Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Confuz (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=9106)

popmihai1984 08.04.2010 11:19:36

Confuz

Buna ziua, dragi oameni.
Sunt si eu confuz.
Daca eu si prietena mea vrem sa face ,,ceva", asa ca amandoi suntem de-acord si fara perversiuni ar fi rau?
Rog sa raspundeti.
Mersi!

ai2 08.04.2010 11:28:01

esti pe un forum ortodox si pui o asemenea intrebare. Acuma sincer, cam ce crezi ca ti se va raspunde?
Daca 1984 e anul nasterii tale poti sa-ti dai doua palme sa-ti revii. E timpul sa te maturizezi adica sa nu mai faci dupa cum te sfatuiesc altii. Ai totusi 25-26 de ani! Nu mai pasa responsabilitatea altora.

PS: Sper ca sunteti amandoi majori dpdv legal. Altfel ar trebui sa intrebi niste avocati.

glykys 08.04.2010 11:39:24

Popmihai, nu ar fi mai bine sa te casatoresti cu prietena ta? Sau vreti sa va distrati putin si dupa aceea, gata, sa zburati spre alte orizonturi? Putin (mai mult) sex, si apoi... ce urmeaza??? Eu am aproape 22 de ani si, sincer, nu prea inteleg ce vor de la viata tinerii care vor numai sa se distreze...
Sa va ajute Dumnezeu sa luati decizia cea mai buna pentru voi!

Pelerinul 08.04.2010 11:41:43

Dupa cum spunea si 'ai2': Bine ai venit pe forum! :)
Referitor la intrebare...doar daca va casatoriti e bine

camivero19 08.04.2010 11:43:13

Porunca este : Sa nu fii desfranat! Tot "ceva"-ul din afara casatoriei e desfranare.

AndruscaCIM 08.04.2010 11:51:23

Citat:

În prealabil postat de popmihai1984 (Post 232483)
Buna ziua, dragi oameni.
Sunt si eu confuz.
Daca eu si prietena mea vrem sa face ,,ceva", asa ca amandoi suntem de-acord si fara perversiuni ar fi rau?
Rog sa raspundeti.
Mersi!

Acum depinde in ce masura esti confuz, si in legatura cu ce anume din relatia ta. Ti-ai dat seama in timpul asta daca ea, e cea pe care vrei sa o ai alaturi toata viata, sau nu esti sigur inca de acest lucru...dar vrei doar sa iti incepi viata sexuala cu ea?

Daca e doar a 2 a varianta, ar fi mai bine sa mai astepti...pana iti limpezesti gandurile, si simti ca ai fi deschis sa ii oferi mai mult ( de fapt totul, pentru ca asta inseamna casatoria)...si nu doar" ceva". :4:

popmihai1984 08.04.2010 12:36:49

Si daca ne casatorim si la inceput folosim ,,protectie"?

elena20 08.04.2010 12:46:03

Citat:

În prealabil postat de popmihai1984 (Post 232523)
Si daca ne casatorim si la inceput folosim ,,protectie"?

nu e bine.casatoria e numai si numai pt copii.teoretic(adica din ce am citit in niste canoane) nu ai voie sa te impartasesti un an daca ai facut asta.deci,nu-i atat de micut pacatul asta.ce,nu-ti plac copiii?de aia vrei sa te feresti de ei?

sophia 08.04.2010 13:49:32

Eu una n-am inteles mesajul initial. Care este intrebarea?
Daca e vorba ca nu vreti deocamdata copii, este de inteles.
Puteti sa va casatoriti si sa va feriti in a-i avea (fie si prin abstinenta cu calendar de fertilitate, daca ea functioneaza regulat).
1. Nu vad de ce casatoria ar fi numai pentru copii (si cei care nu pot avea, ce sa fac atunci?)
2. Este de inteles ca exista situatii in care nu poti avea copii: probleme de sanatate, financiare, lipsesc anumite conditii esentiale, studii, etc.
Mai bine evitarea conceperii, decat mai tarziu eliminarea lui, sau si mai rau maltratarea pe diverse cai, o viata intreaga (fiind copil nedorit).

Pelerinul 08.04.2010 13:54:38

"1. Nu vad de ce casatoria ar fi numai pentru copii (si cei care nu pot avea, ce sa fac atunci?)"

