Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Cazul Episcopului Artemie: INCEPUTUL PRIGOANEI IMPOTRIVA ANTI-ECUMENISTILOR (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=8510)

andrei_im 17.02.2010 09:32:46

Cazul Episcopului Artemie: INCEPUTUL PRIGOANEI IMPOTRIVA ANTI-ECUMENISTILOR

DEȘI CATOLICII I-AU UCIS, I-AU DEVASTAT ȘI PRĂDAT PE SÂRBI, NOUL PATRIARH IRINEU AL SERBIEI NU A APUCAT SĂ-ȘI IA BINE ÎNDATORIRILE ȘI IZGONEȘTE UN EPISCOP ORTODOX ANTICATOLIC!
INDEPARTAREA EPISCOPULUI ARTEMIE DE KOSOVO INSEAMNA INAUGURAREA OFICIALĂ A PRIGOANEI ÎMPOTRIVA ANTI-ECUMENIȘTILOR?

Cititi aici:
http://www.razbointrucuvant.ro/2010/...ecumenistilor/

antoniap 17.02.2010 13:11:19

Doamne ajuta-l pe Parintele Episcop Artemie ca in aceasta vreme a prigoanei sa fie biruitor intru Hristos. Dumnezeu sa-i dea si Sfintiei sale si noua putere in rugaciuni pentru a face de rusine puterile intunericului dezlantuite impotriva Ortodoxiei.

FiulRisipitor 17.02.2010 14:47:55

Cred ca e bine sa ne rugam pentru dansul, dar sa ne vaitam pe noi nu pe Parintele Episcop Artemie. El a stiut de parte cui sa fie, si mai mult decat atat a si dovedit-o. Intrebarea este cati dintre noi sunt instare de asta!?

Jane Says 17.02.2010 15:05:56

Ce inseamna ca l-a eliberat din functie, mai are voie sa liturghiseasca?

Noesisaa 17.02.2010 15:07:41

Da, a fost suspendat din punct de vedere administrativ pentru nereguli financiare.

AndruscaCIM 17.02.2010 15:24:36

Citat:

În prealabil postat de andrei_im (Post 213128)
DEȘI CATOLICII I-AU UCIS, I-AU DEVASTAT ȘI PRĂDAT PE SÂRBI, NOUL PATRIARH IRINEU AL SERBIEI NU A APUCAT SĂ-ȘI IA BINE ÎNDATORIRILE ȘI IZGONEȘTE UN EPISCOP ORTODOX ANTICATOLIC!
INDEPARTAREA EPISCOPULUI ARTEMIE DE KOSOVO INSEAMNA INAUGURAREA OFICIALĂ A PRIGOANEI ÎMPOTRIVA ANTI-ECUMENIȘTILOR?

Cititi aici:
http://www.razbointrucuvant.ro/2010/...ecumenistilor/

Imi pare rau sa aud astfel de intamplari, sa-i dea Dumnezeu putere si intelepciune Episcopului, astfel incat sa stie ce e cel mai bine de facut!

Hmmm...citind aceasta intrebare, imi aduc aminte de vorbele unchiului meu, care e o persoana foarte religioasa...inca de pe acum 10-15 ani, gandindu-se tocmai la acest gen de situatii!

Eu nu inteleg de ce nu s-ar putea respecta conceptiile anti-ecumeniste ale unor clerici care asa simt si nu pot altfel, iar ceilalti care vor sa imbratiseze ecumenismul...sa o faca in dreptul lor, cu argumentele de care au ei nevoie.:106:

Lavrentiu 17.02.2010 15:36:34

Ziarul Lumina:
http://www.ziarullumina.ro/articole;...suspendat.html

Parca citesc din Scanteia.

andreicozia 17.02.2010 16:00:35

Citat:

În prealabil postat de Noesisaa (Post 213262)
Da, a fost suspendat din punct de vedere administrativ pentru nereguli financiare.

Bine punctat Noesisa

AndruscaCIM 17.02.2010 16:07:40

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 213286)
Bine punctat Noesisa

Bine bine, se poate sa fie si asa..dar mai stiu de destituiri pe motiv de ...management defectuos, atunci cand trebuia sa se gaseasca neaparat ceva..fie abstract sau concret!:65:

andreicozia 17.02.2010 16:25:46

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 213289)
Bine bine, se poate sa fie si asa..dar mai stiu de destituiri pe motiv de ...management defectuos, atunci cand trebuia sa se gaseasca neaparat ceva..fie abstract sau concret!:65:

Oare? Ai uitat de problemele recente in ograda noastra? Crezi ca numai la noi bintuie "gripa" ?...odata cu economia de piata, TOTUL COSTA( ..si cind...stranuti:), deci este nevoie de bani!

