Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Din Noul Testament (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5016)
-   -   Orice veți cere de la Tatăl în numele Meu El vă va da (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=8607)

luceafaruldincer 24.02.2010 21:33:37

Orice veți cere de la Tatăl în numele Meu El vă va da

"1. Acestea vi le-am spus, ca să nu vă smintiți.
2. Vă vor scoate pe voi din sinagogi; dar vine ceasul când tot cel ce vă va ucide să creadă că aduce închinare lui Dumnezeu.
3. Și acestea le vor face, pentru că n-au cunoscut nici pe Tatăl, nici pe Mine.
4. Iar acestea vi le-am spus, ca să vă aduceți aminte de ele, când va veni ceasul lor, că Eu vi le-am spus. Și acestea nu vi le-am spus de la început, fiindcă eram cu voi.
5. Dar acum Mă duc la Cel ce M-a trimis și nimeni dintre voi nu întreabă: Unde Te duci?
6. Ci, fiindcă v-am spus acestea, întristarea a umplut inima voastră.
7. Dar Eu vă spun adevărul: Vă este de folos ca să mă duc Eu. Căci dacă nu Mă voi duce, Mângâietorul nu va veni la voi, iar dacă Mă voi duce, Îl voi trimite la voi.
8. Și El, venind, va vădi lumea de păcat și de dreptate și de judecată.
9. De păcat, pentru că ei nu cred în Mine;
10. De dreptate, pentru că Mă duc la Tatăl Meu și nu Mă veți mai vedea;
11. Și de judecată, pentru că stăpânitorul acestei lumi a fost judecat.
12. Încă multe am a vă spune, dar acum nu puteți să le purtați.
13. Iar când va veni Acela, Duhul Adevărului, vă va călăuzi la tot adevărul; căci nu va vorbi de la Sine, ci toate câte va auzi va vorbi și cele viitoare vă va vesti.
14. Acela Mă va slăvi, pentru că din al Meu va lua și vă va vesti.
15. Toate câte are Tatăl ale Mele sunt; de aceea am zis că din al Meu ia și vă vestește vouă.
16. Puțin și nu Mă veți mai vedea, și iarăși puțin și Mă veți vedea, pentru că Eu Mă duc la Tatăl.
17. Deci unii dintre ucenicii Lui ziceau între ei: Ce este aceasta ce ne spune: Puțin și nu Mă veți mai vedea, și iarăși puțin și Mă veți vedea, și că Mă duc la Tatăl?
18. Deci ziceau: Ce este aceasta ce zice: Puțin? Nu știm ce zice.
19. Și a cunoscut Iisus că voiau să-L întrebe și le-a zis: Despre aceasta vă întrebați între voi, că am zis: Puțin și nu Mă veți mai vedea și iarăși puțin și Mă veți vedea?
20. Adevărat, adevărat zic vouă că voi veți plânge și vă veți tângui, iar lumea se va bucura. Voi vă veți întrista, dar întristarea voastră se va preface în bucurie.
21. Femeia, când e să nască, se întristează, fiindcă a sosit ceasul ei; dar după ce a născut copilul, nu-și mai aduce aminte de durere, pentru bucuria că s-a născut om în lume.
22. Deci și voi acum sunteți triști, dar iarăși vă voi vedea și se va bucura inima voastră și bucuria voastră nimeni nu o va lua de la voi.
23. Și în ziua aceea nu Mă veți întreba nimic. Adevărat, adevărat zic vouă: Orice veți cere de la Tatăl în numele Meu El vă va da. "

Daca cererea nu este indeplinita ce ar insemna?

andrei_im 24.02.2010 21:38:02

"Orice veți cere de la Tatăl în numele Meu El vă va da"

Acest "in numele Meu" imi sugereaza intr-un fel si cererea DREAPTA, adica sa cerem cele ce ne sunt de folos, nu cele ce ne pot vatama. Uneori ne mai da Dumnezeu si din acelea, ca sa tragem o lectie.
Omul vreau mereu aia si aia si aia, dar greu isi da seama ce ii este cu adevarat de folos. De aceea "FACA-SE VOIA TA" este o rugaciune desavarsita.

