Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Postul (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5059)
-   -   Postul pentru femeile insarcinate (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=8462)

anculina 12.02.2010 22:33:54

Postul pentru femeile insarcinate

Sunt insarcinata in 14 saptamani si acum, in pragul Postului Mare, as vrea sa stiu daca ajunge sa postesc lunea, miercurea si vinerea. Nu stiu daca este bine sa nu mananc deloc o perioada asa de indelungata oua si lactate.

hadrian 12.02.2010 22:43:59

nu te gandi numai la tine caci acum sunteti doi

mananca tot ce-ti cade bine si asteapta cu nerabdare ziua in care il vei invata si pe copilul tau sa posteasca. sarcina si nastere usoara!

Fani71 12.02.2010 23:59:43

Parca mai deschisese cineva acum cateva zile un topic despre acest subiect.
Si eu stiu ca femeile insarcinate nu postesc. Daca chiar vor sa faca ceva pot renunta la ciocolata, la televizor sau la internet ;-))
Si eu sunt insarcinata. Eu as vrea saptamana viitoare sa nu mananc carne, dar daca o sa simt o nevoie imperioasa de carne totusi am sa mananc, pentru ca in starea noastra corpul stie mai bine ce face.
Avem toata viata sa postim, ar fi bine sa nu ne punem in pericol sanatatea si echilibrul fizic in aceasta perioada (caci se stie ca in general copilul isi ia ce-i trebuie de la mama, ea este cea care sufera daca nu se hraneste echilibrat)

Duhovnicul tau ce zice, anculina? Sunt convinsa ca daca l-ai intreba nu ti-ar spune sa postesti.

iana 13.02.2010 00:12:10

Dumnezeu sa va dea nastere usoara si copii sanatosi.

Fani71 13.02.2010 00:13:09

Multumesc! :53:

ory 13.02.2010 06:56:25

Sa fiti sanatoase dragi. dragi mamici si puii, de asemenea, caci sunteti tare curajoase...
Eu stiu ca nu se posteste in timpul sarcinii, iar acest lucru se intampla cu ingaduinta si Binecuvantarea duhovnicului care intelege situatia delicata in care se afla o graviduta. Este o vorba, mamica gravida trebuie sa manance un ou fiert pe zi . Dar, bine-nteles, daca se doreste a se apela la infranare, fiindca, pana la urma postul inseamna infranare si nevointa, atunci mamica ar putea renunta la anumite placeri si la anumite alimente care nu aduc nici un aport benefic din punct de vedere nutritional, ci doar caloric...cum sunt anumite dulciuri.
Spunea un doctor odata la o emisiune, ca mamica trebuie sa se hraneasca foarte bine in timpul sarcinii fiindca atunci copilul este in formare si, doar in acea perioada el isi i-a vitaminele , mineralele si substantele necesare pentru crestere, dar mai ales pentru formare. Tot acesta spunea ca, degeaba indopam copii dupa nastere cu vitamine, acesta va asimila exact cantitatea cu care s-a obisnuit metabolismul lui in timpul formarii, adica in burtica.
Consider ca este gresit sa acceptam ca trebuie sa ne infranam si sa ne uscam de post in timpul sarcinii, privand un copilas nevinovat de hrana necesara care i se cuvine, este chiar un egoism si, nicidecum o credinta.
Copilul poate suporta toata viata consecintele acestei privatiuni, consecintele unui metabolism dezechilibrat, fiindca perioada de crestere din burtica reprezinta cea mai importanta perioada a unui om, in ceea ce priveste viata acestuia . Este echivalenta cu ignoranta unor mamici care beau alcool sau fumeaza in timpul sarcinii si care, daca vad ca acel copilas este intreg, considera ca este in regula, insa problemele si consecintele reale vor aparea pe parcursul vietii acestuia.
Fani, te admir si-ti doresc sarcina fara probleme si un copilas sanatos, este ideal sa aiba un fratior sau o surioara puiul pe care deja il ai...
Sa fiti Binecuvantate !

anculina 13.02.2010 16:47:17

Va multumesc din suflet pt raspunsuri

Si eu ma gandeam ca e un act de egoism sa privezi un copilas nevinovat de hrana atat de necesara in perioada intrauterina. De altfel, eu sunt singura responsabila acum de dezvoltarea lui.
Mai am un baietel de 2 ani si 3 luni. Am prins Postul Mare si in decursul primei sarcini, dar eram chiar in primele saptamani, asa ca mancam doar ce nu imi facea greata. Copilasul meu e sanatos tun, multumesc bunului Dumnezeu pentru asta. N-am avut probleme cu el pana acum.
Si, chiar daca n-are legatura cu topicul acesta, as vrea sa sfatuiesc toate viitoarele mamici sa-si alapteze copiii cat de mult. E ceva extraordinar. Nu poti compara nimic cu simtamintele pe care le ai in timpul in care alaptezi. E ceva divin! Abia astept sa-mi alaptez si celalalt copilas!
Va doresc tuturor multa sanatate, fericire si copii sanatosi!

eudany01 17.02.2010 13:37:21

dar femeile care alapteaza cum pot tine post? :39:

cristina2012 22.02.2010 17:24:00

Citat:

În prealabil postat de eudany01 (Post 213221)
dar femeile care alapteaza cum pot tine post? :39:

