Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   sclavia (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7468)

Dex53 02.11.2009 22:43:57

sclavia

ce parere aveti de sclavie? este normala? este de acord Dumnezeu cu ea?

andreicozia 02.11.2009 22:50:43

Sclavia face parte din legile existentiale de pe acest pamint deci este lasata de Dumnezeu. Animalele o practica, insectele au sclavi, noi continuam sa o practicam desi a devenit ilegala. Noi o practicam din plin si cu animalele prin fenomenul numit - domesticire -

Dex53 02.11.2009 22:57:22

cum comentati urmatorul pasaj din Biblie? cititi cu atentie si incercati sa comparati legile lui Dumnezeu cu moralitatea societatii moderne. hotarati dumneavoastra, daca niste evrei primitivi din epoca bronzului erau mai intelepti decat oamenii epocii moderne.

Iesirea 21:1. "Iată acum legiuirile pe care tu le vei pune în vedere lor:
2. De vei cumpăra rob evreu, el să-ti lucreze șase ani, iar în anul al șaptelea să iasă slobod, în dar.
3. Dacă acela a venit în casa ta singur, singur să iasă; iar de a venit cu femeie, să iasă cu el și femeia lui.
4. Dacă însă îi va fi dat stăpânul femeie și aceasta va fi născut fii sau fiice, atunci femeia și copiii ei vor fi ai stăpânului lui, iar el va ieși singur.
5. Iar dacă robul va zice: Îmi iubesc stăpânul, femeia și copiii și nu voi să mă liberez,
6. Atunci să-l aducă stăpânul lui la judecători și, după ce l-a apropiat de ușă sau la ușori, să-i găurească stăpânul urechea cu o sulă, și-l va robi în veci.
7. Dacă cineva își va vinde fiica roabă, ea nu va ieși cum ies roabele.
8. Dacă ea nu va plăcea stăpânului său, care și-a ales-o, să-i îngăduie a se răscumpăra, dar el nu va avea voie s-o vândă la familie străină, după ce i-a fost necredincios.
9. Dacă a logodit-o cu fiul său, atunci să se poarte cu ea după dreptul fiicelor.
10. Iar dacă va mai lua și pe alta, atunci ea să nu fie lipsită de hrană, de îmbrăcăminte și de traiul cu bărbatul său.
11. Iar dacă el nu-i va face aceste trei lucruri, să iasă de la dânsul în dar, fără răscumpărare.
12. De va lovi cineva pe un om și acela va muri, să fie dat morții.
13. Iar de nu-l va fi lovit cu voință și i-a căzut sub mână din îngăduirea lui Dumnezeu, îți voi hotărî un loc, unde să fugă ucigașul.
14. Dacă însă va ucide cineva pe aproapele său cu bună știință și cu vicleșug și va fugi la altarul Meu, și de la altarul Meu să-l iei și să-l omori.
15. Cel ce va bate pe tată sau pe mamă să fie omorât.
16. Cel ce va fura un om din fiii lui Israel și, făcându-l rob, îl va vinde, sau se va găsi în mâinile lui, acela să fie omorât.
17. Cel ce va grăi de rău pe tatăl său sau pe mama sa, acela să fie omorât.
18. De se vor sfădi doi oameni și unul va lovi pe celălalt cu o piatră, sau cu pumnul, și acela nu va muri, ci va cădea la pat,
19. De se va scula și va ieși din casă cu ajutorul cârjei, cel ce l-a lovit nu va fi vinovat de moarte, ci va plăti numai împiedicarea aceluia de la muncă și vindecarea lui.
20. Iar de va lovi cineva pe robul său sau pe slujnica sa cu toiagul, și ei vor muri sub mâna lui, aceia trebuie să fie răzbunați;
21. Iar de vor mai trăi o zi sau două, ei nu trebuie răzbunați, că sunt plătiți cu argintul stăpânului lor.
22. De se vor bate doi oameni și vor lovi o femeie însărcinată și aceasta va lepăda copilul său fără altă vătămare, să se supună cel vinovat la despăgubirea ce o va cere bărbatul acelei femei și el va trebui să plătească potrivit cu hotărârea judecătorilor.
23. Iar de va fi și altă vătămare, atunci să plătească suflet pentru suflet,
24. Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte, mână pentru mână, picior pentru picior,
25. Arsură pentru arsură, rană pentru rană, vânătaie pentru vânătaie.
26. Iar de va lovi cineva pe robul său în ochi iar pe slujnica sa o va lovi în ochi și ea îl va pierde, să-l lase liber ca despăgubire pentru ochi.
27. Și de va pricinui căderea unui dinte al robului său sau al roabei sale, să le dea drumul pentru acel dinte.

P.S - versetele 20-21 sunt fabuloase. Elohim debordeaza de iubire :)

glykys 02.11.2009 23:02:45

Draga DEX, lucruri asemanatoare si grija pentru sclavie in VT l-au preocupat si pe amicul Topcat, cu care poti discuta pe indelete. Stii ce imi vine mie in minte cand aud cuvantul sclavie? Nu negri batuti si oprimati sau oameni exploatati de altii! Nu! Sclavia are mai multe fete, cea mai crunta este cea a pacatului, ai carui sclavi suntem cu totii! Ei bine, pe mine ma intereseaza ce sa fac eu sa scap de sub sclavia pacatului, nu cum erau tratati altii sau cum este, cum ar trebui sa fie considerata sau acceptata sclavia! :3:

Dex53 02.11.2009 23:22:16

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 178079)
Draga DEX, lucruri asemanatoare si grija pentru sclavie in VT l-au preocupat si pe amicul Topcat, cu care poti discuta pe indelete. Stii ce imi vine mie in minte cand aud cuvantul sclavie? Nu negri batuti si oprimati sau oameni exploatati de altii! Nu! Sclavia are mai multe fete, cea mai crunta este cea a pacatului, ai carui sclavi suntem cu totii! Ei bine, pe mine ma intereseaza ce sa fac eu sa scap de sub sclavia pacatului, nu cum erau tratati altii sau cum este, cum ar trebui sa fie considerata sau acceptata sclavia! :3:

:) te eschivezi...cumva ti-e rusine ca zeul inventat in epoca bronzului are caracteristicile unui dement insetat de sange ce nu are nici cel mai mic repect pentru drepturile omului?

glykys 02.11.2009 23:55:44

Citat:

În prealabil postat de Dex53 (Post 178087)
:) te eschivezi...cumva ti-e rusine ca zeul inventat in epoca bronzului are caracteristicile unui dement insetat de sange ce nu are nici cel mai mic repect pentru drepturile omului?

