Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Vrajitoria (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5046)
-   -   Sotul meu este vrajit sau pur si simplu a plecat (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=855)

anamariagabriela 30.10.2006 19:10:50

am si eu o problema si vreau sa cer un sfat pentru ca nu mai inteleg nimic ce se intampla. Sunt casatorita si am fost foarte fericita cu sotul meu pana in luna iunie. De atunci sotul meu a inceout sa viziteze regulat o alta femeie si s-a apropiat foarte mult de ea pretextand ca sunt doar prieteni. Pana acum relatia noastra s/a deteriorat de tot astfel incat el vrea sa divorteze.Inteleg ca oamenii se despart pentru ca nu se mai inteleg dar sotul meu s-a schimbat cu desavarsire si se comporta ingrozitor. Cel mai rau este ca persoana despre care este vorba sta usa in usa cu mine, iar el a venit si si-a luat lucrurile si cred ca s-a mutat la ea, in ciuda faptului ca sustin in continuare ca sunt doar amici. Vreau sa intreb si eu ceva cu toate ca parea o tampenie. Eu am suferit foarte mult in aceasta perioada, dar pur si simplu nu il mai recunosc pe acest om. Am trait sase ani impreuna, ne-am mai ciondanit ca oricine, dar acum face niste gesturi absolut deplasate si mi le reproseaza tot mie. S-a schimbat si este alt om, nu s-a purtat asa fata de nimeni niciodata si parca in perioda asta de cand au inceput problemele tot mai voia sa faca ceva, dar ceva tot il atragea sa se duca acolo. Cealalta femeie este foarte rea si a facut multe lucruri urate la viata ei. El nu este o persoana credincioasa, eu cred in Dumnezeu cu toate ca din pacate nu reusesc sa imi indeplinesc intotdeauna indatoririle de bun crestin. Acum ce vreau eu sa intreb, este posibil avand in vedere ca eu pur si simplu nu il mai recunosc pe omul asta, este posibil ca acest om sa fie vrajit. M-a anuntat ca vrea sa divorteze de Ziua Sf. Parascheva si de atunci tot asa o tine si nici nu introduce divort si spune ca n-are bani de avocat, va intreb inca o dat este posibil sa fi fost vrajit de femeia asta si daca da ce as putea sa fac?

mirelat 01.11.2006 05:12:41

Citat:

În prealabil postat de anamariagabriela
El nu este o persoana credincioasa,

Nu ca as fi adepta vrajitoriei (Doamne fereste!) dar eu cred ca e posibil ca cineva sa-i fi facut vraji, mai ales ca spui ca nu e credincios, deci acestea il pot afecta cu usurinta.

Cred ca singurul lucru pe care poti sa il faci ca sa rezolvi problema este sa discuti cu un preot care sa te sfatuiasca mai in amanunt. Eu as zice ca daca poti sa tii si tu post in perioada asta in care vezi ca iti merge atat de rau, sa te rogi cat poti si sa citesti Acatistul Maicii Domnului (miercurea) si/sau Acatistul Domnului nostru Iisus Hristos (vinerea). Daca poti, da si ceva de pomana, la biserica sau la saraci.

In rest, Dumnezeu cu mila.

dmb 01.11.2006 12:33:05

Draga Anamariagabriela,
oamenii se despart din multe motive fara sa fie vrajiti. Trebuie sa fii sincera cu tine si sa te gindesti daca nu cumva l-ai sufocat cu personalitatea ta, dorintele tale, iubirea ta....
In privinta vrajilor. Daca sinteti cununati la biserica sinteti una.Asa ca daca sinteti una poti sa crezi si pentru el.Si ar trebuii sa incepi sa o faci. Cauta un duhovnic bun si cere sfat.

06.11.2006 11:08:57

Cere sfatul duhovnicului, roaga-te si Domnul te va ajuta. Doamne ajuta.

bld 07.11.2006 10:54:09

Eu inca nu-s casatorit, dar as vrea sa-mi zici, te rog, fara sa consideri ca te iau la misto sau rad de tine, cum se pot intelege ca sot si sotie un barbat necredincios(care nu duce o viata conform cu crestinismul) si o femeie credincioasa(care vrea sa traiasca dupa invataturile lui Hristos)...Se poate asa ceva?
Te intreb, pt ca stiu oameni care vor sa se casatoreasca, unul fiind "credincios", iar partenerul "necredincios"...

dmb 08.11.2006 21:45:10

Nu stiu cui ai pus intrebarea bld dar problema pusa de tine e departe de a fii amuzanta.Ba mai mult raspuns la ea n-am gasit nici pe Athos. Cel mai simplu este sa nu se casatoreasca doi oameni cu religii diferite.Daca tot o fac pe linga certurile curente o sa se mai adauge si cele din cauza practicarii credintei sau a nepracticarii ei.Rezolvarea fericita este ca cel necredincios sa devina....