Unele femei care alapteaza pot tine post, altele nu. Ca si sarcina, alaptarea necesita resurse serioase de energie. Fireste ca se poate foarte bine macar fara carne. Depinde si de copil. Unele mame au o dieta cumplita, mult mai chinuitoare decat un post, pentru ca altfel copilul are colici.
Pe primul copil l-am nascut cu cateva zile inainte sa inceapa Postul Mare. El avea colici cumplite, eu nu mai stiam ce sa mananc. Nu ma atingeam de nimc crud si era primavara si piata plina de verdeturi si eu mancam carne fiarta de pui. INtr-o dimineata eram la masa cu sotul meu. El tinea postul si manca ridichi si ceapa verde cu paine cu margarina, eu, in fata lui mancam pui fiert si mi se facea rau de pofta privind-ul cum mananca ridichi si ceapa. Le adulmecam... MA gandeam in sinea mea, uite cum fac doua pacate... nici postul nu-l tin si mai ravnesc si la mancarea altuia.

Fani71 23.02.2010 01:15:22

Citat:

În prealabil postat de cristina2012 (Post 215274)
Unele femei care alapteaza pot tine post, altele nu. Ca si sarcina, alaptarea necesita resurse serioase de energie. Fireste ca se poate foarte bine macar fara carne. Depinde si de copil. Unele mame au o dieta cumplita, mult mai chinuitoare decat un post, pentru ca altfel copilul are colici.
Pe primul copil l-am nascut cu cateva zile inainte sa inceapa Postul Mare. El avea colici cumplite, eu nu mai stiam ce sa mananc. Nu ma atingeam de nimc crud si era primavara si piata plina de verdeturi si eu mancam carne fiarta de pui. INtr-o dimineata eram la masa cu sotul meu. El tinea postul si manca ridichi si ceapa verde cu paine cu margarina, eu, in fata lui mancam pui fiert si mi se facea rau de pofta privind-ul cum mananca ridichi si ceapa. Le adulmecam... MA gandeam in sinea mea, uite cum fac doua pacate... nici postul nu-l tin si mai ravnesc si la mancarea altuia.

Mie mi se pare mai degraba un exemplu de asceza, care nu este intotdeauna cum scrie la carte: tu tineai postul altfel decat ceilalti, pur si simplu. Nu mancai carne de pofta, ci de nevoie...

Cand alaptezi, la fel ca intimpul sracinii, ai nevoie de hrana variata. Fara carne se poate pentru unele mame (dar nu fara peste din cate stiu).

PS pentru viitoarele mame: Am aflat ceva nou de la o doctorita homeopata: daca mananci 5 migdale pe zi, ai cantitatea necesara de calciu in timpul sarcinii (se recomanda sa le mananci fara piele). Asta daca din diverse motive (nu neaparat post) te feresti de lactate.

cristina2012 24.02.2010 15:10:40

Citat:

În prealabil postat de Fani71 (Post 215487)
PS pentru viitoarele mame: Am aflat ceva nou de la o doctorita homeopata: daca mananci 5 migdale pe zi, ai cantitatea necesara de calciu in timpul sarcinii (se recomanda sa le mananci fara piele). Asta daca din diverse motive (nu neaparat post) te feresti de lactate.

MIGDALE CRUDE!!! Migdalele prajite nu sunt recomandate.
Toate seminele si nucile sunt surse deosebit de bune de calciu, minerale si proteine. Migdalele sunt recomandate in special. Pielita migdaleleor contine acid cianhidric (e si prin tigari) de aceea este bine sa nu fie mancata de copii si de femei gravide. Ca sa scapam de ea, cel ami bine se tin migdalele la inmuiat o cateva ore, apoi pielita se curata foarte usor. Din migdale se poate face si "unt de migdale", adica o pasta din migdale zdrobite foarte fin sau lapte de migdale, foarte, foarte hranitor, mai mult ca laptele de vaca. Laptele de migdale este o solutie buna pentru cei alergici la proteinele din lapte de vaca si proteinele din soia.

Fani71 24.02.2010 17:55:10

Da, sigur, crude si muiate inainte in apa ca sa se poata lua pielita.
Cica si sardinele contin mult calciu, daca le mananci intregi.

lore86 24.02.2010 20:24:02

DA, am incercat si eu sa tin post prima saptamana si chiar mi+am propus ca daca ma simt bine sa continui si in a doua saptamana(eu alaptez).dar nu am reusit.
dupa o saptamana fara lactate si oua ma simteam epuizata, aveam o stare de slabiciune generala, pe scurt:nu eram buna de nimic.
saptamana asta am revenit pe regim lacto+vegetarian si mi mult mai bine.....:)

eea 25.02.2010 11:30:06

Si eu sunt insarcinata in 20 de saptamani si deocamdata cu ajutorul lui Dumnezeu am reusit sa postesc pana acum si sper sa mai pot un pic pana cand ii voi cere duhovnicului dezlegare ..bineinteles ca si cu dezlegarea sa miercurea si vinerea tot voi posti ptr linistea mea sufleteasca si ptr cea a pruncului din pantece....si la primul copil am postit toate posturile pana am nascut si a fost perfect sanatos plus ca desi e mic, are 3 ani si 2 luni, miercurea si vinerea vrea sa manance ce mancam si noi cu toate ca ptr el ii fac mancare de dulce..dar asa vrea el si noi nu ne impotrivim... Si sotul meu da dezlegare la femeile insarcinate ptr ca unele pot avea probleme de sanatate,sau pofte etc...Insa personal cred (si am simtit pe pielea mea) ca orice jertfa este rasplatita, chiar si o zi de post ptr o femeie insarcinata o rasplateste Maica Domnului inmiit....