Ohooo... unde erau oare drepturile omului cand a facut Dumnezeu lumea? Ne-am facut noi mai drepti decat Dumnezeu? Il invatam noi ce e drept si ce nu? Atatia sfinti L-au marturisit si eu sa ma rusinez de El? Nu, nu! Uite ce e, Dexule, eu sunt destul de rabdatoare si mult prea toleranta in ceea ce priveste anumite aspecte, dar atunci cand cineva imi huleste Dumnezeul in asemenea hal, spun pas. Dumnezeu sa te ierte si sa ti se arate si tie! :103:

andreicozia 04.11.2009 18:14:23

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 178096)
Ohooo... unde erau oare drepturile omului cand a facut Dumnezeu lumea?

Moralitatea si echitatea, iubirea si constiinta erau deja inscrise in codul genetic lasat de Dumnezeu.

DNA-ul insa ulterior s-a modificat in functie de legile LOCALE pamintene

danyel 04.11.2009 19:24:32

Citat:

În prealabil postat de Dex53 (Post 178070)

Problema sta in interpretare si in raportare la perioada istorica
mi se pare lipsit de inteligenta sa compari caracteristicile lumii moderne cu modul de viata de acum 2000-3000 de ani
chiar voi ateii sustineti ca omul a evoluat, uite asa au evoluat si comportamentele umane,
vezi, exista diferente de comportament de la o familie la alta dar de la o era la alta
deci cred ca nu este pusa bine problema
peste 100-200 de ani, generatia noastra va fi perceputa ca fiind complet lipsita de toleranta, deoarece atunci, o sa umble gay si drogatii in voie pe strada eschivandu-si patimile si totul va fi atat de normal in ceea ce va priveste mentalitatea de atunci

topcat 04.11.2009 21:23:42

Citat:

În prealabil postat de danyel (Post 178700)
Problema sta in interpretare si in raportare la perioada istorica
mi se pare lipsit de inteligenta sa compari caracteristicile lumii moderne cu modul de viata de acum 2000-3000 de ani
chiar voi ateii sustineti ca omul a evoluat, uite asa au evoluat si comportamentele umane,
vezi, exista diferente de comportament de la o familie la alta dar de la o era la alta
deci cred ca nu este pusa bine problema
peste 100-200 de ani, generatia noastra va fi perceputa ca fiind complet lipsita de toleranta, deoarece atunci, o sa umble gay si drogatii in voie pe strada eschivandu-si patimile si totul va fi atat de normal in ceea ce va priveste mentalitatea de atunci

Morala lui Dzeu e absoluta, deci se considera ca cea descrisa in VT era cea dumnezeiasca. Si deci rezulta ca sclavia era morala.
Desigur, intra in functie interpretarea pozitiva, care spune ca oamenii erau cam prosti si nu auzeau sau interpretau prea bine cuvintul lui Dzeu etc. Ma intreb numai ce ii face pe aceeasi interpretatori sa creada ca acum aud bine :43:

celmaipacatos 05.11.2009 11:50:42

Domnule Dex.
cred ca ce-a mai mare incantare a mea nu e atunci cand imi satisfac placerile mele, ci mai degraba cand intalnesc un om care nu prea isi da seama cine e Dumnezeu, si vad asta ca pe o sansa de a mai spune cuiva ce inseamna de fapt iubirea, dragostea, bucuria si fericirea care multi pretind ca le stiu si de fapt prea putini le cunosc cu adevarat.
Cu ajutorul lui Dumnezeu am primit si eu acest har acum 3 luni aprox. , nu cunosc multe dar raspunsul intrebarii tale este in inima mea si am sa incerc sa il descoper asa cum ma descurc si eu.

Eu cred cu tarie ca toata populatia planetei traieste in anul 2009, iar acest an este calculat de la Domnul Isus incoace si nu de la Moise sau alti proroci.
Cand am inceput eu sa citesc Biblia am inceput cu inceputul asa cum se face, dar mai multi frati mi-au sugerat cu tarie sa incep intai cu Noul Testament si apoi cu vechiul, pentru ca sa privesc pe vechiul prin prisma Noului Testamen. Asa am facut si la inceputul Evangheliei dupa Matei am facut ceva descoperiri care le fac mereu cand citesc. Si anume niste informatii care mi-au stralucit in ochi dar nu imi foloseau atunci cu nimic, insa acum le gasesc ca raspuns la aceasta intrebare . . . dupa 3 luni.

Matei cap.5 vers. 38, 39

38. Ati auzit ca s-a zis: "Ochi pentru ochi, si dinte pentru dinte."
39. Dar eu va spun: Sa nu va impotriviti celui ce face rau. Ci, oricui te loveste peste obrazul drept, intoarce-i si pe celalt.

Treaba e ca eu pana acum nu vazusem scris vreo undeva despre aceasta cruzime la care te referi tu, dar Domnul nostru Isus Hristos cand a locuit cu trup printre noi a zis aceste lucruri. Iar daca tu iti botezi copilul la 40 zile sau cum faci, daca cineva din familia ta in ziua de Inviere se duce la Biserica, daca copii tai se duc cu colidele sa vesteasca pe Domnul de Craciun si daca si tu traiesti in acest an 2009 care dovedeste ca in adevar acum 2009 ani Fiul lui Dumnezeu a coborat pe pamant tocmai ca sa iti zica ce inseamna iubirea ce inseamna dragostea si multe alte bucurii extraordinare, si nu numai! El a venit sa aduca Mantuire oamenilor astfel ca toti cei ce cred in El sa primeasca viata vesnica si sa nu moara, drag prieten eu iti sugerez sa cauti iubirea Domnului si nu cruzimea, caci ce cauti de aceea vei avea parte!

Va rog sa ma iertati daca am vorbit de la mine putere, dar ma simteam dator sa zic ceva si sa iau apararea Domnului .

topcat 05.11.2009 12:02:54

Citat:

În prealabil postat de celmaipacatos (Post 178900)
Treaba e ca eu pana acum nu vazusem scris vreo undeva despre aceasta cruzime la care te referi tu, dar Domnul nostru Isus Hristos cand a locuit cu trup printre noi a zis aceste lucruri. Iar daca tu iti botezi copilul la 40 zile sau cum faci, daca cineva din familia ta in ziua de Inviere se duce la Biserica, daca copii tai se duc cu colidele sa vesteasca pe Domnul de Craciun si daca si tu traiesti in acest an 2009 care dovedeste ca in adevar acum 2009 ani Fiul lui Dumnezeu a coborat pe pamant tocmai ca sa iti zica ce inseamna iubirea ce inseamna dragostea si multe alte bucurii extraordinare, si nu numai! El a venit sa aduca Mantuire oamenilor astfel ca toti cei ce cred in El sa primeasca viata vesnica si sa nu moara, drag prieten eu iti sugerez sa cauti iubirea Domnului si nu cruzimea, caci ce cauti de aceea vei avea parte!

