Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Religia Islamica (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5032)
-   -   HELP , VA ROG !!! Casatoria dintre o musulmanca si un crestin , TOTAL INTERZISA ??? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7766)

dreamhappy 07.12.2009 18:09:33

HELP , VA ROG !!! Casatoria dintre o musulmanca si un crestin , TOTAL INTERZISA ???

Buna ... Ma aflu intr-o situatie foarte delicata si chiar nu mai stiu cui sa-i cer ajutorul .... Deci .... eu sunt jumatate crestina jumatate musulmanca ( sa spun asa ) dar tind mai mult spre religia ortodoxa pt ca o consider religia cea dreapta . Respect religia musulmana pentru ca este religia tatalui meu si chiar sunt de acord cu unele invataturi si reguli . In fine nu despre asta este vorba dar as vrea sa stiti mai multe ca sa puteti sa va dati seama despre ce este vorba . Eu sunt intr-o relatie cu un baiat crestin , ne iubim enorm si ne dorim un viitor impreuna dar exista o mare problema : nu stiu cat o sa fie tatal meu de acord si daca o sa mai vrea sa aiba de a face cu mine daca m-as casatori cu acest baiat. Nu as vrea sa imi ranesc tatal , as vrea sa ma inteleaga ,pt ca eu oricum nu vreau sa am de a face cu baieti musulmani ........... NU COMENTEZ . Doar mama stie de relatia noastra iar lui tata mi-e frica sa ii spun .... am cerut sfatul prietenelor dar degeaba ... nu au cum sa ma ajute .. nu ma inteleg deloc. .... iar cand am cerut parerea unei prietene musulmance aceasta nu a mai vorbit cu mine DELOC...
Va rog ajutati-ma .Orice sfat e bine venit :(

mihailt 07.12.2009 18:21:11

Pai sa te rogi la Dumnezeu si probabil ca tatal tau iubindu-te va accepta relatia.
Dar sa nu te casatoresti cu un crestin ortodox fundamentalist,sau cu un catolic,ca nu se va intelege cu tatal tau.
In Sfantul Imperiu Bizantin crestinii ortodocsi,musulmanii,cei de religie mozaica,pagani si altii traiau in pace,respectand legile statului.
Da inseland dracii pe unii din BC,care acum nici de BC nu mai asculta a inceput sa fie invrajbire intre oameni.
Ca Papa inca nu si-a cerut iertare in numele BC pentru razboaiele inspirate de draci facute impotriva musulmanilor,numite cruciade.
Ce sa aiba crucea care e simbol al smereniei si al blandetii,al iubirii de Dumnezeu si de oameni,al dragostei altruiste cu niste razboaie nedrepte numite cruciade?

gabriela_iagar 07.12.2009 18:27:32

te-as intreba orientativ, ce varsta ai?

dreamhappy 07.12.2009 18:31:39

intradevar , tatal meu tine foarte mult la mine si merg pe ideea ca intr-o zi tot o sa ma accepte ..... chiar daca o sa existe mari neintelegeri la inceput ... dar totusi mi-e frica de familia lui ...sa nu ii bage ceva in cap .. pt ca in general asa se intampla ..

dreamhappy 07.12.2009 18:33:22

pot spune k in jur de 20

dreamhappy 07.12.2009 18:36:21

prietenul meu chiar isi doreste sa se inteleaga foarte bine cu tatal meu si il respecta foarte mult ,,, chiar daca inca u l-a cunoscut ...

gabriela_iagar 07.12.2009 18:36:27

Citat:

În prealabil postat de dreamhappy (Post 188767)
pot spune k in jur de 20

Mai eu te sfatuiesc in primul rand sa te rogi, pentru desi nu constientizam, rugaciunea este o arma foarte puternica. Ti-as recomanda paraclisul Maicii Domnului, sau acatiste ale sfintilor.

Dar tu esti botezata?

si ceea ce as mai face eu, as ruga-o pe mama sa afle opinia tatalui. sa vada el cam ce crede si sa stii cum pui problema.

parerea mea.

Doamne ajuta!

dreamhappy 07.12.2009 18:40:31

M-am rugat si ma rog in fiecare zi , si cateodata chiar plang pt ca nu mi se pare corect ... Sunt botezata .. dar desigur tata nu stie ... cat despre parerea lui ...pai pot spune ca mi-a zis verde in fata ca daca o sa fac acest lucru ( sa ma casatoresc cu un crestin ) sa nu mai vb cu el pt ca nu va mai fi tatal meu ....

Danut7 07.12.2009 18:43:57

Dar ce are un baiat musulman?

Tatal tau stie ca nu-ti plac baietii musulmani?Daca stie inseamna ca se asteapta sa te incurci cu unul care nu e musulman.Si in mintea lui deja are schitata si posibilitatea asta.Totul depinde de felul cum ii spui tatalui tau, si nu cred ca va fi asa de radical si lipsit de intelegere mai ales cand e in joc fericirea fetei lui.Oricum traim in secolul 21 multe s-au mai schimbat.Sunt multe legaturi interreligioase si interrasiale.Daca ma intrebi pe mine asta e frumusetea.Omul e om oricum.E chip al lui Dumnezeu, nu conteaza religia.

Personal am un fel de respect si consideratie pentru musulmani.Sa ne tii la curent.

gabriela_iagar 07.12.2009 18:45:32

Citat:

În prealabil postat de dreamhappy (Post 188772)
M-am rugat si ma rog in fiecare zi , si cateodata chiar plang pt ca nu mi se pare corect ... Sunt botezata .. dar desigur tata nu stie ... cat despre parerea lui ...pai pot spune ca mi-a zis verde in fata ca daca o sa fac acest lucru ( sa ma casatoresc cu un crestin ) sa nu mai vb cu el pt ca nu va mai fi tatal meu ....

cum tatal tau nu stie?

te-ar ajuta mai mult decat noi un duhovnic, caruia i-ai putea da mai multe detalii si care are mai multa experienta decar noi.

insa, momentan singura ta arma este rugaciunea, nu o lasa!