consuela 09.11.2006 11:28:23

anamaria, nu da vina pe vraji pentru caracterul nestatornic al sotului tau. El e de vina in totalitate. Daca a plecat lasa-l in pace. Divorteaza si cauta-ti pe altcineva. Nu cred ca D-zeu e adeptul tzinerii oamenilor impreuna cu de-a sila. Si fii atenta la urmatoarea alegere desi majoritatea sunt atei, afemeiati poate ai noroc. Daca te rogi poate gasesti pe altcineva asa cum meriti. Chiar nu are rost sa pierzi timpul ca nu iti da nimeni tineretea inapoi. Sper ca nu aveti copii....

consuela 09.11.2006 11:29:56

a,,,am uitat . Adulterul e motiv solid in fata lui D-zeu de divort, deci ai toata dreptatea de partea ta. Vina e 100% a lui asa ca poti divorta linistita.

bld 09.11.2006 13:31:06

Pai nici nu am vrut sa starnesc vreun amuzament, ci doar am ridicat o problema serioasa. Intrebarea am pus-o Anamariei Gabriela, ca ea este in situatia asta concreta...De fapt voaim sa intreb, daca pana la treaba asta cu vraja, se intelegea bine cu sotul ei "necredincios"?

Va_iubesc 09.11.2006 17:19:29

Citat:

am si eu o problema si vreau sa cer un sfat pentru ca nu mai inteleg nimic ce se intampla. Sunt casatorita si am fost foarte fericita cu sotul meu pana in luna iunie. De atunci sotul meu a inceout sa viziteze regulat o alta femeie si s-a apropiat foarte mult de ea pretextand ca sunt doar prieteni. Pana acum relatia noastra s/a deteriorat de tot astfel incat el vrea sa divorteze.Inteleg ca oamenii se despart pentru ca nu se mai inteleg dar sotul meu s-a schimbat cu desavarsire si se comporta ingrozitor. Cel mai rau este ca persoana despre care este vorba sta usa in usa cu mine, iar el a venit si si-a luat lucrurile si cred ca s-a mutat la ea, in ciuda faptului ca sustin in continuare ca sunt doar amici. Vreau sa intreb si eu ceva cu toate ca parea o tampenie. Eu am suferit foarte mult in aceasta perioada, dar pur si simplu nu il mai recunosc pe acest om. Am trait sase ani impreuna, ne-am mai ciondanit ca oricine, dar acum face niste gesturi absolut deplasate si mi le reproseaza tot mie. S-a schimbat si este alt om, nu s-a purtat asa fata de nimeni niciodata si parca in perioda asta de cand au inceput problemele tot mai voia sa faca ceva, dar ceva tot il atragea sa se duca acolo. Cealalta femeie este foarte rea si a facut multe lucruri urate la viata ei. El nu este o persoana credincioasa, eu cred in Dumnezeu cu toate ca din pacate nu reusesc sa imi indeplinesc intotdeauna indatoririle de bun crestin. Acum ce vreau eu sa intreb, este posibil avand in vedere ca eu pur si simplu nu il mai recunosc pe omul asta, este posibil ca acest om sa fie vrajit. M-a anuntat ca vrea sa divorteze de Ziua Sf. Parascheva si de atunci tot asa o tine si nici nu introduce divort si spune ca n-are bani de avocat, va intreb inca o dat este posibil sa fi fost vrajit de femeia asta si daca da ce as putea sa fac?

Draga Gabriela, inainte de toate, ieri a fost ziua Sf. Arhanghel al carui nume il porti asa ca iti urez "La multi ani pe drumul spre mantuire!"

Legat de ce intrebi, eu as merge pe calea rabdarii. Dumnezeu, daca o sa vada ca tu iti pui nadejdea in El, o sa-l aduca pe sotul tau inapoi. Roaga-te! Nu lua in considerare ce spun oamenii pe aici "sa divortezi ca esti indreptatita", "ca adulterul e motiv solid". In nici un caz, e numai un pretext de joasa speta, "Ceea ce Dumnezeu a unit, omul sa nu desparta".

Sotul tau trece printr-o mare ispita si cadere. Roaga-te pentru el, mergi la Biserica si discuta cu un preot ca si el sa se roage, fii ca o flacara vie a credintei. Pentru iubirea care v-a legat, pentru bucuria pe care ai avut-o timp de 6 ani langa el, nu-l lasa. Eu cred ca pentru rabdarea si iubirea ta, Dumnezeu o sa-l intoarca si nu oricum, o sa-i deschida si ochii sa vada cat esti tu de minunata, cu cata iubire si jertfa l-ai asteptat. Lupta pana la sfarsit!

Intrebi daca "este posibil ca acest om sa fie vrajit". Nu asta trebuie sa te preocupe. Oricum, omul cand este in conlucrare cu diavolul este ca vrajit, nu mai este el. Iar Dumnezeu ar dori sa-l scoata din starea respectiva, dar nu poate sa-i incalce libertatea lui. Totusi, pentru rugaciunea ta - ca voi sunteti UNA prin Taina Casatoriei - El are voie sa patrunda in inima sotului tau si sa-l intoarca spre tine. Dar pentru asta, trebuie ca Dumnezeu sa-ti auda rugaciunea. Asa ca incearca sa devii o crestina autentica! Mergi la Biserica la Sf. Liturghie de la inceput si da pomelnic la proscomidie, spovedeste-te, fa canonul dat, impartaseste-te, incearca sa ai o viata de rugaciune acasa, pe strada, mereu, posteste, bine ar fi sa tii un post negru (dar vezi ce spune duhovnicul), si roaga-te pentru mantuirea voastra. Prin post si rugaciune puse pe o structura de smerenie si ascultare vei putea sa cladesti o casa in care sa se intoarca si sa devina si el crestin si sa traiti vesnic langa Dumnezeu. Totul sta in vointa ta acum, ca Dumnezeu sa transforme. Asteptam vesti!