Va rog sa ma iertati daca am vorbit de la mine putere, dar ma simteam dator sa zic ceva si sa iau apararea Domnului .

Asta doveste numai ca Hristos a fost un rebel, care pur si simplu a avut curajul sa nesocoteasca poruncile VT si, mai mult, sa impuna altele noi, cu succesul unui muritor. Nu a fost singurul, de altfel, care avea aceleasi vederi in acele timpuri.

glykys 05.11.2009 12:11:35

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 178906)
Asta doveste numai ca Hristos a fost un rebel, care pur si simplu a avut curajul sa nesocoteasca poruncile VT si, mai mult, sa impuna altele noi, cu succesul unui muritor. Nu a fost singurul, de altfel, care avea aceleasi vederi in acele timpuri.

Mai hulesti mult, Topcat?

topcat 05.11.2009 12:16:44

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 178909)
Mai hulesti mult, Topcat?

Nu hulesc nimic, expun sec niste argumente ;)

Ce ar trebui sa fac ca sa nu hulesc? :)

gavriil 05.11.2009 12:30:51

Citat:

DUMNEZEU nu este deacord cu sclavia dar se pare ca omul este deacord.
Sclavia a venit in lume prin pacatul omuli ca si moartea, nu DUMNEZEU la facut pe om sclav ci el insusi sa facut sclav si rob.In vechiul testament arata ca omul sa facut sclav al pacatului (prin acceptare ispitei sarpelui si inplinirea ei) si ca toate relele au venit prin pacatul savirsit de Adam si Eva plus fapta facuta de Cain asupra fratelui sau Abel.
In vechiul testament se spune ca DUMNEZEU ii pedepseste pe oameni dar de fapt oamenii primesc ceea ce dau ei unii altora nu mai vorbim ce dau oamenii LUI DUMNEZEU in acele timpuri (idoli,jertfe umane,se inchina si isi fac dumnezeii dupa bunul plac....).
Restul a fost inevitabil dar sa nu uitam ca DUMNEZEU nea trimis salvarea noastra a tuturor oamenilor, prin DOMNUL NOSTRU ISUS HRISTOS.

Fiinca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea,ca L-a dat pe singurul Lui Fiu,pentru ca orcine crede in El sa nu piara,ci sa aiba viata vesnica.

celmaipacatos 05.11.2009 12:36:14

Domnule Topcat,
1.Cand cineva aduce injurii altcuiva o face ca sa dovedeasca ca el e mai tare decat adversarul.
2.Cand cineva doreste sa fie ridicat mai sus de altii atunci apare sentimentul de mandrie.
3.Mandria e premergatoare caderii. (ai idee ce inseamna aceasta cadere?)
Sa nu crezi ca esti unic in modul tau de gandire pentru ca si eu vin din lumea in care traiesti tu acum, un proverb spune cam asa: "Cel mai desptept cedeaza primul."
Oare te crezi tu mai desptept decat Cuvantul Domnului insistand atat?
Multi se bat cu pumnul in piept ca Dumnezeu nu e chiar asa cum gandesc crestinii, ba chiar dupa prima expeditie pe Luna un filozof a reclamat: "Iata am fost in cer si Dumnezeu nu era acolo. Dumnezeu e mort." Tu ca si omul acesta si ca multi altii credeti ca nu exista Dumnezeu si de fapt tu esti singurul dumnezeu ca doar tu iti aduci toate pe masa la mancare, doar tu iti iei casa si doar tu iti cumperi haine. Draga prietene, sa stii ca in lume exista foarte multi dumnezei la care lumea se inchina intr-un mod sau altul, dar unu singur e ADEVARAT!
Cand cineva isi dedica viata sa faca cat mai mult bani, atunci banii devin dumnezeul acelui om.
Cand cineva isi dedica viata sa isi faca o masina cat mai frumoasa, atunci masina devine dumnezeul acelui om.
Cred ca aceasta lista cu dumnezei poate continua la nesfarsit, si asta tocmai sa contrazica pe cei care sustin sus si tare ca nu au dumnezeu.
Acum o intrbare pentru tine:
Daca tu esti pus sa alegi intre lumina si intuneric ce ai alege? oare alegerea ta ar fi sa stai toata viata pe intuneric?
Daca tu ai fi pus sa alegi intre bucurie si tristete tu ce ai alege? oare alegerea ta ar fi sa fii morocanos toata viata?
Daca tu ai fi pus sa alegi intre dreptate si minciuna ce ai alege? sa fii mintit toata viata, sa traieste o viata in care trebuie sa dai mita sa obtii ceva chiar daca ar fi fost pe buna dreptate al tau?
Daca tu ai fi pus sa alegi intre viata si moarte ce ai alege? oare tu ai alege sa ii lasi pe cei dragi acasa, sa iti lasi placerile care le ai in aceasta lume doar ca sa te manance viermii?
Daca am spus ceva ce deranjeaza va rog sa ma iertati, dar cum pot sa stau cu mainile in san cand cineva rade de Tatal meu ?

topcat 05.11.2009 13:09:04

Citat:

În prealabil postat de celmaipacatos (Post 178920)
Domnule Topcat,
1.Cand cineva aduce injurii altcuiva o face ca sa dovedeasca ca el e mai tare decat adversarul.
2.Cand cineva doreste sa fie ridicat mai sus de altii atunci apare sentimentul de mandrie.
3.Mandria e premergatoare caderii. (ai idee ce inseamna aceasta cadere?)
Sa nu crezi ca esti unic in modul tau de gandire pentru ca si eu vin din lumea in care traiesti tu acum, un proverb spune cam asa: "Cel mai desptept cedeaza primul."
Oare te crezi tu mai desptept decat Cuvantul Domnului insistand atat?

