Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   INTREBARE....adventist (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=871)

cocosatul 05.11.2006 02:28:55

[b]intreabarea mea adventistii astea am inteles ca au multe preziceri despre venirea lui HRISTOS dar problema e ca vb cu un adventist si el crede in credinta lui desi sincer io nu prea ii vad ... istoria ..au aparut de putin timp ... unde gasesc ceva date exacte despre ei ? sa ii arat la adventist calea cea buna

Va_iubesc 05.11.2006 16:30:51

Citat:

În prealabil postat de cocosatul
[b]intreabarea mea adventistii astea am inteles ca au multe preziceri despre venirea lui HRISTOS dar problema e ca vb cu un adventist si el crede in credinta lui desi sincer io nu prea ii vad ... istoria ..au aparut de putin timp ... unde gasesc ceva date exacte despre ei ? sa ii arat la adventist calea cea buna

Mai cocosatule drag,

Vezi ca adventistul s-ar putea sa "te cocoseze" de tot daca intri in relatie cu el. Eu zic sa devii tu mai intai crestin-ortodox autentic, ca sa stii exact in ce crezi si sa practici si apoi o sa vezi ca n-o sa mai crezi ca poti tu sa aduci o persoana pe calea cea buna. Numai Dumnezeu poate.

Tu, in rugaciunile personale, poti sa te rogi lui Dumnezeu sa-i descopere acelui om calea spre Adevar. Dar nu te apuca tu sa-i vorbesti despre Adevar, ca o sa te ameteasca de n-o sa mai stii unde-i adevar, neadevar. Prin viata ta sfanta si prin felul in care traiesti in si cu Hristos, poti sa fii o marturie a luminii pe care o revarsa El in tine. Asa ca fii atent sa te cladesti bine pe tine si apoi mergi sa-i cladesti pe ceilalti, ca altfel o sa cadeti si unul si altul. Imi vine in minte citatul din Biblie: "Daca orb calauzeste pe orb, nu o sa cada impreuna in groapa?!"

Numai bine,
Elena

Negroponte 05.11.2006 16:52:07

:)Bine zice Elena(parafrazand Sf. Scriptura)ca orb pe orb nu poate calauzi,ci amandoi vor cadea in groapa."Bucura-te Iisuse bucuria cunostintei"!Doamne ajuta!

Va_iubesc 05.11.2006 17:07:42

Iti dau cateva detalii legate de ce cred ei, dar te-as sfatui sa nu te apuci sa discuti cu ei. Sunt destul de violenti in modul in care isi marturisesc punctul lor de vedere. Eu am avut diferite experiente de genul asta. Si daca nu se descurca in unul sau doi, te trezesti ca vin peste tine cu gramada, doar, doar, mai prind un suflet sa-l rataceasca.

Deci adventistii sunt o secta neo-protestanta. "Adventus" inseamna "revenire" sau " a doua venire". De aceea, adventistii vorbesc de intoarcerea lui Iisus pentru intemeierea imparatiei sale. Aceasta idee a fost sustinuta de americanul William Miller (1782-1849), care a si stabilit pentru anii 1843-1844 data celei de-a doua veniri, profetie care nu s-a adeverit. Evident!!! Mai tarziu, Hiram Edson si in special sotii James si Ellen White au raspandit aceasta credinta...erezie in toata regula.

Inceputul existentei bisericii adventiste (de ziua a saptea) a fost marcat in tara noastra de anul 1870, odata cu vizita pastorului polonez (fost preot catolic) Chehonsky. Pana la primul razboi mondial existau un numar restrans de comunitati adventiste (Pitesti, Bucuresti, Sarighiol, Sibiu, Cluj etc.) cu credinciosi in majoritate de nationalitate germana. Occidentul ne-a livrat in Romania toata "pleava cea vestita a intregului Apus", ca sa distruga credinta ortodoxa intemeiata de la inceputul crestinismului, pe care poporul nostru a pastrat de multe ori cu pretul vietii. In ciuda opresiunii si a interdictiei din partea statului, Biserica Adventista s-a extins. Clar, ca au fonduri din afara!!! Si mi se pare ca cer si 10% din veniturile oamenilor (asa mi se pare, nu sunt 100% sigura). In general, ereticii merg pe acest principiu de zeciuiala.

Caracteristicile doctrinare ale bisericii adventiste sunt urmatoarele:
- Ei zic ca Iisus Hristos este singurul preot si mijlocitor intre Dumnezeu si om. Mai zic ca El a lucrat mantuirea la Golgota iar acum, in templul din cer, o desavarseste. Ciudatenii... Ei nu cred in Maicuta Domnului (desi ea a fost cea care i-a zis Arhanghelului Gabriel "Fie mie dupa cuvantul tau" cand a venit sa o anunte ca-L va naste pe Hristos; daca ea nu ar fi acceptat, oare Hristos mai venea?). Nu cred nici in Sfinti, nici in venerarea icoanelor;
- Considera ca a doua venire a lui Isus este singura solutie pentru problemele omenirii. Ea va avea loc in curand zic ei...dar de fapt, au prezis de nu stiu cate ori ca vine si n-a mai venit. Daca chiar sunt atat de cunoscatori, cum pot sa se insele in privinta asta?! Si apoi venirea asta nu ar trebui si ei sa o inteleaga ca e venire in inima lor, schimbare a vietii spre Adevar, nu faptul ca Hristos se prezinta vrand-nevrand pe pamant fortat de adventisti?!
- Ei cred ca nemurirea apartine numai lui Dumnezeu si ca din cauza pacatului, omul este supus mortii. Considera ca moartea este un somn, in timpul caruia omul este cu totul inconstient. Aberant. Sunt atatea marturii ale vietii de dupa moarte, ale vietii vesnice. Iar noi ortodocsii stim ca Dumnezeu L-a trimis pe Mantuitorul nostru sa ne ajute sa mergem spre asemanarea cu El si sa avem viata vesnica;
- Nu recunosc Tainele bisericesti;
- Nu admit ierarhia bisericea&sca;
- Actele lor de cult sunt : Cina Domnului, casatoria, botezul, dar nu sunt considerate taine. Ei merg la Cina Domnului (Sf. Imparatasanie la noi) dupa ce au mancat, au avut nu conteaza ce viata, fara pregatire, fara nimic. Adica te duci la Dumnezeu in vizita cu mainile in buzunar si cu pantofii mizerabili;
- Botezul il practica (dar nu ca taina) la majorat, ca sa decida adultul ce face. Dar ce se intampla cu copiii care pot sa moara pana atunci? Si de ce sa-l lipsim pe bietul copilas de intalnirea cu Hristos. Eu ca ortodoxa vreau sa-mi duc copiii (daca o sa-i am) sa-i impartasesc la fiecare Sf. Liturghie, nu sa astept majoratul lui.
- Practica "preotia universala", adica orice credincios poate citi si interpreta Biblia dupa cum vrea. Ei fac asta fiindca au senzatia ca au harul care ii inspira. Cumplit mestesug de mandrie... Sf. Serafim de Sarov, cand a pierdut harul, a stat 3 ani in rugaciune ca sa-l redobandeasca, iar ei cred ca la ei harul sufla in toate directiile de te ia pe sus.

Cam astea sunt cele mai importante aspecte. De fapt, au lovit in toata atitudinea crestin-ortodoxa (chiar si catolica). Dar sa speram ca Dumnezeu ii va scoate din invartosarea inimii si ii va face sa analizeze putin si ce spun altii, ca poate astfel vor intelege cine e Dumnezeu, cum S-a nascut Mantuitorul si de catre cine, de ce lumina sfanta se pogoara de Pasti numai la ortodocsi, de ce Sfintii sunt facatori de minuni, de ce e nevoie si de post, de infranare, de smerenie, de ce nu interpretam Sfanta Scriptura numai dupa parerea noastra, etc.

Noi sa ne rugam pt luminarea lor!

