![]() |
Iarta-ma !
:6:Nu știu cât succes va avea acest topic dar mă gândesc de mult timp să-l deschid.
Mai este puțin și va veni minunata sărbătoare a Naștesii Domnului,sărbătoare de bucurie și de pace. Vă propun să facem un mic efort și cu inimile pline de dragoste unii pentru alții să spunem celor pe care la un moment dat i-am rănit un sincer și din inimă IARTÂ_MĂ. Voi începe eu! Dacă prin cuvintele mele sau primind un gând de mândrie, de slavă deșartă uneori am rânit vreun frate sau soră de pe forum (cel mai recent pe userul ombun) îmi cer iertare. |
Citat:
Si eu imi cer iertare daca am suparat pe cineva...si daca te-am suparat pe tine, te rog sa-mi treci cu vederea, sora draga! PS: Initiativa ta este foarte buna... |
Citat:
Si, daca vrei, ui-te, eu te iert, dar cu conditia sa ma ierti si tu pe mine, ca doar nu degeaba te-oi fi suparat!... Iar pentru ceilalti... Hai, mah... Care mai vrea iertare?... Ha? Va dau eu voua!... Leter edit - Saru'mana, elizabeta! Se pare ca "m-ai ghicit"! ;) |
Citat:
Doamne ajuta! |
...un thread pe care si eu ma gandeam sa il deschid, dar se pare ca Sora Dorina mi-a luat-o-nainte!
Rog pe toți membrii forumului creștin-ortodox să mă ierte pentru tot ce le-am geșit, pt cuvinte ne-la-locul lor, pt cuvinte pline de mândrie și superioritate, sau cu duh de „teolog”, sau dacă am scris ceva ce a afectat pe cineva, pentru nematuritatea mea și felul meu băgăcios în diferite treburi/teme unde nu îmi este locul... poate am dat răspunsuri incomplete... poate nu am explicat pe înțelesul omului de rând, sau m-am exprimat nepoliticos... Vă rog să mă iertați, iar Dumnezeul nostru al cerului și al pământului să vă Binecuvinteze din înălțimea Slavei Sale cu Harul Său și cu iubirea Sa de oameni! Harul Domnului nostru Iisus Hristos și Dragostea lui Dumnezeu-Tatăl și Împărtășirea Sf.Duh să fie cu noi cu toți! Amin! |
Frumos gand sora Dorina,multumesc
Imi cer si eu iertare tuturor celor pe care i-am suparat cu stiinta sau fara stiinta,poate doar cu gandu,un lucru insa e sigur,imediat mi-am cerut iertare acolo SUS,chiar daca nu am putut cere iertare direct persoanei,si mult am regretat ce am facut.
Iata ca acum spun din toata inima IARTA-MA ,oricui stie ca l-am suparat. Va multumesc ca ati fost si santeti alaturi de mine,ca ma invata-ti ce si cum sa fac sa fie bine pe calea asta a noastra spre mantuire. Multumesc frati si surori crestini. Dumnezeu sa va binecuvanteze cu toate darurile lui si cu multa sanatate. :6::53: |
Eu ii rog sa me ierte pe toti cei fata de care am fost prea ironica si bataioasa. Intentia a fost poate buna, dar uneori ma mai iau si clapele pe dinainte!
|
Iertati-ma
Mai toti parintii bisericii ,din toate timpurile, invata si sfatuiesc ca ,,predica" noastra a ortodoxilor (indiferent daca suntem sau nu preoti) sa fie faptele noastre . Aceasta insemneaza ca ori de cite ori zicem ceva drept, ori adevarat , ori ...ori si ce ,cuvintul nostru sa si fie intarit de faptele noastre. Chiar si atunci cind ne cerem iertare trebuie sa stim ca macar un pic ,de atunci in colo, trebuie sa ne comportam altfel, mai bine, mai corect si nu tot la fel . Dar trebuie de asemenea sa stim ca atunci cind fratele nostru isi va cere iertare de la noi, pt. ca este om si este supus greselii, se prea poate intimpla sa ne mai greseasca inca dar ca noi avem datoria , de la Hristos Mintuitorul ,sa-i iertam lui ,,de 70 de ori cite 7".
