Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Sunt ateu, intrebati-ma orice! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7949)

AteulCelRau 30.12.2009 13:26:21

Sunt ateu, intrebati-ma orice!

Am venit aici pe forum sa lamuresc orice intrebari ati avea in privinta ateilor, nu cred ca am sa ma cert cu voi ca eu nu am nimic de castigat si voi aveti posibil ceva de pierdut, dar daca vreti dezbatere facem si asta. Intrebati orice.

Cateva lucruri care sa va supere dar daca vreti va explic de ce am opinia care o am. Sunt Pro avort, pro legalizarea prostitutiei si drogurilor usoare. Deasemenea am sa spun ceva care probabil va va tulbura pe multi, din punctul meu de vedere Credinta, Patriotismul si Religia sunt niste aberatii care ar trebui sa dispara de pe fata pamantului pentru ca noi toti sa traim intr-o lume mai buna si sa fim mai fericiti si uniti cu totii.

cristiboss56 30.12.2009 13:30:33

Citat:

În prealabil postat de AteulCelRau (Post 195249)
Am venit aici pe forum sa lamuresc orice intrebari ati avea in privinta ateilor, nu cred ca am sa ma cert cu voi ca eu nu am nimic de castigat si voi aveti posibil ceva de pierdut, dar daca vreti dezbatere facem si asta. Intrebati orice.

Bine ai venit ! M-a veselit întra tât id-ul tău cu "cel rău" încât m-ai blocat în a-ți pune întrebări momentan. Dar poți sta de vorbă cu un alt ultra simpatic ateu d'ul topcat .

lareine 30.12.2009 13:30:35

Si ce ai vrea sa fii intrebat, de exemplu? ;)

cristiboss56 30.12.2009 13:32:29

Citat:

În prealabil postat de lareine (Post 195255)
Si ce ai vrea sa fii intrebat, de exemplu? ;)

Uite lareine, mi-a venit o întrebare : de ce cel rău ?

glykys 30.12.2009 13:32:46

ce m-a inveselit postarea ateului celui rau! :21: ce tare, ai chef de vorba, adica esti "nevorbit" rau (vorba unui user de pe forum) si ai intrat aici. Bine ai venit.

Snyk13 30.12.2009 13:33:34

Buna

Daca ai ajuns aici pe forumul crestin ortodox atunci esti pe calea cea buna!!!
DOAMNE AJUTA_TI!!!

AteulCelRau 30.12.2009 13:36:27

Am pus cel rau in mod sarcastic, chiar sunt ateu si probabil o sa ne certam pana la urma dar chiar vreau sa vad cum gandesc crestinii de la noi in romania ca daca ma iau dupa aia din SUA, vai de planeta asta.

In principal vreau sa lamuresc preconceptii care probabil le aveti in privinta ateilor si sa abordez aspectele negative care probabil credeti ca oamenii le au din cauza necredintei.

Snyk13 30.12.2009 13:39:06

Citat:

În prealabil postat de AteulCelRau (Post 195259)
Am pus cel rau in mod sarcastic, chiar sunt ateu si probabil o sa ne certam pana la urma dar chair vreau sa vad cum gandesc crestinii de la noi in romania ca daca ma iau dupa aia din SUA, vai de planeta asta.

ce inseamna crestini din SUA?VB DEORTODOCSI sau toti aia care zic ca-s crestini?

cristiboss56 30.12.2009 13:41:10

Citat:

Am pus cel rau in mod sarcastic, chiar sunt ateu si probabil o sa ne certam pana la urma dar chiar vreau sa vad cum gandesc crestinii de la noi in romania ca daca ma iau dupa aia din SUA, vai de planeta asta.

Haa, ha, ha ! Nu ne certăm cu tine . Na ! Sâc, sâc, sâc.

Doriana 30.12.2009 13:41:55

Citat:

Am pus cel rau in mod sarcastic, chiar sunt ateu si probabil o sa ne certam pana la urma dar chair vreau sa vad cum gandesc crestinii de la noi in romania ca daca ma iau dupa aia din SUA, vai de planeta asta.

