Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Apocalipsa (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7622)

Anna 18.11.2009 19:16:34

Apocalipsa

Am pus intrebarea asta la categoria Sf Scriptura si nimeni nimic. Sunt sigura ca aici o sa o vedeti totusi:

De ce nu stie Fiul ziua cand va fi sfarsitul lumii?

andreicozia 18.11.2009 19:22:08

Pai si ce crezi ca daca-i mai vizibila aici o sa primesti raspunsuri mai interesante?
Asta-i o intrebare cheie... banuiesc ca o si ti se raspunda ca Natura umana a lui Iisus il impiedica sa intrevada acest sfirsit...ca un filtru. Inca nu se inaltase la cer unde-l asteptau toate raspunsurile legate de existenta noastra.
Urmeaza insa intrebarea dece nu a comunicat acest lucru Apostolilor dupa inviere, cind deja era cu un picior in Rai?
Parerea mea.

AndruscaCIM 18.11.2009 19:29:44

Imi dau si eu cu parerea, si desi e foarte posibil sa o emit o mare aberatie, o spun totusi...banuiesc pentru ca Dumnezeu are proprietatea ipostatica de Creator, acesta nefiind un atribut comun celor trei Persoane din Sfanta Treime.

:40::4:

printesa_livia 18.11.2009 19:34:14

uite fara titlu

Ca Dumnezeu asa a ales, ca el a decis tot ce se intampla in jurul tau, ca poate e mai bine sa nu stie nimeni cand va muri...si in fond, a sti si Fiul de sf lumii, sau a nu sti, nu cred ca schimba cu ceva ecuatia

andreicozia 18.11.2009 19:34:38

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 182976)
Imi dau si eu cu parerea, si desi e foarte posibil sa o emit o mare aberatie, o spun totusi...banuiesc pentru ca Dumnezeu are proprietatea ipostatica de Creator, acesta nefiind un atribut comun celor trei Persoane din Sfanta Treime.

:40::4:

Interesant , si...
Daca Treimea este ca un evantai sau ca trei degete de la o mina, cum poate un deget tine ascuns ceva de celelalte doua?
Dar in fine..., este un inceput de brainstorming

andreicozia 18.11.2009 19:36:22

Citat:

În prealabil postat de printesa_livia (Post 182978)
Ca Dumnezeu asa a ales, ca el a decis tot ce se intampla in jurul tau, ca poate e mai bine sa nu stie nimeni cand va muri...si in fond, a sti si Fiul de sf lumii, sau a nu sti, nu cred ca schimba cu ceva ecuatia

Da, dar macar ne putea da o data asa orientativa de inceput de calvar!...care poate ca tinea mai multi ani

Anna 18.11.2009 19:37:54

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 182972)
Pai si ce crezi ca daca-i mai vizibila aici o sa primesti raspunsuri mai interesante?

Nu ca o sa primesc raspunsuri mai interesante, ci ca o sa primesc raspunsuri hahaha. Uita-te numai acolo si vei vedea nu ca am primit raspunsuri neinteresante, dar pur si simplu n-am primit, 0 replies hahahaha

AndruscaCIM 18.11.2009 19:40:00

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 182979)
Interesant , si...
Daca Treimea este ca un evantai sau ca trei degete de la o mina, cum poate un deget tine ascuns ceva de celelalte doua?
Dar in fine..., este un inceput de brainstorming

Da, foarte frumos ar fi...si am putea afla chiar raspunsul complet asa...:3:

Acum incerc sa formulez raspunsul pentru intrebarea ta, il am pe undeva stocat prin creier...dar trebuie sa gasesc o exprimare pentru el :71:

BogdanF2 18.11.2009 21:47:46

Citat:

În prealabil postat de Anna (Post 182968)
De ce nu stie Fiul ziua cand va fi sfarsitul lumii?

Fiul are 2 naturi, umana si Divina. Ca om, nu stie. Ca Dumnezeu, stie. Cam asta e explicatia Bisericii.

Bogdan.

andreicozia 18.11.2009 22:07:22

Citat:

În prealabil postat de BogdanF2 (Post 183056)
Fiul are 2 naturi, umana si Divina. Ca om, nu stie. Ca Dumnezeu, stie. Cam asta e explicatia Bisericii.

Bogdan.

Din ce spiu tu, sau Biserica, urmarind firul logic(in caz ca avem voie) Fiul nu a avut natura dumnezeiasca in momentul punerii intrebarii ci doar dupa inaltare insa din pacate pentru cei care se uitau la El inaltindu-se spre Cer nu L-au mai auzit deoarece era prea departe, nu?

