![]() |
Salutare . Sunt doar in trecere pe aici si as dori sa aflu parerile voastre despre culturile precrestine ... cum le priviti ? Le considerati unealta diavolului ? Sau doar o simpla manifestare a sacrului a oamenilor timpurii ? Credeti ca ar mai putea fi de actualitate un cult pagan ? Ma refer aici la mitologie nordica , greaca , romana and so on ... Va rog cand postati ceva sa o faceti in cunostinta de cauza ... Salutari si fie ca Dumnezeul vostru sa va arate calea spre lumina .
|
unealta diavolului ? in opinia mea, ar trebui sa fii inapoiat mintal sa consideri asta.
si ar trebui sa fii si sub-mediocru intelectual ca sa nu respecti paganismul. asta e ceea ce cred eu. fie ca e vorba de mitologia nordica, greaca sau romana sau azteca sau oricare alta.. pe langa faptul ca ma intriga aceste lucruri.. am si respect pentru ele.. fiind ca au fost primele tentative de a explica existenta.. si de a atribui ceva sfant lucrurilor. haideti sa nu vorbim despre cine are dreptate si cine nu are. e un joc in care nu poate castiga nimeni. pentru toleranta. numai bine. |
De acord aici cu tiberiu. Religia dacilor spre exemplu mi se pare incredibila, lipsa de frica pentru moarte, aveau o atitudine surprinzator de matura fata de viata. Si desi suntem crestini ortodocsi de 2000 de ani, multe elemente de religie au ramas in folclor, ceea ce arata cat de puternic inradacinata era religia dacilor. Si cele mai multe progrese ale civilizatiei dace au fost facute de preotii lor. Si e cam la fel in toate religiile vechi, desi erau toate mai simple si explicau lucrurile intr-un mod mai apropiat de lumea fizica decat marile religii de astazi, reprezentau si ele versiuni ale unui adevar.
Toate cele bune. |
Din punct de vedere istoric, mi se par interesante pentru ca ajuta intelegerea si cunoasterea civilizatiilor care le-au creat, dar din punct de vedere spiritual nu ma atrag cu nimic. Unele au avut si ceva idei bune si chiar au depasit faza de idolatrie(mazdeismul lui Zoroastru de exemplu), dar una dupa alta au disparut.
Nu cred ca vreun astfel de cult ar mai fi de actualitate, dar, evident, omul este inzestrat cu liberul arbitru. Dumnezeu ne-a aratat calea Sa, insa fiecare e liber sa-si aleaga ce cale doreste, inclusiv una pagana. |
Eu tot nu pot sa înțeleg cum este posibil ca organizația care este dovedita legal ca practica prostituție si proxenetism cu declarații ale martorilor, condamnări in instante sub masca unei spiritualitati neo-pagane, ma refer la MISA, nu e scoasa in afara legii. De atâția ani....
Asta n-am sa pot înțelege niciodată. Niciodată. Ei își vad nestingheriți de activitățile lor: https://misa.yoga/cursuri-yoga-romania/ |
Citat:
Acum am înțeles că sunt mult mai multe școli decât MISA de care nu știi, s-au spart în multe, probabil sunt grupulețe care colaborează sau rivalizează între ele. |
Citat:
Da, s-au spart in multe grupulete asemenea caracatiței. Daca ii tai un brat creste altul. Da, unii cursanți nu au avut neapărat treaba cu ce se facea pe acolo dar instructorii si acoliții celor din conducere da. E strigator la cer deoarece din păcate au inflorit in ultima perioada, deși sunt nenumărate dovezi ale multor martori in România si Europa precum chiar si condamnări juridice ca e o rețea de prostituție si proxenetism sub masca yoga. Rușine justiției din România! Si autorităților române! Rușine! |
Citat:
Auzisem de la cineva că sunt împotriva lui bivolaru, cel puțin membri de jos, nu știu dacă toate grupulețele astea comunică între ele, sau liderii lor au legături, unele școli par că se concurează tacit. Probabil, din ce înțeleg, ei fac bani din cursuri și se ajută între ei unii cu alții, sunt legături vechi de ani de zile, își petrec vacanțele împreună, nu doar la Costinești, nu cred că toți fac tantra yoga sau beau urina, sau alte tâmpenii. Și probabil bivolarul doar a adus în România ideea de școală de yoga, după alții au preluat-o și dezvoltat-o în stilul lor, deci la un moment dat sau dacă nu e deja misa nu mai are putere, poate în fiecare județ e altcineva. |
Citat:
Si asa la nesfârșit, când erau demascați într-o tara se mutau in alta, apoi reveneau si acolo când opinia publica mai uita de ei. Asa se face ca s-au extins in multe tari din Europa si peste. Acum caracatița lor e peste tot in lume inclusiv si cei care s-au desprins din ei. Au exportat metodele de manipulare si abuz peste granițe, pentru ca funcționează, a fost probat si perfecționat la noi. |
Citat:
Parca pe seful al mare il poprisera procurorii francezi, se pare ca "invataturile" lui nu prea au avut mare succes prin Franta. Daca se plangea ca e persecutat pe plaiurile noastre mioritice sunt curios ce zice acum de francezi, cumva inventatorii democratiei moderne. Chiar ca nu se mai stie nimic de el. |
Citat:
Sunt unii care s-au mutat prin India sau au călătorit, au o dispoziție de mutare fantastică, nu sunt prinși de un loc. Nu era bivolaru, era altul care introducea prima dată conceptul de școală de yoga, terenul nu rămânea niciodată descoperit. Citat:
Asta încerc să-ți explic de câteva postări, misa e doar partea văzută a yoga, câte alte grupări, grupulețe răzlețe mai există în fiecare județ, care nu dau raportul la MISA ? Citat:
Gândește-te că invazia yoga în anii 90, seamănă cu invazia neoprotestanților și a iehoviștilor în România, nu poți să spui că se trag toți dintr-o singură școală legată de vreun pastor anume. |
Citat:
Au călătorit prin zone hinduse cu voluntariatul, mă și mir câte sacrificii sunt în stare să facă. Și încă o chestie care mi-a rămas în memorie, ei între ei se iubesc și se ajută mai mult decât ne-am ajuta noi din Biserică, chiar de ne-am știi de o viață unii cu alții. |
Citat:
Înainte de 89 și noi eram destul de uniți și apropiați, sărăcia reușind destul de zdravăn să ne înfrățească. Mai ales pe la blocuri, dinamica socială se manifestă ca intr o mare familie. Aproape zilnic vedeai vecini care urca și coboară pe scări la alți vecini cu farfurii cu tot felul, cafele, cozonaci. Așa ca pentru cei câțiva de aici care tremură în bocancii lor.., și se simte aici pe forum… Nu va temeți, wef ul are dreptate în privința ideii ca: “ Nu veți avea nimic, dar veți fi mai prietenosi( zic eu) :)) și mai realiști. |
Citat:
Și cred că e și în învățătura lor să împartă mâncarea, munca la comun, să stea în spații comunitare, să nu fie prinși de un loc geografic, oraș, sat, și să aibă dispoziție să călătorească. Mai e și învățătura cu non-violența, neconsumul de carne, mă rog, e clar că o parte dintre ei sunt niște oameni buni care și-au ales o cale greșită. |
Citat:
Asta cu iubirea si dragostea la yoghini, e o chestie indusa, mai mult de suprafata, e doar o simulare. |
Sigur ca sunt si multi oameni buni acolo care sunt manipulati si se afla pe o cale gresită. Nu despre asta era discutia.