Deci nu ai venit sa raspunzi la intrebari ci sa vezi ce fel de oameni suntem noi... :39:

De ce e atat de important pentru tine sa discuti cu noi? Imi imaginez ca ai lasat treburi mult mai placute pentru asta...

AteulCelRau 30.12.2009 13:49:05

Citat:

În prealabil postat de Snyk13 (Post 195261)
ce inseamna crestini din SUA?VB DEORTODOCSI sau toti aia care zic ca-s crestini?

Pai sunt crestini poate nu conceptia ta de crestini dar asta se auto intituleaza, asta sunt, aceasi biblie, acelasi Iisus etc. Iaca de la asta incep razboaiele.

"De ce e atat de important pentru tine sa discuti cu noi?"

Nu-i ca e important, e ca sunt curios si n-am mai facut ceva de genul pana acum.

cristiboss56 30.12.2009 13:51:57

Citat:

În prealabil postat de AteulCelRau (Post 195272)
Pai sunt crestini poate nu conceptia ta de crestini dar asta se auto intituleaza, asta sunt, aceasi biblie, acelasi Iisus etc. Iaca de la asta incep razboaiele.

Nu-i ca e important, e ca sunt curios si n-am mai facut ceva de genul pana acum.

Adică ? Nu ai mai intrat pe un forum sau ți se pare că noi suntem o specie ciudată pe cale de dispariție ?

andrei_im 30.12.2009 13:52:34

astept ziua cand va intra un crestin pe un forum ateu sa spuna "sunt crestin, intrebati-ma orice!" :)) cred ca daca ai fi fost atat de convins de ateism si mai ales daca ti-ar fi adus linistea de care ai nevoie, nu ai mai fi intrat aici cu o asa mare sete de polemica. in general, cand te roade ceva e cel mai greu sa stai in banca ta.

glykys 30.12.2009 13:55:08

Uite, te intreb eu ceva, ateul ce rau: cum te cheama si cati ani ai?

Snyk13 30.12.2009 13:57:02

Citat:

În prealabil postat de AteulCelRau (Post 195272)

Iti recomand Manastirea PRISLOP langa HATEF jud HUNEDOARA!!!Vb dupa...apropo oamnei se "crestineaza" sub tot felul de denumiri....UNDE SE DE-CRESTINEAZA ?(daca mi-e permisa formularea) domnule ateu rau?

AteulCelRau 30.12.2009 13:58:15

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 195273)
Adică ? Nu ai mai intrat pe un forum sau ți se pare că noi suntem o specie ciudată pe cale de dispariție ?

Nici una nici alta, dar sincer chiar sper ca sunteti pe cale de disparitie, nummai sa nu fiti inlocuiti de altii mai rai gen musulmanii.

Uite un fapt divers Stiati ca tarile cu cea mai mare rata de ateism sunt cele mai prospere, cele mai generoase, cele mai putin in razboaie, cele cu cea mai mica rata de criminalitate si saracie, cele mai fericite etc?

Si ca cele mai religioase sunt cele mai sarace, mai violente, mai needucate etc?

In caz ca va intrebati ce tari au rata mare de ateism ma refer la toate tarile din europa de vest si mai ales nord vest si tari gen corea de sud si japonia. Franta de exemplu e 70% atee, iar Norvegia si tarile nordice in jur de 90%.

AteulCelRau 30.12.2009 14:00:09

Citat:

În prealabil postat de andrei_im (Post 195274)
astept ziua cand va intra un crestin pe un forum ateu sa spuna "sunt crestin, intrebati-ma orice!" :)) cred ca daca ai fi fost atat de convins de ateism si mai ales daca ti-ar fi adus linistea de care ai nevoie, nu ai mai fi intrat aici cu o asa mare sete de polemica. in general, cand te roade ceva e cel mai greu sa stai in banca ta.

http://www.reddit.com/r/IAmA/search?...sort=hot&t=all
Sincer ai fost vreodata pe un forum ateu sa cauti? plus ca nu ma roade nimic, sunt ateu de ani buni si perfect convins, sunt mult mai linistit si deschis si prietenos cu oamenii decat oricine altcineva de varsta mea, multa lume reactioneaza ciudat cand vad cat de deschis sunt.

