Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Eu nu cred in blesteme (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=9231)

mihailt 21.04.2010 14:37:54

Eu nu cred in blesteme

Eu nu cred in blesteme.

Dumnezeu e atotputernic,mai sunt si ingeri care pot si aceia lucra asupra materiei adica asupra naturii oamenilor,planetelor,stelelor etc din Cosmos fiind si aceia puternici si normal sunt ingeri buni si ingeri care au cazut (draci).
Cum zice parintele Cleopa de la Sfantul Maxim Marturisitorul si alti Sfinti Parinti Dumnezeu ingradeste lucrarea ingerilor care au cazut(draci) nelasandu-i sa lucreze tot timpul asupra oamenilor si asupra naturii.
Acum normal dracii pot sa cleveteasca pe oameni la Dumnezeu ca Dumnezeu sa ii lase sa lucreze rele asupra oamenilor (a se vedea exemplu la Sfanta Scriptura cu Sfantul Iov).

Daca Sfantul prooroc Iov a facut acea urare acelui fiu al sau nu stim daca s-a respectat acea urare sau nu,trebuie vazut in istoria biblica.

Ca doar sclavi au fost din toate neamurile nu putem sa zicem ca sclavi au fost numai dintr-un anumit neam.
Ar trebui cautat mai bine Sfanta Scriptura - Vechiul Testament sa se vada cum e scris de fapt si la ce se refera.

Acum moliftele Sfantului Vasile cel Mare sunt altceva,sunt niste rugaciuni de izgonire a dracilor din oameni.

gabriela8 21.04.2010 16:17:06

Daca Biserica are rugaciuni pentru indepartarea blestemelor inseamna ca ele exista...! De exemplu la slujba inmormantarii preotul rosteste o rugaciune de dezlegare a blestemelor: " si daca a cazut robul tau acesta sub blestemul tatalui sau,al maicii sale sau sub blestemul sau... iarta-l pe acesta prin mine si nevrednicul robul tau." ( Molitfelnic)

mihailt 21.04.2010 17:16:37

Eu nu stiu care e slujba standard de inmormantare in Biserica Ortodoxa.La Sfintii Parinti despre blesteme nu am auzit.

Atat stiu ca Dumnezeu Iisus Hristos nu a dat voie Sfintilor Apostoli (Sfantului Apostol Ioan si Sfantului Apostol Iacov) sa ii blesteme pe aceia de nu au vrut sa il primeasca.

Anatema nu e blestem ci mustrare.
Probabil cine blesteama isi face rau nu cine este blestemat.
De cand au aparut acolo acele rugaciuni la slujba de inmormantare nu stiu.

Cum am mai zis nu cred in blesteme.

costel 21.04.2010 17:44:25

Mihai, nu trebuie sa traiesti blestemul ca sa ajungi sa crezi in el. Este de ajuns ca s-a intamplat cu altii.

andreicozia 21.04.2010 17:54:16

Citat:

În prealabil postat de mihailt (Post 237688)
nu cred in blesteme.

Nici eu nu cred. Aceste injurii si amenintari tin de partea tiganeasca a culturii noastre zapacite de atitea influiente barbare. Priviti in lumea civilizata, Europa, unde asemenea manifestari tiganesti sunt absente cu desavirsire si nimeni nu se tavaleste pe strazi din cauza "blestemului" venit de la cineva.

Foarte convenabil ele au intrat in "pachetul de frici" taxabile adoptat DOAR de unii preoti si evident cu o anumita "clientela". Cu cei citiva cu care am discutat despre "dezlegari de blesteme" care la un moment dat ma frapau si pe mine,... un preot cu care sunt prieten de multisor timp s-a uitat la mine pe sub ochelari zimbind indulgent spunindu-mi amical.."-Hai mai Andrei fii serios"...

mihailt 21.04.2010 18:00:20

Nu s-a dat la niciun Sfant Sinod Ecumenic din cele sapte ca trebuie sa credem in blesteme.
Eu nu cred ca exista puterea blestemului pentru oameni ca adica oamenii au putere sa blesteme.
Cuvintele noastre pot sa faca rau altora in momentul in care aceia se iau dupa noi si noi zicem ceva aiurea si cine stie ce fac,sau cand sunt jigniti de cuvintele noastre,sau cate situatii mai sunt.

