![]() |
H1N1 si sarutatul celor sfinte
Ieri am citi un mesaj care spune clar sa nu venim la biserica daca ne simtim rau, sa nu pupam potirul, mina preotului si icoanele si sa ne dezinfectam miinile inainte de a participa la slujbe, ca sa nu raspindim virusul.
Dincolo de faptul ca se zice fara confirmari... ca "de 2000 de ani nu s-a imbolnavit nimeni nici in vreme de ciuma", oare ce facem, riscam sau nu? Ce ati face cu copiii vostri cu batrinii?..stiind ca deja s-au semnalat cazuri de morti subite ale unor copii din cauza gripei(11 si 13 ani) |
Acest lucru l-am mai discutat si cand am vorbit despre lingurita folosita pentru impartasire (unii preoti foloseau lingurite de unica folosinta).
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ight=lingurita Draga Andrei, nu ma voi opri din a saruta o icoana in biserica, din a ma impartasi cu aceeasi lingurita ... indiferent de virusul care circula. |
Citat:
|
eu zic ca cine crede ca prin impartasire cu aceeasi lingurita se poate transmite gripa porcina sau alte boli nu crede in prezenta reala a lui Hristos in Euharistie
|
Citat:
|
De bun simt este, spun eu, sa stai acasa daca esti bolnav. Nu trebuie sa iti spuna nimeni ca daca esti bolnav, nu numai de gripa, ci in general, orice boala infectioasa gen varsat de vant, etc, stai acasa pana te vindeci, fiindca altii sunt mai sensibili, sau au sistemul imunitar mai scazut si pot sa faca o forma de boala chiar mai grava decat a ta. Si oricum, sa fin seriosi, foarte putin sunt cei care chiar mor de pe urma bolilor astea. In special nu cei sanatosi.
Nu am mai avut gripa de mult, dar stiu ca atunci cand am avut de abia ma puteam ridica din pat, cum sa mai merg si la biserica/scoala? Mai sunt din cei care merg asa, morti-copti, numai sa faca pe eroii, ca de invatat si muncit cum trebuie nu pot, si apoi vezi o clasa intreaga gripata... Cat despre impartasit...adica nu te impartasesti in general, dar te prinde exact cand te prinde si gripa. Inca ceva: tu cand te impartasesti, te impartasesti cu lingurita, sau cu Trupul si Sangele lui Hristos? Ce este mai important... lingurita, sau ce e in ea? Poate sa afecteze lingurita ceea ce se pune in ea? Eu nu cred. |
Citat:
|
Inseamna sa reluam un subiect de acum 3 ani cand la fel se spunea ca sarutarea icoanelor ar reprezenta un pericol- sunt un mijloc de transmitere a bolilor. Hotararea sinoadului VII ecumenic este clara "cinstirea sfintelor icoane se face prin sarutarea lor si nu prin atingerea lor".
Nu trebuie sa uitam ca icoanele nu sunt tablouri religioase, ele au si o functie harismatica- sunt mijloace prin care ni se impartaseste harul dumnezeiesc. Si care este lucrarea harului??? |
Eu va dau dreptate si la unii si la altii.