Mariusica 25.02.2010 12:09:15

Citat:

În prealabil postat de eea (Post 216462)
Si eu sunt insarcinata in 20 de saptamani si deocamdata cu ajutorul lui Dumnezeu am reusit sa postesc pana acum si sper sa mai pot un pic pana cand ii voi cere duhovnicului dezlegare ..bineinteles ca si cu dezlegarea sa miercurea si vinerea tot voi posti ptr linistea mea sufleteasca si ptr cea a pruncului din pantece....si la primul copil am postit toate posturile pana am nascut si a fost perfect sanatos plus ca desi e mic, are 3 ani si 2 luni, miercurea si vinerea vrea sa manance ce mancam si noi cu toate ca ptr el ii fac mancare de dulce..dar asa vrea el si noi nu ne impotrivim... Si sotul meu da dezlegare la femeile insarcinate ptr ca unele pot avea probleme de sanatate,sau pofte etc...Insa personal cred (si am simtit pe pielea mea) ca orice jertfa este rasplatita, chiar si o zi de post ptr o femeie insarcinata o rasplateste Maica Domnului inmiit....

Din cate stiu eu primele luni de sarcina sunt esentiale pentru dezvoltarea copilului.
Aici nu e loterie.

windorin 25.02.2010 12:16:10

Citat:

În prealabil postat de Fani71 (Post 211591)
Si eu stiu ca femeile insarcinate nu postesc. Daca chiar vor sa faca ceva pot renunta la ciocolata, la televizor sau la internet ;)

O varianta de "post" parca mult mai buna si mai folositoare.
Cred insa ca este si mai grea, celor care s'au legat cam mult de ele. As adauga si vorbitul fara masura.

Citat:

În prealabil postat de cristina2012 (Post 215274)
Intr-o dimineata, eram la masa cu sotul meu. El tinea postul si manca ridichi si ceapa verde cu paine cu margarina, eu, in fata lui mancam pui fiert si mi se facea rau de pofta privind-ul cum mananca ridichi si ceapa.

Asta chiar m'a amuzat.
Iti dai seama cum suna? Am in fata carne, dar tanjesc spre ridiche. :)
Mancatul carnii (in acest caz) este mai bun si mai folositor decat postul. Pentru ca este taierea voii si abtinere de la cele dorite.

Citat:

Si eu sunt insarcinata in 20 de saptamani si deocamdata cu ajutorul lui Dumnezeu am reusit sa postesc pana acum si sper sa mai pot un pic pana cand ii voi cere duhovnicului dezlegare. Si la primul copil am postit toate posturile pana am nascut si a fost perfect sanatos plus ca desi e mic, are 3 ani si 2 luni, miercurea si vinerea vrea sa manance ce mancam si noi cu toate ca pt el ii fac mancare de dulce... dar asa vrea el si noi nu ne impotrivim.

Stiam eu ca se poate.
Ma bucur sa aud si sa vad ajutorul dat de Dumnezeu celor ce isi pun nadejdea in El (fara a fi insa inconstienti).

Citat:

Si sotul meu da dezlegare la femeile insarcinate pt ca unele pot avea probleme de sanatate sau pofte. Insa personal cred (si am simtit pe pielea mea) ca orice jertfa este rasplatita, chiar si o zi de post pt o femeie insarcinata o rasplateste Maica Domnului inmiit.

Adevarat, fiecare are puterea lui. Unii pot, altii nu. Unii sunt mai slabi, altii mai tari.

Cel care din 3 talanti a facut 6 este egal, inaintea lui Dumnezeu, cu cel care din 5 talanti a facut 10.
Fiecare sa lucreze cele pe care le poate lucra, caci stie Domnul masura fiecaruia.

Cat despre rasplatirea eforturilor... sunt sigur ca ele nu trec nemangaiate.

Mariusica 25.02.2010 12:39:00

Citat:

Crezi ca asta asteapta Maica Domnului sau Dumnezeu de la femeile insarcinate?
Sa posteasca? Sa se jerteasca pe sine si pe copil pentru post?
I-ai spus asta si medicului care iti urmareste sarcina?

eudany01 25.02.2010 14:55:23

am vorbit cu preotul de la Biserca si mi-a spus ca daca alaptez sa nu mananc carne in rest pot manca orice, dar ce nu dauneaza calitatii si cantitatii laptelui, pt ca acum mai important este copilul, apoi cand nu o sa mai alaptez pot tine post cum trebuie. sa ne infranam mintea de la ganduri necurate si limba de la vorbirea in desert.