gabi3010 21.04.2010 18:46:14

Dezlegari de blesteme

Dragii mei !Sunt o sumedenie de brosuri care trateaza acest subiect.Cititi-le!Ele se afla in biserici la pret de 1 ron sau1,5 ron.Apoi sunt rugaciunile citite de sfintii parinti la slujbe.Cine crede cu adevarat in Domnul Dumnezeu este izbavit de blesteme.Bineanteles ca daca nu esti vinovat de ceva anume si te blesteama o anume persoana Domnu Dumnezeu are grija sa te apere daca si tu te rogi pentru acest lucru.Stiti ca totul se plateste in acesta lume :binele cu bine, raul cu rau.Chiar si parintii de te blesteama si tu esti vinovat de ceva anume mergi de graba la preot si spovedeste-te apoi fa rugaciuni la Domnul incontinuu pana simti tu ca ti se usureaza sufletul.Nu e nevoie sa filozofezi sau sa inveti citate din carti de rugaciuni ci asa cum simti adreseaza-te Bunului Dumnezeu si ai sa vezi ca o sa ai rezultate bune.Incearca sa nu mai gresesti si sa nu cumva sa-ti intorci si tu rautatea prin blestem.Niciodata sa nu blestemi nici sa juri.

mihailt 21.04.2010 18:55:13

Mi se pare mie sau Parintele Cleopa nu a zis nimic niciodata de blesteme?
Da parintele Staniloae?A zis vreodata ceva de blesteme?
Intreb si eu.

Doriana 21.04.2010 19:03:48

Citat:

În prealabil postat de mihailt (Post 237728)
Mi se pare mie sau Parintele Cleopa nu a zis nimic niciodata de blesteme?
Da parintele Staniloae?A zis vreodata ceva de blesteme?

Dumnezeu a zis...Si a zis ca blestemul fara pricina [neintemeiat ] nu nimereste.

"Precum vrabia zboară și rândunica se înalță în văzduh, tot așa blestemul fără pricină nu nimerește."

mihailt 21.04.2010 19:05:40

Nu inteleg mai soro Doriana la ce te referi cu "Dumnezeu a zis".

Eu ziceam de parintele Cleopa si de parintele Staniloae mai sus ca nu au pomenit nimic de blesteme.

Doriana 21.04.2010 19:07:37

Citat:

În prealabil postat de mihailt (Post 237735)
Nu inteleg mai soro Doriana la ce te referi cu "Dumnezeu a zis".

Eu ziceam de parintele Cleopa si de parintele Staniloae mai sus ca nu au pomenit nimic de blesteme.

Eu spuneam ca posibil ca ei sa nu fi pomenit, dar a pomenit Dumnezeu in Biblie. Scuze de exprimarea neinteligibila. :9:

mihailt 21.04.2010 19:12:54

A te refereai la acel citat de la Pildele lui Sfantul prooroc Solomon?
Acolo nu a zis Dumnezeu ci cel care a scris respectiva carte.

Aceea e zisa pe vremea Vechiului Testament nu in vremea Noului Testament cand s-a dat plinirea legii de Dumnezeu Iisus Hristos ca doar asa in Vechiul Testament s-a zis "ochi pentru ochi si dinte pentru dinte" da asta nu mai e acum data in Noul Testament care spune din ce a zis Dumnezeu Iisus Hristos.

Doar Dumnezeu Iisus Hristos care a dat plinirea legii a aratat ca nu e voie sa blestemi,nedand voie Sfantului Apostol Ioan si Sfantului Apostol Iacov sa blesteme:
"52.Și a trimis vestitori înaintea Lui. Și ei, mergând, au intrat într-un sat de samarineni, ca să facă pregătiri pentru El.
53.Dar ei nu L-au primit, pentru că El se îndrepta spre Ierusalim.
54.Și văzând aceasta, ucenicii Iacov și Ioan I-au zis: Doamne, vrei să zicem să se coboare foc din cer și să-i mistuie, cum a făcut și Ilie?
55.Iar El, întorcându-Se, i-a certat și le-a zis: Nu știți, oare, fiii cărui duh sunteți? Căci Fiul Omului n-a venit ca să piardă sufletele oamenilor, ci ca să le mântuiască.
56.Și s-au dus în alt sat. "
(Sfanta Evanghelie dupa Sfantul Evanghelist Luca,capitolul 9).