Daca in declaratia oficiala sunt mentionati banii, inseamna ca problemele sunt mult mai grave. Nici un episcop nu este inlaturat pentru ca a cheltuit prea mult pe luminari, hai sa fim seriosi!

ory 17.02.2010 16:44:08

Stiti ce nu inteleg eu ?
De ce biserica, de-a lungul timpului pana in perioada contemporana s-a adaptat bine-mersi modernismului si evolutiei, in schimb, cand este vorba sa-si adapteze si structurile spirituale, trebuie neaparat sa ramana ancorata in legi atat de vechi, si aici nu ma refer la Sf. Scriptura, ci la scrieri emise de oameni ajunsi la un anumit grad de sfintenie, multe dintre acestea contrazicand modernismul in sine , dar si Scriptura . Sf. Scriptura nu vorbeste despre ecumenism, de ce nu este bagata in seama saraca, pentru ca vorbeste despre iubire, iar asta nu suporta oamenii..." virtuosi ".
Cum se poate ca intr-o lume in care Preasfintitul merge cu mercedesul , vorbeste la telefonul fara fir, navigheaza pe internet si zboara cu avionul, este finantat de toate categoriile de oameni, sa consideram necanonic imbratisarea fata de partea catolica. Nu inteleg de ce o Biserica care se doreste traditionala, nu a ramas traditionala in simtire si in fapte, ci doar in scrieri...Caci, realitatea ne cam omoara ! ! !
Multi, " de ce ? " am putea insira aici, dar tot atat de paradoxal mi s-ar parea aceasta interminabila confruntare intre religiile care, in realitate se adapteaza binemersi mizeriei materiale si morale in care a ajuns societatea omeneasca, ba mai mult decat atat, se complace in aceasta.

Lavrentiu 17.02.2010 16:52:52

Citat:

În prealabil postat de ory (Post 213305)
Stiti ce nu inteleg eu ?
De ce biserica, de-a lungul timpului pana in perioada contemporana s-a adaptat bine-mersi modernismului si evolutiei, in schimb, cand este vorba sa-si adapteze si structurile spirituale, trebuie neaparat sa ramana ancorata in legi atat de vechi, si aici nu ma refer la Sf. Scriptura, ci la scrieri emise de oameni ajunsi la un anumit grad de sfintenie, multe dintre acestea contrazicand modernismul in sine .Sf. Scriptura nu vorbeste despre ecumenism, de ce nu este bagata in seama saraca, pentru ca vorbeste despre iubire, iar asta nu suporta oamenii..." virtuosi ".
Cum se poate ca intr-o lume in care Preasfintitul merge cu mercedesul , vorbeste la telefonul fara fir, navigheaza pe internet si zboara cu avionul, este finantat de toate categoriile de oameni, sa consideram necanonic imbratisarea fata de partea catolica. Nu inteleg de ce o Biserica care se doreste traditionala, nu a ramas traditionala in simtire si in fapte, ci doar in scrieri...Caci, realitatea ne cam omoara ! ! !
Multi, " de ce ? " am putea insira aici, dar tot atat de paradoxal mi s-ar parea aceasta interminabila confruntare intre religiile care, in realitate se adapteaza binemersi mizeriei materiale si morale in care a ajuns societatea omeneasca, ba mai mult decat atat, se complace in aceasta.

Iti zic eu de ce, draga Ory. Pentru ca pe masura ce trece timpul, Biserica Ortodoxa se muta in cer, pana cand aici jos nu va mai fi nimeni sa se sfinteasca. Si atunci vine sfarsitul.

Biserica nu trebuie sa se adapteze la lume (adica la "cele ale lumii"), ci trebuie sa adapteze lumea la ea. Modernismul este in Biserica noastra, dar de ce am vrea sa primim odata cu el si tarele acestuia?

PS. Ne imbratisam cu catolicii, doar ca nu ne impartasim impreuna. Si aceasta face ca intre noi sa fie o prapastie imensa, pe care nicio imbratisare nu va putea sa o strabatata, decat vointa lor de a reveni la Hristos. Nu uita, Ory, noi desi suntem in continuare in lume, nu suntem "ai lumii".

