Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Intamplari adevarate (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5035)
-   -   un sfat...poate ma puteti ajuta (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=8591)

Lisa-Lisa 23.02.2010 23:49:34

un sfat...poate ma puteti ajuta

am gasit acest forum si parca de fiecare data cand citesc prin el ma simt mai bine, mai aproape de dumnezeu, mai aproape de oameni credinciosi si de oameni care imi dau putere prin ceea ce scriu aici....

totusi am o mica problema, intradevar e mica pt ca stiu ca este multa lume care sufera pe chestii mult mai grave sau mai mari si intr-un fel ma simt putin prost ca vin si ma plang aici cu mica mea problema ca sa zic asa...dar pe mine ma macina mult...poate totusi ma puteti ajuta cu un sfat

curand implinesc 20 de ani...totusi o varsta la care poti sa te astepti la ceva de la viata, la care totusi poti sa spui ca esti matura...am de toate nu imi lipseste nimic...am multe lucruri pe care altii nu le au si ii multumesc lui dumnezeu in fiecare zi pt asta...dar am un neajuns...dragostea.....nu ma refer la dragostea parinteasca pt ca si de aia am destula.
Ce vreau sa spun e ca in acesti 20 de ani nu am avut niciodata un prieten. Si sufar mult pe chestia asta...Vezi la altii, persoane care iubesc..si te gandesti oare eu de ce nu am parte de asa ceva??...La inceput am crezut, lasa ca ai timp, o sa vina, dar acum sunt cativa anisori de cand tot imi doresc imi doresc si nu vine....Nu pot sa spun ca sunt urata, sau naiva asa cred eu..deci asta nu ar fi motivul....Pur si simplu de fiecare data cand incep ceva cu un baiat ca sa zic asa, cand e pe de aproape sa fim impreuna se rupe tot...de azi pe maine...nu mai e nimic...fara nici un motiv...si daca mi se intampla asa o data..bine...dar asa a fost de fiecare data de 4, 5 ori..poate chiar mai mult..dar nu am dat importanta...nu stiu ce sa mai cred....cu toate ca nu e bine sa crezi in vraji si imi dau silinta sa nu o fac, totusi cred ca este ceva ce nu e bun la mijloc...pur si simplu nu pot sa-mi explic..sunt niste lucruri ciudate...oare chiar poate fi facut sa nu am parte de asa ceva?? ...ceva este dar nu am raspuns...sunt totusi convinsa ca nu e de la persoana mea sau de la felul meu de al fi....nu imi gasesc cuvintele, nu stiu cum sa ma exprim mai bine ca sa va fac sa intelegeti despre ce vorbesc...(am si putine probleme sa ma exprim in limba romana ca locuiesc de mic copil in strainatate)....totusi sper ca ma inteles cineva in mare si ma poate ajuta cu o mica parere....

sunt noua pe forum...si poate chiar va intrebati de ce am postat topic-ul asta chiar aici....nu stiu...poate ca imi doresc o minune....(dupa atata timp cred ca ar fi o minune)

iertati-ma daca am gresit prin postarea mea, poate subiectul nu isi are rost pe asa un forum....va multumesc mult....

5s5t6e7f8 24.02.2010 00:08:55

iubire!!!

esti foarte tinara,chiar foarte tinara.Roaga-te la Domnul la Preacurata Fecioara Maria si citeste acatistul Sfantului Nicolae.

Ponticvs 24.02.2010 00:12:16

Orice subiect isi are rostul sau.
Crezi in destin?Crezi in faptul ca EL(Dumnezeu) are un plan pentru fiecare?
Daca da...calmeaza-te si nu te grabi.Nu te uita la ceea ce vezi in jurul tau pentru ca tu ai calea ta si persoana destinata tie nu a aparut inca.O sa simti cand cel ce iti este destinat va fi langa tine.

cherub 24.02.2010 00:16:12

ce-i al tau, e pus deoparte

Lisa-Lisa, stii tu zicalele din intelepciunea populara: 'ce-i al tau, e pus deoparte' si 'grabeste-te incet'? De aplicat, in cazul tau. :1:

Citeste 'Paraclisul Maicii Domnului' si alte acatiste si rugaciuni, mergi la bis., participa la slujbe mai des, spovedeste-te si impartaseste-te, tine si post dupa puteri, si lucrurile se vor rezolva, intre timp, il vei gasi si tu pe 'fat-frumosul' sortit tie...:3::63:

glykys 24.02.2010 00:16:16

Lisa, stii cum e: ai grija ce-ti doresti, ca s-ar putea sa ti se intample! Nu deznadajdui, va veni si vremea ta!

iana 24.02.2010 00:36:56

Citat:

În prealabil postat de Ponticvs (Post 215904)
Orice subiect isi are rostul sau.
Crezi in destin?Crezi in faptul ca EL(Dumnezeu) are un plan pentru fiecare?
Daca da...calmeaza-te si nu te grabi.Nu te uita la ceea ce vezi in jurul tau pentru ca tu ai calea ta si persoana destinata tie nu a aparut inca.O sa simti cand cel ce iti este destinat va fi langa tine.

