Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Umanitare (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5050)
-   -   Manastire in constructie (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=8077)

aureliapopescu 08.01.2010 10:46:11

Manastire in constructie

Doamne ajuta!
Postez si eu un mesaj cu rugamintea de a ajuta o manastire ce se afla la inceput de constructie si unde trei maici si un preot vor sa aduca liniste, pace, smerenie, bucurie si rugaciuni inchinate tuturor Sfintilor, lui Dumnezeu si Maicii Domnului.
E liniste, pace multa munca si sunt sigura ca multi dintre voi veti dori sa ajutati acest frumos si linistit locas cu tot ceea ce puteti si doriti...in primul rand ar fi nevoie de lumanari ( nu au energie electrica ) fete de masa, lenjerii, mileuri, tot ceea ce credeti si d-voastra ca le-ar fi de folos.
Manastirea are hramul "Sf. CRUCE" se afla in judetul Caras- Severin.
Persoane de contac : Maica Nectaria si Preot Onufrie un nr de telf.0741052618
Mii de multumiri pentru orice ajutor si sunt convinsa ca veti gasi prin casele d-voastra lucruri care nu au foarte multa trebuinta iar la Manastire iar TREBUINTA.
DUMNEZEU SA VA BINECUVANTEZE SI SA VA LUMINEZE MINTEA SI SUFLETUL!

mirelat 09.01.2010 19:26:40

Man. Sf Cruce din Caras-Severin

Sigur se vor gasi oameni cu inima buna care sa va trimita cate ceva... Dumnezeu sa va ajute!

PS ptr admin: cred ca ar trebui mutat topicul la umanitare.

sophia 09.01.2010 22:16:30

Sunt multe biserici care au nevoie de fonduri si ajutor, mai ales...in diaspora. Acolo chiar sunt putine biserici si putini preoti si avem mare nevoie.
Imi vine sa pun si eu aici cerere de ajutor pentru biserica noastra.

mirelat 10.01.2010 07:37:25

Citat:

Īn prealabil postat de sophia (Post 198969)
Sunt multe biserici care au nevoie de fonduri si ajutor, mai ales...in diaspora. Acolo chiar sunt putine biserici si putini preoti si avem mare nevoie.
Imi vine sa pun si eu aici cerere de ajutor pentru biserica noastra.

si oare ar trebui bietii romani din tara sa le trimita ajutoare celor din diaspora? :106:asta ar fi ceva intre tragic si hilar.

sophia 10.01.2010 12:33:02

@Mirelat - suntem toti romani si crestini (cei care avem nevoie de preot si biserica), oriunde ne-am afla.
Mi mi se pare adesea hilar si tragic si nedrept sa se tot faca mii de biserici si manastiri in tara, s-a ajuns deja la 3-4 preoti intr-o parohie, altii in alte parti nu au de nici unele si doresc si ei.
Tocmai tu gandesti asa, in diaspora?
Si nu stiu de ce consideri ca cei din diaspora au bani mai multi, sau drepturi mai putine.

huchohucho 10.01.2010 15:25:39

aurelia popescu

scrieti macar din politete adresa noii manastiri, daca are macar C.F.

huchohucho 10.01.2010 15:26:37

aurelia popescu

desi nu cred ca veti mai reveni in acest forum, ati vrut doar sa publicati un nr. de telefon

andrei_im 10.01.2010 15:36:37

Citat:

Īn prealabil postat de mirelat (Post 199027)
si oare ar trebui bietii romani din tara sa le trimita ajutoare celor din diaspora? :106:asta ar fi ceva intre tragic si hilar.

