Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Raspunsul lui Danion Vasile la acuzatiile de "propaganda stilista" (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=8990)

BogdanF2 30.03.2010 10:27:19

Raspunsul lui Danion Vasile la acuzatiile de "propaganda stilista"

http://apologeticum.wordpress.com/20...ista%e2%80%9d/

Eu sunt de acord cu Danion Vasile, trebuie spus adevarul, insa trebuie si putin tact, discernamant si intelepciune. Cred ca Danion ar trebui sa fie mai clar ca nu-i denigreaza pe cei 2 Parinti, care, oricat de mari duhovnici or fi fost, au mai avut si scapari, asa cum au fost si altii in istorie: Sf. Grigorie cu apocatastaza, Sf. Irineu cu hiliasmul, posibil chiar si Sf. Dimitrie al Rostovului cu Imaculata Conceptie (aici nu e 100% clar ca Sfantul chiar ar fi crezut asta), Fer. Augustin cu mai multe. In Ortodoxie nimeni nu e infailibil, nici macar sfintii.

Sa ne rugam, ca sunt vremuri tulburi tare de tot.

Bogdan.

Antoni0 30.03.2010 11:00:49

Este interesant ce zice Danion despre ROCOR! Ai observat Bogdan?

Apoi a cautat, impreuna cu grupul de preoti din zona, sa intre sub un mitropolit grec, dar ca nici unul nu a vrut sa ii primeasca. Mi-a spus ca mai incearca sa intre sub o jurisdictie greceasca din Constanta, de care eu nu am auzit pana acum.

Eu i-am spus ca degeaba incearca sa fie primit de Biserica Greaca, intrucat nimeni nu va avea curajul de a-i primi, si i-am recomandat sa cerceteze Sinodul ROCOR – partea care nu s-a unit cu Moscova, sau chiar Biserica din catacombe.

Faza este ca "sinodul ROCOR", partea care nu s-a unit cu Moscova e divizata in mai multe parti!

Cat despre Biserica din Catacombe... e infiltrata pana peste cap de agenti kgb-isti! Si acolo sunt divizati, din pacate!

Dusmanul nu doarme si baga zazanie intre ortodocsi!

Chiar daca ar vrea sa intre acesti preoti sub omoforul unei grupari ROCOR, nu cred ca ar fi primiti, vazand ca tin calendarul nou! Doar daca ar trece pe vechi!

AlinB 30.03.2010 11:07:44

Bine ca s-a deschis sezonul de vanat greselile duhovnicilor.
Si pentru ce? Propaganda stilista?
Antiecumenism?

Danion traieste intr-o alta lume, crede ca din cauza lipsei fundamentalismului ortodox nu vine majoritatea din aia "aproape 90% ortodocsi" la Biserica decat de Pasti?

Chiar nu se vede finalitatea acestor actiuni?

Antoni0 30.03.2010 11:10:32

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 229436)
Bine ca s-a deschis sezonul de vanat greselile duhovnicilor.
Si pentru ce? Propaganda stilista?
Antiecumenism?

Danion traieste intr-o alta lume, crede ca din cauza lipsei fundamentalismului ortodox nu vine majoritatea din aia "aproape 90% ortodocsi" la Biserica decat de Pasti?

Chiar nu se vede finalitatea acestor actiuni?

Alin, observi ca Danion chiar n'a zis nimic de "stilisti"...

Putea sa zica acelor preoti, mergeti in BOSV dar n'a facut-o!

Problema acelor preoti mi se pare urgenta si'n prim-plan. Cand pomenesti un episcop eretic, te faci partas ereziei! Asta ne zic Sfintii Parinti!

BogdanF2 30.03.2010 11:26:21

Citat:

În prealabil postat de Antoni0 (Post 229433)
Faza este ca "sinodul ROCOR", partea care nu s-a unit cu Moscova e divizata in mai multe parti!

De asta am eu rezerve fata de mateiti si floriniti si de altii... Ceva pare a fi in neregula... De ce se tot faramiteaza ca protestantii? De ce nu raman uniti, daca Adevarul e numai la ei si noi am pierdut Harul asa cu spun ei?

Citat:

În prealabil postat de Antoni0 (Post 229433)
Cat despre Biserica din Catacombe... e infiltrata pana peste cap de agenti kgb-isti! Si acolo sunt divizati, din pacate!

Asta e ciudat... cum a ajuns biserica aia infiltrata cu KGB-isti? Si astia sunt divizati?

A fost un grup de calugari si mireni care cu 2-3-4 ani in urma se baricadasera intr-o pestera si asteptau sfarsitul lumii peste cateva luni, sfarsit care insa nu a venit. Nu cumva faceau parte din vreuna din factiunile din catacombe? Ca din Biserica Rusa Oficiala sigur nu erau.