Cu drag,
Elena

Charlotte 17.11.2006 17:46:00

Dar s-a strecurat o eroare in cele prezentate. Botezul nu are loc la sau dupa 18 ani neaparat, chiar eu m-am botezat la 17 ani si un pic si sunt destui care aleg asta chiar de la varste mai fragede.
In ceea ce priveste felul in care vii inaintea Domnului, marturisesc si eu cu inima franta de durere sa constat, in toate bisericile, o anumita pasivitate fata de unele principii care privesc manifestarea exterioara a credintei. Nu trebuie sa judecam dupa aparente, insa eu cred si incerc sa fac asta, prin mila Domnului,ca o data ce accepti pe Isus in viata ta se schimba si modul in care vorbesti, si ceea ce mananci, si felul de a te imbraca si toate celelalte. E absurd sa injosesti harul divin afirmand ca Dumnezeu iarta intruna si ca "o data mantuit,esti pentru totdeauna mantuit". Dorinta mea ca tanara adventista este sa imi perfectionez drumul catre virtuti, dar nu niste virtuti lipsite de esenta sufleteasca pe care o asteapta Isus. Modul de viata este manifestarea exterioara a curatiei interioare (dar asta nu inseamna ca Dumnezeu nu tine cont de toate conditiile sociale si istorice; nu vorbesc de compromis! Eu cred insa ca am toate conditiile favorabile pentru a-mi dezvolta, printr-o legatura cu Tatal, un caracter desavarsit.)
PS: "zecimea" e ceea ce crestinii adventisti ofera din venitul lor-10% intr-adevar. Dar nu tine nimeni evidenta asupra cui da sau nu. Unii ofera mai mult, dar nu exista presiuni din acest punct de vedere!

dmb 03.12.2006 09:17:18

Charlotte,
daca te tii de NT si trebuie ca altfel nu ai de unde stii de Iisus (cu 2 I) atunci stii ca a cerut sa ne impartasim.De ce nu o faci? Stii ca scrie ca nu toti sint profeti, vorbitori de limbi.Stii ca Harul se transmite.De ce te lasi invatata de oameni si nu de preoti?
Voi faceti saracii de voi o parodiere a credintei si va credeti mintuiti!
De ce nu te intrebi cum de n-a inteles nimeni pina la adventisti pe Iisus? Doua mii de ani aproape! Toata oastea de martiri au fost doar niste prosti care n-au inteles? Adevarul exista dintr-un inceput si cine vrea sa-l accepte o poate face oricind. Pari o fata citita...incearca sa-ti folosesti mintea daca mai poti.

danyA 05.12.2006 01:25:07

prieteni,
Cautarea de defecte la o religie sau alta,nu duce la nimic constructiv.Fiecare religie
isi va sustine propiul crez,si fiecare sustine ca este cea adevarata.Mantuirea,pentru care toti ne zbatem,este personala.Biblia nu aminteste nici pe adventist,nici pe ortodox,nici o alta religie,ca fiind cea mantuitoare.credinta vine prin auzire,iar auzirea vine prin cuvantul lui Dumnezeu.(vezi 2Tim.3,17) Deci singurul in masura sa dea sfaturi este DUMNEZEU prin cuvantul Sau(Sfanta Biblie)Haideti sa privim partea frumoasa a lucrurilor,partile bune si constructive a religiilor. Cu siguranta avem de invatat uni de la alti si toti de la Isus Hristos Mantuitorul.
Va sugerez o discutie de genul: Apreciez la ....... ce ziceti? si nu uitati sa cititi azi si ceva din Scripturi . cu drag Dani

m_d_ki 05.12.2006 05:18:22

Dragi prieteni,

"Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire, pentru ca omul lui Dumnezeu sa fie desavirsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare buna." 2 Timotei 3:15,16

Citind acest lucru, Adventistii sustin ca doar Biblia, si nici un om, nici preot si nici altcineva, nu are mai mare autoritate asupra constiintei. Deci un studiu profund si sistematic al Cuvintului lui Dumnezeu este suficient, este recomandat de chiar Domnul Isus, si ne va da cunoasterea "adevarului care te va face liber"(Ioan 8:32). Din ce? Din prejudecati, pacate, si mai ales ignoranta. Cine stie mai bine de e bun pentru om? Cine l-a creat. Creatorul nostru nu ne-a creat si ne-a lasat de izbeliste, ci cu dragoste nemarginita, vrea sa ne si ghideze clipa de clipa. Da, El, Dumnezeu ne-a dat Sfintul Duh pentru fiecare din noi sa-L avem nu numai ca mingiietor, dar mai ales ca ghid. Pentru ca cel rau ne ataca incontinuu si natura noastra cazuta se lupta impotriva lucrurilor duhovnicesti, adica ale spiritului, care tin de a-i face placerea lui Dumnezeu. Insusi Domnul a spus "cercetati Scripturile, ca in ele gasiti viata vesnica."(Ioan 5:39) Si de asemenea, in NT cei din Berea antica sunt laudati pentru ca "cercetau scripturile zilnic". (Faptele 17:11)

Asa e, adevarul de la inceput il cautam noi, Adventistii. Nedenaturat de traditii omenesti adaugate una cite una de secole, ci cautam din Scriptura adevarul lasat de Domnul Isus, pt ca El, Creatorul si Mintuitorul nostru stie ce e mai bine pt noi, creatia Sa. Si mai ales ca El insusi se numeste "Adevarul, Calea si Viata". El personal bate la usa inimii, si nu navaleste, ci ne lasa pe noi sa-i deschidem si sa-L lasam sa ne fie Domn pe tronul inimii. Si ne iubeste asa de mult, ca vrea sa fim intr-o relatie perfecta cu El, in ascultare, in comunicare. O relatie personala! Adica nu e nimeni intre mine si El, ci El personal vrea sa ne ghideze si calauzeasca, pt ca ne cheama personal "veniti la Mine cei incarcati de poveri, si va voi da odihna"(Matei 11:28). Daca era nevoie de mijlocitor, murea altcineva pe cruce, nu Regele Regilor, nu Insusi Fiul lui Dumnezeu, nu Creatorul a tot ce exista. Dar El ne cheama pe fiecare sa venim la EL personal, in rugaciune, spovedanie, cu pramarire si laude, cu cintari, cu orice ne apasa sufletele sau ne aduce bucurie. Pentru ca este Tatal perfect, cu o dragoste perfecta, si ne cheama copiii Lui! A venit in chip ca al nostru ca sa ne arate cum este El de fapt, bun, plin de iubire, si ca da, vrea sa ne asculte cind Ii vorbim, vrea sa ne ajute cind avem nevoie, s-a coborit la nivelul nostru ca sa ne salveze, si El personal o face, nu prin intermediari.

Doresc sa precizez ca fraza “Adventii garanteaza adeptilor lor starea de alesi si sfinti in imparatia de 1000 de ani” este total nepotrivita si arata proasta documentare. Noi dorim sa traim cu Domnul nostru in Imparatia Vesnica asa cum a propovaduit-o El, si Eternitatea este ceea ce este important in viata aceasta, salvarea sufletului, si nu aceasta mie de ani, pe care nu o poate garanta nimeni (expresia e prost aleasa). Exista o serie de profetii Biblice aduse la lumina prin revelatie divina, si cei o mie de ani sunt inclusi in ele, dar sa alegi acest lucru ca fiind trasatura esentiala a credintei e o greseala.

Cred ca mult mai semnificativ despre credinta Adventa poate fi considerat ceea ce a spus Domnul “Daca ma iubiti, respectati poruncile Mele”. Vrind sa le pastram pe toate, ca au fost scrise cu insusi degetul lui Dumnezeu pe piatra, noi am revenit la Sabatul pastrat de Domnul Isus si apostoli de la bun inceput. Si ca sa nu mai fie confuzie, Sabatul e acelasi de la crearea lumii, sfintit de Insusi Creatorul nostru – vezi Geneza.

Intelegem ca majoritatea crestinatatii sarbatoreste acum Duminica de la decretul Imparatului Constantin din secolul 4, dar asta a fost o schimbare facuta de om. Si daca citim atent ca Domnul Isus ne avertizeaza ca la venirea Sa va fi ca pe timpul lui Noe, adica nu majoritatea va fi salvata, ci cei care fac voia Sa (la potop au fost doar opt persoane salvate), noi incercam sa traim dupa lumina care ne-a fost data de Sfintele Scripturi care ne-au descoperit aceste adevaruri, si sa tinem TOATE cele 10 porunci, inclusiv a patra care mentioneaza Sabatul sfintit de Dumnezeu de la Creatiune. Si ce m-a convins pe mine ca acest lucru este foarte important in ochii lui Dumnezeu, este promisiunea facuta ca in Imparatia Vesnica “…In fiecare Sabat va veni orice faptura sa se inchine inaintea Mea – zice Domnul.” Isaia 66:23 De ce aici pe pamint sa traiesc dupa regulile impuse de oameni cind vreau sa fiu cetatean al Cerului in Eternitate, si sa-L ascult pe Domnul?

“Ascultare, si nu jertfe” vrea Domnul. Asa sa ne ajute Domnul sa traim, cum vrea El, in ascultare de Cuvintul Lui. Dupa asta vom fi judecati, dupa cum Il ascultam pe El.

danyel 05.12.2006 17:55:45

m_d_ki oara sti ca nu e bine sa intri in casa unui om si sa-i impui propriile tale reguli casnice? asa e si pe acest forum, accesta a fost creat pt ca cei ce au convingeri ortodoxe sa-si poata impartasi credinta nu pentru ca sa vina unii sa-si etaleze propriile lor convingeri straine de ortodoxie si de scriptura! de aceea te-am ruga sa nu impartasesti ideile tale protestante pt ca nici eu din respect nu intru pe forumuri adventiste sa-mi etalez credinta ortodoxa, crezi ca ai facut un lucru placut lui Dumnezeu cand ai postat articolul pe forum? unde-ti este smerenia? citeste bine in Faptele apostolilor, cand se adunau crestinii pt frangerea painii? sambata? nu, de fapt se adunau duminica, cand Imparatul Constantin a dat acel decret, el nu a aschmbat sambata cu duminica, pentru ca duminica era tinuta de catre crestini de vre-o 300 de ani,un decret nu se poate da pe ceva inexistent, El nu a facut decat sa declare Duminica zi libera in imperiu pt ca sa poata participa credinciosii la frangerea painii(liturghie) mai documenteaza-te si tu. Sti istoria Cultului adventist? cum a aparut de la cine, ce fel de om era acela incat Dumnezeu i-a descoperit lui dupa aproape 2000 de ani ca Crestinismul nu mai e bun si ca trebuie sa infinteze el secta adventista ca sa-i scape pe crestini?????? daca tu ai inventa azi o secta, peste o suta de ani un adept de-al tau s-ar bate cu pumnul in piept ca el e Biserica lui Hristos care-i respecta poruncile! exact asta se intampla azi cu tine! cat ai studiat tu ortodoxia? esti tu competent sa combati o credinta de 2000 de ani, sutele de mii de martiri care au murit pt ortodoxie nu inseamna nimic pt tine? toti aveau o gandire gresita? toti nu respectau voia Domnului pt ca nu tineau sabatul? si uite minune, au aparut adventistii adevaratii inchinatori a lui Dumnezeu gata stergem 2000 de istorie crestina, milioane de martiri si traitori ai credintei! Ar trebuii sa meditezi un pic, scuza-mi tonul putin agresiv si te rog sa ma ierti daca te-am suparat, dar a trebuit sa o spun, Domnul sa aiba mila de noi si sa ne ajute sa traim in smerenie!

