Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Maslul (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5023)
-   -   cine poate merge la Sf. Maslu?! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=9250)

Jamaica 23.04.2010 11:34:30

cine poate merge la Sf. Maslu?!

Buna ziua, de ceva vreme ma confrunt cu o problema foarte jenanta, la care medicii nu m-au putut ajuta deloc... Problema pe plan emotional ce se manifesta si in plan fizic involuntar. Nu este o problema grava de sanatate dar ma termina dpdv social de aceea imi genereaza atacuri de panica, depesii, izolare si mai nou dorinta de a-mi lua viata - ceea ce ma sperie cumplit cand imi revin din starile acestea.
Dpdv religios, sunt abia la inceput , si mi s-a mai intamplat ca atunci cand ma rog sa simt maini ce vor sa ma stranga de gat, sau ma apuca o frica inexplicabila, nu-mi dau seama ce se intampla.

Intrebarea mea este daca pot participa la aceasta slujba cu toate ca nu am o boala propriu-zisa, sunt oameni care intr-adevar sufera de boli grele, incurabile , la mine e mai mult o "boala" a mintii. se cuvine sa pot lua parte la Maslu?!

multumesc

Mtcrysty17 23.04.2010 11:46:26

Citat:

În prealabil postat de Jamaica (Post 238708)
Buna ziua, de ceva vreme ma confrunt cu o problema foarte jenanta, la care medicii nu m-au putut ajuta deloc... Problema pe plan emotional ce se manifesta si in plan fizic involuntar. Nu este o problema grava de sanatate dar ma termina dpdv social de aceea imi genereaza atacuri de panica, depesii, izolare si mai nou dorinta de a-mi lua viata - ceea ce ma sperie cumplit cand imi revin din starile acestea.
Dpdv religios, sunt abia la inceput , si mi s-a mai intamplat ca atunci cand ma rog sa simt maini ce vor sa ma stranga de gat, sau ma apuca o frica inexplicabila, nu-mi dau seama ce se intampla.

Intrebarea mea este daca pot participa la aceasta slujba cu toate ca nu am o boala propriu-zisa, sunt oameni care intr-adevar sufera de boli grele, incurabile , la mine e mai mult o "boala" a mintii. se cuvine sa pot lua parte la Maslu?!

multumesc

Desigur ca poti participa. toata lumea poate participa. dar cel mai bine este sa te duci sa vorbesti cu un preot. el te poate ajuta mai bine. e bine sa te spovedesti, dar incearca sa spui toate pacatele. preotul o sa stie ce e de facut in cazul tau. i-ati inima in dinti si du-te la el.

Mtcrysty17 23.04.2010 11:48:51

Si eu am trecut prin lucruri din astea. m-a ajutat enorm. sunt alt om. iti recomand sa te rogi la sf nectarie. cauta pe internet despre el, minuni, acatiste.

glykys 23.04.2010 12:03:08

Sfantul Maslu se poate face chiar si pentru cei sanatosi:

INVATACELUL: Dar se poate face Sfantul maslu si pentru cei sanatosi?

PREOTUL: Intrucat prin Sfantul maslu se dobandeste nu numai tamaduire de bolile trupului, ci si iertarea pacatelor, se poate face Sfantul maslu nu numai pentru cei bolnavi, ci si pentru cei sanatosi, si nu numai o singura data, ci si de mai multe ori (Sfantul Simion Tesailoniceanul, Despre Sfantul maslu, cap. 291)

Articolul despre Taina Sf. Maslu, deosebit de interesant, care iti va spulbera nelamuririle - http://www.crestinortodox.ro/carti-o...slu-79921.html

Incearca sa participi la slujba Sf. maslu dintr-o manastire! Daca esti din Bucuresti, poti merge la Manastirea Cernica, se face maslu lunea, miercurea si vinerea, in jur de ora 10 si poti cere de la parintele de acolo sa iti dea o sticluta de ulei de la Sf. Maslu, cu care sa te ungi pe locurile dureroase. Cred ca acelasi lucru il poti face la oricare manastire. Sa nu uiti sa lasi si un pomelnic la aceasta slujba. Apoi, dintr-o floare nu se face primavara! Trebuie sa participi la cat mai multe sluje de Maslu. Si spovedania curata!

Sa te ajute Dumnezeu si sa iti dea vindecare!

