Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Miscarea de rezistenta a poporului roman impotriva deznationalizarii (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=8859)

mihailt 18.03.2010 02:27:39

Miscarea de rezistenta a poporului roman impotriva deznationalizarii

Eu stau si ma uit ce se da prin mass-media:
foarte putina muzica romaneasca,foarte putine filme romanesti,aproape nimic despre modul de viata al stramosilor nostri.
Produsele romanesti tipice sunt nepromovate,stilul de viata romanesc pastoral e dispretuit ,vedem anti-publicitate la locurile de vacanta din Romania si alte multe ca acestea.
Pe langa asta vedem agresiuni si pe alte planuri asupra neamului romanesc.Una din ele este ca viata devine grea in Romania si romanii sunt fortati sa plece din Romania si acolo se deznationalizeaza.
De aceea parintele Justin Parvu probabil a zis sa nu se ia pasapoartele ca asta a fost mila lui Dumnezeu prin care oamenii simpli crestini ortodocsi romani puteau fi tinuti in Romania.
Dar parintele Justin Parvu a fost gasit vinovat de iubire fata de neamul sau se pare.

Vad ca si pe Trinitas TV (desi acolo se promoveaza un pic neamul romanesc uneori) in loc sa se dea o muzica buna romaneasca populara din fluier,din caval sau alte muzici romanesti este data muzica straina de neamul romanesc adica muzica simfonica.

Oare Preasfanta Treime a facut ceva rau?
Eu nu cred.
Si Presfanta Treime a facut neamurile fiecare neam cu specificul sau national.Normal se poate ca neamul sa devina crestin ortodox fara ca specificul sau national sa fie anulat.Cum se poate asa aceasta e o taina si tainele nu se expun algoritmic.Algoritmul nu e decat o simplificare.Se poate asa ca neamul sa devina crestin ortodox dar fara sa se deznationalizeze prin lucrarea Preasfintei Treimi asupra neamului.
La dacii acum romani vedeti aceasta cum in acesti multi ani Preasfanta Treime a lucrat si rezultatele lucrarii s-au transmis prin oameni,prin traditii,prin muzica,prin stilul de viata (cum era facute casele,cum erau hainele,cum se purtau oamenii intre dansi,cum stateau la masa si cate si mai cate) si s-a facut o zestre crestin ortodoxa romaneasca asa de frumoasa.A lucrat Preasfanta Treime prin Sfanta Biserica crestin ortodoxa romana.
(nu zicem "care pretutindenea esti si toate le implinesti"?).

Iar dacii au fost foarte apropiati de crestin ortodoxie si de acum 2000 de ani sunt crestini ortodocsi.
La romani in stilul de viata,in muzica in obiceiuri in vorba putem percepe taina.
Chiar un mare roman Lucian Blaga si zicea referitor la neamul romanesc:
"Eu nu strivesc corola de minuni a lumii si nu ucid cu mintea tainele ce le intalnesc".Prin minte se refera la mandrie,la gandire superficiala.Cand ne insela dracii si ne mandrim ni se pare ca le stim pe toate si ce zicem noi are valoare de dogma sau de adevar absolut. Eu stiu de la mine insumi de aceasta foarte grea boala dar nadajduiesc la Dumnezeu preamilostivul sa ma vindece.

Probabil aceasta e lucrarea dracilor care doresc sa distruga neamul romanesc.

Eu nu stiu ce am putea sa facem noi in viata noastra.
Poate am putea incepe cei care stam in Romania sa cumparam mancare romaneaca,sa mergem in vacanta in Romania,sa incepem sa citim istoria noastra,sa aflam de la oamenii mai batrani de la sate si eventual sa inregistram obiceiuri,istorisiri si altele ca acestea.
Sa incercam sa pastrasam aceasta zestre de o valoare inestimabila.
Sa mai vizitam obiective istorice,sa vedem cum sunt taranii din Romania vorbind cu dansii etc.

andreicozia 18.03.2010 02:53:12

Bine se zice ca omul este fiinta cea mai contradictorie.

Oare nu tu frate impreuna cu milioane de multi altii sunteti acei inselati care in 89 au ales ca toate acestea enumerate de tine sa se intimple in tara?

Citeodata stau si ma intreb cum de se pot unii contrazice asa de abundent, adica in absolut tot ce spui mai sus.

Nu tu si toti romanii i-ati chemat cu avint pe investitori sa va spele la cap cu tv-ul,... pe fugari, pe monarhisti, pe securistii fugiti de zeci de ani ca sa va aduca capital, si impreuna cu el toate scursorile din ghenele de gunoi ale capitalismului?..ca doar lucrurile de calitate si le tin ei acol pentru ei si oricum nu suntem pregatiti pentru civilizatie...

mihailt 18.03.2010 03:06:48

Mai frate Andrei eu nu am facut revolutie.
Iar in timpul regimului comunist satul romanesc nu s-a distrus asa cum se distruge acum.
Lasa legendele care le-ai auzit pe nu stiu unde ca nu sunt asa.
Nu uita ca pe stema Romaniei de atunci alaturi de ciocan era secera care reprezenta pe cei de la sate.
Dl Ceausescu a fost un mare patriot roman.
Si nu este deloc cum zic unii ca atunci ar fi fost distrusa BOR ca nu e asa.

andreicozia 18.03.2010 03:23:28

Citat:

În prealabil postat de mihailt (Post 225118)
Mai frate Andrei eu nu am facut revolutie..