N-am auzit de imbolnavire prin impartasire cu lingurita comuna, dar cand te imbolnavesti nu mai stii de fapt de unde ti se trage. Afli peste ani de zile, cum am auzit pe multi in ultima vreme, ca ai avut o hepatita nu se stie de unde si cand si de la ce, sau mai stiu eu ce prostie. Pe de alta parte stiu ca Impartasania este ceva sfant si te protejeaza trupul si sangele sau. Eu nu mi-am facut probleme pana acum in acest sens si m-am impratasit fara grija. Am unele indoieli totusi. 1. Exista oameni care poarta virusi rai cu ei si ii pot raspandi si prin saliva peste tot: gripe de toate felurile, hepatite virotice de toate felurile, herpes etc. Spunea Noesisaa ca daca esti bolnav stai acasa si te vindeci mai intai. Corect, dar asta poti in faza acuta a unei boli, sau la o gripa, raceala, etc. Dar ce faci cu un virus cronic, pe care il porti cu tine toata viata? La noi in parohie au fost persoane cu hepatite B, C, mai stiu eu ce. Nu s-a facut deosebire. Din motive de intelepciune, o doamna purtatoare de un virus hepatitic se impartasea de obicei ultima. A si intrebat preotul (mi-a povestit) si acesta chiar nu stia cum e mai bine sa faca, dar pana la urma nu s-a ferit. Exista insa si copii si mai ale bebelusi si ce facem atunci? 2. Preotul poate sa ia el niste masuri de igiena. Sa aibe 2-3 lingurite la el sa le schimbe si dezinfecteze cumva, una in special pentru copii. Mai ales in vremuri de epidemii, sau pandemii cum este cu gripele astea ciudate, trebuie totusi luate niste precautii. Si mai ales sa spele mereu si sa dezinfecteze linguritele intre slujbe. 3. Este drept ca Dumnezeu ne ajuta si ne protejeaza, dar atunci de ce si cine trimite aceste boli? 4. Si pana la urma, asa cum mai spunea cineva mai sus, dar mesajul nu este asa clar, nu conteaza lingurita cu care te impartasesti, ci continutul. Acela este sfant si nu lingurita. Si atunci de ce nu sa nu se poata folosi lingurite de unica folosinta, sau proprii? Iar cu sarutatul icoanelor, e cam la fel... Dar poti sa nu le saruti (si ca bolnav, si ca sanatos) si doar sa te inchini la ele in biserica, sa te rogi. Sarutatul nu este asa important. |
O Doamne, cand vom ajunge sa venim cu lingurite de acasa pentru a ne impartasi, e o dovada clara ca nu mai avem constiinta ca ne impartasim cu Trupul si Sangele Domnului.
Sophia, cum sa nu fie important sa saruti icoana. Oare te multumesti doar sa vorbesti cu cel drag, nu doresti sa-l iei in brate, sa-l saruti? Eu asa vad iubirea. Nu a face ceva de dragul de a face, ci ceva prin care doresc sa ma unesc cu cel iubit. Ori stand la distanta, ma tem ca nu voi ajunge niciodata la unire. |
Draga Costel , stai linistit ca vremea aceasta(a impartasirii cu lingurita de acasa) a si venit pe alocuri prin Bucuresti.Si ce este mai grav ca o promoveaza unii preoti si inca profesori la Teologie (nu-i dau numele ca pe unii ii cunoasteti). Preafericitul Teoctist, Dumnezeu sa-L odihneasca cand il vedea zicea :"Parintele cu linguritele, ia vino incoace! Tot mai impartasesti cu setul pe acolo la biserica la sfintia ta?"
Atata vreme cat credem ca putem sa ne imbolnavim de la lingurita care contine Sfantul Trup si Sange al Mantuitorului Iisus Hristos, ne aratam nevrednici de Sfanta Impartasanie si mare pedeapsa agonisim asupra noastra. |
Inca o data: important si sfant este Trupul si Sangele Domnului si este binesa le primim/luam. Lingurita preotului nu a fost niciodata obiect sfant, decat prin continutul ei.
Sa nu fim asa exagerati. Sarutatul icoanei: @Costel - da, de acord cu tine, dar comparatia nu este buna: sotul/sotia si alte persoane dragi sunt unice si nu le pupa zilnic o omen ire intreaga, asa cum se face icoanele in biserici. Nu stiu nici eu cum e mai bine. Eu acasa am icoane, le sarut cand ma rog, dar sunt numai eu si sotul si le mai si sterg. Intelegi acum ce vreau sa spun. Le iubim, ne inchinam, dar nu-i musai sa punem buzele pe ele. Repet nu stiu nici eu cum e mai bine. E vorba de masuri de igiena in timpuri in care virusii si bolile sunt tot mai rai/rele. Credinta/Dumnezeu sa le vindece si sa-i faca sa dispara. Asa ar fi bine, dar... |
Sophia , sa stii ca si lingurita face parte din Sfintele Vase la fel ca si Sfantul Discul , Sfantul Potir, Steluta , Sfanta Copie, si se sfinteste la fel printr-o rugaciune speciala prin care se consacra pentru a sluji la Sfintele Taine (Sfintele Vase se si stropesc cu Aghizma Mare la sfintire) . E clar , o astfel de Lingurita nu va mai putea fi folosita decat pentru a impartasi cu ea si nu pentru a amesteca ,de pilda , zahar in cafea.
