Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Iarasi cipuri si biometrice (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=8435)

BogdanF2 10.02.2010 16:11:45

Iarasi cipuri si biometrice

Doamne ajuta,

Nu am mai auzit demult mai nimic legat de subiectul asta. Mai stie cineva ceva?

Stie cineva daca codul de bare de pe permisele de conducere contine cei 3 de 6 sau nu? Pare a fi altfel de cod decat cel de pe produse.

Stie cineva de ce se tot repeta ca cipurile cu 3 de 6 in ele? Unde anume au cei 3 de 6? Se pot vedea?

Stie cineva daca mai vin cartile de identitate biometrice in 2011? Vor avea cip? Vor avea cod de bare?

Stie cineva de ce spun unii ca ne pierdem sufletul daca acceptam cipul de pe actele de identitate?

Multumesc,

Bogdan.

suntneutru 10.02.2010 16:18:43

Ignorantii spun ca ne pierdem sufletul daca acceptam cipul acela. Din pacate aici intra mare parte din BOR si vad ca si din fani.
Cipul acela de pe buletin nu are nici o treaba cu sufletul tau. dar nici una.

almaris 10.02.2010 16:39:04

Citat:

În prealabil postat de BogdanF2 (Post 210616)
Doamne ajuta,

Stie cineva daca codul de bare de pe permisele de conducere contine cei 3 de 6 sau nu? Pare a fi altfel de cod decat cel de pe produse.

Stie cineva de ce se tot repeta ca cipurile cu 3 de 6 in ele? Unde anume au cei 3 de 6? Se pot vedea?

Stie cineva daca mai vin cartile de identitate biometrice in 2011? Vor avea cip? Vor avea cod de bare?

Stie cineva de ce spun unii ca ne pierdem sufletul daca acceptam cipul de pe actele de identitate?

Multumesc,

Bogdan.

Dragul meu, am o veste buna pentru tine si anume ca nici un cip din lumea asta sau cod de bare sau numere cu nu stiu cati de 6 nu vor putea sa te smulga din mana Mantuitorului, a Domnului nostru care a dat totul pentru salvarea noastra.

Lepadarea de credinta, lepadarea de Dumnezeu nu se face prin purtarea de cipuri chiar in propriul corp sau prin acte de identitate de nu stiu ce fel, ci prin purtarea noastra de zi cu zi aratam daca am ramas in credinta sau nu. Cuvantul spune intr-una din epistolele lui Pavel catre Timotei " Cine nu poarta de grija de ai sai, s-a lepadat de credinta".

Te rog sa nu lasi pe nimeni sa te descurajeze si sa privesti cu incredere la Dumnezeu, la creatorul nostru care nu a facut pe nimeni pierdut, care nu a lasat pe nimeni din mana Sa, te rog ca in chestinuni din acestea sa nu pleci urechea la oamenii care pot gresi sau care rau intentionati fiind vor sa induca panica in randul semenilor lor.

antoniap 10.02.2010 18:01:08

Citat:

În prealabil postat de almaris (Post 210643)
Dragul meu, am o veste buna pentru tine si anume ca nici un cip din lumea asta sau cod de bare sau numere cu nu stiu cati de 6 nu vor putea sa te smulga din mana Mantuitorului, a Domnului nostru care a dat totul pentru salvarea noastra.

Lepadarea de credinta, lepadarea de Dumnezeu nu se face prin purtarea de cipuri chiar in propriul corp sau prin acte de identitate de nu stiu ce fel, ci prin purtarea noastra de zi cu zi aratam daca am ramas in credinta sau nu. Cuvantul spune intr-una din epistolele lui Pavel catre Timotei " Cine nu poarta de grija de ai sai, s-a lepadat de credinta".

Te rog sa nu lasi pe nimeni sa te descurajeze si sa privesti cu incredere la Dumnezeu, la creatorul nostru care nu a facut pe nimeni pierdut, care nu a lasat pe nimeni din mana Sa, te rog ca in chestinuni din acestea sa nu pleci urechea la oamenii care pot gresi sau care rau intentionati fiind vor sa induca panica in randul semenilor lor.

Esti sigur(a)?
Citeste si http://apologeticum.files.wordpress....ocalipsa13.gif

antoniap 10.02.2010 18:04:24

Citat:

În prealabil postat de suntneutru (Post 210624)
Ignorantii spun ca ne pierdem sufletul daca acceptam cipul acela. Din pacate aici intra mare parte din BOR si vad ca si din fani.
Cipul acela de pe buletin nu are nici o treaba cu sufletul tau. dar nici una.

Iata un astfel de ,,ignorant":

http://apologeticum.files.wordpress....libertatii.gif

Ioana-Andreea 10.02.2010 18:51:59

Se pare ca ignorantul esti tu!Uita-te pe Discovery si vezi cum se poate controla omul prin cip(gandurile,actiunile,absolut tot).Chiar cei care au participat la crearea cipurilor au vorbit despre anumite unde de frecventa f. joasa,prin care omul poate fi controlat.Plus declaratiile multor oameni faimosi care au fost prieteni cu rockfeller.