Jamaica 23.04.2010 13:20:51

Multumesc mult pt raspunsuri ! Am citit ca sf nectarie e vindecator de cancer / boli grave - ce am eu nici boala nu se poate numi (inafara de cea a sufletului...)cred ca e o consecinta a vietii dezordonate : spiritual si biologic.
Duhovnic nu am, am fost o singura data la spovedanie acum un an dar nu am spus chiar tot, pe unele le-am omis pe altele chiar le-am uitat si dupa o perioada de liniste mai rau mi-a fost.

inca o data multumesc pt mesaje

Mtcrysty17 23.04.2010 13:51:47

Citat:

În prealabil postat de Jamaica (Post 238792)
Multumesc mult pt raspunsuri ! Am citit ca sf nectarie e vindecator de cancer / boli grave - ce am eu nici boala nu se poate numi (inafara de cea a sufletului...)cred ca e o consecinta a vietii dezordonate : spiritual si biologic.
Duhovnic nu am, am fost o singura data la spovedanie acum un an dar nu am spus chiar tot, pe unele le-am omis pe altele chiar le-am uitat si dupa o perioada de liniste mai rau mi-a fost.

inca o data multumesc pt mesaje

Sf nectarie nu are o specializare anume. o sa te ajute. citeste-i acatistele cu atentie. incearca la spovedanie sa spui si ca ai omis unele pacate. daca ai nadejde orice incercare o vei depasi. si eu am trecut printr-o depresie puternica datorita unei despartiri. vroiam sa mor. dar am trecut peste doar cu ajutorul sfantului.

Jamaica 23.04.2010 14:15:34

Am sa incep din seara acasta sa le citesc -sper sa mearga. e bine ca ai stiut macar care a fost evenimentul ce te-a dezechilibrat - astfel recuperarea e mai rapida, la mine e picatura chinezeasca.
mersi mult

Mihnea Dragomir 23.04.2010 15:08:32

Citat:

În prealabil postat de Jamaica (Post 238792)

Reluați spovada de la capăt, menționânând atât păcatele omise cu știință cât și pe cele pe care le-ați mărturisit deja. Pentru o spovada buna nu aveți neapărată nevoie de duhovnic, orice preot este la fel de bun. Spuneți-i dinainte că este vorba de o spovadă generală, ca să nu se aștepte să termine în 5 minute.

După părerea mea, medicamentul care vă trebuie se numește "spovadă" și nu "maslu".

Jamaica 23.04.2010 15:48:42

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 238846)
Reluați spovada de la capăt, menționânând atât păcatele omise cu știință cât și pe cele pe care le-ați mărturisit deja. Pentru o spovada buna nu aveți neapărată nevoie de duhovnic, orice preot este la fel de bun. Spuneți-i dinainte că este vorba de o spovadă generală, ca să nu se aștepte să termine în 5 minute.

După părerea mea, medicamentul care vă trebuie se numește "spovadă" și nu "maslu".

multumesc pt sfat!

AlinB 24.04.2010 21:29:43

De Sfantu Maslu aveti foarte multa nevoie ca de altfel si participarea la celelalte slujbe si mai ales la Sf. Liturghie.
Binenteles trebuie sa va spovediti inainte, de cate ori aveti ocazia.

Luati si pe cineva cu dvs. daca stiti ca ati putea avea probleme in timpul slujbelor.

Rugaciunile de dimneata si seara si ce va mai da duhovnicul, inclusiv daca sunt rugaciuni mai speciale care va ajuta (acatiste spre anumiti Sfinti, Psaltirea).

Apropo, citeste psalmii 22 si 26 (Biblia ortodoxa).

Ultima parte din sfatul dl. Mihnea Dragomir este nitel subiectiv, ca sa zic asa, fiind catolic si din cate stiu la ei Sf. Maslu se aplica atunci cand e prea tarziu, adica pe patul de moarte.

Jamaica 24.04.2010 23:46:10

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 239246)

Luati si pe cineva cu dvs. daca stiti ca ati putea avea probleme in timpul slujbelor.

M-ati nimerit la fix ... problema e ca nu am pe cine sa iau ,ai mei nu sunt bisericosi, si la slujbe cand merg mai mult stau afara din Biserica si ascult predica ... cand stau in aglomeratie mi se face rau,deci nu ma pot concentra.
Legat de ce s-a scris mai sus, inteleg dc mi-a dat acel sfat - din moment ce nu am o problema cu adevarat grava slujba sa nu fie degeaba pt mine.