Despre ce destin vorbesti? Crezi ca suntem niste marionete? Cum ramane cu liberul arbitru?

Lisa-Lisa 24.02.2010 14:27:52

va multumesc mult pentru raspunsuri....

nu ma intelegeti gresit, nu sunt disperata, sau un copil care viseaza la dragoste si la fat frumos cu ochii deschisi...si eu m-am gandit ca voi..lasa ca vine...ce e al meu e pus deoparte...

dar am inceput sa-mi fac mai multe ganduri pe chestia asta cand aproape toti cei din jurul meu se mirau tot mai tare...mama, tata..toti imi spuneau..ce e cu tine..ai 20 de ani si nu ai avut nici un prieten..o mica experienta..mama a mers inca asa de departe ca a zis ..poate esti pe invers si ascunzi...ma scuzati..:)....

iar matusa mea mi-a spus intr-o zi..lisa poate e ceva facut ..ca e cam ciudat ce ti se intampla (ce v-am spus mai sus)...si asta ma macina....as vrea sa stiu daca exista asa ceva? daca se poate asa ceva? si daca da cum se scapa.. sau e pur si simplu destinul meu:(...nu stiu nici eu ce sa mai cred

va multumesc inca odata...

anaana71 24.02.2010 14:35:28

m-ai facut sa zambesc... si m-ai trimis cu ceva ani buni in urma. matusa mea imi spunea: nu-ti face griji, pe neasteptate va aparea, cand nici nu te gandesti :21: nu pot sa-ti spun la vremea aceea ce nervi imi faceau vorbele acelea. :102: si pana la urma asa a fost... printre gandurile tale referitoare la dragoste, spune si cate o rugaciune :5:

Ponticvs 24.02.2010 14:45:06

Citat:

În prealabil postat de iana (Post 215919)
Despre ce destin vorbesti? Crezi ca suntem niste marionete? Cum ramane cu liberul arbitru?

Sunt adeptul liberului arbitru dar daca sunt o fire inclinata catre literatura nu o sa fiu bun matematician in veci!
De aici trag concluzia ca ma aflu pe o autostrada cu 6 benzi pe sens si merg pe care vreau sau pot dar directia ramane stabilita.

AndruscaCIM 24.02.2010 16:48:42

Citat:

În prealabil postat de Lisa-Lisa (Post 215893)
am gasit acest forum si parca de fiecare data cand citesc prin el ma simt mai bine, mai aproape de dumnezeu, mai aproape de oameni credinciosi si de oameni care imi dau putere prin ceea ce scriu aici....

totusi am o mica problema, intradevar e mica pt ca stiu ca este multa lume care sufera pe chestii mult mai grave sau mai mari si intr-un fel ma simt putin prost ca vin si ma plang aici cu mica mea problema ca sa zic asa...dar pe mine ma macina mult...poate totusi ma puteti ajuta cu un sfat

curand implinesc 20 de ani...totusi o varsta la care poti sa te astepti la ceva de la viata, la care totusi poti sa spui ca esti matura...am de toate nu imi lipseste nimic...am multe lucruri pe care altii nu le au si ii multumesc lui dumnezeu in fiecare zi pt asta...dar am un neajuns...dragostea.....nu ma refer la dragostea parinteasca pt ca si de aia am destula.
Ce vreau sa spun e ca in acesti 20 de ani nu am avut niciodata un prieten. Si sufar mult pe chestia asta...Vezi la altii, persoane care iubesc..si te gandesti oare eu de ce nu am parte de asa ceva??...La inceput am crezut, lasa ca ai timp, o sa vina, dar acum sunt cativa anisori de cand tot imi doresc imi doresc si nu vine....Nu pot sa spun ca sunt urata, sau naiva asa cred eu..deci asta nu ar fi motivul....Pur si simplu de fiecare data cand incep ceva cu un baiat ca sa zic asa, cand e pe de aproape sa fim impreuna se rupe tot...de azi pe maine...nu mai e nimic...fara nici un motiv...si daca mi se intampla asa o data..bine...dar asa a fost de fiecare data de 4, 5 ori..poate chiar mai mult..dar nu am dat importanta...nu stiu ce sa mai cred....cu toate ca nu e bine sa crezi in vraji si imi dau silinta sa nu o fac, totusi cred ca este ceva ce nu e bun la mijloc...pur si simplu nu pot sa-mi explic..sunt niste lucruri ciudate...oare chiar poate fi facut sa nu am parte de asa ceva?? ...ceva este dar nu am raspuns...sunt totusi convinsa ca nu e de la persoana mea sau de la felul meu de al fi....nu imi gasesc cuvintele, nu stiu cum sa ma exprim mai bine ca sa va fac sa intelegeti despre ce vorbesc...(am si putine probleme sa ma exprim in limba romana ca locuiesc de mic copil in strainatate)....totusi sper ca ma inteles cineva in mare si ma poate ajuta cu o mica parere....

