Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Gripa porcina,faceti vaccinul? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=8020)

tigerAvalo9 05.01.2010 22:51:06

Gripa porcina,faceti vaccinul?

Actorul Toni Tecuceanu de la Cronica Carcotasilor a murit de gripa porcina facand si alte complicatii.
Ce parere aveti despre acest vaccin impotriva gripei?Credeti ca este eficient?Multi cred in teoriile acestea ale conspiratiei,zvonurile cum ca ar face rau omului,ar imbolnavi omul si mai tare,pana acum avem informatia ca niciunul dintre cei ce au facut vaccinul nu au prezentat reactii adverse grave sau semnificative in schimb sute de oameni au murit in Romania de aceasta gripa.Secretarul de stat Adrian Streinu Cercel si presedintele U.S.A Barack Obama sunt doi dintre cei vaccinati.Eu nu cred ca vaccinul este un pericol si indemn pe toti sa-l faca aducand aminte informatia de mai sus.Ce parere aveti ?

Ioan-Victor 05.01.2010 23:11:07

Eu raman sceptic atat in privinta vaccinului cat si a gripei...Numai 18 oameni au murit in Romania, si din cate am auzit, majoritatea sufereau si de alte boli pe langa virus...In fiecare an mor oameni din cauza gripei normale...Numai ca anul asta sunt mediatizate toate cazurile si poarta denumirea de gripa porcina...Si eu m-am trezit din somn fara aer in mijlocul noptii si nu am simptome de porcina...

cristiboss56 05.01.2010 23:18:46

Citat:

În prealabil postat de Ioan-Victor (Post 197428)
Eu raman sceptic atat in privinta vaccinului cat si a gripei...Numai 18 oameni au murit in Romania, si din cate am auzit, majoritatea sufereau si de alte boli pe langa virus...In fiecare an mor oameni din cauza gripei normale...Numai ca anul asta sunt mediatizate toate cazurile si poarta denumirea de gripa porcina...Si eu m-am trezit din somn fara aer in mijlocul noptii si nu am simptome de porcina...

Corect , cat de cat , dar pana nu te frigi nu sti ce-nseamna usturimea ! Cam toti suntem viteji , dar in fata mortii palim , cerem ragaz , imploram si plangem , dar . . .:2:

Cristian_S 05.01.2010 23:36:03

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 197431)
Corect , cat de cat , dar pana nu te frigi nu sti ce-nseamna usturimea ! Cam toti suntem viteji , dar in fata mortii palim , cerem ragaz , imploram si plangem , dar . . .:2:

Ce sugerezi Cristi?
Daca te uiti la cazurile celor decedati din cauza gripei, vei vedea ca au avut boli cronice care in combinatie cu gripa a rezultat un efect fatal.

Nu cred ca e bine sa ne vaccinam doar ca sa umplem visteriile celor care au creat aceasta isterie. Gripa "porcina" este o gripa iar efectele ei pot fi foarte grave doar la persoanele care au boli cronice.

geo.nektarios 05.01.2010 23:39:11

Doamne, scapa-ne de pacate ca de gripa ne ocupam noi!
Cautati mai intai Imparatia Cerurilor, si toate celelalte se vor adauga voua!

cristiboss56 05.01.2010 23:41:18

Citat:

În prealabil postat de Cristian_S (Post 197437)
Ce sugerezi Cristi?
Daca te uiti la cazurile celor decedati din cauza gripei, vei vedea ca au avut boli cronice care in combinatie cu gripa a rezultat un efect fatal.

Nu cred ca e bine sa ne vaccinam doar ca sa umplem visteriile celor care au creat aceasta isterie. Gripa "porcina" este o gripa iar efectele ei pot fi foarte grave doar la persoanele care au boli cronice.

Prudenta , retinere , discernamant si mai putin spectacol !

cristiboss56 05.01.2010 23:43:12

Citat:

În prealabil postat de geo.nektarios (Post 197439)
Doamne, scapa-ne de pacate ca de gripa ne ocupam noi!
Cautati mai intai Imparatia Cerurilor, si toate celelalte se vor adauga voua!