FLORINA 10.02.2010 19:11:04

Citat:

În prealabil postat de BogdanF2 (Post 210616)
Doamne ajuta,

Multumesc,

Bogdan.

Pentru luminarea ta si a altora ca sa vezi unde vrea sa se ajunga si ce se va intampla,unde vei gasi toate raspunsurile la intrebarile pe care ti le pui cu privire la cipuri si multe alte lucruri te rog sa cumperi cartea "STARETII DESPRE VREMURILE DIN URMA". dUMNEZEU SA NE LUMINEZE!

hadrian 10.02.2010 19:47:29

Cip

Multi vor accepta implantul cipului in mana sau frunte. Vor fi si unii care nu o vor face.
In Pilda Semanatorului ni se arata ca numai un sfert dintre oameni se vor mantui (nu ca ceva predestinat ci din voia lor, pe care Dumnezeu o respecta), si nici acesti la fel ("au dat rod: una o suta, alta saizeci, alta treizeci").
Faptul ca multi o sa accepte nu o sa ma determine sa o fac si eu. Dumnezeu sa ne ajute!

BogdanF2 10.02.2010 19:49:37

Eu cred totusi ca daca accepti un act de identitate care are pe el cei 3 de 6, e si asta un fel de lepadare. Nu stiu daca actualele acte au asa cev, dar daca au, atunci cred ca acceptarea lor e un fel de lepadare.

Cum ar fi sa-ti cumperi un tricou pe care scrie 666, sau sa te dai cu un deodorant care se cheama "Diavolo"? Nu ar fi oare un fel de lepadare?

In aceeasi ordine de idei, daca ai un simbol diavolesc pe actul de indentitate, tot un fel de lepadare cred ca e. Intrebarea e daca intr-adevar pe actele astea de identitate se afla intr-adevar ceva diavolesc sau nu...

Bogdan.

hanico 10.02.2010 19:59:55

Cuvant

Am si eu un cuvant pentru cei ce cred ca cipurile sunt inofensive:
Ascultati vocea celor mai buni duhovnici si monahi (Bartolomeu Anania, Justin Pirvu, Arsenie Papacioc) ei sunt cei care tin stindardul ortodoxiei in Romania, desi multi considera ca monahii exagereaza. Athos-ul ne spune si el de vre-o 2-3 ani de primejdia aceasta. Daca nu-i credeti nici pe ei ... .
Domnul sa va lumineze!

almaris 10.02.2010 20:52:48

Deci faptul ca Domnul spune ca nimeni si nimic nu ne va putea lua din mana Lui nu e suficient pentru multi dintre noi. Niste cifre sau dispozitive sunt capabile sa ne tina departe de Dumnezeu? Sub nici o forma. Si ce daca un om ar ajunge prin absurd sa fie controlat de cineva, credeti ca Dumnezeu va judeca pe unul in acest stadiu sau va lua in considerare timpul cand omul avea propria judecata. Sa nu ne inselam in privinta aceasta. In ceea ce priveste semnul de pe mana sau de pe frunte din Apocalipsa, daca luam literal si nu intelegem de fapt ce se spune de fapt aici ajungem la ridicolul de a crede ca vom trai intr-o lume in care unii vor umla breji cu cine stie se semne in frunte sau unii cu cine stie ce podoabe pe mana. Este evident o exprimare simbolica asa cum este intreaga carte a Apocalipsei, o carte nu a groazei cum arata unii ci o carte a sperantei, o marturie a insusi Domnului nostru. Semnul pe frunte are de a face cu gandirea omului, aluzie la minte, la creierul omului care va refuza Cuvantul lui Dumnezeu pentru cuvantul oamenilor, vor refuza sa-l creada pe Dumnezeu si se vor increde in minti de oameni, mai departe sunt cei cu semnul pe mana, acestia sunt cei care nu numai ca nu mai cred in Dumnezeu, dar trec si la fapte, inclusiv la persecutie, asadar semnul pe mana reprezinta faptele rele ale mainilor lor. Dumnezeu sa ne ajute sa nu fim in niciuna din aceste categorii.