Basileus 05.12.2006 18:55:33

hm.. majoritatea ortodocsilor trec la adventisti, deoarece aceasta secta ii ajuta financiar si lor le convine. In plus mi se pare ceva bizar faptul ca ei merg la Biserica si canta toti in cor(unul mai afon ca altul) batand din palme sau mai stiu eu ce.. pe cand la ortodocsi, omul vine sa-si planga pacatele si rugandu-L pe Dumnezeu sa-i dea putere. Iti e mai mare dragu la ortodocsi cand asculti un Heruvic de-ti dau lacrimile, decat sa auzi o chiuiala din aia de-a adventistilor.

Sa va spun un caz real, despre adventisti cat sunt ei de credinciosi, si cat le pasa de cei din jur care se afla in suferinta sufleteasca.

Bunicul unui prieten de-al meu, a trecut la aceasta secta pe la aproximativ 70 de ani. Odata ce a trecut la aceasta secta trebuia botezat de catre ei, in numele religiei lor.
L-au luat si l-au botezat intr-o garla, deci garla fratilor.. cu broaste si alte bazdaganii. Asta numiti voi Botez?
Bine sa trecem peste asta, cand a murit.. l-au dus la groapa, unde trebuia sa fie ingropat.. si au inceput sa cate la chitara cu niste versuri foarte haioase.. de iti vine sa razi nu sa plagi "Ooo Iisuse al meu, ia-ma la tine.. i-ma la tine" deci eu pur si simplu rad pt ca am melodia in cap :), asa, i-au cantat cat i-au cantat si deodata un glas din spate al unui pastor ii spune celui care canta "Gata wai, da-l in groapa ca-i ajunge cat i-ai cantat" Doamne Fereste asta se numeste religie? :dontgetit: , apoi l`au ingropat si nici macar nu i`au pus o cruce la cap, (bine ca oricum ei nu stiu ce-i aia cruce dar ma rog), i-au pus o piatra in forma de semicerc, pe care scria numele, data nasterii si data decesului, ca la desene animate fratilor din aia pe care scrie RIP :)) ceva in genul.

Asta e cu adventistii astia..:dozingoff:

danyel 05.12.2006 20:56:12

Bine Balsileus, fi si tu mai moderat in declaratii, ca nu poti cuprinde intregul cult adventist in doua intamplari, ar fi nedrept nu crezi? Noi ortodocsii din respect si smerenie nu ar trebuii sa ne batem joc de credinta lor, chiar daca ei o fac, pt ca daca o facem si noi, ne dovedim slaba credinta, indicat e sa ne rugam pentru ei sa le descopere Dumnezeu evanghelia dreptatii si sa-i uneasca cu Sfanta Soborniciasca si Apostoleasca Biserica, asa ne rugam noi ortodocsii pt ei, sau cel putin asa ar trebuii sa ne rugam, O Doamne Miluieste-ne!

Basileus 06.12.2006 07:55:03

ai dreptate :D

m_d_ki 11.12.2006 06:38:48

Draga Basileus,

de unde sa aiba Adventistii bani sa dea asa la toata lumea? Nu, noi dam bani la biserica, si dam mult, nu luam de la biserica. Nu mi-a dat nimeni bani ca sa vin la credinta, ci mi-a deschis Biblia si am citit Cuvintul lui Dumnezeu. Nu este asta de ajuns? Dam banii din dragostea fata de Adevarulpe care-l gasim in Biblie. Nu mi-a trebuit sa citesc de doua ori ca sa-mi dau seama de minciunile in care am crezut atitia ani.

Noi dam bani ca sa construim biserici, scoli sa ne crestem copiii ne-lumeste, facem spitale si centre de sanatate cu remedii naturale sa-i invatam pe oameni sa traiasca sanatos, pt ca trupul nostru este "templul lui Dumnezeu" conform Bibliei. Daca Domnul a spus ca porcul nu e curat, nu e. Si stiita afirma. Acum nu numai porcul, dar toate produsele animale sunt nesanatoase, au trichinoza, si tot felul de boli pt ca sunt crescute cu hormoni si animalele bolnave sunt date la celelalte tocate si amestecate in mincare, adica vacile, puii..sunt canibale acum. Nici laptele si ouale nu sunt sanatoase, toate cara virusi noi si boli nenumarate. Si pestii din oceane sunt plini de mercur si alte otravuri.

Frate Danyel, cel putin catolicii sunt cinstiti. Ei afirma ca prin autoritatea lor apostolica, ca si ortodocsii, au avut dreptul sa schimbe ziua de odihna din Simbata in Dumnica. E scris chiar in "crezul" lor. Sunt documentat bine, sa stii. E o schimbare facuta de om, care si-a luat autoritatea sa o faca singur.

Sabatul a fost tinut in foarte multe parti din lume simbata, in continuare de pe vremea apostolilor nu numai in Europa, la Waldenzi in Italia, dar pina si in Africa, si in India, unde au ajuns apostolii. Si au fost multi martiri, cu miile, care nu vroiau sa se supuna armatelor papii, si au fost decimati. Exista nenumarate documente peste tot in lume, si muzee nu facute de adventisti, unde se poate vedea aceasta istorie.

Da, fringerea piinii se facea in orice zi, ca se adunau si se inchinau. Dar asa un eveniment major ca schimbarea uneia din cele 10 porunci nu este mentionata deloc in NT. Nu crezi ca daca se facea de catre apostoli dupa moartea Domnului, ar fi mentionat-o macar unul? Dsr uite ce scrie Luca 23:56 "In ziua Sabatului s-au odihnit dupa Lege". Insusi Domnul Isus S-a odihnit dupa Legea divina in Sabat, si a inviat dupa. Si ne spune ca "[color=red]daca Il iubim, sa pazim poruncile Lui." Ioan 14:15[/color]

Faptele apostolilor 13:42 "Când au ieşit afară, [color=red]Neamurile[/color] i-au rugat să le vorbească şi în Sabatul viitor despre aceleaşi lucruri." Eu vad ca predicau in Sabat, nu duminica.

Daca gasesti unde se mentioneaza in Biblie ca ziua sfinta de Sabat a fost schimbata sau recomandata de apostoli sau Domnul Isus ca find Dumnica, iti dau $1,000. Ce zici?

Faptele apostolilor 17:2 "Pavel, după obiceiul său, a intrat în sinagogă. Trei zile de Sabat a vorbit cu ei din Scripturi." Eu vad aici ca Apostolul predica in Sabat, nu Duminica.

Chiar Domnul le-a spus in Matei 24:20 "Rugaţi-vă ca fuga voastră să nu fie iarna, nici într-o zi de Sabat." Oare de ce? El stia ca fuga lor se va intimpla dupa moartea Lui, deci nu ar mai fi avut importanta Sabatul daca ar fi trebuit sa fie schimbat. Dar se pare ca El stia ca nu va fi schimbat decit mult mai tirziu. Caderea Ierusalimului este un fapt istoric si fuga lor s-a intimplat in jurul anului 70, deci multi ani dupa moartea Domnului.

Marcu 2:27,28 "Apoi le-a zis: "Sabatul a fost făcut pentru om, iar nu omul pentru Sabat; aşa că Fiul omului este Domn chiar şi al Sabatului." Normal, ca doar El insusi L-a sfintit la Crearea lumii!

Faptele apostolilor 13:14 "Din Perga şi-au urmat drumul înainte, şi au ajuns la Antiohia din Pisidia. În ziua Sabatului, au intrat în sinagogă şi au şezut jos."

Faptele apostolilor 13:44 "În Sabatul viitor, aproape toată cetatea s-a adunat ca să audă Cuvântul lui Dumnezeu."

Evrei 4:9 "Rămâne dar o odihnă ca cea de Sabat pentru poporul lui Dumnezeu." Daca citim tot contextul, vedem ca se refera la crestini ca poporul lui Dumnezeu, nu la evrei.