Cu drag,
Elena

Va_iubesc 09.11.2006 17:33:21

Gabriela draga, inca o precizare la mesajul anterior.

Bine este sa pastrezi problema asta pentru tine si sa o discuti numai cu duhovnicul. Avantajele sunt ca:
(1) In spovedanie, diavolul nu poate sa patrunda, iar Hristos o sa-ti vorbeasca prin Preot. Crede numai!
(2) Daca o vei expune la toata lumea, in stanga si in dreapta, vei spune si aspecte negative legate de el si vei arunca cu noroi in sotul tau, vei murdari imaginea celui caruia te-ai dat pentru vesnicie, e un fel de ucidere a personalitatii lui. Asa ceva nu se face!
(3) In plus, daca o sa spui la toata lumea, gura lumii e sloboda, el o sa afle si o sa fie si mai furios si cu greu o sa se mai intoarca.
(4) Daca iti vei deschide sufletului tuturor, vei avea o gramada de oameni care iti vor da raspunsuri in functie de nimicnicia lor interioara. Putini sunt cei care mai pot sa dea sfaturi in ziua de azi, care isi dau seama de efectele cuvintelor lor, de implicatiile pe care le pot avea pentru vesnicie. Eu, in toata viata mea, am intalnit numai cativa oameni cu care ma pot sfatui, din care primul e duhovnicul. De aceea, increde-te in discutia cu duhovnicul. Roaga-te inainte de spovedanie ca Dumnezeu sa-ti vorbeasca prin el si asa va fi. Si nu spovedanie de ancheta, ci de traire, de intoarcere completa de la tot ce e murdar in viata ta. Altfel e numai minciuna.

Stiu ca o sa-ti fie greu sa pastrezi tacere fata de lume, dar nimic in lumea asta nu se castiga usor, cand e vorba de cele spirituale. Si iar nimic nu e mai minunat decat sa vezi ce minuni face Dumnezeu pentru nimicul de credinta pe care-l avem noi. El cere numai sa-i dam putina vointa. Vointa e ca apa. Apa pe care El a schimbat-o in vin la Nunta din Cana. Apoi, tot el schimba vinul in Sangele Lui si-L "varsa" pentru noi spre iertarea pacatelor si spre viata de veci. Datoria ta e sa dai putina vointa, adica sa cureti ce e murdar in tine si sa pui apa in vas (post, rugaciune, spovedanie, smerenie, intoarcere totala catre El). Apoi El va transforma totul. Nu uiti sa ne spui si noua, da? Va asteptam pe amandoi pe forum...

Te imbratisez,
Elena

consuela 13.11.2006 22:03:20

ce aberatii! ala greseste si ea plateste sau cum? De ce sa tina ea post negru, a gresit ea cumva? Sa tina ala care greseste daca nu vrea treaba lui, de el se alege praful nu de ea.
si oricum deja nu mai e treaba ei.
Mai ai sa spui ca D-zeu il iarta pe el si o trimite pe ea in iad si deja e complet tacamul. Imi seamana deja cu Mind Control. Daca ala nu mai vrea duca-se pe pustie unde are el chef, nu e o metoda de a tine pe cineva cu forta, pt ca pe durata acatistelor poate va fi ok si cand se termina acatistele iar incepe sa umble hai-hui. Ce e asta, lupta contra cronometru?

mioara 13.11.2006 23:02:09

Oare de ce nu ma mai mira reactia unora? Cum adica sa se aleaga praful de el si sa se duca pe pustii? Chiar nu te gandesti la suferinta acestei femei care inca isi iubeste sotul si de care este legata prin Taina Cununiei? Nu are rost sa-ti mai spun nimic, consuela, caci oricum intelegi ortodoxia dupa capul tau, dar te rog sa-mi raspunzi sincer la o intrebare. Daca ai fi-Doamne fereste-in situatia Gabrielei, ai fi urmat sfatul pe care cu atata nonsalanta i l-ai dat?
Gabriela, am citit la parintele Cleopa ca pt. a se intoarce barbatul acasa trebuie post si sa citesti Acatistul Acoperamantului Maicii Domnului si al Sfantului Nicolae. Citesti unul dimineata si unul seara si il pomenesti pe el.In rest, urmeaza toate sfaturile Elenei(Va-iubesc) si vei vedea ca Dumnezeu se va milostivi de tine si pt. rabdarea si credinta ta il va aduce pe sotul tau inapoi.Sa ai credinta tare ca Dumnezeu este mai tare decat orice vraja si decta toate puterile intunericului la un loc. Dumnezeu sa te ajute si sa auzim numai de bine!

