Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Citate preferate, cugetari, vorbe de duh (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=772)

silverstar 02.10.2006 07:22:59

"Barbatul e un animal de casa care, daca e bine ingrijit si rasfatat eficient, poate fi dresatsa faca tot felul de lucruri interesante". (Jilly Cooper)

silverstar 02.10.2006 07:31:04

"Un filosof japonez se plimba candva printr-o padure. Si precum ii sta bine fiecarui filosof, gandea. Tot mergand si gandind el, ii atrage atentia o creanga de copac lipsita de orice podoaba. Se opreste in fata ei si ii spune: vorbeste-mi despre Dumnezeu! Si atunci creanga, pe loc, infloreste".
Leonard Oprea - "Cele Noua Invataturi ale lui Teophil Magus despre Magia Transilvana"

silverstar 02.10.2006 07:32:11

"Se spune ca a fi sincer inseamna a nu ascunde nimic celuilalt, a te deschide tot. Este exact, dar criteriul acestei sinceritati il are intotdeauna celalalt, nu tu. Esti considerat sincer nu "cand nu ascunzi nimic" celuilalt, ci cand nu ascunzi ceea ce asteapta de la tine sa ascunzi. Este poate paradoxal, dar asa e; sinceritatea ta nu se verifica prin tine, ci prin celalalt. Esti considerat sincer numai atunci cand spui ceea ce vrea si ceea ce asteapta altul de la tine sa spui". (Mircea Eliade)

silverstar 02.10.2006 07:33:18

"Ei rad de mine pentru ca nu sunt ca ei; eu rad de ei pentru ca toti sunt la fel..."

silverstar 02.10.2006 07:35:36

"Cainele moare de prea multa alergatura si prostul de grija altuia."

"Prostul pana nu-i fudul pare-a nu fi prost destul."

"Nu da cuvantul prostului ca s-ar putea sa nu ti-l mai dea inapoi".

silverstar 02.10.2006 07:39:54

"Daca vrei sa-ti pui mintea pe pe drumul cel mai bun trebuie sa o pacalesti spunandu-i ca va fi usor". (Giovanni Casanova)

"Cand ai invins furia, ai invins cel mai puternic dusman". (Publius Sirus)

"Educatia il face pe om mai usor de condus, dar mai greu de dus de nas". (Henry Brougham)

silverstar 02.10.2006 07:41:47

ory:

"Ajuta omul inainte de a-ti cere ajutorul si pleaca de langa el inainte de a-ti fi recunoscator; atunci vei sti cu adevarat ca ai facut o fapta buna!"

ory 02.10.2006 09:10:05

Iubirea,ca fi focul,nu se poate mentine fara o ardere continua;si inceteaza de a mai dainuide indata ce nu mai arece spera sau de ce sa se teama.(LA ROCHEFOUCAULD 1903)

ory 02.10.2006 09:11:37

....SCUZE,AM UITAT DE GHILIMELE

silverstar 03.10.2006 07:01:23

"Cand un barbat ii aduce flori uni femei - aparent fara motiv, inseamna ca are un motiv serios". (Molly Mc Gee)

Saurian 03.10.2006 13:23:07

"A iubi e simplu, a uri e complicat." - par. Constantin Necula

ory 03.10.2006 15:33:31

"Odata cu lumina,Dumnezeu revarsa asupra pamantului si principiul gandirii,simtirii si cugetarii." (o retin de mult,nu mai stiu cine a scris-o)

silverstar 04.10.2006 11:15:17

"Alegerile sunt procedeul prin care oamenii liberi isi aleg stapani..." (Timon din Paris)

"Puterea unui politician se masoara dupa minciunile pe care indrazneste sa le spuna." (Camille Goemas)

