Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Nu inteleg (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=9164)

alinnasser2010 15.04.2010 17:15:08

Nu inteleg

Hristos a inviat !

Eu nu inteleg o chestie,acum ceva timp mi-am adus aminte de evanghelia care zicea ca Iisus a intrat in biserica cu biciul si a darmat tarabale la negustori si a certat pe schimbatoii de bani...ei bine daca Iisus a facut asta de ce in biserica se vand icoane,lumanari etc...Nu este tot comert,negustorie ? Stiu ca nu este asa dar poate pare absurd dar de ce nu este asa cum imi imaginez eu ?

AndruscaCIM 15.04.2010 17:27:17

Citat:

În prealabil postat de alinnasser2010 (Post 235553)
Hristos a inviat !

Eu nu inteleg o chestie,acum ceva timp mi-am adus aminte de evanghelia care zicea ca Iisus a intrat in biserica cu biciul si a darmat tarabale la negustori si a certat pe schimbatoii de bani...ei bine daca Iisus a facut asta de ce in biserica se vand icoane,lumanari etc...Nu este tot comert,negustorie ? Stiu ca nu este asa dar poate pare absurd dar de ce nu este asa cum imi imaginez eu ?

Eu cam vad o maaare diferenta intre cele doua tipuri de "comert" :4:

AndruscaCIM 15.04.2010 17:27:50

P.S.:3:

Adevarat a inviat!!!

alinnasser2010 15.04.2010 17:30:22

da e o diferenta mare dar e tot comert :)

danyel 15.04.2010 17:33:18

Citat:

Hristos a inviat !

Exista o diferenta, in biserica se vand lumanari pt ca ele sunt necesare procesului liturgic, se mai vand carti sau icoane care folosesc sufletului,
este tot un comert dar nu e tipul de comert pt care Iisus a luat biciul in mana

eodor nastasa 15.04.2010 18:14:44

"Fără plată ați primit, fără plată să dați.
Să nu luați nici aur, nici argint, nici aramă în brîele voastre,
nici traistă pentru drum, nici două haine, nici încălțăminte, nici toiag, căci vrednic este lucrătorul de hrana lui." :39:

Spuneam si eu...:65:

AndruscaCIM 15.04.2010 18:26:22

Citat:

În prealabil postat de eodor nastasa (Post 235576)
"Fără plată ați primit, fără plată să dați.
Să nu luați nici aur, nici argint, nici aramă în brîele voastre,
nici traistă pentru drum, nici două haine, nici încălțăminte, nici toiag, căci vrednic este lucrătorul de hrana lui." :39:

Spuneam si eu...:65:

Mda...nici nevasta, nici copii...nici facturi, nici curent, nici pictura in Biserica, nici covoare, nici dascal, nici vesminte, nici carti, nici lumanari...asta spuneai, nu?

Doriana 15.04.2010 18:30:13

Citat:

În prealabil postat de danyel (Post 235563)
Exista o diferenta, in biserica se vand lumanari pt ca ele sunt necesare procesului liturgic, se mai vand carti sau icoane care folosesc sufletului,

Si ceea ce vindeau evreii in templu era pentru folosul sufletului. Animalele erau pentru jertfele Domnului care le conditionau iertarea de pacate. Iar schimbatorii de bani erau un fel de ex-change pentru cei din departare, Daca nu aveau bani potriviti nu puteau cumpara animalele pentru jertfa.

Pentru cei ce nu stiu, evreii aveau porunca de la Dumnezeu sa aduca jertfe de animale[ sau pasari pentru cei mai saraci] pentru iertarea pacatelor sau de multumire. Aceasta se facea numai la templu, de aceea si vanzatorii de animale profitau de ocazie.

AndruscaCIM 15.04.2010 18:47:24

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 235584)
Si ceea ce vindeau evreii in templu era pentru folosul sufletului. Animalele erau pentru jertfele Domnului care le conditionau iertarea de pacate. Iar schimbatorii de bani erau un fel de ex-change pentru cei din departare, Daca nu aveau bani potriviti nu puteau cumpara animalele pentru jertfa.

Pentru cei ce nu stiu, evreii aveau porunca de la Dumnezeu sa aduca jertfe de animale[ sau pasari pentru cei mai saraci] pentru iertarea pacatelor sau de multumire. Aceasta se facea numai la templu, de aceea si vanzatorii de animale profitau de ocazie.