BogdanF2 10.02.2010 21:51:53

Citat:

În prealabil postat de almaris (Post 210766)
Deci faptul ca Domnul spune ca nimeni si nimic nu ne va putea lua din mana Lui nu e suficient pentru multi dintre noi. Niste cifre sau dispozitive sunt capabile sa ne tina departe de Dumnezeu? Sub nici o forma. Si ce daca un om ar ajunge prin absurd sa fie controlat de cineva, credeti ca Dumnezeu va judeca pe unul in acest stadiu sau va lua in considerare timpul cand omul avea propria judecata. Sa nu ne inselam in privinta aceasta. In ceea ce priveste semnul de pe mana sau de pe frunte din Apocalipsa, daca luam literal si nu intelegem de fapt ce se spune de fapt aici ajungem la ridicolul de a crede ca vom trai intr-o lume in care unii vor umla breji cu cine stie se semne in frunte sau unii cu cine stie ce podoabe pe mana. Este evident o exprimare simbolica asa cum este intreaga carte a Apocalipsei, o carte nu a groazei cum arata unii ci o carte a sperantei, o marturie a insusi Domnului nostru. Semnul pe frunte are de a face cu gandirea omului, aluzie la minte, la creierul omului care va refuza Cuvantul lui Dumnezeu pentru cuvantul oamenilor, vor refuza sa-l creada pe Dumnezeu si se vor increde in minti de oameni, mai departe sunt cei cu semnul pe mana, acestia sunt cei care nu numai ca nu mai cred in Dumnezeu, dar trec si la fapte, inclusiv la persecutie, asadar semnul pe mana reprezinta faptele rele ale mainilor lor. Dumnezeu sa ne ajute sa nu fim in niciuna din aceste categorii.

E o mica problema. Acel "nimeni" care nu ne poate smulge nu ne include si pe noi. Intr-adevar, nimeni nu ne poate smulge, dar noi insine ne putem smulge, pentru ca Dumnezeu nu ne tine cu forta, impotriva vointei noastre.

Si daca scrie clar in Biblie sa nu primim semnul fiarei pe frunte sau pe mana, si noi totusi in primim, atunci noi suntem cei care ne smulgem din mana lui Dumnezeu.

Bogdan.

ioana.ctin 10.02.2010 21:56:34

Sunt deacord cu voi doar pe jumatate referitor la actele care au cip. Actele care contin cip nu ne pot controla fizic sau psihic. Eu am card bancar cu cip (asta e altceva). Nu cred ca un act cu cip imi va afecta personalitatea sau integralitatea. Partea, totusi, alarmanta este ca, acesta este doar primul pas pana la inceperea unei campanii de implanturi de cipuri.

O alta problema pe care nu o puncteaza nimeni este cate state din lume au acte de identitate cu cipuri, cate state au tehnologia de citire a acestori cipuri? Din cate stiu, foarte putine. Mai stiu, ca noi vrem sa implementam aceste acte, dar aparate care sa citeasca actele biometrice nu avem. Deci, treaba asta are iz de afacere. Si,sincer, nu e singura "afacere" implementata la noi, iar restul lumii inca se mai "gandeste".

Dumnezeu sa-i ierte pe oamenii pusi la conducerea tarii, ca nu stiu ce fac.

lore86 11.02.2010 10:56:24

Citat:

În prealabil postat de almaris (Post 210766)

draga anamris,
minimalizezi simbolostica elementelor apocaliptice.
ce e asa greu de inteles ca cipul va fi pus pe mana si cu ajutorul unui aprat special se va face citirea omului.in america deja se practica.anumite institutii, precum si anumite cluburi selecte conditioneaza accesul clientilor in functie de cip(daca il ai lucrezi, intri, daca nu=NU)
Dumnezeu ne poarta de grija, cu conditia ca noi sa il lasam. f frumos a raspuns cineva mai inainte.
Dumnzeu nu obliga, nu forteaza.
daca tu sti ca cipul e rau, caci ti s-a spus si totusi ti-l pui nu mai poti avea scuza ca nu ai stiut, ci de bunavoie si cu bunastiinta te-ai petcetluit cu semnul fiarei.
de aici urmeaza lepadarea:nu puteti sluji la doi domni, si lui Dumenzeu si lui mamona. asa spune scriptura, asa spune Hristos.
deci lucurruile sunt logice si simple, ne e nimic complicat in algoritmul asta(la nivel teoretic ca atunci cand va trebui sa demonstam partea practica o sa vedem cati mai suntem asa viteji)
dar in acelasi timp avem incredintarea ca daca vom urma drumul lui Hristos, El nu ne paraseste:"iata, Eu sunt cu voi pana la sf veacurilor"

AlinB 11.02.2010 17:25:39

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 210680)

O mare porcarie :24:

Ca si blogul in cauza de altfel.

AlinB 11.02.2010 17:27:18

Citat:

În prealabil postat de hanico (Post 210742)
Am si eu un cuvant pentru cei ce cred ca cipurile sunt inofensive:
Ascultati vocea celor mai buni duhovnici si monahi (Bartolomeu Anania, Justin Pirvu, Arsenie Papacioc) ei sunt cei care tin stindardul ortodoxiei in Romania, desi multi considera ca monahii exagereaza. Athos-ul ne spune si el de vre-o 2-3 ani de primejdia aceasta. Daca nu-i credeti nici pe ei ... .
Domnul sa va lumineze!

Or fi mari si buni duhovnici dar daca au fost "informati" de anumiti indivizi fara scrupule, parerea bazata pe afirmatii si informatii de doi bani nu face nici macar doi bani.