Doriana 21.04.2010 19:19:33

Solomon, inspirat de Dumnezeu, a spus ca blestemul fara pricina nu nimereste. Asta ar trebui sa ne bucure. Citind asta imi dau seama ca pot sa ma blesteme 10 babe + 10 vrajitoare, blestemul nu se va lipi de mine caci nu le-am dat motiv.
Nu poti da la o parte tot Vechiul Testament. In el sunt multe adevaruri aplicabile in ziua de azi, chiar daca legea a fost schimbata. In el se vorbeste si de Hristos.

andreicozia 21.04.2010 19:37:01

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 237743)

1. In el sunt multe adevaruri aplicabile in ziua de azi, chiar daca legea a fost schimbata.

2. In el se vorbeste si de Hristos.

1. Foarte adevarat insa in acelasi timp sunt si multe arhaisme barbare izvorite din lipsa de cultura a omului tribal care dadea iama peste alte triburi cu bita-n mina si injuratura/blestemul in gura. La aceste preocupari se limitau, in mare, oamenii primitivi.

2. De Hristos, Yeshua? unde, ai vre-un citat?..eu cred ca vorbesti de Mesia pe care-l asteapta evreii si toata lumea.

mihailt 21.04.2010 19:42:59

Mie mi se pare ca Dumnezeu Iisus Hristos la Sfanta Scriptura a zis:
"43.Ați auzit că s-a zis: "Să iubești pe aproapele tău și să urăști pe vrăjmașul tău".
44.Iar Eu zic vouă: Iubiți pe vrăjmașii voștri, binecuvântați pe cei ce vă blestemă, faceți bine celor ce vă urăsc și rugați-vă pentru cei ce vă vatămă și vă prigonesc,
45.Ca să fiți fiii Tatălui vostru Celui din ceruri, că El face să răsară soarele și peste cei răi și peste cei buni și trimite ploaie peste cei drepți și peste cei nedrepți. "
(Sfanta Evanghelie dupa Sfantul Evanghelist Matei,capitolul 5.
Iata ce zice si Sfantul Apostol Pavel:
"14.Binecuvântați pe cei ce vă prigonesc, binecuvântați-i și nu-i blestemați."
(Epistola catre romani a Sfantului Apostol Pavel,capitolul 12)

Doriana 21.04.2010 19:47:53

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 237754)
2. De Hristos, Yeshua? unde, ai vre-un citat?..eu cred ca vorbesti de Mesia pe care-l asteapta evreii si toata lumea.

Isaia 9:5

"Căci Prunc s-a născut nouă, un Fiu s-a dat nouă, a Cărui stăpânire e pe umărul Lui și se cheamă numele Lui: Înger de mare sfat, Sfetnic minunat, Dumnezeu tare, biruitor, Domn al păcii, Părinte al veacului ce va să fie."

Tot capitolul Isaia 53 vorbeste atat de frumos de Hristosul nostru, al crestinilor...Chiar recomand sa-l citesti. In plus sunt cel putin 35 de profetii din Vechiul Testament implinite in Hristos. Scrie ca i se va da otet, ca va fi vandut pe 30 de arginti, ca se va naste in Bethleem, ca se va anaste din fecioara, etc.

Doriana 21.04.2010 19:51:13

Citat:

În prealabil postat de mihailt (Post 237759)
44.Iar Eu zic vouă: Iubiți pe vrăjmașii voștri, binecuvântați pe cei ce vă blestemă,

Da, deci avem porunca sa binecuvantam pe cei ce ne bleastema, nu? Asta inseamna ca ei ne vor blestema, dar noi nu trebuie sa le raspundem cu blestem ci sa-i binecuvantam caci, binecuvantandu-i , gramadim carbuni aprinsi asupra capului lor [asta spune Sf Ap Pavel]

The_Fallen 21.04.2010 20:17:10

Si care-i concluzia?Exista macar un preot sau teolog care sa isi dea cu parerea pe acest forum, sau doar pipaim ca orbii pe intuneric?

andreicozia 21.04.2010 20:24:13

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 237766)
ci sa-i binecuvantam caci, binecuvantandu-i , gramadim carbuni aprinsi asupra capului lor [asta spune Sf Ap Pavel]

Cu alte cuvinte Sf Ap Pavel ne roaga sa ne civilizam, si sa nu ne mai injuram/blestemam ci sa folosim metode progresiste, sa discutam, sa comunicam.

andreicozia 21.04.2010 20:29:38

Citat:

În prealabil postat de The_Fallen (Post 237775)
Si care-i concluzia?Exista macar un preot sau teolog care sa isi dea cu parerea pe acest forum, sau doar pipaim ca orbii pe intuneric?