consuela 14.11.2006 13:32:08

eu nu cred ca e vorba de nici o vraja, a plecat ca asa a avut el chef.
Iar raspunsul la intrebarea ta e "da".
Iar ea e fraiera daca il mai primeste ca naravul din fire nu are lecuire.

bld 15.11.2006 12:52:48

Interesante opinii. As intreba-o pe consuela daca e crestina? Iar daca zice(crede) ca da, cum intelege ea "Sa iubesti[...]si pe aproapele tau ca pe tine insuti." Ca din ce a scris aici pe forum, probabil ca are o interpretare aparte a acestei ziceri fundamentale pentru un crestin.

bld 15.11.2006 12:56:07

Tot pentru consuela, vreau sa te intreb, daca ai spovedit vreun pacat, mai mult de o singura data. Sau mai exact, daca ai facut vreun pacat, mai mult de o singura data. Ce-ar fi daca duhovnicul si, mai ales, Dumnezeu ar miza si el pe faptul "ca naravul din fire nu are lecuire.", atunci cand oamenii se spovedesc si zic ca au facut iar un anumit pacat, oricat de mic...

consuela 15.11.2006 14:44:09

Mai blb m-am nascut in religia crestin ortodoxa,aproape intotdeauna am spovedit aceleasi pacate deci repetate in continuu, noroc ca nu erau grave in mare parte fleacuri dar adunate deveneau rele tocmai pt ca se repetau la infinit, in cel mai bun caz scazand in intensitate dar nici vorba de disparitie pt ca e imposibil nu sunt sfanta am mai zis, nu stiu ce e asa greu de inteles.
Iar la sfatul pe care i l-am dat am spus din start ca are dezlegare din partea bisericii in caz de adulter deci poate divorta conform regulilor bisericesti, deci nu am contrazis regulile iar cu iubeste aporoapele - da atata timp cat respecta regulile altfel incurajam pacatul si iubim pacatul. Si daca gandim diferit asta e fiecare cu mintea lui si cu parerea lui dar nu am incalcat regulile ca asta conteaza pana la urma in rest cati oameni atatea idei-parerea mea.

maria55 15.11.2006 15:23:17

consuela ,
de ce cind dai un sfat nu te gindesti la Dumnezeu ?
Cind indemnam pe cineva trebuie sa ne intrebam daca cunoastem intr-adevar raspunsul.
Nu e vorba de parere personala , e vorba de o parere in spiritul credintei .Trebuie sa te intrebi ce spune Sf.Scriptura caci sintem intr-un forum ortodox .E vorba de adevar ,nu de pareri personale . Ai vazut cum se exprima unii "iti spun ceva ,dar il las pe altul mai calificat" . Crezi ca stii destule sa calauzesti pe altii ?
Sau cel putin adauga "nu sint sigura ca asa e bine " ,dar nu tine mortis ca spui solutia cea mai buna .Sper ca mai inteles .
Sint multe de citit in " Sfaturi ortodoxe " de ex .si multe de invatat .
Doamne ajuta !

consuela 15.11.2006 16:20:13

"Cind indemnam pe cineva trebuie sa ne intrebam daca cunoastem intr-adevar raspunsul."
Da ar fi ideal dar nu prea merge in multe situatii si in cazul asta nu am mai putea sfatui de loc. Fiecare vine cu cate o idee cu cat mai multe cu atat mai bine si ea alege ce i se potriveste, singura conditie ar fi sa respecte regulile, am mai zis asta.

"E vorba de adevar ,nu de pareri personale "
Sunt de acord, din cauza asta am zis ca biserica in caz de adulter spune ca poti sa divortezi.Nu stiu sigur daca nu cumva chiar cere acest lucru, altfel spune ca incurajezi pacatul-aici chiar nu stiu exact, e doar o idee, trebuie sa ma documentez...

"Sau cel putin adauga "nu sint sigura ca asa e bine""
Da, nu sunt sigura e adevarat, dar nu sunt sigura 100% de mai nimic, nu numai de asta si atunci ce poti face, nu mai actionezi de loc?

maria55 15.11.2006 16:29:49

Hai ca m-ai facut sa rid cu procentul tau !
Si atunci ce faci ? Stai "pe banca "si asculti ce zic altii mai calificati .
Si daca vrei sa-ti imbunatatesti raspunsul, intra pe "Sfaturi Ortodoxe " si in scurt timp o sa ai un raspuns mult mai calificat . Gasesti acolo tot ce-i trebuie unui crestin care intr-adevar vrea sa invete .
Numai bine!

paulac 16.11.2006 15:36:43

Citat:

nu trebuie sa fi vrajit sa mergi cu alta sau cu altul.Dumnezeu il lasa liber pe om. El a ales acest drum, netinand seama de voi si de Hristos. A fost mai slab si diavolul a pus stapanire pe el. In zilele noastre diavolul lucreaza mult mai subtil decat pe timpuri. Tu trebui sa stii ca nu mai ai familie cu el din momentul din care a plecat.Fi realista!

Va_iubesc 16.11.2006 20:06:14

Citat:

În prealabil postat de paulac
Tu trebui sa stii ca nu mai ai familie cu el din momentul din care a plecat. Fii realista!