sunt noua pe forum...si poate chiar va intrebati de ce am postat topic-ul asta chiar aici....nu stiu...poate ca imi doresc o minune....(dupa atata timp cred ca ar fi o minune)

iertati-ma daca am gresit prin postarea mea, poate subiectul nu isi are rost pe asa un forum....va multumesc mult....

Esti foarte tanaraaaa...scoate-ti din cap ideile astea, ca o fi ceva grav, ca ce-o fi...ce-o pati!

Mi se par putin cam exagerate comentariile rudelor tale, si deloc constructive...una e sa te sprijine, si alta sa iti inoculeze asemenea ganduri! ...sincer...

Orice s-ar fi intamplat nu a fost sa fie, iar eu prima relatie de prietenie mai serioasa am avut-o pe la 21 de ani...poate si peste putin. La varsta asta ti se pare o tragedie poate, dar asa lasa Dumnezeu...sa nu te impiedici in tot felul de relatii...poate inutile. Vor aparea in timp si oamenii care iti vor schimba viata, te vor ajuta sa te definesti, sa stii ce vrei...ce nu vrei!

Te porti natural la aceste intalniri, esti timida...sau prea indrazneata?

iana 24.02.2010 17:02:29

Citat:

În prealabil postat de Ponticvs (Post 216095)
Sunt adeptul liberului arbitru dar daca sunt o fire inclinata catre literatura nu o sa fiu bun matematician in veci!
De aici trag concluzia ca ma aflu pe o autostrada cu 6 benzi pe sens si merg pe care vreau sau pot dar directia ramane stabilita.

...stabilita de tine, deci nu prestabilita. Tu conduci, nu esti condus de la telecomanda. In ceea ce priveste benzile, daca esti pe margine sa ai grija sa nu o iei "pe aratura".

andreicozia 24.02.2010 17:32:01

Citat:

În prealabil postat de Lisa-Lisa (Post 216085)
as vrea sa stiu daca exista asa ceva? daca se poate asa ceva? si daca da cum se scapa...

Lisa, citeodata "misterul" acestor relatii de foarte scurta durata se datoreaza unor obiceiuri pe care le ai, sau un fel de a te comporta si a te prezenta!... in prezenta unui baiat. Cred ca trebuie sa te autoanalizezi si sa vezi daca descoperi ceva , sa zic asa...intr-un fel repulsiv la tine. Poate fi un mic detaliu dar care este de ajuns pentru a indeparta pe cineva.
Tineretea ta nu are nici o legatura...
daca doresti poti sa ma contactezi pe privat si mai vorbim

AndruscaCIM 24.02.2010 17:38:01

Citat:

În prealabil postat de iana (Post 216165)
...stabilita de tine, deci nu prestabilita. Tu conduci, nu esti condus de la telecomanda. In ceea ce priveste benzile, daca esti pe margine sa ai grija sa nu o iei "pe aratura".

Heheeee..nu mai zi de astea, ca unora le place sa creada ca ei nu trebuie sa stabileasca nimic..ci doar sa astepte, sa accepte si asa ii sfatuiesc si pe ceilalti sa faca.

Nu e vorba de Ponticvs cred, pentru ca am inteles ce vrea el sa spuna...si anume e cumva vorba de talantii, calitatile pe care le primim din dotare..si astfel drumul iti e cumva ghidat, in linii mari sa zicem...

Mie nu mi-a placut matematica niciodata( decat la numarat si primit bani...mai putin la dat :21:) deci de aici eu trebuia sa vad ce alte aptitudini mai am..si incotro trebuie sa o iau, astfel evitand anumite facultati...si optand pentru altele...cam asa ceva inteleg eu.