Si din acest punct de vedere nu se poate folosi lingurita crestinului care o aduce de acasa pentru a se impartasi , pentru ca nu stim pe urma la ce o va mai folosi. |
Este clar ca cei care se indoiesc de puterea harului prin icoane au o mentalitate impersonala- nu inteleg ca "asa cum nu este corp lipsit de umbra asa nu este icoana lipsita de prezenta nevazuta a Sfantului"- Sfantul Teodor Studitul.
Asa ne vom intreba si in legatura cu sfintele moaste si prin urmare si cu Trupul Lui Hristos din taina Sfintei Euharisti. |
Citat:
|
@GeorgeS - asta cu lingurita n-am stiut-o. Deci se sfinteste si ea?
Atunci chiar nu mai stiu. Nu se pot sfinti mai multe lingurite si sa le aibe preotul pentru copii separat si pentru alte situatii speciale (bolnavi cu virusi, etc.)? |
Sophia ,din motive pur practice, exista 2 lingurite, una de dimensiuni obisnuite si alta mai mica pentru Impartasirea copiilor mici si ,mai ales ,a pruncilor nou-botezati .In aceasta din urma incape o faramita f.mica din Sfantul Trup si o picatura din Sfantul Sange, indeajuns insa ca pruncul sa le ia fara pericol de a da pe jos Sfanta Impartasanie.
Pentru cei bolnavi de alte boli , chiar molipsitoare ,daca nu credem ca ne vindecam prin Sfanta Impartasanie, mai bine sa nu ne impartasim ,fiindca dam dovada de necredinta si "Vai de cel ce se impartaseste cu Trupul si Sangele lui Hristos cu nevrednicie". |
Citat:
De luat am luat totuși ceva...o pace și o liniște pe care o doresc tuturor. |
Ma intreb si eu ...
MA INTREB SI EU ...Ce s-o fi intamplat cu zecile de milioane de credinciosi (mai mult sau mai putin) care timp de aproape 2000 de ani s-au impartasit cu aceeasi lingurita, au sarutat icoane fara sa fie dezinfectate, maini de preoti care poate nu erau spalate (zic poate)? S-or fi mantuit? Sau au murit toate de gripa porcina/aviara, gripa x0y1z, etc...
Daca sunt preoti care recomanda impartasirea cu lingurita personala sunt de ras... (sau de plans-dpvd al credintei) |
Citat:
|
Nu va inteleg...
Mai precis nu stiu de amestecati lucrurile.