dreamhappy 07.12.2009 18:59:03

Pai un baiat musulman nu are nimic dar nu as vrea ca viitorii mei copii sa fie crescuti in spiritul razboiului si al urai sau "sa fie trimisi cu bomba de gat" ... Plus ca multi baieti musulmani sunt rai si nu iti permit nici macar sa misti un deget ...Multi sunt foarte indoctrinati si inchisi la minte . Spun acest lucru din experienta ...pt am avut de -aface cu ei .... si am fugit cat am putut de repede .. Tatal meu nu stie ca nu-mi plac baietii musulmani .. oricum intr-un mod sau altul tot va afla . dar problema se mai pune si altfel .... parintii mei sunt divortati si tatal meu locuieste acolo iar mie mi-e frica ca daca il supar putin mai rau o sa ma ia acolo fortat (poate) nimic nu e exclus... Oricum , numai prin rugaciune am sperante

Danut7 07.12.2009 19:19:40

Citat:

În prealabil postat de dreamhappy (Post 188782)
Pai un baiat musulman nu are nimic dar nu as vrea ca viitorii mei copii sa fie crescuti in spiritul razboiului si al urai sau "sa fie trimisi cu bomba de gat" ... Plus ca multi baieti musulmani sunt rai si nu iti permit nici macar sa misti un deget ...Multi sunt foarte indoctrinati si inchisi la minte . Spun acest lucru din experienta ...pt am avut de -aface cu ei .... si am fugit cat am putut de repede .. Tatal meu nu stie ca nu-mi plac baietii musulmani .. oricum intr-un mod sau altul tot va afla . dar problema se mai pune si altfel .... parintii mei sunt divortati si tatal meu locuieste acolo iar mie mi-e frica ca daca il supar putin mai rau o sa ma ia acolo fortat (poate) nimic nu e exclus... Oricum , numai prin rugaciune am sperante

Pai daca sunt divortati(sa inteleg ca stai cu mama) atunci ce te temi atat sa-i spui.Spune-i si ca te-ai increstinat , si ca tii la baiatu asta.Ca aici ti-ai gasit tu pacea sau linistea in religia crestina, s.a.m.d si ca nu vrei sa-l superi dar asa simti tu si ca ai nevoie de binecuvantarea lui, ca orice ar fi si s-ar intampla e tatal tau.Sangele apa nu se face si omenia e omenia , spune-i sa fie macar omenos.Sa lase macar un pic deoparte constrangerile si diferentele de etnie sau religioase si sa judece fara aceste principii.Ce e mai important e sufletul omului, iar daca baiatu pe care l-ai gasit are suflet bun e de pastrat.Probabil ca poti sa-i spui la telefon sa-l pregatesti.Incet incet si sa vezi cum reactioneaza.Adica sa-i spui ca umblii cu un baiat, si ca nu e musulman, ca tii la el.Vezi ce zice si cum reactioneaza , daca nu e extremist atunci poti sa mergi sa vorbesti cu el in persoana , iar daca e il anunti prin telefon ca vrei sa te mariti.

valy72001 07.12.2009 19:21:25

Dream, mama ta, din discutie inteleg ca nu este musulmanca. Iar tatal tau nu cred ca a devenit intre-timp. Cum de s-a casatorit (in ideea ca mama nu-ti este musulmanca) cu ea? A doua intrebare: In ce tara traieste tatal tau si unde traiesti tu si mama ta? (in cazul in care tu traiesti intr-o zona in care este respectata libertatea religioasa, esti putin (doar putin) in avantaj. Apoi, tatal tau este fundamentalist? Familia lui este inclinata la a actiona dupa canoanele bisericii lor, cu strictete? Tatal tau ii este recunoscuta pozitia de ider spiritual in familia lui? Ca sfat: stai calma. Roagate, studiaza din Scripturi voia lui Dumnezeu pentru binele tau si a viitoarei tale familii si mediteaza (stai de vorba cu Dumnezeu - este f frumos). PS: Ma intereseaza mult situatia ta, experienta aceasta si o sa ma rog pentru tine!

Danut7 07.12.2009 19:24:53

Daca devine neintelegator din pricina relatiei tale poti sa dai si propriul sau exemplu cu mama ta .

valy72001 07.12.2009 20:12:25

Citat:

În prealabil postat de dreamhappy (Post 188752)
Buna ... Ma aflu intr-o situatie foarte delicata si chiar nu mai stiu cui sa-i cer ajutorul .... Deci .... eu sunt jumatate crestina jumatate musulmanca ( sa spun asa ) dar tind mai mult spre religia ortodoxa pt ca o consider religia cea dreapta . Respect religia musulmana pentru ca este religia tatalui meu si chiar sunt de acord cu unele invataturi si reguli . In fine nu despre asta este vorba dar as vrea sa stiti mai multe ca sa puteti sa va dati seama despre ce este vorba . Eu sunt intr-o relatie cu un baiat crestin , ne iubim enorm si ne dorim un viitor impreuna dar exista o mare problema : nu stiu cat o sa fie tatal meu de acord si daca o sa mai vrea sa aiba de a face cu mine daca m-as casatori cu acest baiat. Nu as vrea sa imi ranesc tatal , as vrea sa ma inteleaga ,pt ca eu oricum nu vreau sa am de a face cu baieti musulmani ........... NU COMENTEZ . Doar mama stie de relatia noastra iar lui tata mi-e frica sa ii spun .... am cerut sfatul prietenelor dar degeaba ... nu au cum sa ma ajute .. nu ma inteleg deloc. .... iar cand am cerut parerea unei prietene musulmance aceasta nu a mai vorbit cu mine DELOC...
Va rog ajutati-ma .Orice sfat e bine venit :(