Draga Danyel - smerenia mea este sa-L ascult pe Domnul. Si El spune sa mergem sa le dam tuturor cunostinta, si sa nu ne temem, ca ne va pune El cuvintele potrivite in gura. De asta imi sacrific timpul meu, pentru ca cunosterea ADEVARULUI care vine de la DOMNUL va salva si alte suflete. [color=red]"Cercetati scripurile, ca ele va vor aduce viata vesnica".[/color]

06dec 11.12.2006 11:03:43

E curata viclenie treaba asta cu proorocia venirii a doua a Mantuitorului nostru.Stitzi!Daca cumva nu a venit,,adventistii zic,,,pai,,,s-a pocait lumea...VICLENIE!!!!Lumea dupa cum se vede nu s-a pocait!!Deloc.Din contra!Ai mila de noi ,Doamne!Si vino a doua oara cand fiecare,personal,terminam aici,cand ne-o veni ceasul,Amin!

danyel 11.12.2006 12:10:07

Auzi m_d_ki nu am chef sa te combat acum, daca ar fi sa ne batem pe lungimea postarilor poate nu ar ajunge forumul asta sa te combat, dar nu vreau, Domnul imi spune ca nu e bine, eu sant o persoana care a avut rataciri si a umblat pe la asa zise biserici "nou-testamentale" asa ca tot ceea ce ai scris tu imi este cunoscut si eu le-am folosit candva. Dragul meu, sti ce ma doare, faptul ca tu crezi ca umbli dupa voia lui Dumnezeu, prin simplul fapt ca ai Biblia in mana, Domnul Iisus Hristos nu a zis apostolilor, mergeti si impartiti biblii la toate neamurile, s-au mantuit atatea mii de oameni care nu au citit nici un verset din Biblie, dar au ascultat de mai marii lor, gandeste-te ca in primele secole rata de analfabetism era enorma, plus de asta nu era asa usor sa ai o biblie, nici macar bisericile nu o aveau completa ci doar cate o epistola doua, si cine-i da autoritate Bibliei daca nu Biserica pe care o acuzi tu, aceasta Biserica a format canonul biblic sub insuflarea Duhului Sfant, aceasta Biserica care a avut martiri, sfinti si adevarati traitori, te inseli foarte tare in privinta Duminicii, foarte foarte tare, pacat frate draga ca nu cunosti adevarul ortodox, ca nu ai smerenia necesara sa ingenunchezi in scaunul spovedaniei, tu ai ales o cale de iertare mult mai simpla, dar dragul meu, Domnul lucreaza prin oameni si iarta prin oameni, El nu sta asa doar pe tron si arata cu mana"asta-i iertat, asta nu-i iertat", tu crezi ca daca ai avut un asentiment mintal cu jertfa de pe Golgota, si crezi ca Iisus este Mantuitor, gata, te-ai si mantuit??? Pacat dragul meu ca ai cazut in ratacirea facuta de altii, si adevarul Bisericii cu mii si mii de marturisitori il dai la o parte crezand mai bine, nustiu ce "prorocita" americana rau de tine, dar cel mai rau este ca tu il tagaduieste pe insusi Iisus Hristos Fiul lui Dumnezeu si Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat, cand cineva zice ca este a lui Hristos dar ii tagaduieste dumnezeirea, acel cineva este impotriva lui Hristos!, Te-am ruga noi de pe forumul ortodox, sa nu mai intervi si sa nu mai postezi invataturile tale, ci mai bine cauta adevarul propovaduit de 2000 de ani nu de 100, ca doar Biserica lui Hristos nu a fost moarta pana au venit protestantii! fie ca Domnul sa te lumineze, stiu ca vei zice ca esti luminat de Scripturi, ai o obsesie fata de Biblie, dar Hristos e mult mai presus de Biblie, Si Domnul sa-ti calauzeasca pasii, amin!

danyel 13.12.2006 01:02:51

Si inca ceva! noi crestinii ortodocsi credem in procesul de sinergie care inseamna conlucrarea omului cu Dumnezeu ;desigur ca Dumnezeu are o parte mai mare in aceasta lucrare si harul sau nu il meritam, nu vine la noi pe masura si pt numarul faptelor bune pe care le facem, dar omul trebuie sa lucreze cu Dumnezeu pentru a zidi chipul Lui in fiinta umana; nu este de ajuns , cum spun protestantii, asentimentul mintal la Jertfa Golgotei pt mantuire! crestinul ortodox nu-l i-a pe Hristos Mantuitor personal printr-o declaratie publica odata pt todeauna, ci il i-a Mantuitor personal in fiecare zi a urcusului pocaintei! Domnul este aparatorul meu si Mantuitorul meu, de cine ma voi teme??

ancah 22.12.2006 09:17:24

Citat:

În prealabil postat de m_d_ki
Draga Basileus,

de unde sa aiba Adventistii bani sa dea asa la toata lumea? Nu, noi dam bani la biserica, si dam mult, nu luam de la biserica. Nu mi-a dat nimeni bani ca sa vin la credinta, ci mi-a deschis Biblia si am citit Cuvintul lui Dumnezeu. Nu este asta de ajuns? Dam banii din dragostea fata de Adevarulpe care-l gasim in Biblie. Nu mi-a trebuit sa citesc de doua ori ca sa-mi dau seama de minciunile in care am crezut atitia ani.

Noi dam bani ca sa construim biserici, scoli sa ne crestem copiii ne-lumeste, facem spitale si centre de sanatate cu remedii naturale sa-i invatam pe oameni sa traiasca sanatos, pt ca trupul nostru este "templul lui Dumnezeu" conform Bibliei. Daca Domnul a spus ca porcul nu e curat, nu e. Si stiita afirma. Acum nu numai porcul, dar toate produsele animale sunt nesanatoase, au trichinoza, si tot felul de boli pt ca sunt crescute cu hormoni si animalele bolnave sunt date la celelalte tocate si amestecate in mincare, adica vacile, puii..sunt canibale acum. Nici laptele si ouale nu sunt sanatoase, toate cara virusi noi si boli nenumarate. Si pestii din oceane sunt plini de mercur si alte otravuri.

Frate Danyel, cel putin catolicii sunt cinstiti. Ei afirma ca prin autoritatea lor apostolica, ca si ortodocsii, au avut dreptul sa schimbe ziua de odihna din Simbata in Dumnica. E scris chiar in "crezul" lor. Sunt documentat bine, sa stii. E o schimbare facuta de om, care si-a luat autoritatea sa o faca singur.

Sabatul a fost tinut in foarte multe parti din lume simbata, in continuare de pe vremea apostolilor nu numai in Europa, la Waldenzi in Italia, dar pina si in Africa, si in India, unde au ajuns apostolii. Si au fost multi martiri, cu miile, care nu vroiau sa se supuna armatelor papii, si au fost decimati. Exista nenumarate documente peste tot in lume, si muzee nu facute de adventisti, unde se poate vedea aceasta istorie.

Da, fringerea piinii se facea in orice zi, ca se adunau si se inchinau. Dar asa un eveniment major ca schimbarea uneia din cele 10 porunci nu este mentionata deloc in NT. Nu crezi ca daca se facea de catre apostoli dupa moartea Domnului, ar fi mentionat-o macar unul? Dsr uite ce scrie Luca 23:56 "In ziua Sabatului s-au odihnit dupa Lege". Insusi Domnul Isus S-a odihnit dupa Legea divina in Sabat, si a inviat dupa. Si ne spune ca "[color=red]daca Il iubim, sa pazim poruncile Lui." Ioan 14:15[/color]

Faptele apostolilor 13:42 "Când au ieşit afară, [color=red]Neamurile[/color] i-au rugat să le vorbească şi în Sabatul viitor despre aceleaşi lucruri." Eu vad ca predicau in Sabat, nu duminica.

Daca gasesti unde se mentioneaza in Biblie ca ziua sfinta de Sabat a fost schimbata sau recomandata de apostoli sau Domnul Isus ca find Dumnica, iti dau $1,000. Ce zici?

Faptele apostolilor 17:2 "Pavel, după obiceiul său, a intrat în sinagogă. Trei zile de Sabat a vorbit cu ei din Scripturi." Eu vad aici ca Apostolul predica in Sabat, nu Duminica.

Chiar Domnul le-a spus in Matei 24:20 "Rugaţi-vă ca fuga voastră să nu fie iarna, nici într-o zi de Sabat." Oare de ce? El stia ca fuga lor se va intimpla dupa moartea Lui, deci nu ar mai fi avut importanta Sabatul daca ar fi trebuit sa fie schimbat. Dar se pare ca El stia ca nu va fi schimbat decit mult mai tirziu. Caderea Ierusalimului este un fapt istoric si fuga lor s-a intimplat in jurul anului 70, deci multi ani dupa moartea Domnului.

Marcu 2:27,28 "Apoi le-a zis: "Sabatul a fost făcut pentru om, iar nu omul pentru Sabat; aşa că Fiul omului este Domn chiar şi al Sabatului." Normal, ca doar El insusi L-a sfintit la Crearea lumii!

Faptele apostolilor 13:14 "Din Perga şi-au urmat drumul înainte, şi au ajuns la Antiohia din Pisidia. În ziua Sabatului, au intrat în sinagogă şi au şezut jos."

Faptele apostolilor 13:44 "În Sabatul viitor, aproape toată cetatea s-a adunat ca să audă Cuvântul lui Dumnezeu."

