Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Blestem?Tribut? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7755)

Ioan-Victor 04.12.2009 23:30:03

Blestem?Tribut?

As vrea sa va povestesc viata mea si poate o sa isi dea cineva seama de ce este asa cum este...
Am 22 ani si sunt student in anul 2 la Facultatea de Geografie si Geologie din Iasi...Am patru frati si niciunul...Un frate si o sora sunt facuti cu alta mama, iar celalalt frate si cealalta sora cu alt tata...Parintii mei s-au despartit cand aveam 2 ani, tatal meu plecand in localitatea lui de origine (la vreo 300 km de locul de unde locuiesc eu) impreuna cu un frate si o sora(cei care erau ai lui)...Mama ne-a crescut pe cei trei care am ramas cu ajutorul bunicilor...Fratele cu care am crescut este schizofrenic si am avut multiple dispute violente(asta cand am mai crescut si eu), de doua ori m-a fugarit cu cutitul si deasemenea avea adeseori ganduri sinucigase...In 1999 farmacia pe care mama mea o patrona a dat faliment si a ramas cu datorii imense la furnizorii de medicamente...In urmatorii aveam sa ne mutam aproape anual dintr-un apartament in altul...In intervalul asta am inceput sa fumez si sa beau de suparare si de asemenea am devenit irascibil...Anul 2007 a fost cel mai negru al vietii mele...Mamei mele i-a fost depistata o tumora in iunie...Avea cancer iar in decembrie avea sa isi dea duhul...In august am mai avut o disputa cu fratele meu in urma careia sora mea avea sa-l interneze la un sanatoriu...Imi sparsese capul cu un borcan...La pomana mamei mele am baut de necaz pana cand am cazut inconstient...In primavara asta am inceput sa beau ca niciodata cuprins fiind de euforia vietii de student...In iunie anul acesta am intrat in sevraj de la bautura si am ramas cu probleme de sanatate(am ficatul,splina si pancreasul toate marite)...Prietenul meu de pahar care era si cel mai bun prieten al meu de la facultate avea sa moara dupa ce a cazut de la etajul 3 tot in urma unei astfel de baute...Acum bunicii care m-au crescut sunt foarte batrani, tatal meu are probleme de sanatate la fel ca si cele doua surori ale mele si tare mi-e frica ca o sa raman tot mai singur...Nu prea am avut parte de iubire la viata mea, nici familiala si nici de cuplu(am avut un ghinion teribil si in dragoste ca sa fie tot tacamul)...Deasemenea nu detin nimic...Cu toate astea, nu m-am suparat niciodata pe Cel de sus, principalul meu exemplu in viata fiind o pilda(a carei nume l-am uitat) despre un om care a ramas si fara avere si fara familie si bolnav dar nu vroia nici in ruptul capului sa renunte la credinta...Deasemenea si ceilalti membri ai familiei mele au probleme similare...Sa fie vreun blestem ori sa platim pentru pacatele predecesorilor nostri?

elizabeta 05.12.2009 00:18:35

Citat:

Īn prealabil postat de Ioan-Victor (Post 188122)
As vrea sa va povestesc viata mea si poate o sa isi dea cineva seama de ce este asa cum este...
Am 22 ani si sunt student in anul 2 la Facultatea de Geografie si Geologie din Iasi...Am patru frati si niciunul...Un frate si o sora sunt facuti cu alta mama, iar celalalt frate si cealalta sora cu alt tata...Parintii mei s-au despartit cand aveam 2 ani, tatal meu plecand in localitatea lui de origine (la vreo 300 km de locul de unde locuiesc eu) impreuna cu un frate si o sora(cei care erau ai lui)...Mama ne-a crescut pe cei trei care am ramas cu ajutorul bunicilor...Fratele cu care am crescut este schizofrenic si am avut multiple dispute violente(asta cand am mai crescut si eu), de doua ori m-a fugarit cu cutitul si deasemenea avea adeseori ganduri sinucigase...In 1999 farmacia pe care mama mea o patrona a dat faliment si a ramas cu datorii imense la furnizorii de medicamente...In urmatorii aveam sa ne mutam aproape anual dintr-un apartament in altul...In intervalul asta am inceput sa fumez si sa beau de suparare si de asemenea am devenit irascibil...Anul 2007 a fost cel mai negru al vietii mele...Mamei mele i-a fost depistata o tumora in iunie...Avea cancer iar in decembrie avea sa isi dea duhul...In august am mai avut o disputa cu fratele meu in urma careia sora mea avea sa-l interneze la un sanatoriu...Imi sparsese capul cu un borcan...La pomana mamei mele am baut de necaz pana cand am cazut inconstient...In primavara asta am inceput sa beau ca niciodata cuprins fiind de euforia vietii de student...In iunie anul acesta am intrat in sevraj de la bautura si am ramas cu probleme de sanatate(am ficatul,splina si pancreasul toate marite)...Prietenul meu de pahar care era si cel mai bun prieten al meu de la facultate avea sa moara dupa ce a cazut de la etajul 3 tot in urma unei astfel de baute...Acum bunicii care m-au crescut sunt foarte batrani, tatal meu are probleme de sanatate la fel ca si cele doua surori ale mele si tare mi-e frica ca o sa raman tot mai singur...Nu prea am avut parte de iubire la viata mea, nici familiala si nici de cuplu(am avut un ghinion teribil si in dragoste ca sa fie tot tacamul)...Deasemenea nu detin nimic...Cu toate astea, nu m-am suparat niciodata pe Cel de sus, principalul meu exemplu in viata fiind o pilda(a carei nume l-am uitat) despre un om care a ramas si fara avere si fara familie si bolnav dar nu vroia nici in ruptul capului sa renunte la credinta...Deasemenea si ceilalti membri ai familiei mele au probleme similare...Sa fie vreun blestem ori sa platim pentru pacatele predecesorilor nostri?