Ma intorc la intrebarea initiala: Daca este interzisa casatoria intre o musulmanca si un crestin? Conform Scripturii este interzisa. Chiar daca pare a fi mai mult un sfat. In dreptul Coranului , de asemenea. Totusi tu nu esti musulmanca odata ce nu crezi in valorile Islamului pana la moarte si presupun ca nici prietenul tau nu este crestin, doar daca este pregatit sa-si dea viata pentru aceste valori. Problema voastra este mai degraba culturala, comunitara si de familie. Ori daca va hotarati sa studiati Cui slujiti?, ve-ti putea ajunge amandoi la o hotarare ce nu va putea sta nici in fata culturii, nici in fata comunitatii sociale in mijlocul careia traiti si nici in fata familiei (cea din urma este problema cea mai grea de suportat). Citeam cateva zile in urma ca noi ca si credinciosi, de multe ori suntem nu suntem de fapt credinciosi ci mai degraba adepti culturali. Ne simtim pur si simplu bine sa dam bine cu cei din jurul nostru. O convingere interioara data de Duhul lui Dumnezeu va merge pana la moarte, la fel ca Apostolii Sfinti care in majoritate au fost martiri. Iar convingerii interioare intarite de Duhul lui Dumnezeu, nu-i poate sta nimeni impotriva.
Sfatul meu este ca inainte sa continuati relatia (implicit sa o stricati cu tatal tau), vedeti daca se merita. Esti la o varsta aproape de coacere (ca fata) din pdv al pregatirii pentru casatorie (eu personal nu vad bine umblatul din floare in floare ci o prietenie - intimitate emotionala, fizica si spirituala - care are ca tinta casatoria - deci binedefinita). Multe prietenii daca nu au bazele pe care le-am enuntat mai sus se pot destrama usor. Apoi daca te casatoresti si lucrurile nu sunt clare in ceea ce priveste religia voastra - o sa va treziti ca trageti unul hais si unul cea - adica jug nepotrivit. Problema in casatorie nu e cea mai mare cand ai aflat ca sotul te-a inselat candva cu o alta ci cand zi de zi experimentezi frustrare, lipsa de respect, lipsa de comunicare, diferenta de mentalitati, etc. Copiii vostrii vor trece prin aceeasi criza prin care treci si tu astazi, cine stie cu ce consecinte?!? Miza este mult mai mare in concluzie.
Tatal tau are convingeri ferme. Cred ca datorita culturii, societatii in mijl careia traieste si a familiei, mult unite in Islam. Dar convingerile intelectuale si spirituale cred ca ii lipsesc. Cauta sa i-o iei inainte si sa dovedesti astfel de convingeri (spirituale si intelectuale - doctrina) atat tu cat si prietenul tau. Este spre binele tau vesnic, al prietenului tau dar si pentru intreaga ta familie. Doar prin Hristos putem fi salvati si avea viata vesnica. Vrei sa fii cu toti ai tai in cer?

Traditie1 07.12.2009 21:21:52

Citat:

În prealabil postat de mihailt (Post 188757)
In Sfantul Imperiu Bizantin crestinii ortodocsi,musulmanii,cei de religie mozaica,pagani si altii traiau in pace,respectand legile statului.
Da inseland dracii pe unii din BC,care acum nici de BC nu mai asculta a inceput sa fie invrajbire intre oameni.
Ca Papa inca nu si-a cerut iertare in numele BC pentru razboaiele inspirate de draci facute impotriva musulmanilor,numite cruciade.
Ce sa aiba crucea care e simbol al smereniei si al blandetii,al iubirii de Dumnezeu si de oameni,al dragostei altruiste cu niste razboaie nedrepte numite cruciade?

Unde traiau musulmani în imperiul bizantin? Converitrea la islam aparea numai dupa cucerirea uui teritoriu de catre musulmani, pentru a scapa de taxe si pentru alte avantaje. Unu-doi or fi fost pe ici pe colo, dar imperiul bizantin nu a stapânit peste teritorii locuite de musulmani.

Iar evreii trebuie spus ca erau cam prigoniti în imperiu, ca si în apus si în lumea musulmana.

Cruciadele nu au fost un fenomen exclusiv vestic. Toate popoarele crestine, inclusiv cele ortodoxe, inclusiv românii, au avut mereu în plan recucerirea Tarii Sfinte si a celorlalte teritorii foste crestine de la musulmani. Vlad Tepes, Stefan cel Mare, Mihai Viteazu, Vasile Lupu s-au considerat urmasi ai împaratului de la Constantinopol si numai lipsa de mijloace si resurse i-a împiedicat sa atace în teeritoriul imperiului otoman care stapânea Tara Sfânta si tot Orientul Apropiat.

Si în prezent nu cred ca exista crestin care sa nu doreasca recrestinarea Sfintei Sofia sau recucerirea teritoriilor pierdute, unde se afla multe vestigii ale crestinilor primari, în Israel, Siria, Egipt etc.

mihailt 07.12.2009 23:16:30

@Traditie:
Pai traiau si musulmani in Sfantul Imperiu Bizantin ca nu toti sunt de cei fundamentalisti.
Cand a venit Sfantul Constantin ca imparat unii repede ascultand de sfaturile duhurilor rele s-au dus sa ii zica sa exileze pe cei care nu erau crestini si nu a facut asa,zicand ca omul trebuie sa devina crestin de bunavoie.
Pe vremea cruciadei a patra,cand soldatii catolici din ordinele cavaleresti inselati de duhuri rele nu au mai vrut sa asculte nici de Papa,erau chiar si soldati musulmani alaturi de cei crestin ortodocsi,care au aparat pe cat au putut Constantinopolul.
Iar Ierusalimul e normal sa fie al evreilor,la fel cu restul tarii Sfinte,asa voieste preabunul Dumnezeu.
Apoi pe muntele Tabor e Sfanta Biserica crestin ortodoxa,apartinand Patriarhiei Ierusalimului,la Sfantul Mormant,la Piatra Ungerii e Sfanta Biserica crestin ortodoxa,tot a Patriarhiei Ierusalimului ;unde a stat trupul Maicii Domnului jumate e Sfanta Biserica crestin ortodoxa,jumate Sfanta Biserica crestin ortodoxa copta iar aceia se inteleg foarte bine;nu prea inteleg mai frate de ce ai dori sa se schimbe lucrurile acolo care sunt asezate de preabunul Dumnezeu asa,ca Sfanta Biserica crestin ortodoxa sa fie protejata.

o_tzaranca 07.12.2009 23:36:47

pana una alta sa raspund eu fetei...la subiect
in islam e interzis categoric casatoria fetelor cu baieti de alta religie ,barbatii avand voie sa se casatoreasca cu fete din alte religii...iudaism,crestinism
nustiu in ce tara e tatal tau ...ar fi important ,dar in general majoritatea nu accepta astfel de casatorii ...cum e cazul tau ..va insista sa pasaresti romania imediat
in plus nu inteleg ..e vorba de casatorie ..sau prietenie ..banuiesc ca stii ca ei nu accepta relatia fetei inainte da casatorie...sub nici o forma ..mai spui ca ai cunoscut deja si baieti musulmani..si ai 20 ani. asa am impresia ca mama ta nu este in tara ...
raspunsul e...TOTAL INTERZISA

valy72001 08.12.2009 01:01:24

Citat:

În prealabil postat de o_tzaranca (Post 188880)
pana una alta sa raspund eu fetei...la subiect
in islam e interzis categoric casatoria fetelor cu baieti de alta religie ,barbatii avand voie sa se casatoreasca cu fete din alte religii...iudaism,crestinism

Multumim pentru informatie, in mod sincer ma intereseaza. As dori sa aflu daca practica aceasta este populara sau este scriere a profetului? (marefer la faptul ca doar baietii pot sa ia in casatorie fete de alta religie)

nustiu in ce tara e tatal tau ...ar fi important ,dar in general majoritatea nu accepta astfel de casatorii ...cum e cazul tau ..va insista sa pasaresti romania imediat
in plus nu inteleg ..e vorba de casatorie ..sau prietenie ..banuiesc ca stii ca ei nu accepta relatia fetei inainte da casatorie...sub nici o forma ..mai spui ca ai cunoscut deja si baieti musulmani..si ai 20 ani. asa am impresia ca mama ta nu este in tara ...
raspunsul e...TOTAL INTERZISA

Imi place caesti direct(a)! Dar ca si stii sa dai sfaturi utile. Ma intereseaz de unde cunosti atatea?

vali99 17.12.2009 18:30:52

.....

daca esti din Bucuresti, nu ezita sa te duci sa te rogi la moastele Sf Nectarie de la Radu Voda, e grabnic ajutator. O prietena plecata in Italia s-a imprietenit acolo cu un italian, dar el acum nu vroia sa se casatoreasca ca el e catolic si ea ortodoxa. E era fnecajita, cind a venit in tara am dus-o la Sf Nectarie, a dat un pomelnic acolo si s-a rugat din tot sufletul. Rezultatul? Peste un an au venit in tara, el s-a botezat ortodox si au facut cununia in tara...Apoi erau necajiti ca nu aveau copii, cind au mai venit in tara au trecut iar pe la Sf Nectarie..sa-ti mai spun continuarea? Au un baietel de toata frumusetea!
Chiar daca situatia ta e un pic diferita, Sf Nectarie a primit un dar f mare de la Dumnezeu si ajuta pe toata lumea!!

lareine 17.12.2009 20:43:50

UN BOB ZABAVA ! Fata a spus ca e botezata ortodox, chiar daca fara stirea tatalui.
Ce importanta mai are in clipa asta pentru EA ce spune Coranul?
Dreamhappy, incearca sa-ti rezolvi problemele de identitate, daca ai fost crestinata pentru tine ar trebui sa fie importante normele crestine, nu musulmane si in plus sa nu te mai referi la tine insati ca la o musulmana.
ASA CA NU E INTERZIS SA TE CASATORESTI CU UN CRESTIN.
Si sa lasam la o parte relatiile ei din trecut sau prezent, ca nu e treaba nimanui, si singura ea si duhovnicul ei au de discutat lucrurile astea, daca e relatie sau doar prietenie :)

rozerin 07.01.2010 02:59:36

Citat:

În prealabil postat de dreamhappy (Post 188782)
pai un baiat musulman nu are nimic dar nu as vrea ca viitorii mei copii sa fie crescuti in spiritul razboiului si al urai sau "sa fie trimisi cu bomba de gat" ... Plus ca multi baieti musulmani sunt rai si nu iti permit nici macar sa misti un deget ...multi sunt foarte indoctrinati si inchisi la minte . Spun acest lucru din experienta ...pt am avut de -aface cu ei .... Si am fugit cat am putut de repede .. Tatal meu nu stie ca nu-mi plac baietii musulmani .. Oricum intr-un mod sau altul tot va afla . Dar problema se mai pune si altfel .... Parintii mei sunt divortati si tatal meu locuieste acolo iar mie mi-e frica ca daca il supar putin mai rau o sa ma ia acolo fortat (poate) nimic nu e exclus... Oricum , numai prin rugaciune am sperante

tatal tau este musulman te-a pus cumva sa stai cu ''bomba in gat''?vad ca esti destul de mare si nu ai nici o bomba in gat!!si dece ma rog baieti musulmani sint rai?sa iti spun eu motiuvul?ca nu iti da prea multa libertate!!!nu vrei sa fii intrebata unde ai fost ?cu cine te-ai plimbat?unde ai fost azi-noapte?aste ar fii citeva,si daca spui ca esti botezata dute si te marita cu crestin ca nimeni nu te tine!!cum poti sa te numesti musulmana cind vii aici si critici eu sa fiu in locul tatalui tau te-as dezfia.asa ca nu te poti numii ''musulmanca''

padreati 07.01.2010 12:10:40

Citat:

În prealabil postat de rozerin (Post 197948)
tatal tau este musulman te-a pus cumva sa stai cu ''bomba in gat''?vad ca esti destul de mare si nu ai nici o bomba in gat!!si dece ma rog baieti musulmani sint rai?sa iti spun eu motiuvul?ca nu iti da prea multa libertate!!!nu vrei sa fii intrebata unde ai fost ?cu cine te-ai plimbat?unde ai fost azi-noapte?aste ar fii citeva,si daca spui ca esti botezata dute si te marita cu crestin ca nimeni nu te tine!!cum poti sa te numesti musulmana cind vii aici si critici eu sa fiu in locul tatalui tau te-as dezfia.asa ca nu te poti numii ''musulmanca''

Cuconita, ai putina rabdare si citeste cu mai multa atentie ce a spus fata asta. Nu a spus ca este musulmanca. A spus ca este jumate-jumate, adica tatal ei este musulman, mama ei crestina. In al doilea rand a mai spus ca este botezata. Asta inseamna ca este crestina. Din cate inteleg eu nu problema identitatii religioase o pune ea. Ci ii este teama de repercursiuni. Daca tatal ei ar afla, il banuieste ca acela este in stare sa o rapeasca de aici si sa o puna la punct acolo. Fie ca iti place sau nu, asemenea cazuri in lumea musulmana sunt foarte dese. Sa nu minti ca nu este asa.
In alta ordine de idei. Cine esti tu sa spui ca o femeie casatorita crestina, ii place sa fie crestina pentru ca nu vrea sa fie intrebata unde a fost noaptea trecuta? Cine te crezi tu sa faci intr-un mod indirect femeile crestine niste curve (in cel mai bun caz libertine)? Vrei respect pentru rligia musulmana? Pai daca vrei, atunci incerca sa il acorzi altora, altfel nu ai de cat sa iti pui si tu o bomba de gat, cum uneori aveti obiceiul! Dar sa o faci cand esti singura in pustiu!