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 195277)
Uite, te intreb eu ceva, ateul ce rau: cum te cheama si cati ani ai?

Nume nu spun ca na e internetul, ani am 23.

Citat:

În prealabil postat de Snyk13 (Post 195278)
Iti recomand Manastirea PRISLOP langa HATEF jud HUNEDOARA!!!Vb dupa...apropo oamnei se "crestineaza" sub tot felul de denumiri....UNDE SE DE-CRESTINEAZA ?(daca mi-e permisa formularea) domnule ateu rau?

Ateismul din principiu nu are nici o cladire sau organizatie care sa-i faca atei sau sa impuna sa devina cineva ateu, pur si simplu m-am interesat de religie si cu atat mai mult am aflat cu atat mai putin am crezut in crestinism si religie in general. Deasemena in afara de admirat un edificiu istoric n-am ce cauta la o manastire plus ca perceptia unui enorias fata de religie si perceptia clerului sunt 2 lucruri foarte diferite.

glykys 30.12.2009 14:00:11

Citat:

În prealabil postat de AteulCelRau (Post 195280)
Nici una nici alta, dar sincer chiar sper ca sunteti pe cale de disparitie, nummai sa nu fiti inlocuiti de altii mai rai gen musulmanii.

Uite un fapt divers Stiati ca tarile cu cea mai mare rata de ateism sunt cele mai prospere, cele mai generoase, cele mai putin in razboaie, cele cu cea mai mica rata de criminalitate si saracie, cele mai fericite etc?

Si ca cele mai religioase sunt cele mai sarace, mai violente, mai needucate etc?

In caz ca va intrebati ce tari au rata mare de ateism ma refer la toate tarile din europa de vest si mai ales nord vest si tari gen corea de sud si japonia. Franta de exemplu e 70% atee, iar Norvegia si tarile nordice in jur de 90%.

Sa fie sanatosi, sa se bucure de ce le-a dat Domnul! Noi nu suntem invidiosi pe nimeni. pentru pacatele noastre suntem saraci si needucati si violenti... daca am fi crestini adevarati, ar fi mai bine.

andrei_im 30.12.2009 14:00:43

corect spus, acolo unde domneste materialismul, domneste si religia din spatele lui

Doriana 30.12.2009 14:05:03

Citat:

Nici una nici alta, dar sincer chiar sper ca sunteti pe cale de disparitie.

Dar ce rau ti-am facut noi? :17: Cu ce te-am deranjat de ne vrei exterminati? Dar noi, ca persoane, nu spune de cine stie ce exemple negative de oi negre...

Snyk13 30.12.2009 14:17:20

Citat:

În prealabil postat de AteulCelRau (Post 195282)
http://www.reddit.com/r/IAmA/search?...sort=hot&t=all
Sincer ai fost vreodata pe un forum ateu sa cauti? plus ca nu ma roade nimic, sunt ateu de ani buni si perfect convins, sunt mult mai linistit si deschis si prietenos cu oamenii decat oricine altcineva de varsta mea, multa lume reactioneaza ciudat cand vad cat de deschis sunt.

Nume nu spun ca na e internetul, ani am 23.

Ateismul din principiu nu are nici o cladire sau organizatie care sa-i faca atei sau sa impuna sa devina cineva ateu, pur si simplu m-am interesat de religie si cu atat mai mult am aflat cu atat mai putin am crezut in crestinism si religie in general. Deasemena in afara de admirat un edificiu istoric n-am ce cauta la o manastire plus ca perceptia unui enorias fata de religie si perceptia clerului sunt 2 lucruri foarte diferite.

ce mult semeni cu mine....Cand te aud ma vad pe mine in urma cu cativa ani...O SA FIE BINE SI CU TINE!!!!