parohiile ortodoxe din diaspora sunt foarte sarace. nu e vorba ca o duc oamenii prea bine. pur si simplu nu sunt atat de multi credinciosi care vin.. si banii unei parohii nu vin numai de la enoriasi. in tara deja se re-re-renoveaza catedrale care oricum aratau foarte bine, iar saracii frati din diaspora isi tin slujbelele in "bisericile" catolice. ca sa nu mai zic de bijuteria de biserica - Biserica Rusa Sfantul Nicolae din Bucuresti, un lacas pur si simplu ABANDONAT. pictura este de o frumuseste rara insa de-a lungul timpului s-a innegrit de la fum. ma ierati fratilor, nu vreau sa lovesc in nimeni, dar e mai important sa isi cumpere patriarhul 10 randuri de straie stralucitoare din fir de aur? de fapt, nu banii sunt esentiali, vorbeam doar de un simplu gest de bun simt din partea patriarhiei. important este ca, in ciuda deteriorarii Bisericii Ruse din Bucuresti, atmosfera de acolo este una de SFINTENIE. De obicei merg in alta parte, dar cateodata mi se face dor de Biserica Rusa, si mai merg la cate o slujba.

mirelat 10.01.2010 17:42:37

Doamne ajuta!

Nu prea sunt manastiri in Caras, deci cred ca aceasta Manastire ar umple un gol acolo. Cei care aflati adresa sau alte detalii, prin telefon, bine ar fi sa scrieti si aici pe forum.

referitor la diaspora : hai sa nu fim ipocriti si sa recunoastem ca suntem unde suntem pentru ca ne este bine, nu ptr ca ne este rau. altfel, ce va mai tine fratilor pe meleaguri straine?

Sophia, cand o sa renunti la starea asta vindicativa care te roade pe dinauntru, o sa vezi lumea cu alti ochi, si o sa gasesti rezolvare si la problemele tale (personale si parohiale).

Doamne ajuta!

Noesisaa 10.01.2010 18:23:03

Mai este un aspect pe care eu il consider destul de important. Cat de stabile sunt comunitatile de romani in diaspora? Daca peste cativa ani Italia sau Spania nu or sa mai fie atractive din punct de vedere al muncii si romanii se vor intoarce acasa, cum de altfel multi spun ca vor face, in special ca foarte multi trimit bani acasa ca sa isi faca o casa, deci au intentia de a se intoarce, ce rost are sa investesti sa construiesti o biserica care mai apoi va ramane goala sau doar cu cativa enoriasi care cu greu pot intretine cheltuielile cladirii?

Si apoi nu cred ca este treaba Patriarhiei sa construiasca biserici unde este cate un grup de romani care vor sa nu vor, care sunt sau nu credinciosi, ci este treaba comunitatii. Daca comunitatea nu isi permite, asta e, trebuie sa se multumeasca cu ce are.

Hartford 10.01.2010 19:46:58

Citat:

Īn prealabil postat de andrei_im (Post 199086)
parohiile ortodoxe din diaspora sunt foarte sarace. nu e vorba ca o duc oamenii prea bine. pur si simplu nu sunt atat de multi credinciosi care vin.. si banii unei parohii nu vin numai de la enoriasi. in tara deja se re-re-renoveaza catedrale care oricum aratau foarte bine, iar saracii frati din diaspora isi tin slujbelele in "bisericile" catolice. ca sa nu mai zic de bijuteria de biserica - Biserica Rusa Sfantul Nicolae din Bucuresti, un lacas pur si simplu ABANDONAT. pictura este de o frumuseste rara insa de-a lungul timpului s-a innegrit de la fum. ma ierati fratilor, nu vreau sa lovesc in nimeni, dar e mai important sa isi cumpere patriarhul 10 randuri de straie stralucitoare din fir de aur? de fapt, nu banii sunt esentiali, vorbeam doar de un simplu gest de bun simt din partea patriarhiei. important este ca, in ciuda deteriorarii Bisericii Ruse din Bucuresti, atmosfera de acolo este una de SFINTENIE. De obicei merg in alta parte, dar cateodata mi se face dor de Biserica Rusa, si mai merg la cate o slujba.