Nu pretind ca sint original, nici nu as avea cum. Nici mindru nu ma consider, faptul ca eu consider ca rationalitatea trebuie sa primeze in cauzele majore ale omenirii nu are legatura cu mindria. Din contra, ateul nu se considera defel centrul unei anume creatii, e constient ca e un nimic intr-un ocean, de aici si frumusetea existentei sale.
Citat:

Multi se bat cu pumnul in piept ca Dumnezeu nu e chiar asa cum gandesc crestinii, ba chiar dupa prima expeditie pe Luna un filozof a reclamat: "Iata am fost in cer si Dumnezeu nu era acolo. Dumnezeu e mort." Tu ca si omul acesta si ca multi altii credeti ca nu exista Dumnezeu si de fapt tu esti singurul dumnezeu ca doar tu iti aduci toate pe masa la mancare, doar tu iti iei casa si doar tu iti cumperi haine. Draga prietene, sa stii ca in lume exista foarte multi dumnezei la care lumea se inchina intr-un mod sau altul, dar unu singur e ADEVARAT!
Cand cineva isi dedica viata sa faca cat mai mult bani, atunci banii devin dumnezeul acelui om.
Cand cineva isi dedica viata sa isi faca o masina cat mai frumoasa, atunci masina devine dumnezeul acelui om.
Cred ca aceasta lista cu dumnezei poate continua la nesfarsit, si asta tocmai sa contrazica pe cei care sustin sus si tare ca nu au dumnezeu.

Faptul ca unii considera importante in viata lor niste lucruri sau sentimente nu are legatura cu existenta lui Dzeu. Pina una-alta, sa sustii ca doar un singur Dzeu e adevarat, si anume chiar cel in care crezi tu, ar trebui insotit de oarece dovezi.
Citat:

Acum o intrbare pentru tine:
Daca tu esti pus sa alegi intre lumina si intuneric ce ai alege? oare alegerea ta ar fi sa stai toata viata pe intuneric?
Daca tu ai fi pus sa alegi intre bucurie si tristete tu ce ai alege? oare alegerea ta ar fi sa fii morocanos toata viata?
Daca tu ai fi pus sa alegi intre dreptate si minciuna ce ai alege? sa fii mintit toata viata, sa traieste o viata in care trebuie sa dai mita sa obtii ceva chiar daca ar fi fost pe buna dreptate al tau?
Daca tu ai fi pus sa alegi intre viata si moarte ce ai alege? oare tu ai alege sa ii lasi pe cei dragi acasa, sa iti lasi placerile care le ai in aceasta lume doar ca sa te manance viermii?

Ti se pare o lume morala cea care te pune sa alegi intre cele de mai sus? Dar cel care a construit-o?
Citat:

Daca am spus ceva ce deranjeaza va rog sa ma iertati, dar cum pot sa stau cu mainile in san cand cineva rade de Tatal meu ?

Te rog sa ma crezi, nu rid absolut deloc de Tatal vostru, si am motive obiective.

celmaipacatos 05.11.2009 13:32:55

Domnule Topcat,
(sper sa nu te superi ca incep astfel, spot schimba formula de incepere daca doresti)

Eu cred cu tarie, caci cu ajutorul Domnului poti primi un raspuns la fiecare afirmatie de mai sus.
As dori sa mai putem vorbi pana ajungem la un "numitor comun".
Nu doresc nicidecum sa insist pe o idee anume, nici sa jignesc. De aceea daca si tu vrei sa lungim aceast topic eu sunt de acord.
Mai raspund dupa raspunsul tau.

topcat 05.11.2009 13:37:45

Citat:

În prealabil postat de celmaipacatos (Post 178947)
Domnule Topcat,
(sper sa nu te superi ca incep astfel, spot schimba formula de incepere daca doresti)

Eu cred cu tarie, caci cu ajutorul Domnului poti primi un raspuns la fiecare afirmatie de mai sus.
As dori sa mai putem vorbi pana ajungem la un "numitor comun".
Nu doresc nicidecum sa insist pe o idee anume, nici sa jignesc. De aceea daca si tu vrei sa lungim aceast topic eu sunt de acord.
Mai raspund dupa raspunsul tau.

topcat e supersuficient ;)
putem vorbi orice, prefer pe tema topicului

celmaipacatos 05.11.2009 15:05:33

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 178932)
Nu pretind ca sint original, nici nu as avea cum. Nici mindru nu ma consider, faptul ca eu consider ca rationalitatea trebuie sa primeze in cauzele majore ale omenirii nu are legatura cu mindria. Din contra, ateul nu se considera defel centrul unei anume creatii, e constient ca e un nimic intr-un ocean, de aici si frumusetea existentei sale.

Faptul ca unii considera importante in viata lor niste lucruri sau sentimente nu are legatura cu existenta lui Dzeu. Pina una-alta, sa sustii ca doar un singur Dzeu e adevarat, si anume chiar cel in care crezi tu, ar trebui insotit de oarece dovezi.

Ti se pare o lume morala cea care te pune sa alegi intre cele de mai sus? Dar cel care a construit-o?

Te rog sa ma crezi, nu rid absolut deloc de Tatal vostru, si am motive obiective.

Psalmul 24 vers. 1 spune asa: "Al Domnului este pamantul cu tot ce este pe el, lumea si cei ce o locuiesc."

Tot in Biblie este scrie ca noua nu ne cade nici macar un fir de par fara stirea Lui, ceea ce pe mine ma incredinteaza ca Domnul este stapan peste toate si El are grija de toate, asta fie ca vrei fie ca nu vrei.
Si Dumnezeu face chemare doar oamenilor la pocainta pentru ca sa mosteneasca Raiul, nu si animalele sau plantelor pentru ca doar noi avem suflet asa cum este scris in Geneza.
Fiecare om este chemat sa stea pe scaunul de imparatie al lui Dumnezeu, ceea ce te face important nu ? Ba mai mult Dumnezeu din atata dragoste pentru oameni a dat pe singurul sa fiu la moarte (pe cel mai iubit fiu), pentru ca prin sangele lui sa fie sterse toate greselile noastre si sa putem urca si noi pe acel scaun. Zic eu ca Dumnezeu nu se uita la noi ca la niste muste gata sa le striveasca de pereti, ba mai mult se uita ca la niste copii care se joaca cu focul, iar el mereu le spune ca nu e bine, ba mai mult trimite apa pe pamant, in loc sa ne lase sa ardem, sa stinga focul ce deja l-am aprins noi. Pentru El noi suntem foarte importanti, nu nimicuri.