AlinB 25.04.2010 00:06:33

Citat:

În prealabil postat de Jamaica (Post 239305)
M-ati nimerit la fix ... problema e ca nu am pe cine sa iau ,ai mei nu sunt bisericosi, si la slujbe cand merg mai mult stau afara din Biserica si ascult predica ... cand stau in aglomeratie mi se face rau,deci nu ma pot concentra.
Legat de ce s-a scris mai sus, inteleg dc mi-a dat acel sfat - din moment ce nu am o problema cu adevarat grava slujba sa nu fie degeaba pt mine.

V-ar ajuta mult mai mult sa nu stati doar afara si doar la predica.
Invatati cei doi psalmi pe de rost si spuneti-i cand aveti crize.

Chiar daca nu e un handicap sever in comparatie cu ce auzim ca sufara alte persoane, nu cred ca este ceva de neglijat sau "nu e grava" deci aplicam niste tratamente mai modeste.

Cautati prieteni la biserica, locul de munca, eventual spuneti din ce oras sunteti poate sunt persoane pe forum care va pot ajuta.

Poate lipsa prietenilor, a relatiilor afective, este si o cauza a acestor probleme..

Jamaica 25.04.2010 00:25:03

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 239314)
V-ar ajuta mult mai mult sa nu stati doar afara si doar la predica.
Invatati cei doi psalmi pe de rost si spuneti-i cand aveti crize.

Chiar daca nu e un handicap sever in comparatie cu ce auzim ca sufara alte persoane, nu cred ca este ceva de neglijat sau "nu e grava" deci aplicam niste tratamente mai modeste.

Cautati prieteni la biserica, locul de munca, eventual spuneti din ce oras sunteti poate sunt persoane pe forum care va pot ajuta.

Poate lipsa prietenilor, a relatiilor afective, este si o cauza a acestor probleme..

Despre ce Psalmi este vorba? - nu stiu daca am mai zis dar sunt la inceput de drum, nu am un nivel de cunostiinte ca al dvs.
Nu am duhovnic, si am mers la mai multe Biserici la slujbe - nu cunosc pe nimeni,oricum nu vreau sa fiu o povara pt nimeni, o sa incerc sa merg singura si eventual sa vb cu preotul inainte...

AlinB 25.04.2010 23:29:36

Citat:

În prealabil postat de Jamaica (Post 239320)
Despre ce Psalmi este vorba? - nu stiu daca am mai zis dar sunt la inceput de drum, nu am un nivel de cunostiinte ca al dvs.
Nu am duhovnic, si am mers la mai multe Biserici la slujbe - nu cunosc pe nimeni,oricum nu vreau sa fiu o povara pt nimeni, o sa incerc sa merg singura si eventual sa vb cu preotul inainte...

Psalmii - am scris aici http://www.crestinortodox.ro/forum/s...6&postcount=10

Psalmul 22
http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=65&cap=22

Psalmul 26
http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=65&cap=26

Trebuie gasit un duhovnic.

Din ce oras sunteti?

O fapta buna nu e o povara.

Mihnea Dragomir 25.04.2010 23:36:59

Citat:

În prealabil postat de Jamaica (Post 239320)
oricum nu vreau sa fiu o povara pt nimeni, o sa incerc sa merg singura si eventual sa vb cu preotul inainte...

Nu sunteți niciodată singură, mai ales când mergeți la biserică. Sunteți mereu însoțită de un nor de martori. În mod special este atent la ce faceți și vă stă alături îngerul dv păzitor. Dar, mai important decât orice, acolo este Cristos, prezent în mod viu în Sfântul Sacrament. El cu bucurie S-a împovărat pentru dv cu povara Crucii și, după ce că S-a făcut odată mic făcându-Se om, S-a ascuns acum sub chipul banal al pâinii și vinului. Vă așteaptă mereu pe masa Sa. Mergeți cu frică, dar cu îndrăzneală spre sfânta Sa masă. Regele nostru e deja acolo. Gustați ! Bun este Domnul !

