Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Mantuire acordata contra cost (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=8556)

Don_Juan 20.02.2010 22:18:13

Mantuire acordata contra cost

Mi-am facut si eu cont pe forumul asta in vederea inlaturarii dubiilor si nemultumirilor ce ma coplesesc. Sunt ortodox, dar imi place sa analizez o situatie din toate punctele de vedere.

Prima nemultumire despre care vreau sa vorbesc este cea a faptului ca biserica a inceput sa ceara bani pentru orice. Te duci la biserica duminica si tre sa dai bani si la pomelnic, si la lumanari, au scos si ziare care se dau tot pe bani etc. Ai nunta tre sa platesti, mori tre sa plateasca cei ramasi in urma, iti botezi copilul tre sa platesti. De asemenea cand te spovedesti, de multe ori parintele iti da canon sa cumperi 40 lumanari sau sa cumperi mai stiu eu ce carte din biserica. Ce e mai grav, e ca am auzit ca preotii au inceput sa dea si chitante dupa ce platesti.

Daca stai acasa si refuzi sa platesti, ti se spune ca nu te vei mantui fara biserica si fara Sfintele Taine. Deci practic matuirea se acorda contra cost. Cum este posibil sa primesti mantuire cand tu oferi in schimb ochiul dracului?

almaris 20.02.2010 23:09:01

Citat:

În prealabil postat de Don_Juan (Post 214615)
Mi-am facut si eu cont pe forumul asta in vederea inlaturarii dubiilor si nemultumirilor ce ma coplesesc. Sunt ortodox, dar imi place sa analizez o situatie din toate punctele de vedere.

Prima nemultumire despre care vreau sa vorbesc este cea a faptului ca biserica a inceput sa ceara bani pentru orice. Te duci la biserica duminica si tre sa dai bani si la pomelnic, si la lumanari, au scos si ziare care se dau tot pe bani etc. Ai nunta tre sa platesti, mori tre sa plateasca cei ramasi in urma, iti botezi copilul tre sa platesti. De asemenea cand te spovedesti, de multe ori parintele iti da canon sa cumperi 40 lumanari sau sa cumperi mai stiu eu ce carte din biserica. Ce e mai grav, e ca am auzit ca preotii au inceput sa dea si chitante dupa ce platesti.

Daca stai acasa si refuzi sa platesti, ti se spune ca nu te vei mantui fara biserica si fara Sfintele Taine. Deci practic matuirea se acorda contra cost. Cum este posibil sa primesti mantuire cand tu oferi in schimb ochiul dracului?

Dragul meu, inteleg problema pusa de tine, stiu ca multor oameni nu le face placere sa discute despre astfel de lucruri, insa de rog sa incerci sa vezi lucrurile dintr-un anumit punct de vedere. Autoritatea in materie de credinta nu este Biserica, ci Scriptura. Ceea ce descrii tu se numeste santaj, iar in sanul bisericii asa ceva este inadmisibil. Se profita de faptul ca multi oameni nu cunosc Cuvantul lui Dumnezeu, iar unii "confisca" mantuirea si cumva incearca sa o vanda la negru prin tot felul de modalitati. Mantuirea a fost oferita fara bani si fara plata iar daca unii spun ca trebuie sa faci nu stiu ce eforturi, sa participi la nu stiu ce evenimente, mai bine asculta cuvantul simplu al Domnului si trimite-i putin la studiu. Pentru mantuire a fost totul facut deja, daca ar mai vrea cineva sa faca, nu se mai poate, pentru ca Dumnezeu realizeaza totul in mod desavarsit. Ti se cer bani? Nu da. Ti se spun sa faci lucruri care dau de furca propriei tale constiinte? Nu le face. Crezi ca locul in care mergi nu mai corespunde Cuvantului lui Dumnezeu? Nu mai merge. Viata noastra este un lung sir de alegeri, mai bune sau mai rele, dar avem dreptul in contextul libertatii oferit de Mantuitorul Cristos sa ascultam mai mult de Dumnezeu decat de oameni, iar biserica nu este Dumnezeu. Daca biserica te dezamageste, mergi pe mana lui Dumnezeu, El nu va face acest lucru niciodata, din contra iti va da speranta pentru viata de acum si cea viitoare

iana 20.02.2010 23:12:39

Citat:

În prealabil postat de almaris (Post 214638)
. Daca biserica te dezamageste, mergi pe mana lui Dumnezeu, El nu va face acest lucru niciodata, din contra iti va da speranta pentru viata de acum si cea viitoare

Vezi sa nu o ia pe aratura. (vezi sectarii)

almaris 20.02.2010 23:18:35

Citat:

În prealabil postat de iana (Post 214639)

Depinde ce intelegi prin cuvantul pus in paranteza, ala la plural, eu nu il pronunt si nu il scriu pentru ca imi face scarba. Cuvantul, si nu oamenii. In rest, Dumnezeu sa ne lumineze.

mirelat 20.02.2010 23:18:56

Citat:

Ce e mai grav, e ca am auzit ca preotii au inceput sa dea si chitante dupa ce platesti.

nu vad de ce ti se pare grav lucrul asta. din contra, asa este legal, si asa trebuie sa faca - sa taie chitanta pentru orice servicii bisericesti prestate.

in alta ordine de idei, biserica, este ca o casa mai mare, dpdv administrativ. are de platit lumina, gaze, caldura etc. ca oricare alta persoana fizica sau privata. crezi ca se pot achita facturile cu aer?

iar in privinta statului acasa, si a refuzului bizar de a mai veni la biserica, este egal cu a face toate dupa capul tau si a refuza Sfintele Taine. mai gandeste-te daca chiar vrei sa faci asta, pentru o bancnota in plus sau in minus in buzunar.

bodo1222 20.02.2010 23:21:26

Citat:

-''A inceput sa ceara bani pentru orice''...in schimbul manturirii,spui tu=Statul iti ia fara sa iti ceara..te obliga..si ce primesti in schimb?

-Nu iti spune nimni ca ''tre'' sa dai..sau cat ...

-Si daca nu iti dadea chitanta era mai putin ''grav''?

-Te vei mantui si fara..dar ce ne-a lasat Hristos ajutor mai mare in drumul nostru spre mantuire decat Biserica si Sfintele Taine?

-Sa nu vina ziua cand am dori sa dam tot aurul de pe pamant in schimbul iertarii,a milei...a manturirii...e ceva mai de pret ptr tine pe lume decat mantuirea?

andreicozia 20.02.2010 23:22:08

Citat:

Cum este posibil sa primesti mantuire cand tu oferi in schimb ochiul dracului?

Juan, inainte sa tragi concluzii in privinta ochiului de drac stai putin si gindeste-te la urmatoarele aspecte:

Iti place sa intri intr-o biserica incalzita?
Iti place pictura de pe pereti?
Iti place curatenia din Biserica?
Iti plac hainele si vesmintele preotului?

ai vre-o idee cit costa toate astea?
fiscul, taxele de propietate, ca sa nu mai vorbim de intretinere, electricitate, gaze, apa( mentionate si de Mirela :)

bodo1222 20.02.2010 23:25:52

Vroiam sa mai scriu cateva dar mi-au luat-o inainte Mirelat si AndreiCozia....si manastirile care apartin de o episcopie tot din acei bani traiesc....si cand merg pelerinii la manastire,ti se ofera un pat cald...o masa calda daca vrei....si nu te intreaba daca platesti lumanarile,preotii etc..la biserica

Don_Juan 20.02.2010 23:26:29

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 214648)
Juan, inainte sa tragi concluzii in privinta ochiului de drac stai putin si gindeste-te la urmatoarele aspecte:

Iti place sa intri intr-o biserica incalzita?
Iti place pictura de pe pereti?
Iti place curatenia din Biserica?
Iti plac hainele si vesmintele preotului?

ai vre-o idee cit costa toate astea?
fiscul, taxele de propietate, ca sa nu mai vorbim de intretinere, electricitate, gaze, apa

Pentru mine astea sunt egale cu 0. Conteaza ce simt eu in biserica si nu ce vad in biserica. Daca as sta in frig si m-as ruga la lumina lumanarii mi-ar placea mai mult.

AndruscaCIM 20.02.2010 23:34:19

Citat:

În prealabil postat de Don_Juan (Post 214651)
Pentru mine astea sunt egale cu 0. Conteaza ce simt eu in biserica si nu ce vad in biserica. Daca as sta in frig si m-as ruga la lumina lumanarii mi-ar placea mai mult.