Evrei 4:9 "Rămâne dar o odihnă ca cea de Sabat pentru poporul lui Dumnezeu." Daca citim tot contextul, vedem ca se refera la crestini ca poporul lui Dumnezeu, nu la evrei.

Draga Danyel - smerenia mea este sa-L ascult pe Domnul. Si El spune sa mergem sa le dam tuturor cunostinta, si sa nu ne temem, ca ne va pune El cuvintele potrivite in gura. De asta imi sacrific timpul meu, pentru ca cunosterea ADEVARULUI care vine de la DOMNUL va salva si alte suflete. [color=red]"Cercetati scripurile, ca ele va vor aduce viata vesnica".[/color]

In biblia ortodoxa scrie urmatoarele in Epistola catre Evrei:
4.8. 8. Căci dacă Iosua le-ar fi adus odihnă, Dumnezeu n-ar mai fi vorbit, după acestea, de o altă zi de odihnă.
4.9. Drept aceea, s-a lăsat altă sărbătoare de odihnă poporului lui Dumnezeu.

Mie imi pare hotarator versetul 4.8 din Evrei, nu 4.9. in ceea ce priveste ziuz de odihna. Asa e?

( Oare ortodocs se scrie acum ortodox? Stiam ca acest cuvant e o exceptie de la regula.)

ancah 22.12.2006 09:21:57

Citat:

Draga Basileus,

Epistola catre Evrei:
4.8. Caci daca Josua le-ar fi adus odihna, Dumnezeu n-ar mai fi vorbit, dupa acestea de o alta zi de odihna.
4.9. Drept aceea s-a lasat alta sarbatoare de odihna poporului lui Dumnezeu.

maria55 22.12.2006 13:42:13

Draga mea anca ,
n-am vrut sa mai scriu ca sa nu mai tulbur pe nimeni acum de sarbatori ,dar trebuie sa te ajut un pin , n-am citit tot ca am alte ocupatii .
Stii ce inseamna "rugati-va ca fuga voastra sa nu fie iarna , nici intr-o zi de sabat ?" .(indemnul e valabil si pentru noi astazi)
Sa-ti spun eu , cu mila lui Dumnenezeu :
Cind zice "iarna" se refera la iarna din sufletul omului , caci ce impotanta are daca e sa fii prigonit sau omorit, cum e vremea afara ?
Deci inima noastra sa fie ca focul ,aprinsa de dragostea de Dumnezeu .Iar ziua de sabat nu se refera in nici un caz la o zi a saptamanii , ci la faptul ca Iisus era sambata in mormant ,El a inviat Duminica . Deci cu alte cuvinte , aveti grija ca Hristosul din inima voastra sa nu fie in mormant , ci inviat , deci inima voastra sa fie plina de Cel inviat din morti ,(sa nu va prinda sfirsitul fara pocainta ) .
Iarta-ma daca te-am tulburat , dar Scriptura trebuie inteleasa cu inima nu cu logica omeneasca , si sa stii ca Duhul Sfint nu se impiedica de o virgula , cum mai spunea cineva , ca daca schimba virgula se schimba intelesul .
Sa ne rugam la Dumnezeu sa ne dea intelepciune ca fara ea nimic n-are valoare !
Toate cele bune si Sarbatori fericite !
Cu drag Maria .

MDC 23.12.2006 16:16:58

Draga Ancah,

Evrei 4:8-9 scrie asa in Biblia mea veche, de dinainte de recentele modificari ortodoxe:

"Caci daca le-ar fi dat Iosua odihna, n-ar mai vorbi Dumnezeu dupa aceea de o alta zi. Ramine dar o odihna ca cea de Sabat pentru poporul lui Dumnezeu. Fiindca cine intra in odihna Lui, se odihneste si el de lucrarile lui, cum S-a odihnit Dumnezeu de lucrarile Sale."

Cum s-a odihnit Dumnezeu? In ziua de Sabat, si a sfintit-o!!! Si Isaia mentioneaza ca in fiecare Sabat se vor aduna cei salvati sa se inchine in continuare in fata Mintuitorului, dupa instaurarea Imparatiei Vesnice. Si da, daca vrem sa luam totul metaforic, putem schimba intelesul la toata Biblia. Dar sa fim atenti sa nu fim in totala neascultare cu inima noastra pacatoasa, ca si Eva care nu si-a folosit mintea sa stea ferma impotriva tentatiei, ci inima, ca i s-a parut ei bun de mincat fructul oprit, si a refuzat sa creada ce spusese Dumnezeu foarte clar. Sa ne folosim dar mintea, care e necesara la "cercetarea Scripturilor" asa cum spunea cineva intr-un alt mesaj de mai sus, referitor la adventisti ca ar trebui s-o foloseasca mai mult.

Are omul autoritate mai mare decit Dumnezeu, sa numeasca nesfint ceea ce Dumnezeu a numit sfint?

MDC 23.12.2006 17:25:55

Legea duminicala a lui Iustinian, 7 martie 321:

"Toti judecatorii, orasenii si meseriasii de vor odihni in venerabila zi a soarelui. Locuitorii satelor insa pot sa se ocupe in mod liber de cultivarea pamintului..." Codex Justiniani

Eu vad aici ca este vorba de ziua pagina "venerabila zi a soarelui", la care se inchinau ei. Iustinian a facut o miscare politica buna se gindea el, in scopul unificarii marelui lui imperiu, in care erau si crestini si pagini. Le-a cerut la fiecare sa faca un "mic compromis" de dragul pacii, cam cum e acum cu miscarea ecumenica din pacate.

Favoarea care li s-a facut crestinilor era ca el s-a declarat crestin si imperiul lui era considerat crestin acum, iar paginilor le-a facut favoarea ca toata lumea sa aiba ca sarbatoare ziua lor de sarbatoare, duminica.

Doar luind numele de crestin nu e de ajuns din pacate, ci "daca ma iubiti, sa pazim poruncile Lui" Ioan 14:15. Domnul a spus-o cu gura Lui, de ce sa ignoram asta? Toate poruncile Lui, inseamna si porunca a patra, sa pazim Sabatul sfintit de El de la crearea lumii; si porunca a doua, sa nu ne inchinam la "imagini" facute de mina noastra, ci Lui, in Adevar si Duh.

Romani 1:20-23 "insusirile nevazute ale Lui, puterea Lui vesnica si Dumnezeirea Lui se vad lamurit de la facerea lumii [...] asa ca nu se pot dezvinovati, fiindca macar ca au cunoscut pe Dumnezeu, nu L-au proslavit ca Dumnezeu, nici nu L-au multumit; ci s-au dedat la ginduri desarte si inima lor fara pricepere s-a intunecat.[...]; [color=red]si au schimbat slava Dumnezeului nemuritor intr-o icoana care seamana cu omul muritor[...][/color]"

Un studiu atent al Scripturii ne arata clar ca Cele 10 Porunci reflecta caracterul lui Dumnezeu:

Dumnezeu este:
Neschimbator:"Legea e neschimbatoare" (Matei 5:18)
Perfect: "Legea e perfecta" (Psalmi 19:7, Iacov 1:25)
Sfint: "Legea e sfinta" (Romani 7:12)
Spirit, Duh: "Legea e Spirituala" (Romani 7:14)
Iubire: "Legea e iubire" (1 Timotei 1:5; Romani 13:10)
Lumina: "Legea e o lumina pt noi" (Prov. 6:23)
Adevar: "Legea e adevar" (Neemia 9:13, Psalm 119:142, 151)
Neprihanit: "Legea e neprihanita" (Romani 8:4)
Neprihanire: "Legea e neprihanire" (Psalmi 119:172)
Drept: "Legea e dreapta" (Romani 7:12)
Pur: "Legea e pura" (Psalm 19:8)
Bun: "Legea e buna" (Romani 7:12, 1Timotei 1:8)
Credincios: "Legea e credinciosie" (Psalm 119:86)
Intelepciune:"Legea e intelepciune" (Psalm 111:10, Psalm 119:98)
Maret: "Legea e mareata" (Hosea 8:12)
Un Dumezeu al pacii: "Iubirea de Lege aduce o mare pace" (Psalm 119:165)

Ce facem cu cele 10 porunci date de Dumnezeu? Avem noi autoritate sa le dam deoparte si sa le ignoram? Pamintenii au ignorat ce le-a propovaduit Noe timp de 120 de ani(!!) si au pierit in potop cu totii, doar 8 suflete au fost salvate.

MDC 23.12.2006 17:26:48

Eu stiu ca cel mai mare martir a fost Fiul lui Dumnezeu, singurul care a murit nefiind pacatos, si ca pe El trebuie sa-L ascult. El ne va judeca, dupa regulile Lui, nu ale preotilor. Nici un preot nu a venit sa I se inchine la staul cind s-a nascut, ci umilii pastori care-L asteptau sincer, si invatatii care studiasera Scripturile evreiesti si cunosteau din proorociri ca Mesia trebuia sa se nasca in Betlehem si anul nasterii Lui. Au urmat lumina data prin scripturi, si au primit si mai multa - steaua sa-i calauzesca pina la destinatie. Daca mergem dupa regulile preotilor s-ar putea sa pierdem ocazia, cum s-a intimplat si la Betlehem.

ancah 25.12.2006 02:23:52

Citat:

În prealabil postat de MDC
Draga Ancah,

Evrei 4:8-9 scrie asa in Biblia mea veche, de dinainte de recentele modificari ortodoxe:

"Caci daca le-ar fi dat Iosua odihna, n-ar mai vorbi Dumnezeu dupa aceea de o alta zi. Ramine dar o odihna ca cea de Sabat pentru poporul lui Dumnezeu. Fiindca cine intra in odihna Lui, se odihneste si el de lucrarile lui, cum S-a odihnit Dumnezeu de lucrarile Sale."