Asa...si poti sa ne spui cam cum traieste pastorul tau, ca sa fii obiectiva..nu sa vii aici si sa insinuezi diverse!!:3:

AndruscaCIM 15.04.2010 18:49:55

Citat:

Hristos a inviat !

Felicitari Alina pentru thread, ma "bucur enorm" cand vad ortocosi care judeca preotii...si se fac ca nu vad ceea ce trebuie sa vada, si au cam acceasi atitudine ca si sectarii pe alocuri!

Am o intrebare, atat pentru tine...cat si pentru Eodor, de ce nu sunteti acum preot..sau preoteasa, daca stiti atat de bine cum ar trebui sa traiasca un preot, cum ar trebui sa arata o Biserica, si ce ar trebui sa aiba, sau nu?

AndruscaCIM 15.04.2010 18:56:25

A scuze Doriana...eu sunt curioasa cum arata Casa ta de adunare?? Nu stiu ce vrei sa spui...dar eu tare am impresia ca a vinde carti religioase nu are nimic de-a face cu trocul de animale, sau tu nu cumperi carti penticostale, nici comunitatea...si nici nimeni nu scrie, sau tipareste?

Acum na, voi nu aveti lumanari, nici icoane, si nici nu dati pomelnice...sau asta in opinia ta e fix acelasi lucru cu a vinde animale in Biserica?:21:

alinnasser2010 15.04.2010 19:01:46

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 235593)
Felicitari Alina pentru thread, ma "bucur enorm" cand vad ortocosi care judeca preotii...si se fac ca nu vad ceea ce trebuie sa vada, si au cam acceasi atitudine ca si sectarii pe alocuri!

Am o intrebare, atat pentru tine...cat si pentru Eodor, de ce nu sunteti acum preot..sau preoteasa, daca stiti atat de bine cum ar trebui sa traiasca un preot, cum ar trebui sa arata o Biserica, si ce ar trebui sa aiba, sau nu?

alin ca nu sunt fata !

Te rog sa iti retragi cuvintele.Nu judec pe nimeni ci am o dilema in suflet ce nu e clar ? Eu voi deveni preot cu ajutorul lui Dumnezeu,in vara dau la seminar acum termin clasa a 8-a....Nu stiu nimic doar sunt curios sa vad ce ziceti voi daca e sau nu bine sa ne dam cu paerea poate inteleg si eu ceva.Tu din cate vad iei in ras acest topic si vad ca pentru fiecare raspuns vi cu un raspuns care ma face sa cred ca tu esti cea care judeca...uite-te la tot ceea ce ai postat in acest topic si vei vedea cine judeca

Doriana 15.04.2010 19:03:41

Andrusca, te simti mai bine daca iti spun ca pastorul meu vinde carti?
Pacatul e acelasi indiferent daca il fac evreii, ortodocsii sau penticostalii. „Casa Mea, casă de rugăciune se va chema, iar voi o faceți peșteră de tâlhari!”

eodor nastasa 15.04.2010 19:16:51

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 235582)
Mda...nici nevasta, nici copii...nici facturi, nici curent, nici pictura in Biserica, nici covoare, nici dascal, nici vesminte, nici carti, nici lumanari...asta spuneai, nu?

In mare, da. Adicatelea, ca sa fiu mai exact, citam si eu...:4:
Nu dadeam cu paru', si nici nu judecam, CITAM.:68:

AndruscaCIM 15.04.2010 19:22:29

Citat:

În prealabil postat de eodor nastasa (Post 235608)
In mare, da. Adicatelea, ca sa fiu mai exact, citam si eu...:4:

:4: Atunci pot sa te intreb si eu, in caz ca nu esti preot in acest moment...de ce nu esti, daca stii atat de bine cum trebuie sa stea lucrurile?

eodor nastasa 15.04.2010 19:27:17

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 235611)
:4: Atunci pot sa te intreb si eu, in caz ca nu esti preot in acest moment...de ce nu esti, daca stii atat de bine cum trebuie sa stea lucrurile?

