozitiv si fara o atitudine instigatoare, agresiva si de joasa speta????:48: |
Citat:
Sa stai in garsoniera, nu vila, sa ai o atitudine umila Sa astepti o mostenire de la o baba senila Sa traiesti mult, de dragul de-a trai Sa ai familie, sa torni "n" jeguri de copii Sa nu fumezi, sa nu bei, droguri sa nu iei Sa n-ai pareri sau idei Sa nu-ti doresti, sa nu vrei Sa fii bun, sa ai o conduita inalta, Asteptand vacanta de pe lumea ailalta O arzi in halu' asta, esti o victima indoctrinata. Cateva din cele mentionate sunt de ordin biblic. "Esti o victima indoctrinata daca te abtii de la baut/fumat/droguri precum si daca ai o atitudine umila ori daca astepti viata viitoare" Asa imi pare ca vad ei lucrurile. Pentru mine,hip-hop-ul reprezinta un discurs iar nu o muzica.Un discurs foarte prost in cele mai multe cazuri. |
Citat:
|
Citat:
este un post impersonal,nu o lua ca pe o ofensa razvan_andrei |
Citat:
|
Citat:
"Ce-ai face tu peste doua zile, daca maine mori?" |
Citat:
''Postati in crestini mai buni ca Sfantul Petru Sunteti ipocriti,beep** beep** pana ramane de un metru'' http://www.youtube.com/watch?v=R91p-0Apyu4 |
:))
eu zic ca nu e pacat sa asculti parazitii pt ca ei prin melodiile lor arata realitatea...ce daca injura si fac diferite chestii...toti fac asta...isi traiesc viata....as vrea sa fiu ca ei...dar cum zic si ei...``nu exista idol lasati muzica sa vorbeasca``...as putea fi ca ei...da imi place asa cum sunt si nu vreau sa ma schimb....decat sa ascult manele mai bn ii ascult pe ei...;)
|
atata timp cat nu ajungi sa te manifesti ca ei si sa vorbesti ca ei, zic ca e cat de cat ok insa cred ca e mai bine sa cauti realitatea in alte parti decat in versurile lor....
|
Te poți ruga după ce asculți Paraziții? Dacă da, cu ce cuvinte?
|
Citat:
|
Nu-i pacat sa-i asculti e pierdere de vreme! Pb este ca nu e pacat sa asculti un "parazit" ci sa devii unul...Numai bine!
|
Citat:
Nimeni nu te intreaba pe lumea cealalalta ce muzica ai ascultat. Nu are nici o relevanta. |
dacă nu-i păcat să asculți această așa-zisă muzică, atunci poți ajunge până la a spune că nu-i păcat să înjuri, să asculți înjurături, vorbe nerușinate, cuvinte oribile, ritmuri animalice ...Nu duc decât către un singur punct...către uitarea de Dumnezeu, și afundarea într-o mocirlă de unde mai ieși doar când vei vedea că deja ți-a făcut rău...dacă vei vedea...
Aceste sunete morbide vin ca niște lovituri de ciocan peste biata minte rătăcită...Asemenea lipitorilor în căutare de sânge, îți vor suge treptat viața din tine...tot ce-i inocent...sufletul... Dacă pui la îndoială păcătoșenia aferentă acestei îmbâcsiri a creierului, a simțurilor, înseamnă că trebuie să te îndrepți degrabă către biserică... pentru că, tu, oaie rătăcită, orbită, robită de "plăcerile" lumești nu ai să-ți găsești niciodată liniștea în astfel de gunoaie îmbrăcate în pojghițe strălucitoare... |
Imi plac Parazitii, o sa-i ascult pana si pe patul meu de moarte !
PS: Daca hip hop-ul e subcultura (si nu ma refer numai la Parazitii), atunci Inna ce e ? Dan Balan ce e ? CULTURA ? :)) |
Citat:
|
Discutia cade in derizoriu. Mantuirea nu are treaba cu gusturile muzicale.
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 20:50:09. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.