cozia_ziua 25.02.2010 15:50:01

Mariusica, e adevarat ca sarcina nu e loterie, dar nici "stiinta exacta". Fiecare femeie e daruita sa simta, cat de cat, ce-i face bine si ce-i dauneaza, ce-i sta in putere si ce e prea mult. Nici medicii nu sunt categorici cu privire la alimentatia in timpul sarcinii, majoritatea iti recomanda sa-ti asiguri necesarul de nutrienti, dar ce anume, exact, e acest necesar, asta variaza de la persoana la persoana. De exemplu, eu nu am putut manca deloc carne aproape tot timpul cat am fost insarcinata si nici vreo 2 luni dupa ce am nascut, desi mi se recomanda, ca am nevoie de fier, de proteine etc. Am mancat in schimb mai mult ca de obicei cereale si "samburi" (migdale, alune etc) si fructe care inainte nu ma atrageau (coacaze). Se pare ca asa mi-am acoperit, fara sa stiu, necesarul de nutrienti, ca mi-au iesit tot timpul analizele perfecte. Iar dupa ce am nascut, cam 2 saptamani am mancat doar sana, paine si dovlecei... si am alaptat la greu :)
Ca sa n-o mai lungesc. Cred ca unele femei insarcinate ar putea foarte bine sa posteasca. cred ca eea are foarte multa dreptate si ca a pus problema foarte corect. Nu-i chiar nicio problema sa postesti 2 zile pe saptamana cand esti insarcinata, daca nu-ti face rau si daca simti ca poti. Pe mine ma incurajeaza mult pozitia ei, eu din pacate neavand taria sa tin un post intreg, ci doar in unele zile si nu faptul ca alaptez m-a incurcat, ci lacomia... De alaptat, alaptez deja de mai mult de 2 ani jumate si va asigur ca nu e nevoie deloc de carne, poate doar de lactate. Depinde, desigur si de starea de sanatate a mamei.

cristiboss56 25.02.2010 19:06:18

Citat:

În prealabil postat de cozia_ziua (Post 216580)
Mariusica, e adevarat ca sarcina nu e loterie, dar nici "stiinta exacta". Fiecare femeie e daruita sa simta, cat de cat, ce-i face bine si ce-i dauneaza, ce-i sta in putere si ce e prea mult. Nici medicii nu sunt categorici cu privire la alimentatia in timpul sarcinii, majoritatea iti recomanda sa-ti asiguri necesarul de nutrienti, dar ce anume, exact, e acest necesar, asta variaza de la persoana la persoana. De exemplu, eu nu am putut manca deloc carne aproape tot timpul cat am fost insarcinata si nici vreo 2 luni dupa ce am nascut, desi mi se recomanda, ca am nevoie de fier, de proteine etc. Am mancat in schimb mai mult ca de obicei cereale si "samburi" (migdale, alune etc) si fructe care inainte nu ma atrageau (coacaze). Se pare ca asa mi-am acoperit, fara sa stiu, necesarul de nutrienti, ca mi-au iesit tot timpul analizele perfecte. Iar dupa ce am nascut, cam 2 saptamani am mancat doar sana, paine si dovlecei... si am alaptat la greu :)
Ca sa n-o mai lungesc. Cred ca unele femei insarcinate ar putea foarte bine sa posteasca. cred ca eea are foarte multa dreptate si ca a pus problema foarte corect. Nu-i chiar nicio problema sa postesti 2 zile pe saptamana cand esti insarcinata, daca nu-ti face rau si daca simti ca poti. Pe mine ma incurajeaza mult pozitia ei, eu din pacate neavand taria sa tin un post intreg, ci doar in unele zile si nu faptul ca alaptez m-a incurcat, ci lacomia... De alaptat, alaptez deja de mai mult de 2 ani jumate si va asigur ca nu e nevoie deloc de carne, poate doar de lactate. Depinde, desigur si de starea de sanatate a mamei.

Mult , foarte mult chiar , lucreaza si subconstientul , caci de vei gandi ca-ti face rau si ca nu poti , asa va fi 80% , deci un simplu gand ne poate da socoteala peste cap !

eea 25.02.2010 19:38:59

Mariusica..eu nu am spus ca Maica Domnului vrea asa ceva de la noi..dar macar atat pot eu sa-i ofer drept multumire ptr ca mi-a binecuvantat pantecul cu inca un prunc.....sarcina nu e nici pe departe loterie nasterea de prunci e un dar de la Dumnezeu...medicul stie ca postesc, analizele mele sunt f bune...deci nu am niciun motiv sa cred ca fac ceva rau pentru copilul din pantece...duhovnicul mi-a spus ca pruncul creste cu anafora, aghiazma si Sfanta Impartasanie si eu cred si simt asta...degeaba mananc eu toate mancarurile sanatoase, cu carne sau fara, din lume daca imi lipsesc pruncul de Trupul si Sangele Mantuitorului care da viata...repet insa e doar parerea mea...

daniela_p 25.02.2010 19:52:52

Citat:

În prealabil postat de anculina (Post 211551)
Sunt insarcinata in 14 saptamani si acum, in pragul Postului Mare, as vrea sa stiu daca ajunge sa postesc lunea, miercurea si vinerea. Nu stiu daca este bine sa nu mananc deloc o perioada asa de indelungata oua si lactate.

Draga mea, si eu sunt insarcinata in 20 sapt . Cred ca cel mai bine este sate sfatuiesti parintele duhovnic.si el va decide daca iti va da dezlegare la lactate si oua. Sa stii ca poti sa asimilezi cele necesare pentru copilas daca ai o alimentatie echilibrata chiar dc aceasta nu contine carne.
Nu uita ca in primul rand copilasul are nevoie de multa rugaciune.
Daca vrei iti pot sugera tot felul de mancaruri !
Sarcina usoara!
Doamne ajuta !