Deci ,atunci cind noi ne cerem iertare de la fretele trebuie sa avem grija ca faptele nostre sa fie indreptate de atunci in colo, dar cind el isi cere iertare sa fim ingaduitor cu el si sa-l mai iertam de cite ori va face aceasta ! Si eu ,la rindul meu, va rog pe voi fratilor si surorilor carora v-am gresit cu orice si oricum sa ma iertati si sa nu-mi tineti mie aceasta ! |
Va rog si eu sa ma iertati, Danut 7 si Ana si Andrusca si toti cei pe care i-au intristat postarile mele. Mentionez ca nu am vrut sa atac pe nimeni, chiar daca nu am prea reusit; am vrut doar sa discut idei si doctrine. Nu renunt la parerile pe care le-am emis despre anumite lucruri, dar imi cer iertare pentru modul uneori dur in care le-am expus. Stiu ca Dumnezeu iubeste pe toti oamenii la fel si numeni nu e mai deosebit in ochii Lui. Iertare ...
|
Mă bucur că topicul nu a murit și aș dori tare mult chiar dacă la un moment dat nu va mai fi pe prima pagină s-l căutăm oridecâte-ori simțim că am supărat pe cineva.
Sunt atâtea persoane minunate,creștini-ortodoxi autentici și nu numai,ale căror postări m-au ținut trează nopți întregi pentru a le citi și care datorită schimbului de replici dure care au fost, nu mai scriu pe forum iar unii chiar au dispărut. |
Citat:
Poate ar fi mai intelept sa nu mai gresim unii fata de altii, decat sa incercam sa ne legam mai apoi ranile... |
Citat:
Subiectul acestui thrend nu este o problemă personală . Toți suntem datori în fața lui Dumnezeu dar când e vorba de datoriile noastre față de oameni uităm binefacerile și îndelunga iertare de care avem parte în fiecare clipă. Am întâlnit prin biserică dar și aici pe forum persoane care au rănit și au făcut pe alții să sufere dar niciodată nu am simțit din partea lor puțină smerenie sau căldură omenească. Iubește și fă ce vrei! Emitem atâtea teorii despre credință,punem atâtea întrebări,cunoaștem teologie multă dar nu iertăm și privim de sus la cei care nu sunt asemenea nouă. Atunci când dăruiești și primești iertarea devii mai bun,sufletul tău se face mai liber și se umple de Duhul Sfânt. Neputința de a spune"iartă-mă" este din mândrie și din convingerea că suntem superiori,că am dobândit virtuți. "Iartă-mă" este cuvântul fermecat care deschide sufletul iubirii aproapelui și iubirii de Dumnezeu. Când stăm la rugăciune spunem când avem un necaz "Iartă-mă Doamne!" și suntem iertați în măsura cu care și noi dăruim iertare "Și ne iartă nouă greșiților tăi,precum și noi iertăm greșiților noștri" |
..........................
Domnul si Maicuta Domnului sa ne ierte, sa ne bucure, sa ne acopere in toate zilele vietii noastre si spre Rai sa ne calauzeasca! Asa cum stam aici, asa sa stam si la Rai, Impreuna! Sa-mi ajute Stapana, sa ma bucur privindu-va pe toti in Rai si pentru rugaciunile voastre sa vin eu ...la urma.. Iertati-ma fratilor si Domnul sa va ierte!:6::77: |
1 atașament(e)
"Cine vrea să iubească pe Domnul acela trebuie să iubească pe vrăjmași și să fie lipsit de răutate;atunci Domnul îți dă bucuria de a-l slăvi neâncetat,ziua și noaptea,și mintea ta va uita lumea și dacă întorcându-te în tine însuți îți vei aduce aminte din nou de ea,te vei ruga din inimă pentru toată lumea"(Sf,Siluan Athonitul).
|
Iertati-ma si pe mine, fratilor si surorilor, si Dumnezeu sa ne ierte pe toti!
Frumoasa initiativa, Dorina draga. |
Nu are sens sa tot repeti Iarta-ma..daca nu te tii de cuvint.
Copiiilor la scoala le repet incontinuu acest lucru. Cum sunt prinsi cu o cotzcarie cum spun imediat iertati!, iertati, ..nu se va mai intimpla niciodata, si dupa citeva minute sau in cazul nostru dupa citeva postari mai cuminti iar se da cu muci-n fasole si jignim, desconsideram. Asta ce mai este fratilor? Pune-ti mina pe dictionarul explicativ pentru a putea PATRUNDE sensul acestui cuvint! Este de preferat sa nu spunem nimic DACA NU NE PUTEM TINE DE PROMISIUNE Unde este iubirea de care se tot face atita caz de unii si altii dar in fapt...ne sta in git? |
La toate mesajele voastre de aici mi-au dat lacrimile, Dorina draga ai avut o ideie foarte buna ca ai deschis acest topic care il asteptam odata cea a inceput postul. Eu cea mai mica de pe aici si in fata Domnului imi cer iertare de la voi toti poate cu putinele mele cuvinte am suparat pe careva.