Antoni0 30.03.2010 11:55:25

Citat:

În prealabil postat de BogdanF2 (Post 229442)
De asta am eu rezerve fata de mateiti si floriniti si de altii... Ceva pare a fi in neregula... De ce se tot faramiteaza ca protestantii? De ce nu raman uniti, daca Adevarul e numai la ei si noi am pierdut Harul asa cu spun ei?

Biserica din Catacombe din Rusia a fost cea care in 1927 s'a opus deciziei Episcopului Serghei de a supune Biserica puterii anti-hristice sovietice! In 1943, fortele serghianiste si cele renovationiste au fost unite la ordinul lui Stalin, si Serghei a fost facut Patriarh!

Bineinteles ca catacombistii au fost prigoniti, mai rau decat crestinii din primele veacuri! In jumatatea a doua a secolului trecut, nici episcopi nu mai aveau saracii datorita regimului de teroare, care era negat cu desavarsire de Patriarhia Moscovei!

Asa ca au apelat la ROCOR! Dar dupa s'au ivit probleme si intre ROCOR si partea ruseasca! Din cate am inteles, o parte a ROCOR-ului vedea PM ca Biserica Mama, insa catacombistii NU! Citeste scrierile lui Vladimir Moss:

http://rocorhistory.blogspot.com/200...r-moss_01.html

Doar cine crezi ca a facut unirea intre ROCOR si PM? Tot mana KGB-ului a fost!

ROCOR-ul vroia un sinod pan-ortodox rusesc pentru a impaca toate cele 3 parti, PM, Biserica din Catacombe si ROCA!

Dar ce s'a intamplat? ROCOR-ul a fost inghitit de PM!

Uite ce scrie Sfantul Mitropolit Philaret:

I should also like to note the following. The Catacomb Church in Russia relates to the Church Abroad with love and total confidence.

However, one thing is incomprehensible to the Catacomb Christians: they can't understand why our Church, which realizes beyond a doubt that the Soviet hierarchy has betrayed Christ and is no longer a bearer of grace, nevertheless receives clergy of the Soviet church in their existing orders, not re-ordaining them, as ones already having grace.

For the clergy and flock receive grace from the hierarchy, and if it [the hierarchy] has betrayed the Truth and deprived itself of grace, from where then does the clergy have grace? It is along these lines that the Catacomb Christians pose the question.

The answer to this is simple. The Church has the authority in certain cases to employ the principle of economia condescension. The hierarch Saint Basil the Great said that, in order not to drive many away from the Church, it is necessary sometimes to permit condescension and not apply the church canons in all their severity. When our Church accepted Roman Catholic clergy in their orders, without ordaining them, she acted according to this principle. And Metropolitan Anthony [Khrapovitsky], elucidating this issue, pointed out that the outward form successive ordination from Apostolic times that the Roman Catholics do have; whereas the grace, which the Roman Catholic church has lost, is received by those uniting [themselves to the Church] from the plenitude of grace present in the Orthodox Church, at the very moment of their joining. The form is filled with content, said Vladyka Anthony.

In precisely the same manner, in receiving the Soviet clergy, we apply the principle of economia. And we receive the clergymen from Moscow not as ones possessing grace, but as ones receiving it by the very act of union. But to recognize the church of the evil-doers as the bearer and repository of grace, that we cannot do, of course. For outside of Orthodoxy there is no grace; and the Soviet church has deprived itself of grace.[/u]

http://blessedphilaret.blogspot.com/...g-mp-1979.html

Citat:

Asta e ciudat... cum a ajuns biserica aia infiltrata cu KGB-isti? Si astia sunt divizati?
La fel cum a ajuns si ROCOR-ul!

Citat:

A fost un grup de calugari si mireni care cu 2-3-4 ani in urma se baricadasera intr-o pestera si asteptau sfarsitul lumii peste cateva luni, sfarsit care insa nu a venit. Nu cumva faceau parte din vreuna din factiunile din catacombe? Ca din Biserica Rusa Oficiala sigur nu erau.
Nu stiu despre ce vorbesti! Un link ceva poti sa'mi dai?

valentin.viliga 30.03.2010 11:56:44

Danion ar fi trebuit sa se limiteze la problemele tinerilor, ceea ce facea la inceput, nu sa se bage in niste lucruri care il depasesc, atacand ierarhia BOR si alte chestii...

Antoni0 30.03.2010 12:01:10

Citat:

În prealabil postat de valentin.viliga (Post 229465)
Danion ar fi trebuit sa se limiteze la problemele tinerilor, ceea ce facea la inceput, nu sa se bage in niste lucruri care il depasesc, atacand ierarhia BOR si alte chestii...

E mai bine sa taca din gura?!? Nu conteaza ca ierarhia BOR participa activ la pan-erezia secolului, ecumenismul!

Danion e vinovatul, ca zice Adevarul?!? Ce se intampla daca ar fi pomenit si de minunea din '25 de la Atena cand s'a aratat Sfanta Cruce pe cer!... Blasfemie! Minunea se bate cap in cap cu cea a lu' Ioanichie! S.a.m.d.