N-avem cum sa-ti spunem daca este blestem sau nu, dar cu siguranta ca:
1. fratele tau este bolnav - boala nu este totuna cu posedarea, dar poate fi urmarea unui blestem , mai ales daca autorul este unul din parinti;
2. falimentul farmaciei se alatura miilor de falimente in intreaga tara, mai ales datorita aparitiei lanturilor de farmacii, cu putere financiara de negociere;
3. problemele de sanatate ale mamei tale nu sunt deloc iesite din comun (mamei mele i s-a depistat cancer in stadiul IV in august, iar la sfarsitul lui septembrie deja murise). Poate insa, sa aiba de-a face cu crasa incompetenta a medicilor, daca acestia au diagnosticat-o gresit de mai multe ori inainte de acest episod;
4. daca tu continui sa bei, pai chiar ca n-o sa stea nimeni niciodata cu tine - desi poate nu-ti place ce-ti spun, eu cred ca tu ai cheia acestei probleme;
5. pai dragostea bunicilor tai nu se pune? a tatalui tau bolnav? a surorilor?
Trebuie sa va redresati, mai intai prin repunerea in drepturile de fii ai Tatalui - prin spovedanie, impartasanie, rugaciune, cu alte cuvinte prin trairea crestina. Apoi trebuie sa asculti de duhovnic, orice-ti va spune...
Bautul pana cazi pe spate nu se potriveste trairii crestine...

Simona-Marilena 05.12.2009 00:22:53

Of, dragul meu Ioan Victor, cand am citit ce ai scris tu aici, m-am gandit ca problemele mele sunt foarte foarte marute pe langa prin ce ai trecut si prin ce treci tu...Dragul meu, nu cred ca Dumnezeu te-ar lovii asa tare din cauza asta...intr-un acatist scria asa.." Slava Tie, pentru fiecare suspinare a incercarilor mele" iar Dumnezeu nu ne da mai mult decat putem duce...poate e doar un test, pe care El vrea sa-l treci ca sa te primeasca in Imparatia Lui...
Dar, am cateva intrebari: La biserica mergi? Te rogi? Ai un duhovnic?
Iti recomand sa te rogi oricat de des poti tu, la Maica Domnului, la Dumnezeu sa te ajute...
Eu te voi sustine moral si stiu ca Dumnezeu vede necazurile tale si ca daca Il vei cauta va intoarce tot raul spre bine...
Spui ca nu ai fost iubit la viata ta...eu TE IUBESC!! Esti fratele meu, chiar daca nu te cunosc suntem amandoi sub accelasi cer mare...si acem amandoi un suflet...Sa fi binecuvantat!
Inca ceva: NU mai bea deloc! E doar un sfat, bautura e o alta unealta a diavolului...nu-l lasa sa te rapuna...cheama-L pe Dumnezeu ori de cate ori simti nevoia sa bei si roaga-L sa-ti stapaneasca aceasta pofta...

E_my 05.12.2009 00:32:05

Buna seara, Ionut!

Reiau sfaturile Elisabetei si te indrum sa mergi la un duhovnic care sa te ajute sa iti invingi patima. Iti pot recomanda cu caldura sa mergi la Parintele Iulian Negru de la Fundatia Solidaritate si Speranta, langa manastirea Sfantul Sava (langa hala centrala). Acesta a facut diverse pregatiri si consiliaza persoanele dependente si codependente.

Alcoolul duce la probleme serioase atat in interiorul individului cat si in societate, deci nu ezita sa te duci, mai ales daca problema bauturii persista. Cu siguranta de aici trebuie sa incepi: dupa ce vei reusi sa iti creezi un nou mod de viata, vei vedea iubirea venind inspre tine..vei pune inceput bun

Tu fa un pas catre Iisus, iar el va face o mie catre tine, deci indrazneste sa incepi sa pui inceput bun, si vei vedea roadele stradaniei tale!
Cum gasim scris si in Noul Testament, daca fiul va cere tatalui peste, oare ii va da sarpe, sau daca va cere paine ii va da piatra?

Dar Dumnezeu Tatal care ne iubeste nespus oare daca ii cerem o cerere buna ne va lasa sa nu o primim? "Iubirea lui pentru cel mai mare pacatos este mai mare decat iubirea celui mai mare sfant pentru El", deci indrazneste sa mergi la marturisit si astfel vei pune inceput bun

Ioan-Victor 05.12.2009 01:06:23

Citat:

Īn prealabil postat de elizabeta (Post 188130)
N-avem cum sa-ti spunem daca este blestem sau nu, dar cu siguranta ca:
1. fratele tau este bolnav - boala nu este totuna cu posedarea, dar poate fi urmarea unui blestem , mai ales daca autorul este unul din parinti;
2. falimentul farmaciei se alatura miilor de falimente in intreaga tara, mai ales datorita aparitiei lanturilor de farmacii, cu putere financiara de negociere;
3. problemele de sanatate ale mamei tale nu sunt deloc iesite din comun (mamei mele i s-a depistat cancer in stadiul IV in august, iar la sfarsitul lui septembrie deja murise). Poate insa, sa aiba de-a face cu crasa incompetenta a medicilor, daca acestia au diagnosticat-o gresit de mai multe ori inainte de acest episod;
4. daca tu continui sa bei, pai chiar ca n-o sa stea nimeni niciodata cu tine - desi poate nu-ti place ce-ti spun, eu cred ca tu ai cheia acestei probleme;
5. pai dragostea bunicilor tai nu se pune? a tatalui tau bolnav? a surorilor?
Trebuie sa va redresati, mai intai prin repunerea in drepturile de fii ai Tatalui - prin spovedanie, impartasanie, rugaciune, cu alte cuvinte prin trairea crestina. Apoi trebuie sa asculti de duhovnic, orice-ti va spune...
Bautul pana cazi pe spate nu se potriveste trairii crestine...