Paula,

Ei sunt o familie pana la sfarsit. Niste probleme temporare pot sa lase niste "pete" urate pe curatenia familiei lor, dar nu pot sa dizolve unitatea.

Gabriela, mare atentie ca ti se dau unele sfaturi care par foarte usor de aplicat, dar pe care daca le vei urma o sa te trezesti si fara sot si fara Hristos langa tine. Eu sunt sigura ca se va intoarce sotul tau. Tu inarmeaza-te cu postul, rugaciunea si apropierea de Biserica si de Dumnezeu. "Ce e cu neputinta la oameni, e cu putinta la Dumnezeu".

Eu sunt cu gandul langa tine, iar daca eu - o necunoscuta - fac asta, cu atat mai mult Hristos Care este Iubirea Intruchipata.

Elena

consuela 17.11.2006 09:29:27

"Eu sunt cu gandul langa tine, iar daca eu - o necunoscuta - fac asta, cu atat mai mult Hristos Care este Iubirea Intruchipata. "

Greseala flagranta: Hristos nu ii forteaza pe oameni sa execute niste lucruri pe care nu le vor, chiar daca persoana e sub acatist permanent dat de altcineva. Ar insemna sa iintervina efectiv in deciziile oamenilor cu fortza, ceea ce El nu face! Ca atare nu se va intoarce si daca am presupune prin absurd ca se intoarce cine mai are incredere in astfel de persoana? E ateu, nu are nici o frica de nimic, face ce vrea, D-zeu nu poate forta oamenii sa creada in El! In plus se duce cu aia pe fatza, e use in use la bloc cu tipa aia, nu se ascunde, recunoaste, nu i se pare ceva gresit care ar trebui ascuns, i se pare foarte normal si nu ii pasa de loc de nevasta, e clar ca nu e nici un remediu.

"Ei sunt o familie pana la sfarsit."

Alta greseala flagranta: religia in cazul asta ii da toata dreptatea ei si dreptul sa divorteze. Individul nu s-a dus o data de 2 ori si apoi regreta, el i se infatiseaza zi de zi cu vecina fiind use-in-use, cu tot tupeul! In cazul asta fiecare e liber sa faca ce vrea sa-si vada de viata sa! Oricum ne nastem si murim singuri, nu suntem legati cu forta de nimic si e patetic sa ne agatam cu forta de persoane mai ales de atei noi ortodocsii ne facem de ras in felul asta, ne rad ateii in nas! Ingradirile astea pe care ni le impunem noi in plus fata de regulile bisericii ortodoxe, din exces de zel, nu isi au rostul, sunt doar o dovada clara de prostie si prostia se plateste in cel mai urat mod! Oricum fata care a deschis subiectul se pare ca nu mai apare......
Tineretea trece nu ii da nimeni timpul inapoi eu zic sa divorteze mai repede si sa caute pe altcineva ne-ateu!

CM 17.11.2006 10:59:24

Citat:

În prealabil postat de consuela
"Eu sunt cu gandul langa tine, iar daca eu - o necunoscuta - fac asta, cu atat mai mult Hristos Care este Iubirea Intruchipata. "

Greseala flagranta: Hristos nu ii forteaza pe oameni sa execute niste lucruri pe care nu le vor, chiar daca persoana e sub acatist permanent dat de altcineva. Ar insemna sa iintervina efectiv in deciziile oamenilor cu fortza, ceea ce El nu face! Ca atare nu se va intoarce si daca am presupune prin absurd ca se intoarce cine mai are incredere in astfel de persoana? E ateu, nu are nici o frica de nimic, face ce vrea, D-zeu nu poate forta oamenii sa creada in El! In plus se duce cu aia pe fatza, e use in use la bloc cu tipa aia, nu se ascunde, recunoaste, nu i se pare ceva gresit care ar trebui ascuns, i se pare foarte normal si nu ii pasa de loc de nevasta, e clar ca nu e nici un remediu.

"Ei sunt o familie pana la sfarsit."

Alta greseala flagranta: religia in cazul asta ii da toata dreptatea ei si dreptul sa divorteze. Individul nu s-a dus o data de 2 ori si apoi regreta, el i se infatiseaza zi de zi cu vecina fiind use-in-use, cu tot tupeul! In cazul asta fiecare e liber sa faca ce vrea sa-si vada de viata sa! Oricum ne nastem si murim singuri, nu suntem legati cu forta de nimic si e patetic sa ne agatam cu forta de persoane mai ales de atei noi ortodocsii ne facem de ras in felul asta, ne rad ateii in nas! Ingradirile astea pe care ni le impunem noi in plus fata de regulile bisericii ortodoxe, din exces de zel, nu isi au rostul, sunt doar o dovada clara de prostie si prostia se plateste in cel mai urat mod! Oricum fata care a deschis subiectul se pare ca nu mai apare......
Tineretea trece nu ii da nimeni timpul inapoi eu zic sa divorteze mai repede si sa caute pe altcineva ne-ateu!