Am vazut si eu biserici afumate, bine ar fi ca in fiecare biserica ortodoxa sa se arda lumanarile de pomenire a celor vii si adormiti afara s-ar salva multe lucruri de valoare pe care s-au cheltuit o groaza de bani.

sophia 10.01.2010 19:57:19

@Noesisaa - partial ai dreptate.
As spune insa ca nu acei care vin la munca sustin o comunitate. Aceia vin si pleaca.
Sunt insa si oameni care sunt stabiliti in diaspora, cu familii si copii.
Ei sunt baza comunitatii si a bisericii ei, care foloseste si celor ce vin doar la munca.
Daca si cand se va termina acest pelerinaj pentru munca, nu stiu.
Si de ce sa nu dezvoltam ortodoxia si in strainatate. Sunt si multi straini care admira aceasta credinta.
Parca tot voi spuneti aici ca ortodoxia este adevarul si este buna si etc. Pai atunci sa-i ajutam si pe altii sa vina spre noi si sa vada.
Numai musulmanii sa-si construiasca peste tot religia? Bravo lor.
B.O.R nu trebuie...nici biserici, nici preoti sa trimita/pregateasca, nici ore in scoala, nici nimic.

Sunt biserici unde slujesc claie pste gramada ortodocsi de toate felurile, ca nu au bani si locasuri.

@Mirelat - rau e de lupt pentru credinta, rau de sunt moderata sau am derute, nicicum nu este bine.
Si ai dreptate, am plecat la mai bine, dar cati am gasit asta?

zaharia_2009 10.01.2010 20:12:14

ce sunt cu bisericile ? de unde si de ce ajutoare ?

Precizez de la inceput ca nu am nici o ,,atingere' cu sora care a propus subiectul, fac citeva precizari in legatura cu ,,nevoi'" si ,,pretentii".
In totdeauna si din toate timpurile bisericile au fost ale comunitatii iar preotii ai episcopiilor. Acea comunitate de crestini romani, din tara sau de aiurea, care doreste sa aiba o biserica ori sa o renoveze ori sa-i faca anexe ori, ori...se intereseaza singura sa stringa fonduri pt. construire. In mod cu totul onorific primaria, Ministerul Culturii, episcopia sau patriarhia, potentatii financiari locali sau nationali pot contribui benevol cu bani , cu materiale de constructie sau orice alte bunuri la realizarea lucrarii. Totul este la libera alegere a comunitatii, daca stie ce vrea, daca stie sa fie unita, daca stie sa se organizeze, daca stie sa caute sponsori, daca stie, in cele din urma, sa arate (sa dovedeasca)ca este o comunitate si ca are o viata si traire religioasa reala. Restul sunt vorbe si iluzii.
Oarecum asemenator este si cu minastirile cu deosebirea ca au alti patroni si scopuri altele decit bisericile de mir.

aureliapopescu 11.01.2010 11:28:20

Doamne ajuta!
Revin cu adresa care probabil ca multi sunteti curiosi si nu interesati sa intindeti o mana de ajutor.
In general e mai simplu de dicutat pe forumuri decat de a incerca din prea plinul ori prea putinul nostru sa ajutam pe cineva care are nevoie de timp.
Inainte de a trascrie adresa manastirii vin cu precizarea ca am initiat acest topic din faptul ca nu cer nimic acei oameni, se nevoiesc dupa putintele sau neputintelor eu nu sunt decat un mesager care am crezut si mai cred ca sunt si oameni care pot ajuta pur si simplu cu ce pot fara a se rafui pe forumuri. E drept ca de multe ori e mai la indemana sa discuti decat sa te nevoiesti a face fapte frumoase si bineplacute lui Dumnezeu. Alegerea ne apartine...liberul arbitru e al nostru precu si ingerul pazitor...in puterea noastra sta de a-l bucura pe inger sau de a-l mahni.
Dumnezeu sa va ajute pe toti si sa va binecuvanteze.
Multumesc ca macar ati citit...ca scopul era altul...Dumnezeu va sti.
Adresa: Manastirea "Inaltarea SF.Cruci"
Loc.Petro

