![]() |
Exista mantuire pentru cei ce mor cu datorii?
Sunt curios de parerile altora..se poate mantui un datornic? ...cu datorii fie la stat,fie,la banci,fe la camatari...fie la alte persoane...poate fi oricare dintre noi in situatia asta cu siguranta...
|
Dumnezeu mantuieste!
Nu cred ca mantuirea este conditionata de datoriile lumesti, caci sunt care nu au datorii si nu se mantuiesc. Oricum Dumnezeu stie ce e in sufletul omului si El il mantuieste sau nu.
|
Exista datornici de "meserie" si datornici de "nevoie", sa ne dorim sa nu fim in niciuna din situatii totusi.
|
As zice ca genul asta de datorii nu conteaza prea mult fata de altele..insa na, daca datornicul se intituleaza si escroc, sau profitor...imprumuta stiind in sinea lui ca nu va mai restitui nimic...se schimba situatia parca!
In fine, Dumnezeu stie cel mai bine... |
Citat:
|
nu e o intrebare cam prosteasca asta?
|
Citat:
Spune-ne limita intelepciunii tale ca sa nu punem intrebari sub nivelul tau sau al altora...Ca un absolvent al Facultatii de Teologie,trebuie ca esti mult peste ce se discuta pe foruml asta,asa-i? |
Iarta-ma !!
Nu cred ca Dumnezeu si Mantuitorul nostru Iisus Hristos cauta la avutiile si datoriile lumesti, ci la cele ceresti. Acolo nu trebuie sa ramanem noi datori cat suntem in viata. Pace tuturor si iertati-ma daca v-am gresit !!
|
Citat:
|
Citat:
Daca esti asa de bun de ce mai pierzi timpul pe aici? Ai nevoie de confirmare zilnica a superioritatii tale? Esti un fel de Narcis si noi suntem oglinda ta? Atunci esti plin de complexe si nu mai esti superior. Daca esti intradevar net superior, fa-ti un site/blog si indruma oamenii pe calea buna, fii un far! Dupa numarul celora care te vor urma iti vei da seama de valoarea ta. |
Citat:
|
Hmmm...pana si faptul ca va afecteaza remarcile de acest gen...denota ca smerenia inca nu e stabilita bine.
Mie mi s-a parut o afirmatie cu tenta de gluma, si apoi e dreptul lui sa creada ce vrea despre el...nu trebuie tras in jos...sau adus neaparat la acelasi numitor, ca sa putem cu totii sa ne simtim impacati!:10: |
Citat:
Era o istorioara cu un calugar care a murit, fratii sai stiindu-l imbunatatit. Dupa ce a fost inmormantat, ceilalti au gasit cativa bani ascunsi la el sub pat. Si s-au speriat si au plans, crezand ca a ajuns in iad. Dupa o vreme, i s-a descoperit unuia dintre ei in vis ca fratele cu pricina a fost primit in Rai, Dumnezeu zicandu-i celui ramas in viata cam asa: oare au depasit cei cativa galbeni ascunsi mila Mea?! Oameni suntem, nu ingeri. Cu toate astea insa, trebuie sa cautam desavarsirea, fiecare dupa putinta lui. |
Citat:
|
Cei care se imprumuta de la banca au asigurare pe viata.
Daca mor cu datorii plateste asiguratorul. Camatarul la fel, isi are garantiile lui. Cine imprumuta de la prieteni, colegi, etc. promitandu-le ca le va da inapoi desi stie ca nu o sa o faca, e o problema ceva mai clara. Dar mai bine ai pune problema daca camatarii se mantuiesc. Sau daca e crestinesc sa tii bani la banca. Sau sa imprumuti altora cu dobanda. |
Citat:
|
Citat:
Lumea se imprumuta pentru ca POATE si nu are de ales. Cred ca cei care mor in datorii pina-n git tind sa o faca cu un zimbet pe buze, chiar rizind in drum spre ... Romanul nostru constiincios inca nu intelege acest aspect insa ce poate fi mai frumos decit sa traiesti toata viata linistit intr-o casa frumoasa(care de altfel apartine bancii), platind rate minuscule, si sa mori la batrinete datorind sute de mii de euro :)). |
Citat:
Datornic poti fi vandut si in acelasi timp si lipit pamantului de sarac.... |
Citat:
|
Citat:
Cei cu adevarat bogati pe merit, reusesc de preferat sa isi acopere si datoriile care sunt doar niste parghii, daca le merge mintea..parerea mea. |
Citat:
|
Citat:
|
cati dintre noi cerem harului Duhului Sfant pt a intelege legea Domnului? despre ea vorbim si in acest thread,nu i asa? si atunci....crec,ca cel mai mare dar care l putem primi este smerenia si umilinta! find prima saptamana a postului ,zile de incercare duhovniceasca de "ispita" ,cred ca aici (unde nu ne doare) putem mai mult decat in viata ,sa fim mai iertatori cu ceilalti ,iertandu ne mai intai noua ..sfiala! asa cum am mai vazut pe acest forum,cand alti membrii dupa ceva rastimp ,s au umilit si infratit cu toti cei ce suntem rodul lucrarii Dumnezeiesti,au iertat si s au sfiit! pacea Domnului sa fie cu noi!
|
cat despre datornici...cred ca depinde de circumstante, cum zicea cineva pe forum, daca datornicul ia cu gandul de a numai se achita de datorie, atunci cred ca va avea probleme cu mantuirea, insa daca datornicul datorita unor factori ce nu depinde 100% de el se afla in imposibilitatea de a plati, atunci cred ca nu va avea probleme cu mantuirea, desi e cam fortat exemplul cred ar trebui sa ne uitam la datornicul nemilostiv, care aflandu-se in imposibilitate de plata primeste totusi iertarea stapanului, fiind pedepsit pt comportarea sa ulterioara fata de aproapele sau care ii datora infima suma de 100 de dinari, incomparabila cu datoria sa de 10000 de talanti(cateva miliarde bune de euro, pe cand 100 de dinari ar veni vreo 10 salarii minime pe economie)...in final Dumnezeu stie. Am zis!
|
Eu cred ca datoriile imping oamenii la gesturi necugetate.Si aici este problema.Cati oameni nu vedem la televizor ca si-au pus capat zilelor ca nu au mai putut sa faca fata datoriilor,atunci isi iau viata si ajung direct in IAD.Deci nu exista mantuire pt care recurg la astfel de gesturi.
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 10:10:28. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.