BogdanF2 30.03.2010 12:28:32

Citat:

În prealabil postat de Antoni0 (Post 229464)
Nu stiu despre ce vorbesti! Un link ceva poti sa'mi dai?

http://www.reuters.com/article/idUSN1528180020071115

http://www.abc.net.au/news/stories/2...09/2212476.htm

Antoni0 30.03.2010 12:40:35

Zice de o "secta"! Nu e vorba de catacombisti! Rusia e plina de secte de secole intregi!

BogdanF2 30.03.2010 13:08:16

Citat:

În prealabil postat de Antoni0 (Post 229500)
Zice de o "secta"! Nu e vorba de catacombisti! Rusia e plina de secte de secole intregi!

Mai cauta detalii pe net, astia de la site-urile de stiri laice numesc secta pe oricine nu e oficial.

Antoni0 30.03.2010 13:12:03

Citat:

În prealabil postat de BogdanF2 (Post 229519)
Mai cauta detalii pe net, astia de la site-urile de stiri laice numesc secta pe oricine nu e oficial.

Catacombistii nu sunt ca inochentistii sau alte secte! Asa ca nu vad ce ar avea de a face niste nebuni cu Biserica din Catacombe!

BogdanF2 30.03.2010 13:45:44

Citat:

În prealabil postat de Antoni0 (Post 229523)
Catacombistii nu sunt ca inochentistii sau alte secte! Asa ca nu vad ce ar avea de a face niste nebuni cu Biserica din Catacombe!

Eu nu stiu ca ce sunt, zic doar sa cauti sa vezi de cine apartin cei care se baricadasera acolo...

AlinB 30.03.2010 13:50:29

Citat:

În prealabil postat de Antoni0 (Post 229437)
Alin, observi ca Danion chiar n'a zis nimic de "stilisti"...

Putea sa zica acelor preoti, mergeti in BOSV dar n'a facut-o!

Nu inca. Dar se apropie cu pasi repezi de asta.
Daca a ajuns sa zica sa nu mai mearga lumea la biserica..

Citat:

Problema acelor preoti mi se pare urgenta si'n prim-plan. Cand pomenesti un episcop eretic, te faci partas ereziei! Asta ne zic Sfintii Parinti!
Aha, deci pe aia poate sa-i trimita pe la nu's ce fragmentele schismatice, sa fie in comuniune cu Adevarul Maxim si Absolut Pefect Ortodox in timp ce el se mai pretinde o vreme membru BOR si Marturisitor Activ, poate poate nu pierde (inca) toata audienta si mai vinde vreo doua carti la cei care n-au aflat inca prin ce ape se scalda.

Episcop judecat de cine ca eretic?
De cei ca tine sau ca Danion care au pretentia de a tine loc de Sinod si a fi autoritatea ultima in materie de aplicare a canoanelor?
Amuzant..
Si tragic.

Si de schismatici care folosesc erezia ca pretext pentru a dezbina Biserica, Sf. Parinti nu zic nimic?

Antoni0 30.03.2010 14:24:51

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 229546)
Nu inca. Dar se apropie cu pasi repezi de asta.
Daca a ajuns sa zica sa nu mai mearga lumea la biserica..

Sfintii Parinti zic sa nu mergem in bisericile unde sunt pomeniti ereticii!

Citat:

Aha, deci pe aia poate sa-i trimita pe la nu's ce fragmentele schismatice, sa fie in comuniune cu Adevarul Maxim si Absolut Pefect Ortodox in timp ce el se mai pretinde o vreme membru BOR si Marturisitor Activ, poate poate nu pierde (inca) toata audienta si mai vinde vreo doua carti la cei care n-au aflat inca prin ce ape se scalda.

Episcop judecat de cine ca eretic?
De cei ca tine sau ca Danion care au pretentia de a tine loc de Sinod si a fi autoritatea ultima in materie de aplicare a canoanelor?
Amuzant..
Si tragic.

Si de schismatici care folosesc erezia ca pretext pentru a dezbina Biserica, Sf. Parinti nu zic nimic?
Sfantul Ipatie a rupt comuniunea INAINTE DE CERCETAREA SINODALA cu Patriarhul eretic de atunci, Nestorie! O erezie este o erezie! Dar daca nu stii, ROCOR-ul a dat anathemei ecumenismul in '83!

Biserica e deja dezbinata, din secolul trecut! Daca am fi ramas TOTI uniti in Sfanta Traditie, acum situatia arata altfel! Dar multi, din diferite motive, din frica, din avantaje materiale, din manipulare au trecut pe nou, cautand si scuze acestei inovatii!

AlinB 30.03.2010 14:52:01

Citat:

În prealabil postat de Antoni0 (Post 229583)
Sfintii Parinti zic sa nu mergem in bisericile unde sunt pomeniti ereticii!

