![]() |
Cum interpretati Apocalipsa Sfantului Ioan?...
Apocalipsa mi se pare unul dintre cele mai delicate si mai interpretabile capitole din Sfanta Scriptura. Nu de putine ori mi-am spus punctul de vedere in legatura cu talcuirea unor versete si poate tot de atatea ori cei din preajma mea aveau alte interpretari, care le contraziceau pe ale mele.
Spre exemplu, in Cap. 21 se vorbeste despre imparatia cerurilor... Penticostalii spun ca acolo totul este din aur si pietre scumpe... Voi ce credeti? |
..
Citat:
|
Desi apocalipsa e cea mai incifrata si greu de inteles,totusi unele lucruri parca ne suna familiare,ca un deja vu.
Ce mi-a placut mie la descrierea imparatiei Cerurilor e ca " nu soarele si luna o vor lumina"ci dreptatea.Se trece deci de la elementele materiale care dau lumina:soare,luna la ceea ce tanjim de fapt cu toti:si anume dreptatea.Se trece de la materie la spirit. Se mai spune ca nimic nedrept nu va patrunde acolo,deci nimeni din cei ce fac strambatate pe pamant,nimic necurat in suflete, nu va putea patrunde in Imparatie.Aceasta arata legatura cu viata pamanteasca,doar daca ajungi la neprihanire aici ,in viata aceasta,ai hainele pregatite pentru aceea imparatie a dreptatii . Se mai vorbeste de cei plansi si chinuiti,care li se va sterge orice lacrima,si care vor fi condusi la pomul vietii. Desi e imposibil de inteles per ansamblu,si ramane ascunsa,unele pesaje sunt foarte puternice,foarte sugestive ,cum ar fi:cei omorati care stau sub tronul lui Dumnezeu,semnul Fiarei inscris pe brat de care se face atata caz azi,oprirea jertfei neintrerupte,armaghedonul,aparitia Mielului si ruperea pecetilor. |
Citat:
Apocalipsa=aratarea unui lucru ascuns? "In mana Lui cea dreapta avea sapte stele; si din gura Lui iesea o sabie ascutita cu doua taisuri, iar fata lui era ca soarele cand straluceste in puterea lui." Ce credeti ca simbolizeaza cele sapte stele? Si de ce sabia iesea din gura Lui si nu dintr-o teaca, de la brau, din mana? Imi cer scuze, dar intotdeauna am fost fascinata de Apocalipsa si am cateva talmaciri, dar as vrea sa cunosc si altele, sa stiu unde gresesc. Multumesc |
Citat:
Am spus in postul meu ca sunt unele pasaje foarte puternice,care ne raman,dar si altele ascunse ,care pot insemna orice,si care nu ne e dat sa stim,doar sa speculam In pasajul pomenit de tine,si tinand seama de context si de alte locuri ,sabia ar fi Cuvantul care a iesit din gura Sa,intocmai ca o sabie a fost acesta.La fel,si Duhul care a purtat acest Cuvant in inimile noastre,taind tot paienjenisul neputintei noastre Stelele ar putea fi cele 7 biserici sau cele 7 urgii de mai departe.Nu am idee.Iau citatul ca atare ,il tin in mine,si cand se potriveste cu ceva fac asociatii.Cam asa fac eu... |
Citat:
Iti multumesc. Si eu cred ca sabia simbolizeaza Cuvantul. "La inceput a fost Cuvantul si Cuvantul era la Dumnezeu si Dumnezeu era Cuvantul". Si cred ca era cu doua taisuri, pentru judecarea celor ce au ascultat Cuvantul si a celor ce nu l-au luat in seama. "fata lui era ca Soarele" cred ca simbolizeaza Lumina. Daca la inceput Dumnezeu a facut soarele si luna pentru ca pamantul sa fie luminat, in imparatia cerului va lumina doar slava Domnului. Eu cred ca cele sapte stele (pe care mai apoi Domnul sa spuna ca sunt "ingerii celor sapte biserici") simbolizeaza episcopii bisericilor (parerea mea!). Altii spuneau ca cele sapte stele simbolizeaza Europa (steagul uniunii Europene). Nu stiu... |
Nu cred ca fiecare imagine de acolo trebuie neaparat interpretata.Uneori interpretarea a fost evidenta,ca acum,dovada ca aman2 ne am gandit la acelasi lucru.