?...C-I-T-A-M din Biblie...Marcu 10...Stii, tu Biblia, Cartea crestinului ortodox...
Adicatelea, eu nu spun ca asa trebe' sa fie, Biblia zice...:13:

AndruscaCIM 15.04.2010 19:42:00

Citat:

În prealabil postat de eodor nastasa (Post 235614)
?...C-I-T-A-M din Biblie...Marcu 10...Stii, tu Biblia, Cartea crestinului ortodox...
Adicatelea, eu nu spun ca asa trebe' sa fie, Biblia zice...:13:

Asa...si nu e, sau ce vrei de fapt sa spui?

Parca nu stiu de ce, mie mi s-a parut ca citatul a venit ca un "argument" la unison cu " dilemele" baiatului, si interpretarea Dorianei...mi s-a parut gresit?

Si sper ca iti dai seama ca raspunsul meu, legat de preotul fara nevasta, copii, bani de facturi, de pictura interioara, vesminte...era doar o mare gluma, la care tu ai afirmat ca da...in mare asa trebuie sa fie!

Deci judeci...sau deloc?

In rest, nu am nimic de spus, decat ca mi se extrem de normal ca in Biserica sa se gaseasca lumanari, icoane, carti bisericesti...cat despre iubirea de arginti care li se imputa unora, nu pot decat le doresc sa ii aiba Dumnezeu in paza, dar nu e treaba mea deloc...pentru ca sunt preoti pe " toate gusturile" si Biserici la fel...asa ca nu pot intelege acest tip de gandire, si nici ce se urmareste!:2:

AndruscaCIM 15.04.2010 20:02:22

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 235600)
Andrusca, te simti mai bine daca iti spun ca pastorul meu vinde carti?
Pacatul e acelasi indiferent daca il fac evreii, ortodocsii sau penticostalii. „Casa Mea, casă de rugăciune se va chema, iar voi o faceți peșteră de tâlhari!”

Nu ma simt bine deloc cand vad ca se pune problema la modul asta, dar totusi apreciez sinceritatea in cazul tau...

In plus mi se pare ceva bizar cu totul, si foarte exagerat, sa se gandeasca ca banul e nu stiu cum...cand el devine negativ doar in momentul in care se tranforma in patima, sau e folosit in scopuri negative, atat...in rest e ceva normal, la fel cum se bea si apa...deci un aspect normal.

Da, chiar si in citatul dat de tine se face referire la bisnita pe care ajunsesera sa o faca evreii, sa vanda animale, sa aiba profit...se foloseau de unii, ii inselau pe altii...si tot asa. Mai mult ca sigur ca unii evrei veneau doar pentru a vinde, si nu pentru a se ruga lui Dumnezeu...ceea ce nu are absolut nicio legatura cu vanzarea lumanarilor, icoanelor...sau candelelor...parerea mea.

Doriana 15.04.2010 20:20:47

Ideea e ca omul vine la biserica sa se roage, sa asculte slujba. Si in loc sa-si vada de rugaciune trebuie sa stea sa cumpere carti, casete, lumanari, harfe. Deranjeaza si pe altii , se creaza vanzoleala si uita scopul pentru care a venit. Scopul e Dumnezeu. In fata Lui lasi toate preocuparile lumesti si-I dai cinstea cuvenita. Pentru vanzari exista piata.
Sfintii din vechime umblau smeriti, posteau si-si scoteau incaltamintea cand intrau intr-un loc sfant unde era Dumnezeu. Noi nu mai avem respect. :(

Aghioritul 15.04.2010 20:21:01

Comertul duhovnicesc... nu asa?
Casa Tatalui Meu casa de rugaciune este, dar voi ati facut-o pestera de talhari, spune Domnul Hristos in timp ce darama tarabele si biciuia pe negustori!
Adevarata reactie! Asa ar fi facut si Sf.ilie sau Sf.Ioan Botezatorul!
Si eu m-as fi alturat!!

Ce e drept, e un comert, dar el ar trebui sa fie APARTE de Biserica si nu IN Biserica! de ce? Se face deranj si forfota si se atrage atentia de la Sf.Slujbe! Cel mai bun exemplu il intalnim la MANASTIRI, care au pangarele afara, sau la Catedralele Mitropolitane sau Episcopale!