Ekaterina 04.04.2013 15:31:41

Nu am auzit pana acum de un preot care sa ceara femeii insarcinate sa posteasca. Ma impresioneaza in mod deosebit aceasta deschidere si intelegere a Bisericii fata de anumite momente delicate din viata omului. Ar trebui sa invatam si noi din acest lucru, sa ne ferim de capcana de a intelege rigid lucrurile si astfel sa fim ravnitori cand nu trebuie, aratandu-ne fara dreapta socoteala.

Cand am fost insarcinata si mancam destul de des barnza si lapte, ajunsesem sa nu le mai suport, as fi mancat mancare de post cu mai multa placere. Cei ce tineau post (din casa) ma credeau o privilegiata, parca pofteau la ceea ce mancam, in timp ce eu as fi mancat cu multa placere mancarea lor de post.

fallen 12.01.2015 11:23:52

Acum depinde si ce iti permite stomacul si organismul sa mananci...tu poate vrei sa postesti, copilului nu-i face rau, sunt doar atatea mame vegetariene care fac copii si ii alapteaza, dar daca ai stomacul iritat, si nu tolereaza anumite mancaruri...nu prea ai ce sa faci, ca nici ca tratament nu poti lua orice medicatie ca sa il dregi, asa ca nu ai alta solutie decat sa mananci ceea ce nuiti face rau...sau sa rabzi de foame, dar asta nu e prea intelept. Sunt si asa destule femei, din pacate, care chiar nu pot manca nimic mai ales in primul trimestru de sarcina, de ajung la perfuzii...si nu stiu daca asta se intampla neaparat femeilor pacatoase, care nu au postit niciodata sau care au zamislit in post sau in alte circumstante pacatoase...sunt si femei drept-credincioase, practicante, care intampina dificultati in sarcina si mai apoi cu bebelusii ( colici ai alte suferinte) , sau care nu au lapte, stiu asta de la celelalte mamici de la mine din parohie, si slava Domnului sunt destule, si nu sunt pacatoase ca mine...mai e una singura care nu e cununata cu barbatul, dar nu a avut probleme in sarcini, desi e destul de inaintata in varsta, insa copiii se imbolnavesc destul de des, a fost de cateva ori in spital cu cel mic, si ea crede ca din vina lor, a parintilor, dar si celorlalte mame li se mai imbolnavesc copiii....

fallen 12.01.2015 11:31:50

Citat:

În prealabil postat de Ekaterina (Post 513716)
Nu am auzit pana acum de un preot care sa ceara femeii insarcinate sa posteasca. Ma impresioneaza in mod deosebit aceasta deschidere si intelegere a Bisericii fata de anumite momente delicate din viata omului. Ar trebui sa invatam si noi din acest lucru, sa ne ferim de capcana de a intelege rigid lucrurile si astfel sa fim ravnitori cand nu trebuie, aratandu-ne fara dreapta socoteala.

Cand am fost insarcinata si mancam destul de des barnza si lapte, ajunsesem sa nu le mai suport, as fi mancat mancare de post cu mai multa placere. Cei ce tineau post (din casa) ma credeau o privilegiata, parca pofteau la ceea ce mancam, in timp ce eu as fi mancat cu multa placere mancarea lor de post.

Acum ideal ar fi ca cei din casa sa ne lase sa mancam ceea ce simtim nevoia, sa nu ne impuna sau sa ne interzica anumite alimente, sa inteleaga ca mancam ceea ce ne cere organismul, si sa nu insiste ca trebuie musai una sau alta...bine, acum trebuie sa tinem si noi cont sa nu mancam pana ni se face rau, sau sa evitam ceea ce stim ca ne-a mai facut, atata cat mai avem discernamant, ca e posibil sa vrem ceva neaparat, sa mancam cu pofta si apoi sa ne faca rau....( strabunica mea de exemplu, la ultimul copil- al saselea, a mancat ceapa si usturoi verde, de era sa moara copilul...)...

crinrin 12.01.2015 11:53:58

Citat:

În prealabil postat de fallen (Post 577161)
Acum ideal ar fi ca cei din casa sa ne lase sa mancam ceea ce simtim nevoia, sa nu ne impuna sau sa ne interzica anumite alimente, sa inteleaga ca mancam ceea ce ne cere organismul, si sa nu insiste ca trebuie musai una sau alta...bine, acum trebuie sa tinem si noi cont sa nu mancam pana ni se face rau, sau sa evitam ceea ce stim ca ne-a mai facut, atata cat mai avem discernamant, ca e posibil sa vrem ceva neaparat, sa mancam cu pofta si apoi sa ne faca rau....( strabunica mea de exemplu, la ultimul copil- al saselea, a mancat ceapa si usturoi verde, de era sa moara copilul...)...

Se intelege de aici ca astepti un bebelush! :1: Asa-i?!!
Daca da, atunci te felicit si-ti doresc multa sanatate - tie si lui bebe, sarcina fara probleme si nastere usoara!

fallen 12.01.2015 12:02:56

Multumesc, sper sa imi ajute Dumnezeu si Maica Domnului sa duc sarcina la capat, fara probleme...acum ma gandesc ca daca mi-au dat aceasta ultima sansa, in ciuda pacatelor pe care le-am avut si inca le mai am, ma vor sustine in continuare, Ei nu vor sa ma dezamagesca, numa eu sa nu ma dovedesc nevrednica si de data asta...

crinrin 12.01.2015 12:09:03

Citat:

În prealabil postat de fallen (Post 577166)
Multumesc, sper sa imi ajute Dumnezeu si Maica Domnului sa duc sarcina la capat, fara probleme...acum ma gandesc ca daca mi-au dat aceasta ultima sansa, in ciuda pacatelor pe care le-am avut si inca le mai am, ma vor sustine in continuare, Ei nu vor sa ma dezamagesca, numa eu sa nu ma dovedesc nevrednica si de data asta...