Adica invers , si asa le rezolvam pe amandoua ! ! !:67:

cristiboss56 05.01.2010 23:45:55

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 197442)
Adica invers , si asa le rezolvam pe amandoua ! ! !:67:

A nu se intelege gresit : NOI trebuie sa scapam de pacate si astfel multe se vor rezlova , vindeca , tamadui , ierta . . .

Ioana-Andreea 05.01.2010 23:46:46

nuuuuuuuuu

cristiboss56 05.01.2010 23:48:37

Citat:

În prealabil postat de Ioana-Andreea (Post 197445)
nuuuuuuuuu

De ceeeeeee ? ( ca sa stim si noi )

Ioana-Andreea 06.01.2010 00:14:09

e conspiratie a masonilor.

geo.nektarios 06.01.2010 00:17:56

Citat:

În prealabil postat de Ioana-Andreea (Post 197453)

...constipatia... :24:

cristiboss56 06.01.2010 00:23:55

Citat:

În prealabil postat de Ioana-Andreea (Post 197453)

Dacă aveam o margaretă, aflam ! Când eram micuț , îi rupeam câte o petală și spunea : e, nu e, e, nu e , e, nu e, e. . . . ( bine, textul era altfel < mă iubește, nu mă iubește, mă. . .>, dar mergea cu adaptarea de rigoare și-n cazul de față . Așa că mă abțin , până fac rost de o margaretă ! Ok ?
:58:

AndruscaCIM 06.01.2010 00:31:02

In loc de vaccin mai bine as manca 3 cepe...macar stiu sigur ce contin :24:

cristiboss56 06.01.2010 00:38:21

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 197465)

Sunt afrodisiace rău !
:24:

heaven 06.01.2010 08:10:18

Banc

Un scurt banc :

"-Cum poti scapa de gripa porcina?
-Inchizand televizorul!"

AlinB 06.01.2010 11:40:21

Citat:

În prealabil postat de Cristian_S (Post 197437)
Ce sugerezi Cristi?

Teoria asta cu "visteriile" nu prea tine la noi.
Vaccinul este produs de un institut romanesc si este gratuit.

lore86 06.01.2010 20:45:09

mai, eu sunt foarte reticenta in ceea ce il priveste.
sa va zic o intamplare:o cunostiinta imi spune:au venit si la noi in sat cu vaccinul asta. si aveau vreo 20 de vaccinuri.imi zic:hai sa il fac si eu cu barbatu-miu, daca tot e pe gratis.si, uite asa il fac. cand colo ce sa vezi?inca de a doua zi incep sa ma simt rau si ma prinde o gripa de m-a doborat la pat.nu sunt buna de nimic.asa bolnava nu am fost decand sunt eu. asistenta zice ca-i normal ca asa trebuie sa ma simt.dar eu nu stiu ce sa zic.mi tare rau"
asta s-a intamplat acu 3 sapt, chiar inainte de sarbatori.dar nu strica sa o mai sun, sa vad cum se mai simte.

dar "ignorantii" de medici care imi sunt prieteni, chiar si medicul de familie imi zice sa nu il fac.
deci merg pe ascultare...:)

redandrei90 06.01.2010 20:55:19

Am avut si eu o intamplare acum o luna. Am facut o gripa puternica, febra timp de 1 sqaptamana nu a scazut sub 38 de grade, am crezut ca e porcina... m-am dus la doctorul de familie, mi-a dat biseptol (cel mai usor antibiotic), era apa de ploaie. Am intrebat-o daca am porcina (prezentam toate simptomele ,curgea nasul , apos, tuse seaca , febra...etc, dupa ce am intrebat-o a lasat capul in jos si nu a vrut sa imi raspunda. Apoi dupa de zile vazand ca nu ma lasa m-am dus la spitalul de boli infectioase si acolo mi-a dat un antibiotic foarte puternic si injectii bonus si l-am intrebat si pe domnul doctor si a avut aceeasi reactie... MNici macar o investigatie nu mi-au facut. La televizor se spunde ca daca prezinti macar una din simptome sa te prezinti al infectioase sa iti faci analizele speciale. Nu a interesat pe nimeni, iar asta m-a facut sa imi intaresc convingerea ca e o pura inventie, iar la fiecare gripa normala la care apar complicatii i se pune diagnosticul de gripa porcina. Sa fim seriosi, daca exista erau si ei mai panicati,doctorii.