Jamaica 26.04.2010 00:00:32

mersi, sunt cu adevarat de folos si de tinut minte. de obicei spun Tatal nostru in gand incontinuu cand am nevoie sa-mi pastrez calmul- singura rugaciune pe care o stiu. E o povara sa stai cat tine toata slujba in picioare in aglomeratie pe post de dadaca pt cineva, iar partea prosta e ca eu nu ma pot concentra la slujba de aceea o ascult de afara. Sunt din Bucuresti.
Cand m-am referit ca prefer sa merg singura = fara cunoscuti , iar nivelul meu spiritual e scazut tare deci nu am o "legatura" (constientizata de mine) cu ceea ce spuneti dvs , Mihnea Dragomir.
multumesc

Mihnea Dragomir 26.04.2010 00:11:20

Dacă aglomerația și statul în picioare sunt impedimente, le puteți rezolva în felul următor: mergeți la orice mănăstire în zi de lucru. În bisericile de mir ortodoxe, Sf Litughie se face Duminica, dar în bisericile mănăstirești se face în orice zi și nu e aglomerat. Dați telefon și aflați când se oficiază și încercați să ajungeți cu un sfert de oră mai devreme: atunci e o parte introductivă ("de taină") a Sfintei Liturghii, specifică Răsăritului, în care preotul în altar pregătește Sfintele Daruri. Atunci e multă liniște, o atmosferă specială și puteți găsi o strană liberă (un scaun).

Daniel777 26.04.2010 09:23:06

Citat:

În prealabil postat de Jamaica (Post 239510)
mersi, sunt cu adevarat de folos si de tinut minte. de obicei spun Tatal nostru in gand incontinuu cand am nevoie sa-mi pastrez calmul- singura rugaciune pe care o stiu. E o povara sa stai cat tine toata slujba in picioare in aglomeratie pe post de dadaca pt cineva, iar partea prosta e ca eu nu ma pot concentra la slujba de aceea o ascult de afara. Sunt din Bucuresti.
Cand m-am referit ca prefer sa merg singura = fara cunoscuti , iar nivelul meu spiritual e scazut tare deci nu am o "legatura" (constientizata de mine) cu ceea ce spuneti dvs , Mihnea Dragomir.
multumesc

Cand esti la inceput de drum,si vrei sa mergi la Biserica,diavolul te ataca dandu-ti stari de rau ,daca te afli in Biserica,la slujba.Eu,dupa ce m-am convertit,timp de cateva luni,aveam stari de lesin,nu aveam aer,trebuia sa stau neaparat jos..etc.Dar am rezistat,stiind ca ,indiferent de ce mi se intampla trebuie sa raman la slujba.
Deci,daca sunteti la inceput: Mergeti regulat la Biserica,obligatoriu in zilele de duminica,cititi carti religioase ortodoxe(de ex.a parintelui Cleopa) care sa va intareasca in credinta,vorbiti si cu un preot care sa va fie duhovnic,mergeti la Sfintele Masluri(dar numai dupa ce va spovediti).
Daca sunteti la inceput,sa urmariti continuu sa va sporiti credinta.

Jamaica 26.04.2010 11:27:16

Citat:

În prealabil postat de Daniel777 (Post 239539)
Cand esti la inceput de drum,si vrei sa mergi la Biserica,diavolul te ataca dandu-ti stari de rau ,daca te afli in Biserica,la slujba.Eu,dupa ce m-am convertit,timp de cateva luni,aveam stari de lesin,nu aveam aer,trebuia sa stau neaparat jos..etc.Dar am rezistat,stiind ca ,indiferent de ce mi se intampla trebuie sa raman la slujba.
Deci,daca sunteti la inceput: Mergeti regulat la Biserica,obligatoriu in zilele de duminica,cititi carti religioase ortodoxe(de ex.a parintelui Cleopa) care sa va intareasca in credinta,vorbiti si cu un preot care sa va fie duhovnic,mergeti la Sfintele Masluri(dar numai dupa ce va spovediti).
Daca sunteti la inceput,sa urmariti continuu sa va sporiti credinta.

eu mai intai m-am imbolnavit ( daca se poate spune asa...) am mers la cati medici am gasit ca sa-mi spuna ca nu am nimic ,sau ca nu ma pot ajuta. Sunt un bolnav sanatos sau un om sanatos bolnav, cum doriti. Am incercat sa merg la bioenergeticieni sau la practicanti reiki, dar am inteles ca pot avea si "efecte secundare" grave - si abia acum am ajuns si la Biserica, dupa ce am contemplat mult moartea voluntara.
Un sut in fund e un pas inainte