Si cine zice cine e eretic? Tu? Pai tu esti tot un soi de eretic..
Cu ce esti mai bun decat cei care au pretentia de autoritate absoluta in a interpreta Scriptura?
Tu esti cu Canoanele, ei sunt cu Scriptura.
In rest, aceeasi stofa, aceleasi maniere..

Citat:

Biserica e deja dezbinata, din secolul trecut! Daca am fi ramas TOTI uniti in Sfanta Traditie, acum situatia arata altfel! Dar multi, din diferite motive, din frica, din avantaje materiale, din manipulare au trecut pe nou, cautand si scuze acestei inovatii!
Amuzant (sau nu!) este faptul ca din ce ai turnat tu pana acum, se pare ca eforturile de a indrepta ceea ce nu merita in definitiv atat scandal a dus si la mai multe rupturi decat chestiunea in sine.

Sunt biserici care sunt pe stil vechi si pe stil nou si care sunt in comuniune.
Pentru ei n-au fost o problema.

Sunt biserici care tolereaza mai mult si altele mai putin ecumenismul.
Iarasi n-a fost un motiv pentru a rupe comuniunea.

Dar pentru unii ca tine, din orice se poate face un prilej de dezbinare.
Cred ca asta spune destul.

Antoni0 30.03.2010 14:58:36

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 229615)
Si cine zice cine e eretic? Tu? Pai tu esti tot un soi de eretic..
Cu ce esti mai bun decat cei care au pretentia de autoritate absoluta in a interpreta Scriptura?
Tu esti cu Canoanele, ei sunt cu Scriptura.
In rest, aceeasi stofa, aceleasi maniere..

Esti ecumenist?

Citat:

Amuzant (sau nu!) este faptul ca din ce ai turnat tu pana acum, se pare ca eforturile de a indrepta ceea ce nu merita in definitiv atat scandal a dus si la mai multe rupturi decat chestiunea in sine.

Sunt biserici care sunt pe stil vechi si pe stil nou si care sunt in comuniune.
Pentru ei n-au fost o problema.

Sunt biserici care tolereaza mai mult si altele mai putin ecumenismul.
Iarasi n-a fost un motiv pentru a rupe comuniunea.

Dar pentru unii ca tine, din orice se poate face un prilej de dezbinare.
Cred ca asta spune destul.
Nu conteaza ce e amuzant pentru tine! Conteaza cine e cu Adevarul! Intrebarea nu e de ce acele patriarhii au ramas in comuniune cu voi (raspunsul il stii); intrebarea e de ce acele patriarhii au ramas pe vechi, netrecand pe calendarul "indreptat"!

Pana atunci, numa' bine!

AlinB 30.03.2010 15:14:24

Ah, deci singurul raspuns la posibilitatea ca esti sectar si schismatic ar fi ca altul este ecumenist?

Nu, spre informarea ta nu m-am impartasit la catolici.

Dar tu poti sa demonstrezi ca nu abuzezi interpretarea canoanelor?

De ce este asa greu sa raspunzi vizavi de pastrarea comuniunii?
Ala de graieste prin tine nu-ti da voie sa spui lucrul asta?

Antoni0 30.03.2010 15:17:38

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 229630)
Ah, deci singurul raspuns la posibilitatea ca esti sectar si schismatic ar fi ca altul este ecumenist?

Nu, spre informarea ta nu m-am impartasit la catolici.

Dar tu poti sa demonstrezi ca nu abuzezi interpretarea canoanelor?

De ce este asa greu sa raspunzi vizavi de pastrarea comuniunii?
Ala de graieste prin tine nu-ti da voie sa spui lucrul asta?

Vreau doar sa stiu daca esti ecumenist! Si cand zic ecumenist, ma refer la teoria ramurilor si la biserica invizibila! Cunosc pozitia ta privind "conspiratiile", cipurile si masoneria! Nimic mai mult, nimic mai putin! Dupa voi raspunde si la intrebarile tale!

AlinB 30.03.2010 15:26:00

Citat:

În prealabil postat de Antoni0 (Post 229632)
Vreau doar sa stiu daca esti ecumenist! Si cand zic ecumenist, ma refer la teoria ramurilor si la biserica invizibila! Cunosc pozitia ta privind "conspiratiile", cipurile si masoneria! Nimic mai mult, nimic mai putin! Dupa voi raspunde si la intrebarile tale!

Mai citeste pe aici ..vezi la profil -> toate postarile.
Sigur ai sa te lamuresti.

Si cred ca eu am intrebat primul.

forfota 30.03.2010 15:37:16

Tipul asta Danion etc mi se pare atat de bun de sminteala publica! Domnul sa ma ierte pentru "apreciere"!

Am fost de doua ori la "conferintele" dumnealui si mi s-au parut reci, seci, sacaitoare . La care se adauga insistenta de a i se cumpara cartile.

Antoni0 30.03.2010 15:48:54

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 229639)
Mai citeste pe aici ..vezi la profil -> toate postarile.
Sigur ai sa te lamuresti.

Si cred ca eu am intrebat primul.