ory 17.02.2010 17:06:15

Da, nu apartinem lumii acesteia, dar tare ne place sa ne impartasim cu ce ofera ea. si, chiar, daca nu apartinem acestei lumi, de ce am da o atata importanta lucrurilor materiale, inclusiv Impartasaniei cu Catolicii, caci, tot de lucruri materiale este vorba si in aceasta atitudine.? De ce nu am da importanta iubirii, sentimentului blajin de a nu respinge pe fratele nostru , iar simtirea nu poate fi definita caci, asa banala cum ar parea, ea face ca inima sa pulseze cu atata repeziciune sangele, sangele celor care sunt capabili sa simta, iubirea face minuni si pace.
Niciodata nu voi considera niste legi natange, pamantene, fizice, mai presus de niste sentimente, simtiri care nu pot fi cumparate, nu pot fi fabricate, nu pot fi date ca tribut, poate ca de aceia le-a pus Insusi Hristos mai presus de orice. Dar noi nu intelegem, caci avem legea in mana si gheata in suflet.
Unde spune Dumnezeu sa nu te Impartasesti cu catolicii ? Oamenii spun, iar noi le slujim lor caci sunt la fel de neputinciosi ca noi, nu putem sa-L urmam pe Hristos, suntem prea inferiori...primitivi.
Toate Bisericile au cusur fizic, au cusur in doctrina, dar, de cel cu adevarat afectiv nu tine cont nimeni, chiar nimeni.
Nu apartinem acestei lumi, de aceia preferam sa ridicam ziduri peste ziduri si sa coboram suflete, atatea suflete.

FiulRisipitor 17.02.2010 17:07:39

Citat:

În prealabil postat de ory (Post 213305)
Cum se poate ca intr-o lume in care Preasfintitul merge cu mercedesul , vorbeste la telefonul fara fir, navigheaza pe internet si zboara cu avionul, este finantat de toate categoriile de oameni, sa consideram necanonic imbratisarea fata de partea catolica. Nu inteleg de ce o Biserica care se doreste traditionala, nu a ramas traditionala in simtire si in fapte, ci doar in scrieri...Caci, realitatea ne cam omoara !

Ory,
Imi plac multe din posturile tale, dar aici nu cred ca ai dreptate. Topicul nu este despre Patriarhul Daniel ci este despre un alt episcop care nu merge cu mercedesul, nici finantare deosebita nu are.
Din adaptarea asta modernista mai adaptarile spirituale mai lipsec si atunci dispare cu totul biserica. Scriptura nu vorbeste de ecumenism dar nici nu spune sa lasi garda jos cand vine vorba de predanii. Ne imbratisam cu catolicii dar pentru ierarhi este absolut neindicat, caci omul nestiutor poate intelege alte lucruri - turma urmeaza pastorul. Noi iubim oamenii dar le respingem eresurile. Avem prieteni de alte religii cu care discutam de toate, poate si chiar religie, dar nu le imbratisam convingerile.
Discutiile ecumenice nu-si au rostul pentru ca absolut toate punctele sunt clare: ori revin la dreapta credinta ori sa-si vada de treaba lor. Nu exista alta cale!

ory 17.02.2010 17:21:42

Ce inseamna " dreapta credinta ", caci tot nu inteleg, desi se vorbeste atat de des despre aceasta sintagma ?
Daca te nasteai intr-o tara majoritar catolica, prin educatie si traditie, considerai ca te-ai nascut in dreapta credinta, tot astfel se intampla daca te nasteai intr-o tara musulmana, sau intr-o tara unde s-a pastrat Calendarul Iulian si considera cel mai vehement ca se afla in " dreapta credinta ".
Ce inseamna, pana la urma, dreapta credinta ?
Ortodoxia a imprumutat, de-a lungul timpului, multe dintre indeletnicirile spirituale catolice, cu toate acestea se considera atat de anticatolica .
si catolicii au Sfinti, si catolicii au principii virtuoase dedicate Lui Dumnezeu, si catolicii se ostenesc si slujesc cu certitudine divinitatii, catolicii au un statut religios mult mai puternic decat Biserica Ortodoxa, chiar daca prezinta si cusur...de ce am fi noi cei mai vrednici sa-i improscam cu noroi si sa nu le respectam osteneala si credinta ? Unde este, de fapt, credinta ? In oameni si doctrine, in ziduri si obiecte, sau in principii menite sa se materializeze in slujba si spre folosul semenului ?
Sa nu-mi spui mie ca Biserica nu a fost si nu este finantata de toate categoriile de oameni, caci este imposibil, ne departajam prin teorii, dar convietuim cum putem, manipulandu-ne unii pe altii.
Cand vezi un om ca da de mancare flamandului, sau ca imbratiseaza pe cel suferind, ca-si scoate haina pentru a acoperi trupul tremurand al aproapelui, atunci iti spui in sinea ta ca este omul Lui Dumnezeu, nu-ti spui ca este ortodox sau catolic....cam asa a incercat sa ne insufle Dumnezeu "dreapta credinta ", si nu devenind asi in dogmatica si goi in suflet.

andreicozia 17.02.2010 17:32:20

Daca credinta ortodoxa este cu muult mai dreapta decit la catolici("ne desparte o imensa prapastie", de ce nu lasam pe Dumnezeu sa hotarasca asta printr-un semn?

antoniap 17.02.2010 18:03:03

Citat:

În prealabil postat de ory (Post 213318)
Ce inseamna " dreapta credinta ", caci tot nu inteleg, desi se vorbeste atat de des despre aceasta sintagma ?