Pai casatoria e binecuvantata cat e pentru nasterea de copii si nu pentru o 'desfranare legalizata'. Asa am citit...

sophia 08.04.2010 13:59:40

Dar revin: ce sa faca cei care nu pot avea copii? Sa nu se mai casatoreasca? Sa nu mai aiba relatii (mai spera totusi si ei).
Nu e totul numai desfranare pe lumea asta!

hmiron 08.04.2010 14:30:53

Citat:

În prealabil postat de sophia (Post 232556)
Dar revin: ce sa faca cei care nu pot avea copii? Sa nu se mai casatoreasca? Sa nu mai aiba relatii (mai spera totusi si ei).

Pai daca nu pot face ma gandesc ca trebuie sa tot incerce, poate le da Dumnezeu. Sau aia ar fi tot desfranare?

Pelerinul 08.04.2010 14:43:14

Citat:

În prealabil postat de sophia (Post 232556)

Unul din canalele mantuirii este familia. Daca sotia nu poate avea copii si, deci, nu se poate mantui prin nastere de fii, atunci viata in familie ar trebui sa fie traita in curatie spre mantuire.

Oricum, zic si eu... nu dau cu parul.

Mihnea Dragomir 08.04.2010 15:47:32

Condițiile pentru ca un act conjugal să nu fie păcătos sunt:
-să fie în cadrul familiei
-să fie deschis vieții

Prin urmare, în familiile în care unul dintre cei doi (sau amândoi) nu pot avea copii, actele conjugale sunt permise. Aceasta este, de exemplu, situația după menopauză.
Cel puțin așa învață Biserica mea, în enciclicele Humanae Vitae și Casti Conubii, care se ocupă de această materie.

alinnasser2010 08.04.2010 17:44:26

Citat:

În prealabil postat de ai2 (Post 232488)
esti pe un forum ortodox si pui o asemenea intrebare. Acuma sincer, cam ce crezi ca ti se va raspunde?
Daca 1984 e anul nasterii tale poti sa-ti dai doua palme sa-ti revii. E timpul sa te maturizezi adica sa nu mai faci dupa cum te sfatuiesc altii. Ai totusi 25-26 de ani! Nu mai pasa responsabilitatea altora.

PS: Sper ca sunteti amandoi majori dpdv legal. Altfel ar trebui sa intrebi niste avocati.

cred ca se refera daca e pacat....Nu este pacat atunci cand faci asta pentru a face copii in rest este desfranare

popmihai1984 09.04.2010 10:37:19

Deci daca impreunarea este facuta intr-o zi cu abstinenta de fertilitate atunci nu este pacat?

AlinB 09.04.2010 11:14:47

Orice s-ar zice, ferirea de copii altfel decat prin abstinenta - care ar trebui de fapt sa fie motivata spirituala in primul rand, este pacat.

Daca este o situatie materiala dificila, de ce sa nu-i ceri lui Dumnezeu sa-ti dea cu ce sa cresti copilul, decat sa ceri sa te bucuri de placere fara a avea copii?

camivero19 09.04.2010 12:13:04

Citat:

În prealabil postat de popmihai1984 (Post 232772)
Deci daca impreunarea este facuta intr-o zi cu abstinenta de fertilitate atunci nu este pacat?

PArca ai vorbi de animale... In fine, nu inteleg ce vrei sa spui? Abstinenta inseamna tocmai sa te abtii...deci daca te abtii nu mai faci nimic... poate vrei sa spui in perioada nefertila a fetei...
Eu, din cate am inteles de la Duhovnicul meu, relatiile intre soti sunt binecuvantate. Acum, ideal ar fi sa fie evitate posturile si sarbatorile... dar fiecare are neputinte si toate trebuie facute cu buna invoiala. Ferirea de a face copii e insa pacat. In orice fel ar fi ea. N-am spus-o eu, am citit-o si am auzit-o si na... sunt de acord:10: Si mie mi-e groaznic de frica acum ca as putea ramane insarcinata si in momentul asta dupa mintea mea un copil nu ar pica tocmai bine ( ca sa nu zic ca ar pica prost)... dar asta dupa mintea mea. Dar important e ce crede Dumnezeu, nu? Si daca imi spune cineva ca Dumnezeu greseste cand pune viata apai nu il cred si gata.
Sa ne lumineze Dumnezeu!

AndruscaCIM 09.04.2010 12:34:23

Citat:

Buna ziua, dragi oameni.
Sunt si eu confuz.
Rog sa raspundeti.
Mersi!

Popmihai1984...tie iti place de fel sa iti ghidezi viata dupa parerile variate ale altora? Incearca sa vorbesti cu un preot, si vei afla un raspuns, care cu siguranta iti va fi de folos...va fi unul, si nu 10, si cu diferite nuante.