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 178932)

Un mare fizician pe nume Isac Newton ce a facut mai multe descoperiri in fizica, la un moment dat dupa ce a descoperit Legea Atractiei Universale, cum ca fiecare planeta se atrage una pe alta in asa fel in cat sa nu se zdrobeasca una de alta, a lasat creionul pe caiet si a reclamat: "Doamne mari iti sunt lucrarile tale!".
Daca te uiti bine la tot ce e in jurul tau ai sa vezi ca toate se leaga una de alta si ca una fara alta nu se poate. Exista un lant trofic echilibrat PERFECT! Pamantul nostru are o Luna care are un rol vital, un studiu din America a spus ca fara Luna nu ar fi exista viata pe acest pamant. Cand o femeie ramane gravida si innaste un copil, numai gandestete ca dintr-un embrion, practic o celula se formeaza atatea sute de oase, o inima si tot corpul acelei fiinte.
Toate sunt asezate perfect la locurile lor si nimic nu este la voia intamplarii, asta nu te face sa crezi ca, cumva o inteligenta superioara le-a asezat pe toate intr-un asa fel incat omul sa poata trai?

Omul este liber sa aleaga intre bine si rau. Asa cum tu esti liber sa iti alegi sotia si nu iti pune cineva verigheta fara voia ta. Noi toti am contribuit la starea lumii in care traim. Din dorinta de a obtine un act mai repede am dat spaga si asa am invatat acel om ca poate trai mai bine daca primeste spaga de la mai multi. Vina e a noastra si nu a lui.
Omul e liber sa aleaga intre a da flori sotiei sau a se imbata si a bateo acasa. Nu e vina sotiei ca nu a putut sa faca fata batii primite si a divortat ci a noastra ca am invatat acel om sa bea.
Daca maine iti vine copilul drogat acasa sa stii ca nu e vina lui a consumat droguri ci a noastra ca am ingaduit o lege ce ii favorizeaza asa ceva.
Orice actiune are si o reactiune, asa e? sau mai bine zis, cum iti pregatesti asa dormi.
Nimeni nu te obliga sa alegi ceva in viata, ca pana la urma tot cum vrem noi facem, dar macar sa facem in asa fel incat la final sa primim ce e mai bun.
Noi toti suntem chemati sa fim fii si fiice ale lui Dumnezeu, asta e grozav, fiindca tocmai Dumnezeu face aceasta invitatie si nu cere nimic in schimb ci doar si dorinta noastra de a vrea acest dar.

topcat 05.11.2009 15:21:21

Citat:

În prealabil postat de celmaipacatos (Post 178981)
Psalmul 24 vers. 1 spune asa: "Al Domnului este pamantul cu tot ce este pe el, lumea si cei ce o locuiesc."

Tot in Biblie este scrie ca noua nu ne cade nici macar un fir de par fara stirea Lui, ceea ce pe mine ma incredinteaza ca Domnul este stapan peste toate si El are grija de toate, asta fie ca vrei fie ca nu vrei.
Si Dumnezeu face chemare doar oamenilor la pocainta pentru ca sa mosteneasca Raiul, nu si animalele sau plantelor pentru ca doar noi avem suflet asa cum este scris in Geneza.
Fiecare om este chemat sa stea pe scaunul de imparatie al lui Dumnezeu, ceea ce te face important nu ? Ba mai mult Dumnezeu din atata dragoste pentru oameni a dat pe singurul sa fiu la moarte (pe cel mai iubit fiu), pentru ca prin sangele lui sa fie sterse toate greselile noastre si sa putem urca si noi pe acel scaun. Zic eu ca Dumnezeu nu se uita la noi ca la niste muste gata sa le striveasca de pereti, ba mai mult se uita ca la niste copii care se joaca cu focul, iar el mereu le spune ca nu e bine, ba mai mult trimite apa pe pamant, in loc sa ne lase sa ardem, sa stinga focul ce deja l-am aprins noi. Pentru El noi suntem foarte importanti, nu nimicuri.

Da, asta e viziune biblica
In legatura cu datul unicului fiu e de discutat, am mai deschis aceasta chestiune pe alte doua topicuri: Hristos a venit pe pamint pentru a sterge niste pacate anterioare, pe care tot el, Dzeu, le-a facut sa se mosteneasca. Ceva nu e in regula...
Citat:

Un mare fizician pe nume Isac Newton ce a facut mai multe descoperiri in fizica, la un moment dat dupa ce a descoperit Legea Atractiei Universale, cum ca fiecare planeta se atrage una pe alta in asa fel in cat sa nu se zdrobeasca una de alta, a lasat creionul pe caiet si a reclamat: "Doamne mari iti sunt lucrarile tale!".
Daca te uiti bine la tot ce e in jurul tau ai sa vezi ca toate se leaga una de alta si ca una fara alta nu se poate. Exista un lant trofic echilibrat PERFECT! Pamantul nostru are o Luna care are un rol vital, un studiu din America a spus ca fara Luna nu ar fi exista viata pe acest pamant. Cand o femeie ramane gravida si innaste un copil, numai gandestete ca dintr-un embrion, practic o celula se formeaza atatea sute de oase, o inima si tot corpul acelei fiinte.
Toate sunt asezate perfect la locurile lor si nimic nu este la voia intamplarii, asta nu te face sa crezi ca, cumva o inteligenta superioara le-a asezat pe toate intr-un asa fel incat omul sa poata trai?

Perfect, aiurea.
Un exemplu: respiri pe aceeasi gaura pe care maninci, crezi ca e o chestie foarte buna?
Faptul ca toate par asezate perfect la loc (desi nu sint) este explicat de cosmologie, abiogeneza si evolutia prin selectie naturala. Faptul ca exista suferinta si inechitate in lume este ecplicat de aceleasi legi naturale. Doar neintelegerea lor duce la necesitatea justificarii supranaturale.

Citat:

Omul este liber sa aleaga intre bine si rau. Asa cum tu esti liber sa iti alegi sotia si nu iti pune cineva verigheta fara voia ta. Noi toti am contribuit la starea lumii in care traim. Din dorinta de a obtine un act mai repede am dat spaga si asa am invatat acel om ca poate trai mai bine daca primeste spaga de la mai multi. Vina e a noastra si nu a lui.
Omul e liber sa aleaga intre a da flori sotiei sau a se imbata si a bateo acasa. Nu e vina sotiei ca nu a putut sa faca fata batii primite si a divortat ci a noastra ca am invatat acel om sa bea.
Daca maine iti vine copilul drogat acasa sa stii ca nu e vina lui a consumat droguri ci a noastra ca am ingaduit o lege ce ii favorizeaza asa ceva.
Orice actiune are si o reactiune, asa e? sau mai bine zis, cum iti pregatesti asa dormi.
Nimeni nu te obliga sa alegi ceva in viata, ca pana la urma tot cum vrem noi facem, dar macar sa facem in asa fel incat la final sa primim ce e mai bun.
Noi toti suntem chemati sa fim fii si fiice ale lui Dumnezeu, asta e grozav, fiindca tocmai Dumnezeu face aceasta invitatie si nu cere nimic in schimb ci doar si dorinta noastra de a vrea acest dar.