Of, of, of!
La Inviere, la ale cui slujbe apare lumina si flacara divina?
La Boboteaza, la ale cui slujbe Iordanul isi schimba cursul?
De ce Agheasma catolicilor se altereaza?
E normal sa credem si noi precum catolicii ca papa e actualul nostru stapan si ca el nu are pacate?

Ortodoxia este dreapta credinta nu pentru ca sunt eu ortodoxa, ci pentru ca a dovedit acest lucru. Sfantul Spiridon, un mare facator de minuni, a dovedit existenta Sfintei Treimi simplu, folosindu-se de o caramida, prin minunea lui Dumnezeu.

Poate ca au si catolicii oarece mangaiere divina, caci multi dintre ei din nestiinta au ramas catolici, dar a accepta ereziile lor in loc sa-i povatuim corect mi se pare o trebusoara sinugigasa pe plan duhovnicesc.

Cei care-L cauta pe Dumnezeu cu adevarat vin de la alte religii la Ortodoxie, iar cei care vor sa-si imbrace intr-o haina religioasa pacatele migreaza spre religii mai permisive.

Doamne, fereste-ne de erezii!

FiulRisipitor 17.02.2010 18:06:37

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 213322)
Daca credinta ortodoxa este cu muult mai dreapta decit la catolici("ne desparte o imensa prapastie", de ce nu lasam pe Dumnezeu sa hotarasca asta printr-un semn?

Esti tare lenes ca si cei de pe forum care se considera atei. Vreti minuni si spuneti mereu: "arata-mi" "dovedeste-mi". Nici daca ai avea minune, nici daca ti-ar arata cineva si nici cu toate dovezile nu ai crede pana nu vei cauta singur. Asa ca hai, pune osu la treaba!

antoniap 17.02.2010 18:07:04

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 213322)

Dumnezeu a facut deja numeroase semne si minuni, dar oamenii nu le-au luat in seama.

ory 17.02.2010 18:09:31

Hai ca mi se pare hilara treaba cu aghiazma catolicilor care se altereaza, am mai auzit si eu o placa asemanatoare despre o aghiazma ortodoxa, pe motivul preotului nevrednic. Superstitii, bine-nteles, si prejudecati de-a celor impatimiti sa le creada, sau chiar sa le accentueze, aplecati spre o habotnicie iluzorie.
Asadar, la intrebarea , la cine se aprinde Sf. Lumina si la cine se intoarce Iordanul indarat, iti voi raspunde din ceea ce am aflat prin alte parti si am mai si citit, si nu este vorba de Biserica Ortodoxa Romana, asta ca sa nu crezi ca afirmatiile-ti pot fi cele mai legitime. Deci, din acest punct de vedere, cel mai mare adevar considera ca-l detin Biserica Rasariteana, respectiv, biserica Ruseasca sau altele ce tin calendarul Iulian. Deci, din punctul lor de vedere si ortodoxia pe stil nou este ratacita, asa cum Bor considera rataciti catolicii. Si asa mai departe...
Deci, la capitolul ; " iubiti-va aproapele ... ", nu gaseste nimeni dogme pentru implinire, caci pentru ura si dispret vad ca se tot gasesc.
Si acum revin cu intrebarea, dar fara sa oftez, draga Antonia ; care este " dreapta credinta ? "

Traditie1 17.02.2010 18:16:08

Dreapta credinta este învatatura primita de Sfinti si ierarhi prin inspiratie de la Duhul Sfânt. Dumnezeu nu a dat doar Scriptura, El a lucrat si lucreaza permanent în Biserica Sa, este un Dumnezeu viu, nu mort.

Si noi trebuie sa cautam aceasta inspiratie divina, ca sa nu ratacim.

Învatatura catolica si celelalte învataturi eretice sunt false. Cum putem sti asta? Trebuie sa ne rugam sa ne lumineze Dumnezeu.

andreicozia 17.02.2010 18:19:23

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 213330)
Dumnezeu a facut deja numeroase semne si minuni, dar oamenii nu le-au luat in seama.