Eu am spus ca m-am impartasit ani de zile fara probleme si ganduri, totusi am auzit in ultima vreme tot mai multe lucruri care imi dau de gandit. N-am stiu pana recent ca se moare de hepatita, de gripe de toate felurile si alte virusuri cumplite. Ori nu erau pana acum, ori nu stiam noi de ele. Am auzit in ultima vreme atatea cazuri de omeni (prieteni, cunoscuti, rude) care s-au trezit ca au avut hepatite B,C si alte boli de care habar n-au avut de unde, cand si cum le-au luat. Asta era (si mai este) igiena in tara noastra si nu numai. De ce vi se pare acum ca daca imi pun (eu si altii) asemenea probleme si caut solutii nu mai sunt buna crestina si nu mai am incredere in Trupul si sangele Domnului. Am mai spus ca nu stiam ca lingurita(ele) pentru Impartasanie se sfintesc. Am sa vad daca scrie asta undeva in carti de liturgica. Nu se pune problema ca nu cred in Impartasanie, ci ca am oarecare spaime. Am vazut (ingrijit) pana la moarte un om bolnav de hepatita si nu cred ca vreti sa stiti ce chin a avut ani de zile. Mor oameni pe capete de gripa porcina, zilnic! Se poate sa fie asa cum sa puneti voi si asa mi-as dori sa fie si asa ma rog, sa ne apere Dumnezeu de astfel de boli si sa le elimine. Dar sunt un om, neputincios in fata unor astfel de lucruri. Nu e vorba ca nu am incredere ca ne fereste Dumnezeu, ci doar de respectarea unor masuri de igiena. Dumnezeu nu ia bolile de la noi. Se imbolnavesc si mor si preoti, si calugari, si mari duhovnici. Va intreb atunci: voi va vaccinati, sau va lasati in voia lui Dumnezeu sa va protejeze, sau pur si simplu nu va pasa si muriti voi, sau rudele, apropiatii vostri si gata? Chiar asa o nenorocire ar fi sa se foloseasca macar temporar lingurite separate, sau dezinfectate? Sau poate om purta curand toti mastile alea la gura, ca sa nu mai deschidem gura la nimic. Ce are lingurita aia? Continutul este sfant si important. Daca El este in alta lingurita nu mai este la fel de sfant? In fond am vazut si alte posibilitati de impartire a Trupului si Sangelui Lui: catolicii primesc in gura, sau in mana, fara lingurita, altii dau bucatica de paine inmuiata in vin pe un servetel sau in palma (in biserica Ortodoxa am vazut asta) etc. Cum vi se pare toti acesti virusi? Nu va sperie? Da, e adevarat un crestin trebuie sa poata muri in orice moment fara probleme. Nu mai are rost sa discutam. Cine stie ce ne mai asteapta. Sa ma ierte Dumnezeu daca gresesc eu si sa-mi arate raspunsul, calea. |
Citat:
|
Da, ai dreptate Cristi. M-am impartasit toata viata si nu am avut niciodata nici un fel de probleme de sanatate ca urmare a Sf Impartasanii, nici cand eram bebelus, si nici acum. Apoi, din cate stiu eu hepatita se transmite prin sange infectat, maini murdare sex neprotejat cu cineva bolnav de hepatita. Nu stiu cum ar putea sa ajunga sange infectat pe lingurita de impartasanie, si nimeni nu pune mana pe lingurita, in afara de preot.
Sigur, gripa se poate lua prin saliva. Dar cred ca mai mari sanse ai sa te molipsesti daca stranuta cineva bolnav langa tine, nu neaparat in biserica, ci in autobuz, pe strada, la primarie, la scoala, la restaurant, decat la un mic, scurt contact cu lingurita de impartasanie. Bineinteles, cred ca ar trebui sa se faca apel prin biserici ca cei bolnavi/raciti sa aiba bunul simt sa stea acasa si sa astepte sa le treaca, sau daca nu sa vorbeasca cu parintele sa ii impartaseasca separat, sau chiar sa vina la ei acasa daca sunt atat e bolnavi. Asta fiindca unii au credinta mai slaba, si nu se merita sa fie ei pierduti ca sa tii cu dintii de un detaliu. |
Eu zic sa dam credit celor sfinte, impartasanie, icoane, moaste etc si sa consideram ca cei ce vin bolnavi fiind in contact cu ele se pot vindeca si in nici un caz ca lasa acolo virusi si/sau bacterii.
Ei cum ar fi sa te duca mintea intr-acolo incat sa crezi ca in Sfantul Potir alaturi de Sangele si Trupul Domnului sunt si bacterii? Imi suna de-a dreptul stupid. |
Sofia draga....
Sofia draga.... eu te intreb un lucru: ce crezi? ce este mai puternic: ce vine de la Hristos (sub orice forma) sau ce vine de la lume (sub orice forma)? In ce priveste credinta noastara, eu zic ca e slaba... trebuie sa ne intarim inca... tu, fara sa-ti dai seama, te indoiesti de puterea lui Dumnezeu si a Fiului Sau, Iisus Hristos.... Crezi mai mult in puterea lucrurilor facute de om (medicamente, si alte lucruri...) decat in puterea lui Dumnezeu, care poate oricand schimba (ca un Creator ce este) ordinea si starea lucrurilor; si veni-va vremea cand le va schimba (la vremea venirii Fiului Omului in slava), asa cum a mai facut-o cu starile acestui Pamant. E un fel de a zice "facute de om" - caci si ele tot cu supervizarea divina se fac.