Se aplica intotdeauna vorba din strabuni: "tot raul sper bine" Poate binele ei este fara acest om.
Chestia cu usa in usa nu suna bine deloc.
Daca are posibilitati, este mai bine sa se mute.
Ca vine si el dupa ea sau nu, ramen de vazut.
Vecina daca se ocupa cu "prostii", este mai bine sa-i iasa din raza vizuala. Este mai sanatos.

paulac 18.11.2006 12:41:23

Citat:

În prealabil postat de Va_iubesc
Citat:

Tu trebui sa stii ca nu mai ai familie cu el din momentul din care a plecat. Fii realista!

Paula,

Ei sunt o familie pana la sfarsit. Niste probleme temporare pot sa lase niste "pete" urate pe curatenia familiei lor, dar nu pot sa dizolve unitatea.

Gabriela, mare atentie ca ti se dau unele sfaturi care par foarte usor de aplicat, dar pe care daca le vei urma o sa te trezesti si fara sot si fara Hristos langa tine. Eu sunt sigura ca se va intoarce sotul tau. Tu inarmeaza-te cu postul, rugaciunea si apropierea de Biserica si de Dumnezeu. "Ce e cu neputinta la oameni, e cu putinta la Dumnezeu".

Eu sunt cu gandul langa tine, iar daca eu - o necunoscuta - fac asta, cu atat mai mult Hristos Care este Iubirea Intruchipata.

Elena

elena, daca o ata s-a rup si faci nod , la cusut nu o sa deranjeze acel nod? oricat de mic ar fi el. asa si in viata. parerea mea.imi cer scuze daca am fost realista.

Va_iubesc 18.11.2006 13:31:32

Citat:

elena, daca o ata s-a rup si faci nod , la cusut nu o sa deranjeze acel nod? oricat de mic ar fi el. asa si in viata. parerea mea.imi cer scuze daca am fost realista.

Daca ata s-a rupt si faci nod, nu-i nici o problema pentru "haina" casatoriei. Problema e cand vezi ca s-a rupt ata si in loc sa continui sa cosi te gandesti ca ce te faci cu nodul, fara sa vezi ca deja ai cusut trei sferturi din haina, si o abandonezi, crezand ca nodul de la butoniera nu va fi frumos. ???

Iar cu realismul, sa fim relisti! A fi realist in Hristos inseamna a-L percepe pe El si a incerca sa urmezi ceea ce El ne-a invatat: smerenia, renuntarea, iertarea de 70 de ori cate 7, iubirea, etc. A fi realist nu inseamna a cauta sa-L mintim pe El si pe noi ca avem motive sa divortam si ca asa e mai bine. Oare am renuntat la parerea proprie, oare am iertat acel de 70 de ori cate 7...adica la infinit, oare ne-am smerit si am mers sa cerem un sfat in spovedanie, ca sa fie si Hristos prezent, oare am iubit pana la moarte?

Iar daca am facut toate astea, atunci putem sa discutam despre realism...

Elena

mirelat 18.11.2006 20:12:07

Sunt de acord cu Elena. Si ma mir un pic, Paula, de sfaturile tale mai ales ca zici ca esti sotie de preot. Doamne ajuta !

consuela 18.11.2006 21:27:39

oare sotie de preot ar fi trebuit sa insemne sa fie legata la minte sa nu judece? Noi nu suntem sfinti suntem oameni obisnuiti, iar daca ierti un pacat tu ca om nu ca D-zeu de infinite ori asta e echivalent cu incurajarea pacatului. D-zeu ne iarta dupa ce am murit si nu mai e nimic de indreptat, noi daca iertam la infinit un pacat de moarte in timpul vietii incurajam pacatul.
Omul asta e ateu si ea are dreptul conform religiei ortodoxe sa isi refaca viata cu altul!

mioara 18.11.2006 23:41:40

Omul asta e ateu si ea are dreptul conform religiei ortodoxe sa isi refaca viata cu altul!

O fi ateu dar are tot dreptul ca prin dragostea sotiei lui sa-l cunoasca pe Dumnezeu si sa se mantuiasca! Iar sotia are dreptul sa faca tot ce este posibil ca sa-l aduca inapoi in sanul familiei, iar Dumnezeu vazand credinta, dragostea si ravna ei va face imposibilul. Caci asa spune Parintele Rafail Noica: " De la Dumnezeu sa nu ceri decat imposibilul", nu?
Doamne ajuta!

mirelat 19.11.2006 00:53:11

Citat:

oare sotie de preot ar fi trebuit sa insemne sa fie legata la minte sa nu judece? Noi nu suntem sfinti suntem oameni obisnuiti, iar daca ierti un pacat tu ca om nu ca D-zeu de infinite ori asta e echivalent cu incurajarea pacatului. D-zeu ne iarta dupa ce am murit si nu mai e nimic de indreptat, noi daca iertam la infinit un pacat de moarte in timpul vietii incurajam pacatul.

Consuela draga, afla ca Dumnezeu ne iarta si pana sa murim, de asta si ajungem sa traim zile multe, altfel ar trebui sa ne trazneasca pe loc pentru toate rautatile pe care le facem.

Cum bine spunea cineva aici pe forum, se pare ca dumneata ti-ai insusit credinta de la babe, si din cauza asta esti tare confuza in gandire si impulsiva in sfaturile pe care le dai.