Daca te rogi pentru ceva care iti este de folos - de exemplu, te rogi sa poti birui o patima - si vezi ca tot te biruieste, orice ai face... aici trebuie multa rabdare, rugaciune din ce in ce mai puternica, lacrimi de pocainta... dar mai ales RABDARE!
Doamne ajuta!

luceafaruldincer 24.02.2010 21:40:32

Adevărat, adevărat zic vouă: Orice veți cere de la Tatăl în numele Meu El vă va da. "
Dar daca nu se indeplineste, inseamna ca acel adevarat este fals?

geo.nektarios 24.02.2010 21:53:05

Citat:

În prealabil postat de luceafaruldincer (Post 216283)
Adevărat, adevărat zic vouă: Orice veți cere de la Tatăl în numele Meu El vă va da. "
Dar daca nu se indeplineste, inseamna ca acel adevarat este fals?

...depinde ce cerem! Daca cerem sa castigam la Superbingo Metropolis, evident ca nu ne va ajuta! Orice cerem cu credinta in numle Sau ne va da! Dar ceea ce vom cere sa fie de folos sufletului nostru sau in folosul Aproapelui!
Daca cerem si noua ni se pare ca nu ne aude Dumnezeu, asta nu inseamna ca nu ne-a auzot rugaciunea:
- ne pune la incercare CREDINTA IN EL... cum? daca STARUIM in ceea ce cerem!
- daca vrem cu adevarat ceea ce cerem si nu ne dam batuti.
- poate ceea ce cerem nu ne este de folos, si de aceea nu ne va da!
- daca nu este timpul ca sa ne folosim de ceea ce cerem, El nu ne va da inca!
Dar sa nu scadem in credinta si in ajutorul poate „intarziat” al Sau!!! Ci sa fim multumitori fata de tot ce avem chiar si pt lipsa! Si sa nu deznadajduim! Daca cedam si nu mai cerem, inseamna ca nu avem credinta in ajutorul Lui! Daca nu avem nadejde in ajutorul Lui, atunci in CINE???

Psalmul 22
1. Domnul mă paște și nimic nu-mi va lipsi. 2. La loc de pășune, acolo m-a sălășluit; la apa odihnei m-a hrănit. 3. Sufletul meu l-a întors, povățuitu-m-a pe căile dreptății, pentru numele Lui. 4. Că de voi și umbla în mijlocul morții, nu mă voi teme de rele; că Tu cu mine ești. 5. Toiagul Tău și varga Ta, acestea m-au mângâiat. 6. Gătit-ai masă înaintea mea, împotriva celor ce mă necăjesc; uns-ai cu untdelemn capul meu și paharul Tău este adăpându-mă ca un puternic. 7. Și mila Ta mă va urma în toate zilele vieții mele, ca să locuiesc în casa Domnului, întru lungime de zile.

luceafaruldincer 24.02.2010 21:57:53

"Și Eu zic vouă: Cereți și vi se va da; căutați și veți afla; bateți și vi se va deschide.
10. Că oricine cere ia; și cel ce caută găsește, și celui ce bate i se va deschide.
11. Și care tată dintre voi, dacă îi va cere fiul pâine, oare, îi va da piatră? Sau dacă îi va cere pește, oare îi va da, în loc de pește, șarpe?
12. Sau dacă-i va cere un ou, îi va da scorpie?
13. Deci dacă voi, răi fiind, știți să dați fiilor voștri daruri bune, cu cât mai mult Tatăl vostru Cel din ceruri va da Duh Sfânt celor care îl cer de la El!"

Iata in alt loc se vorbeste de acelasi lucru. Nu se pune conditia de folositor.