Bine Antonia, inteleg insa gindeste-te ca daca Sf. Ilie ar fi folosit acelasi argument in fata preotilor lui Baal, acestia din urma s-ar fi tavalit pe jos de ris, impreuna cu restul de drepti credinciosi.
In schimb, el a ales sa-si suflece minecile, sa nu mai aminteasca de minunile lui Moise, ci sa se roage la Dumnezeu pentru o minune IMEDIATA de CLARIFICARE a NEINTELEGERILOR!
Si astfel a primit-o acolo si ATUNCI!..lucreu care a schimbat inimile a zeci de mii de oameni pe loc!

Crezi ca ingimfarea unei religii fata de alta este de ieri de azi? Asa se lamureau lucrurile in trecut, invocindu-l DIRECT pe Dumnezeu

Hai sa o lamurim odata! ca deja balacareala asta a devenit insuportabila!

anna21 17.02.2010 18:44:49

Neam viclean si desfranat cere un semn, semn nu i se va da lui decat semnul lui Iona. (scuze pt inexactitate, din memorie)

Pe mine ma ingrozeste ce vorbiti voi in vreme de pocainta.
Nu va suparati.
Semne s-au tot dat.. pentru cine are ochi de vazut si urechi de auzit.
Cred ca asta ar trebui sa cerem azi: ochi de vazut si urechi de auzit. Nu semne si minuni.

Fiecare zi pe care ne-o da Dumnezeu sa o traim este pentru pocainta. Nu pentru altceva. (Eu nu ma ridic la aceasta vietuire, dar macar cu mintea mea lumeasca am priceput asta). Dar noi discutam si cartim si cerem aia si ailalta.. Dam vina pe Dumnezeu pt slabiciunile noastre. Adica, ce sa spun, Dumnezeu nu a dat destule semne sa ne miste din nesimtirea noastra!
Dumnezeu se descopera singur unui om smerit.

antoniap 17.02.2010 20:15:28

Citat:

În prealabil postat de ory (Post 213331)
Hai ca mi se pare hilara treaba cu aghiazma catolicilor care se altereaza, am mai auzit si eu o placa asemanatoare despre o aghiazma ortodoxa, pe motivul preotului nevrednic. Superstitii, bine-nteles, si prejudecati de-a celor impatimiti sa le creada, sau chiar sa le accentueze, aplecati spre o habotnicie iluzorie.
Asadar, la intrebarea , la cine se aprinde Sf. Lumina si la cine se intoarce Iordanul indarat, iti voi raspunde din ceea ce am aflat prin alte parti si am mai si citit, si nu este vorba de Biserica Ortodoxa Romana, asta ca sa nu crezi ca afirmatiile-ti pot fi cele mai legitime. Deci, din acest punct de vedere, cel mai mare adevar considera ca-l detin Biserica Rasariteana, respectiv, biserica Ruseasca sau altele ce tin calendarul Iulian. Deci, din punctul lor de vedere si ortodoxia pe stil nou este ratacita, asa cum Bor considera rataciti catolicii. Si asa mai departe...
Deci, la capitolul ; " iubiti-va aproapele ... ", nu gaseste nimeni dogme pentru implinire, caci pentru ura si dispret vad ca se tot gasesc.
Si acum revin cu intrebarea, dar fara sa oftez, draga Antonia ; care este " dreapta credinta ? "

Sincer cred si eu dupa ce m-am informat ca aceia care au pastrat credinta ortodoxa fara modificari aceia pot spune ca tin dreapta credinta. Corect este sa vedem unde s-a gresit si sa mai reparam ceva daca se poate, nu sa ne afundam in greseli si mai mari.

Nu putem sa ne indreptatim la nesfarsit si sa sustinem ca schimbarea calendarului e caracteristica dreptei credinte. E o manevra ecumenista, ce sa mai vorbim! Un patriarh greco-catolic ne-a incaltat si cu asa-ceva. Ma doare cand stiu ca in calendarul pe stil vechi e cruce rosie, iar eu ma uit ca bovina in calendarul pe stil nou si ma bucur ca nu-i sarbatoare si pot sa lucrez.

Iar Dumnezeu a lasat mai multe semne si minuni care adeveresc ca acela e calendarul corect ( pe stil vechi).

Daca toti oamenii ar avea drept tel suprem mantuirea, atunci ura n-ar trebui sa existe. Politicul si economicul (uraciunea pustiirii) s-au asezat unde nu se cuvine si au mentinut vrajba pentru a-si atinge interesele. Noi, cei de pe stil nou din Romania, care am acceptat deja un compromis ecumenist suntem foarte vulnerabili. Credinta noastra e slabita, trebuie sa recunoastem. Dac-o mai diluam, ramane apa chioara.