rozerin 07.01.2010 12:36:48

Citat:

În prealabil postat de padreati (Post 198014)
Cuconita, ai putina rabdare si citeste cu mai multa atentie ce a spus fata asta. Nu a spus ca este musulmanca. A spus ca este jumate-jumate, adica tatal ei este musulman, mama ei crestina. In al doilea rand a mai spus ca este botezata. Asta inseamna ca este crestina. Din cate inteleg eu nu problema identitatii religioase o pune ea. Ci ii este teama de repercursiuni. Daca tatal ei ar afla, il banuieste ca acela este in stare sa o rapeasca de aici si sa o puna la punct acolo. Fie ca iti place sau nu, asemenea cazuri in lumea musulmana sunt foarte dese. Sa nu minti ca nu este asa.
In alta ordine de idei. Cine esti tu sa spui ca o femeie casatorita crestina, ii place sa fie crestina pentru ca nu vrea sa fie intrebata unde a fost noaptea trecuta? Cine te crezi tu sa faci intr-un mod indirect femeile crestine niste curve (in cel mai bun caz libertine)? Vrei respect pentru rligia musulmana? Pai daca vrei, atunci incerca sa il acorzi altora, altfel nu ai de cat sa iti pui si tu o bomba de gat, cum uneori aveti obiceiul! Dar sa o faci cand esti singura in pustiu!

Ce scrie sus la mesajul ei?CASATORIE DINTRE O MUSULMANCA SI UN CRESTIN!!! CUM O POT NUMI MUSULMANCA CIND EA ESTE BOTEZATA???ATITA TIMP CIT A SPUS CA ESTE BOTERZATA NU MAI POATE FII MUSULMANCA,DECE SA II FIE FRICA DE TATAL EI ATITA TIMP CIT MAMA SA DESPARTIT?HAIDETI SA FIM SERIOSI NU FACETI DIN TINTAR ARMASAR ,NU ESTE FRUMOS SA VORBIM ASA ,CUM SPUNE EA CA COPII MUSULMANI STAU CU BOMBELE IN GIT SI EU AM 2 COPII SI NU STAU CU BOMBELE IN GIT.SI DUPA CUM SPUNE EA CA O RAPESTE TATAL EI ESTE O MINCIUNA CA DOAR NU SINTEM IN MUNTII.SI INTRADEVAR AM SPECIFICAT IN ZIUA DE AZI IN ROMANIA SI TARILE EUROPENE FEMEILE VOR MAI MULTA LIBERTATE .NU STIU CE VIRTA AI DAR TE ROG INTREABA BUNICI TAI DACA LA VARSTA LOR SE PROCEDA LA FEL CUM ESTE ACUM.

padreati 07.01.2010 12:51:57

Citat:

În prealabil postat de rozerin (Post 198018)
Ce scrie sus la mesajul ei?CASATORIE DINTRE O MUSULMANCA SI UN CRESTIN!!! CUM O POT NUMI MUSULMANCA CIND EA ESTE BOTEZATA???ATITA TIMP CIT A SPUS CA ESTE BOTERZATA NU MAI POATE FII MUSULMANCA,DECE SA II FIE FRICA DE TATAL EI ATITA TIMP CIT MAMA SA DESPARTIT?HAIDETI SA FIM SERIOSI NU FACETI DIN TINTAR ARMASAR ,NU ESTE FRUMOS SA VORBIM ASA ,CUM SPUNE EA CA COPII MUSULMANI STAU CU BOMBELE IN GIT SI EU AM 2 COPII SI NU STAU CU BOMBELE IN GIT.SI DUPA CUM SPUNE EA CA O RAPESTE TATAL EI ESTE O MINCIUNA CA DOAR NU SINTEM IN MUNTII.SI INTRADEVAR AM SPECIFICAT IN ZIUA DE AZI IN ROMANIA SI TARILE EUROPENE FEMEILE VOR MAI MULTA LIBERTATE .NU STIU CE VIRTA AI DAR TE ROG INTREABA BUNICI TAI DACA LA VARSTA LOR SE PROCEDA LA FEL CUM ESTE ACUM.

Numaidecat de anul trecut am vazut un documentar realizat in Germania in care niste fete au fost ucise cu bina stiinta, de catre propriile rude, pentru ca doreau sa traiasca normal, nu cu hamul. Iar cine povestea acel documentar era chiar una din copile care a supravietuit! Si cine punea cap la cap toate aceste nenorociri? Propria mama, si cu cei din neamul ei, considerat un clan mai puternic decat al tatalui. O sa caut sa iti fac trimitere la documentar. Sa imi spui tu daca este minciuna! Fir-ar!
Doi, nu mi-ai raspuns la intrebare, cine esti tu sa spui ca o femeie crestina casatorita este crestina pentru ca nu vrea sa fie intrebata unde a umblat noaptea? Raspunde-mi la asta sau pune-ti cenusa in cap! Repet, vrei respect?? Pai comporta-te ca atare, cuconita!

rozerin 07.01.2010 13:21:16

Citat:

În prealabil postat de padreati (Post 198025)
Numaidecat de anul trecut am vazut un documentar realizat in Germania in care niste fete au fost ucise cu bina stiinta, de catre propriile rude, pentru ca doreau sa traiasca normal, nu cu hamul. Iar cine povestea acel documentar era chiar una din copile care a supravietuit! Si cine punea cap la cap toate aceste nenorociri? Propria mama, si cu cei din neamul ei, considerat un clan mai puternic decat al tatalui. O sa caut sa iti fac trimitere la documentar. Sa imi spui tu daca este minciuna! Fir-ar!
Doi, nu mi-ai raspuns la intrebare, cine esti tu sa spui ca o femeie crestina casatorita este crestina pentru ca nu vrea sa fie intrebata unde a umblat noaptea? Raspunde-mi la asta sau pune-ti cenusa in cap! Repet, vrei respect?? Pai comporta-te ca atare, cuconita!

