Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Este bine sa fii o persoana directa? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=8348)

alexdu 04.02.2010 16:07:57

Este bine sa fii o persoana directa?

De exemplu prietenul tau isi cumpara o camasa care ti se pare foarte urata dar lui ii place, ce ii zici?

Jane Says 04.02.2010 16:11:03

Daca lui i se pare frumoasa, nu ii zic.
De ce ar fi gusturile mele mai bune decat ale lui si de ce ar trebui sa-l domin in numele acestor gusturi? Dar daca nu-i convins ca-i place si-mi cere parerea, i-as spune "mai.. ai avut si camasi mai faine la viata ta" :P

andreicozia 04.02.2010 16:56:35

Citat:

Īn prealabil postat de alexdu (Post 208306)
De exemplu prietenul tau isi cumpara o camasa care ti se pare foarte urata dar lui ii place, ce ii zici?

Prietenii mai si trebuie indrumati si corectati, de aceea esti prieten si nu doar o cunostinta.

florinbrasov0 04.02.2010 17:04:31

Daca ii spui direct nu-mi place s-ar putea sa creada ca te-a dezamagit si ca te-a facut sa te simti prost. Cred ca trebuie sa fim directi cu pacatul si sa ii spunem NU.

Jane Says 04.02.2010 17:11:09

De cand e o camasa urata un pacat ? :P

florinbrasov0 04.02.2010 17:14:05

Citat:

Īn prealabil postat de Jane Says (Post 208340)
De cand e o camasa urata un pacat ? :P

Cine a zis ca e?
Eu vorbeam in general de pacat.

AndruscaCIM 04.02.2010 17:20:26

Citat:

Īn prealabil postat de alexdu (Post 208306)

Pai cred ca e o calitate, insa depinde foarte mult de context...

Daca ar fi o piesa vestimentara urata pentru mine, dar care ar face parte din stilul si garderoba prietenului/ei...nu are nici un sens sa ii mai spun ca e urata. La o adica nimeni nu se prea imbraca la fel cu celalalt :4:

Mie mi s-a intamplat sa fiu chiar recunoscatoare celor care mi-au spus parerea lor sincera, pentru ca in momentul in care ceri opinia cuiva...este clar ca ai dubii, altfel nu ar avea sens sa mai intrebi!!!:4:

Mie daca imi place ceva foarte mult, nici nu mai intreb...si nici nu ma mai intereseaza opinia celor din jur, dar cand nu sunt foarte decisa...conteaza totusi.

coralina 04.02.2010 18:15:22

Doamne ajuta!

Pai depinde, daca e vorba de "camasa urata", nu-i un capat de tara ca nu ne place iar purtatorului ii e draga.
Dar daca il vezi pe cel de langa tine facand un pacat, eu cred ca e bine sa-l corectezi cu blandete. Daca acela ia seama la ce l-am sfatuit si nu mai greseste, inseamna ca "observatia" noastra a fost cu folos.
Decat sa-l atentionam asupra culorii camasii purtate... mai bine am tacea si-am spune in gand o rugaciune, e mai de folos. :1:

heaven 04.02.2010 19:06:59

A fi direct nu inseamna a fi si din topor.Poti fi sincer si in acelasi timp sa fii diplomat pentru a nu rani sentimentele celor din jur.

vlad90 04.02.2010 19:14:26

Citat:

Īn prealabil postat de heaven (Post 208420)
A fi direct nu inseamna a fi si din topor.Poti fi sincer si in acelasi timp sa fii diplomat pentru a nu rani sentimentele celor din jur.

Subscriu :)

iustin10 04.02.2010 21:55:00

E foarte delicat sa fi direct.Pe de o parte este o calitate,ca spui ce gandesti,pe de alta parte poti rani f usor.Nici sa ascunzi nu e bine,ca nu ai mila de sufletul celui ce greseste,nici sa spui imediat tot ce ti trece prin cap nu e bine,caci ai liber la a judeca.
Eu cred,ca e bine sa ai curaj,dar nu in a judeca,ci in a arata ce e binele.

5s5t6e7f8 04.02.2010 22:17:26

prefer persoanele foarte directe.pe moment pot sa ma sperie sau chiar sa ma supere dar stiu ce am in fata. Asta in viata de toate zilele .In relatia de PRIETENIE numai si NUMAI persoane directe. Altfel nu este PRIETENIE. Daca imi este prieten nu se va supara pe mine ca i-am spus despre camasa ca nu este frumoasa.In fond eu i-am spus doar PAREREA mea. Camasa lui este PAREREA lui.

Ora este GMT +3. Ora este acum 07:13:41.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.