Cred ca trebuie urmarit sensul ,si plasticitatea unor imagini. Sensul este de a arata diferitele lovituri date lumii,la sfarsit,si diferitele infatisari ale fiarei. Apoi judecata care are loc,si Imparatia cerurilor. Pe acest sens de baza,se adauga diferite franturi de imagini,care trebuie traite,iar nu interpretate neaparat.Ca un film aievea,ca un deja vu,ca un ceva care are sa vina.Intelesul lor exact e ascuns pina ce are sa se intample,si poate chiar si dupa ce se va intampla nu vom sti ca a si avut loc. Dar,ca si profetiile asupra rastignirii Mantuitorului,pina la urma se vor dezvalui toate,ca intr-o simfonie a implinirii. Caci tot ce a zis Dumnezeu,se va si implini. |
Daca doriti un folos duhovnicesc, consultati, va rog, niste talcuiri ale Sfintilor Parinti, nu va dati cu parerea asupra acestor lucruri atat de delicate!
|
Citat:
Nu cred ca trebuie doar sa citim,ci si sa gandim,sa integram in noi ce am citit. Ca si in parabola semintei ,avem pe de o parte samanta aruncata pe piatra care rasare repede ,dar se vestejeste repede ,si pe de alta parte,samanta care intra in pamant ,e inteleasa,si aduce roada. |
Iertati-ma; postez lucrarea facuta de mine--APOCALIPSA,dupa Ioan----cu binecuvintarea duhovnicului meu;
Am mai incercat odata si mi-a spus,ca numai cite 4 poza;asa ca voi face mai multe postari,sa le vedeti pe toate,13 tablouri; http://s4.postimage.org/ckN3r.jpg http://s4.postimage.org/ckPyA.jpg http://s4.postimage.org/ckS2J.jpg http://s4.postimage.org/ckUxS.jpg |
|
|
http://s4.postimage.org/clxs9.jpg
Nu am scris sub fiecare poza ce reprezinta,ca sigur stiti,cei care a-ti citit Apocalipsa; Imi cer iertare ca v-am rapit timpul cu lucrarea mea; Doamne ajuta! |
Citat:
Foarte interesanta si frumoasa lucrarea ta. Ma bucur ca nu sunt singura fermecata de Apocalipsa Sfantului Ioan |
getstart
superbe lucrarile tale .si curajoasa tema.Culorile nu sunt prea deschise,pt asa evenimente? intreb si eu...:) lacrimi De ce te-a fermecat in mod special Apocalipsa?Daca tot ti-a placut ,ai citit interpretari ale ei de la sfintii Parinti? |
Citat:
M-a fermecat, pentru felul in care este scrisa (nici o minte omeneasca nu ar putea scrie asa ceva) si pentru ca descrie sfarsitul... Sa fiu sincera, nu am citit multe interpretari ale Sfintilor Parinti. Dar dupa cum spunea grecul Fotis Kontoglu, unul dintre cei mai de seama personalitati a cugetarii crestine, Apocalipsa este "o carte inaccesibila, infricosatoare. Nimeni nu poate intelege cu claritate sensul celor citite in ea". "Exista, pe de o parte o anumita realitate in spatele profetiilor, simbolurilor si imaginilor, ce este imposibil acum de sesizat." |
Citat:
De exemplu:nu se insira cele 7 pedepse una dupa alta,ci la fiecare se gaseste ceva specific,de detaliu,de culoare,greu imaginabil de mintea omeneasca.E ca si cum ar fi luate dintr-o realitate viitoare. Mintea umana ar fi fericita si daca ar gasi 7 pedepse distincte,d'apai sa le povesteasca tainic,dar parca real. Iar daca Evanghelia nu vine de la oameni,atunci de unde?Aviz necredinciosilor. |
Citat:
|
Citat:
Apoi toata evolutia asta a lumii:izbanda credintei cu prigonirile ei,apoi puterea cea noua numita 'stiinta',care a pus stapanire pe lume ,asemenea fiarei,incet,discret si sigur. Apoi,culmea,reversul acestei dezvoltari venit tocmai de la natura si poluare.Toate aceste lucruri care parca se precipita,mondializarea,totul,seamana undeva,extraordinar de bine cu spiritul Apocalipsei . Asta asa,ca sa iti vorbesc personal.Pentru ca altfel exista si o contradictie in ce zici "Nu cred ca Dumnezeu va lasa sa se distruga ceea ce a creiat.." cu alte nenumarate pasaje in care Dumnezeu vorbeste explicit despre sfarsitul lumii create de El,si chiar s-a si intamplat aceasta odata la Potop. |
Citat:
"... daca va veni"? Sigur ca va veni si probabil a si inceput "scrasnitul dintilor". Eu cred ca Apocalipsa a fost scrisa sub puterea Duhului Sfant, ca de fapt intreaga Sfanta Scriptura. Nu vad nimic din care sa denote ca aceste detalieri, infatisari si imagini transcrise, denota mintea unui om nebun, de neinteles. Nebuni suntem noi ca ne putem macar gandi la asa ceva... Roma nu a fost si nu va fi nici pana la sfarsit centrul crestinatatii (asa cum vor ei sa para) - parere pur personala! Nici in Apocalipsa, daca tot discutam subiectul asta, nu se aminteste de Roma, ci mai degraba de niste biserici marunte, dar care au continuitate apostolica si nu se bazeaza pe minti si puteri omenesti, ci isi duc viata de secole in credinta si jertfa duhovniceasca |
Am si eu o intrebare! Pana la urma, dupa Judecata De Apoi , noi oamenii (unii dintre noi) unde ne vom situa ? Ce este cu acel cer nou si pamant nou, despre care se scrie in Biblie Eu stiu ca dupa moarte exista un Rai provizoriu - precum si imparatia mortior (Iadul pentru unii) iar dupa aceea mai este si Imaparatia Cerurilor (lacasul lui Dumnezeu) ....Pana la urma , cei buni unde-si vor petrece vesnicia...Multumesc...Doamne Ajuta
|
Citat:
|
Citat:
cine inchide usa minciunii lasa afara si adevarul. |
Citat:
|
Apocalipsa
Fratilor indiferent cum ar fi apocalipsa trebuie sa fim pregatiti pentru ea...Trebuie sa fim nascuti din nou si cu credinta ca Domnul nu intarzie...Numai Domnul nostru Isus Hristos ne va salva...Exista mai multe teorii...nu se stie care e cea adevarata...Insa ce e cert este ca va veni Rapirea Bisericii si trebuie sa fim rapiti si noi...Suntem in zilele din urma si sper sa nu calcam gresit acum...avem nevoie de cat mai multa pocainta...Domnul fie cu noi si sa ne pazeasca de cele rele!!!Fiti tari in credinta >:D<Amin
|
Citat:
http://www.odaiadesus.ro/intalnire.html |
multa scapare si desconsiderare fata de cele sfinte !