Observ ca dialogul a degenerat intr-o disputa unde fiecare incearca sa arate cat e de tare, aruncand mici si mari "sageti"!
Iarta-ma!

Si acum iti voi raspunde la intrebare! Nu sunt eretic si nici schismatic! Nu sunt ultra-super-hiper ortodox! Sunt doar un ortodox, adevarat crestin ortodox dupa spusele Vladicai Averchie, plin de pacate dar in Dreapta-Credinta care incearca sa se mantuiasca!

Sa stii ca in trecut m'am gandit si eu la varianta asta a "zilotilor protestanti"! Pe undeva ai dreptate! Prea usor se lasa o jurisdictie, prea usor s'au facut noi sinoade! Evident mandria a fost la mijloc!

Dar slava Domnului in Romania n'a fost asa! Noi n'avem problema grecilor care s'au impartit in multe sinoade! Din punctul asta de vedere am demonstrat o unitate!

Acum, sa privim, in Romania, inainte si dupa 1924! Cine tine TOATA Sfanta Predanie? BOR care a adoptat calendarul gregorian si o perioada pascalia si e cufundata in ecumenism sau BOSV care tine la Sfanta Predanie si n'are nimic de a face cu erezia ecumenista? Bineinteles ca'mi vezi zice ca calendarul nu este dogma, nu este important, s.a.m.d.

Deci, cine e schismatic? Aia care pastreaza TOATA Predania sau aceia care au introdus inovatii?

Sfantul Marcu al Efesului zice ca'n materie de credinta nu exista concesie! Ori noi ce vedem? Vedem cu BOR a schimbat calendarul bisericesc, a aprobat la nivel sinodal rugaciunea ecumenica, facand acorduri cu monofizitii, romano-catolicii la nivel SINODAL si participa activ in CMB! Ce sa mai zic de erezia corneana adica apararea unui eretic!

Patriarhul Daniel in fiecare an se intalneste cu papistasii, se pupa, se roaga, se imbratiseaza ca adevarati "frati crestini"!

Acestia, dupa spusele Sfintilor Parinti sunt lupi! Asculta-l pe Corneanu sa vezi ce frumos vorbeste! Dar din comportamentul sau fata de Ortodoxie se poate afirma ca este un lup deghizat! Si tot dupa spusele Sfintilor Parinti, tre' sa rupem comuniunea cu acestia, pentru ca ne duc la pierzanie!

Toate Bisericile Oficiale sunt implicate in ecumenism! Dar in Romania avem problema calendaristica! Daca as fi fost sarb, intrerupeam comuniunea si atat! Dupa cum vezi, la noi situatia e mai delicata!

Ca sa rezolvam aceasta problema, ar trebui sa se uneasca intr-un sinod pan-ortodox romanesc toata Ortodoxia romaneasca, si cei de pe vechi, si cei de pe nou! BOR se intoarce la vechiul-calendar, da anathemei ecumenismul si ne unim la fel cum am fost si inainte de 1924! Ce vis frumos ar fi!

hmiron 30.03.2010 16:36:30

Am citit si eu ce-are de spus la el pe blog: ca nu face "propaganda stilista", ci doar spune de ce calendarul pe stil vechi este mai bun, mai canonic, mai curat, mai uscat. Adica "propaganda stilista", daca doriti :))

mihailt 30.03.2010 17:18:34

Citat:

În prealabil postat de BogdanF2 (Post 229422)
http://apologeticum.wordpress.com/20...ista%e2%80%9d/

Eu sunt de acord cu Danion Vasile, trebuie spus adevarul, insa trebuie si putin tact, discernamant si intelepciune. Cred ca Danion ar trebui sa fie mai clar ca nu-i denigreaza pe cei 2 Parinti, care, oricat de mari duhovnici or fi fost, au mai avut si scapari, asa cum au fost si altii in istorie: Sf. Grigorie cu apocatastaza, Sf. Irineu cu hiliasmul, posibil chiar si Sf. Dimitrie al Rostovului cu Imaculata Conceptie (aici nu e 100% clar ca Sfantul chiar ar fi crezut asta), Fer. Augustin cu mai multe. In Ortodoxie nimeni nu e infailibil, nici macar sfintii.

Sa ne rugam, ca sunt vremuri tulburi tare de tot.

Bogdan.

Fratele Danion e inselat de draci.
La inceput fratele Danion zice ca cine nu merge la Sfanta Liturghie timp de 3 saptamani cade sub anatema.
(ceea ce nu cred ca e asa,aci zice ca acel Sfant Canon se referea la clerici:
http://www.crestinortodox.ro/drept-b...nic-69935.html
)

Apoi dupa ceva timp in cadrul aceleasi conferinte dracii il inseala
sa sustina crestinilor ortodocsi sa nu mearga de acolo la nicio Sfanta Biserica.