iti raspund la intrebare ,am cunoscut destule femei care lucreaza in locuri ne permise dar totusi barbatii nu ii intereseaza decit bani.de multe ori femeia ii spune ca merge la parinti sa doarma noapte dar ea ajunge in alta parte .te rog intreaba o persoana de 60 de ani daca pe timpul lor se proceda la fel ca acum ,ma refer la casatorie daca parinti nu erau de acord cu casatoria si ce fel de familisti erau acum 60 de ani???ce fel erau fetele inainte ?trebuia sa fie domnisoare,dar acum nu ca cica esti proasta .un tata musulman nu cere alceva ficei lui decit sa fie domnisoara in rest alceva nimic.si vad normal aceasta chestie.acum domnisoarele sint pe cale de disparitie in romania cit si europa.si sa iti mai spun ceva cunosc un caz in germania fetita avea 13 ani iar mama de cetatenie germana ia spus fetei ca poate avea contact sexual cu iubitul ei.chiar mama a stat de vorba cu iubitul ei si ia spus sa nu ii faca fetei prea multe dureri.frumos asa mama!!!arata-mi si mie cite musulmance se prostituiaza?dar crestine?si multe cu stirea sotului (am destule familii aici care si-a trimis nevasta la produs si el sta acasa cu copii)sau cu stirea parintilor(familii foarte sarace)si eu am doua fete nu le cer alceva decit sa fie la locul lor (domnisoare)in rest poate sa dea foc si la casa caci nu imi pasa construiesc alta dar sa ne pateze fata nu !!!iar daca o musulmanca vrea sa se casatoreasca cu un crestin sa iti spun si dece nu este permis,deoarece o adevarata musulmanca va trebui sa se roage de 5 ori pe zii ,poate sotul ei nu iar permite sau ar jignio acesta este adevaratul motiv,cit despre aceasta fata ti-am pus si eu o intrebare daca ea este botezata cum poate fii musulmanca????daca sa botezat este crestina dece mai pune titlu -MUSULMANCA-.Si daca totusi ai putin bun simt ai sti sa vorbesti nu sa jignesti eu nu imi pun cenusa in cap intreaba parinti tai poate ei stiu ceva ca eu nu stiu.

padreati 07.01.2010 13:54:26

Citat:

În prealabil postat de rozerin (Post 198032)
iti raspund la intrebare ,am cunoscut destule femei care lucreaza in locuri ne permise dar totusi barbatii nu ii intereseaza decit bani.de multe ori femeia ii spune ca merge la parinti sa doarma noapte dar ea ajunge in alta parte .te rog intreaba o persoana de 60 de ani daca pe timpul lor se proceda la fel ca acum ,ma refer la casatorie daca parinti nu erau de acord cu casatoria si ce fel de familisti erau acum 60 de ani???ce fel erau fetele inainte ?trebuia sa fie domnisoare,dar acum nu ca cica esti proasta .un tata musulman nu cere alceva ficei lui decit sa fie domnisoara in rest alceva nimic.si vad normal aceasta chestie.acum domnisoarele sint pe cale de disparitie in romania cit si europa.si sa iti mai spun ceva cunosc un caz in germania fetita avea 13 ani iar mama de cetatenie germana ia spus fetei ca poate avea contact sexual cu iubitul ei.chiar mama a stat de vorba cu iubitul ei si ia spus sa nu ii faca fetei prea multe dureri.frumos asa mama!!!arata-mi si mie cite musulmance se prostituiaza?dar crestine?si multe cu stirea sotului (am destule familii aici care si-a trimis nevasta la produs si el sta acasa cu copii)sau cu stirea parintilor(familii foarte sarace)si eu am doua fete nu le cer alceva decit sa fie la locul lor (domnisoare)in rest poate sa dea foc si la casa caci nu imi pasa construiesc alta dar sa ne pateze fata nu !!!iar daca o musulmanca vrea sa se casatoreasca cu un crestin sa iti spun si dece nu este permis,deoarece o adevarata musulmanca va trebui sa se roage de 5 ori pe zii ,poate sotul ei nu iar permite sau ar jignio acesta este adevaratul motiv,cit despre aceasta fata ti-am pus si eu o intrebare daca ea este botezata cum poate fii musulmanca????daca sa botezat este crestina dece mai pune titlu -MUSULMANCA-.Si daca totusi ai putin bun simt ai sti sa vorbesti nu sa jignesti eu nu imi pun cenusa in cap intreaba parinti tai poate ei stiu ceva ca eu nu stiu.

Nu ma intereseaza pe cine ai cunoscut tu si cu cine umbli. Faptul ca ai vazut familii sau oameni imorali nu iti da nici un drept sa spui ca asa e crestinismul. Sau ai de gand sa imi spui ca voi nu aveti hoti? Sau nu exista musulmani curvari? Sau nu exista musulmani fara morala? Si daca aveti uscaturile voastre inseamna ca eu as avea dreptate sa spun ca sunteti niste curvari, imorali, ucigasi sau altfel? Vezi bine ca nu. Asa ca te rog sa te abtii de la astfel de judecati, nu uscaturile caracterizeaza o cultura, religie sau civilizatie.

Insa exista o realitate mult mai crunta. Ai auzit dumneata de honor killing? Sa nu imi spui ca nu ai auzit sau ca nu stii ce este asta. Trebuie sa stii de vreme ce mai toate state musulmane au asa ceva in legislatie! Nu vorbim de accidente, de exceptii! Vorbim de legislatie! De legea dupa care sunt judecati toti mebrii acelui stat!. Nu imi spune ca nu este adevarat ca stii bine ca am dreptate.

Ei bine, voi acceptati prin legislatie ca poti omora pe cineva "sa isi pastreze onoarea", noi nu putem accepta asa ceva! Ei bine, de asa ceva se teme fata asta. Indiferent daca este sau nu musulmana. Indiferent. Ii este teama ca tatal ei va actiona asa, pe motive intemeiate. Statele musulmane accepta asa ceva! Ce vrei mai mult?

rozerin 07.01.2010 14:02:29

Citat:

În prealabil postat de padreati (Post 198042)
Nu ma intereseaza pe cine ai cunoscut tu si cu cine umbli. Faptul ca ai vazut familii sau oameni imorali nu iti da nici un drept sa spui ca asa e crestinismul. Sau ai de gand sa imi spui ca voi nu aveti hoti? Sau nu exista musulmani curvari? Sau nu exista musulmani fara morala? Si daca aveti uscaturile voastre inseamna ca eu as avea dreptate sa spun ca sunteti niste curvari, imorali, ucigasi sau altfel? Vezi bine ca nu. Asa ca te rog sa te abtii de la astfel de judecati, nu uscaturile caracterizeaza o cultura, religie sau civilizatie.