O sotie de preot, mai mult ca oricare alta femeie, trebuie sa isi puna nadejdea in Dumnezeu si nu trebuie sa incurajeze divortul, indiferent de motivele aparente care l-ar justifica. Doamne ajuta !

consuela 20.11.2006 10:04:27

eu cred ca voi v-ati insusit credinta din babe pt ca nu ganditi logic. Cum poti sa ceri ca cineva care e corect, respecta regulile, nu a gresit, e credincioasa sa isi iroseasca viata cu un ateu curvar nesimtit si tupeist? Adica D-zeu ar vrea sa o sacrifice pe ea si tineretea ei ca sa il salveze pe ateu? Adica D-zeu il iubeste pe el si o uraste pe ea? Hai sa fim toti atei sa nu ne urasca D-zeu atunci! -la asta duce gandirea voastra babeasca si sfidatoare de logica!
Sa se salveze singur cand o avea chef, D-zeu nu forteaza pe nimeni, face imposibilul cu cine merita si cu cine vrea si e deschis, iar ea are tot dreptul sa-l lase si sa-si refaca viata-asa spune religia nu spune degeaba! Citati niste chestii pe care incercati sa le aplicati unde nu merge sfidand logica. Eu cred ca ar trebui sa luati niste lectii de logica inainte sa invatati citate ca papagalul si sa le trantiti unde nu se pot aplica.

consuela 20.11.2006 10:11:20

"Consuela draga, afla ca Dumnezeu ne iarta si pana sa murim, de asta si ajungem sa traim zile multe, altfel ar trebui sa ne trazneasca pe loc pentru toate rautatile pe care le facem. "

Stiu, judecata se face dupa moarte la asta m-am referit.

"O sotie de preot, mai mult ca oricare alta femeie, trebuie sa isi puna nadejdea in Dumnezeu si nu trebuie sa incurajeze divortul, indiferent de motivele aparente care l-ar justifica."
Eu cred ca o sotie de preot trebuie sa fie suficient de inteligenta sa stie cand se aplica regulile bisericesti si cum. Iar motivele aparente de care spui pot sa-i aduce Sida, sifilis si altele care se pot lua si din mancare (daca face gafa sa-l primeasca) si atunci se va vedea cat de aparenta e si boala si spitalul!

paulac 20.11.2006 10:29:35

Citat:

În prealabil postat de mirelat
Citat:

Consuela draga, afla ca Dumnezeu ne iarta si pana sa murim, de asta si ajungem sa traim zile multe, altfel ar trebui sa ne trazneasca pe loc pentru toate rautatile pe care le facem.

Cum bine spunea cineva aici pe forum, se pare ca dumneata ti-ai insusit credinta de la babe, si din cauza asta esti tare confuza in gandire si impulsiva in sfaturile pe care le dai.

O sotie de preot, mai mult ca oricare alta femeie, trebuie sa isi puna nadejdea in Dumnezeu si nu trebuie sa incurajeze divortul, indiferent de motivele aparente care l-ar justifica. Doamne ajuta !

draga mea nu privesc lucrurile ca o sotie de preot.le privesc ca o femeie.mie nu mi-ar conveni sa fiu facuta de rusine in halul acesta. sunt si eu om si am drept la dragoste si respect.nu as accepta niciodata sa fiu inselata si consider ca nu am gresit in nici un mesaj adresat acestui forum. bun ...sa acordam o sansa acestui om, care sa zicem ca se va intoarce la sotia lui...oare aceasta femeie nu va avea frica, ca in orice moment isi poate gasi pe alta? nadejde ca nadejde,dar omul e om. nu incurajez divortul,nu sunt adepta divortului, dar daca toate merg rau si pe deasupra va mai veni si un copil?nu-i asa ca-l "nenorocesti" si pe el???nu merita copilul sa traiasca in armonie?

paulac 20.11.2006 10:37:32

Citat:

eu cred ca voi v-ati insusit credinta din babe pt ca nu ganditi logic. Cum poti sa ceri ca cineva care e corect, respecta regulile, nu a gresit, e credincioasa sa isi iroseasca viata cu un ateu curvar nesimtit si tupeist? Adica D-zeu ar vrea sa o sacrifice pe ea si tineretea ei ca sa il salveze pe ateu? Adica D-zeu il iubeste pe el si o uraste pe ea? Hai sa fim toti atei sa nu ne urasca D-zeu atunci! -la asta duce gandirea voastra babeasca si sfidatoare de logica!
Sa se salveze singur cand o avea chef, D-zeu nu forteaza pe nimeni, face imposibilul cu cine merita si cu cine vrea si e deschis, iar ea are tot dreptul sa-l lase si sa-si refaca viata-asa spune religia nu spune degeaba! Citati niste chestii pe care incercati sa le aplicati unde nu merge sfidand logica. Eu cred ca ar trebui sa luati niste lectii de logica inainte sa invatati citate ca papagalul si sa le trantiti unde nu se pot aplica.