Citat:
Mai multa maturitate , atentie si consideratie pt. ortodoxie din partea initiatorului topicului ar fi salvatoare deoarece nimeni nu are invatatura lui Hristos la degetul ... aratator (in sensul de a le arata/tilcui si altora). Doar sfintii parinti au fost in putere, de la Duhul Sfint, sa-l tilcuiasca pe Hristos ! |
Citat:
|
Day of Wrath
,,Și m-am uitat și iată un cal galben-vânăt și numele celui ce ședea pe el era: Moartea; și iadul se ținea după el"(Apocalipsa 6:8)
Tears>este o lupta generala pt sufletul nostru.O inclestare cosmica de proportii epice.Cel de Sus ne vrea sufletul in Rai dar nu poate asta fara sa vrem si noi.Aghiuta ne vrea indiferent de situatie.Oamenii iti vor mereu sufletul.La fel si societatea cand seful urla la tine,,Nu pui suflet si te voi da afara!Poti fi oricand inlocuit".Persoana iubita iti doreste sufletul doar pentru ea.Toata lumea doreste un singur lucru:sufletul.In jurul lui se da o lupta totala.Acu este clar ca mai devreme sau mai tarziu>va exista un moment de rascruce pt umanitate.Apocalipsa,Judecata..spune cum vrei tu.Am sentimentul ca ne indreptam spre punctul terminus dar nu as putea spune cand se va intampla asta.Nici macar nu ma preocupa momentu.Altceva ma preocupa:cat de pregatit voi fi pentru acel moment.Oare am, facut tot ce am putut pentru a fi in slujba Binelui? Mereu am incercat,fie si cu ajutorul imaginatiei,sa-mi imaginez secventa finala>Mantuitorul contra legiunilor intunericului.Asta ar cutremura universul.Noi nici nu putem realiza dimensiunile unei asemenea inclestari sau natura fortelor participante.Dar...lupta se da in jurul sufletului nostru.Chiar asa...daca maine ar fi ziua aceea si m-as uita in spate..conform faptelor...oare in ce tabara as fi?Asta ma ingrijoreaza.Aspectul uman care depinde de mine. Restul ma depaseste din orice punct de vedere cu viteza unui TGV. Am observat multi oameni care spun>,,Sa vina odata ca sa se curete lumea".Dar oare avem certitudinea cum vom fi noi judecati?Sau cat de buni/curati am fost?Nu Apocalipsa ma sperie ci propriile mele actiuni.Daca tot se va da o lupta pt sufletul meu atunci as vrea sa fiu sigur ca va fi in tabara care trebuie. Acest post este o metafpra(cumva).Tratati-l in acest mod.Intentia a fost de a exprima o idee si nu de a fi riguros dopdv al aspectului teologic. Bye |
Desi m-am distrat teribil, n-am citit decat o parte din apocalipsa. Cel mai bun raspuns la "cum interpretati apocalipsa?" ar fi: incercati sa vedeti apocalipsa ca o poveste spusa de un copil. O sa aiba mult mai mult sens fabulatiile scrise acolo.
|
Citat:
|
Citat:
Nu inteleg de ce a trebuit sa te legi de "sectanti". Nu puteai sa-ti explici modul de intelegere a Evangheliilor, fara sa-i pomenesti (cu rautate)? |
Citat:
|
Dumnezeu nu ne-a trimis Biblia ca sa ne sminteasca, ci ca sa ne arate voia Lui pentru noi. Nu poti spune ca vrei sa faci voia lui Dumnezeu si sa nu te intereseze care este aceasta voie. Daca nu am incredere in Cuvantul lui Dumnezeu cum pot avea incredere in cuvantul unor oameni care l-au interpretat cum au stiut/vrut? Atunci cand un om vorbeste despre credinta trebuie sa verificam daca Dumnezeu este de acord cu el uitandu-ne in Biblie. Caci e vai de noi daca avem incredere mai mult in oameni decat in Dumnezeu care a spus clar ce avea de spus pe paginile Bibliei.
|
caderea Babilonului
Draga lacrimi,
revin pe forum dupa o perioada foarte mare de tacere, insa voi posta doar sporadic si pe teme care mi se par interesante. Apocalipsa este o carte grea si care necesita multa, multa intelepciune. Am citit si multe interpretari ale ei, si de la Sfinti mai din vechime si de la alte confesiuni. Fiecare are o alta viziune, fiecare identifica Fiara si Profetul mincinos altfel. Cele mai multe cu papalitatea si ultimul Papa. Eu unul nu vad lucrurile asa, dar nu sustin ca sunt infailibil. Mie mi se pare ca Fiara este o organizatie de tip masonic, ceva mai speciala, iar Profetul ar fi ultimul ei sef, cel care se va pune in locul lui Hristos. Cat despre perioada in care se va intampla cele descrise in Apocalipsa, aici cred ca suntem chiar in acel secol. De ce cred asta? Pentru ca mie mi se pare ca Babilonul a cazut deja. In vechime, prin Turnul lui Babel oamenii vroiau sa ajunga la Dumnezeu, dar FARA Dumnezeu. Prin comunism oamenii vroiau sa "construiasca" Raiul pe Pamant, dat tot FARA Dumnezeu. Ideologia marxista e pe dos fata de teza crestina, unde spiritul e deasupra materiei. La marxisti era invers. Apoi, fiecare tara avea cel putin un partid cu o asemenea doctrina. Acum sunt pe cale de disparitie. Sigur, mai este China, dar ea se va transforma incet, incet prin cofuziune cu confucianismul in altceva. Comunismul a cazut pentru ca si-a pierdut forta de seductie, iar acest lucru s-a intamplat de Craciun, in 1989 (=13 x 153, Ioan,21: "153 de pesti mari"). Pana atunci perestroika si glasnost erau in plina glorie. La noi s-a produs ruptura. "Exista Dumnezeu" - a fost strigatul care a invins comunismul. Har, smerenie si jertfa de sine. |
Iisus a mentionat ca atunci cand semnele se implinesc: rezidirea templului, intoarcerea la crestinism a evreilor va veni si sfarsitul.