Nu-i nimic rau in a "pipai pe intuneric", marile descoperiri importante si revelatii au fost facute cu pasi marunti, pe pipitelea. Prefer metoda pipaitului decit sa ma "pipaie" altul cu tot felul de supozitii, inventii personale si minciuni

Doriana 21.04.2010 20:31:00

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 237783)
Cu alte cuvinte Sf Ap Pavel ne roaga sa ne civilizam, si sa nu ne mai injuram/blestemam ci sa folosim metode progresiste, sa discutam, sa comunicam.

...si chiar sa le aratam bunavointa, sa rasplatim raul prin bine.

Raul se raspandeste in lume astfel : unul ii face rau altuia, acela se razbuna pe el sau pe altul mai slab, urmatorul transmite raul mai departe.
Atunci cand cineva ne blestema iar noi binecuvantam raul nu mai este perpetuat ci se opreste la noi si in locul lui e semanat binele si binecuvantarea. De aceea crestinul este un mesager al binelui si pe unde trece el sporeste binecuvantarea lui Dumnezeu.

maria-luisa 21.04.2010 20:42:05

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 237754)
1. Foarte adevarat insa in acelasi timp sunt si multe arhaisme barbare izvorite din lipsa de cultura a omului tribal care dadea iama peste alte triburi cu bita-n mina si injuratura/blestemul in gura. La aceste preocupari se limitau, in mare, oamenii primitivi.

Timpul lui Mesia inca n-a venit pentru simpul fapt ca inca nu este pace in lume, dar nimic n-a fost fara rost, pentru ca fiecare lucru isi are timpul lui si timpul este cand suntem pregatiti. Asta ar trebui sa credem cu totii, indiferent de religie: ca imparatia lui Dumnezeu pe pamant va fi pentru toti, pentru rasplatirea celor drepti care-l iubesc pe Dumnezeu si pentru asta trebuie sa lucram, nu pentru a ne bate cap in cap. Pentru unii se intoarce, pentru altii vine, atunci cand suntem pregatiti.

anna21 21.04.2010 20:44:53

Citat:

În prealabil postat de The_Fallen (Post 237775)

http://www.crestinortodox.ro/editori...ul-118667.html
http://www.crestinortodox.ro/credint...eme-69875.html

maria-luisa 21.04.2010 20:50:52

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 237766)
Da, deci avem porunca sa binecuvantam pe cei ce ne bleastema, nu? Asta inseamna ca ei ne vor blestema, dar noi nu trebuie sa le raspundem cu blestem ci sa-i binecuvantam caci, binecuvantandu-i , gramadim carbuni aprinsi asupra capului lor [asta spune Sf Ap Pavel]

Decat sa blestemam, ar fi mult mai bine sa spunem: " Fie ca Cel Prea Milostiv sa-l controleze pe Satan".

andreicozia 21.04.2010 20:53:17

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 237796)
Timpul lui Mesia inca n-a venit pentru simpul fapt ca inca nu este pace in lume, dar nimic n-a fost fara rost, pentru ca fiecare lucru isi are timpul lui si timpul este cand suntem pregatiti. Asta ar trebui sa credem cu totii, indiferent de religie: ca imparatia lui Dumnezeu pe pamant va fi pentru toti, pentru rasplatirea celor drepti care-l iubesc pe Dumnezeu si pentru asta trebuie sa lucram, nu pentru a ne bate cap in cap.

Este foarte frumos si crestinesc ce ai scris Maria!

Si Doriana a raspuns insa in citatul ei bun din VT nu apare nicaieri numele lui Yeshua sau Hristos.
Ma gindesc ca daca exista zeci de referiri precise in privinta lui Hristos ar fi trebuit sa fie prezis si numele Lui, in schimb nu apare...in fine, sa nu polemizam pe teren minat..
Evreii cu Torra lor spun ca este vorba de Mesia care VA veni pentru intreaga lume si in plus spun ca traducerile nu sunt facute cu acuratete.

Oricum ar fi, scoala crestina lasata de Hristos este buna.

maria-luisa 21.04.2010 20:59:04

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 237804)

Si Doriana a raspuns insa in citatul ei bun din VT nu apare nicaieri numele lui Yeshua sau Hristos.
Ma gindesc ca daca exista zeci de referiri precise in privinta lui Hristos ar fi trebuit sa fie prezis si numele Lui, in schimb nu apare...in fine, sa nu polemizam pe teren minat..
Evreii cu Torra lor spun ca este vorba de Mesia care VA veni pentru intreaga lume si in plus spun ca traducerile nu sunt facute cu acuratete.