Insa exista o realitate mult mai crunta. Ai auzit dumneata de honor killing? Sa nu imi spui ca nu ai auzit sau ca nu stii ce este asta. Trebuie sa stii de vreme ce mai toate state musulmane au asa ceva in legislatie! Nu vorbim de accidente, de exceptii! Vorbim de legislatie! De legea dupa care sunt judecati toti mebrii acelui stat!. Nu imi spune ca nu este adevarat ca stii bine ca am dreptate.

Ei bine, voi acceptati prin legislatie ca poti omora pe cineva "sa isi pastreze onoarea", noi nu putem accepta asa ceva! Ei bine, de asa ceva se teme fata asta. Indiferent daca este sau nu musulmana. Indiferent. Ii este teama ca tatal ei va actiona asa, pe motive intemeiate. Statele musulmane accepta asa ceva! Ce vrei mai mult?

nu o da din una in alta raspundemi la intrebare !!!ea este botezata cum de mai este si musulmanca?si te rog uitate in europa ce au facut romani!!sint destule cazuri.cit despre barbati musulmani afirmi ca sint curvari dar romani cum sint?mereu se specifica ca musulmani au mai multe neveste dar romani nu au amante ?binenteles care au ceva in buzunare.si rapunde la intrebarea care ti-am pus-o!! si am uitat sa iti mai spun nici un coran nu scrie ca daca fata iti pateaza fata nu trebuie sa o omori.daca omori pe cineva este ca si cum ai omori intreaga omenire iar cind poti salva o viata este ca si cum ai salva intreaga suflare.si raspunde si la 2 intrebare. cum erau inainte fetele acum 60 de ani ?ca acum?

padreati 07.01.2010 14:21:50

Citat:

În prealabil postat de rozerin (Post 198044)
nu o da din una in alta raspundemi la intrebare !!!ea este botezata cum de mai este si musulmanca?si te rog uitate in europa ce au facut romani!!sint destule cazuri.cit despre barbati musulmani afirmi ca sint curvari dar romani cum sint?mereu se specifica ca musulmani au mai multe neveste dar romani nu au amante ?binenteles care au ceva in buzunare.si rapunde la intrebarea care ti-am pus-o!! si am uitat sa iti mai spun nici un coran nu scrie ca daca fata iti pateaza fata nu trebuie sa o omori.daca omori pe cineva este ca si cum ai omori intreaga omenire iar cind poti salva o viata este ca si cum ai salva intreaga suflare.si raspunde si la 2 intrebare. cum erau inainte fetele acum 60 de ani ?ca acum?

1. Ea a afirmat ca este botezata, dar ca taica-su nu stie. Nu stii sa citesti? Citeste atunci ce scrie ea!
2. Nu am spus ca musulmanii sunt intr-un fel sau altul! Am spus ca, oriunde in lumea asta, in orice cultura, religie sau tara, exista oameni imorali! Si am mai spus ca NU caracterizeaza acea religie sau civilizatie!
3. Ma uit in Europa si vad ce fac romanii. Mai vad si ce fac si musulmanii. Mai vad ce fac si nemtii, englezii si toti! Este legata de punctul 2, cei faradelege NU caracterizeaza tara, religia din care fac parte.
4. Nu stiu ce scrie in Coran. Dar stiu ca in legea statelor musulmane exista legalizata crima pentru onoare! Nu te face ca nu stii! Tu singura spui intr-un post anterior " sa dea foc la casa, dar sa nu iti pateze fata"! Deci stii bine la ce ma refer! Este o mentalitate care duce usor la crima si care este legala in majoritatea statelor musulmane! De ce te faci ca nu stii?
5. Cei din tarile musulmane care omoara "pentru onoare" au citi ei Coranul? Au citit si ei ca a salva o viata este ca si cum ai salva intreaga suflare?
6. As vrea sa te intreb si eu ceva pe tine. Sa presupunem ca ai o fata care vrea sa se marite cu un crestin sau orice alta confesiune. Asa a gasit ea de cuviinta, are poate motivele ei. Tu ai omora-o sau ai pune pe cineva sa o omoare?

rozerin 07.01.2010 14:25:28

Citat:

În prealabil postat de padreati (Post 198049)
1. Ea a afirmat ca este botezata, dar ca taica-su nu stie. Nu stii sa citesti? Citeste atunci ce scrie ea!
2. Nu am spus ca musulmanii sunt intr-un fel sau altul! Am spus ca, oriunde in lumea asta, in orice cultura, religie sau tara, exista oameni imorali! Si am mai spus ca NU caracterizeaza acea religie sau civilizatie!
3. Ma uit in Europa si vad ce fac romanii. Mai vad si ce fac si musulmanii. Mai vad ce fac si nemtii, englezii si toti! Este legata de punctul 2, cei faradelege NU caracterizeaza tara, religia din care fac parte.
4. Nu stiu ce scrie in Coran. Dar stiu ca in legea statelor musulmane exista legalizata crima pentru onoare! Nu te face ca nu stii! Tu singura spui intr-un post anterior " sa dea foc la casa, dar sa nu iti pateze fata"! Deci stii bine la ce ma refer! Este o mentalitate care duce usor la crima si care este legala in majoritatea statelor musulmane! De ce te faci ca nu stii?
5. Cei din tarile musulmane care omoara "pentru onoare" au citi ei Coranul? Au citit si ei ca a salva o viata este ca si cum ai salva intreaga suflare?
6. As vrea sa te intreb si eu ceva pe tine. Sa presupunem ca ai o fata care vrea sa se marite cu un crestin sau orice alta confesiune. Asa a gasit ea de cuviinta, are poate motivele ei. Tu ai omora-o sau ai pune pe cineva sa o omoare?

iti voi raspunde la intrebare,nu eu mi-as omori copilul!!!!!!!! eu sint musulmanca dar nu o criminala!!!!

padreati 07.01.2010 14:27:49

Citat:

În prealabil postat de rozerin (Post 198051)
iti voi raspunde la intrebare,nu eu mi-as omori copilul!!!!!!!! eu sint musulmanca dar nu o criminala!!!!