Anna 18.11.2009 22:21:35

Dar Hristos spune ca de ziua aceea stie numai Tatal, nu zice ca "stiti, eu stiu, dar numai cu firea dumnezeiasca". Nu, nu spune nici macar de Duhul Sfant ca stie, spune numai de Tatal.

andreicozia 18.11.2009 22:27:41

Citat:

În prealabil postat de Anna (Post 183077)
Dar Hristos spune ca de ziua aceea stie numai Tatal, nu zice ca "stiti, eu stiu, dar numai cu firea dumnezeiasca". Nu, nu spune nici macar de Duhul Sfant ca stie, spune numai de Tatal.

Pai asta mai lipsea, sa inceapa sa le vorbeasca de Duhul Sfint, in timp ce multimea IUDAICA(MONOTEISTA) tragea cu urechea. Realizezi ca nu numai ca-l crucificau dar il si faceau bucatele pentru idolatrie.

Anna 18.11.2009 22:31:08

Pai cu alte ocazii a vorbit de Duhul Sfant.

MariS_ 18.11.2009 23:27:05

Ioan Cap. 5

22. Tatăl nu judecă pe nimeni, ci toată judecata a dat-o Fiului.

În prealabil postat de BogdanF2

In completare, insa doar ca o parere personala.
Cred ca Hristos ca Dumnezeu prestie, (vezi si referintele la semnele sfarsitului),
doar ca din respect fata de Tatal, lasa hotararea aceasta pe seama Tatalui.
Tatal i-a dat Fiului Judecata, Fiul lasa Tatalui hotararea momentului Judecatii.

MariS_ 19.11.2009 23:07:04

Citat:

În prealabil postat de MariS_ (Post 183120)
Ioan Cap. 5

22. Tatăl nu judecă pe nimeni, ci toată judecata a dat-o Fiului.

În prealabil postat de BogdanF2

In completare, insa doar ca o parere personala.
Cred ca Hristos ca Dumnezeu prestie, (vezi si referintele la semnele sfarsitului),
doar ca din respect fata de Tatal, lasa hotararea aceasta pe seama Tatalui.
Tatal i-a dat Fiului Judecata, Fiul lasa Tatalui hotararea momentului Judecatii.

Am mai gasit inca o explicatie. Pentru orice lucrare in lume avem:
Tatal este cauza incepatoare, Fiul e cauza lucratoare, iar Duhul
cauza sfintitoare. Apocalipsa, sfarsitul sau Judecata inseamna,
de fapt, un nou INCEPUT: domnia Imparatiei Lui Dumnezeu.
Iar cauza inceputului este totdeauna Tatal, deci Tatal decide
momentul inceputului, prin Fiul lucrarea, adica Fiul judeca, iar Duhul
sfinteste si consfinteste.

panteaadrian 20.11.2009 00:03:10

salut

da-ti voie sa inerc sa va lamuresc in aceasta dilema cum si eu am fost lamurit de parintele meu duhovnic cand l-am intrebat aceasta. DUMNEZEU este in trei fete proslavite Tatal - Creatorul, Fiul - mantuitorul si Duhul Sfant - Mangaietorul, Vistierul bunatatilor si Datatorul de viata , aceste trei persoane la prima vedere sunt si care alcatuiesc Sfanta Treime sunt Una si Aceeasi si anume Dumnezeu Atotputernicul.
Acum sa va si raspunde
IISUS HRISTOS este Dumnezeu intrupat, adica partea trupeasca( pamanteasca) si parte sufleteasca( Dumnezeiasca). ideea este ca doar partea treupeasca ( pamanteasca ) nu stia ziua, cea dumnezeiasca bineinteles ca stia ca doar e DOMNUL DUMNEZEU ATOTPUTERNICUL SI ATOATESTIUTORUL. Deci doar partea pamantesca nu stia. in speranta ca v-am ajutat si lamurit cu ajutorul parintelui meu duhovnic luminat de Bunul Dumnezeu va salut si Dumnezeu sa ne lumineze si sa miluiasca pe noi pacatosii. DOAMNE AJUTA

raul.basarabeanu 07.11.2017 18:43:07

Pentru ca asa a decis Dumnezeu. E ca si Legea Lui, alegi sa o respecti sau nu.

Ora este GMT +3. Ora este acum 14:34:53.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.