Vad ca numai aici m-ai inteles in rest eu nu am contestat ce spui

TU nu ai facut revolutie, dar ai sustinut gasca de banditi si golani care au pradat-o ca daca nu era asa ar fi fost o a doua revolutie de nimicire a nimicitorilor, intelegi?

Insa ce s-a intimplat niste golani care te-au pacalit cu abureli ieftine l-au dat jos pe alt golan criminal, nea Nicu care a meritat sa fie impuscat, nu o dat ci de zeci de ori.

mihailt 18.03.2010 03:30:23

Daca om fi gresit in trecut asta nu inseamna ca trebuie sa gresim in continuare ca asta ar fi deznadejde.
Iar parerea mea e ca dl Ceausescu nu ar fi trebuit impuscat.
Romania atunci era o tara suverana care depindea numai de Dumnezeu si ce e mai bine de atat?Ca Dumnezeu e bun,e milos,e bland e drept.
Fusese atunci scoasa Romania de sub influenta Rusiei dar si de sub influenta altor puteri care inselate de duhuri rele doresc distrugerea neamului romanesc.

hmiron 18.03.2010 09:12:04

Departe de nostalgiile comunistoide pe care le afisezi, alintand cu "domnul" pe cel ce darama biserici inchinate Dumnezeului pe care pretinzi ca-l venerezi, as vrea sa te intreb, mihailt: de ce nu iei in considerare ipoteza conform careia romanii se schimba? Din perspectiva ta, atata timp cat romanii nu raman la obiceiurile si apucaturile pe care le crezi tu esentiale, ei se leapada de "romanism". "Romanismul" pe care-l plangi tu nu a disparut, ci s-a transformat in ultimele decenii, ajungand de nerecunoscut pentru tine. Si uite si un secret: nu lumea se va schimba ca sa se aseze in matca pe care tu ai inchipuit-o, ci tu te vei adapta sau vei ramane pe din afara.

cojanete 18.03.2010 10:35:29

Pt Mihailt

Sa nu uitam ca Rusia a fost si este un puternic stalp al ortodoxiei .

Dumitru73 18.03.2010 11:10:27

Citat:

În prealabil postat de mihailt (Post 225113)
Eu stau si ma uit ce se da prin mass-media:
foarte putina muzica romaneasca,foarte putine filme romanesti,aproape nimic despre modul de viata al stramosilor nostri.
Produsele romanesti tipice sunt nepromovate,stilul de viata romanesc pastoral e dispretuit ,vedem anti-publicitate la locurile de vacanta din Romania si alte multe ca acestea.
Pe langa asta vedem agresiuni si pe alte planuri asupra neamului romanesc.Una din ele este ca viata devine grea in Romania si romanii sunt fortati sa plece din Romania si acolo se deznationalizeaza.
De aceea parintele Justin Parvu probabil a zis sa nu se ia pasapoartele ca asta a fost mila lui Dumnezeu prin care oamenii simpli crestini ortodocsi romani puteau fi tinuti in Romania.
Dar parintele Justin Parvu a fost gasit vinovat de iubire fata de neamul sau se pare.

Nimic pe lumea asta, nici macar crestinismul nu are dreptul sa lege o persoana de un loc sau un crez.
Nimeni, absolut nimeni!

AlinB 18.03.2010 12:21:41

Miscarea asta ar trebui sa se desfasoare pe OTV, ProTV, ManeleTV, TelenovelaTV.

E probabil singura sansa sa nimereasca acolo unde se afla acum romanul care si-o pierdut identitatea, demnitatea, credinta, timpul, etc.

zaharia_2009 18.03.2010 13:05:44

[quote=mihailt;225113]Eu stau si ma uit ce se da prin mass-media:

Vad ca si pe Trinitas TV (desi acolo se promoveaza un pic neamul romanesc uneori) in loc sa se dea o muzica buna romaneasca populara din fluier,din caval sau alte muzici romanesti este data muzica straina de neamul romanesc adica muzica simfonica.
.................................................. .................................................. .......................
Frate, am o rugaminte pe care te rog sa nu mi-o iei in nume rau , in nici un fel de rautate, si sa o primesti ca pe o invitatie frateasca : am vazut modul tau de postare, preocuparile si patima cu care postezi acolo unde te atrage, te rog autodefineste-ti orientarea religioasa si profunzimea ei, parerea si sentimentele fata de natia romana, de istoria, cultura si limba acestui neam, de locul si rorul Romaniei intre celelalte natii surori ortodoxe.
Fa aceasta cit mai pe scurt, intro singura propozitie, cu cuvinte putine dar foarte expresive .
Este o invitatie si o dorinta sincera la ,,autodeterminare". Daca nu agreezi propunerea te rog sa ma ierti si sa consideri ca nici nu am vorbit amindoi despre asa ceva !

mihailt 18.03.2010 14:55:27

Eu nu am zis de toata muzica populara ca romanii influentati de prin exterior au inceput sa fie deznationalizati de mai multa vreme.