N-am cerut bani. Am cerut ceva spiritual.

andrei_im 24.02.2010 22:01:39

ba da, o spune. chiar in versetele acelea!

13. Deci dacă voi, răi fiind, știți să dați fiilor voștri daruri bune, cu cât mai mult Tatăl vostru Cel din ceruri va da Duh Sfânt celor care îl cer de la El!"

luceafaruldincer 24.02.2010 22:10:41

Dar spune si exemple de daruri bune: paine, peste, ou;
exemple de daruri rele: piatra, sarpe, scorpie

Nimeni nu s-ar ruga pentru daruri rele ca dovada fiind ca sunt mentionate ca daruri oferite de tatal rau la cereri bune.

luceafaruldincer 24.02.2010 22:16:07

Am o ruda care nu se mai roaga deloc(nu face cereri) tocmai pentru ca nu a fost ascultata cand a cerut ceva. Si a cerut tot ceva nematerial.

andrei_im 24.02.2010 22:17:03

a dat si fratele Geo mai sus un exemplu negativ - sa te rogi sa castigi la lotto.
daca spui ca e pentru ceva spiritual, duhonvicesc, si aici ne putem pacali. Ne putem grabi, putem deveni lacomi duhovniceste. Aici ne incearca Dumnezeu rabdarea f mult..

luceafaruldincer 24.02.2010 22:20:54

Mi se pare ca cererile bune sunt cereri usoare pe care le putem indeplini si singuri, iar cele rele cereri greu de indeplinit ce necesita minuni?

glykys 24.02.2010 22:21:02

Nu e bine nici sa-l ispitim pe Dumnezeu cu rugaciunile noastre, gen: ia sa vad eu daca Dumnezeu imi implineste rugaciunea!

luceafaruldincer 24.02.2010 22:23:08

Poate am facut o cerere rea. Insa cand imi arata Dumnezeu de ce era rea?

andrei_im 24.02.2010 22:26:36

In primul rand sa ne plangem pacatele, sa ne pocaim. Asta ne mai spala constiinta si ne poate aduce discernamantul sa vedem lucrurile acestea. Toate pe rand, la vremea lor.. :)

annajanette 24.02.2010 22:32:44

Citat:

În prealabil postat de luceafaruldincer (Post 216303)
Mi se pare ca cererile bune sunt cereri usoare pe care le putem indeplini si singuri, iar cele rele cereri greu de indeplinit ce necesita minuni?

poate ca mai are un pic de asteptat poate acel moment nu era prielnic da-ne exemplul concret ca asa batem campii pe aici ,zi la ce anume s-a rugat ruda ta ca de ex si sanatatea este ceva nematerial zic eu.

luceafaruldincer 24.02.2010 22:42:30

S-a rugat la Dumnezeu. Eu zic ca sanatatea nu e ceva spiritual.

Ponticvs 24.02.2010 23:38:29

Ne-am obisnuit sa cerem fara sa dam.Tipic pentru patronatul din Romania:)
Ofera-i lui Dumnezeu dragostea ta neconditionat!

Mariusica 25.02.2010 09:35:23

Intr-un film spunea ca Dumnezeu are cel mai bun PR din lume.
Daca iese bine ... asa a fost voia Domnului.
Daca iese rau ... incurcate sunt caile Domnului.

umilul 25.02.2010 10:36:39

Iarta-ma !!

