![]() |
Ce inseamna sa iti traiesti viata la maxim?
Ce inseamna sa iti traiesti viata la maxim? din punctul vostu de vedere
|
sa iti traiesti viata in Hristos. Hristos este "maxim". :)
|
sati traiesti viata = sa faci ce vrei de capul tau => cocalar etc. :))))
|
Eu cred ca viata la maxim au trait-o sfintii, adica au profitat la maxim de timpul trait pt a se uni cu Dumnezeu. Clipa de clipa, zi de zi, an de an, pana au intrat in vesnicie...
Noi nu traim cu adevarat viata la maxim, pierdem mult din intensitate cand suntem ,,caldicei´´. |
Citat:
|
Viata la maxim inseamna pentru majoritatea 'sa traiesti' sa te distrezi,sa te inconjori de prieteni,de aventuri,de realizari.
Iar daca un crestin nu reuseste sa ia mai multa simtire din rugaciune, credinta si mersul la biserica,atunci mai bine sa isi traiasca viata,caci mai bine sa fii rece sau fierbinte decat caldicel.Vamiseii ,farisei,Petru insusi ,au fost luati din mijlocul vietii. Asa ca nu dispretuiti pe cei care simt ca traiesc viata,nu intotdeauna e un lucru rau. |
depinde ce intelegi prin ,,viata la maxim".....majoritatea tinerilor inteleg acest lucru ca fiind sinonim cu a-si bate joc de viata lor si a celorlalti,distractie mai pe scurt,pentru multi inseamna sa traiasca doar in clipa de fata fara sa le pese de consecintele faptelor lor,sa se distreze cu fete respectiv baieti,sa mearga la discoteca,sa rada de ceilalti iar cand isi dau seama de urmari e prea tarziu ca sa mai repare ceva....iar cel mai grav lucru este ca acesti oameni nu isi fac rau doar lor insisi,ci si celor din jur....
dar sa-ti traiesti viata in adevaratul ei sens inseamna cu totul altceva,inseamna sa te gandesti la viitor,la cei de langa tine,cand ajungi la o anumita varsta sa nu iti para rau cand te uiti in urma,ci sa fi mandru de ce ai realizat,sa fi constient de toate faptele pe care le faci,sa iti pese de toti din jur si sa ii pretuiesti,sa te faci util celorlalti mentinandu-l mereu pe Dumnezeu aproape si sa nu uiti ca asa cum iti asterni la tinerete asa vei dormi la batranete si este pacat sa traiesti la maxim si sa te distrezi acum ca sa plangi mai tarziu...asta este parerea mea,poate a voastra este diferita |
Sa iti iei crucea si sa-l urmezi pe Hristos.Sa-l iubesti pe Domnul Dumnezeul tau din tot sufletul tau...etc. si pe aproapele tau ca pe tine insu-ti.Solicitarea este maxima.Dar si rasplata.Inca de aici de pe pamint. Doamne-dar cum o fi in ceruri?!>
|
"A trai viata la maxim" e una din sintagmele epocii in care traim, unul din trendurile in care trebuie musai sa te regasesti, altminteri "risti" sa treci prin viata precum gasca prin apa...:62: Alte constructii asemanatoare: "femeie puternica", "copii reusiti / casnicie reusita", etc. Astea sunt "baremele" pe care oricine trebuie sa le atinga in ziua de azi -> toata lumea se lanseaza in comparatii inutile - ia sa vedem cum ma situez fata de vecinul / vecina, prietena, verisoara, samd. De unde drama unora care nu se pot ridica la standardele impuse de o societate in care totul trebuie sa fie la maxim.
Societatea in care traim vrea ca toti sa fie creiere, daca e sa-l parafrazez pe Inorog: nu se accepta nici un organ ne-esential, periferic in structura in care vietuim. Pentru mine "a trai viata la maxim" nu inseamna nimic, e doar o expresie gaunoasa si super-uzitata a vremurilor pe care le traim. Doamne-ajuta! |
Cred ca aceasta expresie poate avea o semnificatie aparte pentru fiecare dintre noi.
Pentru mine,de exemplu,a-mi trai viata la maxim inseamna sa nu irosesc timpul si sa incerc sa intreprind cat mai multe posibil,mai ales lucruri care duc la evolutia atat a spiritului,cat si a mentalului,dar de ce nu si a fizicului (sportul este foarte important). Ma straduiesc sa am cat mai multi timp morti posibil si sa fructific absolut fiecare zi. |
Pentru mine, a trai viata la maxim inseamna a fi cat mai aproape de Dumnezeu, precum Parintii de odinioara, cat mai aproape de cei dragi, cat mai odihnitor pentru tot omul de langa mine si cat mai in mijlocul celor facute de Dumnezeu curate si odihnitoare, adica in natura.