Asa de exemplu unele cantarete inselate de duhuri rele de canta si manele bisericesti de orientare pietista (precum vedeti concertul de e organizat de IPS Andrei acum http://www.reintregirea.ro/index.php?cid=stire-2307) nu pot fi numite reprezentante ale romanilor.

Nici manelisti inselati de draci ca Adi copilul minune si altii ca acestia nu pot fi numiti reprezentanti ai romanismului.
Cand religia noastra crestin ortodoxa e deformata e deformat si sufletul romanului.

Cum am mai scris dupa parerea mea romanii nu prea aveau multe de la neamul lat(r)in.Preluasera din limba latina.
Dar acum cu aceste filme inspirate de draci de vin de prin tari lat(r)ine adica Italia,Spania,Portugalia si America de Sud anume telenovelele se mai distruge un pic romanismul.Si aci in aceste telenovele e promovat tot un pietism dracesc.

Am pus latrin in loc de latin ca asa a devenit acest neam.Prin lucrarea si inselarea dracilor.
Este suficient sa vedem de unde a aparut Mafia ca justificare pentru aceasta.

Antoni0 18.03.2010 16:01:50

Citat:

În prealabil postat de mihailt (Post 225254)
Nici manelisti inselati de draci ca Adi copilul minune si altii ca acestia nu pot fi numiti reprezentanti ai romanismului.

"Oameni" ca adi copilul minune din start nu pot raprezenta neamul romanesc, vazand ca ei sunt niste alogeni, straini fata de acest neam!

Oricat ai incerca sa slefuiesti un tigan prin incercarea de a-l face roman, tot un tigan ramane!

cojanete 18.03.2010 16:49:33

Sunt un antimanelist convins totusi am auzit ca adi ar fi un mare filantrop , asa ca , sa nu judecam pentru a nu fi judecati .Si ei buni sau rai suntm fii aceluias Dumnezeu.

Antoni0 18.03.2010 17:33:39

Citat:

În prealabil postat de cojanete (Post 225281)
Sunt un antimanelist convins totusi am auzit ca adi ar fi un mare filantrop , asa ca , sa nu judecam pentru a nu fi judecati .Si ei buni sau rai suntm fii aceluias Dumnezeu.

Nu conteaza daca sunt buni sau rai... nu sunt romani! Punct!

Ai dreptate ca suntem toti fii lui Dumnezeu; totusi uite cum "fratii" nostri rusi ne-au furat Basarabia (aia cu a 3-a Roma si limba "moldoveneasca"), bulgarii Cadrilaterul, sarbii sunt atat de nesimtiti ca nu'i lasa pe timoceni sa aiba o Sfanta Liturghie in romana, grecii ii asupresc pe fratii nostri de neam aromani, s.a.m.d.

Si sunt toti ortodocsi...

mihailt 18.03.2010 22:06:05

Dumnezeu sa ma ierte ca am folosit asemenea cuvinte grele referitoare la neamurile latine.
Si daca a citit careva care este sau care are rude de neam latin -spanioli,italieni,portughezi sau din America de Sud imi cer iertare si de la acela/aceea.
Si acestia tot popoare de a lui Dumnezeu sunt dar unii inselati de duhuri rele umblau sa-i deznationalizeze.
Si o parte din acestea (precum mafia) sunt aparute ca rezultat a cum se propovaduia un fundamentalism aparut din inselarea duhurilor rele prin BC.
Oricum acum in BC macar s-au introdus slujbe in limba natiilor (sau cel putin asa am auzit,daca gresesc va rog sa ma corectati).
Nu este normal ca italienii,spaniolii,portughezi sa nu poata sa aiba si ei o Biserica a neamului lor asa cum e normal.
Poate BO ar putea face prozelitism agresiv sa infiinteze Biserici ortodoxe cu ierarhi si preoti din neamurile de acolo in Italia,Portugalia,Spania.
In crestin ortodoxie toti patriarhii sunt egali intre dansii nu e un patriarh mai mare ca altul.
Asa Sfantul Apostol Pavel si Sfantul Apostol Petru erau egali si erau egali cu ceilalti Sfinti Apostoli.
La pogorarea Duhului Sfant nu prezida vreunul din Sfintii Apostoli si nu a primit vreunul o hirotonie mai speciala ca a celorlalti.

Delirul 18.03.2010 22:19:47

Exista 2 modalitati de a cuceri o natie. Una directa, prin razboi, dar aceasta metoda nu este prea trainica, fiindca cu timpul cei asupriti vor cauta sa-si recapete libertatea luata cu forta. Si o alta metoda mai indirecta, prin care putin cate putin se inlocuiesc valorile si cultura natiei respective cu altele, care sa fie pe placul celor care din umbra urmaresc subjugarea respectivei tari, astfel incat cei subjugati nici nu-si vor da seama ca au fost asimilati. A doua metoda are dezavantajul ca necesita foarte mult timp pentru a fi finalizata, insa este mult mai constructiva si da rezultate mult mai bune pentru cei interesati.