pai daca este sa analizezi problemele individual, ai dreptate...dar cand sunt toate cumulate si cand primesti lovituri repetate si din toate partile nu mai este asa de usor...si nu este vorba numai de mine ci de intreaga familie...

elizabeta 05.12.2009 01:09:12

Citat:

Īn prealabil postat de Ioan-Victor (Post 188135)
pai daca este sa analizezi problemele individual, ai dreptate...dar cand sunt toate cumulate si cand primesti lovituri repetate si din toate partile nu mai este asa de usor...si nu este vorba numai de mine ci de intreaga familie...

Stiu ce spui si s-ar putea sa fie asa...
Totusi, atata cat pot eu, te sfatuiesc sa te intorci cu toata inima in sanul bisericii si sa urmezi indeaproape sfaturile unui duhovnic. Si sa mergeti vinerea la o biserica unde se citesc Moliftele Sfantului Vasile.
Pana una-alta, da-mi acuma, repede, numele celor din familia ta care au de suferit...

Ioan-Victor 05.12.2009 01:13:14

de baut si de fumat m-am lasat...de asemenea merg constant la biserica si ma rog atat dimineata cat si seara...si daca ar fi sa platesc pentru pacatele mele nu pot sa imi explic de ce am inceput sa platesc de dinainte de a le savarsi...

Ioan-Victor 05.12.2009 01:15:16

Citat:

Īn prealabil postat de elizabeta (Post 188136)
Stiu ce spui si s-ar putea sa fie asa...
Totusi, atata cat pot eu, te sfatuiesc sa te intorci cu toata inima in sanul bisericii si sa urmezi indeaproape sfaturile unui duhovnic. Si sa mergeti vinerea la o biserica unde se citesc Moliftele Sfantului Vasile.
Pana una-alta, da-mi acuma, repede, numele celor din familia ta care au de suferit...

Victor, Cristina, Cosmin, Viorica,

elizabeta 05.12.2009 01:16:55

Citat:

Īn prealabil postat de Ioan-Victor (Post 188138)
de baut si de fumat m-am lasat...de asemenea merg constant la biserica si ma rog atat dimineata cat si seara...si daca ar fi sa platesc pentru pacatele mele nu pot sa imi explic de ce am inceput sa platesc de dinainte de a le savarsi...

Eu nu cred ca e vorba de plata, sau cel putin nu inainte de a fi facut ceva...
Dar ma bucur pentru ca esti pe drumul cel bun. Trebuie sa te si spovedesti, apoi sa te impartasesti, daca ti se da voie, sa mergi la dezlegari...
Nu mi-ai dat numele...

elizabeta 05.12.2009 01:18:24

Aha, acuma le-am vazut........scuze..........am notat..........
.......si mama ta? (pentru pomenirea celor adormiti)

Ioan-Victor 05.12.2009 01:20:39

Citat:

Īn prealabil postat de elizabeta (Post 188141)
Aha, acuma le-am vazut........scuze..........am notat..........
.......si mama ta? (pentru pomenirea celor adormiti)

Georgeta o chema

elizabeta 05.12.2009 01:23:30

Citat:

Īn prealabil postat de Ioan-Victor (Post 188142)
Georgeta o chema

Am notat...
Uite ce-ti propun, daca esti si tu de-acord:
Maine si poimaine o sa fim plecati din localitate, dar luni, marti si miercuri o sa tin post strict ca sa-ti gasesti un duhovnic bun. Dar te rog sa tii si tu post si sa te rogi, pentru acelasi scop. Poti sa faci asta?

Ioan-Victor 05.12.2009 01:26:56

Citat:

Īn prealabil postat de elizabeta (Post 188143)
Am notat...
Uite ce-ti propun, daca esti si tu de-acord:
Maine si poimaine o sa fim plecati din localitate, dar luni, marti si miercuri o sa tin post strict ca sa-ti gasesti un duhovnic bun. Dar te rog sa tii si tu post si sa te rogi, pentru acelasi scop. Poti sa faci asta?

Da...pot face asta...multumesc din suflet...

elizabeta 05.12.2009 01:30:03

Citat:

Īn prealabil postat de Ioan-Victor (Post 188145)
Da...pot face asta...multumesc din suflet...

Sa nu-mi multumesti mie, ci doar lui Dumnezeu, eu chiar nu contez deloc.
Bine, asa facem.
Pentru ca postul inseamna si abstinenta, o sa vorbim din nou dumineca seara, apoi trei zile n-o sa mai deschid calculatorul pentru forum. O sa reapar joi; sa nu te sperii, nu inseamna ca te parasesc, ci doar ca asa cred eu ca trebuie...
Bine? Vorbim dumineca seara, daca poti.
Tu roaga-te sa mergem si sa venim cu bine...