AlinB 11.02.2010 17:30:42

Citat:

În prealabil postat de Ioana-Andreea (Post 210696)
Se pare ca ignorantul esti tu!Uita-te pe Discovery si vezi cum se poate controla omul prin cip(gandurile,actiunile,absolut tot).

Abureala.

Citat:

Chiar cei care au participat la crearea cipurilor au vorbit despre anumite unde de frecventa f. joasa,prin care omul poate fi controlat.
Controlat cum? Sa i se faca rau pana cade din picioare si isi varsa si matzele?
Asta da, sigur ca se poate.

Citat:

Plus declaratiile multor oameni faimosi care au fost prieteni cu rockfeller.
Asa, si daca fac si eu o declaratie pe youtube ca am fost prieten cu tine si te-am vazut ca ai facut si ai dres si ai spus aia si aia (nu chestii dragute), le recomanzi si altora sa ia de bun ce zic eu?

mihailt 11.02.2010 17:32:37

Pasaportul asta cu cip costa mai mult de 100$ taxa de eliberare...
(270 ron e numai pasaportul plus vreo 50 ron taxa de eliberare...).
Ala vechi din cauza ca era numai vreo 10-20 ron plus vreo 50 ron taxa de eliberare nu era bun.
Cine merge in UE nu are rost sa isi faca sa dea bani aiurea ca poate sa mearga numai cu cartea de identitate.

AlinB 11.02.2010 17:34:57

Citat:

În prealabil postat de BogdanF2 (Post 210733)

In aceeasi ordine de idei, daca ai un simbol diavolesc pe actul de indentitate, tot un fel de lepadare cred ca e. Intrebarea e daca intr-adevar pe actele astea de identitate se afla intr-adevar ceva diavolesc sau nu...

Bogdan.

Pai pune-te si cauta, cumpara-ti un microscop si analizeaza-l, sa nu care cumva sa-ti pierzi mantuirea.

Vezi si telefonul din buzunar, desfa-l in bucatele, ia o lupa si vezi daca nu scrie "666" pe vreun cip, fa-i un memory dump total sa vezi daca nu exista ascunsa pe undeva fatidica combinatie.

Am auzit ca urmeaza sa se faca la greci un cip anti-666 care sa fie obligatoriu introdus in toata aparatura electronica si sa monitorizeze toate datele pentru "666", in cazul in care apare combinatia aparatul sa ia imediat foc.
Cipul binenteles urmeaza a fi sfintit imediat ce iese de pe linia de productie si inainte de a fi introdus in aparate.

Cred ca trebuie sa-l importam si noi.

AlinB 11.02.2010 17:37:40

Citat:

În prealabil postat de mihailt (Post 211097)
Pasaportul asta cu cip costa mai mult de 100$ taxa de eliberare...
(270 ron e numai pasaportul plus vreo 50 ron taxa de eliberare...).
Ala vechi din cauza ca era numai vreo 10-20 ron plus vreo 50 ron taxa de eliberare nu era bun.

Pai normal ca e atat..tehnologia costa, cum am mai iesi din criza daca firmele de microelectronica ar da faliment.
Cum s-ar mai cheltui banul public?

Lasand realitatea asta la o parte, ideea in principiu e buna daca ar fi corect implementata.

Dar dupa ce se vor cheltui cateva zeci de miliarde de $$ la nivel global (international) pentru implementarea standardului actual va deveni in sfarsit evident ca problemele semnalate inca de acum cativa ani sunt suficient de serioase pentru a fi schimbat.
Radical desigur, adica toate pasapoartele, toate cititoarele, etc.

mihailt 11.02.2010 17:41:39

Vreau sa mai vad si eu o tara din lume unde sa iti iei un pasaport e mai mult de 50% din salariu minim pe economie,taxa.

AlinB 11.02.2010 17:48:42

Orice tara in care salariul minim pe economie nu trece de 150$.

Si sunt destule. Chiar si sub.

antoniap 11.02.2010 19:11:59

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 211091)
O mare porcarie :24:

Ca si blogul in cauza de altfel.

E un punct de vedere al unei persoane fidele opiniei oficiale.

ioana.ctin 14.02.2010 23:00:37

Cei care lucreaza in strainatate vor fi obligati sa-ti faca pasapoarte biometrice , pentru ca acestea sunt valabile 5 ani, pe cand cele "clasice" sunt valabile numai 1 an.
Chiar stau sa ma gandesc, eu in aprilie emigrez si la finalul anului trebuie sa-mi schimb pasaportul. Deci, nu cred ca o sa-mi permit sa vin an de an sa-mi schimb pasaportul aici...iar la consulatele Romaniei costa si dureaza si mai mult eliberarea unui pasaport.
Deci suntem fortati.
Daca continuam analiza...avem toti carduri...si stiti vechea poveste ca daca citesti cuvantul "card" invers...iese altceva.