Iti postez aici din cuvintele intelepte ale Sfantului Serafim de Sarov, foarte drag mie, cuvinte care dupa parerea exprima cel mai bine raspunsul la intrebarea adresata de tine, sper sa fie de folos sufletului tau cum a fost si pentru sufletul meu :
“Asa iubitorule de Dumnezeu, totul, orice ai cere de la Domnul vei primi, numai sa fie spre slava lui Dumnezeu sau spre folosul aproapelui, pentru ca si spre folosul aproapelui El tot slavei Sale il atribuie, de aceea zice: “Tot ce ati facut unuia dintre cei mai mici, Mie mi-ati facut”. Deci sa nu aveti nici o indoiala ca Domnul va indeplini cererile voastre numai ca ele sa fie indreptate fie spre slava lui Dumnezeu, fie spre folosul si indrumarea sufleteasca a aproapelui. Insa chiar daca ar fi spre folosul sau nevoia ta proprie sau ai avea vreun interes oarecare chiar si pentru aceasta tot asa de grabnic ascultator este Domnul Dumnezeu si binevoieste sa indeplineasca cererea, numai sa vina din trebuinta si necesitate extrema fiindca Domnul pentru toti este bun si toate le da (…). Totusi de un lucru sa te pazesti, iubitorule de Dumnezeu: sa nu ceri de la Domnul ceva de care nu ai absoluta nevoie“ , pentru ca treci in cealalata extrema care se cheama ispita. Pace tuturor si iertati-ma daca v-am gresit !!

luceafaruldincer 25.02.2010 16:55:07

Citat:

În prealabil postat de umilul (Post 216444)
Iti postez aici din cuvintele intelepte ale Sfantului Serafim de Sarov, foarte drag mie, cuvinte care dupa parerea exprima cel mai bine raspunsul la intrebarea adresata de tine, sper sa fie de folos sufletului tau cum a fost si pentru sufletul meu :
“Asa iubitorule de Dumnezeu, totul, orice ai cere de la Domnul vei primi, numai sa fie spre slava lui Dumnezeu sau spre folosul aproapelui, pentru ca si spre folosul aproapelui El tot slavei Sale il atribuie, de aceea zice: “Tot ce ati facut unuia dintre cei mai mici, Mie mi-ati facut”. Deci sa nu aveti nici o indoiala ca Domnul va indeplini cererile voastre numai ca ele sa fie indreptate fie spre slava lui Dumnezeu, fie spre folosul si indrumarea sufleteasca a aproapelui. Insa chiar daca ar fi spre folosul sau nevoia ta proprie sau ai avea vreun interes oarecare chiar si pentru aceasta tot asa de grabnic ascultator este Domnul Dumnezeu si binevoieste sa indeplineasca cererea, numai sa vina din trebuinta si necesitate extrema fiindca Domnul pentru toti este bun si toate le da (…). Totusi de un lucru sa te pazesti, iubitorule de Dumnezeu: sa nu ceri de la Domnul ceva de care nu ai absoluta nevoie“ , pentru ca treci in cealalata extrema care se cheama ispita. Pace tuturor si iertati-ma daca v-am gresit !!

Daca cer spre slava lui Dumnezeu ce rost ar fi? Dumnezeu e slavit oricum. Sa cer spre folosinta aproapelui? In acest caz ma rog pentru aproapele nu pentru mine. E inconjurarea piersicului.
Daca cineva imi cere ceva nu-i dau oare daca pot?

florin1966 26.02.2010 11:51:42

Citat:

În prealabil postat de luceafaruldincer (Post 216609)
Daca cer spre slava lui Dumnezeu ce rost ar fi? Dumnezeu e slavit oricum. Sa cer spre folosinta aproapelui? In acest caz ma rog pentru aproapele nu pentru mine. E inconjurarea piersicului.
Daca cineva imi cere ceva nu-i dau oare daca pot?

iartama ca intervin dar am impresia ca nu pui problema cum trebuie.daca ceri pentru slava lui dumnezeu e normal,de aceea am fost creati sa-l slavim .nu ca are nevoie de slavirea noastra ci ca noi sa ne bucuram de slava lui.daca ceri pentru aproapele . e datoria fiecaruia sa se roage unul pentru altul si inseamna dragoste frateasca.daca cwri pentru tine dumnezeu iti da dar depinde de tine daca observi caci de multe ori nu constientizam ca am primit. darul lui dumnezeu nu ne vine prin posta .te rog sa fii atent acolo zice "orice veti cere in numele meu",dar nu specifica daca in interes personal sau nu .daca ai cerut si nu ai primit sar putea sa nu fi cerut cum trebuie.de multe ori copii cer de la parinti iar parntii nu le implinesc voia pentru ca nnu le este de folos sau necesar la momentul respectiv sau sa nu devina rasfatati.apoi cererea trebuie insotita de credinta adevarata asa cum avea femeia cananeianca macar.