Ioan-Victor 05.12.2009 01:32:59

Citat:

Īn prealabil postat de elizabeta (Post 188146)
Sa nu-mi multumesti mie, ci doar lui Dumnezeu, eu chiar nu contez deloc.
Bine, asa facem.
Pentru ca postul inseamna si abstinenta, o sa vorbim din nou dumineca seara, apoi trei zile n-o sa mai deschid calculatorul pentru forum. O sa reapar joi; sa nu te sperii, nu inseamna ca te parasesc, ci doar ca asa cred eu ca trebuie...
Bine? Vorbim dumineca seara, daca poti.
Tu roaga-te sa mergem si sa venim cu bine...

asa o sa fac

elizabeta 05.12.2009 01:34:50

Citat:

Īn prealabil postat de Ioan-Victor (Post 188147)
asa o sa fac

Sunt sigura, dar ai grija, ma bazez pe tine...
Acum trebuie sa plec, altfel nu o sa pot sa ma trezesc dimineata. Noapte buna si...nu uita, nu esti singur!!!...
Doamne ajuta!

o_tzaranca 05.12.2009 10:56:17

Citat:

Īn prealabil postat de Ioan-Victor (Post 188138)

daca esti in Iasi si esti student iti recomand sa mergi la ASCOR Iasi ,din acest punct al vietii tale e foarte important anturajul tau astfel incat sa ramai pe drumul acesta
tot in Iasi e maica Siluana la centru Sfintii Arhangheli MIhail si Gavriil
http://www.sfintiiarhangheli.ro/node
raspunde si on-line ,dar mai bine e sa mergi la maica ,
Doamne ajuta!

goldfinger17 05.12.2009 11:50:08

...Deasemenea nu detin nimic...Cu toate astea, nu m-am suparat niciodata pe Cel de sus, principalul meu exemplu in viata fiind o pilda(a carei nume l-am uitat) despre un om care a ramas si fara avere si fara familie si bolnav dar nu vroia nici in ruptul capului sa renunte la credinta...Deasemenea si ceilalti membri ai familiei mele au probleme similare...Sa fie vreun blestem ori sa platim pentru pacatele predecesorilor nostri?

Se poate sa fie omule...ai avut viata grea!:( O sti el Dumnezeu ce are a face cu tine...pe omul acela de care zici este mentionat in Biblie si se numeste Iov...O sa ma rog si eu cum pot sa te ajute!...Dreptul Iov...l-a incercat Dumnezeu cu toate si nu si-a lepadat credinta...din om cu mare avutii,cu sute de argati,multi copii,o sotie credincioasa l-a incercat Dumnezeu luandu-i tot sa vada daca nu ar avea toate bunatatile ar mai avea credinta...si in final ramana Iov fara nimic:copii morti,slugi,vite,avere si cu raie....Dar Iov tot nu si-a pierdut credinta,s-a ridicat din genunchi si a strigat la cer: Domnul a dat,Domnul a luat,fie numele Domnului binecuvantat!

http://www.SiteVacuum.com/publisher/...IconShadow.gifhttp://www.SiteVacuum.com/publisher/...IconShadow.gif

lareine 05.12.2009 12:07:21

Am discutat cu un amic despre Iov acum cateva seri. Amicul meu era preocupat de ideea ca pierderea sotiei si copiilor nu putea fi compensata cu fericirile viitoare, ce au urmat dupa ispitire. Ca isi iubise sotia dintai si alta nu putea umple golul.
M-am hazardat sa ii spun ca, din punctul meu de vedere, sotia lui nu fusese mai putin importanta pentru Dumnezeu decat fusese Iov, si ca asa cum este cartea lui Iov, ar fi putut exista si cartea sotiei sale, cu destinul si incercarile sale proprii; dar ca ne-ar fi folosit mai putin sa o cunoastem. Ca nimic nu este intamplator, fara stirea si acordul lui Dumnezeu, si ca sotia lui Iov, fiind si ea un suflet, nu putea fi doar un pion fara importantza pentru El, si ca El a stiut mai bine cand i-a luat viata (tinand cont lui Satan i-a interzis sa se atinga de viata lui Iov, putem crede ca toate vietile noastre sunt in mana Sa si ca Singur stie cand ni s-a terminat timpul).
Cred ca prin asta incercam sa-mi explic si mie cateva lucruri, si sa ma linistesc. Ca uneori noi spunem ca mi-a facut si mi-a dres Dumnezeu, mi-a luat bunica, purcelul si catzelul, dar asta e un mod egocentrist de a privi lucrurile. Avem sufletele si vietile intrepatrunse insa nu ar trebui sa credem ca daca Dumnezeu ne lipseste de o persoana draga, asta e o pedeapsa, un blestem sau un tribut. Persoana aceea avea menirea sa, legatura sa cu Dumnezeu, si daca El a chemat-o din viata aceasta, stie El mai bine de ce.
Poate gresesc spunand asta, dar mi se pare ca a privi toate evenimentele din jur doar prin prisma efectului pe care ele il au asupra noastra, e foarte egoist. Ele au intr-adevar impact asupra sufletului nostru, dar orbiti de propria noastra suferinta si pierdere, sa nu uitam ca si omul de langa noi era o lume in sine, era zidire si avea o relatie cu Dumnezeu, despre care noi nu stim nimic.

Ioan-Victor 05.12.2009 12:54:15

Citat:

Īn prealabil postat de lareine (Post 188203)
Am discutat cu un amic despre Iov acum cateva seri. Amicul meu era preocupat de ideea ca pierderea sotiei si copiilor nu putea fi compensata cu fericirile viitoare, ce au urmat dupa ispitire. Ca isi iubise sotia dintai si alta nu putea umple golul.
M-am hazardat sa ii spun ca, din punctul meu de vedere, sotia lui nu fusese mai putin importanta pentru Dumnezeu decat fusese Iov, si ca asa cum este cartea lui Iov, ar fi putut exista si cartea sotiei sale, cu destinul si incercarile sale proprii; dar ca ne-ar fi folosit mai putin sa o cunoastem. Ca nimic nu este intamplator, fara stirea si acordul lui Dumnezeu, si ca sotia lui Iov, fiind si ea un suflet, nu putea fi doar un pion fara importantza pentru El, si ca El a stiut mai bine cand i-a luat viata (tinand cont lui Satan i-a interzis sa se atinga de viata lui Iov, putem crede ca toate vietile noastre sunt in mana Sa si ca Singur stie cand ni s-a terminat timpul).
Cred ca prin asta incercam sa-mi explic si mie cateva lucruri, si sa ma linistesc. Ca uneori noi spunem ca mi-a facut si mi-a dres Dumnezeu, mi-a luat bunica, purcelul si catzelul, dar asta e un mod egocentrist de a privi lucrurile. Avem sufletele si vietile intrepatrunse insa nu ar trebui sa credem ca daca Dumnezeu ne lipseste de o persoana draga, asta e o pedeapsa, un blestem sau un tribut. Persoana aceea avea menirea sa, legatura sa cu Dumnezeu, si daca El a chemat-o din viata aceasta, stie El mai bine de ce.
Poate gresesc spunand asta, dar mi se pare ca a privi toate evenimentele din jur doar prin prisma efectului pe care ele il au asupra noastra, e foarte egoist. Ele au intr-adevar impact asupra sufletului nostru, dar orbiti de propria noastra suferinta si pierdere, sa nu uitam ca si omul de langa noi era o lume in sine, era zidire si avea o relatie cu Dumnezeu, despre care noi nu stim nimic.

Stiu si eu ca toate sunt menite si ca nimic nu e intamplator...si daca sufar din cauza unor persoane care nu mai sunt printre cei vii sufar din pricina ca eu cunosteam acea lume a lor...in privinta egoismului, nimeni nu este lipsit de el...ne nastem egoisti si murim egoisti...eu sunt necajit in ansamblu de lumea de care am parte,dar sunt constient ca viata trupeasca e doar o perioada de tranzitie spre adevarata viata...de asemenea am mentionat ca nu numai eu am avut parte de necazuri ci toti cei din familia mea ...

sophia 05.12.2009 19:55:34

Este posibil sa fie un blestem sau farmece peste familie. Nu ma pricep, dar eu cumva cred ca este posibil. Sunt oameni care pot face rau. De ce si ce puteri au si de la cine nu stiu.
Daca se platesc niste pacate ale stramosilor? Si asta ar fi posibil, dupa multi.
Mie nu-mi este clar insa.
Ce poti sa faci tu si era bine daca o faceau parintii tai.
1. Sa te duci la un preot si sa vorbesti cu el. Sa te impartasesti si sa te duci pe 1 ianuarie la moliftele Sf. Vasile.
2. Sa vina preotul si sa va sfinteasca locuintele, tie si familiei tale. Sa-ti si citeasca si tie. Exista rugaciuni ce se citesc in situatii speciale.
Roage-te si tu si schimba-ti viata.
3. Poti in paralel sa apelezi si la un terapeut ca sa te ajute sa te intaresti si sa scapi de dorinta de bautura.
Tu n-ai avut-o in sange, in gene, ci ai cautat o cale in slabiciunea ta psihica.
Unul fumeaza, altul roade dulciuri, altul e bulimic, sau anorexic, etc.
Fiecare cauta un mod, chiar daca este nesanatos, de a echilibra psihicul instabil de la greutati, necazuri, etc.
Rugcaciunea si iubirea pot salva familia voastra si invinge necazurile.

elizabeta 06.12.2009 21:05:54

Victor, ne-am intors.
Veti fi pomeniti timp de 40 de zile la manastire, incepand de astazi dimineata, iar luni, marti si miercuri o sa fac ce-am promis, dar n-o sa ma vezi online pana joi. Acum trebuie sa faci si tu la fel - sa postesti, cum ai zis, si sa te rogi ca sa-ti scoata Dumnezeu in cale un duhovnic imbunatatit, de care sa asculti.
Doamne ajuta!

Ioan-Victor 06.12.2009 23:32:38

Citat:

Īn prealabil postat de elizabeta (Post 188569)
Victor, ne-am intors.
Veti fi pomeniti timp de 40 de zile la manastire, incepand de astazi dimineata, iar luni, marti si miercuri o sa fac ce-am promis, dar n-o sa ma vezi online pana joi. Acum trebuie sa faci si tu la fel - sa postesti, cum ai zis, si sa te rogi ca sa-ti scoata Dumnezeu in cale un duhovnic imbunatatit, de care sa asculti.
Doamne ajuta!

multumesc:1:...o sa postesc si eu...Doamne ajuta!

Ioan-Victor 06.12.2009 23:34:38

multumesc tuturor celor care mi-au raspuns...o sa tin cont de toate sfaturile...Dumnezeu sa va binecuvinteze!

AndruscaCIM 07.12.2009 14:19:24

Citat:

Īn prealabil postat de Ioan-Victor (Post 188598)
multumesc tuturor celor care mi-au raspuns...o sa tin cont de toate sfaturile...Dumnezeu sa va binecuvinteze!

Dumnezeu sa te binecuvinteze si sa iti dea pace sufleteasca, intarire in credinta si tot ce stie El ca ai nevoie, atat tu cat si familia ta!

Doamne ajuta!

constantin1 07.12.2009 14:55:02

pentru Ioan-Victor

Parerea mea este ca daca ai ajuns la nivelul de sevraj, ai probleme serioase cu alcoolul si dependenta asta nu se rezolva asa usor, ai sa vezi ca te vei lasa o zi, doua , trei, o saptamana si iar vei incepe; te sfatuiesc sa apelezi la alcoolicii anonimi( trebuie sa fie si in orasul tau-poti sa-i cauti pe net), au scapat pe multi de patima asta. Trebuie sa-ti rezolvi aceasta problema inainte de a cauta raspunsuri.
Numai bine!