aureliapopescu 11.01.2010 11:41:21

Doamne ajuta!
Revin cu adresa pe care probabil o cereti din curiozitate si nu pentru ca ati fi interesati sa intindeti o mana de ajutor.
In general e mai simplu de discutat pe forumuri decat de a incerca ,din prea plinul ori prea putinul nostru , sa ajutam pe cineva care are nevoie.
Inainte de a trascrie adresa manastirii vin cu precizarea ca am initiat acest topic din faptul ca ACEI OAMENI ( 3 maicute si un preot) nu cer nimic , se nevoiesc dupa putintele sau neputinte lor. Eu nu sunt decat un mesager care am crezut si inca mai cred ca sunt OAMENI care pot ajuta pur si simplu doar cu ceea pot fara a se rafui pe forumuri. E drept ca de multe ori e mai la indemana sa discuti decat sa te nevoiesti a face fapte frumoase si bineplacute lui Dumnezeu. Alegerea ne apartine...liberul arbitru e al nostru precum si ingerul pazitor...in puterea noastra sta de a-l bucura pe inger sau de a-l mahni.
Dumnezeu sa va ajute pe toti si sa va binecuvanteze.
Multumesc ca macar ati citit...ca scopul era altul...Dumnezeu va sti.
Adresa: Manastirea "Inaltarea SF.Cruci"
Loc. Petrosnita
Jud. Caras- Severin
Cod.327062

sophia 11.01.2010 21:27:10

Aureliapopescu - imi cer scuze. N-am vrut sa fiu rea.
Sunt efectiv probleme pe care mi le pun. Nu sunt bani in lume.
In tara sunt manastiri si se pot duce la ele.
Noi unde sa ne ducem insa?
Daca ar fi bani am putea sa ne ajutam cu totii. Nu crezi?
Ma intrebam si eu sincer cum sa fac sa ne facem si noi aici biserica noastra. Cine ne-ar putea ajuta?
Atata tot.

aureliapopescu 12.01.2010 12:05:38

Citat:

Īn prealabil postat de sophia (Post 199538)
Aureliapopescu - imi cer scuze. N-am vrut sa fiu rea.
Sunt efectiv probleme pe care mi le pun. Nu sunt bani in lume.
In tara sunt manastiri si se pot duce la ele.
Noi unde sa ne ducem insa?
Daca ar fi bani am putea sa ne ajutam cu totii. Nu crezi?
Ma intrebam si eu sincer cum sa fac sa ne facem si noi aici biserica noastra. Cine ne-ar putea ajuta?
Atata tot.

Draga Sophia,
Cand am scris randurile pe care le-am scris nu m-am gandit neaparat la tine..nu m-am gandit ca pot eu sa schimb lumea ( desi cred ca sta in puterea noastra a fiecaruia ).
Stiu ca nu sunt bani, nici nu am cerut asa ceva desi daca stau sa ma gandesc atunci cand vrem sa facem o fapta buna..ne rupem de la gura " covrigul de dimineata" sau cafeaua de la 12. Zilele trecute citeam o istorioara a parintelui Cleopa cu vaduva Anastasia care era atat de saraca incat nu avea ce duce ca dar la sfintearea unei noi biserici... si totusi s-a gandit ca trebuie sa mearga! A dus o legatura de fan pentru boii celor avuti iar ca drept rasplata ingerul Domnului i-a daruit vaduvei Anastasia biserica. Asa si noi nu ne cere Dumnezeu sa dam ceea ce nu aveam dar daca din ceea ce avem dam cu inima curata si cu smerenie ca nu putem da mai mult Dumnezeu ne intoarce intreit ceea ce am dat noi cu TOT sufletul.
Problema pe care o pui tu Sophia are multe parti bune si unele mai putin bune.
Nu spune nimeni( adica eu nu spun asta!) ca cei care au plecat in strainatate au plecat de bine ce le era aici in tara nu...ca sunt si exceptii asta e cu totul altceva. Eu cred ca atunci cand vrei sa pleci din tara pleci in primul rand cu binecuvantare din partea duhovnicul si pleci stiind ca duminica poti merge in casa Domnului, sa te rogi, sa te linistesti, sa te regasesti. Asta inseamna ca iti pasa si ca esti cu Dumnezeu indiferent unde mergi.
Ca ai plecat fara aceste indrumari e greu, e foarte greu si nu stiu sincer daca in locul unde iti duci tu existenta se poate face vreo biserica. In primul rand daca vrei sa-ti asumi tu inceperea constructiei unei noi biserici cred ca ar trebui mai intai a incepe cu o scrisoare adresata Patriarhului B.O.R. in care sa vii cu lucruri concrete si ma gandesc la lista de semnaturi in care sa ai un nr.si o serie de buletin/ pasaport un CNP in care sa dovedesti cu sunt intradevar oameni care isi doresc asa ceva. Nu stiu acum altceva sa spun pentru ca nu cunosc exact datele problemei.
Daca pot sa te ajut cu ceva sincer apeleaza cu toata increderea si ma straduiesc sa te ajut.
Pana atunci iti doresc multa liniste, pace trupeasca si sufleteasca si Maica Domnului sa te apere si sa te binecuvanteze.