Deci cumva trebuie sa ne aflam locul, in functie de capacitatea de a ne cunoaste si a sti ce ni se potriveste si ce nu....

Remus 24.02.2010 17:55:07

inbunatateste-ti relatia cu duhovnicul

huliganul din mine ti-ar spune : "...si zici ca esti frumushica , ai de toate ? hmm tempting! pai hai ma lizuca vino incoace ca te rezolv io gratis, gigi filantropu' imi spune!" din fericire pt mine huliganul (prin multa rugaciune) a adormit si stiu ca daca as indrazni sa intinez un suflet curat ca al tau m-ar bate Dumnezeu numa in cap!vorba vine , ca Dumnezeu nu bate ,Dumnezeu e iubire,dar isi retrage ingerii pazitori si ma batjocoresc aia negri in fel si chip.Asadar sora Lisa , ca un frate mai mare ,ce cazuse odinioara in cealalta extrema ,inflatie de prietene ... iti spun cu tarie: poti fi fericita ca la 20 de ani esti inca neinceputa! mai asteapta un pic si vei intalni EXACT pe cel care apreciaza cu adevarat puritatea ta si care implicit va veni cu ganduri curate (casatoria) caci asa fara casatorie
sunt o gramada de cani turbati cu infatzisare poleita "facatori de bine" care nu aduc decat suferintza. Foarte bine grait-a fratele Cherub :Paraclisul Maicii Domnului (amandoua)
mers la Biserica mai des, spovedanie ,impartasanie ,post, in plus o imbunatatire a relatiei cu duhovnicul tau af fi binevenita! Duhovnicul te sfatuieste prin Duhul Sfant! Multi duhovnici au oprit la timp casatorii sau prietenii care erau sortite destramarii , evident ca nu toti sunt vazatori cu Duhul , dar absolut Toti au Darul Spovedaniei! Caci pacatele ne apasa de nu ne mai merge nimic cateodata, ale noastre si ale strabunilor! Se spune ca noi caram in bagajul nostru genetic in afara de minunatele trasaturi fizice ,sufletesti si pacatele strabunilor nostri pana la a 9-a generatie (mai exact Parintele Arsenie Boca spune)
asadar, daca te gandesti la lucruri mai grave cum ar fi blestemele (sa stii ca ele exista!)
te sfatuiesc ca citesti Acatistul Sfantului Ciprian (si viatza Sfantului) dar mai ales sa mergi
miercurea si vinerea la Slujbele de Maslu si Dezlegari. E foarte folositor si Acatistul Sfantului Nicolae cum bine spus-a fratele 5s5t6e7f8 (ce nume ai frate!!!sigur esti ortodox?! kidding)
si citeste si viatza Sfantului Nicolae ca sa vezi DE CE iti este folositor! o sa-ti placa!
Si ca sfat mirean, nu poti sa cunosti baietzi daca stai inchisa in casa (iesi cu colegele , prietenele, fa-ti un hobby in sport arta etc,astfel ai sa cunosti si alte comunitati, socializeaza , zambeste, imbraca-te elegant pune-te in valoare (dar nu vulgar ,exista si un sex appeal decent caci cine are ochi o sa te vada) caci altfel ce-as mai putea sa-ti spun...
...nu stiu ...sa fie oare din cauza mustatzii? kidding sweetie sunt convins ca esti frumoasa
nu exista ortodoxa urata! m-am convins personal cat de frumos mobileaza Ortodoxia o femeie! Doamne Ajuta

iana 24.02.2010 18:57:07

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 216182)
Heheeee..nu mai zi de astea, ca unora le place sa creada ca ei nu trebuie sa stabileasca nimic..ci doar sa astepte, sa accepte si asa ii sfatuiesc si pe ceilalti sa faca.

Nu e vorba de Ponticvs cred, pentru ca am inteles ce vrea el sa spuna...si anume e cumva vorba de talantii, calitatile pe care le primim din dotare..si astfel drumul iti e cumva ghidat, in linii mari sa zicem...

Mie nu mi-a placut matematica niciodata( decat la numarat si primit bani...mai putin la dat :21:) deci de aici eu trebuia sa vad ce alte aptitudini mai am..si incotro trebuie sa o iau, astfel evitand anumite facultati...si optand pentru altele...cam asa ceva inteleg eu.

Deci cumva trebuie sa ne aflam locul, in functie de capacitatea de a ne cunoaste si a sti ce ni se potriveste si ce nu....

Vezi ce a scris la prima pagina:"crezi in destin?..." Aici despre ce fel de talanti era vorba?