In timp ce in trecut fugeau calugarii de ranguri ierarhice preferand pustiul, ca sa se poata ruga si sa se fereasca de ispite, astazi totul se petrece intr-un mod ciudat, influentat de politic si de economic.

Pacatele noastre atrag pedeapsa, iar oamenii timpului nu mai pot lua cele mai intelepte hotarari. Si suntem vinovati cu totii. Din aceasta brambureala scapa cine poate.

AndruscaCIM 17.02.2010 20:21:31

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 213369)
Sincer cred si eu dupa ce m-am informat ca aceia care au pastrat credinta ortodoxa fara modificari aceia pot spune ca tin dreapta credinta. Corect este sa vedem unde s-a gresit si sa mai reparam ceva daca se poate, nu sa ne afundam in greseli si mai mari.

Nu putem sa ne indreptatim la nesfarsit si sa sustinem ca schimbarea calendarului e caracteristica dreptei credinte. E o manevra ecumenista, ce sa mai vorbim! Un patriarh greco-catolic ne-a incaltat si cu asa-ceva. Ma doare cand stiu ca in calendarul pe stil vechi e cruce rosie, iar eu ma uit ca bovina in calendarul pe stil nou si ma bucur ca nu-i sarbatoare si pot sa lucrez.

Iar Dumnezeu a lasat mai multe semne si minuni care adeveresc ca acela e calendarul corect ( pe stil vechi).

Daca toti oamenii ar avea drept tel suprem mantuirea, atunci ura n-ar trebui sa existe. Politicul si economicul (uraciunea pustiirii) s-au asezat unde nu se cuvine si au mentinut vrajba pentru a-si atinge interesele. Noi, cei de pe stil nou din Romania, care am acceptat deja un compromis ecumenist suntem foarte vulnerabili. Credinta noastra e slabita, trebuie sa recunoastem. Dac-o mai diluam, ramane apa chioara.

In timp ce in trecut fugeau calugarii de ranguri ierarhice preferand pustiul, ca sa se poata ruga si sa se fereasca de ispite, astazi totul se petrece intr-un mod ciudat, influentat de politic si de economic.

Pacatele noastre atrag pedeapsa, iar oamenii timpului nu mai pot lua cele mai intelepte hotarari. Si suntem vinovati cu totii. Din aceasta brambureala scapa cine poate.

Adica tu incerci sa spui aici ca tii pe vechi??????????????????????Care ar fi minunile si semnele alea????

antoniap 17.02.2010 20:41:56

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 213334)
Bine Antonia, inteleg insa gindeste-te ca daca Sf. Ilie ar fi folosit acelasi argument in fata preotilor lui Baal, acestia din urma s-ar fi tavalit pe jos de ris, impreuna cu restul de drepti credinciosi.
In schimb, el a ales sa-si suflece minecile, sa nu mai aminteasca de minunile lui Moise, ci sa se roage la Dumnezeu pentru o minune IMEDIATA de CLARIFICARE a NEINTELEGERILOR!
Si astfel a primit-o acolo si ATUNCI!..lucreu care a schimbat inimile a zeci de mii de oameni pe loc!

Crezi ca ingimfarea unei religii fata de alta este de ieri de azi? Asa se lamureau lucrurile in trecut, invocindu-l DIRECT pe Dumnezeu

Hai sa o lamurim odata! ca deja balacareala asta a devenit insuportabila!

Andrei, tu chiar nu vezi in ce directie se indreapta lucrurile? Balacareala e intretinuta de interese politice si economice, nu de dorinta de mantuire. Cine a dorit semne si minuni le-a obtinut.

Crezi ca in zilele noastre catolicii ar fi dispusi sa participe la o confruntare cu ortodocsii pentru a se adeveri care este dreapta credinta? Eu cred ca nu ar avea curajul si de aceea cauta sa se impuna prin mijloace politice si economice. Eu cred ca nici nu-i intereseaza nici pe ierarhii nostri si nici pe prelatii lor care e dreapta credinta, ci sa faca jocul celor care i-au promovat in asemenea functii inalte.

S-au gasit cinstite fete ortodoxe care sa apere inovatia ecumenista privind calendarul pe stil nou. Eu zic sa ne oprim aici cu compromisurile, ba chiar sa ne pocaim pentru aceasta fapta necugetata.

antoniap 17.02.2010 20:44:28

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 213376)
Adica tu incerci sa spui aici ca tii pe vechi??????????????????????Care ar fi minunile si semnele alea????