A trai viata la maxim inseamna a fi sfant ! Doar sfantul se bucura nelimitat de toti si toate. |
Nu cred ca expresia trebuie interpretata neaparat in sensul vulgarizat, de a te deda tuturor placerilor posibile.
A trai la maxim dupa mine inseamna a trai autentic, a-ti asuma momentele de sclipire si de cadere pe care le ai, a te implica cu buna credinta in aflarea si impartasirea adevarului, a nu copia ceea ce nu intelegi, a fi mai degraba bun sau rau decat indiferent, a avea curajul de a te indoi de tine, a iubi in mod cinstit, a-ti asuma faptele inaintasilor din neamul tau - bune sau rele, a invata sa suferi, a da socoteala de buna voie pentru faptele tale, a face binele nu doar atunci cand iti e la indemana si trece o ocazie pe langa tine ..... cam asta. Cred ca sunt destule sa umple o viata. |
A trai fiecare clipa cu Dumnezeu!
|
Sa traiesti fiecare zi ca si cum ar fi ultima.
|
Sa ai prieteni !
|
A trai cu ceilalti si pentru ceilalti ,este locul unde se intalnesc toate:
-slava si telul oamenilor bogati(de a fi lingusiti probabil) -telul politicienilor (de a isi iubi partidu si poate cei care ii iubesc) -liantul gastilor de cartier,de a fi uniti -mirajul prostituatelor ,-de a fi inconjuurate de lume,de afectiune -inghesuiala cluburilor -farmecul firmelor,de a face cate un time-building -scopul listei tale de messenger -Placerea familiei de a se reuni toti la masa -Puterea protestantilor ,de a oferi traiul in comuniune -Familia cea mare,si curatitoare de suflete din obstea manastirilor -dragostea cea mare a lui Hristos cand a vietuit pe pamant,pentru toti oamenii -dragostea lui Hristos din ceruri pentru Biserica Sa,si pentru intreaga lume -si ultimu pe lista...forumul acesta In toate se vede,ca a iti trai cu adevarat viata,este a te inconjura de oameni,si a face fapte care sa ramana... Niciodata nu vom putea epuiza misterul omului de langa noi,infinit,asemenea noua. |
Pacat ca aceasta sintagma "a trai viata la maxim", a capatat in prezent si un sens negativ.
Cum spunea cineva "nu lasa sa te traiasca viata, traieste-o tu pe ea!" Pentru a ma bucura in mod maxim de ceea ce imi ofera viata, incerc, pe cat se poate, sa nu ma comport ca si cum asi fi absent din ea. Viata cere de la noi o anumita prezenta, o anumita sensibilitate fata de persoanele si lucrurile din jurul nostru. Cu alte cuvinte, Dumnezeu ne vrea vii, nu morti. Vrea ca noi sa simtim, sa avem inima de carne, nu de piatra. |
un sfant parinte spunea ca de s-ar stradui omul, de dimineata pana seara ar ajunge la masura dumnezeiasca.
asta este, cred eu, cel putin teoretic, maximum de traire. dar ce spunea psalmistul? "Eu am zis: dumnezei sunteti si toti fii ai celui Preainalt. dar voi, ca niste oameni muriti si ca unul din capetenii cadeti" |
A trai la maximum pentru mine inseamna a trai asa cum iti doresti. Sa faci ceea ce ai vrut dintotdeauna sa faci, sa te bucuri de viata si de oamenii din jurul tau. Si daca reusesti sa lasi ceva in urma, de care lumea sa-si aduca aminte cu placere, cu atat mai bine, inseamna ca n-ai trait degeaba.
|
A trăi viața la MAXIM = a păcătui la MINIMUM.
|
Citat:
|
Viata nu poate fi traita cu adevarat decat in Dumnezeu. Asadar, nu exista maxim in afara Sa. Nu poti spune traiesc intens doar aici, acolo nu mai pot. Omul induhovnicit traieste intens oriunde s-ar afla. Imi vine in minte faptul ca Hristos nu a avut o casa a Lui nu pentru ca nu a avut o copilarie, o casa, ci pentru ca El se simtea acasa pretutindeni.
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 23:14:26. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.