Lisa-Lisa 24.02.2010 19:54:51

la intalniri pot sa spun ca sunt normala...nu am fost niciodata prea indrazneata de felul meu, dar nici timida...asa in mijloc..deci nu cred ca ar fi asta o problema

dar cred ca ai dreptate...defapt nu cred ..stiu ...dar am avut totusi nesiguranta asta....
asa vrea dumnezeu..si are el un motiv...o sa vina si randul meu:)...multumesc mult la voi toti

Ponticvs 24.02.2010 23:22:55

Draga iana(presupun ca esti o ea),
Poate nu m-am exprimat corect si imi cer scuze pentru acest lucru.
Ca sa fiu scurt(cu toate ca am 1,91 m): Te provoc sa te transformi in Picasso!!!
Daca poti, o sa iti aduc ofrande in fiecare zi.
Cu stima,
Ponticvs

iana 25.02.2010 08:44:44

Citat:

În prealabil postat de Ponticvs (Post 216345)
Draga iana(presupun ca esti o ea),
Poate nu m-am exprimat corect si imi cer scuze pentru acest lucru.
Ca sa fiu scurt(cu toate ca am 1,91 m): Te provoc sa te transformi in Picasso!!!
Daca poti, o sa iti aduc ofrande in fiecare zi.
Cu stima,
Ponticvs

Si totusi ce legatura are talantul sau talentul cu "problema" fetei?

AndruscaCIM 25.02.2010 13:06:37

Citat:

În prealabil postat de iana (Post 216393)
Si totusi ce legatura are talantul sau talentul cu "problema" fetei?

Pai de moment ce si eu am adus talantii in discutie...m-am referit cumva la cum ne poate creiona el/ei implicit traseul vietii...neputand fi cu prea mare usurinta altceva decat ne este cumva dat sa fim.

Bine, nu vad nici eu legatura cu "problema" fetei, pentru ca eu adusesem in discutie doar problema destinului, asa cum facuse referire la ea Ponticvs...deci am picat in acel moment.:4:

Problema Lisei, nu mi se pare o problema reala...e doar o etapa din viata ei, careia probabil ii va intelege rostul...mai tarziu, daca nu chiar de pe acum.

iana 25.02.2010 13:40:25

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 216509)
Pai de moment ce si eu am adus talantii in discutie...m-am referit cumva la cum ne poate creiona el/ei implicit traseul vietii...neputand fi cu prea mare usurinta altceva decat ne este cumva dat sa fim.

Bine, nu vad nici eu legatura cu "problema" fetei, pentru ca eu adusesem in discutie doar problema destinului, asa cum facuse referire la ea Ponticvs...deci am picat in acel moment.:4:

Problema Lisei, nu mi se pare o problema reala...e doar o etapa din viata ei, careia probabil ii va intelege rostul...mai tarziu, daca nu chiar de pe acum.

Primim "talantii" dar depinde de noi ce facem cu ei. Suntem responsabili pentru ceea ce suntem/facem. Asta cu "asa ne este dat sa fim" e o scuza. Nu "ne este dat" sa fim cumva, ci alegem ce/cum vrem sa fim. Ori liber arbitru ori predestinare.:4:
Tu ce crezi despre "cel care ti-e destinat"? Si asta o fi tot un talant?:4:

glykys 25.02.2010 13:44:08

Citat:

În prealabil postat de iana (Post 216523)
Primim "talantii" dar depinde de noi ce facem cu ei. Suntem responsabili pentru ceea ce suntem/facem. Asta cu "asa ne este dat sa fim" e o scuza. Nu "ne este dat" sa fim cumva, ci alegem ce/cum vrem sa fim. Ori liber arbitru ori predestinare.:4:

Problema este ca nu avem a alege dintr-o infinitate de posibilitati, ci alegem numai din lucrurile care ne sunt date...

iana 25.02.2010 13:49:57

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 216525)
Problema este ca nu avem a alege dintr-o infinitate de posibilitati, ci alegem numai din lucrurile care ne sunt date...

Depinde de fiecare cate posibilitati vede sau intelege. Nu o sa-mi spui acum ca "fiecare vede si intelege cat ii este dat sa inteleaga", nu?

glykys 25.02.2010 14:10:37

Citat:

În prealabil postat de iana (Post 216527)
Depinde de fiecare cate posibilitati vede sau intelege. Nu o sa-mi spui acum ca "fiecare vede si intelege cat ii este dat sa inteleaga", nu?