Si bine ai face! Te rog insa sa raspunzi punctual si la celelalte lucruri, nu le ocoli.

rozerin 07.01.2010 14:55:07

Citat:

În prealabil postat de padreati (Post 198052)
Si bine ai face! Te rog insa sa raspunzi punctual si la celelalte lucruri, nu le ocoli.

nu ocolesc nimic cei ce omoara nu sint cu adevarat musulmanii!!fiecare padure are uscatura ei cum este si la crestini asa si la noi

florinbrasov0 07.01.2010 17:23:42

Re

Ne poti spune prenumele tau?

rozerin 07.01.2010 17:36:58

Citat:

În prealabil postat de florinbrasov0 (Post 198132)
ne poti spune prenumele tau?

o mica intrebare,dece va intereseaza prenumele meu ,daca nu va suparati.multi nu spun nici daca sint de sex masculin sau feminin.eu sint de sex .feminin .

florinbrasov0 07.01.2010 20:10:51

Citat:

În prealabil postat de rozerin (Post 198141)
o mica intrebare,dece va intereseaza prenumele meu ,daca nu va suparati.multi nu spun nici daca sint de sex masculin sau feminin.eu sint de sex .feminin .

O sa ii spun in privat daca nu isi da seama de ce. Si nu am zis ca ma intereseaza prenumele tau :) ci al lui dreamhappy.

mirabela 07.01.2010 21:46:10

nu mama si-ar omori copilul, ci tatal !!!!!! ca sa salveze onorea familiei !!!!

cat despre rozerin, te rog la modul cel mai frumos sa nu mai arunci cu pietre in crestini. deocamdata din respect pentru ei, locuiesti intr-o tara crestina, 94% populatie crestina, daca suntem noi, crestinii, atat de pacatosi te invitam intr-o tara araba, unde iti va fi mai bine. si nu sa traiesti in pacat alaturi de noi ! sa nu-mi spui tu mie ca fetele tale pe la 12 ani, vor merge cu valul pe cap la scoala in romania .

Doamne ajuta !

Citat:

În prealabil postat de padreati (Post 198049)

rozerin 08.01.2010 00:38:50

Citat:

În prealabil postat de mirabela (Post 198262)
nu mama si-ar omori copilul, ci tatal !!!!!! ca sa salveze onorea familiei !!!!

cat despre rozerin, te rog la modul cel mai frumos sa nu mai arunci cu pietre in crestini. deocamdata din respect pentru ei, locuiesti intr-o tara crestina, 94% populatie crestina, daca suntem noi, crestinii, atat de pacatosi te invitam intr-o tara araba, unde iti va fi mai bine. si nu sa traiesti in pacat alaturi de noi ! sa nu-mi spui tu mie ca fetele tale pe la 12 ani, vor merge cu valul pe cap la scoala in romania .

Doamne ajuta !

hai ca esti prea desteapta,si uitate mai bine ce am scris ,dece crezi ca arunc cu noroi sa iti fie rusine tie ca pina acum tot iti dai cu parerea ca esti cunoscatoare a islamului dar habar nu ai.NU AM NIMIC CU CRESTINI!!! nu mai pune paie pe foc. tu nu poti sa imi interzici ce caut aici,cite persoane musulmane sint pe acest forum nu faci decit sa arunci cu pietre si mai spui ca esti si crestina.iar cit despre fata mea pot sa iti spun ca da de la 11 ani poarta jijab(voalul de care spui tu de pus pe cap)si nu ii este rusine si nici mie.chiar daca la scoala este jignita nu ii pasa.mai bine mai intreba cum este vazuta o eleva cu imbracamintea care pare ca merge la discoteca nu la scoala.

mirabela 08.01.2010 01:15:04

Citat:

În prealabil postat de rozerin (Post 198332)
hai ca esti prea desteapta,si uitate mai bine ce am scris ,dece crezi ca arunc cu noroi sa iti fie rusine tie ca pina acum tot iti dai cu parerea ca esti cunoscatoare a islamului dar habar nu ai.NU AM NIMIC CU CRESTINI!!! nu mai pune paie pe foc. tu nu poti sa imi interzici ce caut aici,cite persoane musulmane sint pe acest forum nu faci decit sa arunci cu pietre si mai spui ca esti si crestina.iar cit despre fata mea pot sa iti spun ca da de la 11 ani poarta jijab(voalul de care spui tu de pus pe cap)si nu ii este rusine si nici mie.chiar daca la scoala este jignita nu ii pasa.mai bine mai intreba cum este vazuta o eleva cu imbracamintea care pare ca merge la discoteca nu la scoala.

wallah????????????????????????????????

PatricD 10.01.2010 11:28:02

Parerea mea ca ar trebui sa va opriti din aceasta "mica cruciada" . Degeaba va certati , nu o sa ajungeti nicaieri .

Adrian2009 10.01.2010 15:08:34

Musulmanii e bine sa vina la crestinism ca sa ia Sfanta IMpartasire pentru viata vesnica. IIsus in care credeti si voi a adus Legea cea Noua care a dat oamenilor Sfanta Impartasanie pentru viata Vesnica si cum si voi aveti nevoie de viata Vesnica trebuie sa veniti s-o luati devenind ortodocsi. http://www.monachos.net/forum/showth...r-eternal-life
Chiar si ingerii sunt prezenti in Biserica Ortodoxa cand se da Sfanta Impartasire:
http://rus-sky.com/miracles/images/02.jpg

NU va luati dupa fatada , adica purtat batic sau nu si altele desi si astea au importanta, dar mai ales luati-va dupa esenta care dupa venirea lui IIsus sunt Sfanta Impartasanie pentru viata vesnica, spovedirea pentru iertarea pacatelor si altele. Toate se gasesc in Ortodoxie, Biserica infiintata de IIsus in jurul anului 33.
Casatoria intre un fost orice religie si o fosta orice religie deveniti ortodocsi e ceva normal.
Asa ca lasati-o pe fata sa aiva viata vesnica.
Biblia Crestina Ioan 6:
http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=35&cap=6
"53. Și le-a zis Iisus: Adevărat, adevărat zic vouă, dacă nu veți mânca trupul Fiului Omului și nu veți bea sângele Lui, nu veți avea viață în voi.
54. Cel ce mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu are viață veșnică, și Eu îl voi învia în ziua cea de apoi. "

Ora este GMT +3. Ora este acum 11:58:16.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.