Si inca ceva....hai ca luatul amprentelor e deja celebra.... dar prin alte tari au inceput cu scanarea irisului prin aeroporturi http://www.manchesterairport.co.uk/m...ntent/Arriving

Dumnezeu sa ne ajute ca vremuri grele vin.

mihailt 14.02.2010 23:13:08

Mi se pare aberatie scanarea irisului.
Nu ca s-ar putea controla sufletul prin aceasta dar laserul are efecte distructive asupra retinei si ochiului!
http://en.wikipedia.org/wiki/Laser_safety
"
Laser radiation predominantly causes injury via thermal effects. Even moderately powered lasers can cause injury to the eye. High power lasers can also burn the skin. Some lasers are so powerful that even the diffuse reflection from a surface can be hazardous to the eye.

The coherence, the low divergence angle of laser light and the focusing mechanism of the eye means that laser light can be concentrated into an extremely small spot on the retina. A transient increase of only 10 °C can destroy retinal photoreceptors. If the laser is sufficiently powerful, permanent damage can occur within a fraction of a second, faster than the blink of an eye. Sufficiently powerful visible to near infrared laser radiation (400-1400 nm) will penetrate the eyeball and may cause heating of the retina, whereas exposure to laser radiation with wavelengths less than 400 nm and greater than 1400 nm are largely absorbed by the cornea and lens, leading to the development of cataracts or burn injuries.[1]"

Cine stie ce alte efecte negative are scanarea cu laser a ochilor!
Nu acceptati sa va fie scanati ochii cu laser,asa ceva e o metoda barbara!

Sa nu uitam cum au fost introduse televizoarele si monitoarele cu tub catodic fara vreun studiu asupra efectelor de le produceau la ochii omului.
Si sunt destui care acum au probleme cu ochii datorita respectivelor.
Intre timp s-au modernizat televizoarele si monitoarele si nu mai produc probleme la ochi,cel putin asa e cu cele LCD.

ioana.ctin 14.02.2010 23:31:34

Citat:

În prealabil postat de mihailt (Post 212198)
Nu ca s-ar putea controla sufletul prin aceasta dar laserul are efecte distructive asupra retinei si ochiului!

Sa nu uitam cum au fost introduse televizoarele si monitoarele cu tub catodic fara vreun studiu asupra efectelor de le produceau la ochii omului.
Intre timp s-au modernizat televizoarele si monitoarele si nu mai produc probleme la ochi,cel putin asa e cu cele LCD.

Incep sa ma ingrijoreze asememea lucruri. Stiu ca in aeroportul din Manchester se desfasoara un proiect pilot. Daca rezultatele sunt cele estimate si asteptate de autoritati, acest sistem se va implementa in toate aeroporturile din Marea Britanie.

Mai fusese un proiect prin SUA cu scanare faciala, ala a picat din nu stiu ce motive.

In schimb sunt din ce in ce mai muti care "imbratiseaza" iddea cu scanarea irisului, care mi se pare chiar exagerata.

Unde mai sunt demnitatea si drepturile nostre la integritate?

ioana.ctin 14.02.2010 23:43:00

Ah, uite ca se pare ca avanseaza treaba si este "speciala" pentru cei ce emigreaza... http://www.bia.homeoffice.gov.uk/man...chnology/iris/

Deci ,nu trebuie sa mai iesim din tara, in curand.

Dar cand ne vor schimba si CI in cele biometrice? Ca sunt state prin uniune care le-au schimbat. Ma mir ca nu ni se implementeaza si acestea.

Pe mine incepe sa nu ma mai sperie un cip in pasaport pe langa cele ce ni se "pregatesc"

Doamne fereste-ne ca prigoniti vom fi.

AlinB 15.02.2010 00:00:32

Citat:

În prealabil postat de mihailt (Post 212198)
"
Laser radiation predominantly causes injury via thermal effects. Even moderately powered lasers can cause injury to the eye. High power lasers can also burn the skin. Some lasers are so powerful that even the diffuse reflection from a surface can be hazardous to the eye.

The coherence, the low divergence angle of laser light and the focusing mechanism of the eye means that laser light can be concentrated into an extremely small spot on the retina. A transient increase of only 10 °C can destroy retinal photoreceptors. If the laser is sufficiently powerful, permanent damage can occur within a fraction of a second, faster than the blink of an eye. Sufficiently powerful visible to near infrared laser radiation (400-1400 nm) will penetrate the eyeball and may cause heating of the retina, whereas exposure to laser radiation with wavelengths less than 400 nm and greater than 1400 nm are largely absorbed by the cornea and lens, leading to the development of cataracts or burn injuries.[1]"

Cine stie ce alte efecte negative are scanarea cu laser a ochilor!

Esti sigur?

"How Does Iris Scanning Work?
The eye is illuminated by light-emitting diodes that surround the camera. The diodes emit in the visible light spectrum. The scanner is NOT a laser-retinal scanner so there are no laser eye hazards. Iris identification uses standard video cameras — the same kind you would use to videotape your family — to take a picture of the iris of your eye. It does not use lasers and, therefore, has none of the inherent risks associated with lasers."

http://www.bnl.gov/userscenter/UU/pdf/Iris.pdf

Citat:

Conform carui studiu stiintific?
Care sunt factorii de risc mai exact?