OmuBun 07.12.2009 16:33:22

Victor, se pare ca ne-ai miscat pe toti cu povestea ta. Din pacate problemele tale sunt destul de mari, iar cea mai mare este alcoolul. Sper din suflet sa realizezi pericolul si sa te poti stapani. Altfel, crede-ma, esti un om iremediabil pierdut. Am avut prieteni care... nu mai sunt!! Deosebit de inteligenti si sufletisti! Ai mare grija!!
In ce priveste solutia, ma bucur ca ai gasit mare intelegere din partea celor de pe-aici, dar in mod deosebit apreciez foarte mult pe elizabeta pentru tot ce face si intentionaeaza sa mai faca. Nu intalnesti la tot pasul oameni ca ea! Ti-as mai sugera inca ceva, ce te-ajuta in orice-mprejurare mai grea. Eu cel putin am avut TOT ajutorul la mare nevoie: si cand am fost la mai putin de un pas de moarte, si cand nu aveam casa, si cand eram departe de tara, iar unul dintre copii parea sa "ne paraseasca": "Paraclisul Maicii Domnului". Pentru asta ai nevoie de vointa dar si conditii. Nu stiu unde locuiesti si imi inchipui ca daca locuiesti in vreun camin cu mai multi in camera, nu prea iti este la indemana sa faci ceea ce iti propui. Ideea este sa te spovedesti, sa-ti accepti si sa-ti recunosti pacatele si slabiciunile si sa faci o intelegere cu tine insuti si cu Dumnezeu ca o sa te stapanesti. Apoi, cu toata vointa de care esti capabil, aprinde o lumanare in fiecare seara la dupa 23.30, si citeste Paraclisul in fata icoanei Sfintei Fecioare, timp de 40 de nopti. Sa nu te astepti la minuni in primele zile sau saptamani. Dimpotriva, o sa ai tot felul de sicane, tentatii sau oboseala exagerata, neincredere, dezamagire, etc. Dar sa nu cedezi sub nici o forma. Cand o sa te apropii de finalul celor 40 de nopti (de subliniat ca in timpul asta se mai roaga si altii pentru tine prin manastiri) o sa fii uluit de ce vei avea parte. Ai toata viata inainte, iar de asta depinde soarta ta. Din experienta iti spun ca Sfanta Fecioara, NICIODATA n-a dezamagit pe nimeni, iar tu se pare ca ai un "aluat" bun!... Daca vei indrazni sa incepi si mai ales daca vei si duce pana la capat aceste rugaciuni, o sa vezi ca in viata o sa mai fii si altadata tentat sa repeti "experimentul". Ceea ce la om este cu neputinta, este cu putinta la Dumnezeu. Indrazneste si te vei convinge. Eu, daca traiesc acum, daca am o familie cu totul deosebita, daca am o casa, pe toate le datorez bunatatii Maicii Domnului care s-a milostivit sa ma asculte si sa-mi fie mijlocitoare. Si careia ii multumesc din suflet in fiecare seara.
Dumnezeu sa te binecuvanteze si sa-ti dea rabdare, tarie in credinta si gandul cel bun!

Ioan-Victor 07.12.2009 17:14:29

nu cred ca o sa ma reapuc de bautura...dupa cum am mai zis am ramas cu niste probleme de sanatate si chiar zilele astea imi fac niste analize pentru ca simt dureri frecvente in zona abdomenului...inainte sa intru in sevraj, dupa fiecare bauta dadeam afara tot alcoolul care il bagam in mine si adormeam destul de brusc(era un fel de lesin mai mult)...ajunsesem intr-o stare deplorabila...practic eram binedispus doar atunci cand beam(in restul timpului ma aflam intr-o depresie continua)...dar trebuia sa se intample ceva ca sa imi bag si eu mintile in capu asta mare si gol...in primavara asta am pacatuit cam mult si cand ma gandesc la persoana care eram in acea perioada parca simt prezenta necuratului in ea...atatea tentatii pe care nu puteam sa le tin sub control...atatea ganduri intunecate...atatea sentimente contradictorii...atatea gesturi inexplicabile...

Ioan-Victor 07.12.2009 17:16:43

Citat:

Īn prealabil postat de OmuBun (Post 188707)
Victor, se pare ca ne-ai miscat pe toti cu povestea ta. Din pacate problemele tale sunt destul de mari, iar cea mai mare este alcoolul. Sper din suflet sa realizezi pericolul si sa te poti stapani. Altfel, crede-ma, esti un om iremediabil pierdut. Am avut prieteni care... nu mai sunt!! Deosebit de inteligenti si sufletisti! Ai mare grija!!
In ce priveste solutia, ma bucur ca ai gasit mare intelegere din partea celor de pe-aici, dar in mod deosebit apreciez foarte mult pe elizabeta pentru tot ce face si intentionaeaza sa mai faca. Nu intalnesti la tot pasul oameni ca ea! Ti-as mai sugera inca ceva, ce te-ajuta in orice-mprejurare mai grea. Eu cel putin am avut TOT ajutorul la mare nevoie: si cand am fost la mai putin de un pas de moarte, si cand nu aveam casa, si cand eram departe de tara, iar unul dintre copii parea sa "ne paraseasca": "Paraclisul Maicii Domnului". Pentru asta ai nevoie de vointa dar si conditii. Nu stiu unde locuiesti si imi inchipui ca daca locuiesti in vreun camin cu mai multi in camera, nu prea iti este la indemana sa faci ceea ce iti propui. Ideea este sa te spovedesti, sa-ti accepti si sa-ti recunosti pacatele si slabiciunile si sa faci o intelegere cu tine insuti si cu Dumnezeu ca o sa te stapanesti. Apoi, cu toata vointa de care esti capabil, aprinde o lumanare in fiecare seara la dupa 23.30, si citeste Paraclisul in fata icoanei Sfintei Fecioare, timp de 40 de nopti. Sa nu te astepti la minuni in primele zile sau saptamani. Dimpotriva, o sa ai tot felul de sicane, tentatii sau oboseala exagerata, neincredere, dezamagire, etc. Dar sa nu cedezi sub nici o forma. Cand o sa te apropii de finalul celor 40 de nopti (de subliniat ca in timpul asta se mai roaga si altii pentru tine prin manastiri) o sa fii uluit de ce vei avea parte. Ai toata viata inainte, iar de asta depinde soarta ta. Din experienta iti spun ca Sfanta Fecioara, NICIODATA n-a dezamagit pe nimeni, iar tu se pare ca ai un "aluat" bun!... Daca vei indrazni sa incepi si mai ales daca vei si duce pana la capat aceste rugaciuni, o sa vezi ca in viata o sa mai fii si altadata tentat sa repeti "experimentul". Ceea ce la om este cu neputinta, este cu putinta la Dumnezeu. Indrazneste si te vei convinge. Eu, daca traiesc acum, daca am o familie cu totul deosebita, daca am o casa, pe toate le datorez bunatatii Maicii Domnului care s-a milostivit sa ma asculte si sa-mi fie mijlocitoare. Si careia ii multumesc din suflet in fiecare seara.
Dumnezeu sa te binecuvanteze si sa-ti dea rabdare, tarie in credinta si gandul cel bun!