AndruscaCIM 06.01.2010 21:23:27

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 197469)
Sunt afrodisiace rău !
:24:

Nu stiu ce efecte au...insa daca ai gripa porcina se merita zic eu :24:

Am incercat o data cand racisem destul de tare ( porcina nu o fi fost ca mi-a trecut intr-un final) si cu mult zel si optimism am curatat o ceapa, am taiat-o...dar zelul a disparut la scurt timp, si printre lacrimi am parasit acest remediu naturist.

Acum mi-a venit in gand ca si hreanul ar putea fi o solutie...:24:

marioad24 06.01.2010 22:26:09

azi gripa maine altceva...

de ceva tot murim; ca doar n-om ramane vesnic aici. e ceva curios: de 30 de ani nu am mai fost consultat de un doctor... si am trecut prin fel de fel de boli. totusi, boala pleaca din interior, din suflet. medicii, farmacistii, nu au facut altceva decat sa aplice rezultatul observatiilor facute in timp. sa tratezi un dezechilibru sufletesc cu mijloace materiale nu e decat o amagire... ea, boala, e o manifestare energetica si doar restabilirea echilibrului interior rezolva problema.

philalex 07.01.2010 08:44:20

ce sa zic...e dur virusul dar e dura si viata asta pamanteasca....ce o vrea Dumnezeu....un tanar nu are cum sa se realizeze...aici...asa ca nu mai pretuiesc nimic....

antoniap 07.01.2010 10:11:58

Tocmai ma hotarasem sa merg la farmacie ori la medic sa iau niste hapuri pentru gripa. Dar n-aveam timp de mine ca trebuia sa fac pregatirile de Craciun. Asa ca am facut o pasta de argila si am pus-o mai intai pe o folie din plastic ( o punga) si apoi am aplicat-o seara pe spate. A doua seara mi-am aplicat acelasi tratament pe piept ( ca sa respire pielea spatelui si sa obtin un efect mai bun). Si am repetat procedura, dupa care ma simteam ca si dupa o cura prelugita cu antibiotice.

Asa ca am intrerupt cu argila si am luat niste tinctura de rasina preparata de mine. Dupa vreo trei zile m-am plictisit de tinctura de rasina si am continuat cu o improvizatie de bitter suedez preparat tot de mine. Am imbunatatit reteta cu afinata preparata cu miere, dar si cu rasina, propolis si rostopasca, si simt o ameliorare considerabila. Rostopasca e periculoasa doar in cantitati mari. Doza maxima admisa este o jumatate de lingurita de planta maruntita pe zi!

Nu ma vaccinez nici eu. Am deja o imunitate scazuta si nu cred ca as face fata efectelor adverse ale vaccinului.

lore86 08.01.2010 11:41:18

Citat:

În prealabil postat de philalex (Post 197967)
ce sa zic...e dur virusul dar e dura si viata asta pamanteasca....ce o vrea Dumnezeu....un tanar nu are cum sa se realizeze...aici...asa ca nu mai pretuiesc nimic....

de ce ai o atitudine atat de negativista?zborul
trebuie sa pretuiesti fiecare lucru la valoarea lui.incepe cu lucrurile simple:fosnetul padurii, susurul ploii, mirosul florilor, zborul pasarelelor,voiosia(ca sa nu zic galagia)copiilor si o sa observi ca viata are multe lucruri frumoase, trebuie doar sa le vedem si sa ne bucuram de ele.
iar Hristos e cel acre le da valoare tuturor.
deci, fruntea sus...:)

heaven 08.01.2010 12:12:02

De ce credeti ca atatia medici si asistente refuza sa se vaccineze?Pentru ca stiu ca respectivul vaccin este un real pericol,real.
Am discutat personal cu medici care mi-au confirmat acest lucru,chiar nu sunt basme.
Iar media se foloseste de decesul unui om,intamplator un actor cunoscut,pentru a manipula populatia sa se vaccineze.
La orice stire legata de decesul sau inmormantarea lui,evident urmau "stiri" alarmante despre cate victime a mai facut gripa purcelului zburator si despre cum numarul vaccinarilor creste.
Asa ca,cel mai bun antidot impotriva gripe porcine este sa ...schimbam postul!

vlad90 08.01.2010 12:20:19

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 197465)

Plus cativa catei de usturoi. :d

Daniel777 08.01.2010 12:38:41

Sa dea Dumnezeu sa fie cat mai putini cei care se vaccineaza.Consultati si site-ul nuvaccinurilor.blogspot.com.