"Cand razi, te vede toata lumea. Cand plangi, nu te vede nimeni." (Bisane de Solei)

najhat 04.10.2006 13:40:57

"Cu cat judeci mai mult,cu atat iubesti mai putin."[Honore Balzac]

najhat 04.10.2006 13:49:35

"Acceptam un adevar numai dupa ce l-am negat din tot sufletul,ca nu trebuie sa fugim de propriul nostru destin si ca mana lui Dumnezeu este infinit de generoasa,in pofida severitatii ei."[Paolo Coelho]

Ionelaangel 04.10.2006 14:55:23

Citat:

În prealabil postat de najhat
"Acceptam un adevar numai dupa ce l-am negat din tot sufletul,ca nu trebuie sa fugim de propriul nostru destin si ca mana lui Dumnezeu este infinit de generoasa,in pofida severitatii ei."[Paolo Coelho]

Munceste ca si cand ai trai o mie de ani si fii pregatit ca si cand ai muri maine. (Maica stareta Veronica, adormita intru Domnul)

Ionelaangel 04.10.2006 14:56:40

Citat:

În prealabil postat de Ionelaangel
Citat:

În prealabil postat de najhat

Munceste ca si cand ai trai o mie de ani si fii pregatit ca si cand ai muri maine. (Maica stareta Veronica, adormita intru Domnul)

scuze am gresit destinatia, dar poate fi de folos

Ionelaangel 04.10.2006 14:59:11

Munceste ca si cand ai trai o mie de ani si fii pregatit ca si cand vei muri maine! (asa obisnuia sa le spuna Maica stareta Veronica maicutelor ei)

ory 05.10.2006 16:46:10

"De ce-i este omului de astazi foame?De iubire si de sens!" (.........)

silverstar 05.10.2006 16:59:22

"Daca vrei sa+ti pui mintea pe drumul cel bun, trebuie s-o pacalesti spunandu-i ca va fi usor." (Giovanni casanova)

"Cand ai invina furia, ai invins cel mai mare dusman". (Publius Sirius)

"Educatia il face pe om mai usor de condus, dar mai greu de dus de nas". (Henry Brougham)

Catre ADM. Ce se intampla? De ce se incarca asa de greu. Pe celelalte site-uri nu mi se intampla asa. Multumesc!

ory 05.10.2006 17:06:17

FRATILOR,DE TREI ZILE MI SE VIRUSEAZA CALCULATORUL NON STOP,SOTUL MEU IMI SPUNE CA POATE ESTE DE VINA ACEST SIT,CACI IL ACCESEZ ZILNIC.SCANEZ TOT CALC.CU ANTIV.PANDA,ISI REVINE,DAR DUPA SCURT TIMP SE VIRUSEAZA IAR.OARE N-ARE NICI O LEG.ACEST SITE,EU CRED CA NU,SI-AM SA INCERC SA REINSTALEZ TOTUL.

sovidiu 05.10.2006 17:33:12

poi instaleaza ad-aware si spybot si fa-le update la zi (gasesti pe net), ruleaza-le dupa update, imunizeaza sistemul, apoi fa update si la AV, lasa-l rezident in memorie (activ), pune si sp2 cu ultimele patch-uri in xp, activeaza firewall-ul cu exceptii cat mai putzine... si cam ar trebui sa fie protejat... sistemul, ca ma gandesc ca XP ai instalat...

Alexandr_Bazil 05.10.2006 19:13:42

"Trebuie sa preferam un iad real in locul unui rai imaginar"
"Atasamentul este un mare fabricant al iluziilor; realitatea poate fi atinsa de cineva detasat"
Simone Weil
"Marii intelectuali sunt sceptici"
"De multe ori refuzam sa acceptam o idee pur si simplu pentru ca tonul pe care a fost exprimata ne este antipatic."
Friedrich Nietzche
"Daca doi oameni se iubesc nu ne putem astepta la un final fericit"
"Fericirea oamenilor inteligenti este cel mai rar lucru pe care il cunosc"
"Cand oamenii vorbesc, asculta cu atentie. Majoritatea oamenilor nu ascult"
Ernest Hemingway

silverstar 05.10.2006 22:12:57

Se intoarce Dumnezeu in Romania,
de Petru Dugulescu

Se-ntoarce Dumnezeu in Romania,
Trecand prin vama, fara pasaport!
S-alunge pe tirani si tirania,
Sa ne aduca-n tara omenia,
O marfă ce-am vandut-o la export.