iustin10 27.02.2010 00:16:47

"Orice veti cere de la Tatal in numele Meu" , este o rugaciune noua.
Nu mai sunt doar 2 persoane tu cu Dumnezeu ,ci sunt trei tu ,Mijlocitorul tau,si Dumnezeu.
Nu se mai aplica doar limitarile obisnuite ale rugaciunii ,expuse pe larg aici,si anume:rabdarea ,cererea de lucruri folositoare ,nadejdea in cele cerute ,ci apare ceva in plus :siguranta ca vei primi ceea ce ceri . Si totusi,de ce nu primim ceea ce cerem ?
Avem raspunsul chiar in citatul analizat : pentru ca nu cerem in numele lui Iisus Hristos.Pentru ca nu ne identificam cu El.Pentru ca nu cerem ce ar cere si El.Pentru ca nu suntem inca icoana Sa pe pamant.
Oare pe cati dintre sfintii Sai a refuzat El?Nici nu deschideau acestia gura (inima de fapt) ,si Domnul le si implinea acel gand . Pentru ca,Domnul le cunoastea inima,si ii iubea,si traia impreuna cu ei.
In numele nostru daca cerem ceva,se aplica limitarile binecunoscutte ale rugaciunilor.Dar Tatal a actionat intotdeauna pentru a mari slava Fiului Sau.Pentru ca Fiul a fost dat pe pamant,tocmai pentru a deschide usa catre El,Tatal.
De aceea rugaciunea in numele lui Iisus,este doar o invitatie pentru a te infrupta din mila Celui Prea Inalt ,daca iti pui nadejdea in Fiul Sau. Caci daca ceri ceva prin Fiul,adeveresti prin aceasta ca ,crezi in El

cristiboss56 27.02.2010 00:56:06

Citat:

În prealabil postat de iustin10 (Post 217247)
"Orice veti cere de la Tatal in numele Meu" , este o rugaciune noua.
Nu mai sunt doar 2 persoane tu cu Dumnezeu ,ci sunt trei tu ,Mijlocitorul tau,si Dumnezeu.
Nu se mai aplica doar limitarile obisnuite ale rugaciunii ,expuse pe larg aici,si anume:rabdarea ,cererea de lucruri folositoare ,nadejdea in cele cerute ,ci apare ceva in plus :siguranta ca vei primi ceea ce ceri . Si totusi,de ce nu primim ceea ce cerem ?
Avem raspunsul chiar in citatul analizat : pentru ca nu cerem in numele lui Iisus Hristos.Pentru ca nu ne identificam cu El.Pentru ca nu cerem ce ar cere si El.Pentru ca nu suntem inca icoana Sa pe pamant.
Oare pe cati dintre sfintii Sai a refuzat El?Nici nu deschideau acestia gura (inima de fapt) ,si Domnul le si implinea acel gand . Pentru ca,Domnul le cunoastea inima,si ii iubea,si traia impreuna cu ei.
In numele nostru daca cerem ceva,se aplica limitarile binecunoscutte ale rugaciunilor.Dar Tatal a actionat intotdeauna pentru a mari slava Fiului Sau.Pentru ca Fiul a fost dat pe pamant,tocmai pentru a deschide usa catre El,Tatal.
De aceea rugaciunea in numele lui Iisus,este doar o invitatie pentru a te infrupta din mila Celui Prea Inalt ,daca iti pui nadejdea in Fiul Sau. Caci daca ceri ceva prin Fiul,adeveresti prin aceasta ca ,crezi in El

"Refuzul"face parte din pedagogia Divină, o altă latură ce sunt sigur că nu ai ajuns în semicopierea ta . . . !

iustin10 27.02.2010 01:12:15

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 217262)
"Refuzul"face parte din pedagogia Divină, o altă latură ce sunt sigur că nu ai ajuns în semicopierea ta . . . !