Doamne ajuta!

Langu 08.01.2010 12:39:05

Apropo de usturoi,acum doi ani am gasit in Formula As o reteta impotriva gripei.Trei catei de usturoi consumati zilnic,timp de 3 saptamani.Anul trecut,in septembrie,am pus in practica reteta si pana acum a dat rezultate,nu mi-a curs nasul nici macar de "proba"tinand seama ca lucrez destul de mult la temperatura exterioara.

vlad90 08.01.2010 12:50:36

Citat:

În prealabil postat de Langu (Post 198452)
Apropo de usturoi,acum doi ani am gasit in Formula As o reteta impotriva gripei.Trei catei de usturoi consumati zilnic,timp de 3 saptamani.Anul trecut,in septembrie,am pus in practica reteta si pana acum a dat rezultate,nu mi-a curs nasul nici macar de "proba"tinand seama ca lucrez destul de mult la temperatura exterioara.

Daca ai probleme cu racelile iti recomand spirulina. ;)

Langu 08.01.2010 12:57:37

Citat:

În prealabil postat de vlad90 (Post 198458)
Daca ai probleme cu racelile iti recomand spirulina. ;)

Multumesc mult!Se pare ca am scapat.Acum am probleme cu tendonul umarului drept.

philalex 08.01.2010 15:01:08

eu cu doi catei de usturoi si o portocala pe zi ma pazesc....nu am mai racit din 2005....

Rodiana 08.01.2010 15:52:44

cineva din familia mea,de care sunt datoare sa ascult ma obliga sa accept vaccinul asta anti gripa porcina.Si totusi,preotul duhovnic mi-a spus si ne-a spus tuturor la biserica sa nu acceptam vaccinurile sub nicio forma!Ce ar trebui sa fac in sensul asta?Eu sunt ferm convinsa ca vaccinurile acelea nu folosesc la nimic bun...si totusi...eu de cine ascult?:|

bmadalin 08.01.2010 16:16:25

Fi ferm convinsa ca au si parti bune. Acum nu stim cum se inclina balanta.

Din cate inteleg eu, desi nu ma pricep la medicina, oamenii in mare lor majoritate nu au anticorpi pentru aceasta gripa.
<<Anticorpii actioneaza ca un fel de cercetasi care patruleaza in tot corpul in cautarea intrusilor si ii imobilizeaza, ramanand cu ei pana sosesc celulele ucigase, artileria grea a sistemului imunitar, a-i nimici.>>
<<Sistemul imunitar poate fabrica milioane de anticorpi diferiți, care "luptă" împotriva unei largi varietăți de invadatori potențiali.>>

Deci daca nu ai anticorpi pt acest tip de virus, organismul nu se va apara deloc impotriva lui. Si el va avansa pana cand ne omoara. Iar acesta e un virus care avanseaza rapid. Indiferent ca bei tuica fiarta cu ardei iute in ea. Asa ca pare o treaba f. serioasa.

Un om cat de puternic pus alaturi de unul cu gripa porcina, sigur se va imbolnavi. Si nu are cu nimic mai multe sanse decat unul slab. Tot ce conteaza este daca are anticorpi sau nu, si probabil nu are, deoarece ei provin din experienta.
Anticorpii se fac ca urmare a vaccinelor, sau ca urmare a imbolnavirii si vindecarii. Vaccinele sunt ca un fel de scoala pt sistemul imunitar pt a-i invata sa faca anticorpi. Baga virusi morti ca sa invete sistemul imunitar.

Nu cred ca se poate vindeca cineva odata infestat fara tratamentul adecvat, adica cele 2 tipuri de medicamente la care raspunde virusul (facand abstractie de minuni).