Dumnezeu sa ne ierte pe toti cind gresim cu stiinta sau fara stiinta. Amin |
Citat:
|
Citat:
"PREFER SLABICIUNILE CARE MA FAC UN VAMEȘ SMERIT , DECÂT VIRTUȚILE CARE MĂ TRUFESC ȘI MĂ FAC FARISEU".( Timotei al Cretei ) |
Citat:
|
Iertati-ma si pe mine
Iertati-ma toti cei care nu ati fost de acord cu mine si v-am suparat fara sa vreau.
Iertati-ma toti cei cu care am fost zeflemitoare, ironica.. In mod special, iarta-ma, Andrei Cozia, cu tine am fost des ironica si f des te-am ispitit sa-mi dai raspunsuri grabite si negandite. Dar nu-ti pot promite ca nu mai fac.. nu o fac cu rautate (eu sunt destul de ironica de felul meu si plina de mandrie, dar cred ca tu, ca un frate bun, ma vei ierta) Iarta-ma Om Bun ca te-am "atacat" demult cand ai vorbit despre infidelitate. Acum stiu ca esti om bun :). Iarta-ma Sophia, ca poate ai crezut uneori ca te critic. Ei bine, nu te-am criticat :). (Tu esti f sensibila la opiniile celorlalti.) Si toti ceilalti pe care i-am iritat.. (nu dau nume ca sa nu nasc noi discutii.. dar stiu ca i-am enervat pe multi prin pozitia mea care nu's de ce pare radicala. Nu sunt radicala, sunt.. vai de capul meu). |
Citat:
:). |
Citat:
|
Și mie mi-au dat lacrimile citind postările voastre.Mi-am amintit câteva întâmplări legate de forum.Deschisesem un topic intitulat "Bătrânii".Am folosit de mai multe ori cuvântul"sincer".Cineva și-a făcut cont(pe care imediat l-a șters) cu acest username"sincer" și mi-a scris un mesaj care suna cam așa"vrei să fiu sincer? o cam faci pe deșteapta".Nu am răspuns la mesaj dar m-am gândit mult la cele scrise și am ajuns la concluzia că ar putea să aibă dreptate persoana care mi-a scris!
Nu vreau să par ceea ce nu sunt iar dacă am lăsat această impresie cuiva,dacă am părut că vreau să fiu sofisticată sau mai erudită decât sunt voi spune din nou IERTAȚI_MĂ. Dacă am ceva în plus față de majoritatea userilor este doar vârsta (dar nu cea duhovnicească unde sunt copil mic !). Andrei spuneai în postarea de mai sus că ne cerem asemenea copiilor iertare și iar greșim. învățătura Sfinților Părinți ne învață să iertăm "de șaptezeci de ori câte șapte" sau "de câte ori ai greșit ridică-te și te vei mântui". Ce este mai bine oare să greșim și să ne cerem iertare sau să greșim mereu și să nu cerem niciodată iertare? |
Citat:
Dragele mele Dorina si Jeni, nu despre voi era vorba, dar daca tot ai amintit de iertaRE, sa nu uitam ca una este sa IERTI( si asta da, din iubire se face de jdemii de ori si alta este sa-ti tot ceri iertare repetind ca un papagal dupa care sa iar sa continui sa lovesti in aproapele tau) Asemenea atitudine cere tratament, nu iertaREA in sine |
Daca Domnul nostru Iisus Hristos ar fi aici, noi l-am crucifica...din nou...cu atitudinea noastra.
Oare unde ne este dragostea, iertarea, parerea de rau ca L-am ofensat pe El si pe fratii nostri? |
Citat:
|
Citat:
Pentru oamenii care au dobândit puțină smerenie a spune acest cuvânt fermecat este foarte ușor. Pentru cei mândri este anevoie sau imposibil. Se spune că diavolul dacă ar spune IARTĂ_MĂ s-ar transforma imediat într-un înger minunat. |
Citat:
|
Citat:
Oricum te va răni din când în când Iar tu trebuie să-l ierți pentru asta. Am învățat că nu este întoseauna deajuns să fii iertat de alții Câteoadată trebuie să înveți să te ierți pe tine însuți"(Octavian Paller) Să știi dragă prietene Cristian că ideia deschiderii acestui topic mi-a venit atunci când am citit postarea ta de pe topicul "Aniversări ..."Am gândit cam așa ...dacă este un topic cu aniversări de ce nu ar fi și unul cu iertări..!!! Nici nu-ți imaginezi cât de simplă și practică sunt! Nu am avut intenția de a supăra pe nimeni .Vă iubesc pe toți și sunt convinsă că și voi pe mine. |
Citat:
|
Imi cer iertare de la toti cei pe care i-am suparat. Cu mintea
mea simpla si proasta fac multe boacane. Apoi imi pare sincer rau. Toti cei pe care v-am suparat dati-mi mie supararea dar, daca se poate, insotita si de iertare. Iertare. |
In seara asta, dupa ce ne-am facut rugaciunile impreuna, sotul meu m-a intrebat de ce sunt asa de abatuta...si i-am spus ca sunt asa pentru ca am citit postarile...sotul meu vorbeste putin, si doar cand are ceva de spus...s-a uitat la mine cu o privire blanda, dar ferma, si mi-a raspuns "bine, dar n-ai spus tot tu ca toti oamenii de aici sunt buni? te-ai gandit ca poate unii sunt singuri, altii poate sunt bolnavi, altii departe de casa si de familie, iar altii au probleme despre care nici n-au cui sa povesteasca? si poate chiar tu ai fost insensibila, n-ai spus ca la un moment dat l-ai trimis pe un baiat sa-si ia matura si sa zboare deasupra orasului? lasa mai bine paiul in ochiul fratelui tau acolo unde este, cel putin pentru moment si uita-te in inima ta mai intai..."