Se-ntoarce Dumnezeu in Romania -
In tara Lui de care I-a fost dor,
Caci L-am chemat cu totii in agonia
Acelor ore cand veni urgia,
Ingenunchiati, smeriti, sub tricolor.

Se-ntoarce-n tara Domnul, sa ne spele
Si sa ne-nvete sa traim frumos.
Noi vrem un Dumnezeu de vremuri grele
Si-apoi sa plece dincolo de stele
Ca stim noi ce sa facem aici jos.

Se-ntoarce-n tară Domnul cu Scriptura -
Ca sa ne-nvete viata de crestini;
Dar ateismul si nomenclatura
Si-au transformat subtil coloratura
Si-I Impletesc din nou cununi de spini.

Cu darul de iubire şi dreptate
Se-ntoarce Dumnezeul Preainalt;
Sa nu mai fie-n Tara strambatate,
Nici comunism si nici securitate,
Sa nu mai moara tineri pe asfalt.

Sta Dumnezeu la poarta, Romanie -
Dar cine Ii va spune: "bun venit!"?
La Parlament şi la Preşedentie
Se-aproba legi, se vrea democratie,
Dar, Numele Lui nu e pomenit.

Te cheamă Creatorul azi, nu maine,
In ceasul de destin hotarator -
Sa-ti franga-n dar a invierii paine;
Acum ori niciodată poţi, romane
Sa ai un Dumnezeu si-un viitor!

www.romanianvoice.ro

ory 06.10.2006 14:06:28

"Cum sa traiesti frumos fara iubire, Cum sa visezi,sa umbli ori sa zbori, Cum sa cuprinzi nelinistea din zori Si pacea din amurg dintr-o privire. Cum sa plutesti prin marile se flori, Cum sa te bucuri de intreaga fire, Iar viata ta sa-si afle implinire Fara minunea care da fiori!"

silverstar 06.10.2006 17:06:27

"Toti oamenii devin frati acolo unde vegheaza aripa blanda a bucuriei..." (Schiller)
Priviti, ascultati si bucurati-va!
Cu drag!

http://www.gfxworld.info/felicitari/card130/

silverstar 06.10.2006 20:12:07

"Statisticile spun ca dintre oamenii care au prostul obicei de a minca, aproape toti se imbolnavesc". (Wallace Irwin)

Adica, mai pe romaneste: "Ce e bun ori ingrasa, ori prosteste, ori face rau..."

silverstar 07.10.2006 07:46:57

Cugetare a filozofului chinez Chang Ying Yue:
Cel care, toată ziua
E activ ca o albină,
E puternic ca un taur,
Munceste precum un cal,
Si care seara se-ntoarce rupt de oboseala precum un caine,
Ar trebui sa consulte un veterinar, caci este foarte probabil sa fie un bou !!!
(mai pe romaneste: noi muncim, nu gandim)

ory 07.10.2006 11:27:23

"In dragoste,in prietenie nu trebuie sa judeci oamenii dupa cuvintele lor ci dupa caracterul lor,care aminteste actiunile trecute si reprezinta posibilitatea permanenta a actiunilor viitoare"(A.Maurois)

stefan82mihai 09.10.2006 09:12:22

Cea mai inalta cugetare si cea mai de efect filosofie este gandul la moarte. Asa zicea Sfantul Vasile cel Mare : "Cea mai are intelepciune care pazeste pe om de tot pacatul si-l duce la fericirea vesnica : PURUREA sa vada moartea inaintea lui si sa aiba in minte si in inima rugaciunea "Doamne Iisuse Hristoase, Fiul Lui Dumnezeu, milueste-ma pe mine pacatosul". Sfantul Isac Sirul ne invata la fel : "Fiule, adu-ti aminte de cele mai de pe urma ale tale si in VEAC nu vei gresi." Moartea este cel mai sigur moment in viata omului; de nimic nu poti fi mai sigur decat de moartea ta.