Citat:
|
manipulare
Citat:
despre ah1n1, daca cercetezi putin: 1. gripa nu este mai periculoasa decat o gripa sezoniera 2. vaccinul este foarte controversat 3. interesele financiare legate de vaccin sunt imense 4. interese legate de putere trebuie luate in considerare despre mortile subite din cauza gripei: cred mai degraba ca din cauza vaccinului anti-gripal. ce as face cu copilul meu: il voi trata de gripa, daca va fi cazul, asa cum se trateaza orice gripa; nu il voi vaccina. Doame ajuta! |
Citat:
|
maica siluana despre vaccin
|
Citat:
Mai precis cum vezi tu impartasirea asta separata? Eu fix asta imi doresc. Dar cum o vezi tu facuta? Pe urma spui ca hepatitele se iau numai prin sange si contact sexual, iar gripa eventual prin saliva. Eu spun ca este vorba in toate cazurile de lichide ale corpului. De ce sa fie saliva mai altfel decat lichidele care vin la contactul sexual? Ar trebui sa explice un medic aici, cel mai bine, nu sa dam cu presupusul. Pe urma gripa se ia prin saliva si mai stiu eu, lichid nazal la stranutat, deci ori ca este saliva din gura la lingurita, ori aia de la stranutat, cam tot aia este. Mai rau chiar, la stranutat mai ai sanse sa nu vina stropii pe tine, dar la lingurita, chiar vin. Sange in lingurita. Se poate: de la o rana la buza, sau o gingie sangeranda. Inca o data: Va rog f.mult sa nu (ma judecati) si sa spuneti ca mi-e frica de Dumnezeu sau n-am incredere, pentru ca mi-e frica de boala. De ce spuneti asta? Nu mi-e frica si am incredere in Dumnezeu prin Trupul si Sangele Lui, dar nu stiu cum este cu boala. Faptul ca totusi o lasa si mereu apar boli si virusuri tot mai puternice, ma deruteaza. De ce exista ele, de ce mor oamenii si mai ales copii de asa boli? @costel - nu te inteleg si nu ma intelegi, vorbim in paralel si ne intelegem separat, cum se spune. Stiu ca in potir este Trup si Sange. Stiu ce vine in lingurita. Dar eu asta incerc sa-ti explic: continutul este important. Adica daca potirul n-ar fi de aur sau argint sau din ce o fi el in biserica, ci intr-un pahar obisnuit, ca la oameni saraci, n-ar mai fi inauntru Trup si Sange? Ar fi altceva? Este important materialul, sau forma potirului, sau a linguritei, sau CONTINUTUL? In acelasi fel, daca vrei putem sa mai discutam si astea: In altar se obtine si anafura pe care noi toti o luam si acasa. Da? Este Trup al Lui sau nu? Si o luam acasa in pungi sau servetele. La fel si aghiazma: este sfinitita si totusi o luam in te miri ce sticle acasa. Unde este diferenta? Hai ca aghiazma nu are a face cu Iisus, dar anafura... Voi sunteti cei care nu aveti destula credinta, cand spuneti ca daca e in alt pahar sau alta lingurita, nu mai este bun Trupul si Sangele lui Iisus. Cum sa nu mai fie? Eu cred ca peste tot este. Sfintenia nu se pierde. De ce intreaba lumea disperata pe forum ce sa faca daca a picat impartasanie pe hainuta copilului si se dau sfaturi care mai de care...pentru ca tot sfanta este faramita aceea si pe haina copilului. Sau cum? In incheiere as dori mult sa vina aici medici sa raspunda si sa lamureasca supra transmiterii bolilor. Si ca sa fie clar: 1. Eu ma impartasesc si mai departe ca si pana acum, desi as dori ca cei bolnavi sa fie impartasiti separat. 