Mie sincer nu imi place sa adresez intrebari pe forum-uri, pentru ca stiu ca eu sunt eu...iar restul sunt cu viata lor, si imi asum modul meu de perceptie a lucrurilor, deci nu tin sa ma invete oricine cum sa imi traiesc viata.

Tu trebuie sa te edifici in primul rand asupra planurilor de viitor cu aceasta fata, sa vezi ce isi doreste si ea...sa vorbesti cu un preot, sa intelegi daca ceea ce iti doresti tu acum e doar distractie, si atunci nu are sens...daca tu nu te simti de fapt pregatit sa mergi cu aceasta fata pe acelasi drum, sa aveti un viitor...si nu doar o viata sexuala ( pe care o poti avea cu oricare, insa acest aspect ne avand legatura stilul de viata pe care trebuie sa il adopte un crestin...care se presupune ca deja ar avea cat de cat niste indicii legate de modul in care ar trebui sa isi traiasca viata):4:

ella87ella 09.04.2010 12:39:07

Citat:

Buna ziua, dragi oameni.
Sunt si eu confuz.
Rog sa raspundeti.
Mersi!

Toata inocenta,puritatea dragostei voastre se va pierde,o sa va raneasca sufletele si o sa va transforme personalitatile mai mult decat va asteptati.
Si apoi este pacat,gandeste-te ca poate relatia voastra nu o sa fie durabila si poate unul dintre voi v-a renunta la relatie,va pleca si celalat v-a suferi si v-a ramane cu inima franta.
Dupa ce gusti dintr-un lucru,deobicei patesti sa mai vrei si sa mai vrei si poate pana la urma o sa ajungeti si la pervesiuni,o sa fi-ti curiosi sa incercati din plictiseala si alte pozitii sau mai stiu eu ce vedeti sau auziti......
Si mai exista si posibilitatea de a dori sa gusti si din alt trup,poate prietena ta se satura de trupul tau si vrea pe altcineva sau poate tu la fel.
Exista riscuri multiple,apoi stresul cu care o sa stati in spate,sa nu cumva sa aveti copii si altele,cu toate ca va protejati stresul tot o sa fie,eu asa zic.
Si apoi poate va apasa si constiinta ca ati facut,ca vad ca ai un pic de constiinta daca te gandesti ca este rau.
Eu zic sa nu faceti nimic, e greu a rabda,a te stapani,dar merita.
Acum e vointa si decizia voastra,eu deageaba iti zic si pe o ureche iti iese,pacat ca nu vedeti adevarul,voua vi se pare normal,ca nu ar fi nimic rau,ca va iubiti,etc,nu vedeti nici o problema...
Daca aveti duhovnic mergeti la el neaparat.

cristina2012 09.04.2010 16:36:41

Citat:

În prealabil postat de popmihai1984 (Post 232772)

Mai omule, cauta-ti un duhovnic, discuta-ti problemele cu el si fa ascultare. Numai sa iti cauti duhovnicul cu grija, asa cum cauti un medic bun cand esti bolnav, nu te duci la primul cabinet medical intalnit.

ella87ella 14.04.2010 11:16:13

Citat:

Buna ziua, dragi oameni.
Sunt si eu confuz.
Rog sa raspundeti.
Mersi!

Pana la urma ce decizie ai luat Mihai?
Sper sa fi luat decizia buna :) de a nu avea legaturi trupesti.
Apreciati in continuare ceea ce aveti,relatia voastra sincera si inocenta,fara desfrau.

FiulRisipitor 14.04.2010 15:10:39

Citat:

Buna ziua, dragi oameni.
Sunt si eu confuz.
Rog sa raspundeti.
Mersi!

Ok, poti sa-ti faci o idee de cum gandesc unii de pe forum, dar daca vrei sfaturi atunci cauta si tu ceva scrieri ale Sfintilor Parinti pe tema asta.
Spre exemplu mie mi-a fost de folos - Omilii la casatorie scrisa de Sf. Ioan Gura de Aur.

florinbrasov0 21.04.2010 20:48:09

Oare Dumnezeu ne-ar fi oprit de la unele lucruri daca nu ar fi fost spre binele nostru? Ma indoiesc. Avem nevoie sa ne intarim in credinta pentru a nu mai avea indoieli. Rugaciune, Spovedanie deasa, Impartasanie, Sfanta Liturghie, dragoste, smerenie.

Ora este GMT +3. Ora este acum 08:17:11.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.