Banuiesc ca vorbesti despre o mica parte din populatie, cea careia intelectul si conditiile materiale le permite sa aleaga in cunostinta de cauza.

Daca maine iti vine copilul drogat acasa sa stii ca nu e vina lui a consumat droguri ci a noastra ca am ingaduit o lege ce ii favorizeaza asa ceva. Eu as duce rationamentul ceva mai departe, pina la Dzeu, care ingaduie astfel de grozavii si altele si mai si.

andreicozia 05.11.2009 15:36:12

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 178986)

Daca maine iti vine copilul drogat acasa sa stii ca nu e vina lui a consumat droguri ci a noastra ca am ingaduit o lege ce ii favorizeaza asa ceva. Eu as duce rationamentul ceva mai departe, pina la Dzeu, care ingaduie astfel de grozavii si altele si mai si.

Numai socialismul-comunismul avea legi restrictive si educative. Vrei sa traiesti in democratie?..atunci trebuie sa accepti faptul ca fiul tau va veni drogat acasa, va fi puturos si va dori sa se scalde numai in placeri si parazitism.
Asta este, odata cu supermarketurile si dolareii ai votat si pentru droguri si prostitutie. Una nu vine fara cealalta!

topcat 05.11.2009 15:39:32

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 178991)
Numai socialismul-comunismul avea legi restrictive si educative. Vrei sa traiesti in democratie?..atunci trebuie sa accepti faptul ca fiul tau va veni drogat acasa, va fi puturos si va dori sa se scalde numai in placeri si parazitism.
Asta este, odata cu supermarketurile si dolareii ai votat si pentru droguri si prostitutie. Una nu vine fara cealalta!

Astea de unde le-ai scos?

andreicozia 05.11.2009 15:41:00

Citat:

În prealabil postat de gavriil (Post 178918)
Sclavia a venit in lume prin pacatul omuli ca si moartea, nu DUMNEZEU la facut pe om sclav ci el insusi sa facut sclav si rob. .

Sclavia nu este un rezultat al pacatului. Rezultatul pacatului este ca am fost trimisi pe acest pamint, unde pe linga alte legi crude si nemiloase, exista si sclavagismul, deci le-am gasit aici!

Daca sclavia este rezultatul pacatului atunci de ce furnicile au ca sclavi paduchii de lapte pe care ii mulg dupa care cind devin nepreoductivi ii maninca

celmaipacatos 05.11.2009 15:41:39

Citat:

Da, asta e viziune biblica
In legatura cu datul unicului fiu e de discutat, am mai deschis aceasta chestiune pe alte doua topicuri: Hristos a venit pe pamint pentru a sterge niste pacate anterioare, pe care tot el, Dzeu, le-a facut sa se mosteneasca. Ceva nu e in regula...

De fapt Dumnezeu e sfant si fara de pacat si el nu a bagat pacatul in om. Scrie chiar la inceputul Genezei cum omul a fost ispitit si a cazut in ispita.
Ca idee: Tu ai un copil, pe care il cresti toata viata si il educi sa fie un om de valoare si politicos. La un moment dat copilul tau creste la o varsa cand are discernamantul dintre bine si rau, si fiind la o varsta mai mare tu incepi sa ii ridici anumite bariere si sa ii dai mai multa libertate. Copilul acesta se duce in fata blocului unde este ispitit si invata sa fumeze sau sa injure, lucruri neintalnite in casa ta. Acum problema pe care o pui tu, cine e vinovat? parintele ca ia dat libertate copilului sau copilul care desi educat, invatat si inaintat in varsta a ales sa faca ce nu fusese invatat?

Citat:

Perfect, aiurea.
Un exemplu: respiri pe aceeasi gaura pe care maninci, crezi ca e o chestie foarte buna?
Faptul ca toate par asezate perfect la loc (desi nu sint) este explicat de cosmologie, abiogeneza si evolutia prin selectie naturala. Faptul ca exista suferinta si inechitate in lume este ecplicat de aceleasi legi naturale. Doar neintelegerea lor duce la necesitatea justificarii supranaturale.

Chiar daca ti se pare ca e cum zici tu, sa stii ca nimic nu e la voia intamplarii. Daca nu ar fi existat soarele ai mai fi existat tu acum ?

Citat:

Banuiesc ca vorbesti despre o mica parte din populatie, cea careia intelectul si conditiile materiale le permite sa aleaga in cunostinta de cauza.

Vorbesc despre cei ca mine si ca tine, nu despre copii.
Treaba cu ingaduitul sa stii ca e foarte frumoasa. Eu stau langa Dunare, si desi Dumnezeu a ingaduit tuturor cetatenilor de aici sa se arunce in Dunare, sa stii ca nimeni nu o face. Pentru ca cu totii putem sa ne dam seama ce e bine si ce e rau. De multe ori se intampla sa faci un lucru rau fara sa iti dai seama, si ca apoi sa te mustre constiinta ca ai facut ceva gresit. Constiinta care de fapt e vocea lui Dumnezeu, el nu doreste decat sa dechida ochii la orbi, sa desfunde urechile la surzi si sa inmoaie inimile impietrite. Si din atata bun simt cat are El mereu te intreaba: "Vrei sa vezi lumea cu alti ochii de azi? Vrei sa auzi glasul Meu de azi? Vrei sa simti ca cineva are grija de tine?", si niciodata nu incalca dreptul nostru de a alege pe El sau lumea. Dar sa stii ca mereu asteapta ca un fiu sa se intoarca acasa.

topcat 05.11.2009 15:54:11

Citat:

În prealabil postat de celmaipacatos (Post 178996)
De fapt Dumnezeu e sfant si fara de pacat si el nu a bagat pacatul in om. Scrie chiar la inceputul Genezei cum omul a fost ispitit si a cazut in ispita.

Desigur, pentru asta trebuie sa ii restringi lui Dzeu raza de actiune, sa il faci mai putin omnipotent, omniscient, omnibenevolent etc.