2. Ce face un om care stie ca poarta virusi ce se pot lua? Prietena mea de care spuneam ca a murit de hepatita era impartasita separat. Din pacate n-a vindecat-o Dumnezeu... A discutat special cu parintele. Nu stiau cum sa procedeze si au stabilit asa, pana la urma. 3. Ieri sau sambata citeam ca au intrat in spital in tara 40(!!!) de persoane dintr-un hotel de gripa porcina. Oamenii nu mor si nu se imbolnavesc de la vaccinuri cum spunea cineva aici, decat in cazuri rare. Se moare pe capete. Si in final cineva spunea aici ceva eronat: De 2000 ani n-a mai fost ciuma? A fost si inca de mai multe ori, prin Evul Mediu. Si mai spun, la fel ca si Andreicozia, ca este totusi bine sa respectam niste reguli de igiena. Dumnezeu ne da, face minuni, dar chiar totul in locul nostru nu poate sa faca: 1. Sa nu venim bolnavi (acut) la biserica 2. Sa ne spalam pe maini 3. Batista la nas cand stranutam Acuma ce face parintele cu mainile, potirul, tavile pentru anafura, lingurita etc.intre slujbe...nu stim noi, dar eu sper sa le aibe curate/dezinfectate. Icoanele trebuie sterse si ele dupa slujba etc. |
Nu Sophia, ai inteles gresit. Sigur ca daca Hristos se va da si cu o alta lingurinta va fi prezent si pe aceea ca in potir. Nu vorbim de faptul ca Hristos inceteaza de a mai fi Hristos in alta lingurita, ci de faptul ca nu vedem puterea Sa. Daca as sti ca cel din fata mea de la impartasire, are o boala ce se poate lua printr-o simpla atingere, nu m-as apropia de lingurinta nici cu cel mai mic gand ca as putea lua boala respectiva. Asta vrem sa-ti explicam: a veni cu o alta lingurinta, inseamna a nu crede in puterea lui Hristos. A crede ca pe langa impartasirea cu Trupul si Sangele Domnului, ne impartasim si de un virus, e dovada ca avem o credinta slaba, una care nu mantuieste.
|
Citat:
Cine nu crede si doreste sa faca un experiment impreuna cu mine, il invit cu cea mai mare placere, cum am facut-o si alta data. Eu zic sa va rezumati la simbol. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Mai discutam peste citeva saptamini. |
Niciodata nu mi-a fost si nici nu o sa imi fie teama ca m-as putea imbolnavi de la lingurita cu care mi se da impartasania. Nimic nu se intampla pe lumea asta fara stirea si voia lui Dumnezeu.Nici un virus nu e mai puternic decat Dumnezeu.Iar impartasania se da pentru sanatate si viata vesnica, in nici un caz spre boala.
Cat despre isteria cu H1N1...este o manipulare a mass-media ca sa bage panica in populatie .Nu vad nici un castig in a te panica. Oare daca te panichezi, iti garanteaza cineva ca nu te mai imbolnavesti? Sau esti mai erou daca mori de N1H1 decat de gripa obisnuita?( se stie ca si de gripa obisnuita mor anual multe persoane). Regulile de igiena recomandate sunt aceleasi pe care le stim din educatia de bun simt, nu e nimic extraordinar sau speciale pt N1H1. |
in fond, ce vrei sa demonstrezi?