Fiecare magazin bisericesc trebuie AFARA din Biserica! Dar cum Preotii NU AU BANI sa construiasca unul afara, le lasa inauntru! E raspunderea LOR!! Nu a mea!! Eu care stiu ca in timpul slujbei NU e bine sa ma uit dupa oameni, dupa cunoscuti, sa salut pe toti, sa dau mana (ca barbat) cu toti sau sa ma pup cu toate femeile (ca femeie), ci sa ma inchin la Sf.Icoane din fata Catapetesmei si sa ma retrag la locul meu, inchid okii, imi scot metanierul si MA ROG!!! Asta trebuie sa fac eu!!! Nu sa am grija cuiva, ci numai a mea, relatia mea cu Hristos! Asta tre sa urmaresc in Sf.Biserica!!

Comertul? la sfarsitul Slujbei!!!! sau inainte de slujba!!! in timpul ei NU!!! Dar ce, e constient cineva de asta??? Nici eu care nu tin seama ca am venit la Biserica si slujba e deja inceputa! Cum sa nu iau lumanare??? Asta e important, ca nu am luat lumanare!! Nu ca eu am venit la slujba sa ma rog, ca sunt in comuniune cu toti! Una e rugaciunea in COMUN, in COMUNIUNE, ca si trupul tainic al lui Hristos! Toti adunati!! si alta e Rugaciuna in particula, ca madular al lui Hristos!

Deci sa ne unim intr-un cuget si o simtire si sa ne vedem de MANTUIRE si sa nu purtam grija altora si mai ales a comertului duhovnicesc!!!

AndruscaCIM 15.04.2010 20:47:34

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 235648)
Ideea e ca omul vine la biserica sa se roage, sa asculte slujba. Si in loc sa-si vada de rugaciune trebuie sa stea sa cumpere carti, casete, lumanari, harfe. Deranjeaza si pe altii , se creaza vanzoleala si uita scopul pentru care a venit. Scopul e Dumnezeu. In fata Lui lasi toate preocuparile lumesti si-I dai cinstea cuvenita. Pentru vanzari exista piata.
Sfintii din vechime umblau smeriti, posteau si-si scoteau incaltamintea cand intrau intr-un loc sfant unde era Dumnezeu. Noi nu mai avem respect. :(

Nu stiu ce sa zic, vanzoleala nu se creeaza doar din cauza achizitionarii lumanarilor, ci mai sunt multe alte motive...dar observ ca se cam uita de restul. Eu una nu am vazut credinciosi care sa isi ia CD-uri, si vrafuri de carti in timpul Slujbei, ci la sfarsit...deci, e ceva normal.

Apoi credinciosii nu ajung toti la aceeasi ora, unii duc pomelnice, altii se inchina la icoane, unii aduc pomeni...si acum nu stiu sincer daca trebuie neaparat sa trecem in revista vanzoleala, sau sa ne limitam la ea....cand poate ca fiecare credincios isi aduce si el jertfa in fata lui Dumnezeu, prin lumanarea aia...sau prin tartina cu zacusca.:1:

Eu cred ca important e sa reusim noi sa nu ne abatem de la ceea ce ni se pare important, cat despre restul...Dumnezeu le stie sufletul, si le vede intentia!

alinnasser2010 15.04.2010 20:51:10

nu este vorba doar de lumanare...pe langa carti sunt si obiecte de cult si ale accesorii bisericesti ... ma rog mi-am facut o idee multumesc pentru raspunsuri am sa ma interesez si Duminica la Biserica si postez raspunsul

Doriana 15.04.2010 20:51:14

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 235660)
Eu cred ca important e sa reusim noi sa nu ne abatem de la ceea ce ni se pare important, cat despre restul...

Sigur, n-avem de ales...Insa oare ce-ar zice Hristos daca ar veni acum intr-o biserica? Oare si-ar face iarasi bici?

AndruscaCIM 15.04.2010 20:53:25

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 235664)
Sigur, n-avem de ales...Insa oare ce-ar zice Hristos daca ar veni acum intr-o biserica? Oare si-ar face iarasi bici?