AteulCelRau 30.12.2009 14:25:56

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 195283)
Sa fie sanatosi, sa se bucure de ce le-a dat Domnul! Noi nu suntem invidiosi pe nimeni. pentru pacatele noastre suntem saraci si needucati si violenti... daca am fi crestini adevarati, ar fi mai bine.

Asta-i o atitudine rea, ce pacate am facut? mai bine incercam sa ne schimbam sa fim mai muncitori si mai putin smecheri si atunci o sa traim si noi mai bine, cred una din cele mai nocive mentalitati care a afectat tara asta de cine stie cand e" Eee daca asa a lasat Dumnezeau", aceasta atitutidine ii face pe toti sa fie lenesi si invinsi din start. Daca esti sarac atunci fa ceva sa fii mai instarit, daca esti needucat educate etc nu sta sa-ti lameantezi viata ca nush ce mos in cer asa a vrut si ce rost are sa te opui.

Citat:

În prealabil postat de andrei_im (Post 195284)
corect spus, acolo unde domneste materialismul, domneste si religia din spatele lui

Desi sunt deacord ca materialismul excesiv e rau, sa ne amintim de ani '80 si ce "bine" era atunci ca nu eram materialisti, si pot sa-ti spun chair acum ca te-ai supara tare mult daca brusc te-ai trezi fara lucruri considerate materialiste la vremea lor gen carti ,gaz , electrictate, masina, televizor, calculator, internet si multe alte chestii care definesc viata din ziua de azi.

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 195285)
Dar ce rau ti-am facut noi? :17: Cu ce te-am deranjat de ne vrei exterminati? Dar noi, ca persoane, nu spune de cine stie ce exemple negative de oi negre...

Trebuia sa mentionez in mod pasnic, uitate la tarile atee, nimeni na omorat pe nimeni ca sa ajunga sa fie asa putini oameni credinciosi ci pur si simplu o educatie solida si generatiile noi mai iluminate inlocuind pe cea veche. Voi ca persoane sunteti crestinii moderati, dar problema e ca sustineti liderii care nu sutn moderati, plus ca probabil esti impotriva avortului, si legalizarea prostitutiei si a drogurilor usoare care are face asa de mult bine si tara si peste tot in lume.

In germania Hitlerista nu toti germanii erau rai (evident), dar sustineau un regim care a facut ce-a facut si acel regim a avut destui fanatici si eventual a si indoctrinat destui fanatici ca sa faca raul ce l-au facut.

moshu 30.12.2009 14:26:27

Citat:

:21: Pentru un ateu, care ar trebui sa fie mai rational si logic in gandirea lumeasca, esti deosebit de prostut si ignorant. Te-ai gandit vreodata ca tarile cele mai prospere au determinat pe oameni sa fie ateisti, doar pentru ca oamenii care o duc bine, bogatii, nu mai au de ce sa se gandeasca la Dumnezeu? Care versiune ti se pare mai logica? Oameni ateisti (care nu au mustrari de constiinta in a fura, injura, bea, bate etc) au contribuit la prosperitatea tarii, sau prosperitatea tarii a contribuit in a face pe oameni comozi si ateisti? Uite-te si la statisticile de acum 100 de ani in aceleasi tari, rogu-te, si vino si posteaza rezultatele pe forum, ca sa vedem toti. Eu nu m-am uitat, dar stiu care sunt.

Uite, am eu o intrebare. Esti ateist cum spui tu, si inca unul sarcastic, ironic, etc. Ce cauti pe un forum crestin?

edit: de ce legi atat de strans religia cu razboaiele si prosperitatea tarilor? Nu crezi ca esti cam absolut? Vrei sa gandesti logic? La baza multor lucruri este lacomia de bani, pe care cred ca orice religie o condamna. Lacomia de bani a starnit cele mai multe razboaie si etc, si chiar a contribuit la prosperitatea unor tari. Religia era acolo, si probabil ea a legitimat ("in numele Domnului") multe razboaie, si soldatii nazisti aveau scris pe casti "Dumnezeu e cu noi" si etc, dar asta nu inseamna ca totul a inceput din vina religiei; ea a fost doar acolo, ca contex, ca mediu, in desfasurarea razboaielor, nu ca o cauza propriu-zisa. Esti departe de a analiza logic o situatie si in a intelege ca religia nu e ceva rau, nu starneste raul, ci e folosita la echilibrarea sufletului, si sa cataloghezi o religie ca fiind rea pt ca unii oameni rai s-au echilibrat sufleteste pt relele lor, asta e o prostie.