Asadar, frati si surori, va cer iertare din toata inima pentru orice rana, cat de mica... ...si, la randul meu, va iert pe toti, stiind bine ca nici unul dintre voi n-ati vrut, de fapt, sa faceti rau nimanui... |
iarta-ma sophia,iarta-ma
|
Imi cer iertare tuturor celor pe care i-am suparat in vreun fel...(poate am neatenta, impulsiva, insensibila sau mai stiu eu cum)..orice as fi gresit nu a fost cu intentie!
Doamne ajuta! |
Imi cer iertare celor pe care i-am suparat in vreun fel. Mai ales pe Elena Violeta Cocos stiu ca am suparat-o rau cu parerea mea despre animale, dar si pe Sophia sau Noesisaa... si nu am respectat cu strictete ce m-a rugat Elizabeta.... imi cer iertare daca postarile mele au adus sminteala. are mare dreptate dl Zaharia in ceea ce priveste "nevorbirea", eu una sunt cam nevorbita si tin sa imi spun parerea chiar si atunci cand nu e nevoie de ea, insa va iubesc pe toti si va imbratisez cu drag :6:. petrec cu voi atata timp, am invatat sa va accept asa cum sunteti si imi cer iertare ca nu ma rog pentru voi toti, insa eu nu prea ma rog nici pentru mine, dar,cu ajutorul lui Dumnezeu, voi mai creste si eu... :9:
|
??? Huh? Cand m-ai suparat pe mine? Nu, nu mai suparat, de unde iti veni?
In fine, nu iti fa nici un fel de griji, eu cel putin nu am fost suparata nici o secunda. |
Citat:
|
Citat:
Deasemeni, oare nu este posibil ca cel care citeste sa-si imagineze doar, ca cel care a scris a pus "ignorare, superioritate si dispret" in cuvintele sale?!? In acest caz putina autocritica nu strica, aducând si smerenie, pe langa evitarea unor conflicte inutile. Da, cu mandria trebuie sa ne luptam cu totii, nu numai unii dintre noi. Cristian, sper sa incepem in Noul An o perioada lipsita de resentimente, care nu-si au locul aici; fara mandrie si fara suparare, asa cum le sta bine unor crestini ortodocsi. Te rog sa ma ierti si tu, Cristian, daca te-am suparat cu sau fara de voie. O rog si pe sophia sa ma ierte si totodata sa tina minte, ca nu urmaresc duritatea, care raneste, ci precizia in exprimare, pentru claritate, ceea ce face parte din stilul meu de scris. Si daca am mai suparat sau nedreptati pe cineva, pe oricine: imi cer iertare. |
Draga Anca
De asta data simt cu adevarat ca regreti supararile ce mi le-ai pricinuit , fie cu voie , fie fara voie , si de aceea am tinut sa intervin . Da , Anca te IERT si te rog sa ma ierti si tu pe mine ! In general nu folosesc cuvantul iertare , decat atunci cand simt ca trebuie sa-l folosesc , pentru ca altfel nu are nici o valoare si mai rau pacatuim pana la urma . Deci , Anca : IARTA-MA ! Simt sa mai cer iertare urmatorilor membrii : Lavinia , Sofia , Antoniap , Mirabela , Icamilin , Jenica , Noesisaa , AndruscaCIM , Topcat , Ory , Dorina ,Sofiaiuga , Gavril , Zaharia , si nu in ultimul rand lui Adrian (adminul ) IERTARE TUTUROR SI SARBATORI BINECUVANTATE !:53::53::53:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 02:14:36. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.