Cum s-a odihnit Dumnezeu? In ziua de Sabat, si a sfintit-o!!! Si Isaia mentioneaza ca in fiecare Sabat se vor aduna cei salvati sa se inchine in continuare in fata Mintuitorului, dupa instaurarea Imparatiei Vesnice. Si da, daca vrem sa luam totul metaforic, putem schimba intelesul la toata Biblia. Dar sa fim atenti sa nu fim in totala neascultare cu inima noastra pacatoasa, ca si Eva care nu si-a folosit mintea sa stea ferma impotriva tentatiei, ci inima, ca i s-a parut ei bun de mincat fructul oprit, si a refuzat sa creada ce spusese Dumnezeu foarte clar. Sa ne folosim dar mintea, care e necesara la "cercetarea Scripturilor" asa cum spunea cineva intr-un alt mesaj de mai sus, referitor la adventisti ca ar trebui s-o foloseasca mai mult.

Are omul autoritate mai mare decit Dumnezeu, sa numeasca nesfint ceea ce Dumnezeu a numit sfint?

Draga MDC,
Multumesc pentru explicatia primita, referitoare la ziua de Sabat. Privind totul prin prisma Vechiului Testament este perfect valabil. Si ar fi fost si azi valabil, daca Domnul nostru nu s-ar fi intrupat, nu ar fi fost rastignit si nu ar fi inviat in a treia zi dupa scripturi. Prin acest act al invierii a intarit Legea veche printr-o Lege noua, nu diferita celei vechi ci superioara acsteia. Si daca Legea, care tot de la Dumnezeu este a putut primi noi valente, cum sa nu ne aducem noi crestinii si necrestinii aminte de Invierea Domnului in fiecare saptamana, sarbatorind ziua de odihna chiar in ziua invierii, adica duminica?!?
Ca ortodoxa nu pot face altfel decat ceea ce imi spune Biserica Ortodoxa si in acest caz nadajduiesc sa fiu judecata de Dumnezeu doar pentru ascultare.

farlini 02.03.2007 14:32:26

Vedem ca in evrei cap4 vers 8 citat din noul testament catolic :Iosue...nu ar mai fi vb. apoi de o alta zi.Aratati-mi antihristilor unde vb Iosue de o alta zi?(antihristi find toate sectele care lovesc in biserica mama inclusiv in Iisus).
Ce sa intamplat pe vremea lu Iosue nu cumva o zi a fost prelungita cu 24 de ore?
Astfel evrei, care oricum nu au respectat cum trebuie legea si nu s-au odihnit ,adica nu au ajuns la mantuire ,nu au respectat adevaratul sabat ci adevaratul sabat este duminica:) ziua domnului.Apoi aceasta zi a fost data pt om nu pt condamnarea lui vezi pecetea antihristica dupa adventisti.
Apropo de ce e g white nu are nici o data numele scris intreg?Oare gould e un nume urat sau adaugat acest prenume la ellen white da 666?Antihristi multi sau aratat nero= 666 si alte mii de exemple:)

PISICUTA35 02.03.2007 15:49:39

Nu mai discutati cu sectarii, indiferent ca sunt adventisti, iehovisti etc.
Nu are sens sa discutam la nesfarsit cu ei ca nu o scoti la capat ... e o pierdere de energie si de timp. Ei nu cred in Cruce, in Maica Domnului, etc. Iar discutiile in contradictoriu nu duc la nici un rezultat.
Noi pentru ei suntem niste pacatosi care mergem la iad si ei se duc la Rai. Toti sunt siguri ca se duc la Rai, de parca ai locurile rezervate. :)

danyel 03.03.2007 02:07:25

Daca ar gusta si ei din binecuvantarea unei Liturghii, din binecuvantarea unei Liturghii a Darurilor care se savarseste in Postul Mare, din binecuvantarea randuielii celor sapte Laude, din binecuvantarea Hristosului Euharistic dar pacat ca refuza, pacat ca se incapataneaza, dar Hristos va dainui vesnic si Biserica Sa nu va fi biruita nici de portile iadului

rld_mario 04.03.2007 21:31:34

EU ZIC CA NU E CAZU SA CAUTI U SA INREPTEZI PE CINEVA
CEL MAI POTRIVIT E SA NE INDREPTAM PE NOI INSINE
MISIUNEA NU SE FACE ASA USOR.E NEVOIE DE STIINTA SI CUMPATARE PT CA DACA AR FI CUM ZICI U TOTI PREOTI SIAR LUA CATE UN ADVENTIST SI LAR "CONVERTI".OARE?SUNT UNI SECTARI MAI PREGATITI IN RATACIREA LOR DECAT NOI IN ADEVAR.

UN DFANT PARINTE ZICEA CA DACA TOTI CEI CE SE DECLARA CRESTINI AR TRAI "CRESTINESTE" ATUNCI TOTI SECTARI USOR USOR AR VENI LA ADEVAR<DECI SA NE CONVERTIM PE NOI>

mikiuasa 06.03.2007 18:09:33

Citat:

În prealabil postat de PISICUTA35
Nu mai discutati cu sectarii, indiferent ca sunt adventisti, iehovisti etc.
Nu are sens sa discutam la nesfarsit cu ei ca nu o scoti la capat ... e o pierdere de energie si de timp. Ei nu cred in Cruce, in Maica Domnului, etc. Iar discutiile in contradictoriu nu duc la nici un rezultat.
Noi pentru ei suntem niste pacatosi care mergem la iad si ei se duc la Rai. Toti sunt siguri ca se duc la Rai, de parca ai locurile rezervate. :)

Sunt intru totul de acord .Avem mult mai multe de discutat spre folosul nostru decit despre sectari.Pot fi ispite!

07.03.2007 13:35:55

Aveam in Fac.un pr.prof la sectologie extraordinar (pr.David) care nu mai este printre noi,Dzeu sa-l ierte...si care ne spunea in felul urmator "pe astia(sectantii) ii puteti combate doar cu propriul lor meterial"...acum va intreb eu : cum vreti voi sa-i combateti cand nu le cunoasteti "materialul"(aparitia lor,evolutia,invatatura...etc)? sau credeti ca nemaidiscutand despre ei este o rezolvare? v-ati gandit vreodata ca se poate intampla ca un prieten,o ruda, o cunostinta sa mearga la sectanti? ce faceti? bagati capul in nisip ca strutul si nu va intereseaza in ideea ca se va milostivi Dzeu?

Eu zic ca este foarte bine de discutat,de aflat ca nu stii cand ai nevoie de informatie si ca poti salva un suflet cu ceea ce stii tu.

Macarie 07.03.2007 16:28:09

Citat:

În prealabil postat de Clausemi
v-ati gandit vreodata ca se poate intampla ca un prieten,o ruda, o cunostinta sa mearga la sectanti? ce faceti? bagati capul in nisip ca strutul si nu va intereseaza in ideea ca se va milostivi Dzeu?

Eu zic ca este foarte bine de discutat,de aflat ca nu stii cand ai nevoie de informatie si ca poti salva un suflet cu ceea ce stii tu.

Aici Clausemi zice bine.
Unii crestini, mai ales credincioase, nu vor sa stie mai multe, nu vor sa mai asculte invatatura pentru ca nu-i vad folosul imediat. Dar asta e o copilarie. Apoi fug la orice mica problema si obosesc pe duhovnic, ca n-au putut sa asculte cand o fost de ascultat.

Trebuie sa fii pregatit pentru multe curse in viata, si asa cum zice, nu numai pentru ale tale dat si pentru incercarile fratelui tau, poate mai slab, pe care va trebuie sa-l ajuti.

Si nici nu te vei rabda sa nu-l ajuti !
Nu-i putea sta cu ochii la Soare ca el se duce la cine stie ce ratacire. Te-i apuca atunci sa cercetezi si sa intrebi in toate partile, pana atunci il iau pe sus unii din astia.

danyel 07.03.2007 22:34:31

Citat:

În prealabil postat de Clausemi
v-ati gandit vreodata ca se poate intampla ca un prieten,o ruda, o cunostinta sa mearga la sectanti? ce faceti? bagati capul in nisip ca strutul si nu va intereseaza in ideea ca se va milostivi Dzeu?

Pentru a intelege mai bine lucrurile, fac si eu pe "moderatorul obiectiv" si intreb; ce-i asa rau daca dupa cum ai spus, un prieten sau o ruda ajunde la sectari? poate el se regaseste acolo, sau poate fiecare dintre noi suntem facuti pentru un anume mediu
Te rog Clausemi, nu-mi-o lua in nume de rau, sper ca ai inteles de ce am pus intrebarea asta?