mirelat 13.01.2010 05:30:42

Doamne ajuta!

Citat:

Īn prealabil postat de aureliapopescu (Post 198414)
E liniste, pace multa munca si sunt sigura ca multi dintre voi veti dori sa ajutati acest frumos si linistit locas cu tot ceea ce puteti si doriti...in primul rand ar fi nevoie de lumanari ( nu au energie electrica ) fete de masa, lenjerii, mileuri, tot ceea ce credeti si d-voastra ca le-ar fi de folos.
Manastirea are hramul "Sf. CRUCE" se afla in judetul Caras- Severin.
Persoane de contact : Maica Nectaria si Preot Onufrie un nr de telf.0741052618
...
DUMNEZEU SA VA BINECUVANTEZE SI SA VA LUMINEZE MINTEA SI SUFLETUL!

Deci, aceasta este adresa unde se pot trimite cele de mai sus.

Manastirea "Inaltarea SF.Cruci"
Loc. Petrosnita
Jud. Caras- Severin
Cod.327062

aureliapopescu 18.01.2010 10:56:27

Dumnezeu sa va ajute si sa va binecuvanteze!
Revin pe acest forum cu multumiri adresate de Maica Nectaria catre toti cei care au trimis tot ceea ce au putut catre aceasta manastire aflata la inceput de drum.
Multumiri din suflet si Dumnezeu sa va binecuvanteze!

aureliapopescu 03.07.2010 22:32:28

ceva frumos si folositor pentru suflet

Manastirea se ridica...oamenii trimit un semn de ajutor asa cum pot ei...si cei din Manastire m-au rugat sa revin cu un anunt..un anunt pentru TOATE ACELE PERSOANE FEMININE CARE DORESC SA AJUNGA IN MANASTIRE SI SA_I SLUJEASCA LUI DUMNEZEU.
Daca e cineva care isi doreste acest lucru pot scrie un mesaj/scrisoare pe adresa postata pe forum sau suna la nr de telf.
Cine este in vreun impas moral, sufletesc pot suna iar Maica Nectaria alaturi de Parintele Onufrie va ajuta sa va gasiti linistea si bucuria de a trai. Cea mai frumoasa cale e calea lui Dumnezeu!
Cu multa prietenie,
Aurelia

antoradoi 04.07.2010 02:18:14

Citat:

Īn prealabil postat de Noesisaa (Post 199131)
Mai este un aspect pe care eu il consider destul de important. Cat de stabile sunt comunitatile de romani in diaspora? Daca peste cativa ani Italia sau Spania nu or sa mai fie atractive din punct de vedere al muncii si romanii se vor intoarce acasa, cum de altfel multi spun ca vor face, in special ca foarte multi trimit bani acasa ca sa isi faca o casa, deci au intentia de a se intoarce, ce rost are sa investesti sa construiesti o biserica care mai apoi va ramane goala sau doar cu cativa enoriasi care cu greu pot intretine cheltuielile cladirii?