draga mea, se pare ca avem o gandire cat de cat comuna.nu stiu de ce aceste femei nu inteleg viata. probabil nu sunt casatorite, probabil au modele in viata care au suferit, probabil nu stiu ce inseamna o relatie bazata pe respect, incredere,armonie, dragoste. a fi preoteasa, inseamna a sta ca in manastire?a nu citi o revista mondena, a nu merge la coafor sau intr-un club? dragelor sunt si eu om cu nevoi atat spirituale cat si materiale. omul este liber in limita impusa de Dumnezeu. El ne lasa sa ne facem viata cum consideram ca e bine.fiecare are perceptie diferita asupra binelui.

mioara 20.11.2006 15:09:02

Pt. ana-maria gabriela :"Povestea vulturilor aurii"

Se spune ca departe, exista un loc f. frumos, in care traiesc vulturii aurii. Nu toate penele lor au aceasta culoare nobila, ci numai o aripa; la masculi cea dreapta, iar la femele cea stanga. An de an,pe masura ce puii cresc, parintii pleaca in ultima lor calatorie: zboara zile indelungate pana ajung la Muntele Linistii. Acolo unde au murit si parintii lor.
Si se mai spune ca intr-un an, oprindu-se sa se odihneasca peste noapte, ultima calatorie a devenit cat se poate de trista: vulturii au fost prinsi, printr-o mestesugita cursa, de catre niste oameni care credeau ca se vor imbogati vanzand penele care straluceau ca soarele. au taiat pasarilor preafrumoasele aripi si le-au agatat la brau, ca pe niste scalpuri. "Ei, acum sa se tarasca pe jos, ca niste serpi, pana mor. De ce au vrut sa moara in Muntele Linistii?"-a intrebat unul dintre ei, care nu se gandea niciodata la moarte.
De durere si de amaraciune, vulturii mai slabi au murit imediat. Insa cei tari se incapatanau sa zboare cu o singura aripa. Falfaiau din ea, cu rabdare, avand o vointa nepamanteana; dar tot nu puteau zbura. Se gandeau cu tristete:"Ce vor zice puii nostri, care vor veni la anul sa moara langa trupurile noastre, cand vor vedea ca nu am ajuns la Muntele Linistii?".
Sprijinindu-se unul de altul, si gandindu-se la urmasii ramasi acasa, doi vulturi au simtit cum suferinta incepe sa li se aline. Si stand asa, asteptand parca sa le creasca aripi, ei au simtit ca durerea se preschimba in putere.
Da, da, chiar asa: stand lipiti unul de celalalt, durerea li se preschimba in putere. Au incercat sa zboare astfel; la inceput falfaiau din aripi incet, plini de sfiala, si apoi din ce in ce mai puternic. Pe masura ce se ridicau, de jos se vedea un singur trup, cu doua aripi. SE VEDEA O SINGURA CRUCE.
Luindu-se dupa ei, s-au ridicat si alte cruci; s-au ridicat spre Muntele Linistii...

Acest text se afla la inceputul cartii lui Danion Vasile-"Cartea nuntii". Ti-o recomand cu caldura si sa stii ca e mai tare decat orice revista mondena. Asa vad si eu viata de familie: purtarea unei singuri cruci, cu gandul la Hristos, care vine de cate ori il chemam in rugaciune, si ne ajuta ridicandu-ne crucea cand noua ni se pare prea grea si vrem s-o abandonam. Dumnezeu sa-ti ajute!

paulac 20.11.2006 17:15:03

Citat:

Sunt de acord cu Elena. Si ma mir un pic, Paula, de sfaturile tale mai ales ca zici ca esti sotie de preot. Doamne ajuta !

nu dau sfaturi , imi spun parerea. mare diferenta...nu?

paulac 20.11.2006 17:16:46

Citat:

Citat:

nu dau sfaturi , imi spun parerea. mare diferenta...nu?

nu numai zic ca sunt sotie de preot,ci sunt cu adevarat :p???

mirelat 21.11.2006 05:46:43

interesant este ca anamariagabriela n-a mai dat pe-aici de cand a initiat topicul, iar noi care mai de care cu sfaturile, ca si parerile, tot sfaturi sunt pana la urma.

dragele mele consuela si paula, cred ca sunteti la o varsta frageda (gen 20 ani) si fara experienta de viata, si din cauza asta judecati mai radical si fara drept de apel. as vrea sa va aud ce sfat ati da peste vreo 20 ani....

si nu mai cautati nod in papura in cuvintele altora (vreau sa zic ca nici nu ma indoiam, paula, ca esti sotie de preot, doar asa ai spus tu pe un alt topic).

Doamne ajuta !

consuela 21.11.2006 08:54:22

mirela imi pare rau ca te dezamagesc dar am 31 si sunt casatorita de 5 ani si iti spun sigur ca eu nu as tolera un afemeiat tupeist ca asta. In afara de asta nu poti obliga pe nimeni sa stea cu tine daca nu vrea, ai incalca liberul arbitru!

Chiar asa, initiatoarea topicului nu mai apare.

consuela 21.11.2006 08:56:20

si mai e o chestie...cand faci exces de zel asa continuu (in orice domeniu nu numai religia), dai in paranoia.

Ora este GMT +3. Ora este acum 01:31:15.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.