08.03.2007 11:19:45

Citat:

În prealabil postat de danyel
Pentru a intelege mai bine lucrurile, fac si eu pe "moderatorul obiectiv" si intreb; ce-i asa rau daca dupa cum ai spus, un prieten sau o ruda ajunde la sectari? poate el se regaseste acolo, sau poate fiecare dintre noi suntem facuti pentru un anume mediu
Te rog Clausemi, nu-mi-o lua in nume de rau, sper ca ai inteles de ce am pus intrebarea asta?

Danyel absolut nu ti-o iau in nume de rau...din contra,iti pun o intrebare in loc sa-ti raspund : care este scopul vietii noastre?

Eu nu spun sa nu ne alegem mediul unde sa ne simtim bine si unde ne prieste din toate pct de vedere daca se poate...dar cred ca nu trebuie sa uitam ca mediul cel mai prielnic este cel VESNIC...noi in viata asta trebuie sa ne pregatim ,sa-l cautam pe acela chiar daca avem si aici posibilitatea sa fim intr-un mediu propice dezvoltarii noastre spirituale...considerand cand spun asta ca primordial pt noi ar trebui sa fie sufletul.

Si acum iar te intreb : crezi tu cu adevarat ca mediul acela(al sectantilor) te ajuta sa-l castigi pe cel VESNIC(adica mantuirea)?
Daca DA atunci argumenteaza-mi...daca NU atunci cum poti fi indiferent ca aproapele tau a ales aceasta varianta?

danyel 08.03.2007 12:04:32

Clausemi nu pt mine am pus intrebarea, pt ca eu sunt "convins" de secte, caci am umblat intr-o vreme pe acolo, am pus-o doar pt ca sa inteleaga si altii, de ce nu e bine ca un frate sau o ruda sa umble p-acolo, multumesc pt raspuns, Doamne ajuta!

08.03.2007 12:38:12

Citat:

În prealabil postat de danyel
Clausemi nu pt mine am pus intrebarea, pt ca eu sunt "convins" de secte, caci am umblat intr-o vreme pe acolo, am pus-o doar pt ca sa inteleaga si altii, de ce nu e bine ca un frate sau o ruda sa umble p-acolo, multumesc pt raspuns, Doamne ajuta!

Mi-am dat seama care a fost intentia ta...iar raspunsul meu era tot pt cei in cauza :)

assiris 10.04.2007 00:30:09

Citat:

Nu mi-ai raspuns cum ramine cu cele 10 porunci? Cu ziua sfintita chiar de Dumnezeu - Sabatul? Dar cu inchinarea la "obiecte create de om" in loc de a te inchina la Dumnezeu? Ia uitati ce scrie in Cuvintul sfint in Romani 1: 20 - 23 "insusirile nevazute ale Lui, puterea Lui vesnica si Dumnezeirea Lui se vad lamurit de la facerea lumii [...] asa ca nu se pot dezvinovati, fiindca macar ca au cunoscut pe Dumnezeu, nu L-au proslavit ca Dumnezeu, nici nu L-au multumit; ci s-au dedat la ginduri desarte si inima lor fara pricepere s-a intunecat.[...]; si au schimbat slava Dumnezeului nemuritor intr-o icoana care seamana cu omul muritor[...]"

Domnul ne cere sa ne inchinam Lui, in Adevar, si ne spune clar prin porunca a doua sa nu ne facem imagini la care sa ne inchinam.

Domnul Isus ne spune clar ce vrea de la noi "Daca Ma iubiti, veti pazi poruncile Mele." Ioan 14:15 Fratilor, dupa asta vom fi judecati, nu e clar?

Va scriu cu tot respectul, fiecare religie are ceva bun in ea, cu siguranta, si martirii au murit in orice religie crezind sincer in acel lucru pt care au murit. Dar poti sa crezi sincer si sa fii gresit, nu? Ca atunci cind ai lut-o la stinga in loc s-o iei la dreapta si tot mergi, si mergi, fara sa iti dai seama ca esti pe directia inversa, si ajungi la alta destinatie. Ce faci atunci cind iti dai seama? Nu trebuie s-o iei inapoi ca sa ajungi unde doreai? Nu dorim sa fim salvati cu totii? De ce sa nu ascultam de Cuvintul Domnului, lasat prin inspiratie divina ca sa ne calauzeasca? El a murit pt noi, fara sa aiba pacat. Martirii au fost oameni ca si noi, si fiecare din noi putem fi martiri daca situatia o cere, daca mai ales Il iubim pe Domnul si vrem sa aparam ADEVARUL LUI.

Dar Fiul lui Dumnezeu a fost mai martir decit toti, pt ca martirii Il aveau pe Domnul cund mureau in chinuri, si El le usura durerile, dar El nu a avut pe nimeni, caci pacatele noastre erau asupra Lui si Dumnezeu Tatal, care nu suporta pacatul, si-a luat ochii de la El. Atunci Isus a strigat "Tata, Tata, de ce M-ai parasit?" Va dati seama? Asta a fost martirajul care ne salveaza pe noi, viata lui Insusi Dumnezeu data pt pacatele noastre. Si daca asteapta sa ne pocaim de ele, de ce sa nu o facem cum ne cere El?

Despre cele 10 porunci nu ma leg. Un alt lucru nu-mi este clar si anume une din pietrele de temelie ce stau la baza cultului adventist si anume SABATUL.
Citez pe scurt:
"...Astfel a fost o seara, si apoi a fost o dimineata: aceasta a fost ziua intii.
...Astfel a fost o seara, si apoi a fost o dimineata: aceasta a fost ziua a doua.
...
...
...
2. In ziua a saptea Dumnezeu Si-a sfirsit lucrarea, pe care o facuse; si in ziua a saptea S-a odihnit de toata lucrarea Lui pe care o facuse."
Am citat din GENESA dintr-o Biblie primita de la adventisti (pentru a nu exista suspiciuni in ce priveste interpretarea).
Dupa cum vedeti Dumnezeu nu si-a inceput lucrarea nici luni, nici marti si nu a sfirsit-o nici vineri simbata nici duminica. Aceasta marcare a timpului a fost facuta de oameni tot asa cum au marcat timpul in luni, ore, minute secunde, ani, distantele in metri, inchi, suprafetele in ari, hectare si asa mai departe.
Logic privind este o marcare a unui timp in care Dumnezeu a creat lumea. Acest timp nu are valoarea pe care o cunoastem noi azi. O zi a Lui Dumnezeu nu are marimea unei zile pe care o traim noi. Este pur simbolica.
Undeva mai incolo in Biblie scrie intradevar ca s-a stabilit ca ziua de odihna sa fie sabatul dar nu ca asa a fost de la crearea lumii ci pentru a fi o anumita ordine. Imaginati-va ce nebunie ar fi fost ca fiecare sa-si fi stabilit o alta zi de odihna, nimic nu ar mai fi functionat, ar fi fost o adevarata babilonie.
Crestinii - desi toti isi spun crestini dar fara a avea acest drept in sine (crestini sunt acei care cred in Iisus Hristos si i-L respecta ca atare)- au hotarit ca ziua de odihna sa fie Duminica in amintirea faptului ca Iisus Hristos a inviat in aceasta zi, care a devenit astfel o zi de adevarata sarbatoare.
In ce priveste inchinarea la obiectele create de om, iarasi treaba e relativa. Crestinii nu se inchina la materialul din care e facuta icoana, nici macar la imaginea zugravita in ea ci la ceea ce este reprezentata prin imagine. Eu daca stau in fata unei icoane reprezentind pe Iisus Hristos ma adresez Lui Iisus Hristos si nu pozei de pe icoana. Aici nu inteleg cei ce combat acest lucru, ca semnificatia are un inteles mai profund. Da, cu totul altfel ar fi daca as face imaginea unui vitel de aur, cum au facut evreii ce il asteptau pe Moise, si m-as inchina lui. Asta ar fi intradevar inchinare la idoli. Dar adventistii cind se inchina ce au in fata? Nu cumva se intimpla sa aiba un zid, sau un tablou, sau o ferestra, sau un sifonier? Atunci nu inseamna ca se inchina la ceva creat de om? Poate fi si asta interpretat. Icoana nu inseamna decit locul unde eu ma indrept sa ma intilnesc cu Dumnezeu pentru a vorbi cu el. Si eu vorbesc cu El si nu cu icoana. Iar El ma asculta pentru ca primesc confirmarea ca am fost auzit. Daca nu ati simtit asta inseamna ca mai este ceva inca de lamurit cu voi.
Si o alta problema care este mereu dezbatuta in cultul adventist si nu numai, este datarea zilei in care Mintuitorul va veni pe pamint. Fiecare pretinde ca stie adevarul. Dar toti gresesc. In primul rind pentru ca nicaieri in Biblie nu scrie acest lucru, chiar Iisus Hristos a spus ucenicilor Sai ca nu stie cind va fi aceasta, ca nimeni nu stie ci numai Tatal. Iar logic analizind lucrurile, data aceasta a fost trecuta printre tainele ascunse omamenilor cum este de altfel taina vietii si a mortii, taina a ceea ce gindesc copiii dupa nastere pina in momentul in care incep sa comunice, taina gindurilor animalelor si plantelor caci nu poate nimeni sa nu accepte ca si acewstea gindesc, si multe altele. Ia imaginati-va putin, ce s-ar intimpla daca oamenii ar sti ca in ziua...luna...anul...ora se va sfirsi totul si va veni Mintuitorul sa faca bilantul a ceea ce a facut fiecare? Cred ca ar fi o nebunie generala. Fiecare ar avea comportamentul lui. Unii ar minca, altii ar dansa, multi s-ar sinucide. altii ar plinge, unii s-ar pocai, altii ar pleca nebuni in cine stie ce directie etc. Asa ca e de preferat sa pastram aceasta taina si sa nu mai apreciem ca detinem adevarul. Iar in ce priveste cei alesi, cred ca nu putem sti exact cine vor fi. Criteriile umane de selectie nu se potrivesc cu cele ale Divinitatii.
Ceea ce bne ramine este sa studiem Biblia, sa ne purtam unii cu altii dupa sfaturile si exemplul personal dat de Iisus Hristos, sa incercam sa traim fiecare zi ca pe ultima si sa avem permanent candela sufletului aprinsa ca nu stie nimeni cind va fi acea zi si nu e bine sa fim atunci in intuneric.