cu siguranta o sa ma apuc de aceste rugaciuni, dar atunci cand ma voi intoarce acasa pentru ca aici nu am conditiile necesare...adica de pe la jumatatea lunii decembrie...

antoniap 07.12.2009 17:34:24

http://str.crestinortodox.ro/foto/67...rea_mintii.jpg

Acatistul Maicii Domnului - La icoana Sporirea Mintii

http://str.crestinortodox.ro/foto/67...oara_Maria.jpg

Acatistul Maicii Domnului - Bucuria tuturor celor necajiti

Dumnezeu sa te ocroteasca pentru rugaciunile Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu, ale Sfintilor Arhangheli, ale Tuturor Sfintilor, ale Ingerului Pazitor si ale tuturor celor care se roaga pentru tine.

Victor, fa rost de cartile parintelui Arsenie Boca si citeste-le. Vei gasi raspuns la absolut toate intrebarile tale.

Problema e complexa. Practic te afli pe muchea prapastiei. Un pas gresit si aluneci in vagauna. De aceea, cauta sa mergi drept. Bautura peste masura iti intuneca mintea si nu mai poti vedea calea dreapta. Cat despre blesteme, n-ar fi rau sa participi la mai multe Sfinte Masluri, dar nu oricum. Spovedeste-te mai intai dupa Indreptarul de spovedanie la un duhovnic bun. Apoi posteste si te roaga dupa cum te povatuieste.

Roaga-te cu multa ravna, caci rugaciunea ta alaturi de cainta ta sincera pentru pacate nu va zadarnica. Roaga-te asa ca pentru tine. Iarta-i pe toti cei care ti-au gresit si priveste inainte. Deznadejdea ca si betia este de la diavol. Numai cu ajutorul lui Dumnezeu poti vedea rolul mantuitor al necazurilor. Fara ispite si fara necazuri nu ne putem mantui. Fii barbat adevarat, nu-ti plange de mila si nu-ti ineca amarul in bautura. Ai facut foarte bine ca ne-ai spus problema ta, dar acum nu uita ca Iisus Hristos si Preasfanta Fecioara Maria ii iubesc foarte mult pe orfanii intelepti si credinciosi. Strange dintii si mergi mai departe, dar nu oricum ci cu intelepciune.

Ti-am postat si doua acatiste utile care, alaturi de Paraclisul Maicii Domnului, te pot ajuta.

Noesisaa 07.12.2009 17:49:56

Noi am mai discutat lucrurile astea, nu stiu daca ai observat: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ead.php?t=7686

Ioan-Victor 07.12.2009 20:56:30

Citat:

Īn prealabil postat de Noesisaa (Post 188739)
Noi am mai discutat lucrurile astea, nu stiu daca ai observat: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ead.php?t=7686

Abia acum am vazut...

adam000 08.12.2009 10:11:29

Ioane, in primul rand incepe sa te rogi la Dumnezeu sa te ajute. Sigur te va ajuta!

Rugaciunea inseamna de fapt vorbirea directa cu Dumnezeu; cand te rogi de fapt vorbesti cu Dumnezeu. Deci vorbeste-I si tu in sufletul tau, roaga-te (vorbeste-I) cu cuvintele tale, spune-I TOT ce te doare si roaga-L sa te ajute. Prin rugaciune ne intalnim de fapt cu Dumnezeu pentru ca ii vorbim direct. El ne aude rugaciunea si, ca un Tata iubitor, ne ajuta. Intotdeauna Dumnezeu ne ajuta pentru ca El ne-a iubit dintotdeauna, El este pastorul cel bun care isi pune sufletul pentru oile Sale si pe toti ne-a chemat la mantuire. Pune-ti intreaga ta incredere si toate sperantele tale (intreaga ta nadejde) in Dumnezeu. Nu in oameni. Oamenii nu stiu sa iubeasca asa cum ne iubeste Dumnezeu si intotdeauna vei fi dezamagit daca vreodata iti vei pune nadejdea intr-un om mai mult decat in Dumnezeu. Deci pune-ti nadejdea in Dumnezeu (si in iubirea Sa) din tot sufletul tau si niciodata nu vei fi dezamagit.