Citat:

Esti sigur?

ioana.ctin 15.02.2010 00:03:20

Si parca se "astepta" o mai mare siguranta a datelor cu acete noi pasapoarte, dar se pare ca nu prea a iesit http://www.9am.ro/stiri-revista-pres...de-clonat.html

AlinB 15.02.2010 00:06:01

Citat:

În prealabil postat de ioana.ctin (Post 212208)

Doamne fereste-ne ca prigoniti vom fi.

Daca ai de gand sa te tii de prostii, fara doar si poate.
Altfel, sa faci pe victima asa din oficiu, chiar n-are sens. E patetic.

ioana.ctin 15.02.2010 00:08:05

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 212217)
Daca ai de gand sa te tii de prostii, fara doar si poate.
Altfel, sa faci pe victima asa din oficiu, chiar n-are sens. E patetic.

Nu ma mai refeream la un cip al unui act de identitate sau pasaport.

Dar ce parere ai de scanarea irisului?

AlinB 15.02.2010 00:09:48

Citat:

În prealabil postat de ioana.ctin (Post 212193)
Cei care lucreaza in strainatate vor fi obligati sa-ti faca pasapoarte biometrice , pentru ca acestea sunt valabile 5 ani, pe cand cele "clasice" sunt valabile numai 1 an.
Chiar stau sa ma gandesc, eu in aprilie emigrez si la finalul anului trebuie sa-mi schimb pasaportul. Deci, nu cred ca o sa-mi permit sa vin an de an sa-mi schimb pasaportul aici...iar la consulatele Romaniei costa si dureaza si mai mult eliberarea unui pasaport.
Deci suntem fortati.

Desigur. Altfel care ar fi sensul? Toti infractorii ar cere acte de identitate falsificabile.
Din motive de constiinta, desigur. Ce fel de constiinta, nu e greu sa ne dam seama.

Citat:

Daca continuam analiza...avem toti carduri...si stiti vechea poveste ca daca citesti cuvantul "card" invers...iese altceva.
Da, vechile superstitii babesti, atat de dragi poporului nostru mai degraba superstitios decat credincios.

Citat:

Si inca ceva....hai ca luatul amprentelor e deja celebra.... dar prin alte tari au inceput cu scanarea irisului prin aeroporturi http://www.manchesterairport.co.uk/m...ntent/Arriving
Si securitate si intimitate..mai greu.

Citat:

Dumnezeu sa ne ajute ca vremuri grele vin.
Pentru cei vizati de aceste masuri, fara doar si poate.
Daca te numeri printre ei, chiar ai de ce sa-ti faci griji.

mihailt 15.02.2010 00:11:35

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 212212)
Esti sigur?

"How Does Iris Scanning Work?
The eye is illuminated by light-emitting diodes that surround the camera. The diodes emit in the visible light spectrum. The scanner is NOT a laser-retinal scanner so there are no laser eye hazards. Iris identification uses standard video cameras — the same kind you would use to videotape your family — to take a picture of the iris of your eye. It does not use lasers and, therefore, has none of the inherent risks associated with lasers."

http://www.bnl.gov/userscenter/UU/pdf/Iris.pdf

Conform carui studiu stiintific?
Care sunt factorii de risc mai exact?

Esti sigur?

Mi se pare ciudat cum se dau foarte multe asigurari ca " there are no laser eye hazards".
Mai inainte se zice ca ochiul e luminat de niste LED-uri (http://en.wikipedia.org/wiki/Light-emitting_diode) si nu sunt sigur daca lumina produsa de leduri e sanatoasa pentru ochi.
Mai bine nu accepti asa ceva.
Eu am vazut la lanternele cu LEDuri ca te antentioneaza sa nu le folosesti direct spre ochiul cuiva ca pot avea efecte negative.
Nu se pot face experimente pe animale ca nu se stie daca animalele percep culorile precum oamenii si daca au ochii la fel.

Ce se vede pe wikipedia e o schema simplificata a ochiului uman.
Ochiul uman e o mare minune a lui Dumnezeu.
Avem vedere de noapte si vedem alb-negru dar si albastru si verde si vedere de zi cand vedem toate culorile.
Fotoreceptorii sunt diferiti si nu se stie cum poate sa afecteze LEDurile sau LASERul acesti fotoreceptori.

Asa ca mai bine nu accepti.
Ar fi bine sa se faca scandal sa se renunte la aceasta idee absurda.
Asemenea ar trebuie sa se stie ca scanarea cu raze X care se doreste sa fie folosita la aeroport e periculoasa si poate duce la cancer si la alte boli pentru cine calatoreste des...
Si ca sa faci doua scanari de astea (cu raze X) in decurs de 24 de ore e foarte periculos pentru organism.