Sa fii convinsa ca va fi bine!
Roaga-te, fii linistita si increzatoare! Dumnezeu sa-ti ajute, sa fie totul bine si sa-l cresti pe bebe in frica si dragostea de El!

Cu drag! :6:

oaie_cugetatoare 12.01.2015 13:12:22

Citat:

În prealabil postat de fallen (Post 577166)

Ia aminte ce spune Arsenie Boca despre pruncul din pantece. :105:

fallen 12.01.2015 13:52:59

Citat:

În prealabil postat de oaie_cugetatoare (Post 577168)
Ia aminte ce spune Arsenie Boca despre pruncul din pantece. :105:

Pai asta mi-e teama si mie...mai bine nu citeam :(
Oare e posibil, daca al meu barbat sau ceilalti membri ai familiei, sa nu fie cum se cuvine, sa faca rau inaintea lui Dumnezeu, sa ne ia darul inapoi, pedepsindu-ma si pe mine in felul asta pt ca stau cu ei?Intr-o vreme chiar m-am rugat la Dumnezeu si la Maica Domnului ca daca nu considera ca voi fi vrednica sa-mi cresc copilul cu dragosste si cu frica fata de Ei, sa nu imi dea copii niciodata..acum daca s-a intamplat ( desi nu stiu daca e ok ca s-a intamplat in post, dar totusi nu cred ca ar putea fi lucrarea necuratului, din cate stiu si eu diavolul nu trimite copii pe lume, nici chiar celor mai pacatosi adoratori ai lui, ci doar poate cel mult sa corupa pe cei facuti de Dumnezeu...), am zis ca poate asa a fost voia lui Dumnezeu, sa-mi mai dea o sansa...dar ma intreb, daca cumva El vede ca ceilalti vor sa mi-l ia sau sa-l corupa de pe calea credintei, sau ca eu m-as putea lasa ispitita sau as ceda presiunilor si as face cum vor ei, de frica sa nu mi-l ia ei, ( de ex daca familia tatalui nu va fi de acord cu educatia religioasa pe care as vrea sa i-o dau) nu mi-l poate lua El inapoi ( sau o sa ma pedepseasca pt neputinta mea, lasandu-ma sa-l vad cum creste necredincios ) ???

Desi, acum ma gandesc ca nici mie nu mi-au dat parintii educatia religioasa " pe tava", nici la scoala nu am facut religie, iar la biserica chiar ma rugam de ei sa mergem mai ales noaptea la Inviere cand eram prea mici ca sa ne lase singuri la ora aia, si mai ii induplecam sa mearga cu noi, dar cu proteste...pe urma sotul m-a lasat sa merg singura la Inviere, ba chiar sa stau toata noaptea, dar cu copilul sigur nu ma va lasa toata noaptea decat poate cand s-o face mare...eu tin minte ca imi spunea mama cand eram mica ca una lume sta toata noaptea la Inviere, pana dimineata, dar noi nu putem sta, ca...e prea obositor,insa iata ca facandu-ne mari, am fost lasati sa mergem si sa stam toata noaptea...asa ca ii voi spune si eu copilului, cand te vei face mai mare, sa poti sta toata noaptea, si o sa vrei sa stai, si o sa considere si tata ca nu e prea periculos, sau obositor, sau inoportun, o sa mergem...sau poate are noroc de un profesor bun de religie, daca s-o mai face pana atunci, care sa ii stranga pe mai multi colegi sa mearga impreuna...cine stie, daca vrea Dumnezeu, lucreaza mai presus de vointa noastra si de posibilitati...

oaie_cugetatoare 12.01.2015 13:57:16

Citat:

În prealabil postat de fallen (Post 577175)
Pai asta mi-e teama si mie...mai bine nu citeam :(

Pai ai rugaciunea, spovedania, impartasania, si nu in ultimul rand pe Hristos.
O ai pe Maica Domnului.
Ai un arsenal vast cu ajutorul caruia sa te lupti cu fortzele intunericului.
Il poti bate pe drac de-i sar capacele.
Foloseste-le. :5:

fallen 12.01.2015 14:27:50

Citat:

În prealabil postat de oaie_cugetatoare (Post 577176)
Pai ai rugaciunea, spovedania, impartasania, si nu in ultimul rand pe Hristos.
O ai pe Maica Domnului.
Ai un arsenal vast cu ajutorul caruia sa te lupti cu fortzele intunericului.
Il poti bate pe drac de-i sar capacele.
Foloseste-le. :5:

Io nu pot sa ma bat cu dracii, si nici nu trebuie, numai Dumnezeu si ingerii pot....
Mie insa mai frica mi-e de oameni, si cu oamenii chiar trebe sa ma bat, desi mi-e frica.....ca sa nu mai zic ca mi-e frica si de proprii demoni, propriile patimi si neputinte, slabiciuni omenesti....
( daca eu nu pot sa tin o zi de post pana la capat ca ma doare stomacul...cand ar trebui sa multumesc lui Dumnezeu daca mi-ar fi rau sa nu pot manca nimic, pentru ca ma supune la nevointe...va dati seama ca daca m-ar ameninta tatal si rudele ca imi iau copilul daca il mai duc la biserica...o sa fiu nevoita sa ii vorbesc in secret despre asta, si cu ce-o mai auzi si pe la scoala, va decide singur cand se va fac mare daca vrea si el sa mearga sau nu...ca daca ma razboiesc cu ei si ramane pe mana lor exclusiv, il vor invata ca credinta e un lucru rau...chiar daca o sa-l mai vad in vizita, si o sa ii mai spun una-alta,dansii vor incerca sa-i scoata din cap, ii vor spune ca-s nebuna si canu sunt o mama buna si l-am parasit, neacceptandu-le conditiile ca sa raman langa ei...)