Nu cred...:1:

alinnasser2010 15.04.2010 20:54:59

Citat:

poate ca da poate ca nu dar banuiesc ca nu,daca ar fi fost rau s-ar fi aratat vreun semn nu sau semnul sa se fi aratat si sa fie bine ascuns ? hmm Dumnezeu imi testeaza credinta si imi ies in minte o mie si una de porcarii

AndruscaCIM 15.04.2010 21:00:58

Eu insa ma gandeam asa...voi ce sugerati de fapt, ca acel credincios care ar vinde lumanarile, sa stea afara si sa nu auda Sfanta Liturghie?

Altceva, eu chiar cred ca aceasta solutie nu s-a gasit degeaba, pentru ca pe timpul iernii, si al toamnelor friguroase...vanzatorul ar trebui sa stea afara, in frig...si nici sa nu poata asculta si el Sfanta Liturghie, ci sa stea AFARA....

Probabil ca inainte, oamenii s-or fi plans ca nu le vinde nimeni lumanari, intrebau cine vinde, unde e...si ce asteapta, si astfel s-a gasit solutia cea mai buna, impacand si capra si varza ( pacat insa, ca nemultumiti vor exista intotdeauna!).

Eu din ce am vazut, cei care vand lumanarile, stau foarte smeriti pe un scaunel, ascultand Sfanta Liturghie, vand tot in liniste ce li se cere....si nu am remarcat pana acum asa o mare vanzoleala produsa de existenta chioscului in interiorul Bisericii.

alinnasser2010 15.04.2010 21:03:22

se poate face un pangar langa biserica am vazut multe biserici cu pangar afara dar si inauntru...ma rog tot una e

Doriana 15.04.2010 21:04:38

Citat:

În prealabil postat de alinnasser2010 (Post 235666)
poate ca da poate ca nu dar banuiesc ca nu,daca ar fi fost rau s-ar fi aratat vreun semn nu sau semnul sa se fi aratat si sa fie bine ascuns ? hmm Dumnezeu imi testeaza credinta si imi ies in minte o mie si una de porcarii

Nu intotdeauna Dumnezeu a dat semne. Sau poate nu le-am inteles noi intotdeauna. Insa avem Scripturile.
Tu esti inca tanar...Roaga-te si intareste-te in credinta, adolescenta e o perioada fragila , cu multe intrebari. Dar nu te lasa clatinat si iubeste-L pe Dumnezeu cu toata inima.

alinnasser2010 15.04.2010 21:08:13

asta incerc sa fac...Duminica voi intreba la biserica cand ma duc in Altar despre lucrurile astea si raspunsul il voi posta aici si apoi sa il comentam :)

almaris 15.04.2010 21:12:23

Citat:

Hristos a inviat !

Daca vrei cumperi, daca nu vii cu ce ai nevoie de acasa si gata. Nu cred ca te obliga cineva sa iei de la biserica.

almaris 15.04.2010 21:13:50

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 235582)

Pana la urma preotia e o meserie ca oricare alta.

almaris 15.04.2010 21:16:11

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 235593)

Dupa tine nu mai au voie oamenii sa-si puna nicio intrebare, trebuie sa ia totul cum li se ofera pe tava. Aia nu mai e credinta, e altceva.

AndruscaCIM 15.04.2010 21:17:54

Citat:

În prealabil postat de alinnasser2010 (Post 235670)
se poate face un pangar langa biserica am vazut multe biserici cu pangar afara dar si inauntru...ma rog tot una e

Pai stai putin, ca nu e tot una...in Biserica oamenii vorbesc in soapta " 3 lumanari!"...pe cand daca ar fi un pangar langa Biserica...iti spun eu ca ai auzi nuami de astea pe la urechi " Costiiicaaaaaaaaa...mai ia si mie zasi lumanari, da mai ia si icoana aia!!..Mariaaaa...unde esti, imi mai trebuie 10 lei...tu Gheorgheeeeeeeee ce voiai, cate lumanari? Hai grabeste-te Vasiiile ca vine Parintele cu Sfintele Daruri!!!":21:

danyel 15.04.2010 21:20:30

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 235584)