Si daca ti-ar place asa...vrei sa spui ca te-ar deranja cineva in timpul rugaciunii sa-ti ceara bani??:40:

Don_Juan 20.02.2010 23:37:46

Citat:

În prealabil postat de bodo1222 (Post 214647)
-''A inceput sa ceara bani pentru orice''...in schimbul manturirii,spui tu=Statul iti ia fara sa iti ceara..te obliga..si ce primesti in schimb?

-Nu iti spune nimni ca ''tre'' sa dai..sau cat ...

-Si daca nu iti dadea chitanta era mai putin ''grav''?

-Te vei mantui si fara..dar ce ne-a lasat Hristos ajutor mai mare in drumul nostru spre mantuire decat Biserica si Sfintele Taine?

-Sa nu vina ziua cand am dori sa dam tot aurul de pe pamant in schimbul iertarii,a milei...a manturirii...e ceva mai de pret ptr tine pe lume decat mantuirea?

Din cate stiu eu in bisericile primare nu se dadea decat paine si vin. Si nu inteleg de ce biserica s-a schimbat atat. Se prefera termopane, neoane, aer conditionat si alte lucruri de astea. Din cate stiu eu in biserica tre sa simt o stare aparte datorata harului divin si nu utilitatilor de comfort.

Don_Juan 20.02.2010 23:40:37

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 214655)
Si daca ti-ar place asa...vrei sa spui ca te-ar deranja cineva in timpul rugaciunii sa-ti ceara bani??:40:

N-am inteles ce ai vrut sa zici.

Don_Juan 20.02.2010 23:42:58

Citat:

În prealabil postat de iana (Post 214639)

N-am nimic cu sectarii. Asta este o alta chestie care ma revolta. Noi suntem cu totii frati si surori sau ortodocsi si sectari? De ce se prefera termenul de sectar in detrimentul celui de frate?

AndruscaCIM 20.02.2010 23:45:36

Si auzi Don Juan...esti scartar, sau care-i treaba? O data te insori, si din cate stiu nasii dau banii ( tu macar costumul sa ti-l iei!) :21:, la Botez din nou...ca atunci nu prea le ai cu bancnotele, ...si o data mori, si macar...preventiv, poti lasa si tu cateva parale rudelor sa te ingroape...eventual si cateva prosoape, daca nu e prea mult deja!

Cat despre Botezurile si Nuntile la care vei fi nas ( tot daca vei vrea!), si in ceea ce priveste pomelnicele...aduci si tu o mica jertfa, zau asa...altii au construit Biserici si Manastiri, si tu consideri ca ti se cere prea mult...bine ar fi daca ai da tu, fara sa ti se mai ceara...dar deh!!!

Dar pomelnice cine te obliga sa dai...ca zau ca nu ma prind care ti-e durerea???:65:

bodo1222 20.02.2010 23:45:52

Citat:

În prealabil postat de Don_Juan (Post 214658)
Din cate stiu eu in bisericile primare nu se dadea decat paine si vin. Si nu inteleg de ce biserica s-a schimbat atat. Se prefera termopane, neoane, aer conditionat si alte lucruri de astea. Din cate stiu eu in biserica tre sa simt o stare aparte datorata harului divin si nu utilitatilor de comfort.

Atunci mergi pe Athos daca vrei aceste simtiri sa le traiesti....fara neoane..fara aparate de aer conditionat..slujba doar la lumina lumanarilor...

Ce vrei tu defapt este ca biseica sa iti ofere cele ce le doresti pe gratis..ca o multumire tie la ce?cand noi ar trebui sa ne trudim ca sa multumim Dumnezeului mereu pentru ca ne-a lasat Biserica si Sfintele Taine...deci vrei lumanari gratis..vrei pomelnic pe care preotul sa ti-l citeasc gratis...rugaciunile sa ti le faca gratis preotii...si ei de unde mananca sa aiba putere sa faca toate acestea?

mirelat 20.02.2010 23:46:28

Doamne ajuta!

Citat:

În prealabil postat de Don_Juan (Post 214658)
Se prefera termopane, neoane, aer conditionat si alte lucruri de astea.

nici mie nu-mi plac bisericile cu neoane si termopane. dar stai linistit ca si fara astea tot e nevoie de bani.

AndruscaCIM 20.02.2010 23:49:55

Citat:

În prealabil postat de Don_Juan (Post 214660)
N-am inteles ce ai vrut sa zici.