Citeste Biblia cu constiinta faptului ca acela este cuvantul Lui Dumnezeu. Afla din Biblie ca a spus Dumnezeu oamenilor. Este chiar ce a spus Dumnezeu. Invata cu inima sincera tot ce ne-a spus Dumnezeu si incearca sa aplici in vita ta din ce in ce mai mult. Pe masura ce ai sa aplici si ai sa traiesti conform cu ce ne-a spus Dumnezeu ca trebuie sa facem (conform cu ce scrie in Biblie), vei constata cu umire cat de adevarat e tot ce scrie in Biblie, vei constata cu uimire ca Dumnezeu e din ce in ce mai aproape de tine prezent in viata ta, aparandu-te chiar El de orice rau, din iubirea ce ti-o poarta, iubire pe care o vei constientiza pe masura ce te apropii de El prin viata crestina pe care o vei duce.

Pe masura ce vei citi Biblia, vei constata si pacatele (greselile) pe care le-ai facut, adica ce ai facut tu diferit de ce ne-a invatat Dumnezeu ca trebuie sa facem.
Aceste pacate nu pot fi dezlegate decat de catre preot (scrie in Biblie cum Dumnezeu le-a dat putere Apostolilor, deci urmasilor lor episcopi si preoti, ca toate cate vor fi dezlegate de ei pe pamant, vor fi dezlegate si in cer).
Deci pe masura ce vei constientiza pacatele facute, mergi la spovedanie la un preot pe care ti-l vei alege ca Duhovnic ca sa te indrume cum trebuie sa-ti traiesti viata si mai ales ca sa te dezlege prin taina spovedaniei de pacatele de care iti pare rau din adancul sufletului tau ca le-ai facut.

Mergi la Liturghie in fiecare duminica dimineata si incearca sa fi atent, sa auzi si sa constientizezi fiecare rugaciune de la Liturghie. Gandeste-te si reflecteaza mereu la fiecare rugaciune de la Liturghie. Ai sa fi uimit cat de perfecte, cat de adevarate si cat de frumoase sint rugaciunile Liturghiei.
Uite un exemplu (dau doar un exemplu, dar sa vezi cat de adevarate si perfecte sint toate rugaciunile Liturghiei), ca sa vezi cat de mult te pot ajuta si cat de mult ti se potrivesc tie rugaciunile Liturghiei, ca sa vezi ca fiecare cuvant care se rosteste in timpul Liturghiei are putere uriasa: "ca sub stapanirea Ta totdeauna fiind paziti, Tie slava sa inaltam, Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor." Adica sub stapanirea Lui Dumnezeu totdeauna vom fi paziti de El de orice rau (de blesteme, de vraji, de orice rau - sa fi convins de asta), atat de mult sintem paziti de El ca simtim nevoia sa dam Slava Lui Dumnezeu totdeauna. Iar noi tot ce trebuie sa facem (ca sa ne plasam sub stapanirea Lui Dunezeu si sa fim paziti de El de orice rau) este sa il alegem pe Dumnezeu drept stapan prin ascultarea poruncilor Lui, adica sa aplicam in viata noastra poruncile pe care ni le-a dat Dumnezeu, sa ne traim viata asa cum ne-a invatat Dumnezeu ca trebuie sa facem.

Ar mai fi multe de spus dar acum nu mai pot sta pe forum. Iti dorec numai bine si sa te ajute Dumnezeu!

anaana71 08.12.2009 13:01:26

Dumnezeu sa te calauzeasca si sa te apere. Faptul ca ai cerut ajutor e deja un pas bun.:1: Trebuie sa ai mult curaj si credinta in Dumnezeu si o sa reusesti sa-l invingi pe cel cu coada care-ti da tarcoale. (diavolul daca vede ca pe tine nu te doboara loveste in cei apropiati ca sa-ti slabeasca credinta, din pacate :2:)

elizabeta 10.12.2009 09:25:20

am facut ce-am spus...

Gata, ce-am spus am facut, cat de bine, Dumnezeu stie...dar un lucru este sigur, si anume ca nu te voi parasi in rugaciunile mele...
Acum mergi si cauta-ti duhovnic si orice-ti va spune, sa faci, indiferent cat de greu ti se va parea.
Cand ajungi acasa, sa-i indemni si pe ai tai sa se spovedeasca...si ar fi bine, daca s-ar putea, sa va si rugati impreuna.
Curaj, Dumnezeu este mult-milostiv si nu o sa va lase. Domnul nostru Iisus Hristos a platit mult prea scump pretul de rascumparare pentru noi toti!
Doamne ajuta!

Ioan-Victor 10.12.2009 10:44:43

mii de multumiri:1:...asa o sa fac...

elizabeta 10.12.2009 11:09:49

Citat:

Īn prealabil postat de Ioan-Victor (Post 189745)
mii de multumiri:1:...asa o sa fac...

"mii de multumiri"? Da, dar nu mie, ci Domnului nostru Iisus Hristos si Preasfintei Fecioare Maria!!!
...te rog si eu ceva...schimba-ti avatarul, tu ai un chip frumos, de ce sa-l uratesti cu imagini de calculator?...

Ioan-Victor 10.12.2009 20:06:23

Citat:

Īn prealabil postat de elizabeta (Post 189749)
"mii de multumiri"? Da, dar nu mie, ci Domnului nostru Iisus Hristos si Preasfintei Fecioare Maria!!!
...te rog si eu ceva...schimba-ti avatarul, tu ai un chip frumos, de ce sa-l uratesti cu imagini de calculator?...

stiu, stiu, dar nu am cum sa nu multumesc pentru asemenea gest...

elizabeta 10.12.2009 21:03:47

Ei, da!!! Ia uite ce chip luminos, de baiat frumos...asa mai merge, s-a facut lumina...

Ora este GMT +3. Ora este acum 12:49:20.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.