Ei, chiar si darul (ca sa nu zic datul) de a vedea sau de a intelege tot de la Dumnezeu vine, nu de la noi... tot ce avem in viata asta de la Dumnezeu ne este daruit (daca preferi mai mult acest termen): nu doar "talantii", dar si ravna de a tine post, spre exemplu, ca tot suntem in perioada asta... e adevarat ca tu alegi daca sa tii sau nu post, dar daca nu iti da Dumnezeu si ravna si putere... poti sa vrei tu si sa nu se intample nimic! harul, talantul se daruieste, nu se castiga...

Nu ma intelege gresit, sunt si eu impotriva predestinarii, dar sunt pentru un sistem in care Dumnezeu este in centru, nu omul (gen: daca vreau eu, daca aleg eu, aia e! ca nu e asa, degeaba vrei tu, daca nu vrea si Dumnezeu)... Omul doar alege daca sa-si urmeze sau nu crucea...

AndruscaCIM 25.02.2010 14:19:51

Citat:

În prealabil postat de iana (Post 216523)

Oi vei, oi vei...nu la asta ma refeream, ci la faptul ca daca eu pictez...as fi avut mai multe sanse sa devin o mare pictorita...decat contabila, sau aruncatoare cu sulita :4:

Nu ca ne este dat sa fim, ni se da fiecaruia cate un dar, sau mai multe, cu ajutorul caruia sa ne fie mai usor sa ne definim, si sa intelegem in ce directie putem pasi mai usor...daruri mostenite, predate, sau originale...si tot asa.

Nu cred ca cineva mi-a fost destinat, ci doar ca a aparut la timpul potrivit.

Daca as fi crezut in predestinare, probabil m-as fi maritat cu primul...pentru ca probabil credeam ca de aia s-o fi impleticit prin viata mea..ceva de genul asta, dar totusi de aia cred eu ca am cap pe umeri, ca sa pot decide ce si cum, in functie de diverse...

iana 25.02.2010 14:22:54

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 216534)
Ei, chiar si darul (ca sa nu zic datul) de a vedea sau de a intelege tot de la Dumnezeu vine, nu de la noi... tot ce avem in viata asta de la Dumnezeu ne este daruit (daca preferi mai mult acest termen): nu doar "talantii", dar si ravna de a tine post, spre exemplu, ca tot suntem in perioada asta... e adevarat ca tu alegi daca sa tii sau nu post, dar daca nu iti da Dumnezeu si ravna si putere... poti sa vrei tu si sa nu se intample nimic! harul, talantul se daruieste, nu se castiga...

Nu ma intelege gresit, sunt si eu impotriva predestinarii, dar sunt pentru un sistem in care Dumnezeu este in centru, nu omul (gen: daca vreau eu, daca aleg eu, aia e! ca nu e asa, degeaba vrei tu, daca nu vrea si Dumnezeu)... Omul doar alege daca sa-si urmeze sau nu crucea...

Intre daruit si destinat e diferenta mare.

iana 25.02.2010 14:41:24

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 216537)
Oi vei, oi vei......

asta ce inseamna?:106:

Citat:

nu la asta ma refeream, ci la faptul ca daca eu pictez...as fi avut mai multe sanse sa devin o mare pictorita...decat contabila, sau aruncatoare cu sulita

Nu ca ne este dat sa fim, ni se da fiecaruia cate un dar, sau mai multe, cu ajutorul caruia sa ne fie mai usor sa ne definim, si sa intelegem in ce directie putem pasi mai usor...daruri mostenite, predate, sau originale...si tot asa....

:41:

Citat:

Daca as fi crezut in predestinare, probabil m-as fi maritat cu primul...pentru ca probabil credeam ca de aia s-o fi impleticit prin viata mea..ceva de genul asta, dar totusi de aia cred eu ca am cap pe umeri, ca sa pot decide ce si cum, in functie de diverse...

:21::6:

AndruscaCIM 25.02.2010 14:50:02

Citat:

În prealabil postat de iana (Post 216544)
asta ce inseamna?

Un fel de "of"...dar mai jewish asa, cel putin asa ceva tin eu minte, dar am sa caut sa stiu daca nu cumva o fi din alta limba :21:
Citat:

În prealabil postat de iana (Post 216544)
:6:

:6:

Edit: Da, stiam eu ce stiam...

Oy vey (Yiddish: אױ װײ), or just oy,[1] is an exclamation of dismay or exasperation [1] meaning "oh woe." ...cu mentiunea ca nu l-am folosit pentru a exprima exasperare...ci doar un oftat mai comic asa.:6: Hugs hugs!

VladCat 25.02.2010 14:52:14

Citat:

...

de fapt a fost scos in cale la momentul potrivit :)

iana 25.02.2010 14:57:13

Citat:

În prealabil postat de VladCat (Post 216551)

Si tu crezi ca suntem pioni pe o tabla de sah?! Eu nu.

