![]() |
Aproapele nostru invizibil
Cand merg pe strada, sau la cumparaturi, vad tot mai multi oameni abatuti. Majoritatea batrani. Probabil singuri. Si care isi duc zilele cum pot, fara sa ceara mila nimanui.
Cum ii putem ajuta noi, Biserica luptatoare, pe acesti foarte mici frati ai nostri, fara sa-i jignim? |
E bine sa-i cercetam pe cei ce se afla in necazuri si in nevoi elizabeta, daca mergi pe strada si il vezi pe un batran ca are nevoie de ajutor ii intinzi mana si il ajuti, dupa aceea il cercetezi daca nu cumva are nevoie de mancare de o paine ceva ai grija doar la cazul cand unii din ei sunt sub influenta alcoolului sau sunt bolnavi psihici(ma refer aici la epileptici).In rest numai bine
|
Citat:
Atentie! Epilepsia nu este boala psihica... |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Un gand sau un cuvant fac, uneori, mai mult decat un ban sau o paine. |
Uitasem raspunsul acesta.
|
Chiar asa Topcat....ar fi bine sa i reciclam(Doamne fereste) ..ma intreb eu ca prostul gandidu ma la ..ecologie?!
|
Citat:
Ei nu sint tot oameni creati de Dumnezeu, ca si noi? Am mai spus-o odata pe forum, o poveste care m-a impresionat Citat:
Citat:
Pina la urma chiar daca un om ar fi posedat, nu e tot om, nu merita milostenie? Macar o rugaciune? Cel mai bun sfat este al lui Windorin: Citat:
|
Citat:
Probabil se gandea ca biserica sa ii ajute sa isi gaseasca niste joburi cu jumatate de norma in domeniul ecologiei. |
Nu e vorba de joburi, e vorba ca exista atitia batrini care dupa pensie nu mai fac nimic, vegeteaza la televizor. In cel mai bun caz sint unii care stau si ii supravegheaza pe nepoti in parcuri unde pe jos sint gramezi de mizerii.
De ce nu organizeaza biserica activitati cu acesti oameni, voluntare pentru cei mai instariti si cu unele beneficii pentru cei mai amariti? Stim bin ca e rusinos sa faci asa ceva si biserica ar putea schimba niste mentalitati. Dar cum sa schimbe mentalitati cind ea insasi e intr-un adinc marasm de automultumire? |
Citat:
Nu este deloc rusinos sa-i ajuti pe ceilalti, sau cel putin mie nu mi se pare. Oricine poate avea necazuri la un moment dat. Iar in ceea ce-i priveste pe pensionari, nu trebuie sa uitam ca au muncit toata viata lor, poate in conditii de care noi nici macar nu avem habar, si in plus poate ca atata pot si ei sa faca, dupa o viata de munca. Sa cresti un nepotel nu e treaba simpla, ma gandesc... Asadar, daca ai vreo idee de cum i-am putea ajuta realmente pe oamenii mici, invizibili, de langa noi, te ascult cu muuuuult interes. |
Citat:
|
Citat:
|
Pai am spus deja, in strainatate batrinii se organizeaza singuri (mai ales pe teme ecologice, curatare parcuri, plantari etc dar si pe teme distractive), nu e mare inventie, trebuie doar sa copiem lucrurile bune.
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Ce putem face noi - eu si cu tine - ca sa mai alinam suferinta acestor amarati? Macar acuma, cand vine Craciunul, sa nu se mai simta asa de singuri... |
Hristos creste in noi mai ales prin grija pe care o purtam saracilor. Asa ca de vom dori sa avem chipul lui Hristos, trebuie sa ne aratam vii pentru orice sarac.
|
Citat:
|
Tocat, nu e nevoie sa crezi in Dumnezeu ca sa ajuti pe cineva. E adevarat ca atunci cand crezi in El, orice sarac iti este un frate, de vreme ce avem un Tata comun: Dumnezeu.
Sigur, Biserica ar trebui sa faca mai mult. Dar e mult mai comod si simplu sa spunem ca doar ea trebuie sa se ocupe de astfel de cazuri. Daca tu vei merge in vizita o data pe saptamana la azile, orfelinate, te rog sa ma crezi, in ochii mei tu faci un drum catre biserica. |
Daca banii ce merg spre biserici, trinitasuri si alte asemenea ar merge direct spre azilurile de batrini ar fi de ajuns.
Eu nu am pretentia ca toti imi sinteti frati. |
Bine, hai macar sa incercam sa facem ceva, poate chiar sa ne organizam intre noi, si sper ca o sa ni se alature si altii.
Cine nu poate contribui material, poate ajuta altfel, fie din timpul lui, fie prin servicii - de exemplu, o sora medicala, un medic, nu stiu, ne gandim... Sa le deschidem usa macar de Craciun, ce ziceti, frati crestini? |
Lasati bla bla-ul si faceti ceva :10:
|
Citat:
|
toti dorim o carte,prea scumpe ,prea rare sau poate pierdute! o oferta de carte normal crestina cu un cont unde putem depune tot ce valorificam?? intreb nu dau cu ..parul
|
carti aflate ,normal ,in biblioteca noastra!
|
Citat:
Poti sa dai si cu parul daca vrei, am capul tare... |
elizabeta
mai elizo...chiar am vorbit serios! postam titlul cartii facem o licitatie ca normal este pt o fapta buna si cel care castiga ,varsa banii intr un cont poate chiar cel direct al unui azil! la dat cu parul....ma refeream la propunere...Doamne fereste ..nu la tine!
|
Citat:
Am inteles, am inteles... Desi nu par, si eu vorbesc la fel de serios. Dar stii care-i problema? Majoritatea cartilor mele sunt ... catolice...nu stiu pe ce crestin ortodox l-ar putea interesa... Dar ideea ta este FOARTE BUNA!!! Zi-mi cum facem? |
elizabeta
sincer eu chiar as citi carti ...catolice! daruim pt ca ne au fost de folos si pot sa fie si altcuiva! ce facem? sincer nu stiu daca admini ar agrea o asemenea idee! altfel....postam cartea sau cartile cu post nou....de abia mai discutam si la obiect si cel sau cei ce vor ..fac oferta! contul? ne interesam pe rand la asezaminte sociale le prezentam pe scurt si dam contul! sincer chiar si eu vreau sa fac ceva...poate mai este cineva de acord cu noi doi si asa vom fi mai multi..
|
Citat:
Iti multumesc, mi-ai inseninat ziua! |
iti multumesc sincer pt cuvintele tale! sunt nemeritate si totusi ma bucur....ca te bucuri! ramane sa mai postam sa mentinem interesul si poate ...Doamne ajuta! ..reusim sa facem ceva!
|
Citat:
|
asa o sa facem !
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 05:38:30. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.