Ci de faptul ca acea organizatie este dovedita prin nenumărate declaratii -vorbim de sute de pagini de rechizitoriu-unele prescrise altele condamnate, ca este un grup infractional de trafic de carne, prostitutie si proxenetism sub masca activitătilor "spirituale". Prostitutia nu mai este incriminata legal ca înainte dar proxenetismul da. Le-a mers si la francezi o buna perioada de timp dar li s-a infundat. Numai ca nu e suficient să arestezi leaderul si 2 acoliti (Stoian si la noi Mirtz). Când ai de-a face cu grup organizat si ai cadrul legislativ ce mai astepti? La noi isi vad nestingheriti de activitătile lor "spirituale" in continuare. Da. Sunt diverse grupuri de yoga, misa nu e mama yoga in lume, dar si Osho a fost mic copil pe lângă ăstia. De ce? Pentru ca la noi justitia si autoritătile au dormit. Si dorm in continuare. |
Citat:
Diferența e că unii zic că fac doar exerciții fizice hatha yoga sau așa ceva și alții intră și în filosofie, studiază noțiuni de sanscrită etc. Citat:
Citat:
Ideea e că ei jerfesc mai mult, unii din ei pt structura lor de învățături, decât noi pt ortodoxie. Adică o credință strâmbă te învață să împarți cu altul, să te ajuți, să fii non-violent, să nu mănânci carne, dar în ortodoxie văd la cei practicanți multă răceală, indiferență, zonă de confort în cel mai bun caz, ca să nu zic de judecată, prejudecată, răutate disimulată în bună intenție etc. |
Citat:
Citat:
Citat:
Poate MISA e doar 40-50% din problema yoga în România, mai rămân celelalte școli și maeștri, nasol, au proliferat, eu mă așteptam să se stingă. În anii 90 a fost foamea aia de cunoaștere care a umplut și bisericile ortodoxe, mănăstirile ortodoxe și adunările neoprotestante și școlile de yoga șamd, după cu tot cu depopulare, emigrare încă sunt cel puțin zeci de mii de yoghini practicanți în România, dacă nu chiar sute de mii. Citat:
Nu uita că Petrov folosea activ votul yoghin împotriva lui Năstase care a vrut să-l aresteze pe Grig prin 2004. Apoi Cioloș care era cu yoga și mindfulness și faptul că o parte din yoghini s-a dus cu votul spre USR, PLUS, Reper, etc. |
Citat:
Mai țin legatura cu 2-3 persoane de pe acolo, una săraca a ajuns instructoare. Nu știu cum a avansat dar mi-a povestit când era cursanta ca instructoarea ei de atunci punea presiune mereu pe ea sa meargă la Paris sa experimenteze starea de orgasm cosmic pe care o poate da numai Grig, arzând ani de lucru spiritual si karma. Intrau la Grig pe banda rulanta ca putea sa susțină multe partenere prin măiestria retenției lichidului seminal. Ca sa vad in lista cu link-ul de cursuri pe care am pus-o ca acea instructoare a fost mutata in alt oraș. In fine....oricum discutia nu are rost cu ei, am vorbit cu ea mult,a mers si la Frasinei sa se spovedească-asta daca nu m-a mințit cumva- dar nu cred ca a spus adevărul. Imi spunea mereu ca ea nu zice la spovedit ca face yoga pentru ca yoga nu e păcat, ci pacat e sa faci pe cineva sa sufere. Ideea e ca daca cineva apuca mulți ani acolo nu mai are cum ieși. Meditează cu poza lui Grig, i se roagă si el ii "raspunde", il visează, o ghidează. Normal ca daca a ajuns sa il vadă in tot si toate creierul ii generează doar persoana lui. Poate sa ii spună toata planeta adevărul, ea știe cine e el.... Inutil i-am explicat ca desfrâul sub masca eliberării de limitările ego-ului o sa ii distrugă ființa si viața, familia si copilul. Si cate nu or fi ca ea... N-am mai vorbit cu ea demult, s-a mutat in București in ashram. De atunci nu mai știu nimic. Cred ca ar trebui arestați toți instructorii care fac proxenetism mascat( de când l-au arestat pe guru nu mai este cu dedicație protagonist). Asa s-ar spulbera o data miscarea asta. Știu ca suna a inchizitie dar legea ar trebui aplicata. Probabil statul lasa sa moara lent si sigur miscarea. Dar pana atunci face victime in continuare. |
Citat:
Totuși, faptul că Ortodoxia ține atât de mult la dogmă și chiar la rigoarea tipiconală cred că este de mult folos, ajutându-ne să nu ne pierdem busola. Dar nu este și suficient. Cum cei care s-au depărtat de Tradiția Bisericii, începând cu romano-catolicii și mergând până la neoprotestanți, pierd limpezimea valorilor și se acomodează tot mai mult la duhul lumii – dar înmulțind facerea de bine și comuniunea cu semenii –, de dorit ar fi ca noi, păstrând ce avem bun, să renunțâm la autosuficiență și ipocrizie, să nu ne mulțumim cu imitarea milosteniei și să regăsim duhul original al Bisericii, care era unul al dragostei. Am mai spus-o: toți avem de învățat unii de la ceilalți – și nu doar diversele facțiuni creștine, ci incluzând și celelalte spiritualități ale lumii, inclusiv yoghinii. Singuri, după cum se vede, nu suntem capabili să ne găsim echilibrul: cădem fie în extrema formalismului, fie în cea a relativismului moral. Nu cred în posibilitatea unei uniri, nici măcar a Bisericilor tradiționale; cel puțin nu curând. Dar ar trebui să învățăm ceea ce este bun de la toți, inclusiv de la necreștini. Poate că întâi de toate ar trebui să sporim voluntariatul în parohii, acolo unde sunt atâția oameni (bătrâni sau nu) singuri, neajutorați și uitați care zac prin casele lor și pe care preoții poate îi știu mai bine, căci îi află când trecu cu aghiasma. Bine ar fi dacă s-ar reactiva Oastea Domnului, mișcare de înviorare a comuniunii dintre credincioși în Biserică, și care a cuprins în trecut destul de multe parohii. |
Citat:
Nici nu știu dacă MISA e recunoscută internațional în India, Tibet și de alte școli pt câte au făcut. Dar repet din ce înțeleg au urcat puternic și alte școli de yoga după 2015 încolo, yoga în România nu înseamnă doar MISA sau rămășițe desprinse din MISA,cum nici cugetările yoghine moderne nu sunt monopolizate de Osho. Citat:
Totuși trebuie să fii puțin țăcănită să te duci cu unul ca Grig, adică dacă atât ai înțeles din yoga practicată de 1 miliard de oameni de mii de ani, că ăsta e reîncarnarea vreunui avatar care îți deschide chakrele ce pot să zic. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Tocmai că dacă sunt arestați toți se unesc în jurul lui guru, vai ce ne-a făcut cutare prim-ministru și cum suferim noi. Între timp Grig a fost și eliberat, după ce a executat un minim de pedeapsă, parcă la înțelegere cu autoritățile pt un simulacru de proces, și după iar și-a luat tălpășița din țară. |
Citat:
Iar dacă le întrebai, imediat sar ca arse ca ele nu făceau așa ceva ci doar unele tipe care doreau să “ se elibereze” de complexe și limitări. Fetele cuminți cică doar făceau pilaf, atât. |
Mda...pai daca francezii, care sunt destul de deschiși fata de lucrurile astea l-au arestat pe guru si toata rețeaua lui, vreo 15 locotenenți de ai lui, care aduceau si pregăteau fete din toate colțurile Europei pentru "eliberarea spirituală " cu guru cred ca spune destul de mult. L-au extrădat si din Georgia pe Stoian tot ei, cumva mana lui dreapta in mișcare.
Iar la noi, unde s-a înființat si dezvoltat miscarea, in afara de articole in presa, mass media nu s-a făcut mare lucru (un singur an de pușcărie in țară si gata). Probabil au oameni in justiție, politica. Eu zic ca asta spune multe de statul nostru, justiție, autorități, SRI. O pata neagra pe obraz, dar asta e... |
Citat:
Acum la noi nu mai există așa ceva. Poate doar zvâcniri mărunte ca praful de pe toba. Motiv pentru care și la ieșiri în stradă, dacă nu ne știm, ne cam uităm chiorâș unii la alții, la fel la biserici, mici cluburi, cum menționai și tu. Suntem alienați rău de tot, dar chiar și așa loviți în aripă trebuie să facem efortul să vorbim, să MEDIEM CONFLICTELE ÎNTRE NOI când ne sare muștarul, și astfel să ne apropiem unii de alții…să ne calmam, și asta durează. |
Citat:
Nu stau toți în ashram, în prezent și de prin 2010 încoace nu mai e doar MISA care pusese un fel de monopol peste yoga în România. Problema e că românii identifică yoga numai cu Bivolaru deși el nu are vizibilitate internațională în India și pe unde mai contează, restul actorilor yoga trec neobservați. |
Citat:
Citat:
|
Citat:
Evident ca erau și unele din provincie care mai stăteau si peste noapte. |
Citat:
Oricum ce era prin 2005, e ca și cum a fost acu 50 de ani raportat la viteza anilor pe care-i trăim, deci e de mult expirat. |
Citat:
Acum pur și simplu persoanele dispar, cu zecile, sutele, zecile de mii din foarte multe state din lume. Pentru cazuistica trebuie să te informezi. Nu intrăm în detalii aici. Slavă Domnului Netul este plin. Să stăm departe, protejați, să atenționăm copiii noștri despre prădători, să fie cu ochii și urechile în patru. Nu toți pot fi salvați după cum vedem în știri…mai ales ca sunt în joc comisioane uriașe. Dar și adulții trebuie să fie extrem de atenți. Mai ales acum când crește foamea și se înmulțesc cei fără ocupație… Știu ca m am abătut o leaca, dar are legătură…. |
| Ora este GMT +3. Ora este acum 15:28:51. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.