Daca n-ar fi fost Cineva care sa ne astearna o cale catre Dumnezeu, nu stiu cat de pregatita ar fi fost lumea sa inteleaga mai mult... Si asa, de multe ori vad cu durere cat de putin s-a inteles, dar toate la timpul lor. Sincer, pe mine crucea asta ma doare si as vrea sa fie mai repede vindecat totul... (Ca femeie si mama, ma doare...)

anna21 21.04.2010 20:59:14

Citat:

Mesia din ebraica = Hristos in greaca = Cel Uns

maria-luisa 21.04.2010 21:10:52

Citat:

Hristos in limba greaca inseamna "cel uns", acelasi inteles cu "Messiah", unsul lui Dumnezeu, dupa cate am inteles. Important este ca timpul lui Messiah este timpul pacii, al imparatiei lui Dumnezeu pe pamant, care inca nu s-a realizat, dar cum altii mai intelepti ca mine au spus, toate la vremea lor...

Doriana 21.04.2010 21:13:57

Citat:

Ma gindesc ca daca exista zeci de referiri precise in privinta lui Hristos ar fi trebuit sa fie prezis si numele Lui, in schimb nu apare....

Numele Lui a fost un nume obisnuit. Yeshua era un nume destul de intalnit. Ca si cum ai spune Ion. Insa daca ar fi fodt prezis numele s-ar fi spus ca e vorba de alt Yeshua.
Insa s-au prezis despre el multe alte lucruri care se intampla mai rar ca numele Yeshua. Din cate am inteles Iisus a implinit peste 300 profetii mesianice din Vechiul Testament, iar probabilitatea ca un om sa implineasca numai 8 din toate aceste profetii este de :1 in 1017 sau 1 in 100, 000, 000, 000, 000, 000., deci nu prea putem gresi.

maria-luisa 21.04.2010 21:20:25

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 237819)
Numele Lui a fost un nume obisnuit. Yeshua era un nume destul de intalnit. Ca si cum ai spune Ion. Insa daca ar fi fodt prezis numele s-ar fi spus ca e vorba de alt Yeshua.
Insa s-au prezis despre el multe alte lucruri care se intampla mai rar ca numele Yeshua. Din cate am inteles Iisus a implinit peste 300 profetii mesianice din Vechiul Testament, iar probabilitatea ca un om sa implineasca numai 8 din toate aceste profetii este de :1 in 1017 sau 1 in 100, 000, 000, 000, 000, 000., deci nu prea putem gresi.

Totul se va implini atunci cand imparatia lui Dumnezeu pe pamant va fi... doar atunci, cand pacea lui Dumnezeu va fi pe intreg pamantul. Inca nu e, dar poate ca nu mai e mult pana cand Messiah va veni / se va intoarce...

Doriana 21.04.2010 21:21:49

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 237823)
Totul se va implini atunci cand imparatia lui Dumnezeu pe pamant va fi... doar atunci, cand pacea lui Dumnezeu va fi pe intreg pamantul. Inca nu e, dar poate ca nu mai e mult pana cand Messiah va veni / se va intoarce...

Deja este, dar multi refuza sa o primeasca. :(

maria-luisa 21.04.2010 21:30:31

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 237824)

of, Doriana, cat de greu poate fi sa fii Om, dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu? Cat din ce s-a scris este implinit in om? si de ce atatea limite intre om si Dumnezeu ? Pentru Dumnezeu este suficienta o inima curata care sa-L primeasca.

andreicozia 21.04.2010 21:38:52

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 237819)

Bun, toate sunt bune si frumoase si IMPLINITE pina in punctul in care vin evreii si ne argumenteaza ca noul testament a fost scris DUPA cel Vechi de catre o secta care a vrut sa se rupa de dominatia iudaismului si pentru credibilitate au inclus cele 300+ profetii in povestea lor.

Ei si acum se scarpina in cap si se intreaba de unde a aparut aceasta poveste si cum de ei cei mai fideli scribi ai istoriei nu au auzit de ea si o considera inventata si aparuta din senin la multi ani dupa ce nimeni nu ar mai fi putut verifica datele indicate...insa desigur ca sunt destul de discreti si respectuosi fata de crestini.