Asa ca fratele Danion se contrazice in declaratii de fapt dracii care vorbesc prin fratia sa se contrazic in declaratii semanand prin aceasta tulburare sufleteasca in sufletele celor care au mers la acea conferinta.

Antoni0 30.03.2010 17:22:30

Citat:

În prealabil postat de mihailt (Post 229692)
La inceput fratele Danion zice ca cine nu merge la Sfanta Liturghie timp de 3 saptamani cade sub anatema.Nu este asa.
Sfantul Canon zice "sa fie afurisit" adica sa nu mai fie primit la Sfanta Impartasanie.

sa sustina crestinilor ortodocsi sa nu mearga de acolo la nicio Sfanta Biserica.

Iarasi cu dracii? :)

Cine nu e cu Mihailt e inselat...

mihailt 30.03.2010 18:43:53

Mai frate Antonio eu asa harnic pe la mers la Sfintele Slujbe nu prea sunt dar oricum cum sa fie credinta crestin ortodoxa fara ierarhi,fara preoti,fara diaconi fara Sfanta Liturghie?
Pai Duhul Sfant s-a pogorat cu harul cel nesfarsit in Sfintii Apostoli la cincizecime.

Sfanta Biserica e Sfintita de Dumnezeu prin ierarhi,prin ierarhi pogoara lucrarea harului in preoti,in diaconi si apoi prin transii lucreaza Dumnezeu Sfintele Taine asupra credinciosilor etc.

Dumnezeu locuieste cu harul cu care lucreaza Sfintele Taine in diaconi,preoti si ierarhi dar locuieste si in crestini ortodocsi.

Nu cumva acei credinciosi sa se ia dupa acele invataturi sa lipseasca de la Sfanta Liturghie.

Talharul de pe cruce a fost mantuit dar tot prin si de Dumnezeu Iisus Hristos.
Si talharul ce a facut?
Si-a recunoscut pacatele sale,a fost constient de ele,nu a dat vina pe altii pentru pacatele sale a recunoscut ca e drept ca el sa primeasca acea pedeapsa si a rugat pe Dumnezeu Iisus Hristos sa il ierte.

marius_x 30.03.2010 20:33:39

Citat:

La inceput fratele Danion zice ca cine nu merge la Sfanta Liturghie timp de 3 saptamani cade sub anatema.
http://www.crestinortodox.ro/drept-b...nic-69935.html
)

Asa ca fratele Danion se contrazice in declaratii de fapt dracii care vorbesc prin fratia sa se contrazic in declaratii semanand prin aceasta tulburare sufleteasca in sufletele celor care au mers la acea conferinta.

Tu nu esti chiar deloc inselat de draci, Mihail? Observ ca ori de cate ori nu-ti convine cineva il acuzi ca e inselat de draci. Dar tu nu-ti vezi barna din proprii ochi si pesemene ca vezi paiul din ochii altuia, sustinand sus si tare: "da, e un inselat de draci". Sa zicem ca in locul lui, cel inselat de draci ai fi chiar tu, Mihail. Ce mare eroare ar putea fi aceasta? Si cum ai demonstra tu (canonic) ca ceea ce am afirmat despre tine este o eroare?

mihailt 30.03.2010 20:45:29

Mai frate Marius_x ia zi fratia ta cam pe unde trebuie sa mearga crestini ortodocsi din Romania la Sfanta Liturghie?
Prin fratele Danion dracii au sfatuit credinciosii ca in BOR sa nu mearga la Sfanta Liturghie.

marius_x 30.03.2010 21:25:14

Din cate retin, eu am fost cel care te-am intrebat primul ceva. De ce pe oricine care tie nu-ti place il consideri inselat de draci?
Sa-ti raspund si tie la intrebare. E de preferat sa nu mergi niciodata la o "sfanta liturghie" celebrata intr-o biserica schismatica/eretica decat sa mergi vreodata.
La inceputul discursului sau, fratele Danion Vasile se referea la faptul ca a nu merge timp de 3 saptamani la rand la o Sfanta Liturghie celebrata intr-o Biserica Dreptslavitoare, Care este chiar Trupul Mantuitorului Hristos, se pedepseste prin anathema. E conform Sfintelor Canoane.
Dar daca n-ai la ce Sfanta Liturghie sa mergi pentru ca toate bisericile de jur-imprejurul tau pe o distanta suficient de mare au cazut in apostazie, nici nu ai cum sa fii pedepsit prin anathema.
Ieromonahul Seraphim Rose spunea ca in astfel de situatii, ortodocsii isi pot transforma locuintele lor personale in altar bisericesc in care pot sluji de unii singuri (mai putin partea din Sfanta Liturghie ce se cuvine a fi rostita de preot) Sfanta Liturghie. Cu alte cuvinte, daca n-ai la ce Biserica sa te duci pentru ca este cazuta in apostazie iti poti face altar bisericesc si sluji in propria ta casa. Ramane sa fie rezolvata numai problema duhovnicului la care acesti ortodocsi trebuie sa se spovedeasca si impartaseasca si care trebuie neaparat gasit, caci fara parinte duhovnic nu exista nici mantuire personala.