Citat:

Ca idee: Tu ai un copil, pe care il cresti toata viata si il educi sa fie un om de valoare si politicos. La un moment dat copilul tau creste la o varsa cand are discernamantul dintre bine si rau, si fiind la o varsta mai mare tu incepi sa ii ridici anumite bariere si sa ii dai mai multa libertate. Copilul acesta se duce in fata blocului unde este ispitit si invata sa fumeze sau sa injure, lucruri neintalnite in casa ta. Acum problema pe care o pui tu, cine e vinovat? parintele ca ia dat libertate copilului sau copilul care desi educat, invatat si inaintat in varsta a ales sa faca ce nu fusese invatat?

Daca ai sa intelegi ca omul nu a fost creat sa fie politicos si sa fie un om de valoare, ca nu a fost creat defel, ai sa intelegi ca vinovatia are alte valente decit cele biblice.

Citat:

Chiar daca ti se pare ca e cum zici tu, sa stii ca nimic nu e la voia intamplarii. Daca nu ar fi existat soarele ai mai fi existat tu acum ?

Sigur ca nu. Dar afirmatia ta presupune ca existenta mea sa aibe un scop anume. Ceea ce nu e cazul.
Deductia ta e eronata.
Citat:

Vorbesc despre cei ca mine si ca tine, nu despre copii.
Treaba cu ingaduitul sa stii ca e foarte frumoasa. Eu stau langa Dunare, si desi Dumnezeu a ingaduit tuturor cetatenilor de aici sa se arunce in Dunare, sa stii ca nimeni nu o face. Pentru ca cu totii putem sa ne dam seama ce e bine si ce e rau. De multe ori se intampla sa faci un lucru rau fara sa iti dai seama, si ca apoi sa te mustre constiinta ca ai facut ceva gresit. Constiinta care de fapt e vocea lui Dumnezeu, el nu doreste decat sa dechida ochii la orbi, sa desfunde urechile la surzi si sa inmoaie inimile impietrite. Si din atata bun simt cat are El mereu te intreaba: "Vrei sa vezi lumea cu alti ochii de azi? Vrei sa auzi glasul Meu de azi? Vrei sa simti ca cineva are grija de tine?", si niciodata nu incalca dreptul nostru de a alege pe El sau lumea. Dar sa stii ca mereu asteapta ca un fiu sa se intoarca acasa.

Cred ;)
Nu stiu insa pe ce se bazeaza afirmatiile tale.

andreicozia 05.11.2009 15:55:01

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 178993)
Astea de unde le-ai scos?

elaboreaza un pic ca nu inteleg ce vrei, cum de unde le-am scos? din citatul tau

topcat 05.11.2009 15:57:53

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 179005)
elaboreaza un pic ca nu inteleg ce vrei, cum de unde le-am scos? din citatul tau

Vrei sa spui ca s-a modificat in mod semnificativ Codul Penal dupa 1989? Sau ca se doreste abrogarea sa, democratie fiind?

celmaipacatos 05.11.2009 16:43:45

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 179004)
Desigur, pentru asta trebuie sa ii restringi lui Dzeu raza de actiune, sa il faci mai putin omnipotent, omniscient, omnibenevolent etc.

Eu is mai putin cultivat in ce priveste astfel de exprimari, asa ca am cautat in DEX si am aflat, mai putin partea cu omnibenevolent, dar am sa mai caut.
Ideea este ca el nu ma tine pe mine si pe tine inhamat intr-un singur loc, ci ne-a dat libertate sa alegem in ce directie sa mergem. Pe cand a dat el aceasta libertate sa stii omul era inca sfant.

Citat:

Daca ai sa intelegi ca omul nu a fost creat sa fie politicos si sa fie un om de valoare, ca nu a fost creat defel, ai sa intelegi ca vinovatia are alte valente decit cele biblice.

Sigur ca nu. Dar afirmatia ta presupune ca existenta mea sa aibe un scop anume. Ceea ce nu e cazul.
Deductia ta e eronata.

Pai existenta ta chiar are un scop anume, si acela de a veni si a sedea pe scaunul de imparatie de sus din Cer! Dumnezeu nu vrea sa te tarai printre porci si sa mananci laturi, El deja a taiat cel mai gras vitel si e pus pe masa, acuma numa tu sa vrei sa lasi laturile lumii deoparte si sa iei parte la masa Lui.

Citat:

Cred ;)
Nu stiu insa pe ce se bazeaza afirmatiile tale.

Pai afirmatiile mele se bazeaza pe o credinta intr-un Dumnezeu Viu!
Acum hai sa vorbim putin si despre afirmatiile tale.

Tin minte ca acum jumate de an ma tot uitam pe la televizor aiurea si de cateva ori am prins niste emisiuni cu niste concursuri. Erau niste concursuri relativ usoare cu intrebari din viata de zi cu zi.
Treaba e ca cine raspundea corect primea un premiu, acela fiind de 100 euro aprox. la inceput. Dupa care pe parcursul emisiunii mareau mereu acel premiu pana ajungea la 10.000 de euro.
Acuma suna o gramada de lume in speranta ca o sa castige ceva, totii cu ideea ca stiau raspunsul la intrebare. Mirarea mare mi-a fost ca nu o data au fost persoane care intr-adevar au raspuns corect si au castigat, dar in momentul cand vorbeau ei la telefon cu cel de la TV pe ecran spunea ca premiul e de 10.000 de euro, insa in momentul cand omul dadea raspunsul corect premiul sarea la 100 euro. Si uite asa omul era pacalit si platea la telefon mai mult decat castiga.

E, uite asa si lumea de azi tot alearga dupa astfel de premii prin viata asta, si cand vad ca in fata se afla sacul ala mai mare alearga si mai tare uitand ca de fapt platesc un pret extraordinar de mare si ca e posibil ca nici macar acest sac mare sa nu il prinda, ca legile pe care lumea se bazeaza se schimba de la o zi la alta.
Pe cand Dumnezeu, a zis ceva si ce a zis aia ramane, iar eu garantez cu tot ce am ca cununa care o da el la sfarsit nu se compara cu toata averea lui Bill Gates.
Acuma na, in viata asta poti sa iti vinzi sufletul pe cat vrei tu, dar oare ai tu ce sa dai sa cumperi sufletul inapoi?

andreicozia 05.11.2009 17:41:11

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 179007)
Vrei sa spui ca s-a modificat in mod semnificativ Codul Penal dupa 1989? Sau ca se doreste abrogarea sa, democratie fiind?

Nu s-a schimbat nimic si nu se cere nici o abrogare, dar nu se mai aplica. NU MAI AI VOIE!

topcat 06.11.2009 08:57:26

Citat:

În prealabil postat de celmaipacatos (Post 179030)
Pe cand a dat el aceasta libertate sa stii omul era inca sfant.