Si apoi nu cred ca este treaba Patriarhiei sa construiasca biserici unde este cate un grup de romani care vor sa nu vor, care sunt sau nu credinciosi, ci este treaba comunitatii. Daca comunitatea nu isi permite, asta e, trebuie sa se multumeasca cu ce are.

Stai linistita NOESISAA ,nu-ti fa probleme acum ca Patriarhia ar fi dat busna sa se apuce de construit vreo biserica undeva."Mai repede trece camila prin urechile acului..."In alta ordine de idei,Hristos a zis :"unde vor fi 2 sau 3 in NUMELE MEU,acolo voi fi si EU!",asa ca daca as avea FONDURILE Patriarhului(Patriarhiei) ,da ,in conformitate cu VOTURILE Monahale(ale saraciei,nu ale LUX-ului) ,as contrui BISERICA lui Hristos si crestinilor,oriunde acestia s-ar afla,si oricit de putin numerosi ar fi.
Apoi mai e un aspect ,pe care tu ,si putini dintre noi il stiu,acela ca ,da ,comunitatea(sau un om oarecare) pune banu' si contruieste o Biserica,numa' ca dupa ce-o inalta,TRE' s-o "doneze" Patriarhiei,ceea ce ,personal nu prea mi se pare corect...
Am avut intentia unui preoiect in acest sens,si...

aureliapopescu 22.09.2010 09:57:54

http://www.episcopiacaransebesului.r...943912800.html

aureliapopescu 16.06.2011 10:03:44

Multumiri

Manastirea Inaltarea Sf. Cruci...asa cum arata astazi priviti si va minunati ce s-a putut face cu ajutorul lui Dumnezeu si a putini dar inimosi credinciosi. Doamne ajuta!
http://www.youtube.com/watch?v=nq3qSNvLTQE

tabitha 17.06.2011 03:40:30

Doamne ajuta !

Superb videoclipul. Ne bucuram si noi ca le-a ajutat Dumnezeu sa ridice aceasta manastire. Si cu siguranta le va ajuta in continuare.

aureliapopescu 17.06.2011 14:52:58

rugaminte

Citat:

Īn prealabil postat de mirela.t (Post 369394)
Superb videoclipul. Ne bucuram si noi ca le-a ajutat Dumnezeu sa ridice aceasta manastire. Si cu siguranta le va ajuta in continuare.

Da Mirela, superba Manastirea! Rugamintea mea cea mai mare ar fi daca se poate sa trimiteti la cati mai multi link-ul!
Doamne ajuta!

tabitha 18.06.2011 18:22:24

Am sa-l trimit, sa speram ca si altii care citesc aici pe forum isi vor instiinta prietenii. :25: Doamne ajuta!

solentina 19.06.2011 18:09:56

Desosebit tot ce am vazut si binecuvintate locurile.Dumnezeu saii intareasca pe toti cei care lucreaza acolo.

aureliapopescu 04.07.2011 22:01:06

informatii suplimentare

Contul Manastirii unde puteti faceti face donatii este urmatorul:Schitul Inaltarea Sfintei Crucii, cu sediul in localitatea Petrosnita judetul Caras-Severin are contul deschis la BCR avand IBAN:RO71RNCB0103022411650001 reprezentat de Ieromonahul Ocu Costel (Onufrie). Nr de tel al Ieromonahului este: 0742116901.
Banii pe care doriti sa ii trimiteti urmeaza a fi folositi la pictura Bisericii si icoanele ce impodobesc catapeteasma.
Dumnezeu sa va daruiasca gandul bun si orice mic banut pe care il depuneti va fi socotit ca banutul vaduvei putand fi trecuti in randul ctitorilor.
Cu multumiri!
Doamne ajuta!

Ora este GMT +3. Ora este acum 11:10:35.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.