Daca mai exista si alte efecte secundare ale vaccinului, ma indoiesc ca cei care l-au nu creat le cunosc pe toate, si ca sunt sinceri cu noi sa ni le comunice.

Cu atat mai mult nu cred ca le putem afla pe acest forum.
Incercati mai degraba la forumurile pt medicina.

alissa 08.01.2010 16:52:36

Citat:

În prealabil postat de Rodiana (Post 198540)
cineva din familia mea,de care sunt datoare sa ascult ma obliga sa accept vaccinul asta anti gripa porcina.Si totusi,preotul duhovnic mi-a spus si ne-a spus tuturor la biserica sa nu acceptam vaccinurile sub nicio forma!Ce ar trebui sa fac in sensul asta?Eu sunt ferm convinsa ca vaccinurile acelea nu folosesc la nimic bun...si totusi...eu de cine ascult?:|

de duhovnic!

paetru 08.01.2010 17:10:12

Am facut vaccinul...

Astazi la pranz,am facut vaccinul si acum este seara ....pana acum nu am simtit nici o reactie adversa,astept sa treaca noaptea.....

gabriela8 08.01.2010 17:52:22

Citat:

În prealabil postat de paetru (Post 198562)
Astazi la pranz,am facut vaccinul si acum este seara ....pana acum nu am simtit nici o reactie adversa,astept sa treaca noaptea.....

Reactiile adverse pot aparea in timp..., pot trece ani, depinde de organismul fiecaruia. Eu sunt foarte reticenta in ceea ce il priveste.

alissa 08.01.2010 17:56:41

Citat:

În prealabil postat de gabriela8 (Post 198580)
Reactiile adverse pot aparea in timp..., pot trece ani, depinde de organismul fiecaruia. Eu sunt foarte reticenta in ceea ce il priveste.

La fel si eu. Si nu numai in cazul acestui vaccin. Nu mai am incredere in nici un fel de vaccin.

filaret19 08.01.2010 18:15:26

derutata

inainte de sarbatori am fost racita -cu tuse puternica si transpiratii,guturai.medicul de familie mi/a indicat augmentin timp de 7 zile.de marti mi s/a umflat o masea cu tot cu gat si ochi.mi/a dat acelasi tratament.e spre bine acuma.problema e ca au venit dozele de vaccin la medicul de familie.lucrez la catedra.credeti ca e bine sa fac acest vaccin dupa ce ma vindec?nu imi va favce mai rau?pentru mine conteaza parerea voastra si o astept

AlinB 08.01.2010 18:20:01

Citat:

În prealabil postat de Rodiana (Post 198540)

E o alegere dificila, in ultima vreme au aparut multi care habar nu au despre imunologie dar emit tot felul de teorii, din pacate unii fiind chiar doctori (dar nu imunologi) iar altii fara nici un fel de competente in domeniu, doar intoxicati cu informatii care se pretind "ortodoxe" si "medicale" dar nu le pot aprecia valoarea de adevar pentru ca nu au competenta necesara si merg pe incredere iar asta poate fi o greseala fatala mai ales in astfel de chestiuni.

Eu nu pot sa-ti recomand nici sa-l faci, nici sa nu-l faci, prudenta medicala ar zice ca mai bine nu, fiind vorba de un vaccin nou si insuficient testat, cel putin daca riscurile sunt mici in sensul ca nu ai contact cu f. multe persoane nici nu ai printre apropiati multe cazuri (confirmate!) de imbolnavire sau/si probleme cu sistemul imunitar.

In orice caz stiu si persoane care l-au facut si nu au absolut nimic, nici macar cele mai mici reactii secundare.

AlinB 08.01.2010 18:20:45

Citat:

În prealabil postat de alissa (Post 198583)
La fel si eu. Si nu numai in cazul acestui vaccin. Nu mai am incredere in nici un fel de vaccin.

Sa vedem ce ai sa zici cand ai sa ai copii si o sa se puna problema sa-i vaccinezi.
Asta dupa ce ai sa te si documentezi sa vezi cam ce fac bolile alea pentru care trebuie vaccinati..

Ora este GMT +3. Ora este acum 17:26:56.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.