Eu cred ca sfarsitul lumii este de fapt moartea fiecaruia(individuala). Aceasta idee a mai fost enuntata de un parinte din Ortodoxie. De ce ar fi asa? Iisus spune ca data sfarsitului o stie doar Tatal. Totusi cei ce ar vedea semnele venirii vii ar contrazice acest lucru. Morti fiind nu mai este timp, atunci se implinesc toate semnele, intr-o infinitate de ani petrecandu-se absolut orice. Daca am facut o tautologie scuze. |
Citat:
dar este foarte adevarat ca :"INIMA-NFRINTA SI SMERITA DUMNEZEU NU O VA URGISI" - . |
apocalipsa lui ioan
Nu stiu ce sa zic si ce inseamna
ce e rau eca noi grabim sf lumii prin pacatele si rautatile noastre cateva exemple dezbinarea intre oameni putini mai merg la biserica moda lumeasca icoane in casa nu prea mai vezi idolii sportivi muzicanti i din filme etc desfranarea intre sot si sotie homosexualitatea lumea nu prea se mai roaga mancarea e cumparata de la magazine daca trec prin aparatele ale acare unt puse produsele jocurile de noroc sportive si altele calculatorul de multe ori e ispita mare pt lume tv,radioul si multe altele deci nu mai conteza apocalipsa lui ioan dcaa noi ne facem rau cu mana noastra intradevar lume sa schimbat in rau vai de noi si nemai credem crestini |
Citat:
|
Citat:
numai prin bunatate,smerenie putem indupleca Divinitatea dar in stilu asta ....inca ma mir cum de ne mai tine.......!!!!!!!!!!ca ne IUBESTE daca am fii si noi instare sa iubim pe aproapele macar un pic cum ne iubeste EL am dobandi multe....dar daca putem sa facem rau dece nu....noroc ca mai sunt calugari ascunsi in pustii pe care doar Dumnezeu ii stie....e mai rau cand acestea care mai exista vor muri pt ca generatia tanara nu prea mai are inclinatie spre desavarsire . adica pustie si nu manastirile din ziua de azi care sunt doar niste INSTITUTI RELIGIOASE.....nu mai e ceea fost datorita implicari lumescului cu religiosul....desi Dumnezeu zice clar"da i Cezarului ce e a Cezarului si lui Dumnezeu ce e a lui Dumnezeu"....pe cand acum se practica comertul daca vrei sa botezi taxa si dupaia si exemplele pot continua.....nu numai in cultul ortodox dar in orice cult in orice confesiune BANUL isi spune cuvantul.......o SIMPLA HARTIE face ravagi in orice domeniu mai ales sufletului.....iubirea de arginti muta munti...in vechime credinta muta munti acum e invers....am cam avansat!!!!!!!!!!!!uf dar poate daca ne intoarcem catre Dumnezeu nu numai prin docma ci si prin fapte vom intarzia oarecum sf lumi..... si cum Dumnezeu toate intru intelepciune lea facut....sunt atatea moduri de a ne pierde un mic declin fizic destruge tot o simpla miscare a gravitatiei la fel cum e descris in Apocalipsa... |
Ora este GMT +3. Ora este acum 03:33:42. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.