Antoni0 18.03.2010 22:49:12

Citat:

În prealabil postat de mihailt (Post 225388)
Poate BO ar putea face prozelitism agresiv sa infiinteze Biserici ortodoxe cu ierarhi si preoti din neamurile de acolo in Italia,Portugalia,Spania.

Mihailt, nu te supara, dar visezi cai verzi!

Tu vezi ce afirmi acolo? Zici ca oficialii sa faca prozelitism... in Italia, casa Papei si'n Spania si Portugalia, unde romano-catolicismul este bine infipt in cultura locala (vezi si Fatima)!

Iti dai seama ca asta este pura utopie...

Citeste documentul de la Balamand si vei intelege de ce nu este posibil acest lucru!

Multumeste inca odata bunilor "ortodocsi" de la St Serge si ecumenistilor care au vandut Ortodoxia pentru "buna intelegere intre frati"!

Am sa'ti dau un exemplu de aici din Italia. Un preot italian, devenit ulterior ortodox a trecut sub Patriarhia Sarba. Bineinteles ca nu putea face misionarism printre romano-catolici vazand ca si sarbii s'au manjit cu erezia ecumenista si nu si-ar permite sa'l supere pe Papa!
Asa ca a trecut sub omoforul rusilor! Dar si acestia erau la fel de ecumenisti!

Pana la urma, pentru a reusi sa realizeze ceva concret pentru o Ortodoxie italiana a trecut sub sinodul IPS Chiprian, etichetat "necanonic" de ceilalti!

Si cate nesimtire pe un preot rus din Torino, care afirma si afirma ca acest Parinte, Silvano este sunt un sinod necanonic; vorbeste el care se afla sub patriarhia serghianista si ecumenista a Moscovei!

ciprian22 19.03.2010 00:06:49

Da este pacat ca valorile romanesti nu sunt promovate cum ar trebui.Dar nu putem acuza poporul ca se instraineaza de ele.Atata timp cat cei care ne conduc nu vad decat ciolanul de ros si asi bat joc de tot ce este sfant sau nu,de tot ce credem sau nu, de tot ce vrem sau nu.,constiinta noastra nationala se va atrofia.vedem filme si muzica din alte parti pentru ca avem impresia ca tot ce nu este romanesc este mai bun.La un anumit nivel chiar se aplica.Sa va spun o traire proprie:anul trecut am iesit prima oara din tara.Am fost intr-o mica excursie in Germania.aAm fost profund impresionat de puterea lor ca si neam,ma refer la puterea de a accepta greutatile vietii si de a lupta cu ele.Un bun simt si si o conduita la care noi nu putem decat sa visam ca se va generaliza.Ce a fost mai dureros ..la intoarcere in Romania aveam impresia ca aici nu este nimic normal..simteam ca acolo se desfasoara lucrurile cum ar trebui..nu la noi..
La revolutie nu cred ca am avut de ales..eu eram mic..atunci dar din ce-mi dau seama..erau prea multi oameni cu foarte multi bani care nu averau unde sa sii cheltuie..de aceea a fost facuta revolutia.iar Romania trebuia sa fie piata de desfacere care este astazi.in anii urmatori.pur si simplu a fost vanduta la bucata..tot de rechinii care au provocat revolutia.Populatia nu era atat de precauta ca acum..nu i-a pregatit nimeni pentru capitalism..piata libera..bursa..etc.
Despre Ceausescu..a fost fix un tap ispasitor..iar caricatura de proces de care a avut parte..cred ca ilustreaza perfect cum s-au intamplat lucrurile ulterior in democratia romaneasca..cum a inceput asa continua..
Bine..nu inseamna ca Ceausescu nu si-a meritat soarta..a fost un criminal..iar locul ai era in pamant..a incetinit dezvoltrea romaniei cu anii in care a condus tara. si a distrus o mare parte din cultura noastra profund ortodoxa. Eu pun pe seama regimului comunist si proliferarea cultelor neoprotestanta in romania..care au inflorit in parte din cauza ajutorului financiar oferit pentru intrarea in randurile lor a oamenilor saraci si in necunostinta de cauza,pentru ca pe vremea raposatului ortodoxia rea privita in deradere..sau eventual ca loc unde poate fi tras cu urechea..de catre securitate..Poate ca daca nu eram in sfera de influenta bolsevica eram o natiune sanatoasa acum.
Despre manele?ne place sau nu..ne cam reprezinta..si ami este greu sa o spun..dar este un lucru pentru care suntem recunoscuti peste hotare...:)..cred ca este o evolutie mai ciudata a culturii romanesti..si spun romanesti pentru ca 70% din populatia tarii asculta manele..iar tiganii sunt mult mai putini..