Bunul Dumnezeu sa dea fiecaruia intelepciunea de a fi pregatit pentru Imparatia Sa.

sofiaiuga 04.11.2007 15:03:44

Citat:

În prealabil postat de MDC
Eu stiu ca cel mai mare martir a fost Fiul lui Dumnezeu, singurul care a murit nefiind pacatos, si ca pe El trebuie sa-L ascult. El ne va judeca, dupa regulile Lui, nu ale preotilor. Nici un preot nu a venit sa I se inchine la staul cind s-a nascut, ci umilii pastori care-L asteptau sincer, si invatatii care studiasera Scripturile evreiesti si cunosteau din proorociri ca Mesia trebuia sa se nasca in Betlehem si anul nasterii Lui. Au urmat lumina data prin scripturi, si au primit si mai multa - steaua sa-i calauzesca pina la destinatie. Daca mergem dupa regulile preotilor s-ar putea sa pierdem ocazia, cum s-a intimplat si la Betlehem.

VEZI CA ACEST MARE MARTIR CUM IL NUMESTI TU PE FIUL LUI DUMNEZEU SI-A LASAT PRIN APOSTOLI PREOTI IN BISERICA LUI ,ALTII DECIT CEI DIN VECHIUL TESTAMENT.Preotii vechiului testament ,evreii din acele vremuri l-au rastignit ,nu l-au vrut de la inceput,adica s-au ratacit neintelegind scripturile, cum nici azi nu inteleg N.T.sectelespre alor pierzare.Si sectarii tin de LITERA BIBLIEI cum au tinut preotii din V.T. si iaca asa ei au ajuns sa-l rastigneasca pe Mintuitorul nostru al tuturor si al lor,alm evreilor.

Iustin44 04.11.2007 16:49:08

Oare se contrazice Dumnezeu pe Sine cand ii porunceste lui Moise sa faca cei doi Heruvimi din aur pe capacul chivotului intre care i Se arata pentru a-i vorbi "de toate cate-ti voi porunci pentru fii lui Israel" (Iesirea 25, 18-22). Cum crezi tu ca statea Moise inaintea lui Dumnezeu care i Se arata intre cei doi heruvimi? Statea oare in picioare si cu mainile incrucisate sau pe scaun? Nu, ci statea cu fata la pamant inchinandu-se cum s-a inchinat Iosua cu fata la pamant inaintea aceluiasi Chivot al Domnului (Iosua 7,6)

Iustin44 04.11.2007 17:49:19

Din pacate, in cea mai importanta privinta, nu ai credinta in Dumnezeu si in Mantuitorul Iisus Hristos si anume in promisiunea Lui despre Biserica Sa ca:"portile iadului nu o vor birui"(Matei 16,18)Cum puteti voi sa credeti ca Domnul nostru poate fi cel mai neputincios Dumnezeu slavit vreodata. Credeti ca El e in stare sa va mantuiasca, dar cu totul neputincios sa pastreze neschimbat adevarul in mijlocul poporului Sau macar de-a lungul unei singure generatii. Cum ati putut sa credeti ca timp de aproape 15 secole pana la Luther si Calvin, Iisus Hristos a fost neputincios impotriva "intentiilor demonice" ale oamenilor consacrati drept succesori ai apostolilor, dar care erau porniti sa "distruga" Biserica Lui, chiar daca in mod obisnuit erau martirizati in numele Lui, dar dupa opinia voastra, traiau in minciuna "idolatrizarii" icoanelor, crucii, a sfintilor, a moastelor. Voi chiar nu vedeti textele Bibliei in care se arata clar distinctia intre idoli(astartele, dagon,I Regi 5,1-12, vitelul de aur) si chipurile sfinte( heruvimii si serafimii tesuti in panza cortului Iesire 26,31;36,8, heruvimii din aur de pe capacul chivotului in fata carora se inchina Moise si Iosua pentru ca intre ei se arata Dumnezeu ce "graia toate cate am poruncit prin tine fiilor lui Israel"Iesire 25,18-22 ;Iosua 7,6-"Atunci Iosua si-a sfasiat vesmintele si a cazut cu fata la pamant inaintea chivotului Domnului si a stat asa pana seara si el si batranii lui Israel..." Oare Iosua s-a impedicat si a cazut cu fata la pamant impreuna cu batranii sau aceasta este modul adevarat de inchinare al evreilor si al crestinilor(metanoia) care au nevoie de a vedea cu ochii o reprezentare a lui Dumnezeu pe care iata, El a ingaduit-o? Este acesta cumva idolatrie caci, iata, se inchina inaintea unui lucru facut de maini omenesti, chivotul, fie el chiar si Sfant? Daca ati citi cartea lui Matthew Gallatin, "Insetand dupa Dumnezeu-De la ratacirile protestante la adevarul Ortodoxiei", ati intelege cum in istorie Biserica s-a divizat, ajungandu-se la peste 3000 de "biserici" asa zis crestine din care doar una a pastrat adevarul primit de la Hristos prin Sfintii Apostoli, Biserica Rasariteana Ortodoxa dupa cum promisese Insusi Mantuitorul ca:"portile iadului nu o vor birui"(Matei 16,18)Voi credeti ca Biserica Ortodoxa e Biserica Catolica de rasarit, dar va inselati pentru ca nu vreti sa cercetati Istoria Bisericii si din punctul de vedere ortodox.

In ceea ce priveste DREAPTA CREDINTA adica ORTODOXIA iata unde gasim in Biblie despre ea si intreb de ce s-a inlocuit"dreapta credinta" cu "evlavia" in prima epistola catre Timotei si in celelalte?
3,16. Si cu adevarat, mare este taina [u][/i]: Dumnezeu S-a aratat in trup, S-a indreptat in Duhul, a fost vazut de ingeri, S-a propovaduit intre neamuri, a fost crezut in lume, S-a inaltat intru slava.
4, 7. Iar de basmele cele lumesti si babesti, fereste-te si deprinde-te cu dreapta credinta.
6,3. Iar de invata cineva alta invatatura si nu se tine de cuvintele cele sanatoase ale Domnului nostru Iisus Hristos si de invatatura cea dupa dreapta credinta, 4. Acela e un ingamfat, care nu stie nimic, suferind de boala discutiilor si a certurilor de cuvinte, din care pornesc: cearta, pizma, defaimari, banuieli viclene, ..
si catre Tit1,1 &laquo; Pavel, robul lui Dumnezeu si apostol al lui Iisus Hristos, dupa credinta alesilor lui Dumnezeu si dupa cunostinta adevarului cel intocmai cu dreapta credinta, &raquo;
Ia inlocuieste "dreapta credinta" cu "evlavia" si vezi daca mai are vreun sens?

Iustin44 04.11.2007 17:50:40

In ceea ce priveste DREAPTA CREDINTA adica ORTODOXIA iata unde gasim in Biblie despre ea si intreb de ce s-a inlocuit"dreapta credinta" cu "evlavia" in prima epistola catre Timotei si in celelalte?
3,16. Si cu adevarat, mare este taina DREPTEI CREDINTE: Dumnezeu S-a aratat in trup, S-a indreptat in Duhul, a fost vazut de ingeri, S-a propovaduit intre neamuri, a fost crezut in lume, S-a inaltat intru slava.

Laurentiu 07.11.2007 18:42:28

In primul rand Toate sectele au aparut ca ciupercile dupa ploaie iar biserica Ortodoxa este de 2000 de ani.
Ei nu stiu ca este scris :

Adventisti nu sunt de acord cu ce spune Domnul Iisus si stramba Cuvintele din Sfanta Scriptura dupa mintea lor:

Oare nu este scris:

18. Si apropiindu-Se Iisus, le-a vorbit lor, zicând: Datu-Mi-s-a toată puterea, în cer Si pe pământ.
19. Drept aceea, mergând, învătati toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui si al Fiului si al Sfântului Duh,
20. Învătându-le să păzească toate câte v-am poruncit vouă, si iată Eu cu voi sunt în toate zilele, până la sfârsitul veacului. Amin.

Ora este GMT +3. Ora este acum 07:28:34.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.