in fond, ce vrei sa demonstrezi? vrei sa fii o noua stea, iar noi planetele, care sa graviteze in jurul tau?.............................................. ..... Smile Smile Smile
Citat:
|
Biserica a randuit anume cum se face impartasirea celor bolnavi:
http://www.patriarhia.ro/ro/documente/catehism20.html Citat:
De asemenea se poate face maslu la spital sau acasa in cazuri grave (dupa cum bine stiti sint multi oameni care au murit de gripa Ah1n1). Eu cred ca accentul trebuie pus pe faptul ca cei bolnavi sa stea acasa, pentru ca se pot impartasi si acasa, deci nu sint pagubiti cu nimic. Ba din contra, biserica a randuit acestea (impartasirea si maslu acasa si la spital) pentru vindecarea lor. Cred ca cel mai important este ca cei bonavi sa stea acasa pentru ca trebuie sa fie constienti de faptul ca - se pot impartasi si acasa - pot sa transmita boala si in drum spre biserica si nu cred ca exista vreun credincios care sa vrea sa aiba pe constiinta faptul ca a imbolnavit un om (cu stiinta sau fara de stiinta); pot sa aiba boala si s-o transmita fara sa stie (pina cand sint testati de Ah1n1) daca au tuse, febra, etc Noi, cei care sintem sanatosi ar trebui sa ne vaccinam si sa ne impartasim la biserica. Cred ca e gresit sa ne punem problema ca luam gripa la impartasirea cu Sfintele Taine. Gripa o putem lua si din autobuzul sau metroul cu care mergem spre biserica, o putem lua si din curtea bisericii sau din biserica daca stam mai mult timp langa un om bolnav care tuseste sau stranuta langa noi, dar la fel de bine ne putem feri pe cat posibil: daca vedem un om ca tuseste, sau stranuta, sau ii curge nasul, sau ochii, sa stam cat mai departe de el (indiferent unde ar fi: la birou, in mijloacele de transport in comun, acasa sau in biserica) ca poate are gripa Ah1n1 la inceput si inca nu si-a facut testul de Ah1n1 si nu stie ca o are si in timpul asta imbolnaveste pe altii. Sau putem tine in buzunar o masca din acelea care se vand la farmacii si, indiferent unde ne aflam, daca cineva tuseste sau stranuta langa noi, ne punem masca. Bineinteles ca cel mai bine ne protejam de gripa vacinandu-ne (cand vaccinul pt Ah1n1 va fi disponibil si la noi). Si bineinteles ca cel mai impotant e sa ne impartasim si sa ne rugam, ca fara Domnul nimic nu putem face. |
Nu mai sarutati cele sfinte, dar luati de la magazine marfuri pe care au stranutat altii!!! Daca luam gripa, precis de la icoane ne-am imbolnavit si de la Sfanta Impartasanie !!! Mai, mai, mai!
Mancati mai bine catina, aloe si argila sa nu se prinda gripa de voi. Mai beti si cate-un ceai cald de coada soricelului si cate-un vin fiert cu scortisoara si piper si alungati gripa! Ce-i cu psihoza asta? Nu stiti ca vaccinul antigripal este mai toxic decat gripa in sine? Si apoi, ca orice virus, se raspandeste si in atmosfera. Sa nu devenim comici si, daca da vreun guturai obisnuit peste noi sa zicem ca ne-am imbolnavit de gripa porcina si sa facem propaganda pentru vaccinare!!! Sa nu mai mergem la spectacole, sa nu mai calatorim ca a venit gripa porcina - ar fi chiar absurd. |
Un motiv in plus de a refuza vaccinul impotriva gripei porcine: acesta ar putea contine un microcip
http://apologeticum.files.wordpress....pg?w=435&h=241 Ziarul britanic “The Sun”, a efectuat un raport “profetic” la data de 1 august 1989, cu titlul “Big Brother’s Coming”, subliniind planurile unui guvern secret, de implantare cu microcip a fiecarei persoane, sub pretextul unei pandemii de gripa porcina, în scopul de a obține un controlul total al populației. Raportul ar fi putut fi scris astazi, deoarece guvernele pregatesc sa puna in aplicare vaccinarea în masa impotriva “gripei porcine”, cu un vaccin netestat si toxic. Multe surse spun ca [COLOR=#FF0000]va fi un nanochip(microcip de marimi microscopice) in seringile care urmeaza sa fie emise de guverne, pentru vaccinare.[/COLOR] traducere de pe TheFluCase.com Aceeasi gripa, acum numita “gripa noua”, este un mijloc de manipulare a maselor. In aceeasi hora intra si patriarhia |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 00:39:59. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.