Dumitru73 19.03.2010 09:25:10

Citat:

În prealabil postat de Antoni0 (Post 225291)
Nu conteaza daca sunt buni sau rai... nu sunt romani! Punct!

Ai dreptate ca suntem toti fii lui Dumnezeu; totusi uite cum "fratii" nostri rusi ne-au furat Basarabia (aia cu a 3-a Roma si limba "moldoveneasca"), bulgarii Cadrilaterul, sarbii sunt atat de nesimtiti ca nu'i lasa pe timoceni sa aiba o Sfanta Liturghie in romana, grecii ii asupresc pe fratii nostri de neam aromani, s.a.m.d.

Si sunt toti ortodocsi...

Ce intelegi tu prin "roman"?

mihailt 19.03.2010 19:00:22

Vedeti o carte scrisa de parintele Staniloae:
"Uniatismul din Transilvania incercare de dezbinare a poporului roman".
http://www.sfantuldaniilsihastrul.ro...niatism_ds.pdf

Langu 19.03.2010 23:01:42

Citat:

În prealabil postat de Antoni0 (Post 225265)
"Oameni" ca adi copilul minune din start nu pot raprezenta neamul romanesc, vazand ca ei sunt niste alogeni, straini fata de acest neam!

Oricat ai incerca sa slefuiesti un tigan prin incercarea de a-l face roman, tot un tigan ramane!

Dupa "90 Romania s-a transformat in Rumania,rromi,limba rumani...
Intrebare:-Daca "slefuiesti" incet,incet un roman tot ruman ramane?

Antoni0 20.03.2010 00:07:37

Citat:

În prealabil postat de Langu (Post 225827)
Dupa "90 Romania s-a transformat in Rumania,rromi,limba rumani...
Intrebare:-Daca "slefuiesti" incet,incet un roman tot ruman ramane?

Ce inseamna "rromi", "limba rumani"? Eu stiu doar de tigani si de limba tiganeasca!

Un etnic roman tiganizat, printr-o schimbare majora se poate intoarce inapoi la matca neamului; un tigan, in nici un caz, vazand diversitatea biologica, spirituala si prapastia culturalo-sociala in care se afla aceasta etnie!

dorinel78 20.03.2010 10:05:20

Am citit ca Petre Roman a introdus termenul de romi in anii 1990. De asemenea am auzit ca in Grecia sunt tinuti in rezervatii speciale, nu au ce căuta prin orașe.

Langu 20.03.2010 15:26:08

Citat:

În prealabil postat de Antoni0 (Post 225840)
Ce inseamna "rromi", "limba rumani"? Eu stiu doar de tigani si de limba tiganeasca!

Un etnic roman tiganizat, printr-o schimbare majora se poate intoarce inapoi la matca neamului; un tigan, in nici un caz, vazand diversitatea biologica, spirituala si prapastia culturalo-sociala in care se afla aceasta etnie!

RRom si lb.romani este in realitate tiganul si limba tiganeasca.Pe programul 2 al TV.Spania se tot repeta un reportaj, "el camino de Santiago",despre o familie de tigani(din cei cu cortul) care lucrau prin satele brasovene.Si stiti cum se termina reportajul? Cam asa:-Si ceea ce-si doresc cel mai mult "los rumanos" este o tara si sunt voci care spun ca cea mai indicata este...Rumania.Cum ar trebui sa ne sune o asa constatare noua romanilor?

Antoni0 20.03.2010 16:17:51

Citat:

În prealabil postat de Langu (Post 225939)
RRom si lb.romani este in realitate tiganul si limba tiganeasca.Pe programul 2 al TV.Spania se tot repeta un reportaj, "el camino de Santiago",despre o familie de tigani(din cei cu cortul) care lucrau prin satele brasovene.Si stiti cum se termina reportajul? Cam asa:-Si ceea ce-si doresc cel mai mult "los rumanos" este o tara si sunt voci care spun ca cea mai indicata este...Rumania.Cum ar trebui sa ne sune o asa constatare noua romanilor?

Tiganii au toti o patrie, si acea patrie a fost si este India! Insa ce sa te astepti de la niste paraziti, care cunosc doar furtul si talharia!

Langu 20.03.2010 17:18:10

Citat:

În prealabil postat de Antoni0 (Post 225954)
Tiganii au toti o patrie, si acea patrie a fost si este India! Insa ce sa te astepti de la niste paraziti, care cunosc doar furtul si talharia!

Pai...uite ca nu au toti aceeasi patrie,cei din Spania spun ca au venit din Egipt.Aci se fac mari eforturi pt. integrarea lor.Cred ca va fi aproape imposibila schimbarea mentalitatii lor tinand seama ca sustin ca sunt descendentii lui Noe si ca trebuie sa traiasca din "mana" fratilor si nu din "sudoarea fruntii" ca noi,ceilalti.