Nu tin pe stil vechi, dar trebuie sa observ cinstit si obiectiv ca schimbarea calendarului a fost tot o inventie ecumenista. Si nu mai vreau altele.

antoniap 17.02.2010 20:52:11

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 213376)

Minuni? Minunile de Pasti si de Boboteaza au loc dupa calendarul vechi, asta e. Insa nu cred ca trebuie sa ne obraznicim si sa acceptam si alte inovatii care L-ar supara si mai tare pe Dumnezeu.

AndruscaCIM 17.02.2010 20:52:54

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 213386)
Nu tin pe stil vechi, dar trebuie sa observ cinstit si obiectiv ca schimbarea calendarului a fost tot o inventie ecumenista. Si nu mai vreau altele.

Adica in ce sens, ca sa faci o asemenea afirmatie trebuie sa ai si argumentele de rigoare...s-au adus modificari in dogme, s-au scos...s-au adaugat?

Vreau doar sa iti pot intelege punctul de vedere, pentru ca mie mi se pare eronat...atat!

andreicozia 17.02.2010 20:54:00

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 213385)
Andrei, tu chiar nu vezi in ce directie se indreapta lucrurile? Balacareala e intretinuta de interese politice si economice, nu de dorinta de mantuire. Cine a dorit semne si minuni le-a obtinut. .

Tu crezi ca acum este greu? Ai uitat cum din nimicuri zburau capetele pe vremuri?
Ce semne au obtinut? Cind, Cine le-a primit?
Sf Ilie de exemplu le-a dat de inteles in felul urmator
Daca rugul se aprinde la mine va zbor la toti capetele, in schimb daca Dumnezeu m-a uitat si nu-mi aude ruga sa mi-l zburati voi pe al meu. Clar si pe intelesul tuturor ! ! !

Astazi nu se pune problema asa de singeros, insa am vrea sa stim DOAMNE, CINE ARE DREPTATE ? ? ?..sau daca nu ne raspunzi( neaprinzind niciunul din ruguri) inseamna ca TOTI AVEM DREPTATE si ca detaliile in care ne cramponam de SECOLE( calendarul, aghiazma, impartasania exclusivista, samd) sunt NE-importante!

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 213385)
Crezi ca in zilele noastre catolicii ar fi dispusi sa participe la o confruntare cu ortodocsii pentru a se adeveri care este dreapta credinta?

.

De ce nu? ..dar oare noi SUNTEM DISPUSI SA PARTICIPAM?...la acest aspect te-ai gindit?

antoniap 17.02.2010 21:02:59

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 213394)
Adica in ce sens, ca sa faci o asemenea afirmatie trebuie sa ai si argumentele de rigoare...s-au adus modificari in dogme, s-au scos...s-au adaugat?

Vreau doar sa iti pot intelege punctul de vedere, pentru ca mie mi se pare eronat...atat!

Cam de o suta de ani s-a impus in biserici si rugaciunea pentru unirea/unitatea bisericilor. Iar acesta este un argument al celor spuse.
In Athos au suferit multi calugari din pricina calendarului.

Repet: tin calendarul nou, dar trebuie sa fiu de partea adevarului. Nu ne inchinam calendarului, dar nici nu trebuie sa ne indreptatim ca iata ce treaba buna am facut schimbandu-l.

AndruscaCIM 17.02.2010 21:07:50

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 213401)
Cam de o suta de ani s-a impus in biserici si rugaciunea pentru unirea/unitatea bisericilor. Iar acesta este un argument al celor spuse.
In Athos au suferit multi calugari din pricina calendarului.

Repet: tin calendarul nou, dar trebuie sa fiu de partea adevarului. Nu ne inchinam calendarului, dar nici nu trebuie sa ne indreptatim ca iata ce treaba buna am facut schimbandu-l.

Inteleg......

Doamne ajuta!

antoniap 17.02.2010 21:46:00

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 213395)
Tu crezi ca acum este greu? Ai uitat cum din nimicuri zburau capetele pe vremuri?
Ce semne au obtinut? Cind, Cine le-a primit?
Sf Ilie de exemplu le-a dat de inteles in felul urmator
Daca rugul se aprinde la mine va zbor la toti capetele, in schimb daca Dumnezeu m-a uitat si nu-mi aude ruga sa mi-l zburati voi pe al meu. Clar si pe intelesul tuturor ! ! !

Astazi nu se pune problema asa de singeros, insa am vrea sa stim DOAMNE, CINE ARE DREPTATE ? ? ?..sau daca nu ne raspunzi( neaprinzind niciunul din ruguri) inseamna ca TOTI AVEM DREPTATE si ca detaliile in care ne cramponam de SECOLE( calendarul, aghiazma, impartasania exclusivista, samd) sunt NE-importante!