N-ai inteles??? Pai era foarte simplu... in cazul in care tu ai intra in Biserica pentru a te ruga (si fara sa conteze ce in jurul tau si pe pereti) in ce loc ai vrea tu, in colt, in dreapta...in stanga, pe langa scaun sau in pridvor... chiar vrei sa spui ca ar veni preotul sa te traga de cot cum ca trebuie sa dau banul...si dupa sa te rogi???

Sper ca ai inteles...ca eu una nu inteleg cum privesti tu lucrurile, sincer!

Don_Juan 20.02.2010 23:50:35

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 214666)
Si auzi Don Juan...esti scartar, sau care-i treaba? O data te insori, si din cate stiu nasii dau banii ( tu macar costumul sa ti-l iei!) :21:, la Botez din nou...ca atunci nu prea le ai cu bancnotele, ...si o data mori, si macar...preventiv, poti lasa si tu cateva parale rudelor sa te ingroape...eventual si cateva prosoape, daca nu e prea mult deja!

Cat despre Botezurile si Nuntile la care vei fi nas ( tot daca vei vrea!), si in ceea ce priveste pomelnicele...aduci si tu o mica jertfa, zau asa...altii au construit Biserici si Manastiri, si tu consideri ca ti se cere prea mult...bine ar fi daca ai da tu, fara sa ti se mai ceara...dar deh!!!

Dar pomelnice cine te obliga sa dai...ca zau ca nu ma prind care ti-e durerea???:65:

Nu e vorba ca ma obliga cineva sa dau. E vorba ca religia asta se autopropune a fi cea adevarata. Iar mie asta imi pare mai mult a fi comert.
Nu sunt sectar. Sunt ortodox 100%. Dar cum ramane cu iubirea de aproape? Pentru ca sunt sectari trebuie sa-i excludem? Ce ideologie bolnava mai e si asta?

iana 20.02.2010 23:52:25

Citat:

În prealabil postat de Don_Juan (Post 214672)
Dar cum ramane cu iubirea de aproape? Pentru ca sunt sectari trebuie sa-i excludem? Ce ideologie bolnava mai e si asta?

S-au exclus de buna voie si nesiliti de nimeni.

bodo1222 20.02.2010 23:52:43

Citat:

Nu e vorba ca ma obliga cineva sa dau. E vorba ca religia asta se autopropune a fi cea adevarata. Iar mie asta imi pare mai mult a fi comert.
Nu sunt sectar. Sunt ortodox 100%. Dar cum ramane cu iubirea de aproape? Pentru ca sunt sectari trebuie sa-i excludem? Ce ideologie bolnava mai e si asta?

Parintele Dionisie Ignat (de la Schitul Colciu-Athos) – un mare duhovnic, unul dintre cei mai cautati indrumatori duhovnicesti din Muntele Athos. Multi stareti, ieromonahi, pustnici si monahi din Sfantul Munte l-au avut ca duhovnic.

“Fratilor, paziti dragostea, ca dragostea este de la Dumnezeu. Sa avem dragoste de aproapele, sa nu avem dragoste vicleana, adica sa facem alegere ca acela e viclean, ca celalalt este asa. Eu trebuie sa ii iubesc pe toti ca pe mine insumi, ca asa imi porunceste Biserica. Aceasta este Adevarul si Ortodoxia. Adica sa ii iubim pe toti – si pe turc, si pe arab, si cei de alte neamuri sau religii. Dar Dumnezeu nu porunceste sa-mi schimb si credinta dupa a lor, sau dupa obiceiurile si patimile lor. Noi cunoastem Adevarul – Credinta Ortodoxa. Sa o tinem, sa o respectam, iar ceilalti cu ale lor. Faptul ca eu il iubesc pe aproapele meu, nu inseamna ca imi insusesc sau aprob credinta sau patimile lui.”

mirelat 20.02.2010 23:54:48

Citat:

Deci practic mantuirea se acorda contra cost.

aici totusi faci o confuzie, cred ca n-ai inteles pentru ce ti se cer acei bani. apropo, adu-ti aminte vorba "Dati Cezarului ce este al Cezarului".

pentru ca tu nu primesti mantuirea in schimbul banilor. Mantuirea este un DAR de la Dumnezeu, nu este un merit al nimanui.

andreicozia 20.02.2010 23:58:26

Citat:

În prealabil postat de Don_Juan (Post 214651)

Mai , eu ce sa-ti zic, atunci stai la lumina luminarii!. Prin asta-i frumoasa Ortodoxia, ca nu te obliga nimeni cu nimic si poti sa te bucuri de rugaciunile bisericii si gratis, doar asistind la Liturghie.