Antoni0 20.03.2010 18:14:55

Citat:

În prealabil postat de Langu (Post 225966)
Pai...uite ca nu au toti aceeasi patrie,cei din Spania spun ca au venit din Egipt.Aci se fac mari eforturi pt. integrarea lor.Cred ca va fi aproape imposibila schimbarea mentalitatii lor tinand seama ca sustin ca sunt descendentii lui Noe si ca trebuie sa traiasca din "mana" fratilor si nu din "sudoarea fruntii" ca noi,ceilalti.

Istoric vorbind, ei de acolo vin, din India!

Din punctul meu de vedere, unica solutie la problema tiganeasca este deportarea lor! Pe acestia nu'i vei schimba nici cu educatia, nici cu legea crestina, cu nimic!

De pe timpul lui Cuza se tot incearca o "integrare"... mai rau este ca acum o mare parte din romani s'au integrat ei in societatea tiganeasca, uitand ca defapt asa isi tradeaza toti inaintasii neamului!

Langu 21.03.2010 13:57:04

Citat:

În prealabil postat de Antoni0 (Post 225990)
Istoric vorbind, ei de acolo vin, din India!

Din punctul meu de vedere, unica solutie la problema tiganeasca este deportarea lor! Pe acestia nu'i vei schimba nici cu educatia, nici cu legea crestina, cu nimic!

De pe timpul lui Cuza se tot incearca o "integrare"... mai rau este ca acum o mare parte din romani s'au integrat ei in societatea tiganeasca, uitand ca defapt asa isi tradeaza toti inaintasii neamului!

Nu stiu daca deportarea ar fi cea mai buna solutie.Cred ca ar fi mai eficienta educarea de catre insasi tiganii culti,cei care au reusit sa se rupa de cort,de aceasta forma invechita de a trai.Ei ar fi cei mai pregatiti si cei mai buni cunoscatori in gasirea solutiei. Chestiunea este ca acestia se declara romani insa continua sa apere mentalitatea anterioara.Ceva asemanator am vazut la unii romani pe aci, prin Spania,care dupa ce au cerut nationalitate au impresia ca sunt ceva mai...deosebiti.Eu sunt convins ca avem mult de lucru,in primul rand cu noi insine,suntem usor de dezbinat,destul de toleranti si "prosti" de buni.Cu "romanii" integrati cam ai dreptate desi in marea majoritate,daca esti mai atent,provin din familii mixte,nu sunt nici rmani,nici tigani sunt...goi,se iubesc doar pe ei insisi.

hanico 21.03.2010 14:07:32

Nimic nu justifica cruzimea in vorba sau fapta

nea Nicu care a meritat sa fie impuscat, nu o dat ci de zeci de ori.[/quote]

Andrei Cozia nu incetezi a ma uimi, desi o vreme nu te-am mai deranjat.
Deci dupa tine Ceausescu merita impuscat de mai multe ori???
Uiti ca Dumnezeu i-a dat viata prin parintii sai si tot Dumnezeu trebuia sa-i hotarasca si ora mortii, nu revolutionarii. Desi nu sunt nostalgica dupa regimul comunist, care ma forta sa ma scol la 3 noaptea ca sa stau iarna pe un ger de crapau pietrele, pentru 2 litri de lapte dulce si unul batut, cred ca Ceausescu nu trebuia impuscat. Iar tu Andrei mai adu-ti aminte ca suntem in postul mare si mai lasa polemicile pe seama celor care nu-l cunosc pe Dumnezeu si mai au o scuza pentru ceea ce spun.

antoniap 21.03.2010 19:28:06

“Trădarea” de la Toplița?

Antoni0 21.03.2010 20:27:40

Citat:

În prealabil postat de Langu (Post 226168)
Nu stiu daca deportarea ar fi cea mai buna solutie.Cred ca ar fi mai eficienta educarea de catre insasi tiganii culti,cei care au reusit sa se rupa de cort,de aceasta forma invechita de a trai.Ei ar fi cei mai pregatiti si cei mai buni cunoscatori in gasirea solutiei. Chestiunea este ca acestia se declara romani insa continua sa apere mentalitatea anterioara.Ceva asemanator am vazut la unii romani pe aci, prin Spania,care dupa ce au cerut nationalitate au impresia ca sunt ceva mai...deosebiti.Eu sunt convins ca avem mult de lucru,in primul rand cu noi insine,suntem usor de dezbinat,destul de toleranti si "prosti" de buni.Cu "romanii" integrati cam ai dreptate desi in marea majoritate,daca esti mai atent,provin din familii mixte,nu sunt nici rmani,nici tigani sunt...goi,se iubesc doar pe ei insisi.

Langu, personal nu sunt de acord cu nici o integrare a tiganilor! Cea mai buna solutie cum am zis este deportarea lor, undeva (unde? nu stiu, poate prin Bangladesh, India)!

Daca tiganii s'ar integra in societatea noastra, prima mare problema care ar iesi la iveala ar fi mixajul rasial! Biologic, suntem diferiti! Si vazand ca aceasta diversitate e de la Dumnezeu, de ce noi oamenii tre' sa stricam lucrarea Lui, distrugand vechile hotare?

Cuplurile intre barbati, intre transexuali, intre albi si africani devin din ce in ce mai "normale" pentru societatea noastra, care promoveaza non-valori!