Corinusha 12.01.2015 15:40:47

Fallen, te rog renunta la gandirea asta atat e nagtivista. Lasa sa vina toate de la sine, asa cum a ranuit Dumnezeu, iar tu, daca ai credinta si vrei sa iti cresti copilul cu crednta e Dumnezeu vei reusi acest luru intr-un fel sau altul. Oricum, mamele se ocupa puuutin mai multisor de copil decat tatii, vei avea ocazia sa il inveti tot ce doresti.
Nu mai gandi negativ, fii optimista, pentru ca, copilasul tau iti simte nelinistea.

Felicitari pentru sarcina, sa iti dea Dumnezeu o sarcina usoara, o nastere usoara si la termen si un copilas sanatos. Si ai grija de voi :*

fallen 12.01.2015 16:58:56

Deh, si mereu cand vedeam alte proaspete sau viitoare mame facandu-si mii si mii de griji nerealiste, ziceam ca eu nu o sa fiu asa paranoica, cel putin in privinta sanatatii, ca ne fereste Dumnezeu... dar se pare ca nu scapam nici una de asemenea incercari...cred ca ar trebui sa fie si duhovnicii mai intelegatori cu noi pt greselile si pacatele pe care le mai facem, avand in vedere ca suntem mai susceptibile la ispite ...( scria una ca a avut o sarcina atat de toxica incat numai putea manca nimic, se chinuiau asistentele sa- i mai puna perfuzii, incat nu o data si-a dorit " sa puna capat sarcinii si chiar propriei vieti":(....)

Cu postul, om mai vedea ce-o mai fi pana atunci ( inca n am ajuns la control, am fost sapt trecuta intr-o dim, si nu am reusit sa ma vad cu dr pana a tb sa plec sa serviciu, m-a chemat din nou miercurea asta, sper sa fie bine); cand va incepe Postul mare, vom vedea, daca imi doresc verdeturi si imi face rau carnea ( cum se intampla d obicei in posturi, chiar si acum inainte de Craciunul asta care-a trecut), vom manca verdeturi....acum pur si simplu nu pot, am stomacul iritat, chiar si in ajunul Bobotezei, a trebuit pe seara sa mananc o jumatate de iaurt ca ma durea stomacul de foame....iar vineri am mancat de post, toata ziua, dar seara tot asa inca imi era putin foame, si a mancat al meu pateu si crenvusti, si am vrut si eu...si mai am o chestie, mi-e sila cam de tot ce am avut pe masa la Revelion, afara poate de cartofi ( porc, somon, peste afumat, salata boeuf, si, culmea, chiar si avocado si rucola :)), cred ca am facut indigestie pe fond psihic :)....

forever... 12.01.2015 18:01:01

Felicitări, fallen! Abia acum văd vestea cea minunată...

Roagă-te lui Dumnezeu, Maicii Domnului și sfinților să fiți ocrotiți și păziți, să vă ierte păcatele și să vă călăuzească drumul! Să ai liniște și bucurie, lasă grijile lumești de o parte, că așa a zis Hristos.

Sfântul Stelian e ocrotitorul copiilor, roagă-l să vă ajute.

Să fie cu bucurie, pace și împăcare!

fallen 12.01.2015 18:52:30

Multumesc,miercuri ma duc la control, sa vad daca e viu si nevatamat, daca ii bate inima, s-a dezvoltat, etc. Cica pana acum i s-au format deja toate organele...trebuie sa luam acid folic inca dinainte de conceptie, sane pregatim, dar noi majoritatea luam abia cand aflam, adica dupa minim 20 zile...asta daca nu mai uitam cate o zi-doua...ma intreb oare pe vremuri cand nu erau sau nu se stia de astfel de produse, numai se dezvoltau copiii cum trebuie, ieseau defecti ( Doamne fereste!) ???( mai ieseau, desigur, asa cum mai ies si acum, din pacate :( )

Yasmina 12.01.2015 22:32:40

Doamne ajuta sa fie intr-un ceas bun ,sa fiti sanatosi amandoi/amantrei :)

Acum ca esti insarcinata trebuie sa intelegi ca nu prea mai poti sa mananci orice prostii-cum vad ca scrii : pateu,cremvursti :(

Cremvurstii ,parizerul si salamul sunt facute din ligamente,oase,organe,stomac si alte pielite,tocate frumos si tinute intr-o saramura chimica de nitriti care le face sa adere intre ele,facand amestecul omogen.Dupa asta se adauga mai multe chimicale:coloranti si potentiatori de aroma pt a le da gust,miros si culoare apetisanta.
Stiu majoritatea oamenilor poftesc la mirosul"afumat"al acestor produse...daca este asa,cumpara-ti o sare de bucatarie afumata si ai rezolvat problema(sare de mare care se tine pe fum de lemne).