Aici nu este vorba de mine si de ce cred eu, nu pe mine ma pui pe rug ci eu doar pun pe masa si discutam despre ce se vorbeste in media si in lume

Cum combati aceste argumente?. Spunindu-le cum obisnuim noi sa facem cu totii ca "-Nu aveti destula credinta?"!

maria-luisa 21.04.2010 21:41:46

Citat:

Numele "prezis" este Immanuel ( Dumnezeu e cu noi)... Este singurul "nume" de care avem nevoie cu totii... vezi bine, nici macar pentru Dumnezeu nu este bine sa pronuntam un nume. Stiu ca tu intelegi, Andrei.

andreicozia 21.04.2010 21:43:48

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 237824)

Banuiesc ca glumesti
De "Pacea" de care se vorbeste nu suntem nici macar aproape. Ea presupune O SINGURA RELIGIE!...nici nu mai trebuie sa amintesc de altele(guvern unic, etc) ca deja este dureros!

O SINGURA religie inseamna teroare absoluta si control total pe pamint!...evident in urma unui razboi nuclear de proportii uriase
Sa ne fereasca Dumnezeu de asa PACE!

Doriana 21.04.2010 21:47:22

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 237833)
Cum combati aceste argumente?. Spunindu-le cum obisnuim noi sa facem cu totii ca "-Nu aveti destula credinta?"!

Nu am cu ce sa combat . Cine nu vrea sa creada gaseste motive indiferent de contramotive. Putem spune la fel de bine ca "Letopisetul tarii Moldovei" a fost scris de unul cu anumite interese. Dar in NT scrie ca nici ucenicii nu stiau talmaci Scripturile, habar nu aveau unde scrie de Mesia, erau doar pescari si nu carturari.

Doriana 21.04.2010 21:49:09

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 237836)
Banuiesc ca glumesti
De "Pacea" de care se vorbeste nu suntem nici macar aproape. Ea presupune O SINGURA RELIGIE!...nici nu mai trebuie sa amintesc de altele(guvern unic, etc) ca deja este dureros!

O SINGURA religie inseamna teroare absoluta si control total pe pamint!...evident in urma unui razboi nuclear de proportii uriase

Efeseni 2:13,14

"Dar acum, în Hristos Isus, voi, care odinioară erați depărtați, ați fost apropiați prin sângele lui Hristos.
Căci El este pacea noastră care din doi a făcut unul și a surpat zidul de la mijloc care-i despărțea"

maria-luisa 21.04.2010 22:01:18

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 237836)
Banuiesc ca glumesti

daca nu o singura religie ( nu cred ca poporul evreu au vrut sa "converteasca" pe cineva la religia lui,caci in definitiv am "convertit" cu mult mai mult), cel putin o singura intelegere a lui Dumnezeu... si pt asta e nevoie sa ne amintim atributele lui Dumnezeu, din care toate cele bune vin...nu pentru interese financiare cum se intampla ,din pacate, ci pentru slava lui Dumnezeu. Dumnezeu este si in viata de pe pamant, caci este Dumnezeul cel Viu, al tuturor...

ca si completare, o credinta ori e adanc infipta ,cu radacini, in sufletul omului, ori nu e , oricate "convertiri" ar fi la mijloc... (Pentru mine un portret semnificativ al frumusetii lui Dumnezeu pe pamant este copacul).

andreicozia 21.04.2010 22:04:00

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 237840)
Efeseni 2:13,14

"Dar acum, în Hristos Isus, voi, care odinioară erați depărtați, ați fost apropiați prin sângele lui Hristos.
Căci El este pacea noastră care din doi a făcut unul și a surpat zidul de la mijloc care-i despărțea"

Este foarte frumos acest citat, insa chiar daca ar fi vorba de pacea interioara care-i esentiala, ea ramine din pacate o simpla dorinta pe hirtie. Priveste cita tulburare este in lume!

Doriana 21.04.2010 22:06:36

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 237849)
Este foarte frumos acest citat, insa chiar daca ar fi vorba de pacea interioara care-i esentiala, ea ramine din pacate o simpla dorinta pe hirtie. Priveste cita tulburare este in lume!

Da, cum spuneam, putini Il primesc... Iar Dumnezeu nu ii obliga.

Ora este GMT +3. Ora este acum 01:51:16.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.