anna21 30.03.2010 22:51:28

Citat:

"Acela care nu merge la Sfânta Liturghie trei duminici la rând, să se afurisească, fară numai dacă este greu bolnav, încât să nu poată iesi din casă."

sursa:http://www.sfaturiortodoxe.ro/sfintelecanoane.htm

mihailt 30.03.2010 23:36:37

Citat:

În prealabil postat de marius_x (Post 229771)
Din cate retin, eu am fost cel care te-am intrebat primul ceva. De ce pe oricine care tie nu-ti place il consideri inselat de draci?
Sa-ti raspund si tie la intrebare. E de preferat sa nu mergi niciodata la o "sfanta liturghie" celebrata intr-o biserica schismatica/eretica decat sa mergi vreodata.
La inceputul discursului sau, fratele Danion Vasile se referea la faptul ca a nu merge timp de 3 saptamani la rand la o Sfanta Liturghie celebrata intr-o Biserica Dreptslavitoare, Care este chiar Trupul Mantuitorului Hristos, se pedepseste prin anathema. E conform Sfintelor Canoane.
Dar daca n-ai la ce Sfanta Liturghie sa mergi pentru ca toate bisericile de jur-imprejurul tau pe o distanta suficient de mare au cazut in apostazie, nici nu ai cum sa fii pedepsit prin anathema.
Ieromonahul Seraphim Rose spunea ca in astfel de situatii, ortodocsii isi pot transforma locuintele lor personale in altar bisericesc in care pot sluji de unii singuri (mai putin partea din Sfanta Liturghie ce se cuvine a fi rostita de preot) Sfanta Liturghie. Cu alte cuvinte, daca n-ai la ce Biserica sa te duci pentru ca este cazuta in apostazie iti poti face altar bisericesc si sluji in propria ta casa. Ramane sa fie rezolvata numai problema duhovnicului la care acesti ortodocsi trebuie sa se spovedeasca si impartaseasca si care trebuie neaparat gasit, caci fara parinte duhovnic nu exista nici mantuire personala.

Unde zicea mai frate parintele Serafim Rose asa ceva?
Pe orthodoxwiki zice diferit:
http://ro.orthodoxwiki.org/Liturghie
Sfanta Liturghie nu se poate sluji nici fara antimis nici fara preot si nici fara binecuvantare episcopului si nici fara cel putin un credincios care sa asiste la aceasta.Ceea ce zici tu mai frate nu e deloc ceva care sa tina de crestin ortodoxie.
Sfantul antimis e Sfintit de Preasfanta Treime,Dumnezeu prin episcop.
Eu nu ma pricep ce m-a ajutat preabunul Dumnezeu si am gasit pe internet am scris pe aci.
Iata aci cateva scrise despre antimis:
http://ro.orthodoxwiki.org/Antimis

Ceea ce arata ca fara preot hirotonit,fara episcop care sa dea binecuvantare pe acolo nu poate sa se slujeasca Sfanta Liturghie.
Si in Sfanta Scriptura vedem asa ca doar Sfintii Apostoli nu au slujit Sfanta Liturghie pana ce nu s-a pogorat peste ei Duhul Sfant cu harul,si Dumnezeu cu harul lucra prin Sfintii Apostoli Sfintele Taine cu randuiala care era era atunci (Sfanta Liturghie a Sfantului Iacov,din cate se pare era Sfanta Liturghie atunci.Eu cum am spus nu ma pricep cine stie sa zica pe aci cum era si cu celalte Sfinte Taine pe atunci).

mihailt 30.03.2010 23:38:14

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 229804)
"Acela care nu merge la Sfânta Liturghie trei duminici la rând, să se afurisească, fară numai dacă este greu bolnav, încât să nu poată iesi din casă."

sursa:http://www.sfaturiortodoxe.ro/sfintelecanoane.htm

A afurisi inseamna a opri de la Sfanta Impartasanie a anatemiza inseamna a constata despartirea de Biserica de tot.Desi acolo s-ar putea ca la anatema sa zica afurisenie.Nu stiu exact cum e cu acest Sfant canon.