Pateul,margarina,bauturile carbogazoase,conservele",iaurturile" dulci si semipreparatele nu trebuie sa faca parte din viata niciunul om mai ales din stilul de viata al femeii insarcinate!

Multi zic ca pot manca orice ca are Domnul grija de ei...asta este echivalentul cu a tine o grenada activa in maini provocandu-l pe Domnul!
Dumnezeu te ajuta dar nu si cand stii consecintele si totusi iti imaginezi ca tu esti mai deosebit si toate treburile astea pe tine te vor afecta in mod diferit!

Chestia asta cu acidul folic are o origine mai noua,poate ca am ajuns atat de slabi trupeste incat nici reproducerea nu se mai face cu una,cu doua.
Asta imi aminteste de idea unui film SF in care omenirea devenise atat de rea incat Dumnezeu luase de la ei darul procreerii,nu se mai nasteau copii.

Ps-as vrea sa-ti botez dar suntem prea departe :)

fallen 13.01.2015 11:06:00

Si eu as vrea dar imi dau seama ca ne desparte o jumatate de planeta, din pacate :(... insa ma tem ca alti potentiali nasi sunt muuult mai " departe" dpdv spiritual.... as ruga-o pe nasa mea, dar si ea e departe si e in varsta...poate ar trebui sa ma gandesc si la o eventuala cununie, unde ar fi nevoie de un cuplu casatorit, dar atunci nu se mai potriveste cu dorinta mea de a boteza cat mai repede, la cununie se complica lucrurile ( trebui verighete, lumanari, rochii, costume, sa nerefacem fizic si material dupa nastere, sa apucam sa ne cununam civil, etc...asa ca nu stiu cesa fac, nu vreau sa aman nici botezul pana dupa Craciun sau primavara urmatoare, sa nu pot impartasi copilul de Craciun, dar ma tem ca daca nu facem atunci si cununia, nu o mai facem niciodata :(.....

Cat despre mancare, prima data am poftit ( adica nu am poftit, ca poftisem la alte chestii inainte si mise apkecase, asta am simtit nevoia sa mananc ca sa ma dreg, sa-mi calmez stomacul, desi nu ma crede nimeni) la salam uscat, de Sibiu, care e cat de cat mai calitativ, insa cica nu-i ok ca e in carne neprelucrata termic...iar de gatit imi este efectiv sila, pe anul asta abia am reusit sa fac odata spagheti cu sos de rosii, si ultima data supa cu galusti ( din pui& legume), snitele din piept de pui si piure din cartofi, morcovi si telina ( pe care le fiersesem in supa). Aseara am reusit sa inghit cateva guri de salata verde cu rosii si sa fac o pasta din avocado ( cu putina lamaie, o lg de mustar si una de maioneza si mai multe de iaurt). Astazi mi-am facut sandwish cu pasta de avocado, frunza de salata, rosie taiata pe din 2 o felie de cascaval si una de salam. Cica branzeturile tb sa fie din lapte pasteurizat, nu crud, adica nu cumparate din piata, de la producatori ( ciobani), nici facute in casa ( a facut mama din lapte adus de frate-miu de la o ferma, dar mama nu are cum sa-l pasteurizeze si din lapte fiert eu nu stiu daca se mai face branza " inchegata", tb doar incalzit laptele la 38 grade cand adaugi cheag; presupun ca ramane alternativa sa fierbi laptele si sa-l tai cu lamaie si faci " branza de vaci", sau il cumperi pasteurizat si faci acelasi procedeu, dar in cutiile cu lapte pasteurizat sin comert, mai ales cele ieftine <3 lei, nu se stie intotdeauna ce si cat lapte e de fapt...)

Monnis 13.01.2015 14:29:54

Fallen, Doamne ajută! vă doresc să fiți sănătoasă, să aveți o sarcină ușoară și copilaș sănătos!
Postul pentru femeile însărcinate, este diferit, de la caz la caz, iar dacă nu îl puteți ține duhovnicul vă va da dezlegarea, cu siguranță.
Eu vreau să vă reamintesc (deși dumneavoastră știți) și chiar îndrăznesc să vă rog, să nu fumați și deasemenea, să nu stați în preajma celor care fumează.
Rugați-vă cât mai mult (există chiar rugăciuni pentru femeia însărcinată), alungați gândurile chinuitoare, bucurați-vă de această perioadă, odihniți-vă, pentru că bebe vrea o mămică sănătoasă, puternică, pe care să o aibă mereu alături, indiferent de intențiile și părerile celorlalți!

fallen 14.01.2015 16:21:23

Multumesc! Deocamdata suntem bine, mai avem insa de facut niste analize ( pe care nu tineam neaparat sa le fac, dar cica sunt obligatorii...asta e). Nu ca as fi impotriva analizelor in general, dar unele dintre acestea care se fac in sarcina pot conduce la concluzii destul de radicale...ceea ce e destul de stresant. De ex este un test in urma caruia se stabileste ca ai n% risc sa aiba sindr. Down...dc riscul e considerat mare, te pune sa faci amniocenteza...alti bani, alta distractie...si testele astea se fac dupa 12 saptamani abia...

Ora este GMT +3. Ora este acum 10:06:38.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.