Toate acestea:refuzul ,neprimirea celor cerute ,nevederea lor ,sunt lucruri vechi.
Toate sunt inecate de o veste noua : "Orice veti cere in Numele Meu se va da voua!"
Sa nu mai privim dar cu ochii pamantesti ,simplist ,relatia cerut-primit
Ci sa privim cu oochii Celui coborat printre noi,si care s-a rugat impreuna cu noi Tatalui,si pe care oricine l-a rugat,atata timp cat a fost pe pamant,si anume :femeia cu fata bolnava,sutasul,leprosul,orbul,seful vamesilor ,tatal indracitului,Marta sora mortului,femeia cu scurgeri de sange,ucenicii pe mare ,deci oricine l-a rugat ,si a crezut ca El ii poate da ceea ce cere ,A PRIMIT in chip REAL.
Asa cum bine spunea si citatul din sfantul Serafim postat aici ,la vreme de 'absoluta nevoie'cand Hristos devine ultima ta sansa si speranta ,atunci El nu ramane surd la cererea ta.

Emanuel Cristian 27.02.2010 12:11:53

Orice veti cere de la Tatal in numele Meu El va va da

Fratilor cu inima smerita ,trebuie sa intelegem toti, ca intre Tatal si Fiul Dumnezeu nu este nici o diferenta de putere , Tatal a da toata puterea sa Fiului sau , deci are aceleasi puteri Dumnezeiesti Iisus Hristos.
Legat de titlul topicului (Orice veti cere de la Tatal in numele Meu El va va da) ,trebuie sa intelegem ca pentru a cere este cale lunga ,este drum lung care trebuie sa il parcurgem cu multa evlavie, iubire, dregoste, iertare, smerenie, post, rugaciune, si RABDARE care ne va intarii in credinta .Este ca si cum un spotiv ar dorii sa ajunga campion olimpic intr-un an sau doi , cum se poate fratilor iubiti ?...
Voi vreti ca Dumnezeu sa ne ajute in ce ne framanta fara jertfa?, fara sacrificiu?, fara rabdare ?, fara smerenie?, fara milostenie?, degeaba? , fara multe altele ce plac lui? , doar ca am deschis cartea de rugaciuni si ne-am facut o cruce cu ganduri pacatoase si ispite , NU INDRAZNITI! CA NU VETI PRIMi ! . Este ca si sportivul care nu se chinuie ani si ani cu antrenamente grele ,restricti multe,program desavarsit devotament pentru ce face si daruire ,chinuri si suspine. Doar asa se ajunge sus prin ani de rabdare .
Cititi vietile sfintilor parinti si vedeti cate au patimit pana cand au devenit luminati si duhul sfant a coborat la ei.
Daca nu avem cele dorite de Domnul in inima Duhul lui Dumnezeu nu coboara asupra noastra iar daca vine dupa multa truda si timp ,repede va pleca cand doar o fapta va disparea din cele placute lui.

Bine voi cuvânta pe Domnul în toată vremea, pururea lauda Lui în gura mea.

carmina 28.03.2010 21:50:08

Citat:

În prealabil postat de luceafaruldincer (Post 216309)
Poate am facut o cerere rea. Insa cand imi arata Dumnezeu de ce era rea?

Crezi ca daca vom cere si vom primi posibilitatea de a ne vedea propriile greseli, ne va mai trebui si altceva?

Ora este GMT +3. Ora este acum 23:54:23.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.