Doriana 30.12.2009 14:29:49

Daca ai vedea mai profund ai intelege cat rau face pacatul. Istoria a demonstrat. Nu trebuie sa privesti la realitatea imediata, chiar daca e asa de apetisanta incat iti vine sa o numesti corecta, ci la efectele pe termen lung.

Citat:

În prealabil postat de AteulCelRau (Post 195282)
sunt ateu de ani buni si perfect convins, .

ani buni? La 23 de ani abia ai iesit din criza adolescentei, iar adolescentii fac o multime de lucruri teribile pentru a se simti acceptati, si nu neaparat lucruri corecte. Am fost si noi pe acolo, te intelegem...

Oricum , cred ca vrei sa spui ca esti foarte religios. Ateismul este si el o religie in sine. Este religia care Il neaga pe Dumnezeu si tu esti un adept foarte fidel. Dar prin insusi faptul ca Il respingi demonstrezi ca exista. Nu poti respinge ceva ce nu exista.

Ioana-Andreea 30.12.2009 14:35:49

sunt destule dovezi ca,din momentul fecundarii,fatul e o FIINTA,deci avortul e crima.Oamenii de stiinta au dmeonstrat asta.

AteulCelRau 30.12.2009 14:35:54

Citat:

În prealabil postat de moshu (Post 195291)
:21: Pentru un ateu, care ar trebui sa fie mai rational si logic in gandirea lumeasca, esti deosebit de prostut si ignorant. Te-ai gandit vreodata ca tarile cele mai prospere au determinat pe oameni sa fie ateisti, doar pentru ca oamenii care o duc bine, bogatii, nu mai au de ce sa se gandeasca la Dumnezeu? Care versiune ti se pare mai logica? Oameni ateisti (care nu au mustrari de constiinta in a fura, injura, bea, bate etc) au contribuit la prosperitatea tarii, sau prosperitatea tarii a contribuit in a face pe oameni comozi si ateisti? Uite-te si la statisticile de acum 100 de ani in aceleasi tari, rogu-te, si vino si posteaza rezultatele pe forum, ca sa vedem toti. Eu nu m-am uitat, dar stiu care sunt.

Uite, am eu o intrebare. Esti ateist cum spui tu, si inca unul sarcastic, ironic, etc. Ce cauti pe un forum crestin?

America e tara cea mai prospera din lumea si tara occedentala cea mai religioasa, are deasemean toate aspectele negativa ale tarilor relgioase in afara te prosperitate, desi la ei bogatia e impartita disproportional cu mult prea multi saraci o clasa mijlocie si niste oameni mult prea bogati. Educatia face pe om ateu nu altceva. Eu sunt probabil mai sfant ca papa numai ca nu sunt crestin lol, si din toate experienta mea oamenii crestini tind sa fie mult mai porcosi si rai decat ateii. Uite o alta statistica in sua 20% din populatie est atee, dar in inchisori sunt doar 0.25% atei, ce spune asta despre comportamentul ateilor, eu am moralitate(sau mai bine spus etica) si nu vine de la religie as putea scrie pagini cat de gresita este gandirea asta cum ca crestinii sunt mai morali si atei rai dar mai bine cauta pe net.

mihailt 30.12.2009 14:42:13

Pai bine daca zici ca ai o etica atunci de ce te numesti ateul cel rau si nu iti zici ateul cel bun?