Daniel777 26.04.2010 11:37:50

Citat:

În prealabil postat de Jamaica (Post 239589)
eu mai intai m-am imbolnavit ( daca se poate spune asa...) am mers la cati medici am gasit ca sa-mi spuna ca nu am nimic ,sau ca nu ma pot ajuta. Sunt un bolnav sanatos sau un om sanatos bolnav, cum doriti. Am incercat sa merg la bioenergeticieni sau la practicanti reiki, dar am inteles ca pot avea si "efecte secundare" grave - si abia acum am ajuns si la Biserica, dupa ce am contemplat mult moartea voluntara.

Bioenergeticienii ,practicantii reiki,lucreaza cu puteri demonice.
Sa faci cat mai repede o spovedanie completa si un Sfant Maslu.

glykys 26.04.2010 11:40:35

Citat:

În prealabil postat de Jamaica (Post 239589)

Mai bine mai tarziu decat niciodata! ;)
Dar atentie, ca ispitele sunt multe, chiar si la inceput. Trebuie multa rabadare si rugaciune. Trebuie sa iti faci neaparat un duhovnic si o sa vezi ca la inceput, lucrurile se vor ameliora, apoi vor urma alte ispite, dar daca vei intra pe fagasul normal, va fi bine. Maslul se poate face si acasa, adica ai putea chema acasa preotii, insa este un sacrificiu financiar...
Doamne ajuta!

Jane Says 26.04.2010 11:50:16

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 239596)
Mai bine mai tarziu decat niciodata! ;)
Dar atentie, ca ispitele sunt multe, chiar si la inceput. Trebuie multa rabadare si rugaciune.

E ceva ce-mi vine sa zic ca o litanie oricui se apropie de calea asta si e la inceput si vine dintr-o lume cu alte conceptii:
Sa nu te sperii. Sa nu te increzi in ceea ce-o sa simti rau. Sa nu te sperii. Sa nu te increzi in starile de rau. Sa ai incredere chiar si cand nu pricepi nimic si nu poti concentra si cand iti vine sa adormi. Sa nu pleci, ca Dumnezeu te va lumina treptat. Si de ti s-ar prabusi lumea interioara, sa nu te clintesti de-acolo ci sa nadajduiesti in continuare.

Jamaica 26.04.2010 11:54:04

nu cred ca lucreaza cu puteri demonice pt ca stiu ca multe persoane s-au facut bine dupa sedinte cu lumina. m-am mai spovedit o data acum 8 luni, mi-a fost bine o perioada apoi mai rau ca inainte, dar spovedania nu a fost completa, am uitat unele lucruri iar pe altele nu le-am spus de rusine, pacat ca nu se gasesc femei in postura de preot- la noi cel putin - ar fi fost mult mai usor. o sa incerc sa merg la alt perot

Jamaica 27.04.2010 18:50:29

Am inteles ca la manastirea Radu Voda din Buc. sunt moastele Sf Nectarie , stie cineva daca manastirea are program de vizitare sau pot sa ma duc in orice zi - ca la biserica ... multumesc!

cojanete 27.04.2010 19:13:13

Da .Manastirea est deschisa zilnic .Daca ajungi acolo poti ruga pe calugarul care e acolo sati dea si ulei sfintit din candela care arde la moastele sfantului.

Jamaica 27.04.2010 20:00:33

si uleiul la ce este bun?!

Jamaica 27.04.2010 20:14:58

imi cer scuze ca pun niste intrebari elementare, ar fi trebuit sa ma informez inainte!

Mihnea Dragomir 27.04.2010 20:54:07

Citat:

În prealabil postat de Jamaica (Post 240231)
si uleiul la ce este bun?!