In templu avem deaface cu o exagerare , acolo era o adevarata piata , ceea ce nu e cazul in biserici
In biserica la care merg eu nu se vand decat lumanari, defapt este un fel de autoservire, pui banii si iti iei lumanarile, nu exista un vanzator pus pt asta, carti nu se vand la noi
dar si acolo unde se vand carti, acestea sunt la intrare in biserica nu in altar,
Cei ce faceti parte din consiiliile parohiale stiti cate cheltuieli are o parohie, la noi, singurele surse de venit pt parohie sunt lumanarile si pomelnicele, deci undeva la cativa zeci de lei pe luna, avand in vedere ca avem doi preoti, doi cantareti, un paraclisier , nu cred ca ar trebui sa fac mare zarva in ceea ce priveste comertul cu lumanari, lucrurile nu trebuie privite in ansamblu ci in particular dupa nevoia fiecarei parohii, daca in unele se exagereaza cu comertul , atunci ar trebui luata atitudine

alinnasser2010 15.04.2010 21:22:31

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 235681)
Pai stai putin, ca nu e tot una...in Biserica oamenii vorbesc in soapta " 3 lumanari!"...pe cand daca ar fi un pangar langa Biserica...iti spun eu ca ai auzi nuami de astea pe la urechi " Costiiicaaaaaaaaa...mai ia si mie zasi lumanari, da mai ia si icoana aia!!..Mariaaaa...unde esti, imi mai trebuie 10 lei...tu Gheorgheeeeeeeee ce voiai, cate lumanari? Hai grabeste-te Vasiiile ca vine Parintele cu Sfintele Daruri!!!":21:

corect dar sa zic o chestie la biserica unde sunt paraclisier doamnele in varsta nu se rusineaza sa tipe in biserica nici afara ba mai mult sa se bata pe prescuri,etc....deci la noi tot una dar se face vanzare in biserica doar cand nu este sf.liturghie pt a nu ingreuna si a nu deranja slujba si intrarea in Biserica

almaris 15.04.2010 21:23:34

Citat:

Ar veni cu el pregatit si ar face o ordine prin toate bisericutele astea, fie ele de 2000 de ani, fie de doar vreo cateva sute.

alinnasser2010 15.04.2010 21:25:26

Citat:

În prealabil postat de almaris (Post 235685)
Ar veni cu el pregatit si ar face o ordine prin toate bisericutele astea, fie ele de 2000 de ani, fie de doar vreo cateva sute.

nu cred ca stie cineva ce ar face si nu cred ca trebuie sa ne punem in locul lui :)

AndruscaCIM 15.04.2010 21:43:10

Citat:

În prealabil postat de almaris (Post 235680)
Dupa tine nu mai au voie oamenii sa-si puna nicio intrebare, trebuie sa ia totul cum li se ofera pe tava. Aia nu mai e credinta, e altceva.

Dupa tine...toate intrebarile care sageteaza mintile credinciosilor sunt automat bune?:3:

Eu as zice ca nu, si in general nu imi plac intrebarile ciudate, rautacioase, la care nici macar nu se incearca sa se gaseasca raspunsuri cu creierul propriu...ci vin cumva ca niste certitudini imbracate in blana de chinchilla, sau ca si provocari...de genul " Eu am simtit ca ceva nu e in ordine aici, voi restul chiar nu simtiti nimic?...vai ce m-a luminat Dumnezeu, de vad lucrurile asa!"

In rest, fii sigur ca e bine sa ai mai multe raspunsuri...decat intrebari, pentru ca asta denota ceva...nu prea pozitiv, si in consecinta...si acest tip de credinta intra in contradictie cu intelesul termenului...adica e ca si cum ai avea multa credinta, in ceva ce nu iti ofera raspunsuri...

Si chiar, cultul tau te-a mai ajutat sa te edifici in privinta semnelor de intrebare ridicate de traducerea Sfintei Scripturi...dintr-o limba in alta?:3:

AndruscaCIM 15.04.2010 21:47:14

Citat:

În prealabil postat de almaris (Post 235679)
Pana la urma preotia e o meserie ca oricare alta.

Uite...vezi, aici trebuia sa pui un semn de intrebare, pentru ca tu nu stii ce inseamna preotia :3:

almaris 15.04.2010 23:52:37

Citat:

În prealabil postat de alinnasser2010 (Post 235686)
nu cred ca stie cineva ce ar face si nu cred ca trebuie sa ne punem in locul lui :)

Ai dreptate, dar sigur ar gasi multe de pus la punct.

Ora este GMT +3. Ora este acum 13:57:56.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.