andrei_im 30.12.2009 14:43:37

eu va propun din tot sufletul sa oprim aceasta discutie. iar revenim la aceasi lectie pe care tot n-am invatat-o. dam margaritarele noastre porcilor! nu interpretati ca prin asta il fac porc pe ateulcelrau, iar noi suntem automat margaritarele. e vorba de atitudini. daca el e deja extrem de convins de ateismul lui, e clar ca nu isi va pune niciodata problema ca se poate insela, cu atat mai mult in urma unor divagatii interminabile pe un forum. dincolo de mandria de a posta raspunsuri cat mai logice si convingatoare, sa ne smerim macat putin, gandindu-ne cum il putem ajuta pe acest frate? si vom vedea ca numai prin post si rugaciune putem alunga demonul care propaga aceasta credinta printre oameni (asa cum ne spune evanghelia). ateii se incred atat de mult in gandirea rationala, ca unic mod de existenta, incat nu prin argumente rationale, care "suna bine" vor fi convinsi ci prin nemasurata si tainica mila a lui Dumnezeu, pe care nici o ratiune omeneasca nu o poate explica. Va rog inca o data sa ne oprim!! si mai multa rugaciune! Doamne ajuta!

AteulCelRau 30.12.2009 14:44:56

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 195293)
Daca ai vedea mai profund ai intelege cat rau face pacatul. Istoria a demonstrat. Nu trebuie sa privesti la realitatea imediata, chiar daca e asa de apetisanta incat iti vine sa o numesti corecta, ci la efectele pe termen lung.

ani buni? La 23 de ani abia ai iesit din criza adolescentei, iar adolescentii fac o multime de lucruri teribile pentru a se simti acceptati, si nu neaparat lucruri corecte. Am fost si noi pe acolo, te intelegem...

Oricum , cred ca vrei sa spui ca esti foarte religios. Ateismul este si el o religie in sine. Este religia care Il neaga pe Dumnezeu si tu esti un adept foarte fidel. Dar prin insusi faptul ca Il respingi demonstrezi ca exista. Nu poti respinge ceva ce nu exista.

Nu te supara dar logica ta e dezastroasa(tipica tuturor crestinilor din pacate), ateismul nu este o religie punct, un sclav eliberat nu mai este sclav punct, doar pentru ca tu nu-ti poti imagina o viata libera nu inseamna ca ea nu exista, daor pentru ca tu nu-ti poti imagina a nu avea un stapan nu inseamna ca alti trebuie sa aiba si ei stapan.

Desemean daca ateismul e o religie cum spui tu deci sa inteleg ca si tu esti adepta a altor mii de religii? Cum ar fi religiile care-l neaga pe Alah, Budha, Shiva, Tao, etc? Sau uite tu de ce nu crezi in elefantul zburator? Cum de zici ca nu exista?

Oricum , cred ca vrei sa spui ca esti foarte religios. Ateismul este si el o religie in sine. Este religia care Il neaga pe Elefantul Zburator si tu esti un adept foarte fidel. Dar prin insusi faptul ca Il respingi demonstrezi ca exista. Nu poti respinge ceva ce nu exista.

Sper ca nu mai trebuie explciatii.

Doriana 30.12.2009 14:49:11

e ok, si tu ai un vocabular de ateu tip. :). Ma bucur ca al meu e crestinesc. Consideri crestinii robiti... :43: deci nu prea stii ce inseamna crestinism.

Daca esti un om liber, de ce nu poti face ce vrei tu? hmmmm? Ia fa o lista cu ce ai vrea sa faci si nu poti, apoi spune-mi cat esti de liber.

eu nu cred ca exista elefantul zburator, dar nu il resping; nu am pe cine. Tu il respingi pe Dumnezeu desi nu trebuie sa fii prea inteligent sa vezi ca exista.