silverstar 09.10.2006 18:25:13

"Intelept" sfat. Nici comunisti, ca sa ne distruga si sa ne indobitoceasca, nu s-au folosit de el. Pai, daca omul s-ar gandi numai la moarte, atunci te intreb eu pe tine farmecul vietii omului pe pamant unde-ar fi? Este un forum crestin, religios, nimic de zis, dar suntem la "Generalitati" unde ni se permite, ni se recomanda sa scriem, sa discutam despre subiecte fara caracter religios.
Dumnezeule, da minte la toata lumea si pe cei fara minte fereste-i de capcane!

mioara 09.10.2006 23:33:46

"Lumina soarelui nu e lumina ta si desigur, tu nu te mandresti cu ea; nu te lauda nici cu mintea ta: daca e lumina intr-insa aceasta este din darul lui Dumnezeu, iar daca e intuneric atunci nici n-ai cu ce te mandri". Sf. Ioan Scararul.

silverstar 10.10.2006 16:24:25

Nu m-a deranjat de loc, dar m-a amuzat si.n acelasi timp m-a si inspaimantat de ingustimea pe care o pot manifasta unii.
Si tu chiar crezi ca exista rai si alte zise dintr-astea? Esti naiv... Uita-te in jur si ai sa vezi raiul si iadul. Dincolo nu-i nimic, promisiuni desarte. Foloseste-ti logica si nu mai crede in povesti! Maturizeaza-te! Unde scrie in Biblie despre rai si iad si ca sufletul ajunge acolo? Toate sufletele ajung undeva, in preajma lui Dumnezeu, intr-un loc care inca nu stiu cum se numeste, dar tot ce ajunge acolo este pur, pentru ca dupa moarte nu mai e nimic. Omul se purifica aici, pe pamant. Cum poti fi atat de naiv sa mai crezi in povesti in care nici preotii nu mai cred?

Saurian 10.10.2006 16:32:10

Citat:

În prealabil postat de silverstar
Nu m-a deranjat de loc, dar m-a amuzat si.n acelasi timp m-a si inspaimantat de ingustimea pe care o pot manifasta unii.
Si tu chiar crezi ca exista rai si alte zise dintr-astea? Esti naiv... Uita-te in jur si ai sa vezi raiul si iadul. Dincolo nu-i nimic, promisiuni desarte. Foloseste-ti logica si nu mai crede in povesti! Maturizeaza-te! Unde scrie in Biblie despre rai si iad si ca sufletul ajunge acolo? Toate sufletele ajung undeva, in preajma lui Dumnezeu, intr-un loc care inca nu stiu cum se numeste, dar tot ce ajunge acolo este pur, pentru ca dupa moarte nu mai e nimic. Omul se purifica aici, pe pamant. Cum poti fi atat de naiv sa mai crezi in povesti in care nici preotii nu mai cred?

M-ai dezamagit...??? Tu nu crezi in Rai? Hai sa-ti explic: dupa ce mori ajungi in Rai. Dupa Inviere ajungi in locul ala care l-ai spus langa Dumnezeu si se numeste Imparatia Cerurilor. Si iadul exista. Sper ca nu esti eretica. Acum problema e ca raiul si iadul descris prin Sf. Traditie sau Sf. Scriptura e plin de simboluri. Daca exista amandoua.

Sper ca nu esti si tu o persoana gen new-age care ii face pe ortodocsi adevarati: dogmatisti, fanatici, radicali etc.???