De ce nu? ..dar oare noi SUNTEM DISPUSI SA PARTICIPAM?...la acest aspect te-ai gindit?

Impunerea ecumenismului mi se pare o manevra incorecta cata vreme cei implicati nu sunt interesati de valorile autentice ale crestinismului asa cum a fost acesta inainte de marea schisma.

Innoitorii sunt induhovniciti? Cum demonstreaza ca merita sa fie ascultati? Prin forta?

Nu poti sa vorbesti despre un crestinism fara Hristos. Iar Iisus a trait mai aproape de acele vremuri, nu de vremurile noastre.

Din acel crestinism autentic ar trebui sa ne inspiram. Mucenicii marturiseau ca sunt crestini si atat. Si treceau in randul sfintilor. Astazi dupa ce s-au acceptat in crestinism diverse rataciri, oare cati au curajul de a muri pentru credinta? Din care confesiune?

In aceste vremuri prin mucenicie se pecetluieste din nou credinta adevarata.

antoniap 17.02.2010 22:14:39

http://www.ortodoxie-ecumenism.com/2...-moscova-1948/

Radu32 17.02.2010 22:24:35

de ce ?

de ce antiecumenism ?
oare nu suntem toti,indiferent de confesiune,copii aceluiasi d-zeu ?
Oare dumnezeul celor trtei mari religii ale cartii,mozaismul,mahomedanismul si crestinismul, nu e acelasi in esenta, denaturat numai de ratacirile interpretative ale credinciosilor?
Oare nu toate religiile lumii sunt doar carari aflate pe acelasi munte, si care toate tind inspre inaltimea lui Dumnezeu ?
Dumnezeu, nu a dat oare, copiilor lui, religia potrivita rasei lor, specificului etnic si geografic,limbii si etapei din istoria lumii corespunzatoare ???
Restul conflictul dintre religii,nu este oare opera necuratului,care cauta sa invrajbeasca oamenii,desi cnici oreligie nu zice sa furi, sau sa dai in cap, sa-ti urasti aproapele sau sa-i faci rau !

anna21 17.02.2010 22:26:45

Citat:

În prealabil postat de Radu32 (Post 213428)
de ce antiecumenism ?
Oare dumnezeul celor trtei mari religii ale cartii,mozaismul,mahomedanismul si crestinismul, nu e acelasi in esenta, denaturat numai de ratacirile interpretative ale credinciosilor?
Oare nu toate religiile lumii sunt doar carari aflate pe acelasi munte, si care toate tind inspre inaltimea lui Dumnezeu ?
Dumnezeu, nu a dat oare, copiilor lui, religia potrivita rasei lor, specificului etnic si geografic,limbii si etapei din istoria lumii corespunzatoare ???
Restul conflictul dintre religii,nu este oare opera necuratului,care cauta sa invrajbeasca oamenii,desi cnici oreligie nu zice sa furi, sau sa dai in cap, sa-ti urasti aproapele sau sa-i faci rau !

bagi mana in foc pt asta?
(cand am timp iti citez din alte religii.. dar probabil dupa post)

andreicozia 17.02.2010 22:28:57

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 213421)

Foarte interesant si adevarat insa prea tendentios dictata de atmosfera politica a acelor vremuri!
Sunt surprins ca in plina dictatura stalinista bisericile dialogau liber despre ecumenism la Moscova.

Antoni0 17.02.2010 23:04:56

Citat:

de ce antiecumenism ?

Din regulament:

5. NU facem si nu acceptam propaganda ecumenista;

Totusi, cum poti sa'l pui pe spurcatul de mahomed, pe budha, s.a.m.d. pe acelasi plan cu Mantuitorul? Blasfemie...

AndruscaCIM 17.02.2010 23:08:47

Citat:

În prealabil postat de Antoni0 (Post 213442)
Din regulament:

5. NU facem si nu acceptam propaganda ecumenista;

Totusi, cum poti sa'l pui pe spurcatul de mahomed, pe budha, s.a.m.d. pe acelasi plan cu Mantuitorul? Blasfemie...

De Mahomed nu stiu prea multe, dar Budhaaaaaaaaaa...vai vai ce sentiment de inalta spiritualitate imi mai transmite prin reprezentarile alea brahanitite!!!:40:

andrei_im 17.02.2010 23:10:50

Citat:

de ce antiecumenism ?

fratele meu, nu-L pune pe Dumnezeu in aceasi galeata cu toate inventiile omenesti.

Ora este GMT +3. Ora este acum 16:32:29.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.