AlinB 15.02.2010 00:11:44

Citat:

În prealabil postat de ioana.ctin (Post 212216)
Si parca se "astepta" o mai mare siguranta a datelor cu acete noi pasapoarte, dar se pare ca nu prea a iesit http://www.9am.ro/stiri-revista-pres...de-clonat.html

Stiu ziaristii despre pasapoartele electronice cat stiu despre fizica cuantica.
Se citeaza unul pe altul si asa prostia se propaga in lant, inclusiv printre cititori.

AlinB 15.02.2010 00:14:08

Citat:

În prealabil postat de mihailt (Post 212222)
Mi se pare ciudat cum se dau foarte multe asigurari ca " there are no laser eye hazards".
Mai inainte se zice ca ochiul e luminat de un LED (http://en.wikipedia.org/wiki/Light-emitting_diode) si nu sunt sigur daca lumina produsa de leduri e sanatoasa pentru ochi.
Mai bine nu accepti asa ceva.
Eu am vazut la lanternele cu LEDuri ca te antentioneaza sa nu le folosesti direct spre ochiul cuiva ca pot avea efecte negative.
Nu se pot face experimente pe animale ca nu se stie daca animalele percep culorile precum oamenii si daca au ochii la fel.

Ce se vede pe wikipedia e o schema simplificata a ochiului uman.
Ochiul uman e o mare minune a lui Dumnezeu.
Avem vedere de noapte si vedem alb-negru dar si albastru si verde si vedere de zi cand vedem toate culorile.
Fotoreceptorii sunt diferiti si nu se stie cum poate sa afecteze LEDurile sau LASERul acesti fotoreceptori.

Pai si la soare ti se zice sa nu privesti direct.
Eu cred ca pana la urma nu poti fi sigur nici daca lumina solara e buna si nu se tie daca nu-ti afecteaza cumva intr-un final vederea.

La o adica sunt atitia care au orbit sau au diverse probleme din cauza ca s-au expus la ea.

ioana.ctin 15.02.2010 00:20:08

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 212220)
Pentru cei vizati de aceste masuri, fara doar si poate.
Daca te numeri printre ei, chiar ai de ce sa-ti faci griji.

Nu e vb ca sunt sau ma simt cu musca pe caciula. Problema pe care vroiam s-o subliniez e ca deja masurile care se iau violeaza integritatea fiecarei persoane. (si ma refer la scanarea irisului, ca luat de amprente sau lucruri de gen...sunt deja banale si inofensive :1:).

Iar cat despre infractori, am postat un link mai sus, deja e presa plina ca se modifica foarte usor datele din pasapoartele biometrice. Deci, cei vizati iau si masuri.

Hai sa lasam toate astea cu 666 si lucruri de gen....e vorba despre drepturile nostre. Asta e simpla ingrijorare

ioana.ctin 15.02.2010 00:23:44

Citat:

În prealabil postat de mihailt (Post 212222)
Asemenea ar trebuie sa se stie ca scanarea cu raze X care se doreste sa fie folosita la aeroport e periculoasa si poate duce la cancer si la alte boli pentru cine calatoreste des...
Si ca sa faci doua scanari de astea (cu raze X) in decurs de 24 de ore e foarte periculos pentru organism.

Si cei ce lucreaza acolo sunt cei mai afectati ca stau ore in sir in apropierea aparatelor respective.
Si lista continua.

ioana.ctin 15.02.2010 00:28:01

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 212223)
Stiu ziaristii despre pasapoartele electronice cat stiu despre fizica cuantica.
Se citeaza unul pe altul si asa prostia se propaga in lant, inclusiv printre cititori.

Nu numai presa de la noi discuta despre clonarea acestor documente. Inca de prin 2006-2007 presa britanica dezbatea acest subiect.

Acum, ce-i drept, cand apare ceva nou, vor aparea si "specialistii"care sa-l falsifice.

Dar, Alin, lasa atitudinea asta de superioritate....ca nu-si are rostul.

mihailt 15.02.2010 01:18:07

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 212225)
Pai si la soare ti se zice sa nu privesti direct.
Eu cred ca pana la urma nu poti fi sigur nici daca lumina solara e buna si nu se tie daca nu-ti afecteaza cumva intr-un final vederea.

La o adica sunt atitia care au orbit sau au diverse probleme din cauza ca s-au expus la ea.