Saurian 10.10.2006 16:33:27

Citat:

În prealabil postat de Saurian
Citat:

În prealabil postat de silverstar

M-ai dezamagit...??? Tu nu crezi in Rai? Hai sa-ti explic: dupa ce mori ajungi in Rai. Dupa Inviere ajungi in locul ala care l-ai spus langa Dumnezeu si se numeste Imparatia Cerurilor. Si iadul exista. Sper ca nu esti eretica. Acum problema e ca raiul si iadul descris prin Sf. Traditie sau Sf. Scriptura e plin de simboluri. Daca exista amandoua.

Sper ca nu esti si tu o persoana gen new-age care ii face pe ortodocsi adevarati: dogmatisti, fanatici, radicali etc.???

La primul paragraf ultima propozitie corect este "Deci exista amandoua"

Scuze!:D

silverstar 10.10.2006 17:34:32

Daca te uiti in jurul tau, la cum traieste lumea, la halul de destrabalare in care s-a ajuns, la calamitatile care se intampla in toate colturile lumii, oare chiar nu vezi iadul? Cum e posibil sa nu-l vezi? Cu ce sunt vinovati batranii nostri sa traiasca atat de greu, sa fie atat de umiliti si atat de chinuiti, sa moara cu zile pentru ca nu-si pot permite doza de medicamente care sa-i tina in viata? Asta nu-ti miroase a iad? Si inca multe alte exemple care ar putea continua.
Ia sa ma lasi pe mine-n pace cu new-age si alte prosti de-ale drogatilor! Cum vine cineva si spune ce nu convine sau nu poate fi explicat, imediat este categorisit intr-o parte sau alta. Si comunistii faceau la fel... Sunt ortodoxa si asa voi fi pana la moarte, dar nu mai cred in iad si rai. Amandoua, si raiul si iadul sunt aici, pe pamant. Sus, in imparatia lui Dumnezeu cum spui tu, ajungem ingerasi, curati precum ne-am nascut sau ma rog, cum eram dupa botez, pentru ca pe pamant, de la nastere si pana la moarte, noi trecem prin toate fazele descrise in Apocalipsa! Ia si-o citeste ca sa te convingi, dar asta dupa ce ai sa privesti cu atentie la ce se intampla in jurul tau.

MARIUS_DANIEL 10.10.2006 18:56:48

N-a contestat nimeni timpurile preapocaliptice pe care le traim,dar a spune ca iadul si raiul nu exista si ca sunt de fapt pe pamant este o erezie.Ce traim noi pe acest pamant este incomparabil de insignifiant fata de ce este raiul si iadul.Spuneti ca sunteti ortodoxa,dar nu este de ajuns doar s-o spuneti.Nu stiu cum azi toata lumea e foarte credincioasa,dar face numai rele.Ceva nu se leaga,ce nu se leaga?Credinta trebuie sa se manifeste la nivelul faptelor,nu al vorbelor,credinta fara fapte este moarta.Sau alte cazuri des intalnite,de oameni care se dau atat de credinciosi ca nici raiul nu le mai ajunge pentru sfintenia lor,desigur la nivel declarativ doar.Sunt atatia tineri care-i auzi ca merg toata ziua la biserica,sunt ortodocsi pana la Dumnezeu,dar cand vine vorba de abstinenta pana la casatorie,de relatii intre barbat si femeie,iubire si altele,n-au nici o mustrare de constiinta si declara foarte senini ca,de,s-a schimbat moda acum si aste-s chestii invechite si comuniste.Ce sa le mai faci unor astfel de oameni?
Asa ca mare grija intre ce suntem si ce credem ca suntem.

10.10.2006 21:34:54

"Socoteste-ti aproapele mai bun decat tine,cere-i sfat in loc sa-i dai iar lipsurile lui completeaza-le cu dragostea ta."

(Pr.Paisie Olaru)

10.10.2006 21:36:35

Omul intelept asteapta totul de la sine insusi.Omul de rand asteapta totul de la altii.

10.10.2006 21:39:05

"Libertatea omului e partea divina din el."
(Petre Tutea)

Ora este GMT +3. Ora este acum 15:55:15.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.