Mariusica 20.02.2010 23:59:03

Iaia care dau canoane in bani (bani, lumanari, etc) nu sunt preoti, aia sunt popi.

AndruscaCIM 20.02.2010 23:59:57

Citat:

Nu se autopropune a fi...chiar este. Nu e comert...asa e normal sa fie, dar se pare ca nu e pentru tine...ti-am zis, esti liber sa intri in Biserica, sa stai cat vrei, sa te uiti unde vrei...si sa te rogi cat vrei, si poti sa nu dai nici un sfantz...daca te termina psihic atat de tare.

De ce etichetezi totul de dupa PC? Daca vrei raspunsuri, ca urmare a unor semne de intrebare...atunci asteapta-le ca sa te edifici!

Ce anume e bolnav? Tot asa ti se pare si termenul de budhist...sau musulman??? Termenul sectar defineste ceva, de dinainte de a te naste tu....cred!!!:4:

Carmen FUNIERU 21.02.2010 00:00:08

Citat:

Eu merg la biserică pentru că acolo simt cel mai bine prezența lui Hristos, în cadrul sfintelor slujbe.
Iar intrarea în biserică și participarea la slujbe este gratuită. Pomelnic nu mă obligă nimeni să dau. Rugăciunile din biserică oricum cuprind pe toți cei prezenți, ca și pe cei pe care îi poartă în inimile lor (vii sau adormiți).
În privința botezului, a cununiei și a înmormântării, cheltuiala este destul de mică, față de importanța lor. Iar acestea se fac o singură dată în viață. Mult mai mari mi se par cheltuielile care se fac cu petrecerile lumești care urmează după aceste evenimente.

Don_Juan 21.02.2010 00:02:46

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 214679)
Mai , eu ce sa-ti zic, atunci stai la lumina luminarii!. Prin asta-i frumoasa Ortodoxia, ca nu te obliga nimeni cu nimic si poti sa te bucuri de rugaciunile bisericii si gratis, doar asistind la Liturghie.

Pai da eu stau la lumina lumanarii. Dar cand vreau sa ma insor vine oare vreun preot fara bani? Daca moare necajitu' poporului care n-avea nici bani de paine, vine oare vreun preot sa-l inmormanteze fara bani? Pe aurolacii botezati in stil ortodox ii inmormanteaza cineva? N-au si ei dreptul asta?

iana 21.02.2010 00:05:13

Citat:

În prealabil postat de Don_Juan (Post 214685)
Pai da eu stau la lumina lumanarii. Dar cand vreau sa ma insor vine oare vreun preot fara bani? Daca moare necajitu' poporului care n-avea nici bani de paine, vine oare vreun preot sa-l inmormanteze fara bani? Pe aurolacii botezati in stil ortodox ii inmormanteaza cineva? N-au si ei dreptul asta?

Mai, eu inca n-am auzit sa ramana careva deasupra, toti sunt ingropati stai linistit.

Don_Juan 21.02.2010 00:05:41

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 214682)
Ce anume e bolnav? Tot asa ti se pare si termenul de budhist...sau musulman??? Termenul sectar defineste ceva, de dinainte de a te naste tu....cred!!!:4:

Termenul de sectar nu e definire ci discriminare. Poate chiar umilire. E o diferenta destul de mare.

Don_Juan 21.02.2010 00:10:21

Citat:

În prealabil postat de iana (Post 214687)
Mai, eu inca n-am auzit sa ramana careva deasupra, toti sunt ingropati stai linistit.

Sunt ei ingropati, dar stie cineva daca se face vreo slujba sau ceva? Noi admiram doar ambalajul. Nu stim inca cu ce fel de crema sunt biscuitii.

AndruscaCIM 21.02.2010 00:13:47

Citat:

Pai cand ai vrea sa te insori, cauta un preot care ar veni fara bani, simplu...si de asemenea si un dascal...tot fara bani, dar care ar bate drumul pentru tine totusi!