AndruscaCIM 25.02.2010 15:05:07

Citat:

În prealabil postat de VladCat (Post 216551)

Da, VladCat...dar tot a depins si de mine sa imi dau seama si ce inseamna acest potrivit, pentru ca asa...dupa cum am mai spus, puteam sa cred asta despre primul baiat cu care mi s-a intersectat viata...si sa imi spun ca asta o fi sensul!

Dumnezeu ne trimite semnale, indicii..oameni, de la care sa si putem invata, sa ne formam, sa gandim, sa analizam, decidem...ca sa ne vada si pe noi cum ne folosim creierul in viata, si incotro ne duce...

Daca eu voiam un motociclist, si asta ar fi fost obsesia mea din fasa...pai fii tu sigur ca puteau sa imi iasa 100 pe cararea vietii, si de tot felul...ca eu aia voiam si intr-acolo ma indreptam.

Bineinteles ca Dumnezeu ne da totul, incepand cu viata...insa daca noi ne dovedim a fi orbi, sau cu prea putin discernamant...vom interpreta totul tot cum o dam noi...numai cum trebuie nu, si vom si refuza sa intelegem ca gresim.

Nu stiu, sper ca nu m-am imbarligat prea tare...:4:

iana 25.02.2010 15:14:07

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 216559)

Nu deloc. Numai ca poate unora "nu le este dat sa inteleaga".:4:

VladCat 25.02.2010 15:15:40

Citat:

În prealabil postat de iana (Post 216556)
Si tu crezi ca suntem pioni pe o tabla de sah?! Eu nu.

nu am spus asta....Dumnezeu iti scoate in cale persoane ca sa iti foloseasca in drumul tau dar depinde de tine cat de mult alegi sa iti foloseasca...ca sa dau un exemplu:..de curand a trebuit sa rup relatia de doi ani de zile cu o fata pe care o iubesc pt ca mergem pe drumuri diferite...a fost voia lui Dumnezeu sa ne intalnim(fiindca ne-a fost de folos duhovnicesc amandurora) dar nu a fost voia lui Dumnezeu sa fim impreuna FIINDCA ea nu s-a schimbat suficient....in momentul in care ea o sa se schimbe suficient Dumnezeu o sa ii scoata un om vrednic in cale si o sa fie voia Lui sa fie impreuna tocmai FIINDCA ea s-a schimbat suficient.

VladCat 25.02.2010 15:19:19

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 216559)
Da, VladCat...dar tot a depins si de mine sa imi dau seama si ce inseamna acest potrivit, pentru ca asa...dupa cum am mai spus, puteam sa cred asta despre primul baiat cu care mi s-a intersectat viata...si sa imi spun ca asta o fi sensul!

Dumnezeu ne trimite semnale, indicii..oameni, de la care sa si putem invata, sa ne formam, sa gandim, sa analizam, decidem...ca sa ne vada si pe noi cum ne folosim creierul in viata, si incotro ne duce...

Daca eu voiam un motociclist, si asta ar fi fost obsesia mea din fasa...pai fii tu sigur ca puteau sa imi iasa 100 pe cararea vietii, si de tot felul...ca eu aia voiam si intr-acolo ma indreptam.

Bineinteles ca Dumnezeu ne da totul, incepand cu viata...insa daca noi ne dovedim a fi orbi, sau cu prea putin discernamant...vom interpreta totul tot cum o dam noi...numai cum trebuie nu, si vom si refuza sa intelegem ca gresim.

ai dreptate :)

iana 25.02.2010 15:25:41

Citat:

În prealabil postat de VladCat (Post 216565)
nu am spus asta....Dumnezeu iti scoate in cale persoane ca sa iti foloseasca in drumul tau dar depinde de tine cat de mult alegi sa iti foloseasca...ca sa dau un exemplu:..de curand a trebuit sa rup relatia de doi ani de zile cu o fata pe care o iubesc pt ca mergem pe drumuri diferite...a fost voia lui Dumnezeu sa ne intalnim(fiindca ne-a fost de folos duhovnicesc amandurora) dar nu a fost voia lui Dumnezeu sa fim impreuna FIINDCA ea nu s-a schimbat suficient....in momentul in care ea o sa se schimbe suficient Dumnezeu o sa ii scoata un om vrednic in cale si o sa fie voia Lui sa fie impreuna tocmai FIINDCA ea s-a schimbat suficient.

Probabil nu v-ati iubit cu adevarat si asta o fi fost motivul despartirii.