Antoni0 30.03.2010 23:46:28

Citat:

În prealabil postat de mihailt (Post 229811)
Unde zicea mai frate parintele Serafim Rose asa ceva?
Pe orthodoxwiki zice diferit:
http://ro.orthodoxwiki.org/Liturghie
Sfanta Liturghie nu se poate sluji nici fara antimis nici fara preot si nici fara binecuvantare episcopului si nici fara cel putin un credincios care sa asiste la aceasta.Ceea ce zici tu mai frate nu e deloc ceva care sa tina de crestin ortodoxie.
Sfantul antimis e Sfintit de Preasfanta Treime,Dumnezeu prin episcop.
Eu nu ma pricep ce m-a ajutat preabunul Dumnezeu si am gasit pe internet am scris pe aci.
Iata aci cateva scrise despre antimis:
http://ro.orthodoxwiki.org/Antimis

Ceea ce arata ca fara preot hirotonit,fara episcop care sa dea binecuvantare pe acolo nu poate sa se slujeasca Sfanta Liturghie.
Si in Sfanta Scriptura vedem asa ca doar Sfintii Apostoli nu au slujit Sfanta Liturghie pana ce nu s-a pogorat peste ei Duhul Sfant cu harul,si Dumnezeu cu harul lucra prin Sfintii Apostoli Sfintele Taine cu randuiala care era era atunci (Sfanta Liturghie a Sfantului Iacov,din cate se pare era Sfanta Liturghie atunci.Eu cum am spus nu ma pricep cine stie sa zica pe aci cum era si cu celalte Sfinte Taine pe atunci).

Practic, ramanem in comuniune cu acesti lupi de frica sa nu pierdem episcopia! Eclesiologia asta de unde e?

BogdanF2 31.03.2010 14:15:59

Citat:

În prealabil postat de hmiron (Post 229671)
Am citit si eu ce-are de spus la el pe blog: ca nu face "propaganda stilista", ci doar spune de ce calendarul pe stil vechi este mai bun, mai canonic, mai curat, mai uscat. Adica "propaganda stilista", daca doriti :))

Hmmm, in 1925 s-a aratat Sf. Cruce deasupra unei biserici stiliste din Grecia, si a fost vazuta de mii de oameni, inclusiv de sute de politisti care erau acolo sa-i aresteze pe stilisti. Multi dintre ei s-au convertit inapoi la stilul vechi. Ce-ai sa spui acum, ca Sfanta Cruce face propaganda stilista?

Nu stiu sigur, s-a mai intamplat vreodata sa se arate Sf. Cruce pe cer vreodata, in afara de cand s-a aratat imparatului Constantin?

BogdanF2 31.03.2010 14:37:39

Citat:

În prealabil postat de BogdanF2 (Post 229940)
Hmmm, in 1925 s-a aratat Sf. Cruce deasupra unei biserici stiliste din Grecia, si a fost vazuta de mii de oameni, inclusiv de sute de politisti care erau acolo sa-i aresteze pe stilisti. Multi dintre ei s-au convertit inapoi la stilul vechi. Ce-ai sa spui acum, ca Sfanta Cruce face propaganda stilista?

Nu stiu sigur, s-a mai intamplat vreodata sa se arate Sf. Cruce pe cer vreodata, in afara de cand s-a aratat imparatului Constantin?

Ce-i drept, Sf. Cruce care s-a aratat atunci era putin indoita, cam asa reiese din desenele martorilor. Nu era perfect dreapta. De ce anume, nu stiu...

Uite cam asa zse zice ca arata:
http://traditiaortodoxa.files.wordpr...pg?w=186&h=288

mihailt 31.03.2010 15:41:19

Mai fratilor lasati-l si pe fratele Danion in pace nimeni nu e fara pacat!
A gresit si fratia sa,noi nu am gresit niciodata?
Sau acum suntem Sfinti ?
Apoi pentru ce a fost inchis blogul fratelui Danion Vasile?

hmiron 31.03.2010 15:58:27

Citat:

În prealabil postat de mihailt (Post 229958)
Apoi pentru ce a fost inchis blogul fratelui Danion Vasile?

N-a fost inchis, doar ca are mai multi vizitatori decat ii permite hostingul si a consumat banda alocata. Fie cumpara un abonament mai scump, fie asteapta pana se factureaza luna in curs si blogul va fi accesibil iar, dar cu riscul de a se consuma din nou banda inainte de termen.

Antoni0 31.03.2010 16:23:38

Citat:

În prealabil postat de BogdanF2 (Post 229944)
Ce-i drept, Sf. Cruce care s-a aratat atunci era putin indoita, cam asa reiese din desenele martorilor. Nu era perfect dreapta. De ce anume, nu stiu...

Uite cam asa zse zice ca arata:
http://traditiaortodoxa.files.wordpr...pg?w=186&h=288

Unde vrei sa ajungi? Acum nu mai este minune pentru ca era putin indoita? :)

BogdanF2 31.03.2010 19:14:32

Citat:

În prealabil postat de Antoni0 (Post 229974)
Unde vrei sa ajungi? Acum nu mai este minune pentru ca era putin indoita? :)

Sincer nu vreau sa ajung nicaieri, imi pun doar o intrebare, si sincer as vrea sa aud un raspuns fondat, oricare ar fi el.

AlinB 05.04.2010 13:24:01

Explicatia este ca acelea sunt "reprezentari artistice", nu exista vreo fotografie sau argumente/dovezi solide ca s-a intamplat exact ce scrie in ziarul respectiv, cu atat mai putin ca ar fi un "semn dumnezeiesc".

Ora este GMT +3. Ora este acum 02:47:23.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.