Uleiul sfințit este materia Sf Maslu. Fiecare Sf Taină are o materie, adică un "ceva" în plan văzut. De exemplu, apa este materia Sf Botez.

antoniap 27.04.2010 21:33:55

Citat:

În prealabil postat de Jamaica (Post 238708)

multumesc

Aceasta problema poate fi in masura sa te ajute sa te intorci cu adevarat la Dumnezeu. Prin urmare, primeste-o fara cartire. Cauta sa vezi ca iti sunt puse la incercare credinta, nadejdea si dragostea. Diavolului i s-a ingaduit sa te necajeasca tocmai pentru ca Dumnezeu, in nesfarsita Lui iubire de oameni, doreste mantuirea ta care este comoara cea mai de pret pe care ti-o poate da in cazul in care admiti sa faci voia Sa.

Am cunoscut un duhovnic la care veneau oameni cu probleme grave. Tuturor parintele le recomanda o schimbare radicala a modului de viata. Totul incepea cu spovedania generala si continua cu pocainta propriu-zisa care consta in lupta cu pacatul, rugaciune si respectarea posturilor oranduite de Biserica sau chiar post suplimentar, daca era cazul.

Insusi Iisus ne spune ca ,,Acest neam de demoni nu iese decat cu rugaciune si cu post." Prin urmare, cauta un preot sau calugar nevoitor pentru spovedanie si Sfantul Maslu, dar incepe si tu o nevointa duhovniceasca dupa putere, asa cum cred ca te va sfatui si duhovnicul. Deocamdata rugaciunea ,, Tatal nostru" si Paraclisul Maicii Domnului cred ca te vor ajuta mult. Roaga-te cat mai mult.

In general oamenii care au astfel de ispite ori devin foarte credinciosi ori au probleme foarte mari. Pentru ei cale de mijloc nu exista. Pur si simplu trebuie sa caute sa faca tot timpul voia lui Dumnezeu atat cat le sta in putere.

Jamaica 27.04.2010 22:38:04

""Pentru ei cale de mijloc nu exista. Pur si simplu trebuie sa caute sa faca tot timpul voia lui Dumnezeu atat cat le sta in putere. ""

asta simt si eu uneori...

Jamaica 04.05.2010 01:27:20

nu mai tin minte pe ce topic am citit, dar nu e corect sa te spovedesti la calugar? trebuie sa fie neaparat preot? ??

glykys 04.05.2010 10:50:11

Citat:

În prealabil postat de Jamaica (Post 242614)
nu mai tin minte pe ce topic am citit, dar nu e corect sa te spovedesti la calugar? trebuie sa fie neaparat preot? ??

Jamaica, si calugarii care spovedesc in manastiri sunt tot preoti, sunt preoti calugari. Preotii din biserici se numesc preoti de mir. Unii prefera sa isi ia ca duhovnic un preot calugar, altii un preot de mir. Preotul calugar este mai aspru, iti da canon dupa regulile bisericesti, te puna sa faci multa rugaciune, dar pentru crestinii sporiti duhovniceste sau care vor foarte mult sa se mantuiasca, acela este cel mai bun. Si preotii de mir sunt foarte buni, dar, adesea sunt mult mai indulgenti decat ceilalti. Oricum, Spovedania este valida, indiferent daca este facuta de un calugar sau de un preot de mir. Tu trebuie doar sa marturisesti toate pacatele, sa iti para rau pentru ele si sa te silesti sa nu le mai faci si altadata. Tu alegi ce duhovnic sa ai, in functie de asteptarile tale duhovnicesti! Ai grija numai ca acesta sa fie aproape de casa ta, sa ajungi la el relativ usor, cand vei avea nevoie.
Trebuie neaparat sa te spovedesti si sa iti pui ordine in viata! Sa stii ca Maslul este mai prejos decat Sf. Spovedanie si am citit ca nu da roade daca respectivul nu este spovedit inainte.
Sa te ajute Dumnezeu! Daca ai gasit perinte duhovnic la manastirea Radu-voda, mergi acolo!

P.S. Cu uleiul de la maslu te poti unge pe frunte, pe maini, si pe locurile care te dor.

Jamaica 17.05.2010 10:36:06

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 242653)
Preotul calugar este mai aspru, iti da canon dupa regulile bisericesti, te puna sa faci multa rugaciune, dar pentru crestinii sporiti duhovniceste sau care vor foarte mult sa se mantuiasca, acela este cel mai bun. Si preotii de mir sunt foarte buni, dar, adesea sunt mult mai indulgenti decat ceilalti.

in cazul meu a fost invers .....

Ora este GMT +3. Ora este acum 19:39:55.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.