Si nu stia ce e rau si ce e bine, adica habar nu avea ce inseamna sa aleaga. Unii nu stiu nici acum.
Citat:

Pai existenta ta chiar are un scop anume, si acela de a veni si a sedea pe scaunul de imparatie de sus din Cer! Dumnezeu nu vrea sa te tarai printre porci si sa mananci laturi, El deja a taiat cel mai gras vitel si e pus pe masa, acuma numa tu sa vrei sa lasi laturile lumii deoparte si sa iei parte la masa Lui.

Putea sa ma scuteasca de toata aceasta mascarada si sa treaca direct la masa.
Citat:

Pai afirmatiile mele se bazeaza pe o credinta intr-un Dumnezeu Viu!

credinta si dovada sint doua lucruri total diferite, sper ca esti constient de asta

Citat:

Acum hai sa vorbim putin si despre afirmatiile tale.

Tin minte ca acum jumate de an ma tot uitam pe la televizor aiurea si de cateva ori am prins niste emisiuni cu niste concursuri. Erau niste concursuri relativ usoare cu intrebari din viata de zi cu zi.
Treaba e ca cine raspundea corect primea un premiu, acela fiind de 100 euro aprox. la inceput. Dupa care pe parcursul emisiunii mareau mereu acel premiu pana ajungea la 10.000 de euro.
Acuma suna o gramada de lume in speranta ca o sa castige ceva, totii cu ideea ca stiau raspunsul la intrebare. Mirarea mare mi-a fost ca nu o data au fost persoane care intr-adevar au raspuns corect si au castigat, dar in momentul cand vorbeau ei la telefon cu cel de la TV pe ecran spunea ca premiul e de 10.000 de euro, insa in momentul cand omul dadea raspunsul corect premiul sarea la 100 euro. Si uite asa omul era pacalit si platea la telefon mai mult decat castiga.

E, uite asa si lumea de azi tot alearga dupa astfel de premii prin viata asta, si cand vad ca in fata se afla sacul ala mai mare alearga si mai tare uitand ca de fapt platesc un pret extraordinar de mare si ca e posibil ca nici macar acest sac mare sa nu il prinda, ca legile pe care lumea se bazeaza se schimba de la o zi la alta.
Pe cand Dumnezeu, a zis ceva si ce a zis aia ramane, iar eu garantez cu tot ce am ca cununa care o da el la sfarsit nu se compara cu toata averea lui Bill Gates.
Acuma na, in viata asta poti sa iti vinzi sufletul pe cat vrei tu, dar oare ai tu ce sa dai sa cumperi sufletul inapoi?

Nu stiu de unde ideea ta cum ca banul pentru mine ar insemna altceva decit modalitatea de a-mi asigura un trai decent, care sa imi permita sa imi cresc normal copiii si sa profit de frumusetile acestei lumi, fara sa dau in cap la oameni, fara sa fiu vesnic morocanos si disperat dupa o bucata de piine.

topcat 06.11.2009 08:58:19

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 179060)
Nu s-a schimbat nimic si nu se cere nici o abrogare, dar nu se mai aplica. NU MAI AI VOIE!

Hai sa fim seriosi

andreicozia 06.11.2009 16:41:13

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 179162)
Hai sa fim seriosi

Da, hai sa fim!

Ai vazut tu inainte ca Romania sa fie paradisul pedofililor si poponeilor din Europa?...iar ca pedeapsa ai vazut si tu ce le face politia in " virtutea asprului :)) cod Penal ceausist" ...le da peste miini, le goleste buzunarele de bani si-i trimite inapoi acasa spunindu-le ca nu-i frumos ce fac!!! si dau din cap ...ca nu cumva sa se supere pe ei UE....pe cind inainte daca te prindeau cu un copil te aruncau in inchisoare unde cei de acolo iti smulgeau testiculele

podolski_2 08.11.2009 01:03:36

andreicozia, nu cred ca sclavia este lasata de Dumnezeu.

Daca unele animale omoara de placere, altele se imperecheaza "violand", altele isi omoara "fratii" ca sa traiasca, pt altele masculii au rol doar de reproducere asta nu inseamna ca asa trebuie sa se intample si cu oamenii.

Comparatia dintre animale, natura si orice altceva cu oamenii NU trebuie facuta numai dpdv logic, ci si trecuta prin filtrul constiintei.

Ca altfel putem sa ajungem sa credem ca omul se trage din planeta Jupiter , pt ca are capul sferic ..., cum au ajuns si ateii si oamenii de stiinta la concluzia, ca suntem inruditi cu crocodilii si gainile .

Dumnezeu nu a vrut ca oamenii sa se faca sclavi unii pe altii , ci ucenici din dragoste. Si exemplul asta il vedem nu numai de la Apostoli, ci chiar de la Mantuitorul sufletelor noastre. Nu mai bine il luam pe El exemplu?

BogdanF2 08.11.2009 12:52:17

Citat:

Sclavia a fost (si este) o caracteristica a lumii cazute. La fe ca si raboaiele, bolile, moartea, etc...

In VT anumite lucruri sunt lasate asa cum erau in societatea respectiva din simplu motiv ca oamenii nu erau pregatiti pentru ceva mai bun. Sclavia era tolerata, am putea spune, de catre Dumnezeu. Totusi, nu putem sa nu remarcam ca la evreii Vechiului Testament, sclavia avea o forma foarte blanda am putea spune, cineva nu putea fi tinut in sclavie mai mult de 7 ani, dupa care trebuia sa fie eliberat.

Iar "drepturile omului" sun o inventie umana. Omul cu de la sine putere isi aroga sie insusi niste drepturi, se face pe sine Dumnezeu, autoritatea suprema.

Hmmm, ce-ar fi ca gainile sa isi aroge cu de la sine putere dreptul de a nu mai fi taiate si mancate?

Bogdan.

andreicozia 09.11.2009 03:34:45

Citat:

În prealabil postat de BogdanF2 (Post 179638)

1 Sclavia a fost (si este) o caracteristica a lumii cazute. La fe ca si raboaiele, bolile, moartea, etc...

2 Sclavia era tolerata, am putea spune, de catre Dumnezeu. .

1 Mai stim noi oare de alta lume decit de cea cazuta?

2 Dar oare exista ceva pe pamint ce nu este tolerat de Dumnezeu?

Ora este GMT +3. Ora este acum 06:34:24.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.