Antoni0 21.03.2010 21:17:47

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 226291)

Ce am fost si ce am ajuns...

Ma gandesc la cuvintele marelui martir al neamului, Mihai Eminescu:

“Nu exista un stat în Europa centrală, nu există o țară, de la Adriatica pînă la Marea Neagră, care să nu cuprindă bucăți din naționalitatea noastră. Începînd de la ciobanii din Istria, de la morlacii din Bosnia Herțegovina, găsim pas cu pas fragmentele acestei mari unități entice în munții Albaniei, în Macedonia, și Tesalia, în Pind ca și în Balcani, în Serbia, în Bulgaria, în Grecia pînă sub zidurile Atenei, apoi, de dincolo de Tisa începînd, în toată regiunea Daciei Traiane, pînă dincolo de Nistru, pînă aproape de Odesa și Kiev”

Toata peninsula balcanica a fost a noastra, pana la Bug, pana'n actuala Polonie si Cehie! Dar nu ne-am aparat teritoriile, n'am fost uniti si dusmanii au avut de castigat: sarbii, ungurii, bulgarii, rusii, s.a.m.d.

Sa luam cazul Sfintei Rusii: mereu au fost imperialisti, mereu si-au dorit noi teritorii! Si cand ne-am luat Basarabia inapoi dupa primul razboi mondial, chiar ROCOR-ul cu Antonie Krapovitki a avut de comentat, ca vezi doamne ce rai sunt "stapanii romani"...

Sa privim spre Grecia: fratii nostri aromani din pacate nici scoli in limba lor n'au! Ei sunt... "greci" si atat, discriminati si abandonati de guvernul roman!

antoniap 21.03.2010 22:19:00

Singurele imagini demne de prezentat din cadrul intalnirii de la ...

antoniap 21.03.2010 22:20:46

Marea adunare națională de la Toplița se transformă într-o ședință ...

antoniap 21.03.2010 22:24:21

Toplita: Intrunire a romanilor impotriva iredentismului ...

Langu 22.03.2010 00:03:27

Citat:

În prealabil postat de Antoni0 (Post 226324)
Langu, personal nu sunt de acord cu nici o integrare a tiganilor! Cea mai buna solutie cum am zis este deportarea lor, undeva (unde? nu stiu, poate prin Bangladesh, India)!

Daca tiganii s'ar integra in societatea noastra, prima mare problema care ar iesi la iveala ar fi mixajul rasial! Biologic, suntem diferiti! Si vazand ca aceasta diversitate e de la Dumnezeu, de ce noi oamenii tre' sa stricam lucrarea Lui, distrugand vechile hotare?

Cuplurile intre barbati, intre transexuali, intre albi si africani devin din ce in ce mai "normale" pentru societatea noastra, care promoveaza non-valori!

Deportarea ar fi o masura extrema si apoi s-au nascut in Romania.Raman la convingerea ca tot omul ce s-a nascut in Romania este roman si ca trebuie sa sa intelegem ca doar uniti,impreuna putem construi o societate adevarata.Sunt multi tigani care au facut cariera in viata,deci se poate, ramane ca sa serveasca de exemplu si lucrurile sa mearga spre bine.Casatoriile mixte au existat de mult timp,la mine in sat sunt cateva intre evrei si tigani si nu pot spune ca au reprezentat o problema,dimpotriva,sunt harnici,politicosi.

ciprian22 22.03.2010 01:15:23

O intrebarepentru Antoni0..dormi cu un exemplar din Main Kampf sub cap?cum poti sustine c tiganii trebuie deportati?:)Cred ca tiganii romani au ajuns asa..pentru ca asa am vrut noi.Iam marginalizat in tot-deauna..si au format o cultura proprie..salbatica..asta este..si noi am capata poate..din temperamentul lor..sa nu uitam ca noi i-am adus aici..nu au prea venit singuri..domnitorii nostri au 'inzestrat " ctitoriile lor cu robi tigani..Manastirea Cozia a primit danie de la Mircea cel Batran 300 de salase de robi tigani "spre folosinta"...si multe altele..au reprezentat sute de ani munca ieftina si uneori calificata..pentru boieri ,domnie si manastiri..sunt parte integranta a poporului nostru chiar daca nu ne place sa recunoastem..au fost eliberati intre 1830 si 1860..pentru ca in parte nu mai erau "rentabili"..inteleg ca din randurile lor se numara cei mai multi infractori..dar nu poti judeca un neam...nici macar dupa 99% din cei care-l compun.pentru ca atunci..vom ajunge sa fim la fel ca cel care a provocat holocaustul..iar Antoni0 ar trebui sa stie cel mai bine asta..atat timp cat locuieste sau a locuit in Italia unde este cunoscuta atitudinea fatza de romani.Nu cred ca el este in acea categorie vinovata de faptele reprobabile puse pe seama romanilor...