AlinB 25.02.2010 20:11:11

Citat:

În prealabil postat de Lisa-Lisa (Post 216085)
va multumesc mult pentru raspunsuri....

nu ma intelegeti gresit, nu sunt disperata, sau un copil care viseaza la dragoste si la fat frumos cu ochii deschisi...si eu m-am gandit ca voi..lasa ca vine...ce e al meu e pus deoparte...

dar am inceput sa-mi fac mai multe ganduri pe chestia asta cand aproape toti cei din jurul meu se mirau tot mai tare...mama, tata..toti imi spuneau..ce e cu tine..ai 20 de ani si nu ai avut nici un prieten..o mica experienta..mama a mers inca asa de departe ca a zis ..poate esti pe invers si ascunzi...ma scuzati..:)....

iar matusa mea mi-a spus intr-o zi..lisa poate e ceva facut ..ca e cam ciudat ce ti se intampla (ce v-am spus mai sus)...si asta ma macina....as vrea sa stiu daca exista asa ceva? daca se poate asa ceva? si daca da cum se scapa.. sau e pur si simplu destinul meu:(...nu stiu nici eu ce sa mai cred

va multumesc inca odata...

Vrei sa te casatoresti deja sau doar sa le demonsteezi parintilor/rudelor/cunostintelor tale ca poti sa agati un baiat?
Sau sa-ti (auto)confirmi capacitatea de seductie?

Flirtul este un pacat, atunci cand vrei sa "intri pe fir" cu cineva fara a avea ganduri serioase, deci..

anaana71 26.02.2010 08:38:36

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 216717)
Vrei sa te casatoresti deja sau doar sa le demonsteezi parintilor/rudelor/cunostintelor tale ca poti sa agati un baiat?
Sau sa-ti (auto)confirmi capacitatea de seductie?

Flirtul este un pacat, atunci cand vrei sa "intri pe fir" cu cineva fara a avea ganduri serioase, deci..

ce minte in colturi mai ai. :21:

cred_cu_adevarat 27.02.2010 11:16:27

Citat:

Tot ce ni se intampla e randuit de Dumnezeu sa se intample. Gandeste-te daca situatia ta are mai multe rele decat bune. Eu, de la prima citire, m-am bucurat ca pana la 20 de ani te-a ferit Dumnezeu de pacatul desfranarii. Odata cu relatiile vin si multe ispite. Si, cu cat suntem mai tineri si mai nestiutori, ele au o putere mai mare asupra noastra si ne pot duce la pacate din ce in ce mai mari si mai greu de curatat. Pana ce vine omul alaturi de care sa traiesti, castiga-te pe tine, cerceteaza-te pe tine si intareste-te, sa simti cu adevarat ca nu esti singura, ci cu Dumnezeu.
Vorbeste cu parintele tau duhovnic.
Doamne ajuta!

vasilik 07.03.2010 10:04:57

Lisa-Lisa si eu sunt in situatia ta, numai ca eu am 25 de ani. De fiecare data cand "se infiripa" ceva intre mine si un baiat la o saptamana-doua, deja nu ne mai cunoastem si nu inteleg de ce. Acum am o relatie de 2 luni cu un baiat, e un baiat bun, nu am de ce ma plange, numai ca el este din Bucuresti si eu din Piatra Neamt si ne vedem cam rar si parca stau cu o frica, ca nu cumva ca si de data asta sa dau gres. Indraznesc si eu cu o intrebare: ce acatist trebuie citit pentru partea buna de la Dumnezeu?

AlinB 07.03.2010 21:49:55

Citat:

În prealabil postat de anaana71 (Post 216872)
ce minte in colturi mai ai. :21:

Adica......?

luminita- 16.03.2010 22:34:02

Citat:

si eu am o astfel de problema cu toate ca sunt mai tanara decat tine dar de multe ori ma gandesc ca daca nu a fost pana acum nu va fi niciodata,baietii la varsta mea nu au aceleasi intentii ca si mine iar de vorbe de genul ,,o sa fie",,,o sa ai",,,e bine cum esti tu dar nu esti genul meu sau nu esti pt intentiile mele" sunt satula ca pana la urma nimeni nu stie ce va fi in viitor dar eu m-am obisnuit cu ideea ca nu o sa fie nimic si mi-am gasit alte lucruri cu care sa ma ocup...

un sfat pt tine ar fi acela ca sa cauti in locul potrivit caracterului tau si o sa ai mari sanse sa gasesti indiferent de felul tau de a fi:)

Ora este GMT +3. Ora este acum 05:02:53.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.