http://en.wikipedia.org/wiki/LED
"# Blue hazard: There is a concern that blue LEDs and cool-white LEDs are now capable of exceeding safe limits of the so-called blue-light hazard as defined in eye safety specifications such as ANSI/IESNA RP-27.1-05: Recommended Practice for Photobiological Safety for Lamp and Lamp Systems.[68][69]"
Si nu scrie tot acolo lumina de la LEDuri e periculoasa pentru ochi.
Aci zice numai de LEDuri cu lumina albastra dar si cele cu lumina alba sunt periculoase pentru ochi.
(eu stiu ca am vazut la lanternele cu LEDuri albe - zice ca nu e voie sa le "bagi " in ochi altora).
E foarte simplu ca sa poti sa fotografiezi ochiul uman ai nevoie de multa lumina asupra lui.
(sa fie timpul de expunere scurt).
Nu e periculos pentru cine lucreaza,procedeul afecteaza numai pe cei "scanati":
ti se baga o lumina de LEDuri in ochi si iti sunt fotografiati ochii.
Nu e voie sa bagi lumini de LEDuri in ochi!
Dar eu nu sunt sigur ca numai se fotografiaza,sa nu se foloseasca si LASER dar sa nu se spuna ca normal populatia daca ar afla nu ar mai accepta nimeni asa ceva.
Fotografierea nu e totuna cu scanarea,fotografierea e una,scanarea e alta.

Normal ca e periculos sa te uiti direct la soare pentru ochi,uite aci:
http://en.wikipedia.org/wiki/Risks_a...f_sun_exposure
Da eu nu stiu cine se uita direct la soare?
Nu simti ca te dor ochii?

Au aparut tot felul de metode "stiintifice" de "securitate" iar absurditatea majora e aceea cu scanarea corpului cu raze X!
De la raze X poti sa faci cancer,e aceeasi chestie cu a-ti face o radioscopie la intregul corp!
Eu stiu ca radioscopii e bine sa nu faci mai mult de 1 /an la o anumita zona a corpului,altfel e pericol de cancer!
Si asa e periculoasa radioscopie ca e foarte mare intensitatea razelor X si nu e recomandabil sa faci.
Iata ce am gasit la repezeala:
http://www.evenimentul.ro/articol/ef...cu-raze-x.html

AlinB 19.02.2010 00:28:38

Citat:

În prealabil postat de mihailt (Post 212245)
http://en.wikipedia.org/wiki/LED
"# Blue hazard: There is a concern that blue LEDs and cool-white LEDs are now capable of exceeding safe limits of the so-called blue-light hazard as defined in eye safety specifications such as ANSI/IESNA RP-27.1-05: Recommended Practice for Photobiological Safety for Lamp and Lamp Systems.[68][69]"
Si nu scrie tot acolo lumina de la LEDuri e periculoasa pentru ochi.
Aci zice numai de LEDuri cu lumina albastra dar si cele cu lumina alba sunt periculoase pentru ochi.
(eu stiu ca am vazut la lanternele cu LEDuri albe - zice ca nu e voie sa le "bagi " in ochi altora).

"safe limits" iti spune ceva?

Citat:

E foarte simplu ca sa poti sa fotografiezi ochiul uman ai nevoie de multa lumina asupra lui.
(sa fie timpul de expunere scurt).
O spui ca specialist in domeniu? De sensibilitate ISO ai auzit?

Nu e periculos pentru cine lucreaza,procedeul afecteaza numai pe cei "scanati":
ti se baga o lumina de LEDuri in ochi si iti sunt fotografiati ochii.
Citat:

Nu e voie sa bagi lumini de LEDuri in ochi!
Ai consultat bibliografia care o citezi?

"ANSI/IESNA RP-27.1-05: Recommended Practice for Photobiological Safety for Lamp and Lamp Systems.[68][69]""

Asa scrie acolo?

Citat:

Dar eu nu sunt sigur ca numai se fotografiaza,sa nu se foloseasca si LASER dar sa nu se spuna ca normal populatia daca ar afla nu ar mai accepta nimeni asa ceva.
Si sigur n-ar afla nimeni de asta, fiind vorba doar de 2-3 astfel de dispozitive pazite cu mare strasnicie.

Citat:

Fotografierea nu e totuna cu scanarea,fotografierea e una,scanarea e alta.
Lamureste-ne cum vezi tu diferentele.

Citat:

Normal ca e periculos sa te uiti direct la soare pentru ochi,uite aci:
http://en.wikipedia.org/wiki/Risks_a...f_sun_exposure
Da eu nu stiu cine se uita direct la soare?
Nu simti ca te dor ochii?
Si daca te uiti printr-o lentia fumurie de ce poti sa o faci?
Simplu, pentru ca astfel lumina este mult redusa, si se incadreaza in "safety specifications".

Citat:

Au aparut tot felul de metode "stiintifice" de "securitate" iar absurditatea majora e aceea cu scanarea corpului cu raze X!
De la raze X poti sa faci cancer,e aceeasi chestie cu a-ti face o radioscopie la intregul corp!
Eu stiu ca radioscopii e bine sa nu faci mai mult de 1 /an la o anumita zona a corpului,altfel e pericol de cancer!
Si asa e periculoasa radioscopie ca e foarte mare intensitatea razelor X si nu e recomandabil sa faci.
Iata ce am gasit la repezeala:
http://www.evenimentul.ro/articol/ef...cu-raze-x.html
Nu sunt chiar raze X, mai informeaza-te.
Studiile sunt oricum in curs.

Ora este GMT +3. Ora este acum 15:36:24.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.