AteulCelRau 30.12.2009 14:50:12

Citat:

În prealabil postat de andrei_im (Post 195299)
eu va propun din tot sufletul sa oprim aceasta discutie. iar revenim la aceasi lectie pe care tot n-am invatat-o. dam margaritarele noastre porcilor! nu interpretati ca prin asta il fac porc pe ateulcelrau, iar noi suntem automat margaritarele. e vorba de atitudini. daca el e deja extrem de convins de ateismul lui, e clar ca nu isi va pune niciodata problema ca se poate insela, cu atat mai mult in urma unor divagatii interminabile pe un forum. dincolo de mandria de a posta raspunsuri cat mai logice si convingatoare, sa ne smerim macat putin, gandindu-ne cum il putem ajuta pe acest frate? si vom vedea ca numai prin post si rugaciune putem alunga demonul care propaga aceasta credinta printre oameni (asa cum ne spune evanghelia). ateii se incred atat de mult in gandirea rationala, ca unic mod de existenta, incat nu prin argumente rationale, care "suna bine" vor fi convinsi ci prin nemasurata si tainica mila a Elefantului Zburator, pe care nici o ratiune omeneasca nu o poate explica. Va rog inca o data sa ne oprim!! si mai multa rugaciune! Elefantul Zburator ajuta!

Ce spui tu se poate aplica oricarei religii oricat de absurde, oricat rele , oricat de false, se paote aplica comunismului, nazismului etc, defapt ce ai spus tu e pentru a indeparta orice persoana care nu e deacord cu tine, oricat de eronat ai fi tu si drept ar fi celalt.

andrei_im 30.12.2009 14:52:02

nu pentru tine vorbeam, ci pentru cei care iti raspund. nu incercam sa te gonesc in nici un fel de aici, esti liber sa spui ce vrei. nu totul se invarte in jurul tau, stai linistit :)

AteulCelRau 30.12.2009 14:57:55

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 195302)
e ok, si tu ai un vocabular de ateu tip. :). Ma bucur ca al meu e crestinesc. Consideri crestinii robiti... :43: deci nu prea stii ce inseamna crestinism.

Daca esti un om liber, de ce nu poti face ce vrei tu? hmmmm? Ia fa o lista cu ce ai vrea sa faci si nu poti, apoi spune-mi cat esti de liber.

Pai fac ce vreau eu, in limitele constitutie si legii, nu a legii crestine nu a legii Sharia etc.
Nu fumez pentru ca nu e sanatos si nu vad rostul , nu beau excesiv ca nu-mi face nici o placere nu ma droghez pentru ca e nociv, nu apelez la prostituate pentru ca ma intereseaza partea emotionala dintro relatie etc, si pana la urma nu conteaza daca suntem liberi sau nu ci cat de liberi sutnem unul fata de celalt eu sunt din principiu mai liber ca tine, nici o lege crestina nu ma afecteaza, nu simt nici o vina pentru nimic care stiu ca nu este rau, nu ma urasc pentru ceva perfect natural si nu ma abtin de la ce vreau. Defapt in momentul in care nu te mai abtii de la nimic si iti zici, da fac ce vreau, atuncea realizezi ca defapt nu vreai prea multe lucruri cu adevarat, nu ma atrag banii, nu mananc multa carne( o dat pe saptamana) iar femeile numai daca intalnesc una misto.

AteulCelRau 30.12.2009 15:02:30

Citat:

În prealabil postat de Ioana-Andreea (Post 195294)
sunt destule dovezi ca,din momentul fecundarii,fatul e o FIINTA,deci avortul e crima.Oamenii de stiinta au dmeonstrat asta.

Si un microb e o fiinta, si nu prea cred ca iti pasa ca miliarde mor, se nasc si se mananca intre ei chiar in corpul tau in fiecare zi. Legislatia in privinta avortului cum e acuma e perfecta.

Si daca iti pasa asa de mult de fiinte si de sentimentele lor si cum sufera si sunt omorate atunci ai fi vegetarian, daca nu esti atunci esti ipocrit.

truthtostone 30.12.2009 15:05:41

Citat:

În prealabil postat de AteulCelRau (Post 195309)
Pai fac ce vreau eu, in limitele constitutie si legii, nu a legii crestine nu a legii Sharia etc.
Nu fumez pentru ca nu e sanatos si nu vad rostul , nu beau excesiv ca nu-mi face nici o placere nu ma droghez pentru ca e nociv, nu apelez la prostituate pentru ca ma intereseaza partea emotionala dintro relatie etc, si pana la urma nu conteaza daca suntem liberi sau nu ci cat de liberi sutnem unul fata de celalt eu sunt din principiu mai liber ca tine, nici o lege crestina nu ma afecteaza, nu simt nici o vina pentru nimic care stiu ca nu este rau, nu ma urasc pentru ceva perfect natural si nu ma abtin de la ce vreau. Defapt in momentul in care nu te mai abtii de la nimic si iti zici, da fac ce vreau, atuncea realizezi ca defapt nu vreai prea multe lucruri cu adevarat, nu ma atrag banii, nu mananc multa carne( o dat pe saptamana) iar femeile numai daca intalnesc una misto.

Tocmai asta este frumos la crestini,ca desi o cale este langa tine si este usoara,te intorci si o iei pe calea cealalta.

vorba aia "because we can" (pentru ca putem).Dar tu poti oare?

Libertinismul asta de care vorbesti tu....e departe de a insemna "a fi liber"

Cam asa sta treaba domnule...dorian gray

Doriana 30.12.2009 15:09:16

:)) De unde stii ca eu nu fac ce vreau? Ai multe idei preconcepute despre crestini. Tu deci nu pacatuiesti [ uneori ] pentru ca nu iti place pacatul, deci ai ajuns la vorba lui Dumnezeu ca pacatul e nociv. Ce te determina sa crezi ca unui crestin ii place pacatul dar nu il face de frica?
Pacatul e dezastruos prin efectele pe care le produce si prin durerea pe care o cauzeaza altora. Daca iti pasa cat de cat de altul nu pacatuiesti . Nu furi ca sa nu ii faci rau, nu curvesti ca sa nu distrugi pe cineva emotional, etc. Mai ales ca totul raul se intoarce imporiva ta [ si asta nu e lege musai crestina] "Legea crestina" a fost data ca sa arate omului ce ii face bine si ce nu. Respectarea ei este aleatorie, dar vom culege consecintele alegerilor noastre.

Citat:

În prealabil postat de AteulCelRau (Post 195312)
Si un microb e o fiinta, si nu prea cred ca iti pasa ca miliarde mor, se nasc si se mananca intre ei chiar in corpul tau in fiecare zi. Legislatia in privinta avortului cum e acuma e perfecta.

E alegerea ta daca vrei sa-ti omori copiii dar macar nu spune ca sunt rai cei ce le sustin dreptul la viata. Uita-te mai bine de unde vine raul si cine ucide.

Ioana-Andreea 30.12.2009 15:13:03

Citat:

În prealabil postat de AteulCelRau (Post 195312)

Si daca iti pasa asa de mult de fiinte si de sentimentele lor si cum sufera si sunt omorate atunci ai fi vegetarian, daca nu esti atunci esti ipocrit.

:21:sa inteleg ca nu consideri ca esti diferit de un microb?
Daca iti pasa de microbi,de ce nu iti pasa de copii?Aici nu e vorba de ateism,ci de rautate.Ai citit statisticile oamenilor care au murit din cauza drogurilor macar,inainte sa fii de acord cu ele?

Ioana-Andreea 30.12.2009 15:13:56

Sunt si atei care nu fumeaza,beau,etc..

Ioana-Andreea 30.12.2009 15:14:56

vezi aici mai multe dovezi pe care le-am dat de pe net,despre veridicitatea Bibliei.
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ead.php?t=7775

topcat 30.12.2009 15:18:40

Citat:

În prealabil postat de AteulCelRau (Post 195309)
Defapt in momentul in care nu te mai abtii de la nimic si iti zici, da fac ce vreau, atuncea realizezi ca defapt nu vreai prea multe lucruri cu adevarat, nu ma atrag banii, nu mananc multa carne( o dat pe saptamana) iar femeile numai daca intalnesc una misto.

Sa nu uitam ca exista destui care nu au intrinsec (built-in) o bariera spre anumite excese.

Ora este GMT +3. Ora este acum 07:47:10.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.