Antoni0 22.03.2010 11:25:53

Citat:

În prealabil postat de ciprian22 (Post 226465)
O intrebarepentru Antoni0..dormi cu un exemplar din Main Kampf sub cap?cum poti sustine c tiganii trebuie deportati?:)Cred ca tiganii romani au ajuns asa..pentru ca asa am vrut noi.Iam marginalizat in tot-deauna..si au format o cultura proprie..salbatica..asta este..si noi am capata poate..din temperamentul lor..sa nu uitam ca noi i-am adus aici..nu au prea venit singuri..domnitorii nostri au 'inzestrat " ctitoriile lor cu robi tigani..Manastirea Cozia a primit danie de la Mircea cel Batran 300 de salase de robi tigani "spre folosinta"...si multe altele..au reprezentat sute de ani munca ieftina si uneori calificata..pentru boieri ,domnie si manastiri..sunt parte integranta a poporului nostru chiar daca nu ne place sa recunoastem..au fost eliberati intre 1830 si 1860..pentru ca in parte nu mai erau "rentabili"..inteleg ca din randurile lor se numara cei mai multi infractori..dar nu poti judeca un neam...nici macar dupa 99% din cei care-l compun.pentru ca atunci..vom ajunge sa fim la fel ca cel care a provocat holocaustul..iar Antoni0 ar trebui sa stie cel mai bine asta..atat timp cat locuieste sau a locuit in Italia unde este cunoscuta atitudinea fatza de romani.Nu cred ca el este in acea categorie vinovata de faptele reprobabile puse pe seama romanilor...

Lasa Mein Kamful si national-socialismul! Eu vorbeam strict de problema tiganeasca si am propus o solutie!

S'a incercat integrarea lor si nu s'a reusit! S'a incercat cu legea crestina si tot nu s'a reusit! Mai ramane doar o solutie...!

Intr-adevar, domnitorii nostri au gresit! La fel cum si americanii au gresit cu sclavii africani! Acu' 200 de ani lucrau toti pe camp, acum conduc America! Trist...

Observ ca nici tu nu intelegi un lucru: nu conteaza daca sunt "buni" sau "rai"! Ei nu sunt romani (istoric, biologic, cultural) punct! Daca fiecare roman ar avea tiganul lui, onest, muncitor, s.a.m.d. unde am ajunge? La 18 milioane de alogeni!

Bine ca aduci in discutie Italia! De ce crezi ca romanii sunt vazuti negativ aici? Din cauza acestei etnii care numa' rau a adus poporului roman! Fura, inseala, violeaza, s.a.m.d.

Acuza-ma de rasism, de fanatism, dar asta este realitatea!

Antoni0 22.03.2010 11:37:09

Citat:

În prealabil postat de Langu (Post 226431)
Deportarea ar fi o masura extrema si apoi s-au nascut in Romania.Raman la convingerea ca tot omul ce s-a nascut in Romania este roman si ca trebuie sa sa intelegem ca doar uniti,impreuna putem construi o societate adevarata.Sunt multi tigani care au facut cariera in viata,deci se poate, ramane ca sa serveasca de exemplu si lucrurile sa mearga spre bine.Casatoriile mixte au existat de mult timp,la mine in sat sunt cateva intre evrei si tigani si nu pot spune ca au reprezentat o problema,dimpotriva,sunt harnici,politicosi.

Daca un african se naste, de exemplu' in Italia, in nici un caz, el nu este italian! Poate sa aiba cetatenie italiana, dar etnic vorbind, nu apartine poporului italian!

La fel si cu tiganii! Ei nu sunt romani chiar daca de sute de ani traiesc pe acest teritoriu romanesc si au cetatenie romana!

Cum am mai zis, nu conteaza ca tiganul x si tiganca y sunt muncitori, onesti, crestini, s.a.m.d.

Daca fiecare roman ar avea tiganul si tiganca lui, fa doua calcule si vei intelege gravitatea situatiei!

Un asftel de viitor vrei tu?

http://rahoveanu.files.wordpress.com...02/tigani1.jpg

http://santagatando.files.wordpress.com/2009/09/rom.jpg

Suntem chiar asa de "orbi"? Nimeni nu observa diferenta biologica? Sau acum si Cabral este roman? Ce te faci daca vin in Romania 10 milioane de "cabrali", toti onesti si muncitori?

http://blogoliceeni.files.wordpress..../07/cabral.jpg

Si aici nu e vorba de "rasism" sau alte tembelisme! E vorba de conservarea poporului, a identitatii biologice si culturale!

stereox 22.03.2010 20:08:20

Citat:

În prealabil postat de Antoni0 (Post 226544)
Si aici nu e vorba de "rasism" sau alte tembelisme! E vorba de conservarea poporului, a identitatii biologice si culturale!

Nu e vorba de rasism, nu, e vorba doar de discriminarea unor grupuri sociale in functie de culoarea pielii. Nici vorba de rasism.

Si apropo de conservarea poporului, as avea si eu o intrebare. Cum definesti tu poporul roman? Care sunt criteriile dupa care stabilesti cine face parte din poporul roman si cine nu?

Ora este GMT +3. Ora este acum 02:07:02.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.