Pai daca vezi sau auzi de cazuri de decese de genul...ai ocazia sa faci milostenie, ingroapa-i tu, intereseaza-te, ofera-te! Pai ce, ai pretentia sa cumpere preotul sicriu, pomeni, sa faca coliva, sa-i imbrace, sa-i pieptene...sa le sape gropile, cu lopata personala...si dupa, sa organizeze si praznicul?:40:

Auzi, dar tu stii ca si dascalii aia care canta la nunti, la Botezuri, la inmormantari...au familii, si au si ei nevoie de o paine? Cine oare crezi ca ii plateste...nu cumva tot preotul?:39:

Don_Juan 21.02.2010 00:15:26

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 214695)
Pai daca vezi sau auzi de cazuri de decese de genul...ai ocazia sa faci milostenie, ingroapa-i tu, intereseaza-te, ofera-te! Pai ce, ai pretentia sa cumpere preotul sicriu, pomeni, sa faca coliva, sa-i imbrace, sa-i pieptene...sa le sape gropile, cu lopata personala...si dupa, sa organizeze si praznicul?:40:

Eu m-am referit doar la slujba de inmormantare si nu la sicriu, loc de veci si restu.

andreicozia 21.02.2010 00:18:10

Citat:

Dar cand vreau sa ma insor vine oare vreun preot fara bani?

Pe aurolacii botezati in stil ortodox ii inmormanteaza cineva? N-au si ei dreptul asta?

Daca cauti gasesti si fara bani, in caz ca esti de somaj sau nu vrei sa platesti,... poate la tara?

Interesanta intrebarea!
Cred ca din lipsa de bani si rude sunt dusi la "groapa saracilor"..adica incinerati..asta este!

iana 21.02.2010 00:19:47

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 214697)
Interesanta intrebarea!
Cred ca din lipsa de bani si rude sunt dusi la "groapa saracilor"..adica incinerati..asta este!

Adica din lipsa de bani pt cele materiale nu pt slujba.

AndruscaCIM 21.02.2010 00:21:33

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 214697)

Unii mai sunt predati si la sectia de medicina legala...pentru studiu :4:

Don_Juan 21.02.2010 00:23:16

Citat:

În prealabil postat de iana (Post 214699)
Adica din lipsa de bani pt cele materiale nu pt slujba.

Si daca ar avea sicriu crezi ca ar veni vreun preot sa le faca slujba fara bani?

Don_Juan 21.02.2010 00:25:20

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 214702)
Unii mai sunt predati si la sectia de medicina legala...pentru studiu :4:

Inteleg afirmatia dar nu inteleg ce cauta ranjetul ala in capatul ei. S-a ajuns chiar la nivelul asta de dezumanizare?

iana 21.02.2010 00:27:53

Citat:

În prealabil postat de Don_Juan (Post 214704)
Si daca ar avea sicriu crezi ca ar veni vreun preot sa le faca slujba fara bani?

Da. De exemplu cei care slujesc in bisericile din incinta spitalelor.

AndruscaCIM 21.02.2010 00:30:29

Citat:

În prealabil postat de Don_Juan (Post 214696)
Eu m-am referit doar la slujba de inmormantare si nu la sicriu, loc de veci si restu.

Da daaaa....si mortul tinut in carca, sau pe bratele dascalului, nu?

Stai tu linistit, or fi si preoti care fac si fapte bune, care fac si inmormantari free si de toate...nu mai generaliza, ca lumea nu e ce vezi tu printr-un ciob de stilca!

o_tzaranca 21.02.2010 00:32:20

Citat:

În prealabil postat de Don_Juan (Post 214704)

vin si fara bani ...stai linistit ...primaria se ocupa de ,,cazurile sociale,,(ca tine?)
le face inmormantare crestineasca ,pe banii primariei
exista ceva un protocol,o intelegere intre cele 2 institutii
atata timp cat si preotul din acea chitanta de 150 ron (taxa de inmormantare )plateste impozit la primarie

AndruscaCIM 21.02.2010 00:33:12

Citat:

În prealabil postat de Don_Juan (Post 214705)
Inteleg afirmatia dar nu inteleg ce cauta ranjetul ala in capatul ei. S-a ajuns chiar la nivelul asta de dezumanizare?

Ei as, asta sa fie singurul lucru pe care sa nu-l intelegi tu...

Ora este GMT +3. Ora este acum 20:33:05.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.